Top zeven beste fotogalerij-plug-ins voor WordPress (2020)

WordPress-deals winnen


WordPress heeft media altijd goed ondersteund – individuele mediabestanden, zoals afbeeldingen, kunnen met één klik op de knop rechtstreeks in berichten en pagina’s worden ingevoegd, of ze kunnen ook worden gegroepeerd in een galerij.

Galerijen zijn een praktische manier om meerdere afbeeldingen en video’s aan websitebezoekers te presenteren. Ik raad aan om waar mogelijk galerijen te gebruiken, omdat het uw lezers bespaart zodat ze niet naar beneden hoeven te scrollen om alles te zien. In plaats daarvan kunnen ze een overzicht van uw media bekijken via miniatuurafbeeldingen van afbeeldingen en vervolgens op het gewenste item klikken.

Het WordPress-galerijblok is handig als je een paar afbeeldingen of video’s aan een bericht of pagina wilt toevoegen. De functionaliteit is echter uiterst beperkt: er zijn maar een paar opties en u kunt het ontwerp van uw galerij niet wijzigen.

Daarom raad ik aan om in plaats daarvan een speciale WordPress-galerijoplossing te gebruiken.

In dit artikel deel ik wat we bij WinningWP beschouwen als de zeven beste plug-ins voor afbeeldingengalerij voor WordPress.

Hoewel hun belangrijkste focus ligt op het ondersteunen van afbeeldingsgalerijen, ondersteunen de meeste van deze oplossingen ook video.

Modula – GRATIS / $ 29-plus

Modula is een WordPress foto- en videogalerij-oplossing van Macho Themes waarmee je media kunt weergeven in lightbox-, metselwerk- en raster-galerijen.

De gratis versie van de WordPress-plug-in heet Modula Image Gallery.

Een nieuwe galerij toevoegen is eenvoudig: u voert de naam van uw galerij in bovenaan de pagina en daaronder uploadt u uw media of selecteert u deze uit uw WordPress-mediabibliotheek.

Onder het mediagebied bevindt zich het instellingenvak. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, zijn sommige functies, zoals filters, video’s, wachtwoordbeveiliging en watermerken, niet beschikbaar in deze versie. U kunt echter de grootte van uw galerij wijzigen, hoe miniaturen eruit zien en hoe bijschriften worden weergegeven. De stijl van uw galerij kan ook worden aangepast en er is ondersteuning voor lui laden.

Het is vermeldenswaard dat er geen speciale instellingenpagina is voor de plug-in, wat betekent dat alle instellingen per galerij moeten worden geconfigureerd. Ik zou graag een speciale instellingenpagina zien, zodat standaardwaarden kunnen worden gedefinieerd.

Modula Gallery instellingen

De lite-versie van Modula beperkt u tot 20 afbeeldingen per galerij. Het is een handige plug-in als u slechts een paar afbeeldingen wilt weergeven, maar ik raad aan te upgraden naar Modula Pro, omdat het alle functies ontgrendelt en geen beperkingen heeft voor het aantal items dat u aan een galerij kunt toevoegen.

Een basislicentie voor Modula Pro geeft u ondersteuning en updates voor één website gedurende één jaar. Met een prijs van $ 29 kun je met deze versie video’s toevoegen aan galerijen en afbeeldingen automatisch optimaliseren wanneer ze worden geüpload. Filters en sorteerfunctionaliteit worden ook beschikbaar gesteld.

De trio-licentie van $ 69 verhoogt het gebruik tot drie websites en voegt de mogelijkheid toe om naar specifieke galerijen te linken zonder daarvoor speciale pagina’s te maken. Het laat je ook galerijen met een wachtwoord beveiligen en voorkomen dat bezoekers met de rechtermuisknop op afbeeldingen klikken en deze downloaden.

De bedrijfslicentie van $ 99 verhoogt het gebruik tot 25 websites. Deze versie ondersteunt watermerken van elke afbeelding en laat je rechtstreeks naar elke afbeelding of video linken. Er is ook een onbeperkte licentie beschikbaar voor $ 249.

Modula Gallery Voorbeeld

Modula is een fantastisch uitziende galerijoplossing voor WordPress en vanaf slechts $ 29 kun je ondersteuning toevoegen voor video, filteropties en beeldoptimalisatie.

Als u op zoek bent naar een gratis plug-in voor WordPress-afbeeldingengalerij, raad ik u aan eerst enkele andere oplossingen te testen, aangezien de beperking van 20 afbeeldingen per galerij u zal frustreren.

Envira Gallery – GRATIS / $ 29-Plus

Envira is een mooie, responsieve galerij-plug-in waarmee u uw galerijen kunt organiseren met slepen en neerzetten. Galerijen kunnen in uw website worden ingevoegd met behulp van shortcodes of rechtstreeks via de WordPress-editor.

Met de plug-in kunt u galerijen in albums indelen, watermerken aan afbeeldingen toevoegen en items in diavoorstellingen weergeven. Het werkt ook met WooCommerce en er is ondersteuning voor het importeren van afbeeldingen in je galerij vanaf Instagram, Dropbox en de WordPress-plug-in NextGen Gallery.

De gratis versie van de plug-in heet Envira Photo Gallery. Net als Modula worden alle galerijinstellingen bewaard op de galerijpagina zelf, wat betekent dat u niet de standaardwaarden voor alle galerijen kunt definiëren.

Vanuit het instellingengebied kunt u het aantal kolommen voor uw galerij definiëren, lightbox-instellingen configureren en lui laden voor afbeeldingen inschakelen.

Galerij bewerken

Een basislicentie voor de volledige versie van Envira kost $ 29 en geeft gedurende één jaar ondersteuning en updates voor één website. Deze versie ontgrendelt stand-alone galerijen, importeert uit Dropbox en NextGen Gallery, diavoorstellingen, rechtsklik op beeldbeveiliging, CSS-styling en afdrukken.

De pluslicentie, met $ 69, verhoogt het gebruik tot drie websites. Deze licentie voegt veel andere functies toe, zoals paginering, wachtwoordbeveiliging, importeren van Instagram, tags en watermerken.

Voor $ 99 ontgrendelt de pro-licentie alle functies en staat het gebruik toe voor maximaal 25 websites. U moet upgraden naar deze licentie om ondersteuning te krijgen voor video’s, proeflezen van uw klanten, albums, sociale media, deeplinking en galerijen op volledig scherm.

De gebruiksbeperking kan worden verwijderd als u upgradet naar de bureauvergunning voor $ 299.

Envira Lightbox Gallery

Er moeten veel parallellen worden getrokken tussen Modula en Envira: de premium-versies van beide plug-ins worden verkocht voor dezelfde prijs en de gratis versies beperken de meeste functies.

Met de basislicentie van Envira kun je afbeeldingen importeren uit NextGen Gallery en Dropbox, maar als je media van Instagram wilt importeren of video’s wilt uploaden, moet je upgraden naar de pro-licentie voor $ 99.

FooGallery – GRATIS / $ 59-plus

FooGallery is een veelzijdige galerijoplossing die lui laden ondersteunt en een gebruikersinterface met slepen en neerzetten gebruikt voor het bestellen van galerijen.

De gratis versie ondersteunt zes galerijsjablonen: responsieve afbeelding, afbeeldingsviewer, metselwerk, eenvoudig portfolio, gerechtvaardigd en één miniatuur. Polaroid-, raster- en schuifgalerij-sjablonen zijn beschikbaar in de pro-versie.

In het vak met galerij-instellingen kunt u overschakelen naar elke sjabloon en de opties veranderen afhankelijk van de sjabloon die u selecteert.

De ontwikkelaars zijn vrij genereus geweest met de lite-versie van hun plug-in. Vanuit het instellingengebied kunt u eenvoudig uw galerijgrootte, miniaturen, uiterlijk, lightbox, zweefeffecten, paginering en meer wijzigen.

U kunt ook galerijen importeren uit NextGen Gallery en CSS gebruiken om fotoalbums en galerijen op te maken.

Verdere instellingen zijn beschikbaar op de hoofdpagina met plug-ininstellingen. Vanaf hier kunt u HTML-caching inschakelen, uw favoriete galerijsjabloon instellen en standaardafbeeldingsinstellingen opgeven, zoals de JPEG-kwaliteit waarvoor u wilt dat alle afbeeldingen worden geoptimaliseerd.

Voeg nieuwe galerij toe in FooGallery

Naast drie nieuwe galerijsjablonen biedt FooGallery Pro ondersteuning voor videogalerijen. Je kunt video’s uit je mediabibliotheek of van videoservices zoals YouTube, Vimeo en Wistia weergeven. Tags en categorieën worden ook beschikbaar gemaakt, samen met oneindig scrollen en veel filteropties.

Je zult blij zijn te horen dat alle versies van FooGallery Pro dezelfde functies bieden. De persoonlijke licentie kost $ 59 en biedt ondersteuning en updates voor één website gedurende één jaar; de bedrijfslicentie kost $ 109 en verhoogt het gebruik tot vijf websites; de agentschapslicentie, met $ 199, verhoogt het gebruik tot 25 websites.

FooGallery Mason Gallery

Er is veel om van te houden met FooGallery.

De gratis versie is gemakkelijk te gebruiken, heeft veel galerijsjablonen en laat u ze op verschillende manieren aanpassen. Hoewel er goedkopere alternatieven zijn voor FooGallery Pro, zullen degenen die $ 59 betalen om te upgraden alle premiumfuncties ontgrendelen. Dit staat in contrast met andere oplossingen die u alleen toegang geven tot alle functies als u upgradet naar een van hun hogere abonnementen.

Essential Grid – $ 34

Met meer dan 40.000 verkopen is Essential Grid verreweg de best verkochte WordPress galerie-plug-in op CodeCanyon.

De plug-in zit boordevol functies en laat je afbeeldingen en video’s importeren uit je WordPress mediabibliotheek, NextGen Gallery, WP Gallery, WooCommerce, YouTube, Vimeo, Instagram, Flikr en zelfs Twitter.

Er zijn verschillende sjabloonstijlen beschikbaar, waaronder volledige breedte, metselwerk, variabele kolommen, paginering en meer. Al deze sjablonen kunnen worden aangepast met een visuele skin-editor.

Bron selecteren in essentieel raster

Essential Grid is niet alleen een galerij-plug-in, het kan alles doen – inclusief het maken van rasterlay-outs voor categorieën, gerelateerde berichten, de nieuwste berichten, evenementen, aangepaste berichttypen en WooCommerce-winkellay-outs en prijstabellen.

Je kunt ook professionele sjablonen voor video-afspeellijsten maken van veel verschillende bronnen, terwijl Instagram- en Facebook-galerijen ook mogelijk zijn.

Essential Grid Gallery Voorbeeld

Essential Grid past misschien niet in ieders idee van wat een plug-in voor WordPress-afbeeldingengalerij zou moeten zijn, maar ik moedig jullie allemaal aan om het eens te proberen.

De plug-in is extreem flexibel, ziet er geweldig uit en verkoopt voor slechts $ 34.

NextGen Gallery – GRATIS / $ 99-Plus

Met alle plug-ins voor WordPress-galerijen waarnaar ik heb verwezen, kun je afbeeldingen importeren uit NextGen Gallery. Dit hoeft geen verrassing te zijn.

Met meer dan een miljoen downloads per jaar is NextGen Gallery, gelanceerd in 2007, verreweg de meest populaire WordPress-galerijoplossing die beschikbaar is.

Het helpt je om afbeeldingen te organiseren met behulp van tags, albums en galerijen. Afbeeldingen kunnen worden weergegeven met veel verschillende galeriestijlen, waaronder miniatuurweergave, diavoorstelling en lijst.

Veel processen kunnen in bulk worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld meerdere afbeeldingen selecteert, kunt u er watermerken aan toevoegen, het formaat van hun miniaturen wijzigen, afbeeldingen herstellen van back-ups, metagegevens van afbeeldingen importeren en meer.

NextGen Gallery Basic Thumbnail-instellingen

De plug-in heeft twee instellingengebieden. In het gebied met galerij-instellingen kunt u de standaardwaarden voor miniaturen en voor elk type galerijsjabloon wijzigen.

Het andere instellingengebied wordt toepasselijk ‘Overige opties’ genoemd. In dit gebied kunt u regels voor het wijzigen van het formaat van afbeeldingen definiëren, een van de zes te gebruiken lightbox-effecten selecteren, een uniek watermerk voor afbeeldingen maken en aangepaste CSS inschakelen. Rollen en mogelijkheden kunnen ook worden ingesteld voor standaard WordPress-gebruikersrollen.

De premiumversie van NextGen Gallery, de pluslicentie, is te koop vanaf $ 99. Het geeft toegang tot alle Imagely-thema’s en voegt verschillende nieuwe galerietypen toe, zoals filmstrip, metselwerk en blogstijl. Het delen van afbeeldingen, beeldbeveiliging en deeplinken is ook inbegrepen.

De pro-licentie, voor $ 149, verhoogt het gebruik van één website naar drie en voegt eCommerce en downloadfunctionaliteit, betalingsondersteuning, beeldproef en de lightroom-plug-in toe. Enterprise- en levenslange licenties zijn verkrijgbaar voor $ 249 en $ 499 en bieden dezelfde functies als de pro-licentie, maar verhogen het aantal ondersteunde websites.

NextGen Gallery Film Strip Gallery

Het is gemakkelijk in te zien waarom NextGen Gallery zo populair is. De gratis versie van de plug-in bevat geavanceerde functies, zoals watermerken, die normaal gesproken zijn voorbehouden aan degenen die upgraden. Het tag- en albumsysteem werkt ook geweldig.

Hoewel er geen ondersteuning is voor video, willen professionele gebruikers mogelijk upgraden om toegang te krijgen tot extra galerietypen en ondersteuning voor digitale downloads en betalingen.

Fotogalerij – GRATIS / $ 40 plus

Fotogalerij is een populaire WordPress-galerijoplossing die kan worden gebruikt om online digitale inhoud te verkopen. Het beschikt over lui laden, vooraf laden van afbeeldingen, een gebruikersinterface met slepen en neerzetten, tien galerijsjablonen en 15 lightbox-effecten.

In tegenstelling tot de meeste andere WordPress-galerijoplossingen, ondersteunt de gratis versie van Photo Gallery video en kunt u video’s van YouTube, Vimeo, Daily Motion, Instagram, Flikr en meer weergeven.

Galerijen kunnen worden gegroepeerd om u te helpen uw media te ordenen, en tags kunnen ook worden gebruikt.

In het hoofdgedeelte van de plug-in-instellingen ziet u extra functies die normaal gesproken zijn gereserveerd voor premium galerie-plug-ins, zoals watermerken, rechtsklikken op beeldbeveiliging en dynamische URL’s.

Fotogalerij Algemene instellingen

Thumbnails, slideshow en afbeeldingsbrowsergaleriesjablonen zijn beschikbaar in de gratis versie van Photo Gallery. Als je een upgrade naar Photo Gallery Pro uitvoert, ontgrendel je metselwerk-, mozaïek-, blogstijl- en carrouselgalerij-sjablonen.

U krijgt ook toegang tot volledig aanpasbare galeriethema’s, die kunnen worden gewijzigd met een thema-editor.

De pro-versie begint vanaf $ 40 voor de basislicentie, waarmee u zes maanden ondersteuning en updates krijgt voor één website. De standaardlicentie, voor $ 60, verlengt ondersteuning en updates tot een jaar en verhoogt het gebruik tot drie websites, terwijl de geavanceerde licentie $ 80 kost en het gebruik verhoogt tot 30 websites.

Er zijn vier add-ons beschikbaar. Met de eCommerce-add-on kunt u afbeeldingen op uw website verkopen, terwijl de Google Foto’s en NextGen Gallery-add-ons kunnen worden gebruikt om afbeeldingen te importeren. De laatste add-on helpt u om fotogalerij-afbeeldingen en -galerijen naar een andere website te verplaatsen.

Het is een beetje frustrerend dat de functionaliteit om Fotogalerij over te zetten naar een andere website niet is inbegrepen in de basis-, standaard- of geavanceerde licenties. In plaats daarvan moeten gebruikers upgraden naar de 10Web-pluginbundel, die $ 100 kost, om toegang te krijgen tot deze add-ons en tot 50 andere premium plug-ins.

Fotogalerij Voorbeeld

De gratis versie van Photo Gallery is uitstekend: het ondersteunt video en heeft een heleboel handige opties waar je normaal voor moet betalen.

10Web’s uitsluiting van add-ons van hun geavanceerde licentie is een beetje bizar, maar er zijn genoeg extra functies in Photo Gallery Pro om een ​​upgrade te rechtvaardigen.

Robo Gallery – gratis / $ 30-plus

Robo Gallery is een gebruiksvriendelijke WordPress-galerij-plug-in waarmee u afbeeldingen kunt weergeven in een rasterlay-out, klassieke galerijlay-out of polaroidlay-out. Video’s kunnen ook aan galerijen worden toegevoegd.

De gratis versie van Robo Gallery heeft een eenvoudige plugin-instellingenpagina waarmee je de cache kunt wissen, aangepaste CSS kunt toevoegen en compatibiliteitsinstellingen kunt controleren, maar de meeste instellingen zijn gedefinieerd in de galerij zelf.

Robo Gallery geeft u volledige controle over de grootte van afbeeldingen en miniaturen, evenals stylingeffecten zoals schaduwen. Lazy loading en lightbox-instellingen kunnen hier ook worden geconfigureerd.

Interessant is dat nieuwe blogposts rechtstreeks kunnen worden gemaakt vanaf de galerijpagina met uw galerij. Dit versnelt het proces van het delen van uw nieuw gemaakte galerij met uw lezers.

Een nieuwe galerie toevoegen in Robo Gallery

De gratis versie van Robo Gallery beperkt je helaas tot drie galerijen. Om onbeperkt galerijen te ontgrendelen, moet je upgraden. Hiermee worden ook lightbox-instellingen, geavanceerde stijlen voor uw interface, galeriemenu-stijlen, de polaroid-galerijsjabloon en meer ontgrendeld.

Een pro-licentie kost $ 30 en wordt geleverd met zes maanden ondersteuning en updates. De uitgebreide licentie, voor $ 65, verhoogt het gebruik van één website naar drie websites en verlengt de ondersteuning en updates tot 12 maanden. De uitgebreide plus-licentie kost $ 95 en biedt onbeperkt gebruik, evenals levenslange ondersteuning en updates.

Er zijn drie add-ons beschikbaar voor Robo Gallery. Verrassend genoeg kunnen al deze add-ons gratis worden geïnstalleerd.

De galerijwidget kan worden gebruikt om galerijen in zijbalken weer te geven, terwijl de back-up-add-on u helpt om uw galerijen en instellingen te ondersteunen en ze elders te herstellen. Er is ook een add-on voor statistieken die je laat zien hoeveel views, afbeeldingen en galerijen je hebt. Deze add-on is erg eenvoudig, maar het is moeilijk om te klagen als hij gratis te downloaden is.

Robo Gallery Design Sketches Gallery

Robo Gallery mist enkele functies die te vinden zijn in andere oplossingen, zoals het importeren van afbeeldingen, maar de ontwikkelaars hebben veel dingen goed.

De gratis versie van de plug-in heeft veel stylingopties en biedt ook video-ondersteuning. Onthoud alleen dat deze versie je beperkt tot drie galerijen.

Aangezien Robo Gallery Pro scherp geprijsd is voor $ 30, is het gemakkelijk om een ​​upgrade aan te bevelen als je het leuk vindt wat het biedt.

Eervolle vermeldingen

Als het gaat om het invoegen van galerijen in een website, hebben WordPress-gebruikers keuze te over.

Als u geen speciale WordPress-galerie-plug-in wilt installeren, kunt u het galerijblok overwegen dat beschikbaar is in de WordPress Editor.

Het is echter een simpele oplossing. U kunt het aantal weergegeven kolommen wijzigen, of afbeeldingen worden bijgesneden voor uitlijning en of afbeeldingen naar het mediabestand, de bijlagepagina of helemaal niets linken. Er zijn echter geen andere opties beschikbaar.

WordPress Gallery Block

Een paar andere goede WordPress-galerij-plug-ins verdienen een vermelding.

Fotogalerij van Supsystic is een populaire plug-in waarmee u media op verschillende manieren kunt weergeven, met een galerij met volledige breedte, videogalerij, postfeedgalerij, carrouselgalerij, metselgalerij en meer.

GridKit is er nog een om te overwegen. Het heeft fantastische ondersteuning voor video’s en kan worden gebruikt om logo’s, personeelsleden, sponsors en meer weer te geven. Er zijn ook verschillende traditionele galerij-sjablonen voor afbeeldingen beschikbaar.

GridKit Gallery Voorbeeld

Last but not least is Portfolio Gallery. Met deze WordPress-plug-in kun je afbeeldingen en video’s weergeven in prachtige lightbox-galerijen.

Filters kunnen worden gebruikt om bezoekers te helpen bepalen welke media ze willen zien – wat vooral handig is als uw galerijen veel afbeeldingen en video’s bevatten.

Laatste gedachten

Hoewel het belangrijkste WordPress-galerijblok voor u beschikbaar is, raad ik u ten zeerste aan een van de speciale galerijoplossingen te raadplegen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Ze zien er beter uit, hebben meer opties en laten u aanpassen hoe uw media aan bezoekers worden gepresenteerd.

Houd er rekening mee dat de gratis versies van WordPress-galerie-plug-ins zoals Modula en Envira vrij eenvoudig zijn, dus u moet upgraden naar de premium-versies om hun volledige potentieel te benutten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map