Soliloquy vs MetaSlider – Wat is de beste WordPress Slider-plug-in?

WordPress aanbiedingen


Het toevoegen van een schuifregelaar aan uw website kan wonderen doen voor zijn visuele aantrekkingskracht. Als het echter gaat om het selecteren van een slider-plug-in voor uw WordPress-website, hoe weet u dan welke het beste is? En welke moet je kiezen? In dit bericht verkennen we twee van de allerbeste WordPress slider-plug-ins die beschikbaar zijn: Meta Slider en Soliloquy. We gaan in op wat elk van deze uiterst populaire schuifregelaars kan doen om u te helpen beslissen welke de beste keuze is voor uw website.

Laten we beginnen…

Wat kunnen de plug-ins Soliloquy en Meta Slider WordPress doen??

De beste slider-plug-ins kunnen u op verschillende manieren helpen uw WordPress-website te upgraden. Als je creatief bent en op zoek bent naar een interessant en stijlvol scherm voor je beste werk, dan is het toevoegen van een schuifregelaar aan je portfolio een gemakkelijke oplossing. Video’s en afbeeldingsbestanden kunnen ook snel worden toegevoegd aan schuifregelaars die zijn gemaakt met Soliloquy of Meta Slider.

Soliloquy vs. MetaSlider Vergelijkingsvoorbeeld Fotografieschuif

Het type fotoslider dat u kunt maken met Meta Slider.

Bloggers kunnen ook veel gebruik maken van tools zoals Meta Slider of Soliloquy om hun nieuwste en beste blogposts in een interactief diavoorstellingformaat te promoten. Via de instellingen van deze tools kun je bepalen welke posts zijn opgenomen en hoe ze worden weergegeven.

Post Slider van MetaSlider

Zowel Meta Slider als Soliloquy kunnen dynamische postfeeds weergeven in het sliderformaat.

Omdat deze schuifregelaars bijna elk type inhoud kunnen hosten, kunnen freelancers en bedrijfseigenaren ze ook gebruiken om logo’s weer te geven van projecten waaraan ze hebben gewerkt, evenals getuigenissen van tevreden klanten.

Client Logos Slider

Een ander goed gebruik voor een slider-plug-in is om klantlogo’s weer te geven op uw portfolio of zakelijke website.

Zoals met elk van de beste slider-plug-ins die er zijn, beperken Soliloquy en Meta Slider je niet tot standaard slideshows. U kunt kiezen uit een reeks ontwerpen en stijlen, waaronder carrouselmodi, terwijl integratie van sociale media ook een optie is voor nog meer creatieve mogelijkheden.

MetaSlider Slideshow Carousel Voorbeeld

Voorbeeld van een carrouselslider gemaakt met Meta Slider.

Beide plug-ins zijn beschikbaar in beperkte gratis versies, waardoor u een goede gelegenheid heeft om hun gebruikersinterfaces en verschillende manieren van werken uit te proberen. Als u echter op zoek bent naar de beste plug-in voor het toevoegen van diavoorstellingen aan een WordPress-website, moet u de betaalde versies van deze tools ophalen.

Instagram Slider van Soliloquy

U kunt schuifregelaars maken die inhoud van Instagram weergeven.

We hebben de gratis en premium-versies van Meta Slider in een recente recensie vergeleken – bekijk het voor meer informatie over uw opties voor het gebruik van deze plug-in. We hebben ook Soliloquy ook beoordeeld, als je alles wilt zien wat de verschillende versies van deze plug-in kunnen doen.

Maar als het gaat om het vergelijken van Soliloquy en MetaSlider, zal dit artikel u helpen beslissen welke het beste bij u past.

Beste Meta Slider en Soliloquy-functies: vergeleken

Op papier hebben deze twee plug-ins een vergelijkbare functieset. In de praktijk zul je echter merken dat ze verschillende benaderingen hebben om dingen voor elkaar te krijgen en resultaten te behalen. We zullen hun beste eigenschappen vergelijken, zodat u kunt zien of Soliloquy of Meta Slider het beste overeenkomt met uw vereisten.

Afbeelding diavoorstellingen

Image Slider Voorbeeld van Soliloquy

Beide plug-ins maken het gemakkelijk om op afbeeldingen gebaseerde schuifregelaars toe te voegen aan uw WordPress-website.

Het maken van op afbeeldingen gebaseerde diavoorstellingen is de kernfunctionaliteit van elke goede WordPress slider-plug-in, en zowel Soliloquy als Meta Slider kunnen deze taak heel goed aan.

Soliloquy Slider met Lightbox

Soliloquy biedt u veel tools voor het maken van op afbeeldingen gebaseerde sliders voor WordPress, inclusief deze lightbox-optie.

Zowel Soliloquy als Meta Slider bieden u veel opties voor hoe uw op afbeeldingen gebaseerde diavoorstellingen kunnen werken. Het weergeven of verbergen van de navigatieknoppen, het gebruik van overgangseffecten voor animaties en het regelen van de afmetingen van de inhoud van de diavoorstelling maken allemaal deel uit van hun functionaliteit.

Soliloquy Slider Transition Voorbeeld

Soliloquy heeft een auto-overgangsschuifbalk die door de afbeeldingen in uw diavoorstelling scrolt.

Het gebruik van miniaturen voor de schuifregelaar is een optie die wordt aangeboden door zowel Meta Slider als Soliloquy, wat beide geweldige hulpmiddelen maakt voor het weergeven van uw fotografie.

Thumbnail Gallery Slider

De miniatuurmodus Meta Slider is bijzonder effectief voor het weergeven van foto’s.

Het combineren van de Meta Slider-miniatuurnavigatie met de lightbox-modus maakt deze plug-in ideaal voor het presenteren van foto’s op een WordPress-website.

Lightbox-schuifregelaar voor fotografie

Beide plug-ins werken goed voor het weergeven van foto’s, maar Meta Slider heeft een aantal indrukwekkende presentatiegerichte functies.

Elke tool presteert erg goed als het gaat om het maken van diavoorstellingen met afbeeldingen, en er is niet veel om ze te scheiden. Bijschriften toevoegen aan uw diavoorstelling-inhoud is een andere optie met zowel Meta Slider als Soliloquy, en u kunt de schuifregelaars gemakkelijk weergeven in berichten, pagina’s en in uw zijbalken en voetteksten met behulp van de meegeleverde diavoorstelling-widgets.

Carrouselschuiven

Carrouselschuif

Carrousels zijn een goede optie om een ​​reeks foto’s weer te geven waar gebruikers doorheen kunnen glijden.

Meta Slider en Soliloquy bevatten beide een carrousel-schuifmodus als u meerdere afbeeldingen tegelijk in het hoofdschuifgebied wilt weergeven.

Carousel Slider Voorbeeld

Het bovenstaande Soliloquy-carrouselvoorbeeld ziet eruit en werkt op een vergelijkbare manier als de Meta Slider-versie.

Als je de animatie-effecten combineert met de verschillende schuifmodi, kun je met deze plug-ins een aantal unieke diavoorstellingen maken. Nogmaals, beide plug-ins kunnen gemakkelijk stijlvolle carrousel-schuifregelaars maken, hoewel Meta Slider enkele bijzonder opvallende ontwerpen bevat.

Videosliders

YouTube Content Video Slider

Meta Slider kan video’s van YouTube en Vimeo weergeven in een diavoorstellingformaat.

Beide plug-ins bieden ondersteuning voor het toevoegen van videodia’s aan een diavoorstelling en beide kunnen video’s van YouTube en Vimeo weergeven, terwijl Soliloquy ook Wistia ondersteunt. Je kunt ook zelfgehoste video’s in de schuifregelaars weergeven met beide plug-ins.

Instellingen voor videoslider

Soliloquy biedt iets meer opties voor het weergeven van video-inhoud in dia’s, vergeleken met Meta Slider.

Het combineren van beeld- en videocontent om multimediaschuifregelaars te maken is eenvoudig met beide tools, maar Soliloquy geeft u meer flexibiliteit bij het sourcen van uw videocontent.

WordPress Post en Pages Sliders

Soliloquy Slider-opties

Het maken van uitgelichte schuifregelaars voor inhoud die blogberichten van uw website weergeven, is een optie met Soliloquy en Meta Slider.

Een andere manier om deze plug-ins te gebruiken, is door schuifregelaars te maken die berichten en pagina’s van uw WordPress-website weergeven en promoten. Omdat de schuifregelaars op elke locatie op uw website kunnen worden ingevoegd, is het gebruik van de inhoudsschuifregelaars een geweldige manier om uw berichten en pagina’s bij uw bezoekers te promoten.

Instellingen voor inhoudsschuif

Soliloquy geeft u veel controle over welke WordPress-inhoud in uw schuifregelaar wordt weergegeven en hoe deze wordt gepresenteerd.

Met beide tools is het eenvoudig om te bepalen welke berichten en pagina’s in uw schuifregelaars worden opgenomen. Soliloquy geeft u echter opnieuw meer controle over welke inhoud is opgenomen en hoe deze wordt weergegeven.

Post Feed Slider-instellingen

Meta Slider maakt het ook gemakkelijk om post-inhoud in je sliders weer te geven, maar je krijgt minder controle dan met Soliloquy.

De mogelijkheid om de aanbevolen afbeelding en een bijschrift in elke dia weer te geven, kan de kans vergroten dat uw bezoekers doorklikken naar de individuele inhoud die wordt gepromoot.

Voorbeeld van een Soliloquy Post Slider

Het toevoegen van bijschriften en aanbevolen afbeeldingen aan uw schuifregelaars kan helpen met klikfrequenties.

De Meta-schuifregelaars voor post- en pagina-inhoud zien er misschien mooier uit, maar Soliloquy geeft je meer gedetailleerde controle over welke inhoud is opgenomen en uitgesloten.

Schuifregelaars voor sociale media

Soliloquy Instagram Slider Voorbeeld

Een carrousel-schuifregelaar met foto’s van een geverifieerd Instagram-account met optionele Pinterest-deelknoppen gemaakt in Soliloquy.

Als u sociale media-schuifregelaars voor uw WordPress-website wilt maken, heeft Soliloquy de mogelijkheid om inhoud van Instagram weer te geven.

Instagram-instellingen

Met Soliloquy kunt u kiezen hoeveel foto’s van Instagram u wilt weergeven en in welk formaat.

Om een ​​Instagram-diavoorstelling te maken, moet je Soliloquy verifiëren met je Instagram-account, waarna je je nieuwste foto’s kunt weergeven.

Soliloquy kan ook Pin It-knoppen weergeven op de afbeeldingen in uw schuifregelaars, zodat uw bezoekers uw inhoud gemakkelijk op Pinterest kunnen delen.

WooCommerce productsliders

Als u op zoek bent naar een andere manier om uw e-commerce winkelproducten te promoten, dan is het maken van een diavoorstelling een optie. Beide plug-ins bevatten WooCommerce-integratie, waardoor u dia’s kunt maken die worden weergegeven en gelinkt naar producten in uw winkel.

WooCommerce Slider

Uw Soliloquy WooCommerce-productschuifregelaar kan een knop voor toevoegen aan winkelwagentje bevatten, hoewel u mogelijk enkele opmaakproblemen ondervindt.

Met Soliloquy kunt u de producttaxonomieën gebruiken om te bepalen welke items in de schuifregelaar zijn opgenomen en individuele producten selecteren om op te nemen of uit te sluiten. Filteren op prijs en beschikbaarheid is een andere optie voor het configureren van schuifregelaars, evenals het instellen van hoe de producten worden gesorteerd in de diavoorstelling.

WooCommerce Slider-instellingen

Soliloquy geeft u een goede hoeveelheid controle over welke producten worden weergegeven in uw WooCommerce-schuifregelaar.

In vergelijking met Soliloquy geeft Meta Slider u niet zoveel controle over hoe uw producten worden gefilterd en weergegeven.

WooCommerce Product Slider gemaakt met MetaSlider

Meta Slider heeft minder ondersteuning dan Soliloquy voor het weergeven van e-commerceproducten in een diavoorstelling.

Daarom, als uw doel is om een ​​productschuifregelaar te maken met items uit uw WooCommerce online winkel, is Soliloquy de betere optie.

WooCommerce Slider-instellingen voor MetaSlider

Nogmaals, Meta Slider geeft je minder opties voor hoe je producten worden weergegeven in de slider.

Meta Slider vs Soliloquy: andere functies

MetaSlider Multi Layer Slider

In tegenstelling tot Soliloquy biedt Meta Slider u de mogelijkheid om meerlagige dia’s met tekstanimaties te maken.

Een interessante functie van Meta Slider die niet is opgenomen in Soliloquy, is de mogelijkheid om dia’s met lagen te maken. Deze lagen kunnen worden gebruikt om andere inhoud weer te geven bovenop de hoofdinhoud van een dia, zoals tekst bovenop een foto. U kunt de lagen ook animeren om uw schuifregelaars meer impact te geven.

Soliloquy Slider Schedule-instellingen

Soliloquy maakt het gemakkelijk om de beschikbaarheid van een slider in te stellen.

Soliloquy bevat een planningsfunctie waarmee u een begin- en einddatum kunt instellen voor een schuifregelaar die bepaalt wanneer deze zichtbaar is op uw site. Als u tijdgevoelige aanbiedingen of inhoud op uw website wilt promoten, kan deze functie van pas komen.

Welke WordPress Slider-plug-in is het gemakkelijkst te gebruiken?

In dit gedeelte van onze Soliloquy vs Meta Slider-vergelijking zullen we de gebruikerservaring van elke plug-in verkennen. Dit zal u helpen om een ​​beter idee te krijgen welke het beste bij u past, evenals welke instellingen van elke tool worden aangeboden.

Ermee beginnen

Zodra de plug-ins live zijn op uw site, kunt u aan de slag door een nieuwe slider te maken. Met Meta Slider houdt de workflow in dat u de afzonderlijke dia’s één voor één maakt.

Aan de slag met MetaSlider

MetaSlider maakt het heel eenvoudig om te beginnen en je eerste diavoorstelling te maken.

Met Soliloquy kunt u meerdere dia’s tegelijk toevoegen en vervolgens via de instellingen aan het project werken.

Soliloquy Slides Screen

Beide plug-ins maken het gemakkelijk om de dia’s te slepen en neer te zetten om hun volgorde te wijzigen.

De gebruikersinterfaces van beide plug-ins maken het gemakkelijk om een ​​overzicht van uw slider te krijgen en de instellingen op één scherm te bekijken. Het ontbreken van onnodige pagina-ladingen terwijl u aan de verschillende elementen van uw schuifregelaar werkt, helpt het proces aanzienlijk te vereenvoudigen.

De dia’s maken

Bewerk de MetaSlider-diavoorstelling

MetaSlider geeft je op één scherm een ​​goed overzicht van de inhoud en instellingen van je slider.

Met beide slider-plug-ins is het toevoegen van de dia-inhoud net zo eenvoudig als het slepen en neerzetten van inhoud van uw computer naar de WordPress Media Library of het toevoegen van bestanden die er al in staan. Zoals eerder vermeld in deze vergelijking, ondersteunen beide plug-ins voor diavoorstellingen meerdere inhoudstypen voor hun dia’s.

MetaSlider YouTube SlideShow-instellingen

Het combineren van verschillende soorten dia-inhoud in één diavoorstelling is eenvoudig met zowel Soliloquy als Meta Slider Pro.

Het kost geen extra moeite om schuifregelaars voor gemengde media te maken met een van deze plug-ins. Voeg eenvoudig een nieuwe dia toe en kies vervolgens een ander type inhoud, zoals een YouTube-video of berichten van je blog.

MetaSlider Slider-instellingen voor de postfeed

Meta Slider maakt het eenvoudig om blogposts en andere berichttypes in een slider weer te geven.

Als u aangepaste berichttypen actief heeft op uw site, inclusief WooCommerce-producten, kunt u die inhoud aan uw schuifregelaar toevoegen. Met Meta Slider en Soliloquy is het eenvoudig om de inhoud van het bericht op taxonomie te filteren en op datum te ordenen.

De dia’s bewerken

Nadat u ten minste één dia aan uw presentatie heeft toegevoegd, kunt u beginnen met het bewerken van hun eigenschappen. Met zowel Soliloquy als Meta Slider kunt u uw dia-inhoud SEO en toegankelijkheidsvriendelijke alt- en title-tags geven en een bijschrift toevoegen dat op de dia moet worden weergegeven. De dia’s omzetten in klikbare links is ook met beide plug-ins heel eenvoudig.

Soliloquy Bewerken dia

Beide plug-ins bieden u een gemakkelijke manier om bijschriften en alt-tekst aan uw afbeeldingen toe te voegen en ze in links te veranderen.

De schuifregelaars configureren

Op het configuratietabblad Soliloquy kunt u definiëren hoe uw slider eruitziet en werkt. Deze instellingen hebben betrekking op het weergavethema, afbeeldingsgroottes, animatie-effecten, navigatieknoppen en meer.

Soliloquy Slider Configuratie-instellingen

Net als Meta Slider biedt Soliloquy u de mogelijkheid om vanaf hetzelfde scherm te configureren hoe uw slider werkt.

Het Meta Slider-scherm heeft een zijpaneel waarmee u eenvoudig kunt kiezen welk type sliderformaat u wilt gebruiken, zoals FlexSlider of Nivo Slider. Elk type schuifregelaar heeft zijn eigen instellingen en opties, dus afhankelijk van welk type schuif je kiest, heb je toegang tot verschillende instellingen voor het thema, animatie-effecten, navigatiestijl en meer.

MetaSlider zijbalkinstellingen

Elk van de verschillende Meta Slider-indelingen heeft zijn eigen instellingen en opties voor uw diavoorstelling.

Als het gaat om welke WordPress slider-plug-in het gemakkelijkst te gebruiken is, is er niet veel om Soliloquy en Meta Slider te scheiden. In termen van bruikbaarheid doen ze het allebei iets anders, maar zijn ze heel gemakkelijk onder de knie te krijgen. Een gebied waar Meta Slider Soliloquy voorloopt, is echter de voorbeeldmodus. Meta Slider heeft ook een handige functie voor ongedaan maken, wat Soliloquy niet heeft.

MetaSlider Slideshow Preview

De Meta Slider-voorbeeldmodus geeft u een idee van hoe uw slider eruit zal zien wanneer deze live gaat.

Als u een voorbeeld van uw slider kunt zien vanaf de aanmaakpagina, is het testen van uw instellingen en inhoud heel eenvoudig met Meta Slider. Met Soliloquy moet u echter uw slider publiceren, deze vervolgens in een bericht of pagina invoegen en vervolgens een voorbeeld van dat stuk inhoud bekijken om de slider in actie te zien. Als uw bewerkingen niet werken zoals u had verwacht, kan het problemen veroorzaken omdat u uw wijzigingen moet opslaan en de schuifregelaar moet publiceren voordat u ze in actie kunt zien, aangezien die schuifregelaar ook openbaar wordt weergegeven.

De diavoorstellingen publiceren

MetaSlider Slideshow Widget Preview

Met beide plug-ins is het eenvoudig om schuifregelaars aan de zijbalk, voetteksten en andere widgetgedeelten van uw website toe te voegen.

Nadat u uw slider heeft opgeslagen of gepubliceerd, kunt u deze weergeven op uw WordPress-website. Naast het invoegen van de diavoorstellingen in uw WordPress-zijbalk en andere widget-ready gebieden, zoals de voettekst, gebruiken de plug-ins shortcodes voor het toevoegen van de schuifregelaars aan uw berichten en pagina’s.

MetaSlider vs Soliloquy Vergelijking Widgetinstellingen

De widgets van zowel Soliloquy als Meta Slider bieden dezelfde functionaliteit.

Beide plug-ins voegen een handige knop toe aan de WordPress-editor waarmee u snel de relevante shortcode in uw inhoud kunt invoegen.

MetaSlider Shortcode Post Insert Button

Met de shortcodes kunt u de schuifregelaars eenvoudig in uw berichten en pagina’s invoegen.

Wanneer uw bericht of pagina wordt gepubliceerd, wordt de shortcode vervangen door de nieuwste versie van die specifieke diavoorstelling. Beide schuifregelaars bieden u ook de mogelijkheid om code in uw themabestanden in te voegen om de diavoorstellingen elders op uw site weer te geven.

Voorbeeld van een gepubliceerde Soliloquy-diavoorstelling

Een gepubliceerde Soliloquy-diavoorstelling.

Soliloquy vs Meta Slider Prijsopties: vergeleken

De kernversies van beide plug-ins zijn gratis te gebruiken, maar als je het volledige potentieel van Meta Slider of Soliloquy wilt benutten, moet je upgraden naar de premium-versies.

Terwijl Meta Slider de zaken eenvoudig houdt met alle premiumfuncties die beschikbaar zijn voor degenen die upgraden, hanteert Soliloquy een andere benadering van prijzen:

  • Meta Slider: van $ 39 voor een licentie voor twee sites tot $ 289 voor gebruik op onbeperkte sites.
  • Soliloquy: Van $ 19 voor een licentie voor één site en basisfuncties tot $ 99 voor gebruik op onbeperkte sites en alle functies.

Met Meta Slider zijn alle prijsopties inclusief toegang tot plug-in-updates en premium-ondersteuning voor een jaar. Hetzelfde geldt voor Soliloquy, behalve dat er ook een optie op het hoogste niveau is met levenslange updates voor $ 249.

Laatste gedachten

Dus wat is de beste plug-in voor WordPress-diavoorstellingen: Soliloquy of Meta Slider? Welnu, beide plug-ins hebben vergelijkbare functies en zijn gemakkelijk te gebruiken. Alleen op prijs is Meta Slider de meer betaalbare optie, met alle functies die beschikbaar zijn voor $ 39, terwijl je $ 99 moet betalen om alle functies van Soliloquy te ontgrendelen.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het ontwerp en het uiterlijk van de Meta Slider-diavoorstellingen. Soliloquy geeft u echter meer controle over welke inhoud is opgenomen en hoe deze wordt weergegeven. Als het uw doel is om stijlvolle beeld- en videodiavoorstellingen te maken, met verschillende opties voor hoe die inhoud wordt gepresenteerd, is Meta Slider waarschijnlijk de beste keuze.

Als u echter schuifregelaars wilt maken om berichten, pagina’s en producten op uw site weer te geven, en u veel controle nodig heeft over welke inhoud in die diavoorstellingen is opgenomen, heeft Soliloquy het voordeel.

Als je meer wilt weten, kun je demo’s uitproberen van de verschillende soorten sliders die deze tools kunnen maken, en de documentatie bekijken op de websites Soliloquy en Meta Slider.

Als deze tools niet de functies en functionaliteit bevatten die je nodig hebt, bekijk dan onze vergelijking van Slider Revolution, LayerSlider en Soliloquy voor nog meer opties voor diavoorstellingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me