Media Temple’s nieuwe Premium WordPress Hosting met MaxCDN – hier is hoe!

Media Temple Coupon Code - Bespaar 30% op elk MT Hosting Plan!


(Update: vanwege het onvermogen om specifieke IP’s op de witte lijst te zetten met het Premium Temple Hosting-plan van Media Temple, wordt de onderstaande methodologie niet langer beschouwd als een goede oplossing voor dit probleem – vanaf 13 januari 2015)

Zoals gewone lezers zullen weten, hebben we ongeveer een maand geleden onze hosting geruild van een DreamHost VPS (Virtual Private Server) naar de nieuwe Premium WordPress Hosting van Media Temple – iets dat resulteerde in een enorme toename van de snelheid … Maar omdat deze nieuwe hostingservice niet ‘ om caching-plug-ins toe te staan, was het niet meteen duidelijk hoe je een CDN Content Delivery Network met het plan moest gebruiken – aangezien, zoals veel lezers ongetwijfeld zullen weten, verreweg de gemakkelijkste manier om een ​​CDN op te zetten WordPress is simpelweg om een ​​van de vele caching-plug-ins te installeren die de integratie een fluitje van een cent maken (zoals W3 Total Cache en WP Super Cache, enz.)! Dus wat te doen? Welnu, een paar ondersteuningstickets voor MaxCDN (de service die we al lang met WinningWP gebruiken) later en het blijkt dat er een paar plug-ins zijn (met een duidelijke winnaar) die beide dit bijzonder irritante probleem oplossen zonder te breken zweet en (voor zover ik weet) staan ​​niet op een van de * niet-toegestane plug-ins van de grote managed hostingproviders.

Introductie van CDN-Linker door W-Mark Kubacki …

Over CDN-Linker

Gemaakt door W-Mark Kubacki, CDN-Linker wijzigt links die verwijzen naar bestanden die zich in de mappen bevinden die u opgeeft (zoals ‘wp-content’ en / of ‘wp-includes’ – wat overigens beide zeer goede uitgangspunten zijn en de standaardinstellingen van plug-in) door uw ‘blog_url’ te vervangen door een aangepaste, waardoor u statische bestanden (zoals afbeeldingen, CSS en JS, enz.) kunt ophalen van een andere host, mirror of CDN.

Zie de officiële pagina van de plug-in op GitHub voor meer informatie over het project, begrijp de licentie (in principe is het gratis te gebruiken voor persoonlijke – dus niet-commerciële – ondernemingen), een FAQ en informatie over probleemoplossing en ondersteuning.

Het ‘hoe’ -gedeelte. . .

Ervan uitgaande dat je al gewend bent aan MaxCDN (als je dat niet bent, wil je naar de officiële website gaan, je aanmelden en even de tijd nemen om bekend te raken met de service), ga je gang en maak een nieuwe Pull Zone (of gebruik gewoon dezelfde die u gebruikte met uw vorige hosts als u, net als wij, onlangs uw hosting hebt geruild voor Media Temple’s nieuwe Premium WordPress Hosting en dezelfde Pull Zone kunt gebruiken die u voorheen gebruikte met uw pre-Media -Temple setup). Opmerking: als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, wilt u de officiële MaxCDN-documenten over dit onderwerp bekijken. Pas de instellingen aan volgens uw voorkeuren (of begin gewoon met alles wat standaard is als u twijfelt over wat u moet kiezen – aangezien u altijd later terug kunt komen en dingen kunt wijzigen) en noteer de gegenereerde hostnaam ( meestal iets lang en moeilijk te onthouden, zoals ‘wwp.na1365521290.netdna-cdn.com’).

Download de CDN-Linker-plug-in ZIP van GitHub (neem indien nodig contact op met de auteur om een ​​commerciële licentie te verkrijgen), pak het uit en upload het naar je plug-in-directory via ftp en activeer het vervolgens (net als bij elke nieuw geïnstalleerde plug-in). Navigeer naar ‘Instellingen’ -> ‘CDN Linker’ en u zou ongeveer het volgende moeten zien:

cdn-linker-initial-settings-screenshot

Vul de verschillende velden in voor uw eigen specifieke website (let erop dat u ‘http: //’ vóór uw CDN-URL toevoegt) en klik op ‘Wijzigingen opslaan’. Zo ziet de onze eruit – voor het geval iemand zich afvraagt:

wwp-cdn-linker-instellingen

(opmerking: ga natuurlijk niet blindelings onze instellingen kopiëren, aangezien u uw eigen specifieke ‘CDN-URL’ enz. moet invoeren)

Spoel de Media Temple-cache door (klik op ‘Flush Cache’ in de werkbalk bovenaan je WordPress-dashboard), wis de cache van je browser en laad je site opnieuw, en als alles goed is, zou je dan je afbeeldingen, CSS- en JS-bestanden moeten zien laden van uw MaxCDN-hostnaam in de HTML van uw pagina (in Firefox: klik met de rechtermuisknop op uw pagina en selecteer ‘Paginabron weergeven’ om de HTML van uw website te bekijken). Zoals zo:

laden-van-maxcdn

Dus hoe goed werkt het?

Kortom: heel goed! Het doet precies wat het zegt en tot nu toe lijkt het vrijwel naadloos te werken met onze nieuwe hostingservice, namelijk Media Temple’s nieuwe Premium WordPress Hosting. Eenvoudig te installeren / installeren **, gratis voor persoonlijk gebruik (momenteel ongeveer $ 10 voor commerciële licentie – hoewel we een extra $ 50 hebben gedoneerd omdat we het waarschijnlijk zowel langdurig als voor een tijdje zullen gebruiken) en configureerbaar genoeg om aangepast toe te voegen mappen – wat is er niet leuk aan ?! Het beste van alles – dankzij deze zeer handige plug-in (in combinatie met MaxCDN natuurlijk), hebben we ons kunnen scheren over een ander 0,5 tot 0,75 seconden buiten de laadtijden van onze site!

* Dit betekent dat u vermoedelijk ook exact hetzelfde proces zou kunnen gebruiken om een ​​CDN te integreren met verschillende andere beheerde WordPress-hostingplannen zoals WP Engine (die alleen het gebruik van hun eigen CDN-integratiefunctie aanbieden met hun ‘persoonlijke’ hostingplan voor een nogal prijzig extra vergoeding van $ 19,95 per maand) en GoDaddy’s Managed WordPress Hosting, enz.

** Als u Disqus gebruikt (zoals wij), wilt u kennis nemen van het gedeelte ‘Disqus’ op de GitHub-pagina van de plug-in onder Problemen oplossen en het vinkje verwijderen van ‘herschrijven van relatieve relatieve refs’ en / of toevoegen ‘tellen. js ‘en’ embed.js ‘om’ uit te sluiten als substring ‘in de instellingen van de CDN-Linker-plug-in (onder de’ CDN-Linker ‘in’ Instellingen ‘in het WordPress-dashboard) dienovereenkomstig.

Opmerking: na het instellen van MaxCDN, vergeet niet om alle instellingen door te nemen om ervoor te zorgen dat alles precies naar wens is ingesteld (zoals het inschakelen van de ‘Canonical’ instelling enz. In het MaxCDN-dashboard onder het tabblad SEO-instellingen van de Pull Zone – meestal een goede idee om ervoor te zorgen dat zoekmachines de inhoud die via uw CDN is geladen, terug naar het domein van uw eigen website toewijzen) – net zoals u zou doen wanneer u MaxCDN met een andere hostingservice gebruikt.

Best nette oplossing hè ?! Alles om toe te voegen?

(Update: vanwege het onvermogen om specifieke IP’s op de witte lijst te zetten met het Premium WordPress Hosting-plan van Media Temple, wordt de bovenstaande methodologie niet langer beschouwd als een goede oplossing voor dit probleem – vanaf 13 januari 2015)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me