Top zes beste verwante post-plug-ins voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


Hoe meer van uw inhoud uw publiek consumeert, hoe groter de kans dat ze loyale fans van uw werk worden. Deze mensen zullen eerder uw artikelen delen op sociale media, regelmatig terugkeren naar uw website en uiteindelijk converteren naar betalende klanten.

Dit roept echter een grotere vraag op: hoe zorg je ervoor dat gebruikers meer van je inhoud lezen?

Inhoud van topkwaliteit is natuurlijk een groot deel van de puzzel, maar een gemakkelijk te navigeren website-structuur is net zo belangrijk. Na het lezen van uw artikel zal een bezoeker zich afvragen wat hij vervolgens moet doen – als ze vertrekken of als ze meer lezen?

Ik vermoed dat je de laatste liever hebt, toch? In dat geval is het jouw taak om het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken meer inhoud te vinden waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn op je site.

Een van de beste manieren om mensen op uw website te verplaatsen, is door gerelateerde inhoudskoppelingen onderaan uw artikelen op te nemen – een andere geweldige methode is interne koppeling.

Links naar gerelateerde inhoud zijn een ideale manier om bezoekers aan te moedigen op uw website te blijven, door het bouncepercentage, paginaweergaven en tijd-op-site statistieken te verbeteren – allemaal statistieken die een positieve invloed hebben op de SEO-prestaties van uw website. Ze zijn ook een fantastische manier om leven te geven aan sommige van uw oudere artikelen, die van uw voorpagina zijn gepusht en niet langer het verkeer ontvangen dat ze verdienen.

In dit artikel zal ik je kennis laten maken met zes van de beste WordPress-gerelateerde content-plug-ins, zodat je de gerelateerde content-functie aan je WordPress-website kunt toevoegen.

Jetpack (GRATIS)

Automattic’s vlaggenschip WordPress-plug-in, Jetpack, biedt functies zoals prestatietools, analyses, schrijftools, commentaarverbetering en meer.

De gerelateerde posts-tool is te vinden onder het verkeersgedeelte van Jetpack-instellingen. De berichten zien er geweldig uit, maar vanuit functioneel oogpunt zijn er weinig aanpassingsmogelijkheden.

In het instellingengebied kunt u ervoor kiezen om een ​​kop boven gerelateerde berichten weer te geven en te definiëren of miniatuurafbeeldingen worden weergegeven.

Instellingen voor Jetpack Related Posts

Extra opties zijn te vinden binnen de WordPress-thema-aanpasser.

U kunt de koptekst definiëren en miniaturen, datums, categorieën en tags in- en uitschakelen. De lay-out kan ook worden gewijzigd van raster (horizontaal) naar lijst (verticaal).

Jetpack Related Posts Customizer

De functie voor gerelateerde berichten van Jetpack ziet er geweldig uit en is gemakkelijk te gebruiken. Het is een goede keuze als je Jetpack al hebt geactiveerd en je wilt een basisoplossing voor gerelateerde berichten, maar deze is beperkt.

Zonder controle over de tijdsperiode waarin berichten worden weergegeven, zijn gerelateerde berichten vaak verouderd. Op mijn persoonlijke blog laat Jetpack bijvoorbeeld regelmatig artikelen zien die vijf jaar oud zijn.

Contextueel gerelateerde berichten (GRATIS)

Als u op zoek bent naar meer controle over gerelateerde berichten, is contextuele gerelateerde berichten een fantastische oplossing.

Met de plug-in kunt u een afsluitingsperiode definiëren voor de gerelateerde berichten die worden weergegeven. U kunt berichten ook willekeurig maken, selecteren welke berichttypen worden weergegeven, berichten beperken tot hetzelfde berichttype en categorieën uitsluiten van resultaten.

Contextuele opties voor gerelateerde berichten

Contextueel gerelateerde berichten bieden ook veel lay-outopties. U kunt de HTML aanpassen die voor uw uitvoer wordt gebruikt, en er zijn ongeveer een dozijn opties met betrekking tot miniaturen.

De plug-in kan ook gerelateerde berichten weergeven in uw RSS-feed. Het aantal weergegeven berichten, de locatie van de miniatuur en het formaat van de miniatuur kunnen allemaal worden aangepast voor uw feed.

Contextueel gerelateerde berichten Thumbnails

De output die Contextual Related Posts genereert vanuit de standaardinstellingen ziet er geweldig uit, maar waar de WordPress-plug-in opvalt, is maatwerk. Ik raad je ten zeerste aan om het te bekijken als je de resultaten die op je website worden weergegeven wilt filteren.

Related Posts Thumbnails Plugin voor WordPress is een andere goede plug-in om uit te checken. De uitvoer is vergelijkbaar met contextgerelateerde berichten en biedt enkele handige filter- en stijlopties.

WordPress Related Posts Plugin door AddThis (GRATIS)

AddThis biedt website-eigenaren een groot aantal tools voor sociale media en betrokkenheid. Dit omvat knoppen voor het delen van sociale media, lijstopbouw en fooienpotten.

De WordPress-plug-in voor gerelateerde berichten helpt u om de tool voor gerelateerde berichten van AddThis te integreren in uw website.

In het gebied met geavanceerde instellingen kunt u delen en klikken volgen inschakelen en uw Google Analytics-ID en Twitter-gebruikersnaam invoeren. Er zijn ook verschillende laadopties beschikbaar, zoals de scriptlocatie, welke actiehaken worden gebruikt en of asynchroon laden is ingeschakeld. Aangepaste JSON-code kan ook worden toegevoegd.

Laad opties

Hoewel de instellingen van de plug-in-website zijn gedefinieerd in uw WordPress-beheergebied, moet u uw gerelateerde berichten op de AddThis-website aanpassen.

Gerelateerde berichten kunnen op drie manieren worden ingevoegd: U kunt gerelateerde berichten weergeven als een schuifregelaar; in de voettekst; of binnen uw inhoudsgebied (inline).

Selecteer Gereedschapstype

Items kunnen horizontaal of verticaal worden weergegeven en u kunt definiëren hoeveel artikelen worden weergegeven. Er is een optie om gerelateerde berichten op mobiel of desktop te verbergen, maar wat ik geweldig vind, is de mogelijkheid om een ​​specifieke pagina te promoten op de eerste gerelateerde postslot.

Helaas zijn er geen filteropties om alleen artikelen uit een specifieke categorie of een specifieke periode weer te geven, dus gerelateerde berichten zijn niet zo gericht als andere gerelateerde berichtenoplossingen in deze lijst.

Inline instellingen

Als u op zoek bent naar een eenvoudig alternatief voor Jetpack voor gehoste gerelateerde berichten, dan is WordPress Related Posts Plugin by AddThis geschikt. Het is gemakkelijk te gebruiken, biedt meerdere manieren om gerelateerde berichten weer te geven en de output ziet er geweldig uit.

Het belangrijkste nadeel is dat het geen controle biedt over welke berichten worden weergegeven in het vak met gerelateerde berichten.

Gerelateerde berichten voor WordPress door Bibblio (GRATIS / $ 19 plus)

Bibblio is een gerelateerde inhoudsservice die is ontworpen om uw websiteverkeer te vergroten. Met het gratis abonnement kunnen tot 25.000 views per maand en tot 500 artikelen worden opgeslagen. Het goedkoopste premium-abonnement kost $ 19 per maand en verhoogt het aantal weergaven tot 50.000 en opgeslagen artikelen tot 5.000.

Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een klant-ID en klantgeheim waarmee u de service in uw website kunt integreren met een WordPress-plug-in. Vervolgens wordt u gevraagd of u wilt dat bestaande berichten en toekomstige berichten worden aanbevolen.

Op het volgende tabblad wordt u gevraagd uw module in te stellen, die u kunt optimaliseren voor verbeterde paginaweergaven of alleen voor relevantie. Gerelateerde berichten kunnen worden weergegeven in showcase-, raster-, kolom- en rijlay-outs.

De titel en de kop kunnen ook worden gewijzigd en u kunt wijzigen welke informatie wordt weergegeven op de miniatuur van het artikel.

Layout Editor

Je kunt op elk moment teruggaan en instellingen aanpassen, en een van mijn favoriete functies op dit gebied is de mogelijkheid om de tijdsperiode voor het plaatsen van aanbevelingen te wijzigen.

Analytics worden weergegeven op de hoofdoverzichtspagina, hoewel u naar de belangrijkste Bibblio-website moet springen om alle statistieken te zien.

Prioriteit geven aan recente berichten

Gerelateerde berichten voor WordPress door Bibblio is een veelzijdige oplossing die veel unieke lay-outopties biedt. Het belangrijkste nadeel van de plug-in is dat het gratis abonnement beperkt is tot één module en 25.000 views per maand. Daarnaast moet u zich aanmelden voor een van de premium maandabonnementen.

Inline gerelateerde berichten (GRATIS / $ 27)

Als je gerelateerde berichten in content wilt weergeven, bekijk dan Inline Related Posts.

Met de plug-in kunt u maximaal drie gerelateerde postvakken in uw inhoud invoegen, en er kan een interval tussen elk vak worden ingesteld, zodat u ze naar eigen inzicht kunt plaatsen.

U zult blij zijn te horen dat gerelateerde berichten kunnen worden beperkt tot een bepaald aantal dagen voor berichten.

Inline gerelateerde berichten Stijlinstellingen

Er zijn twee basisstijlen beschikbaar in de gratis versie. Ze zien er goed uit, maar helaas kunnen ze geen afbeeldingen van je berichten weergeven.

De premium-versie, die wordt verkocht vanaf $ 27, voegt drie extra stijlen toe met uitgelichte afbeeldingen. Ze zien er professioneler uit en zouden de paginaweergaven moeten vergroten.

Door te upgraden kun je ook een onbeperkt aantal inline gerelateerde berichten aan artikelen toevoegen, maar ik denk dat de meeste website-eigenaren tevreden zullen zijn met drie vakken.

Voorbeeld van inline gerelateerde berichten

Als je denkt dat WordPress Related Posts Plugin van AddThis je niet de controle geeft die je wilt over je inline gerelateerde berichten, is Inline Related Posts de plug-in voor jou.

Verwant bericht door PickPlugins (GRATIS)

Een andere handige plug-in voor gerelateerde posts die u kunt overwegen, is Related Post By PickPlugins. Vanuit functioneel oogpunt zit het tussen een basisoplossing, zoals Jetpack, en een feature-rijke oplossing, zoals Contextual Related Posts.

Met de plug-in kunt u gerelateerde berichten invoegen in meerdere berichttypen via shortcodes of een PHP-functie. Klikken kunnen worden gevolgd en u kunt de kop en het aantal items wijzigen.

Instellingen voor gerelateerde berichtstijlen

Gerelateerde berichten kunnen worden weergegeven in een raster, lijst of schuifregelaar. Voor elk item kunt u de breedte, uitlijning, marge en opvulling instellen.

In het lay-outgedeelte kunt u definiëren hoe de miniatuur, titel en uittreksel eruit zien. Er zijn een aantal vooraf gedefinieerde miniatuurafmetingen beschikbaar en u kunt een maximale hoogte voor afbeeldingen selecteren.

Miniatuurinstellingen

Er is een speciale pagina voor schuifinstellingen.

Het aantal kolommen voor desktops is ingesteld op vier, tablets op drie en smartphones op twee. Deze kunt u uiteraard wijzigen. Schuifsnelheid, paginering, navigatie, achtergrondkleuren en andere schuifopties zijn ook beschikbaar.

Voorbeeld van gerelateerd bericht

Related Post By PickPlugins geeft je geen controle over de gerelateerde posts die aan bezoekers worden getoond, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing met een aantal coole stylingopties, dan is dit een goede keuze.

Eervolle vermeldingen

Voor dit artikel heb ik meer dan 20 WordPress-gerelateerde plug-ins voor posts op mijn testwebsite en op mijn persoonlijke blog (d.w.z. een live-omgeving) getest. In deze sectie wil ik enkele geweldige gerelateerde WordPress-plug-ins delen die de lijst net hebben gemist.

Andere gerelateerde berichten WordPress-plug-ins om te overwegen

Als u controle over uw output zoekt, kunt u wellicht vergelijkbare posts bekijken, een plug-in waarmee u de HTML in uw uitvoersjabloon kunt aanpassen. Er zijn tientallen tags beschikbaar om u te helpen bepalen welke berichten worden weergegeven en hoe alles eruitziet. De aard van deze plug-in betekent dat deze minder gebruiksvriendelijk is dan de alternatieven, maar gevorderde gebruikers zullen het leuk vinden.

Gerelateerde berichten van Taxonomy is een interessante oplossing waarmee u gerelateerde berichten kunt invoegen via widget of shortcodes. U kunt ervoor kiezen om enkele of meerdere taxonomieën weer te geven, berichten uit te sluiten of op te nemen en te beperken wat wordt weergegeven op nummer of datum.

Gerelateerde berichten door instellingen voor taxonomie-widgets

Als u op zoek bent naar een premium-oplossing, bekijk dan Related Posts for Distinct Posts. De plug-in kost $ 30 en ondersteunt miniaturen van verschillende groottes en laat je selecteren of post-meta-informatie wordt weergegeven. De gerelateerde berichten die worden weergegeven, zien er professioneel uit.

Custom Related Posts is een standaard plug-in voor gerelateerde berichten, maar het heeft een aantal coole functies, zoals het importeren van relaties via XML-indeling en native ondersteuning voor de Gutenberg Block Editor.

Een andere basisoplossing om uit te checken is CP Related Posts. Het is vrij uniek in die zin dat je kunt zien hoe vergelijkbaar de gerelateerde berichten zijn met behulp van een sterbeoordelingssysteem of -balk.

Laatste gedachten

Als u moeite heeft om gebruikers op uw website te houden, is het toevoegen van gerelateerde inhoudsfuncties een beproefde manier om mensen te laten rondhangen, wat resulteert in meer paginaweergaven, een langere duur van bezoekers en een lager bouncepercentage. Misschien nog belangrijker: wanneer een gebruiker meer van uw inhoud bekijkt, kunnen ze beter begrijpen waar uw website over gaat, wat ook het aantal abonnementen, sociale shares en zelfs conversies kan stimuleren. Kortom, alle goede dingen!

Alle huidige plug-ins zijn in staat om een ​​volledig functionele gerelateerde inhoudssectie aan uw website toe te voegen. Ze zien er echter allemaal net iets anders uit en werken, met verschillende sterke en zwakke punten, dus neem de tijd en kies een favoriet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me