OptinMonster Review: verkenning van de toonaangevende Optin Form Plugin voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


De release van de OptinMonster plug-in voor aanmeldingsformulier voor e-mail was er een waar de meeste ontwikkelaars alleen maar van konden dromen, met bijna elk WordPress nieuws-en-reviewblog met een stralende dekking van deze premium pop-up lead-generatie tool bijna zodra deze beschikbaar kwam.

Nu OptinMonster al enige tijd beschikbaar is, is het de moeite waard om nog een keer te kijken of dit echt de beste plug-in voor het gebruik van WordPress-e-mailoptin is – en of het de hype heeft kunnen waarmaken.

Het is vooral de moeite waard om het nu opnieuw te bezoeken, omdat er een aantal grote veranderingen zijn geweest in de manier waarop het werkt, zoals een aantal nieuwe functies en add-ons bedoeld om het een nog veelzijdiger hulpmiddel te maken voor diegenen die hun mailinglijstabonnees willen vergroten.

Een van de grootste veranderingen is dat OptinMonster nu niet langer alleen maar een WordPress-plug-in is – lees verder voor meer informatie.

OptinMonster: een snel overzicht

OptinMonster trad in 2013 toe tot de premium e-mailoptin-plugin-markt en wist zich te onderscheiden van de concurrentie door een gebruiksvriendelijke interface, een selectie van schone en aantrekkelijke ontwerpen vanwege de optin-vormen en een nieuwe functie die op dat moment niet algemeen beschikbaar was: exit-intentie. Als exit intent is ingeschakeld, worden pop-upformulieren alleen geactiveerd wanneer een bezoeker staat op het punt te vertrekken de site – iets dat snel heeft bijgedragen aan het winnen van de lovende kritieken van zowel gebruikers als recensenten (vooral degenen die afkerig zijn van het bombarderen van bezoekers met pop-ups bij elke geladen pagina).

OptinMonster WordPress-plug-in

Andere kenmerken van de oorspronkelijke versie van deze optin-vorm plug-in inbegrepen:

 • lightbox, footer bar en slide-in formulieren
 • ontwerpsjablonen met meerdere formulieren
 • de mogelijkheid om aangepaste HTML en CSS toe te voegen aan formulieren
 • de mogelijkheid om onbeperkte formulieren te maken voor verschillende berichten op uw site
 • vertonings- en conversiestatistieken voor elk formulier
 • de mogelijkheid om formulieren te klonen voor directe A / B-tests
 • sluit de intentie om alleen pop-ups weer te geven als bezoekers op het punt staan ​​te vertrekken
 • integratie met alle belangrijke e-mailmarketingservices
 • een gebruiksvriendelijke native WordPress-gebruikersinterface.

Kortom, de ontwikkelaars van OptinMonster hebben zich tot het uiterste ingespannen om alles te bevatten wat u ooit nodig zou kunnen hebben om krachtige aanmeldingsformulieren voor optin te maken voor uw e-maillijst.

Pop-up formuliervoorbeeld van OptinMonster

Een voorbeeld van het type pop-upoptin-formulieren dat u kunt maken met OptinMonster.

OptinMonster: de nieuwe functies

Zoals eerder vermeld, is de grootste verandering in OptinMonster dat het niet langer alleen een WordPress-plug-in is: dat is het wel nu een gehoste service die elke website-eigenaar – of hij nu WordPress gebruikt of anderszins – kan gebruiken om een ​​reeks aanmeldingsformulieren voor e-mail aan zijn site toe te voegen.

OptinMonster Nieuw Ja Nee Form

Met OptinMonster kunt u uw bezoekers nu een aangepaste ja / nee-vraag stellen.

Omdat het een gehoste service is, vinden alle vorm- en andere taken voor het maken en beheren van inhoud nu plaats via uw accountdashboard op de OptinMonster-website. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder de introductie van een overzichtelijke, speciaal gebouwde gebruikersinterface; de mogelijkheid om al uw formulieren en andere inhoud te beheren via één centrale locatie; en één minder (grote) plug-in om te beheren op uw website. Uw OptinMonster-account is inderdaad nog steeds gekoppeld aan uw WordPress-website via een plug-in, maar de huidige plug-in is veel kleiner en lichter dan zijn vorige incarnatie.

Dingen gehost maken is echter niet het hele OptinMonster-team. Om early adopters te belonen en de plug-in concurrerend te houden, hebben de ontwikkelaars een aantal andere geweldige nieuwe functies toegevoegd, zoals:

 • meer typen formulieren (blanco, zijbalk en in-content / na bericht, volledig scherm in- en uitgangspoorten)
 • speciaal gebouwde mobiele formulieren
 • meer vormgevingsthema’s
 • een canvas-tool voor het maken van een klein venster en aangepaste pop-ups op volledig scherm, en welkome mat-stijl optins
 • de mogelijkheid om formulieren in berichten en pagina’s in te voegen met behulp van shortcodes
 • de mogelijkheid om animatie en geluidseffecten toe te voegen aan formulieren terwijl ze worden geladen
 • een handmatige optin-trigger (d.w.z. formulieren starten met muisklikken)
 • nieuw geoptimaliseerde code voor snellere laadtijden
 • een testmodus voor het bekijken van formulieren
 • een Ja / Nee-formulieroptie om bezoekers een vraag te stellen
 • successjablonen die worden weergegeven na een positieve vorminteractie
 • meer bedieningselementen voor wanneer en waar pop-ups worden weergegeven
 • een Adblock detectie pop-up trigger.

OptinMonster werd in 2013 gelanceerd met drie soorten optin-vormen. Sindsdien hebben de ontwikkelaars meer opties toegevoegd aan de lijst met pop-upformuliertypen, en er staan ​​er momenteel maar liefst zeven soorten aanmeldingsformulieren – elk met zijn eigen verscheidenheid aan sjablonen.

Selecteer Campagnescherm

De zeven vormen van campagnetypen die nu beschikbaar zijn.

De lijst bevat de volgende e-mailoptin-formulieren en pop-uptypen:

 • Lightbox-pop-up.
 • Fullscreen welkomstmat raambekleding (nieuw).
 • Inschuiven.
 • Drijvende bar (nieuw).
 • Voor mobiel geoptimaliseerde pop-up (nieuw).
 • Inline / na bericht (nieuw).
 • Zijbalk-widget.

De nieuwe opties zijn welkome toevoegingen, met name de inhoudelijke vorm – een type dat met name afwezig was bij de vroege selectie. Een andere interessante toevoeging is de optie voor volledig scherm, waarmee u het hele scherm met uw formulier kunt bedekken – waardoor uw bezoekers praktisch worden gedwongen zich aan te melden of op de knop Terug / Sluiten te drukken. Een populair gebruik van dit type schermvullende vorm is om ze als een soort welkomst- of gatewaybericht aan uw bezoekers weer te geven wanneer ze op uw site aankomen (of net voordat ze op het punt staan ​​te verlaten).

Er is ook een nieuwe selectie van formuliertypen voor mobiele bezoekers, maar het zijn niet alleen nieuwe manieren om de toegevoegde formulieren weer te geven – OptinMonster bevat nu ook meer sjablonen voor de formulieren.

Nieuwe sjabloonontwerpen van OptinMonster

De nieuwste versie van OptinMonster bevat nog meer handige sjablonen.

Zodra u een sjabloon heeft gekozen, kan het ontwerp volledig worden aangepast via de intuïtieve OptinMonster-formuliereditor. Dankzij recente updates voor de editor, kunt u eenvoudig op een formulierelement klikken om het te wijzigen. Het is zelfs redelijk om te zeggen dat OptinMonster een live front-end editor heeft die wedijvert met enkele van de beste plug-ins voor paginabuilder voor WordPress. Dus, als u op zoek bent naar een tool waarmee u echt aangepaste pop-ups voor uw website kunt maken, heeft OptinMonster zeker het juiste functionaliteitsniveau.

OptinMonster Front-End Live Form Editor

OptinMonster maakt het heel eenvoudig om de formuliersjablonen te bewerken en uw eigen aangepaste ontwerpen te maken.

Een andere recente toevoeging aan OptinMonster is de selectie van nieuwe CSS3-animatie-effecten, die kan worden geactiveerd wanneer een formulier wordt weergegeven om de aandacht van uw bezoekers te trekken. U kunt nu ook een geluidseffect toevoegen aan uw formulieren die worden afgespeeld wanneer ze worden geladen.

Het maken en beheren van uw formulieren is nog eenvoudiger dan ooit dankzij de recente overstap van OptinMonster naar een gehoste service. Dezelfde schone interface en goed gelabelde pagina’s met opties en instellingen blijven natuurlijk nog steeds, maar in een meer gebruiksvriendelijke omgeving.

Het nieuwe aangepaste inhoudscanvasformulier

Terwijl OptinMonster wordt geleverd met een indrukwekkende selectie van thema’s voor het stylen en baseren van uw formulierontwerpen, kunt u met het nieuwe Canvas add-on formuliertype beginnen met een lege lei.

Wanneer u hiervoor kiest, kunt u de breedte en hoogte van de lightbox instellen en vervolgens voer uw eigen aangepaste inhoud in door de nodige HTML en CSS aan te bieden.

OptinMonster List25 Canvas Voorbeeld

Een voorbeeld van de OptinMonster Canvas-sjabloon die wordt gebruikt om aangepaste inhoud in een pop-up weer te geven.

Dit betekent dat je dat bent niet langer beperkt voor het maken en weergeven van aanmeldingsformulieren met OptinMonster. Nu kunt u allerlei soorten inhoud in het pop-upvenster invoegen, zoals uw socialemediaknoppen, links naar andere inhoud op uw site, producten uit uw winkel of iets anders waarvan u denkt dat het interessant is voor lezers.

Voordat u aangepaste opt-in pop-upformulieren opslaat die zijn gemaakt met de Canvas-add-on, kunt u er ook voor kiezen om een ​​van de vele toe te passen animatie-effecten (zoals bouncen, flitsen, wiebelen, spiegelen, draaien en schuiven) en geluidseffecten (ping, pong, flam of arpeggio) om ervoor te zorgen dat uw pop-ups worden opgemerkt wanneer ze in zicht komen. Opmerking: deze effecten kunnen ook worden toegepast op de andere lightbox-formulieren.

OptinMonster als een gehoste service

Het nieuwe gehoste OptinMonster-dashboard

Nu OptinMonster een gehoste service is, vindt het maken en beheren van pop-ups plaats in uw dashboard op de OptinMonster-website.

Met vroege versies van OptinMonster vonden alle taken voor het maken en beheren van formulieren plaats vanuit uw WordPress-dashboard, maar nu de service volledig is gehost, bouwt en beheert u alle formulieren en pop-ups via uw accountgebied op de officiële OptinMonster-website.

Toen ik dit hoorde, was ik een beetje sceptisch. Een van de geweldige dingen van het gebruik van WordPress is dat al het werk – inclusief het ontwerpen van uw site, het configureren van de manier waarop het werkt en het publiceren van inhoud – plaatsvindt op één centrale locatie: uw WP-dashboard en admin-gebied. Het toevoegen van een externe service aan de mix leek niet zo’n geweldig vooruitzicht.

Ik was echter ook benieuwd hoe de ontwikkelaars deze overgang van WordPress-plug-in naar universele gehoste service zouden aanpakken. Als u zich afvraagt ​​hoe de nieuwe service eruit ziet, of als u gewoon wilt weten hoe gemakkelijk OptinMonster te gebruiken is, laten we dan eens kijken naar het maken van een optin-formulier voor uw website met behulp van de nieuwe gehoste interface:

Een aanmeldingsformulier voor gehoste e-mails maken met OptinMonster

Een van de voordelen van de overstap naar een gehoste service is dat als u de Plus-, Pro- of Agency-abonnementen gebruikt en OptinMonster op meerdere sites (misschien clientsites) gebruikt, u nu kunt inloggen op één centraal dashboard en een formulieren, pas uw bestaande opt-in pop-ups aan en bekijk uw conversieratio-statistieken – allemaal op één plek.

Dit betekent ook dat het proces van het bouwen en implementeren van de e-mailoptinformulieren en andere pop-ups behoorlijk is veranderd sinds eerdere versies. Het goede nieuws is dat nu alle actie plaatsvindt via een speciaal gebouwde gebruikersinterface (in plaats van in het WordPress-beheergebied te worden geschoeid), is het nog eenvoudiger om een ​​breed scala aan optin / pop-upformulieren toe te voegen aan elk van de websites die u beheert.

Een e-mailoptinformulier maken met de nieuwe OptinMonster

De eerste stap bij het maken van een e-mailoptin-formulier is om de details van uw website toe te voegen aan uw accountgebied binnen de OptinMonster-site, wat net zo eenvoudig is als het invoeren van het siteadres of de URL. U hebt ook de mogelijkheid om hetzelfde formulier te maken en vervolgens te implementeren op meerdere sites door de individuele URL’s in te voeren in het websiteveld op de formulierinstellingenpagina.

Het e-mailoptinformulier maken

Nadat u uw siteadres heeft ingevoerd op het scherm Nieuwe opt-in maken, moet u een campagnetype selecteren. Voor dit voorbeeld gebruiken we de lightbox-pop-upoptie.

Selecteer een campagnetype

De eerste stap bij het maken van een nieuwe OptinMonster-campagne is het kiezen van een weergavetype.

Nadat u een formulier of ander weergavetype heeft gekozen, kunt u vervolgens beslissen welke sjabloon u wilt gebruiken. Zoals eerder vermeld, kunt u, naast het gebruik van een vooraf gebouwd formuliersjabloon voor uw pop-up, ook beginnen met een leeg canvas en HTML en CSS toevoegen aan het pop-upgebied om uw eigen aangepaste inhoud weer te geven.

Selecteer een campagnesjabloon

De OptinMonster-pop-up- en formuliersjablonen bestrijken een reeks stijlen en doelen.

Vanwege de verschillende formaten en doeleinden van de campagnetypen heeft elke optie, zoals een zwevende balk, zijbalk of pop-up met lightbox, zijn eigen set sjablonen. Op het moment van schrijven had de nieuwste versie van OptinMonster 26 aanpasbare sjablonen voor het lightbox-pop-uptype, terwijl de zwevende balkoptie er 12 had..

Sjablonen voor het formuliertype Floating Bar

De verschillende soorten pop-ups en displays hebben hun eigen set speciaal gebouwde sjablonen.

Het formulier of pop-upontwerp aanpassen

Nadat u het formuliertype en een sjabloon heeft gekozen, wordt de nieuwe en verbeterde OptinMonster live-editor weergegeven. Vanaf hier kunt u bijna elk aspect van de door u gekozen sjabloon aanpassen (of zelfs overschakelen naar een ander ontwerp als u niet tevreden bent met uw oorspronkelijke selectie).

Pop-upsjabloon bewerken

De nieuwe OptinMonster-sjablooneditor is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Het gebruik van de live-editor om het ontwerp van uw e-mailaanmeldingsformulier of aangepaste pop-up aan te passen is uiterst eenvoudig. Nu de service wordt gehost op de OptinMonster-website, in plaats van in het WordPress-dashboard te worden geperst, is de interface veel ruimer dan voorheen. De pop-upopties, evenals de ontwerpopties, worden weergegeven in het linkerdeelvenster, zodat u snel toegang hebt tot alles wat nodig is om een ​​echt aangepaste pop-up voor uw website te bouwen.

Instellingen voor de pop-upweergave

Alle bedieningselementen voor uw pop-up zijn handig beschikbaar op één scherm.

Omdat OptinMonster een live-editor heeft, kunt u eenvoudig op een formulierelement klikken om te beginnen met aanpassen, en u kunt zelfs tekst rechtstreeks op het formulierontwerp invoeren.

Pop-up tekst bewerken

U kunt op een formulier of pop-upelement klikken om het te bewerken.

U kunt eenvoudig de kleuren, knoptekst, lettertypen en meer aanpassen om een ​​persoonlijk formulier te maken, of u kunt eenvoudig een van de vele vooraf gemaakte ontwerpen gebruiken en gewoon uw eigen tekst toevoegen. Het is aan jou!

Configureren hoe de pop-upcampagne werkt

Zodra u tevreden bent met het ontwerp van uw formulier, is het tijd om te configureren hoe het op uw site zal werken. Dit gebeurt op hetzelfde scherm, zij het via een ander submenu van de linkerzijbalk.

Regels voor het weergeven van uw pop-up

OptinMonster heeft nu een schat aan regels die bepalen wanneer en waar uw pop-ups worden weergegeven.

Afhankelijk van het type formulier waarmee u werkt, heeft u verschillende opties die bepalen hoe de dingen op uw site zullen werken. Als u bijvoorbeeld een lightbox-pop-upformulier maakt, kunt u instellen hoe lang het moet wachten voordat het wordt weergegeven, of u kunt ook de scrollpercentage-trigger gebruiken of de nogal briljante exit-intent-trigger inschakelen.

Pop triggerinstellingen

De trigger voor inactiviteitssensoren is een andere manier om pop-ups op uw site te gebruiken met OptinMonster.

In de loop der jaren is OptinMonster regelmatig bijgewerkt en is het aantal beschikbare opties om te bepalen wanneer uw pop-ups worden weergegeven, waar ze op uw site worden gebruikt en wie ze kan zien, enorm toegenomen. Enkele van de opties die nu kunnen worden gebruikt om te bepalen wie uw campagne of pop-up kan zien, zijn:

 • bezoekers die op specifieke pagina’s browsen
 • bezoekers die X aantal pagina’s hebben bekeken
 • bezoekers die interactie hebben gehad met andere campagnes of pop-ups op uw site
 • bezoekers die nieuw zijn versus terugkeren
 • bezoekers vanaf een specifieke fysieke locatie
 • bezoekers van een specifieke verkeersbron (Referrer Detection)
 • bezoekers die Adblock gebruiken.

Zoals u kunt zien, kunt u, met zoveel handige opties voor het weergeven van uw pop-ups of campagnes, uw inhoud echt richten op specifieke gebruikers in specifieke delen van uw site. Deze instellingen, zoals de optie voor het aantal bekeken X-pagina’s, helpen ook om het risico van irritatie van uw bezoekers te minimaliseren door te veel pop-ups weer te geven. Bovendien, aangezien u voor elke site meerdere pop-ups kunt maken en vervolgens strikt kunt definiëren wanneer en waar elke pop-up wordt weergegeven, is het gemakkelijker om zeer relevante en gerichte campagnes te maken waar uw bezoekers eerder positief op zullen reageren.

Bepaal wie een campagne kan zien

OptinMonster geeft u veel controle over wie uw campagnes of pop-ups kan zien.

Andere configuraties zijn onder meer het weergeven van een succesbericht of het omleiden van gebruikers naar een aangepaste URL naar keuze nadat het formulier is ingevuld. U kunt ook de cookieduur instellen om te voorkomen dat het formulier te vaak wordt weergegeven – en beslissen of u een ‘Powered by OptinMonster’ link wilt tonen.

Succesthema's

Nadat een bezoeker positief heeft gereageerd op een pop-up, kunt u een succesbericht weergeven of deze omleiden naar een nieuwe pagina.

E-mailmarketingservice-integratie

OptinMonster werkt met een indrukwekkend aantal serviceproviders voor e-mailnieuwsbrieven, waaronder AWeber, ConvertKit, MailChimp en Infusionsoft – en elke update van de service lijkt nog meer toe te voegen.

Het integreren van uw nieuwe formulier met uw e-maillijstservice naar keuze is net zo eenvoudig als het selecteren van de optie in een vervolgkeuzelijst en vervolgens uw account autoriseren. Hoewel elke service in dit opzicht anders werkt, wordt een handige link naar het relevante stuk online documentatie op het scherm weergegeven om u te helpen dingen uit te zoeken. Nadat uw formulier is ingesteld en opgeslagen, is het tijd om het op uw website te implementeren.

Het OptinMonster-formulier toevoegen aan uw website

Zodra u tevreden bent met het ontwerp en de instellingen van uw pop-upcampagne, kunt u de gepubliceerde status wijzigen in live. OptinMonster werkt nu met een breed scala aan websitetypen, en niet alleen met WordPress. Maar als u WordPress gebruikt, verbindt het installeren van de OptinMonster-plug-in uw website met uw OptinMonster-account.

Instellingen voor WordPress-plug-ins

De OptinMonster WordPress-plug-in helpt u om de pop-ups aan uw website toe te voegen.

Vervolgens kunt u de campagnes configureren vanuit het OptinMonster-gebied van uw dashboard, inclusief bepalen wie de campagne en andere zichtbaarheidsinstellingen kan zien. Hoewel de meeste van deze instellingen toegankelijk zijn via het OptinMonster-dashboard, kunt u met de plug-in WordPress-categorieën en -tags gebruiken om te bepalen wanneer de pop-ups worden weergegeven.

Als u het formulier op een niet-WordPress-website wilt implementeren, kunt u snel de relevante code uit uw accountgebied op de OptinMonster-website kopiëren. Opmerking: er is een heleboel handige online documentatie over alle populaire publicatieplatforms, evenals algemene instructies voor andere soorten websites.

Nu, als alles goed is gegaan, zouden uw nieuwe optin-formulieren moeten worden weergegeven in overeenstemming met de door u gekozen instellingen.

Laatste gedachten

Zoals u kunt zien, heeft de overstap naar een gehoste service de OptinMonster-gebruikerservaring verbeterd. Nu u uw pop-upcampagnes kunt maken en beheren via een speciaal gebouwde interface, wordt u niet langer beperkt door de beperkingen van het werken via het WordPress-dashboard.

De nieuwe functies die aan OptinMonster zijn toegevoegd, maken het ongetwijfeld de beste e-mailoptin en aangepaste tool voor het maken van pop-ups voor WordPress-gebruikers. Dankzij de gevarieerde selectie van hoogwaardige sjablonen, een functierijke editor en gedetailleerde instellingen die bepalen wanneer uw pop-ups worden geactiveerd, op welke pagina’s ze actief zijn en wie ze kan zien, kunt u echt uw inspanningen voor het genereren van leads nemen naar het volgende niveau.

Een andere leuke functie is de mogelijkheid om pop-upvensters van opt-formulieren te openen vanaf een knop of link op een pagina, waardoor u nog meer flexibiliteit krijgt in hoe u bezoekers probeert te overtuigen om met uw inhoud om te gaan. De lege canvasoptie zou ook handig moeten zijn voor iedereen die aangepaste inhoud in een pop-upvenster wil weergeven.

Kortom, hoewel de zeer slimme trigger voor het afsluiten van intentie-gedrag waarmee deze tool zich onderscheidde van de massa, nu is gekopieerd of overgenomen door veel van zijn rivalen, blijven de nieuwe functies, bestaande functies en verbeterd gebruiksgemak ervoor zorgen dat OptinMonster blijft bestaan de beste plug-in voor e-mailoptinformulieren op de markt!

Geïnteresseerd? Lees meer over OptinMonster op de officiële OptinMonster-website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me