Qards Review: een aantrekkelijke nieuwe WordPress Page Builder-plug-in van Designmodo

Designmodo design framework deal - 15% korting!


Qards is een plug-in voor paginabuilder voor WordPress waarmee gebruikers unieke lay-outs en ontwerpen kunnen maken zonder enige kennis van ontwerp of ontwikkeling.

De Qards-plug-in is gebouwd door Designmodo en bevat een uitgebreide bibliotheek met prachtige bouwstenen (of kaarten) die kunnen worden aangepast met behulp van een uiterst intuïtieve front-end inline-editor en samengesteld om u te helpen de perfecte lay-out voor elke pagina op uw website te bouwen.

Omdat Qards onafhankelijk van uw WordPress-thema werkt, en u ook de mogelijkheid geeft om pagina voor pagina een volledige website te bouwen (zoals u zou verwachten van een WordPress-paginabuilder), kan het ook worden gebruikt om zelfstandige landingspagina’s over de volledige breedte te maken die hun eigen stijl en opmaak hebben.

Qards Voorbeeldindeling

Wat kunt u doen met Qards?

De pagina’s die u met Qards maakt, nemen geen van de styling- of lay-outopties van uw thema over – het zijn eerder lege doeken die kunnen worden gevuld met een reeks geprefabriceerde inhoudsblokken die bij de plug-in worden geleverd.

Zij zijn allemaal op volledige breedte en op volledig scherm, en voeg geen van de populaire WordPress-thema-elementen toe, zoals kopteksten, voetteksten of zijbalken, zodat u volledig aangepaste ontwerpen en lay-outs kunt bouwen, vrij van de beperkingen van uw thema of WordPress zelf.

Of je gebruik Qards om standalone landingspagina’s te bouwen om producten of services te promoten of om uw hele website te bouwen, is het een flexibele tool die geschikt is voor veel verschillende soorten projecten.

Qards Content Block

Qards wordt geleverd met een goede selectie van prachtig ontworpen inhoudsblokken verdeeld over acht categorieën, die elk in elke combinatie op uw pagina’s kunnen worden gebruikt. Elk blok kan eenvoudig worden aangepast door bijvoorbeeld de achtergrondafbeelding of de tekst en het uiterlijk te wijzigen, waardoor u een aangepast uiterlijk krijgt zonder dat u code hoeft te bewerken.

Qards beweert ook werken met elk WordPress-thema – dus zolang de sjabloon die u op uw website gebruikt is gecodeerd volgens WordPress-normen, werkt de plug-in prima. Zo niet (vanwege incompatibiliteit tussen Qards en uw andere plug-ins, bijvoorbeeld), biedt Designmodo een behoorlijk genereuze geld-terug-garantie van 20 dagen.

Aan de slag met Qards

Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd op uw WordPress-website, kunt u aan de slag met het bouwen van uw aangepaste pagina-ontwerpen via een nieuw item dat automatisch wordt toegevoegd aan het WordPress-zijbalkmenu met de titel ‘Qards’.

Beheer alle Qards-pagina's

Vanuit het Qards-scherm kunt u een nieuwe pagina maken en vervolgens de visuele editor starten om aan uw aangepaste ontwerp te werken.

Qards leeg canvas

Zodra de editor is geladen, heb je een leeg canvas om aan te werken; er zijn geen zijbalken, kopteksten, voetteksten of andere elementen die deel kunnen uitmaken van uw huidige thema.

De beschikbare inhoudsblokken die worden gebruikt om uw paginalay-out op te bouwen, zijn gesorteerd op categorie en dankzij een snel voorbeeldvenster kunt u zien hoe elk element eruit ziet voordat u het aan uw lay-out toevoegt.

Voorbeeld van inhoudsblok

De categorieën die worden gebruikt om de inhoudsblokken te ordenen, zijn onder meer:

  • Hoes
  • Beeld
  • Tekst
  • Voorzien zijn van
  • Raster
  • Menu
  • Voettekst
  • Inschrijven

Elke categorie bevat meerdere inhoudsblokken, waardoor je genoeg opties hebt voor hoe je uiteindelijke pagina zal worden opgebouwd. En omdat je kunt pas eenvoudig een van de blokken aan Als u aan uw lay-out toevoegt, is de kans dat twee pagina’s met Qards er hetzelfde uitzien, extreem klein.

Om uw lay-out met Qards te creëren, selecteert u eenvoudig meerdere blokken achter elkaar (eenmaal op hun plaats kunnen de blokken indien nodig gemakkelijk worden verplaatst of verwijderd).

Dit geeft u weer veel flexibiliteit voor hoe uw uiteindelijke lay-out zal worden gestructureerd, en omdat dit wordt gedaan door middel van een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten, het zou echt geen problemen moeten opleveren voor gewone computergebruikers – of ze nu bekend zijn met WordPress en webdesign of niet.

Bovendien, omdat de inhoudsblokken elk zijn ontworpen om goed samen te werken in elke combinatie, is het niet moeilijk om een ​​aantrekkelijk, samenhangend ontwerp samen te stellen voor elke pagina die u maakt – zelfs als u over het algemeen geen oog hebt voor grafisch / webdesign.

Nadat je een of meer inhoudsblokken hebt toegevoegd en ze op hun plaats hebt gezet, u kunt dan beginnen met het personaliseren van uw ontwerp.

De inhoudsblokken van Qards aanpassen

Het aanpassen van de inhoudsblokken van Qards gebeurt via een gebruiksvriendelijke interface waarin pictogrammen worden geactiveerd door erover te bewegen met uw muis of door op de afzonderlijke elementen te klikken. Het wijzigen van een afbeelding is bijvoorbeeld net zo eenvoudig als het selecteren van een ander item in het bestandsverkennervenster, dat gemakkelijk wordt weergegeven wanneer op het bewerkingspictogram wordt geklikt.

In een recente update van Qards kunt u met versie 1.4 afbeeldingen rechtstreeks selecteren in de WordPress Media Library van uw website. Dit is geweldig nieuws voor degenen die afbeeldingen die ze eerder naar hun website hebben geüpload, willen gebruiken in hun nieuwe ontwerpen.

Besturingselementen voor afbeeldingseditor

Dit proces kan vervolgens worden herhaald voor elk van de blokken die u aan uw lay-out hebt toegevoegd, totdat u alle stockafbeeldingen indien nodig heeft vervangen door uw eigen inhoud.

Alle andere inhoud, zoals tekst, links en andere items, kan net zo gemakkelijk worden bewerkt als de afbeeldingen dankzij de contextgevoelige menu’s die worden weergegeven wanneer de muiscursor erover beweegt.

Extra opties voor het aanpassen van de knoppen die u aan uw ontwerpen heeft toegevoegd, zijn ook toegevoegd in versie 1.4.

nieuwe-quards-button-configuratie

Via de nieuwe knopconfigurator kunt u eenvoudig de vorm, grootte en kleur van elke knop die u aan uw pagina’s toevoegt, wijzigen. Met dit nieuwe controleniveau kunt u de beste ontwerpcombinaties kiezen voor de hoogst mogelijke conversieratio’s.

Een van de hoogtepunten van Qards, en een functie die het onderscheidt van andere WordPress-tools voor paginabuilder, is de mogelijkheid om inhoud inline te bewerken – wat betekent dat u eenvoudig op een kop of ander stuk tekst kunt klikken en kunt beginnen met typen.

Dit geeft u een live voorbeeld van hoe uw inhoud eruit zal zien, waardoor u niet tussen vensters hoeft te wisselen en hoeft te raden hoe uw werk eruit zal zien voor de eindgebruiker.

Hoewel sommige van de nieuwere tools voor paginabuilder voor WordPress beginnen met het inline bewerken, wordt het zelden zo goed geïmplementeerd als bij Qards. Als je de verbinding tussen de back-end editors van WordPress en de front-end weergave van je inhoud wilt verwijderen, is Qards een geweldige optie.

Wanneer u de tekst inline invoert, in plaats van toegang te krijgen tot een volledige set editor-bedieningselementen voor het aanpassen van de inhoud terwijl u deze invoert, je hebt maar een kleine set bedieningselementen om gebruik te maken van. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje beperkend in vergelijking met de standaard of geüpgradede TinyMCE-editor van WordPress. Zodra u echter begint met het gebruik van het aanbod, zou u het moeten vinden meer dan capabel om u te laten doen wat u moet doen.

Qards Inline Text Editing Controls

Met de inline bewerkingsregelaars kunt u dat zelfs verander het lettertype en de kleur van uw tekst voor een bepaald gedeelte – iets dat niet beschikbaar is op een standaard WordPress-installatie bij het maken van inhoud. En als je het je afvraagt wat er met het teksttabblad is gebeurd waarmee je de onderliggende HTML van je berichten kunt bewerken (te vinden in de standaard WordPress-editor), je hebt nog steeds toegang tot die code met Qards. Bovendien kunt u nu ook gemakkelijk de CSS van elk element bewerken.

Menu bewerken

Om dit te doen, hoeft u alleen maar het instellingenmenu te activeren en vervolgens de optie ‘HTML / CSS bewerken’ te selecteren om de juiste editor te starten.

Bewerk HTML en CSS

Hoewel u geen live voorbeeld krijgt om de effecten van uw bewerkingen te zien, gebruikt de editor wel een kleurgecodeerde syntaxis om het gemakkelijker te maken om uw aanpassingen toe te voegen.

Naast het bewerken van de HTML en CSS van de individuele elementen op uw pagina’s, kunt u ook pas de globale CSS aan van uw lay-out – die wordt bereikt door de relevante CSS in te voeren op de pagina Qards-instellingen (te vinden onder ‘uiterlijk’ in uw beheerdersdashboard).

Voeg Global CSS toe

Hoewel u een goed idee krijgt van hoe uw eindproduct eruit zal zien terwijl u uw lay-out bouwt, kunt u ook op elk moment een voorbeeld van het ontwerp bekijken door op de relevante knop te klikken. Dit geeft u een nauwkeurig beeld van hoe uw website eruit zal zien voor bezoekers.

Responsieve preview

Als je wilt kijk hoe responsief uw nieuw gemaakte aangepaste lay-out is, kunt u experimenteren door het formaat van uw browservenster te wijzigen en te kijken hoe de lay-out reageert op de wijzigingen van de grootte van het kijkvenster.

Tijdens het ontwerpproces ben jij kan de blokken op elk moment opnieuw ordenen door op de juiste knop te klikken en de elementen naar hun nieuwe locaties te slepen en neer te zetten. Hierdoor kun je snel experimenteren met je lay-outs om het perfecte arrangement te vinden zonder veel extra moeite.

Omdat de pagina’s die u bouwt met Qards lay-outs over de volledige breedte hebben, bevatten ze geen van de kenmerken of elementen van uw website of het thema ervan, wat betekent dat de reguliere koptekst, zijbalk, voettekst van uw website en alle WordPress-menu-items die u mogelijk heeft worden gebruikt, worden niet weergegeven op de pagina’s die u met Qards maakt.

Als je op zoek bent naar een tool om ontwerp prachtige stand-alone landingspagina’s die volledig los staan ​​van de rest van uw website, dan is Qards een uitstekende keuze.

Bovendien, omdat u eenvoudig een pagina die met Qards is gemaakt, kunt instellen als de startpagina van uw website – op dezelfde manier als u kunt met een gewone WordPress-pagina – kunt u uw hele site daadwerkelijk bouwen met pagina’s die met Qards zijn gemaakt. Dat gezegd hebbende, als je dit zou doen, zou het de vraag zijn of het de moeite waard is om WordPress te gebruiken, omdat veel van de functies en voordelen ervan niet beschikbaar zijn voor jou en je bezoekers.

Qards prijzen

De Qards-plug-in van Designmodo is beschikbaar in twee prijsplannen:

Qards prijzen

  • Licentie voor één site: $ 99
  • Agency 5-sitelicentie: $ 199

U kunt de prijsopties bekijken op deze pagina van de officiële Qards-website. Bovendien is er een 20 dagen geld-terug-garantie, wat u voldoende tijd geeft om het product uit te proberen en te kijken of het aan uw wensen voldoet.

Laatste gedachten

Ik had gemengde gevoelens bij het installeren van deze plug-in – vooral omdat ik al wist dat Designmodo eerder een indrukwekkend stand-alone WordPress-thema had uitgebracht (update: 1 september 2015; nu stopgezet) die op het eerste gezicht een vergelijkbare look en feel leken te hebben als Qards.

Ik was natuurlijk niet helemaal sceptisch, maar ik wist ook niet zeker of Qards iets kon bieden om het te scheiden van dit eerdere product en andere gevestigde plug-ins voor WordPress-paginabuilders.

Gelukkig, nu ik er een draai aan heb gegeven, kan ik bevestigen dat Qards inderdaad een paar functies heeft rechtvaardig het bestaan ​​ervan en plaats het boven de concurrentie. Deze omvatten de mogelijkheid om nieuwe pagina’s te maken die volledig buiten uw huidige thema vallen, en de combinatie van fantastisch ogende inhoudsblokken, gebruikt als basis voor uw paginalay-outs, die kunnen worden bewerkt met dezelfde eenvoudig te gebruiken inline inhoud redacteur die zijn vorige product tot zo’n succes maakte. Toegegeven, sommige andere WordPress-paginabouwers zijn erin geslaagd om een ​​van deze laatste twee functies op één lijn te krijgen met Qards, maar zeer weinigen bieden beide samen – en vooral niet in zo’n intuïtief en professioneel ogend pakket!

Er zijn echter nog steeds een aantal aanhoudende twijfels: ten eerste lijkt het erop dat er nogal wat overlap is tussen enkele van de functionaliteit die vaak wordt aangetroffen in een normaal WordPress-thema en wat is inbegrepen in Qards. Ten tweede, omdat sommige van de belangrijkste WordPress-functionaliteit (zoals berichten, de mediabibliotheek en widgets) niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor pagina’s die met Qards zijn gebouwd, moet u zich afvragen of Qards het juiste platform is voor uw project – vooral wanneer Designmodo’s vergelijkbaar standalone WordPress-thema (update: 1 september 2015; nu stopgezet) is ook verkrijgbaar voor een vergelijkbare prijs.

Het is echter de moeite waard om erop te wijzen dat Qards een nieuw uitgebracht product is wordt nog steeds actief verbeterd en geüpgraded – dus houd de opmerkingen op de officiële Qards-productpagina in de gaten voor inzichten van de ontwikkelaars en een glimp van wat er in de winkel ligt voor toekomstige releases.

De changelog is een goede plek om te zien welke bugs zijn opgelost en welke nieuwe functies zijn toegevoegd. Zoals eerder vermeld, omvatten extra functies die onlangs zijn toegevoegd, verbeterde ondersteuning voor toegang tot bestanden in uw WordPress-mediabibliotheek en betere bedieningselementen voor het aanpassen van de knoppen die u aan uw paginaontwerpen hebt toegevoegd.

Nu er vrij regelmatig aanvullingen en verbeteringen worden aangebracht, zoals ondersteuning voor MailChimp-integratie en het gebruik van Google Fonts, lijkt het erop dat de ontwikkelaars van Qards reageren op gebruikersfeedback en verzoeken.

Als je wilt bouw eenvoudig bestemmingspagina’s van hoge kwaliteit, die buiten het ontwerp en de styling van uw WordPress-thema vallen, dan zorgt Qards voor een ideale oplossing. Als alternatief, als je het niet erg vindt om een ​​aantal van de belangrijkste WordPress-functies, zoals blogposts, widgets en de WordPress-menubouwer, te vermijden, kun je zelfs je hele website bouwen met deze plug-in. Dat gezegd hebbende, als u op zoek bent naar een op thema’s gebaseerde benadering om uw hele website aan te passen terwijl u nog steeds toegang heeft tot enkele van dezelfde geweldige functies als Qards (zoals fantastisch uitziende inhoudsblokken en de intuïtieve gebruikersinterface), dan is Designmodo’s eerdere standalone WordPress-thema is waarschijnlijk nog steeds de betere optie.

Kortom, het komt erop neer wat de beste tool is voor uw project: de Qards-plug-in of Designmodo’s specifiekere, eerder uitgebrachte standalone WordPress-thema (update: 1 september 2015; nu stopgezet).

(Update: Designmodo heeft nu een erg leuke video die laat zien hoe Qards kan worden geïntegreerd met de WooCommerce eCommerce-plug-in – https://www.youtube.com/watch?v=PLSMkvSKsFk

En tot slot, opdat we niet vergeten te vermelden: WinningWP-fans kunnen een knappe 15% korting krijgen op elk Designmodo-product (inclusief Qards) met onze handige Designmodo-coupon. Genieten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me