Top zes beste populaire post-plug-ins voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


We willen allemaal dat ons publiek zoveel mogelijk van onze inhoud consumeert.

De voordelen zijn immers duidelijk: hoe meer artikelen een bezoeker leest, hoe meer ze betrokken raken bij uw website. Dit resulteert in een loyaler lezerspubliek, regelmatige bezoekers, meer sociale shares en uiteindelijk meer conversies – met andere woorden, alle dingen die u echt nodig heeft.

Dit kan u ook in de goede boeken van de zoekmachine brengen: het rankingalgoritme van Google analyseert on-site statistieken – waarvan sociale shares, bouncepercentage, paginaweergaven en tijd ter plaatse belangrijke overwegingen zijn – en goede prestaties kunnen uw site een tijdige boost geven de SERP’s op. Meer zichtbaarheid en meer bezoekers. Geweldig toch?

Natuurlijk is er meer aan de hand dan ervoor te zorgen dat uw bezoekers uw site niet fysiek zullen verlaten. Een pop-up die bijvoorbeeld verschijnt wanneer een bezoeker de intentie aangeeft te vertrekken, kan sommige bezoekers op de site houden, maar niet op de manier die u wilt – het is een louche tactiek (indien gebruikt voor dit doel). We willen dat bezoekers willen blijven en echt kunnen genieten van hun tijd op de site.

Met dit in gedachten, moet u uw publiek ‘begeleiden’ naar delen van uw website die ze leuk zullen vinden, en hen daarom aanmoedigen om uit eigen beweging op uw website te blijven. Interne koppeling is een voor de hand liggend middel om dit te doen – net als het gebruik van een widget voor gerelateerde inhoud die onder elk artikel wordt geplaatst (iets dat we een tijdje geleden hebben besproken).

In dit artikel wil ik je helpen bezoekers naar de berichten te leiden met ingebouwd sociaal bewijs: je populairste berichten. En omdat dit de berichten zijn waarvan bewezen is dat ze resoneren met uw publiek, zijn ze waarschijnlijk ook uw beste – met andere woorden, uw conversiedrivers!

Als u een populaire berichtenwidget aan uw WordPress-website wilt toevoegen (gewoonlijk / meestal in de zijbalk van de site geplaatst), zijn hier zes van de allerbeste populaire post-plug-ins:

Populaire WordPress-berichten (GRATIS)

Plug-in voor WordPress Popular Posts

Met meer dan 300.000 actieve installaties is de creatief benoemde WordPress Popular Posts-plug-in de populairste populaire posts-plug-in op WordPress.org. (Zie wat ik daar heb gedaan?)

Er valt hier veel te waarderen …

Behalve dat het super eenvoudig te gebruiken is, kunt u met WordPress Popular Posts een aangepast tijdbereik kiezen voor uw populaire berichten.

Omdat u meerdere afzonderlijke lijsten kunt maken, kunt u hiermee een aantal coole dingen doen, zoals het maken van afzonderlijke lijsten voor uw meest populaire berichten aller tijden, evenals de meest populaire berichten van de afgelopen dagen.

U kunt miniatuurafbeeldingen en fragmenten in uw lijst opnemen en u kunt ook aangepaste sorteeropties instellen om populariteit te rangschikken door:

 • opmerkingen
 • weergaven (totaal)
 • gemiddelde weergaven per dag.

Populaire WordPress-berichten werken ook met alle aangepaste berichttypen die u gebruikt.

Om u die sorteeropties te geven, houdt WordPress Popular Posts het verkeer naar elk bericht op uw site bij. Als je je zorgen maakt over de prestatiehit, biedt WordPress Popular Posts veel prestatie-aanpassingen om dit aan te pakken, zoals caching van pageview en data-sampling. Je kunt meer leren op de GitHub-pagina.

Hoe het werkt

Om populaire berichten weer te geven, kunt u een WordPress-widget, shortcode of PHP-functie gebruiken.

Als u bijvoorbeeld met de widget werkt, kunt u belangrijke instellingen configureren, zoals hoeveel berichten u wilt gebruiken, welke sortering u moet gebruiken en het tijdsbereik:

Widget WordPress populaire berichten

Hier is een voorbeeld van hoe de widget eruit zou kunnen zien:

Voorbeeld van WordPress Popular Posts

Afgezien daarvan biedt WordPress Popular Posts u ook een dashboard waar u uw populairste inhoud gedurende bepaalde tijdsbereiken kunt zien, evenals een instellingengebied waar u wat meer technische functies kunt inschakelen die de prestaties beïnvloeden.

Als u bijvoorbeeld een site met veel verkeer heeft, kunt u gegevenssampling inschakelen om de hoeveelheid gegevens die de plug-in opslaat in de database van uw site te verminderen:

Instellingen voor WordPress Popular Posts

Al met al is het vrij flexibel en gemakkelijk te gebruiken!

Top 10 (GRATIS)

Top 10

Na WordPress Popular Posts is Top 10 de op één na populairste gratis optie op WordPress.org.

Hiermee kun je je meest populaire berichten weergeven op basis van dagelijks verkeer of algemeen verkeer (er is echter geen populariteitsoptie voor reacties – daarvoor heb je een andere plug-in nodig).

De top 10 werkt met gewone blogposts, evenals met alle aangepaste berichttypen die je gebruikt.

U heeft een goede mate van controle over uw lijst met populaire berichten, met de optie om te kiezen of u al dan niet wilt opnemen:

 • miniaturen
 • fragmenten
 • bekijk telt
 • publiceer datum
 • enzovoort.

Ten slotte wordt de Top 10 geleverd met enkele prestatiefuncties, zoals de mogelijkheid om populaire post-output in de cache op te slaan en uw database periodiek te ‘opschonen’ door databasegegevens te verwijderen die meer dan 90 dagen oud zijn.

Hoe het werkt

Met Top 10 kunt u ook populaire berichten overal op uw site weergeven met een widget of shortcode.

Wanneer u de plug-in activeert, kunt u de nieuwe gebruiken Top 10 gebied om belangrijke standaardinstellingen te configureren:

Top 10 plugin-instellingen

Vervolgens kunt u de shortcode of widget toevoegen waar u uw populaire berichten wilt laten verschijnen. Zo ziet het er bijvoorbeeld uit om de widget te configureren:

Top 10 plugin-widget

En hier is een voorbeeld van de lijst met populaire berichten – het lijkt erop dat je misschien een beetje CSS nodig hebt om de lijst met berichten op te schonen, omdat de standaardterugloop er standaard ongemakkelijk uitziet in vergelijking met populaire WordPress-berichten:

Top 10 voorbeeld

Jetpack (GRATIS)

Jetpack

Jetpack is een plug-in van Automattic (makers van WordPress.com) die een hele reeks functies biedt. Een van die functies is … je raadt het al: populaire berichten.

Ik zou het niet aanraden als allemaal je wilt populaire berichten zijn, maar als je de andere functies in Jetpack leuk vindt, dan kan de alles-in-één aanpak handig zijn. Lees meer in onze Jetpack-gids / review.

Een nadeel van Jetpack is dat je minder flexibiliteit hebt om te definiëren wat een populaire post is – hiermee kun je je meest geliefde posts weergeven of de posts die standaard de meeste bezoekers van de afgelopen 48 uur hebben ontvangen. Als u echter technische snufjes heeft, kunt u een filter gebruiken om een ​​aangepast datumbereik te definiëren.

Anders dan dat, is Jetpack supergemakkelijk te gebruiken en de output ziet er goed uit de doos.

Hoe het werkt

Om aan de slag te gaan met Jetpack, moet je eerst het installatieproces van Jetpack doorlopen en het koppelen aan je WordPress.com-account (Jetpack zal proberen om je aan te melden voor een betaald abonnement, maar je hebt alleen het gratis abonnement nodig voor populaire posts).

Zodra je dat uit de weg hebt geruimd, kun je de populaire berichtenfunctionaliteit activeren door de nieuwe te gebruiken Top berichten & Pagina’s (Jetpack) widget.

U kunt ook een aantal standaardinstellingen configureren voor het weergeven van uw populaire berichten en welke berichttypen moeten worden opgenomen. De Zichtbaarheid Met opties kunt u verder gaan en specifieke berichten targeten, zoals alleen populaire berichten uit een bepaalde categorie of auteur opnemen:

Widget populaire posts van Jetpack

Hier is een voorbeeld van hoe uw populaire lijst met Jetpack-berichten eruit ziet (er is maar één item, maar u begrijpt het wel):

Voorbeeld van populaire berichten van Jetpack

Stijlvolle populaire berichten (GRATIS)

Stijlvolle populaire berichten

Zoals de naam al doet vermoeden, helpt Stylish Popular Posts je om populaire posts op een iets stijlvolere manier weer te geven dan de vorige plug-ins

Kortom, in plaats van de eenvoudige lijst met miniaturen / titels die u bij de andere plug-ins krijgt, kunt u mooie overlays maken, zoals in dit voorbeeld:

Stijlvol Popular Posts-voorbeeld

Hoewel je die mooie looks krijgt, verlies je veel van de aanpassingsopties die je krijgt met de andere plug-ins. Dus afwegingen!

Hoe het werkt

Stijlvolle populaire berichten is absoluut de eenvoudigste optie in deze lijst.

Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, hoeft u alleen maar de widget toe te voegen waar u wilt dat uw populaire berichten worden weergegeven.

Er is heel weinig te configureren – u kiest vrijwel gewoon hoeveel populaire berichten u wilt weergeven en of u al dan niet de rang van elk bericht wilt weergeven:

Stijlvolle widget voor populaire berichten

WP Tab Widget (GRATIS)

WP Tab Widget

WP Tab Widget is uniek omdat u ‘meer’ dan alleen populaire berichten in één widget kunt weergeven. Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, kunnen bezoekers tussen verschillende tabbladen klikken om te schakelen tussen:

 • populaire inhoud
 • recente inhoud
 • opmerkingen
 • tags.

Dus, als je van die benadering met tabbladen houdt, is dat een grote reden om WP Tab Widget boven de anderen te kiezen.

U kunt precies kiezen welke tabbladen beschikbaar zijn en ook andere basisinstellingen configureren, zoals:

 • het al dan niet opnemen van miniaturen, postdata of uittreksels
 • hoeveel berichten moeten worden weergegeven
 • de volgorde van de tabbladen.

Hoe het werkt

Er zijn geen instellingen om te configureren – zodra u de plug-in activeert, gaat u direct door met het toevoegen van de widget.

In de widget kunt u bepalen welke tabbladen u wilt opnemen, evenals meer geavanceerde instellingen:

WP Tab Widget-opties

En hier is een voorbeeld van hoe het eruit ziet:

WP Tab Widget-voorbeeld

Opmerking: WP Tab Widget werkte niet met het thema dat ik in de andere screenshots gebruikte – dat is misschien iets om over na te denken. Het werkte echter prima toen ik terugging naar het thema Twenty Seventeen.

Berichten weergeven (GRATIS)

Berichten weergeven

Ten slotte is er Display Posts, een gratis plug-in van Bill Erickson – een vrij bekende WordPress-ontwikkelaar.

Berichten weergeven is niet alleen gericht op populaire berichten, maar u kunt uw populaire berichten wel op twee verschillende criteria weergeven:

 • Aantal reacties.
 • Sociale aandelen.

Dus als u ‘populair’ wilt definiëren, is dit een goede optie. Houd er rekening mee dat er geen optie is om berichten weer te geven op basis van het daadwerkelijke verkeer dat ze ontvangen.

Daarnaast wordt de plug-in geleverd met veel shortcode-parameters die u kunt gebruiken om berichten van specifieke categorieën, auteurs enzovoort te targeten. U kunt ook kiezen of u miniaturen, uittreksamenvattingen en andere inhoud wilt opnemen.

Hoe het werkt

Er is geen instellingengebied met display-berichten. In plaats daarvan doet u alles met behulp van de shortcode van de plug-in en veel shortcode-parameters.

U kunt deze shortcode vervolgens overal op uw site plaatsen, inclusief een widget in uw zijbalk.

Als u bijvoorbeeld de vijf meest populaire berichten op het aantal opmerkingen wilt weergeven, samen met hun miniaturen, gebruikt u deze shortcode:

[display-posts orderby ="comment_count" image_size ="miniatuur" posts_per_page ="5"]

Voorbeeld van berichten weergeven

Als je berichten op sociale shares wilt weergeven, kun je deze instructies volgen.

Laatste gedachten

Het weergeven van uw populaire inhoud is een geweldige manier om uw beste inhoud voor bezoekers te krijgen en ze op uw site te houden.

Met de populaire posts-plug-ins in deze lijst, kunt u dat doen voor een verscheidenheid aan verschillende ‘populariteit’ -statistieken, waaronder verkeer, reacties en sociale shares.

Als je de meeste flexibiliteit wilt, zou ik zeggen: ga met WordPress Popular Posts of Top 10. Stijlvolle Popular Posts is goed als je het leuk vindt, terwijl WP Tab Widget de unieke benadering met tabbladen biedt.

Tenslotte Jetpack is geweldig als je wilt dat de andere Jetpack is voorzien, en Display Berichten kunt u berichten bestellen door maatschappelijke aandelen, wat handig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me