Top tien beste contactformulier plug-ins voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


Elke website heeft een contactpagina nodig. Zonder een daarvan loopt u mogelijk allerlei zakelijke kansen en connecties mis!

Contactformulier-plug-ins worden geleverd met veel handige tools en opties, zoals CAPTCHA-velden, die de lawine van spam-inzendingen helpen voorkomen die u zou krijgen als u uw e-mailadres op uw website zou weergeven.

Ze vereenvoudigen ook het proces van het stylen en structureren van uw formulieren, en, misschien nog belangrijker, ze stellen u in staat om precies te dicteren welke informatie u van een gebruiker ontvangt. U specificeert de velden die moeten worden ingevuld en beslist wanneer het formulier kan worden ingediend.

WordPress heeft een groot aantal plug-ins voor contactformulieren beschikbaar en deze kunnen worden gebruikt om alles te maken, van eenvoudige feedbackformulieren tot complexe bestelformulieren en vragenlijsten. De vraag is welke je moet kiezen?

Ik gebruik WordPress actief sinds de lancering en ik heb honderden contactformulier-plug-ins voor WordPress getest. De markt evolueert echter altijd, dus ik heb onlangs tijd besteed aan het ontdekken van de beste contactformulier-plug-ins die beschikbaar zijn voor WordPress in 2020. Laten we eens kijken naar wat ik beschouw als de beste gratis en premium oplossingen …

(Opmerking: de meeste formuliervoorbeelden worden hieronder weergegeven met het meest up-to-date standaard WordPress-thema: Twenty Nineteen).

1. Gravity Forms – $ 59 plus

Gravity Forms is sinds de lancering enkele jaren geleden een favoriet van WordPress-gebruikers. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing die kan worden gebruikt om basisformulieren of gecompliceerde oplossingen met meerdere pagina’s te maken met bestandsuploads, voorwaardelijke logica en betalingssystemen.

Formulieren worden gemaakt met een eenvoudig slepen-en-neerzetten-systeem en er zijn tientallen standaardvelden, geavanceerde velden en unieke velden voor berichten en andere berichttypen. Er zijn tal van opties beschikbaar voor elk veld, waaronder styling, prioriteit, zichtbaarheid en meer.

Gravity Forms Form Settings

De functionaliteit van Gravity Forms is afhankelijk van het pakket waarvoor u kiest, dus zorg ervoor dat u controleert wat elke licentie bevat voordat u een keuze maakt.

Er zijn tientallen add-ons. Ze zijn gecategoriseerd als basic, pro en elite, maar de meeste add-ons voor e-mailmarketing worden als basic aangeboden. Deze omvatten add-ons voor MailChimp, AWeber en GetResponse.

De pro add-on-collectie heeft meer variatie en omvat meerdere CRM-add-ons, een Dropbox-add-on, een PayPal-add-on voor betalingen en meer, terwijl elite meer betalingsopties biedt en functionaliteit toevoegt voor gebruikersregistratie.

Gravity Forms Form Voorbeeld

Gravity Forms kost $ 59 per jaar voor de basislicentie. Een upgrade naar de pro-licentie voor $ 159 per jaar verhoogt het gebruik van de website van één website naar drie websites en biedt zowel de pro-add-ons als de basis-add-ons.

De elite-licentie heeft de voorkeur van instanties. Het kost $ 259 per jaar, het heeft geen beperkingen voor het gebruik van de website, ondersteunt WordPress multi-site en biedt de elite add-ons naast de basis- en pro-opties.

Als u op zoek bent naar een geavanceerde oplossing voor contactformulieren, moet u rekening houden met Gravity Forms.

Officiële website

2. Ninja Forms – GRATIS / $ 29 plus

Ninja Forms is een populaire oplossing voor contactformulieren waarmee gebruikers functionaliteit kunnen toevoegen met extensies (add-ons). De kernversie van Ninja Forms heeft meer dan een miljoen downloads op WordPress.org.

U kunt een nieuw formulier maken met behulp van een lege sjabloon of een van de vele vooraf gemaakte formuliersjablonen, en het is gemakkelijk om uw formulier aan te passen en velden aan te passen.

Wat echt indrukwekkend is, is hoeveel er in de gratis versie zit. U zult veel geavanceerde velden vinden waarvoor anderen kosten in rekening brengen, evenals antispamopties, het importeren en exporteren van formulieren en de mogelijkheid om inzendingen op te slaan in uw websitedatabase.

Ninja Forms Form Settings

Het vergelijken van de premiumfuncties van Ninja Forms met andere contactformulier-plug-ins kan moeilijk zijn. Het beschikt over veel unieke extensies die functionaliteit toevoegen die u nergens anders vindt, maar waarvoor een prijs geldt. Helaas is het bepalen van de jaarprijs iets gecompliceerder dan nodig is.

De persoonlijke licentie beperkt het gebruik tot één website. Het kost $ 99 per jaar en omvat het bouwpakket voor extensies en 20% korting op alle andere extensies die u koopt. Als u overstapt naar de professionele licentie voor $ 199 per jaar, neemt het gebruik toe tot 20 websites en krijgt u een korting van 40%.

Het bureauplan heeft geen gebruiksbeperkingen en omvat alle extensies. Met $ 499 per jaar zijn dit echter bijna het dubbele van de kosten van bureaualternatieven zoals Gravity Forms.

Uitbreidingen kunnen afzonderlijk worden gekocht voor een licentie tussen 19 en 129 dollar per jaar. Als u slechts één specifieke functie voor uw formulier voor één website nodig heeft, kan dit goedkoper uitpakken. De kosten stijgen echter snel wanneer u de extensie op meerdere websites moet gebruiken.

Ninja Forms Voorbeeldformulier

Ik raad ten zeerste aan om de kernversie van Ninja Forms te installeren en vervolgens de beschikbare extensies te bekijken om te zien wat je nodig hebt.

Afhankelijk van uw situatie vindt u Ninja Forms misschien een beetje goedkoper dan andere premium contactformulieroplossingen – of aanzienlijk duurder. Misschien vindt u zelfs dat de gratis versie alles doet wat u nodig heeft.

Helaas, als u toegang wilt tot meerdere Ninja Forms-extensies, kan dit kostbaar zijn. Het berekenen van uw totale kosten kan ook lastig zijn, vooral als u de kosten van het afzonderlijk kopen van extensies, in een pakket of als pakket samen met andere extensies die op individuele basis zijn gekocht, vergelijkt.

Officiële website | Plugin downloadpagina

3. Contactformulier 7 – GRATIS

Met meer dan 5 miljoen actieve installaties is Contact Form 7 verreweg het populairste contactformulier WordPress-plug-in op de markt. Dit zal sommige mensen misschien verbazen, omdat het minder stijlvol en minder gebruiksvriendelijk is dan andere contactformulieroplossingen op deze lijst.

Contactformulier 7 maakt gebruik van een formuliersjabloon, dus nadat u hebt geleerd hoe het allemaal werkt, zou u het gewenste formulier moeten kunnen maken. De hele set-up ziet er echter gedateerd uit in vergelijking met moderne drag-and-drop-formulierbouwers.

Contactformulier 7 Formulierinstellingen

Waar Contact Form 7 uitblinkt, is integratie. Het is een van de meest veelzijdige contactformulieroplossingen die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers vanwege het aantal extensies dat ervoor beschikbaar is – waarvan de overgrote meerderheid gratis is.

Het kan worden gebruikt met Akismet en verschillende reCAPTCHA-plug-ins om spam te verminderen, Flamingo om berichten op te slaan en Google Analytics voor statistieken.

U kunt ook voorwaardelijke velden toevoegen, ondersteuning voor MailChimp, aanpasbare formulier-skins en meer.

Contactformulier 7 Voorbeeld

Contactformulier 7 wint binnenkort geen enkele stijlprijs en het formuliersjabloon-systeem kan op een aantal gebieden worden verbeterd, maar het zal moeilijk zijn om een ​​gratis oplossing te vinden die flexibeler is.

Officiële website | Plugin downloadpagina

4. WPForms – GRATIS / $ 39,50 plus

WPForms is een gebruiksvriendelijke oplossing voor professioneel contactformulier. Het maakt gebruik van een slepen-en-neerzetten-systeem voor het maken van formulieren en wordt ook geleverd met vooraf gemaakte sjablonen waarmee u snel formulieren kunt maken.

De gratis versie, die meer dan een miljoen actieve installaties heeft, ondersteunt Constant Contact, een import- en exportsysteem en reCAPTCHA-functionaliteit om spam te helpen voorkomen.

Deze kernversie is geschikt voor een eenvoudig contactformulier, hoewel u het misschien een beetje beperkt vindt omdat velden zoals ‘Website / URL’ en ‘Bestandsupload’ niet zijn opgenomen. Inzendingen worden ook niet opgeslagen in deze versie.

Maak een nieuw formulier in WP Forms

Een basislicentie voor WP Forms kost $ 39,50 per jaar. Geschikt voor één website, het maakt onbeperkte formulieren en vermeldingen mogelijk en ontgrendelt alle geavanceerde velden, formuliersjablonen, formulieren met meerdere pagina’s en voorwaardelijke logica.

De pluslicentie van $ 99,50 per jaar verhoogt het gebruik tot drie websites en ontgrendelt meer add-ons voor e-mailmarketing. Springen naar de pro-licentie voor $ 199,50 per jaar verhoogt het gebruik tot 20 websites en voegt ondersteuning toe voor gebruikersregistraties, betalingssystemen, handtekeningen, offline formulieren en meer.

De elite-licentie van $ 299,50 per jaar is gericht op agentschappen. Het heeft geen gebruiksbeperking en voegt ondersteuning toe voor WordPress multisite en clientbeheer.

WP Forms Formulierinstellingen

WPForms is een plug-in van hoge kwaliteit die gemakkelijk te gebruiken is. Sommige gebruikers vinden de gratis versie van WPForms misschien beperkt, maar de basislicentie is redelijk geprijsd op $ 39,50 per jaar en biedt voorwaardelijke logica en andere coole functies.

Officiële website | Plugin downloadpagina

5. Formidabele formulieren – GRATIS / $ 49 plus

Formidable Forms is een fantastische plug-in voor contactformulieren waarmee u snel formulieren kunt maken met behulp van een drag-and-drop-builder.

De gratis versie heeft een goede selectie van velden, waaronder vervolgkeuzemenu’s, website-URL, HTML en een reCAPTCHA antispamveld.

De gratis versie slaat ook uw formulierinzendingen op en ondersteunt het importeren en exporteren van formulieren. Het bevat ook een veelzijdige stijleditor waarmee u kleuren, lettergroottes en meer kunt wijzigen – iets wat de meeste contactformulier-plug-ins, gratis en premium, niet bieden.

Als u tevreden bent met de functies van de gratis versie van Formidable Forms, kunt u overwegen om de persoonlijke licentie voor $ 49 per jaar te krijgen. Er wordt geen extra functionaliteit toegevoegd, maar u krijgt ondersteuning van de ontwikkelaars.

Bouw een formidabel formulierenformulier

Net als veel andere plug-ins voor contactformulieren, is Formidable Forms uitgebracht onder het freemium-bedrijfsmodel, dus u moet upgraden om geavanceerde functies en functionaliteit te ontgrendelen.

De makerslicentie van $ 99 per jaar staat gebruik op maximaal drie websites toe en voegt extra stylingopties en integratie toe voor MailChimp, Aweber en MailPoet. De bedrijfslicentie van $ 199 per jaar verhoogt het gebruik tot 15 websites en voegt meer e-mailmarketingintegraties, PayPal-ondersteuning, WPML-integratie en meer toe.

De elite-licentie van $ 399 per jaar heeft geen gebruiksbeperkingen en voegt ondersteuning toe voor Stripe, Authorize.net, ActiveCampaign, Salesforce, HubSpot en WooCommerce.

Formidable Forms Form Settings

Formidable Forms is ongetwijfeld een van de beste contactformulier-plug-ins die beschikbaar zijn voor WordPress en onderscheidt zich van de rest vanwege de extra stylingopties.

Degenen onder u die op zoek zijn naar een gratis contactformulier WordPress-plug-in zullen blij zijn met wat er in de kernversie zit.

Officiële website | Plugin downloadpagina

6. Happy Forms – GRATIS

Happy Forms is een 100% gratis WordPress contactformulier plug-in ontworpen door The Theme Foundry.

Als je de WordPress-thema-aanpasser eerder hebt gebruikt, weet je hoe Happy Forms werkt, omdat het dezelfde interface gebruikt. In de eerste kolom staan ​​uw formuliervelden en in de tweede kolom kunt u nieuwe velden toevoegen. Het formulier kan worden bekeken in het hoofdinhoudsgebied aan de rechterkant.

Er is een goede selectie van velden beschikbaar, zoals websitelink, tabel, beoordeling en teksteditor. U kunt aangeven of een veld vereist is en de breedte wijzigen van vol naar half, derde of auto.

Happy Forms Build Formulierpagina

HoneyPot-beveiliging helpt spambot-pogingen te voorkomen en Google reCAPTCHA kan ook worden ingeschakeld. U kunt ook het bevestigingsbericht aanpassen dat aan gebruikers wordt getoond.

Elk deel van het formulier kan worden opgemaakt, inclusief kleuren, lettergroottes en uitlijningen. Je kunt je aangepaste stijlen niet opslaan zoals je kunt in Formidable Forms, maar je hebt wel het voordeel dat je je stylingwijzigingen in realtime ziet.

Happy Forms Styling

Happy Forms biedt geen voorwaardelijke logica – of andere geavanceerde velden en functies die u in premium alternatieven kunt vinden – maar het is zonder twijfel een van de beste gratis contactformulieropties die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers.

Officiële website | Plugin downloadpagina

7. Jetpack – GRATIS

Jetpack, of als je de volledige titel ‘Jetpack by WordPress.com’ verkiest, groeide snel uit tot een van de meest populaire plug-ins die beschikbaar is voor WordPress-gebruikers, met een reeks tools en services van Automattic.

Een van de minder bekende modules is het Jetpack-contactformulier – een eenvoudige oplossing met tien velden, waaronder naam, website, dropdown en datum.

Jetpack-formulierinstellingen

Als je de Klassieke Editor op je website hebt ingeschakeld, zie je het Jetpack-contactformulier in je visuele editor als de knop ‘Contactformulier toevoegen’.

In het nieuwe WordPress-bloksysteem vind je het contactformulier onder Jetpack in het hoofdblokgebied. Als het Jetpack-formulierblok niet wordt weergegeven, controleer dan of de module is ingeschakeld.

Jetpack-formulierblok

U kunt aangeven of een veld vereist is en het label bewerken, maar u zult geen stylingopties of geavanceerde instellingen vinden.

Voorbeeld van Jetpack-formulier

Als je een eenvoudig contactformulier wilt en je hebt Jetpack al geïnstalleerd, dan is dit een geweldige oplossing. Als je meer dan slechts een paar basisvelden in je contactformulier nodig hebt, is Jetpack te beperkt, dus ik zou aanraden om een ​​alternatieve WordPress-plug-in te gebruiken.

Officiële website | Plugin downloadpagina

8. Quform – $ 29

Quform is de best verkochte plug-in voor WordPress-formulierbouwers op CodeCanyon. Het kost $ 29 en is een gebruiksvriendelijk product dat boordevol functies zit.

Met de plug-in kunt u stijlvolle, complexe formulieren met meerdere pagina’s maken en u kunt voorwaardelijke logica gebruiken om te wijzigen welke velden worden weergegeven en om te bepalen welke meldingen worden verzonden.

Er zijn drie CAPTCHA-opties beschikbaar – Honeypot, image en reCAPTCHA – en er zijn 15 validators beschikbaar om u te helpen ook gegevens te verifiëren.

Maak een Quform-formulier

Quform beschikt over een drag-and-drop-interface met een compleet thema- en lay-outsysteem. Naast de 11 meegeleverde thema’s vind je 11 knopstijlen, knopanimaties, CSS-styling en meer. Bij het aanpassen kunnen alle formulierwijzigingen worden bekeken.

Hoewel alle oplossingen op deze lijst responsief zijn, is Quform ongetwijfeld een van de mooiste vormopties voor mobiele telefoons en tablets.

Quform Form Voorbeeld

Quform is een van de meest veelzijdige contactformulieroplossingen die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers, en met slechts $ 29 is het gemakkelijk aan te bevelen.

Officiële website | Plugin verkooppagina

9. Caldera Forms – GRATIS / $ 74,99 plus

Caldera Forms is een veelzijdige plug-in voor WordPress-contactformulieren die een slepen-en-neerzetten-interface gebruikt. U kunt een nieuw formulier maken op basis van een lege sjabloon of een van de verschillende vooraf gemaakte formuliersjablonen selecteren.

De gratis versie van Caldera heeft veel functies die andere ontwikkelaars reserveren voor premium-edities – zoals het uploaden van bestanden, formulieren met meerdere pagina’s, voorwaardelijke logica en ondersteuning voor Easy Digital Downloads.

Er is ook een antispam-honeypot beschikbaar en u kunt formulieren importeren en exporteren.

Caldera Forms Formulierinstellingen

De pro-versie van Caldera Forms is beschikbaar onder veel verschillende plannen. U kunt add-ons afzonderlijk kopen, maar de meeste zijn geprijsd vanaf $ 74,99 en hoger, dus het kan behoorlijk duur zijn.

Als je tevreden bent met de gratis versie en alleen ondersteuning nodig hebt, kun je $ 14,99 per maand betalen voor een basisabonnement. Het startersplan van $ 74,99 per jaar is echter logischer omdat het niet alleen goedkoper is per jaar, het voegt ook berichtstatistieken toe en geeft u een add-on naar keuze.

Het individuele abonnement kost $ 164,89 per jaar en voegt berichtlay-outs en add-ons voor ontwikkelaars toe. Add-ons voor ontwikkelaars zijn onder meer PayPal Express-integratie, een formulier-naar-PDF-tool en formulierstatistieken en analyses.

Het geavanceerde plan kost $ 274,89 per jaar en voegt geavanceerde add-ons toe, terwijl het bureau-abonnement voor $ 549,89 per jaar add-ons voor bureaus toevoegt.

In het geavanceerde add-on-pakket krijg je verschillende add-ons, waaronder Stripe-betalingsintegratie, Google Analytics-tracking en e-mailsjablonen. Het elite-bureau voegt maar liefst 18 add-ons toe, waaronder een lidmaatschapsplug-in, YouTube-integratie en een visuele query-builder.

Caldera Forms Voorbeeldformulier

Degenen onder u die op zoek zijn naar een gratis oplossing voor contactformulieren zullen onder de indruk zijn van wat de kernversie van Caldera Forms biedt, en er zijn tientallen geweldige add-ons beschikbaar voor gevorderde gebruikers. Zonder twijfel zijn de jaarlijkse pakketten voordeliger dan het afzonderlijk kopen van deze add-ons.

Officiële website | Plugin downloadpagina

10. ARForms – $ 37

Sinds de lancering in 2013 staat ARForms bekend als een van de beste professionele contactformulier-plug-ins voor WordPress. Het hoogwaardige ontwerp aan de achterkant en voorkant heeft hem altijd onderscheiden.

De kleurrijke interface met slepen en neerzetten is een genot om te gebruiken en maakt het maken van formulieren eenvoudig. Er zijn meer dan 40 vooraf gemaakte formulieren beschikbaar, dus u hoeft geen volledig nieuw formulier te maken.

De interface plaatst alle velden (elementen) aan de linkerkant van de pagina met het formulier in het midden; aan de rechterkant vind je stylingopties. Er zijn vijftien kleurenschema’s om u tijd te besparen.

In plaats van een kolom te vervangen door veldopties, verschijnt er een pop-up wanneer u elk veld wilt configureren.

Maak een ARForms-formulier

Zoals je zou verwachten, heeft ARForms veel geavanceerde functies. Er zijn veel velden beschikbaar voor formulieren, evenals voorwaardelijke logica en gedetailleerde opties voor elk veld dat u selecteert.

ARForms is een van de weinige plug-ins waarmee u formulieren via pop-ups kunt weergeven en u kunt bepalen wat de pop-up activeert. Negen e-mailmarketingservices worden ook ondersteund en er zijn analyses beschikbaar met klikfrequenties en meer.

ARForms Voorbeeld

Met slechts $ 37 biedt ARForms een fantastische prijs-kwaliteitverhouding – als u op zoek bent naar hoogwaardige vormontwerpen, raad ik u aan deze te bekijken.

Officiële website | Plugin verkooppagina

Eervolle vermeldingen

Toen ik onderzoek deed voor dit artikel, heb ik mijn eerste lijst met plug-ins voor contactformulieren naar de top 20 gekort en vervolgens deze lijst teruggebracht tot de tien die u hierboven ziet.

Met dat in gedachten wilde ik eervolle vermeldingen geven aan drie goede plug-ins voor contactformulieren die net de cut gemist hebben.

Form Maker is een plug-in voor contactformulieren die inzendingen opslaat en een veelzijdig systeem voor formulieraanpassing heeft. Tientallen velden kunnen aan uw formulier worden toegevoegd met behulp van de interface voor slepen en neerzetten.

De pro-versie kost $ 30 en voegt premium-ondersteuning en extra functies toe, zoals PayPal-integratie.

Form Maker

Als je op zoek bent naar iets anders, ga dan naar Ninja Kick. Met de verkoopprijs van $ 19 kun je met de plug-in een prachtig contactformulier aan de zijkant van je pagina’s weergeven.

Het formulier kan op verschillende manieren worden onthuld, zoals klikken op een knop of klikken op een afbeelding. Andere functies zijn onder meer MailChimp-integratie, ondersteuning en styling voor Contactformulier 7 shortcodes, 15 patroonachtergronden en 15 onscherpe achtergronden. Er kan ook een social media-balk worden toegevoegd.

Ninja Kick voorbeeldformulier

Everest Forms is een prachtige vormoplossing die u ook moet overwegen. Formulieren kunnen in deze plug-in worden gemaakt met behulp van een interface voor slepen en neerzetten en in rijen worden georganiseerd. Inzendingen worden opgeslagen in uw websitedatabase en Google reCAPTCHA helpt spam te voorkomen.

De pro-versie is beschikbaar vanaf $ 29 en voegt veel geavanceerde functies toe, zoals voorwaardelijke logica en betalingsintegratie. Ik raad aan om het te bekijken.

Everest Forms

Laatste gedachten

De plug-in-markt voor WordPress-contactformulieren is nog nooit zo goed geweest, dus als het gaat om het selecteren van een contactformulier-oplossing, is er keuze te over.

Een ding dat me bevalt, is dat de standaard van gratis contactformulier-plug-ins voor WordPress de afgelopen twee jaar aanzienlijk is verbeterd. Ze zijn over het algemeen stijlvoller, beschikken over meer functies en gebruiken een moderne, gebruiksvriendelijke formulierbouwer. Moge deze trend zich lang voortzetten!

Met zoveel geweldige oplossingen op de markt, is het moeilijk om een ​​contactformulier WordPress-plug-in te selecteren als ‘The Best’ – de behoeften verschillen immers!

Mijn advies is om de plug-ins in dit artikel te testen om te zien of ze goed bij u en uw website passen, en houd er rekening mee dat sommige plug-ins voor contactformulieren kostbaar kunnen zijn als u alle geavanceerde functies, integratie en functionaliteit nodig heeft.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me