Top 25 beste gratis WordPress-plug-ins voor elke website (2020)

WordPress aanbiedingen


Je hebt waarschijnlijk het oude gezegde gehoord ‘er bestaat niet zoiets als een gratis lunch’. Maar hoeveel ik ook van Heinlein hou, in de wereld van WordPress, dat is er eigenlijk!

Zonder al te hard te zoeken, kun je enorm veel geweldige gratis WordPress-plug-ins vinden die allerlei nuttige functies aan je WordPress-site toevoegen. Dergelijke plug-ins kunnen u helpen om betere inhoud te creëren, uw site effectiever op de markt te brengen en ervoor te zorgen dat deze snel laadt en soepel neuriet … Allemaal zonder dat u een cent hoeft uit te geven.

Als ode aan de genereuze ontwikkelaars achter deze plug-ins – en om u te helpen een aantal geweldige gratis WordPress-plug-ins voor uw site te vinden – hebben we verzameld wat volgens ons de beste gratis WordPress-plug-ins aller tijden, gebaseerd op zowel persoonlijke ervaring als de gebruikersrecensies / hun populariteit op WordPress.org.

We verdelen deze plug-ins in vier brede categorieën. Plug-ins die goed zijn voor:

 • het creëren van inhoud van alle soorten (alles van een basisformulier tot eCommerce-functionaliteit)
 • marketing en SEO
 • prestaties, beveiliging en onderhoud
 • gevorderde gebruikers die van knutselen houden.

Of je nu een gewone gebruiker bent of iemand die graag speelt met aangepaste velden en berichttypen, je zou een aantal geweldige gratis opties in deze lijst moeten vinden.

Laten we beginnen…

Beste gratis WordPress-plug-ins voor het maken van inhoud van alle soorten

Of u nu een contactformulier wilt maken, mooiere pagina’s wilt bouwen of eCommerce-functionaliteit wilt toevoegen aan uw WordPress-site, deze plug-ins kunnen helpen.

1. Ninja-vormen

ninja vormen

Elke website heeft een contactpagina nodig en als het gaat om contactformulieren (of andere soorten formulieren), is Ninja Forms een van de beste gratis opties die je zult vinden. Dit is waarschijnlijk waarom het actief is op meer dan een miljoen websites.

Het beschikt over een beginnersvriendelijke interface voor slepen en neerzetten en AJAX-formulierinzending, zodat mensen een formulier kunnen indienen zonder het opnieuw laden van een pagina.

En als je je ooit beperkt voelt door de (genereuze) gratis kernversie, kun je altijd extra functionaliteit krijgen met de enorme bibliotheek met premium-extensies van Ninja Forms.

2. Elementor

elementor

Elementor is een front-end drag-and-drop paginabuilder. Dit betekent dat u gecompliceerde pagina’s kunt ontwerpen zonder dat u een enkele regel code hoeft te kennen.

In wezen maakt het webdesign voor iedereen toegankelijk.

Hoewel Elementor pas in 2016 is gelanceerd, is het al uitgegroeid tot het punt waarop het actief is op meer dan 900.000 websites, en het heeft ook een 4.8 sterren op meer dan 740 beoordelingen.

Lees onze Elementor-recensie voor meer informatie.

3. WooCommerce

woocommerce

Als je een eCommerce-winkel met WordPress wilt maken, is WooCommerce de manier om het te doen. Heck, als je een e-commerce winkel wilt maken periode, WooCommerce is de manier om het te doen. Volgens BuiltWith voedt deze gratis plug-in meer dan 42% van alle eCommerce-winkels.

Het is actief op meer dan 4 miljoen sites, heeft een 4,6 sterren op meer dan 2.900 beoordelingen, en, belangrijker nog, het werkt gewoon.

Bekijk enkele voorbeelden van WooCommerce-winkels.

4. TablePress

tafelpers

TablePress heeft een van de meest indrukwekkende beoordelingen die ik ooit heb gezien voor een WordPress-plug-in:

Het heeft een perfecte 5-sterrenbeoordeling Aan meer dan 3.286 stemmen op WordPress.org.

En als iemand die deze plug-in nogal wat heeft gebruikt, kan ik zeggen dat het al die 5-sterrenrecensies verdient.

Als u elk type tabel op uw WordPress-site wilt weergeven, kan TablePress dit aan.

Het geeft je een eenvoudige, Excel-achtige interface rechtstreeks in je WordPress-dashboard. U kunt gegevens importeren uit Excel of Google Spreadsheets, elk type media in uw tabel gebruiken en uitbreiden met een grote verscheidenheid aan gratis add-ons.

5. Envira-galerij

envira galerij

Als je een heleboel afbeeldingen hebt die je tegelijk wilt weergeven, heb je een galerij nodig. WordPress bevat basisgalerijfunctionaliteit die in de kern is ingebouwd, maar het is niet erg flexibel en het eindproduct ziet er vrij eenvoudig uit.

Envira Gallery brengt daar verandering in door u een gebruiksvriendelijke interface te geven om fantastische galerijen te creëren. Daarom heeft het een 4-8 sterren op meer dan 870 beoordelingen.

6. Slimme schuifregelaar 3

slimme schuifregelaar 3

Net als galerijen bieden slider-plug-ins u een andere handige manier om media-inhoud op uw site weer te geven. En als het gaat om gratis slider-plug-ins, is Smart Slider 3 een van de beste die je zult vinden – daarom heeft het een 4.9 sterren op meer dan 450 beoordelingen op WordPress.org.

Smart Slider 3 geeft je een beginnersvriendelijke live-dia-editor, evenals een aantal prachtige sjablonen om je op weg te helpen. Zelfs in de gratis versie heb je het gevoel dat je een premium plug-in gebruikt.

Beste gratis WordPress-plug-ins voor marketing en SEO

Of u nu marketing uitvoert door uw site in de SERP’s te rangschikken of een e-maillijst te laten groeien, deze gratis plug-ins kunnen u helpen uw marketinginspanningen een boost te geven.

7. Yoast SEO

yoast seo

Actief op meer dan vijf miljoen sites en met een indrukwekkende 4.9 sterren op meer dan 21.000 beoordelingen, Yoast SEO is de de facto SEO-plug-in voor de meeste WordPress-sites – inclusief WinningWP.

Deze gratis plug-in kan alle belangrijke aspecten van de on-page SEO van uw site aan – van het beheren van uw titels en metabeschrijvingen tot het maken van XML-sitemaps – en het kan u zelfs helpen uw inhoud te analyseren voor SEO-optimalisatie en leesbaarheid.

Al met al is er een reden waarom Yoast SEO een van de meest populaire WordPress-plug-ins is.

8. Omleiding

omleiding

Op een bepaald moment terwijl u uw site uitvoert, wilt u waarschijnlijk de URL van een bericht of pagina wijzigen. Het overkomt ons allemaal.

Wanneer dat gebeurt, heb je een manier nodig om het verkeer van het oude bericht naar het nieuwe bericht om te leiden.

Dat is wat Redirection doet.

Het geeft je een grafische interface waar je eenvoudig alle 301-omleidingen van je site kunt beheren – wat veel gebruiksvriendelijker is dan elke keer dat je een nieuwe omleiding wilt toevoegen in je .htaccess-bestand te graven.

Je kunt ook creatief worden met je omleidingen – zoals het voorwaardelijk omleiden van iemand op basis van het feit of ze al dan niet zijn ingelogd – en dit alles is gratis beschikbaar bij een responsieve ontwikkelaar die bij Automattic werkt.

9. Mooie links

mooie links

Als u affiliate marketing op uw WordPress-site gebruikt, weet u hoe lelijk affiliate links kunnen zijn.

Met Pretty Links kun je dat veranderen door cloaking affiliate links met uw eigen domein.

Cloaking is bijvoorbeeld de reden waarom alle gelieerde links die u hier bij WinningWP ziet de indeling ‘winningwp.com/ref/product_name‘.

Als je wilt, kun je zelfs bijhouden hoeveel klikken elke link ontvangt.

10. Broken Link Checker

gebroken link checker

Naarmate uw site ouder wordt, zal deze altijd verbroken links oppikken. Met verbroken links bedoel ik interne links of externe links die niet meer gaan waar ze zouden moeten komen.

Broken Link Checker kan u helpen deze links automatisch op te vangen door al uw interne of externe links te scannen. Vervolgens kunt u eenvoudig alle gebroken links bijwerken om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een geweldige ervaring hebben.

* Hoewel Broken Link Checker een geweldige plug-in is, raad ik aan om deze uitgeschakeld te laten wanneer deze niet in gebruik is om prestatiehits te voorkomen.

11. AddToAny Share-knoppen

toevoegen aan elke

Er zijn veel geweldige plug-ins voor het delen van sociale media, dus het is moeilijk om er maar één te kiezen. Maar als je een enorme selectie van sociale netwerken (meer dan 100), fantastisch uitziende knoppen en een gratis prijskaartje wilt, is het moeilijk om mis te gaan met AddToAny Share-knoppen.

Actief op meer dan 500.000 sites, het is de populairste plug-in voor het delen van knoppen op WordPress.org, en het heeft een geweldige 4.7 sterren op meer dan 730 beoordelingen om mee te gaan met die populariteit.

12. MailChimp voor WordPress

mc4wp

Als u een e-maillijst wilt samenstellen, kunt u veel geweldige e-mailmarketingservices vinden, maar een van de grootste namen – en een die ook een genereus gratis abonnement biedt – is MailChimp.

Om u te helpen bij het bouwen van uw MailChimp-lijst op WordPress, kunt u de enorm populaire MailChimp voor WordPress-plug-in gebruiken. Deze plug-in is actief op meer dan een miljoen sites, heeft een indrukwekkende 4.9 sterren op bijna duizend beoordelingen, en maakt het eenvoudig om fantastische opt-in-formulieren te maken voor uw MailChimp-nieuwsbrief.

U kunt leren hoe u deze plug-in en MailChimp in het algemeen kunt gebruiken in onze grote gids over het opzetten van een nieuwsbrief voor uw WordPress-site.

13. MonsterInsights

monsterinsights

Nadat u de bovenstaande plug-ins heeft gebruikt om de SEO en sociale media van uw site te verbeteren, wilt u een manier om daadwerkelijk te analyseren hoe al uw marketinginspanningen presteren.

Dat is waar MonsterInsights binnenkomt. Het helpt u om niet alleen de Google Analytics-trackingcode op uw WordPress-site te installeren, maar ook om gegevens uit Google Analytics te bekijken zonder uw WordPress-dashboard te verlaten.

En als u wilt, kan het u zelfs helpen de acties van uw bezoekers bij te houden, zoals op welke knoppen en links ze het meest klikken.

Beste gratis WordPress-plug-ins voor prestaties, beveiliging en onderhoud

Back-end sitebeheer is niet sexy, maar de gratis plug-ins in deze sectie zijn misschien wel de belangrijkste in deze lijst. Ze helpen je om je site te versnellen, te beveiligen en alles gewoon zoemen.

14. Echt eenvoudige SSL

echt eenvoudig ssl

Het verplaatsen van uw WordPress-site naar HTTPS / SSL is een geweldige manier om het veiliger te maken voor zowel u als uw bezoekers, en het zal u ook helpen om het vervelende te vermijden Niet veilig waarschuwingen die Google toevoegt aan Chrome voor ALLE niet-HTTPS-sites.

Met de beschikbaarheid van gratis SSL-certificaten kost het u zelfs geen cent – je hebt alleen een manier nodig om je WordPress-site veilig naar HTTPS te migreren.

Dat is wat Echt eenvoudige SSL doet. Het is in feite een oplossing met één klik om omleidingen in te stellen, uw oude URL’s bij te werken en al het andere dat u moet doen om uw site veilig naar HTTPS te migreren, af te handelen.

Hierdoor heeft Really Simple SSL snel een 4.8 sterren op meer dan 375 stemmen op WordPress.org, en wordt al gebruikt op meer dan een miljoen sites.

15. Wordfence-beveiliging

wordfence

Actief op meer dan twee miljoen sites, Wordfence is de populairste WordPress-beveiligingsplug-in. Het kan het grootste deel van de belangrijke beveiliging van WordPress-beveiliging implementeren in een alles-in-één pakket, waaronder:

 • een firewall
 • malware scant
 • login verharding.

Hoewel er een premium-versie is, is de gratis versie nog steeds een geweldige optie voor de meeste sites, daarom heeft Wordfence een 4.8 sterren op meer dan 3.200 beoordelingen.

16. UpdraftPlus

updraftplus

Het is absoluut essentieel dat u een back-up van uw WordPress-site maakt, dus als er iets misgaat, heeft u voor het geval een werkkopie.

Er zijn enkele geweldige premium back-upservices, zoals VaultPress, maar als het gaat om gratis back-upplug-ins, gaat er niets boven UpdraftPlus.

Deze gratis plug-in heeft een 4.8 sterren op meer dan 2.800 beoordelingen, en is actief op meer dan een miljoen sites.

Hiermee kunt u handmatig of automatisch een back-up van uw site maken met een enkele klik, en u kunt zelfs automatisch door UpdraftPlus uw back-up laten opslaan op cloudservices zoals Dropbox of Google Drive.

Als u uw site ooit moet herstellen, kunt u met UpdraftPlus dit met één klik doen.

17. Duplicator

duplicator

Er zijn allerlei redenen waarom u op een bepaald moment uw WordPress-site moet verplaatsen. Je wilt misschien:

 • verplaats WordPress naar een nieuwe host
 • upload uw site van een lokale ontwikkelingssite naar uw live host
 • maak uw eigen gehoste staging-site.

Wat uw reden ook is, de gratis Duplicator-plug-in kan helpen. Deze handige plug-in exporteert uw hele WordPress-site als twee eenvoudige bestanden. Om uw site te verplaatsen, hoeft u alleen maar die bestanden naar de nieuwe locatie te uploaden, het geautomatiseerde installatieprogramma uit te voeren en het een dag te noemen.

Dat gebruiksgemak is de reden waarom Duplicator een 4.9 sterren op meer dan 1.700 beoordelingen op WordPress.org.

18. Autoptimiseren

automatisch optimaliseren

Autoptimize helpt u om uw WordPress-site te versnellen door de HTML-, CSS- en JavaScript-code van uw site te optimaliseren. Het doet dit via:

 • minificatie – het verwijdert onnodige tekens uit de code van uw site (zoals witruimte)
 • aaneenschakeling – het combineert meerdere afzonderlijke bestanden in één.

En het heeft ook enkele andere optimalisaties – zoals de mogelijkheid om JavaScript uit te stellen en Google Fonts te optimaliseren.

19. Smush-beeldcompressie en -optimalisatie

smoes

Smush is een andere gratis plug-in die de prestaties van uw site kan verbeteren – deze keer automatisch comprimeren en formaat wijzigen de afbeeldingen die u uploadt naar uw WordPress-site.

Smush gebruikt verliesloos compressie, wat betekent dat uw afbeeldingen geen kwaliteit verliezen – ze hebben alleen een kleinere bestandsgrootte!

Hiermee kunt u gratis onbeperkte afbeeldingen optimaliseren (met een maximale bestandsgrootte van 1 MB per afbeelding) en is het supergemakkelijk te gebruiken – daarom heeft het een 4.8 sterren beoordeling op meer dan 3.800 beoordelingen, en is actief op meer dan een miljoen sites.

20. Inloggen vergrendelen

login vergrendelen

Naast het gebruik van een sterke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, is een van de beste manieren om uw inlogpagina te beveiligen tegen brute force-aanvallen het beperken van het aantal pogingen dat een gebruiker kan doen.

Dit is de reden waarom als u de verkeerde informatie invoert wanneer u inlogt bij uw online bankieren, u gewoonlijk wordt buitengesloten na drie onjuiste pogingen.

Met Login Lockdown kunt u diezelfde functionaliteit aan uw WordPress-site toevoegen – en u kunt zelfs de exacte criteria bepalen voor hoeveel pogingen een gebruiker kan doen en hoe lang ze worden buitengesloten.

21. Google Authenticator

google authenticator

Met de gratis plug-in Google Authenticator kunt u uw inlogpagina nog meer vergrendelen door tweefactorauthenticatie toe te voegen via de Google Authenticator-app.

Haar gratis voor onbeperkte gebruikers, en het is ook heel eenvoudig te implementeren.

Voor absolute gemoedsrust als het gaat om brute force-aanvallen, is dit een geweldige optie.

22. Schakel Media vervangen in

Schakel Media vervangen in

Enable Media Replace lost één probleem heel goed op:

Hiermee kunt u elk bestand in uw WordPress-mediabibliotheek vervangen door een nieuw bestand in plaats daarvan te uploaden. U hoeft niet langer het vervelende proces van het verwijderen van een bestand te doorlopen en ervoor te zorgen dat u een bestand met exact dezelfde naam uploadt.

23. Akismet Anti-Spam

akismet

Vanwege zijn populariteit is een ongelukkig neveneffect van WordPress dat zijn sites veel reactiespam aantrekken.

Akismet Anti-Spam helpt u dit uit te roeien door automatisch al uw inkomende reacties op spam te screenen.

Het doet geweldig werk, daarom heeft het een 4.7 sterren op meer dan 775 beoordelingen. Het is ook ontwikkeld door Automattic, dus u kunt vertrouwen op de kwaliteit en levensduur.

Beste gratis WordPress-plug-ins voor gevorderde gebruikers die graag sleutelen

Als het toevoegen van codefragmenten en aangepaste berichttypen uw idee is van een leuke zaterdagavond (of als u slechts een ervaren gebruiker bent), zullen deze plug-ins uw leven gemakkelijker maken zonder een cent te kosten.

24. Geavanceerde aangepaste velden

geavanceerde aangepaste velden

Geavanceerde aangepaste velden maken uw WordPress-site een stuk flexibeler. Zoals de naam al doet vermoeden, doet het dat door het u gemakkelijk te maken om verschillende aangepaste velden aan uw WordPress-site toe te voegen.

U kunt deze aangepaste velden gebruiken voor … Nou ja, vrijwel alles! Daarom is deze plug-in enorm populair bij ontwikkelaars, en heeft een 4.9 sterren op meer dan 1.000 recensies op WordPress.org.

Als je je ooit beperkt voelde door de basis WordPress Editor, kun je Advanced Custom Fields gebruiken om een ​​meer aangepaste editor te maken met velden die je leven gemakkelijker maken en je productiviteit verbeteren.

U moet een beetje technisch onderlegd zijn om van de plug-in te profiteren, maar u hoeft absoluut geen ontwikkelaar te zijn om deze te gebruiken. Ik ben het niet en ik ben er nog steeds dol op!

25. Codefragmenten

codefragmenten

Als je graag aan je WordPress-site sleutelt, heb je waarschijnlijk al een intieme relatie met je thema’s functies.php het dossier.

Codefragmenten vereenvoudigen het gebruik van functies.php-codefragmenten aanzienlijk op twee manieren:

 • Hiermee kunt u elk codefragment afzonderlijk toevoegen met een aangepaste titel. U kunt indien nodig ook individuele fragmenten activeren / deactiveren, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt om georganiseerd te blijven.
 • Uw codefragmenten blijven bij uw site, zelfs als u van thema verandert.

Die voordelen zijn waarom het een heeft 4.8 sterren op WordPress.org.

26. Hoofd-, voettekst- en postinjecties

head footer post injections

Head-, Footer- en Post-injecties werken volgens een soortgelijk principe als codefragmenten – alleen in plaats van u te helpen bij het toevoegen van code aan uw functies.php bestand, het helpt u om codefragmenten toe te voegen aan uw:

 • koptekst
 • voettekst
 • post inhoud.

Logisch gezien de naam, toch?

Deze functionaliteit biedt eigenlijk veel voordelen. Jij kan:

 • voeg trackingscripts toe, zoals Google Analytics, Facebook Pixel of andere JavaScript-code die in uw sectie moet komen
 • injecteer advertenties of andere inhoud boven of onder uw berichtinhoud.

Met de plug-in kunt u zelfs voorwaardelijk code injecteren, afhankelijk van of een bezoeker zich op een desktop of mobiel apparaat bevindt.

Al deze kenmerken verklaren waarom Head, Footer en Post Injections rockt 4.9 sterren op meer dan 400 beoordelingen op WordPress.org.

Wat zijn uw favoriete gratis WordPress-plug-ins?

En daar heb je het! Op basis van persoonlijke ervaring, evenals de vele recensenten op WordPress.org, zijn dit 26 van de meest behulpzame en beste gratis WordPress-plug-ins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map