Maak en beheer uw eigen partnerprogramma met WordPress – AffiliateWP Review


Gemaakt door meester WordPress-plug-in-ontwikkelaar Pippin Williamson (auteur van de immer populaire Easy Digital Downloads en Restrict Content Pro, om er maar twee te noemen), is AffiliateWP een plug-in waarmee u uw eigen affiliate-programma kunt maken en beheren voor uw WordPress website. Dit betekent dat u bezoekers die u goedkeurt, kunt toestaan ​​om zich aan te sluiten bij uw site en een commissie kunt verdienen voor elke nieuwe klant of klant die zij naar u verwijzen.

Een partnerprogramma als dit kan niet alleen leiden tot een dramatisch hogere omzet en omzet voor uw site, maar kan dat ook zijn een geweldige manier om een ​​loyaal publiek te laten groeien van mensen die graag uw producten en / of diensten willen promoten.

In essentie bevat AffiliateWP alle functies en functionaliteit die u nodig heeft om uw eigen affiliate-netwerk te starten en te beheren vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. Dit betekent dat u werkt vanuit een bestaande (en bekende) gebruikersinterface, en het maakt ook de noodzaak overbodig om aanvullende services te gebruiken waarvoor u mogelijk een maandelijks bedrag moet betalen en / of een deel van uw inkomsten moet overhandigen!

Laten we eens kijken naar de functies die deze geweldige plug-in te bieden heeft en, misschien wel het belangrijkste, ontdekken hoe gemakkelijk het is om een ​​partnerprogramma voor uw producten en services aan te bieden.

Waarom een ​​partnerprogramma maken?

Als u het idee om een ​​percentage van uw winst weg te geven aan een team van partners nog niet helemaal hebt verkocht, loopt u mogelijk een geweldige manier mis om verhoog uw omzet en genereer meer inkomsten.

AffiliateWP Promotiebericht

Door een team van gelieerde ondernemingen te werven om uw producten en diensten te promoten, kunt u de marketing van uw aanbod effectief uitbesteden volgens een prestatiegerelateerd betalingsmodel – wat betekent dat alleen degenen die daadwerkelijke verkopen binnenhalen, een betaling ontvangen.

In het verleden was het moeilijk geweest om uw eigen partnerprogramma te beheren, en u zou waarschijnlijk een serviceprovider moeten betalen om voor de technische zaken te zorgen. AffiliateWP streeft er echter naar om het hele proces iets te maken dat u zelf kunt doen – rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard.

Wat kan AffiliateWP doen?

AffiliateWP beschikt over alle essentiële functies die u nodig heeft om een ​​partnerprogramma voor uw website in de lucht te krijgen – en ook een aantal aantrekkelijke extra functies.

Hier volgt een kort overzicht van enkele van de beste functies (waarvan we er veel meer in detail zullen bespreken):

 • Optionele front-end partnerregistratieformulieren.
 • Automatische of handmatige goedkeuring van partnerapplicaties.
 • Front-end affiliate-gebied met rapporten en trackinginformatie.
 • Integratie met andere plug-ins zoals WooCommerce.
 • Stel globale vaste of percentagebedragen in voor verwijzingskosten.
 • Aangepaste verwijzingspercentages voor individuele partners.
 • Betaal uw partners massaal door een CSV-bestand te exporteren.
 • Publiceer uw eigen advertenties voor gebruik door uw partners.
 • Exporteer en importeer affiliates, verwijzingen en instellingen.
 • Assistent om te helpen migreren van andere systemen.

Eenmaal geconfigureerd om dit te doen, stelt AffiliateWP bezoekers van uw website in staat zich aan te melden via de meegeleverde registratieformulieren om een ​​partner te worden voor uw producten en diensten – hetzij door een automatisch goedkeurend systeem voor nieuwe aanvragers, of door te eisen dat ze ‘ opnieuw handmatig goedgekeurd door de beheerders van de site.

AffiliateWP bevat ook een aantal handige shortcodes, zoals die kunnen worden gebruikt om de registratie- en aanmeldingsformulieren van partners op elke pagina van uw website te publiceren, en die waarmee u de inhoud van een bericht of pagina kunt beperken, zoals uw partner berichten, links en banners, alleen aan ingelogde partners.

Als het gaat om het beheren van nieuwe affiliate-accounts, is een andere optie om het aanmaken van een nieuwe affiliate-account handmatig te beheren, wat handig kan zijn als u houd uw partnerprogramma privé, in plaats van openbare registratieformulieren op uw website te publiceren zodat iedereen het kan zien. Als onderdeel van deze functionaliteit heeft u ook de mogelijkheid om meerdere partneraccounts in CSV-indeling naar uw site te importeren – iets dat u handig zou moeten vinden als u migreert van een ander systeem.

Maak in bulk nieuwe accounts aan via een CSV-import

AffiliateWP maakt het heel eenvoudig om affiliates en gegevens van andere sites en systemen te importeren.

Terwijl AffiliateWP kan automatisch conversies bijhouden, inclusief welke partner de bezoeker naar uw website heeft gestuurd, verwijzingen kunnen ook handmatig aan de achterkant worden geregistreerd door de admin-gebruiker.

Op de relevante instellingenpagina is er voldoende flexibiliteit om precies te bepalen hoeveel affiliates kunnen verdienen – op mondiaal niveau, waar nodig, en als vast bedrag of als percentage van elke verkoop. Verder kan dat ook dit bedrag overschrijven voor individuele partners via hun accountpagina, waardoor u bijvoorbeeld grotere beloningen kunt geven aan beter presterende partners of spraakmakende bloggers beter kunt overtuigen om uw producten te promoten door hen hogere verwijzingspercentages te bieden.

Stel het verwijzingspercentage en -type in

U krijgt volledige controle over hoeveel uw affiliates per verwijzing verdienen met AffiliateWP.

AffiliateWP heeft ook een aantal behoorlijk indrukwekkende integraties met veel van de belangrijkste e-commerce en lidmaatschap plug-ins voor WordPress. Sinds de release van versie 2 werkt AffiliateWP nu naadloos samen met de plug-ins Gravity Forms, Ninja Forms en Contact Form 7 WordPress form builder, evenals de Betaalde Memberships Pro-, MemberPress- en OptimizeMember-plug-ins voor WordPress-lidmaatschapssites, plus een aantal eLearning en plug-ins voor betalingsverwerking.

Bovendien wordt de plug-in ook – geruststellend – al gebruikt door een aantal extreem spraakmakende WordPress-producten die u misschien al kent, zoals SearchWP en, natuurlijk, Easy Digital Downloads (alweer een van de plug-ins van Pippin, die gaat om te laten zien hoe robuust een systeem is!

Bovendien, om u te helpen zo snel mogelijk aan de slag te gaan en vervolgens de meer geavanceerde functies van deze plug-in onder de knie te krijgen, wordt AffiliateWP geleverd met een schat aan goed geschreven online documentatie en tutorials.

Hoe u uw eigen partnerprogramma opzet

Na het activeren van de plug-in, de beste plek om te beginnen is de instellingenpagina. Dit geeft u een goed idee van hoe u de plug-in kunt aanpassen om aan uw behoeften te voldoen, en, belangrijker nog, u krijgt ook een algemeen idee van hoe het werkt.

Via het tabblad Integraties kunt u dat doen integraties mogelijk maken met verschillende ondersteunde plug-ins met een enkele klik. Het is echter prima als u geen van deze ondersteunde plug-ins gebruikt – u kunt nog steeds een meegeleverde shortcode gebruiken om verwijzingen te maken en bij te houden door deze op uw ‘succes’-pagina te plaatsen.

Integratieopties voor plug-ins

Bij elke update van AffiliateWP zijn er meer integraties met andere WordPress-plug-ins en services toegevoegd.

Als u uw bezoekers de mogelijkheid wilt geven om zich zelf aan te melden als affiliates, kunt u de meegeleverde shortcodes gebruiken om voeg de registratieformulieren in in een van de berichten en pagina’s van uw website.

Voorbeeld van het aanmelden en inloggen formulier shortcodes

Het maken van aangepaste registratie- en inlogpagina’s is eenvoudig met de AffiliateWP shortcodes.

Na publicatie worden de formulieren weergegeven aan alle niet-ingelogde partners en nemen ze de vormgeving van uw thema over – wat betekent dat ze hopelijk naadloos moeten integreren met de rest van uw website.

Voorbeeld van de shortcode-formulieren

De aanmeldingsformulieren van AffiliateWP moeten naadloos integreren met uw WordPress-thema en website.

Om u nog meer tijd te besparen, voegt de nieuwste versie van AffiliateWP nu een pagina toe aan uw website met de titel Affiliate Area, die kan worden gebruikt om de aanmeldings- en inlogformulieren weer te geven, evenals het affiliate dashboard.

Automatisch gemaakte affiliate-gebiedspagina

Om u op weg te helpen, voegt AffiliateWP een optionele partnerpagina toe aan uw website.

Je hebt ook de mogelijkheid om te definiëren welke formulieren worden weergegeven op de automatisch gemaakte affiliate-gebiedspagina.

Bepaal welke formulieren worden weergegeven.

U kunt kiezen welke formulieren aan uw bezoekers worden getoond.

Er zijn ook een aantal andere shortcodes die bij de plug-in worden geleverd, zoals die waarmee u het affiliate-dashboard voor uw gebruikers kunt inschakelen, van waaruit uw partners hun prestaties en verdiensten kunnen volgen.

Als u dat wilt, kunt u bijvoorbeeld een van de shortcodes rond sommige post-inhoud wikkelen om die inhoud beschikbaar te maken voor alleen ingelogde partners.

Voorbeeld van meer van de AffiliateWP shortcodes

Dit zijn enkele van de handige shortcodes die AffiliateWP bevat.

Nadat u de registratie- en inlogpagina’s heeft ingesteld, krijgt u (als alles goed gaat) bezoekers die zich aanmelden om uw producten en services te promoten om een ​​verwijzingsvergoeding te verdienen.

Vanaf de affiliates-pagina aan de achterkant kan dat bekijk alle aangesloten accounts op uw site – inclusief lopende en afgewezen aanvragen. U kunt ook totalen en andere informatie over de prestaties van elke aangeslotene bekijken.

Bekijk alle affiliates scherm

AffiliateWP maakt het gemakkelijk om bij te houden hoe uw affiliates presteren.

Via de instellingen kunt u ook e-mailmeldingen inschakelen wanneer een nieuwe aanvraag wordt ontvangen, zodat u deze zo snel mogelijk kunt goedkeuren of weigeren..

Naar help uw partners om uw producten te promoten en services kunt u bannerafbeeldingen, afbeeldingen, tekstlinks en andere items aan uw website toevoegen via het gedeelte met advertenties aan de achterkant. Voor elke advertentie kunt u eenvoudig een afbeelding of linktekst toevoegen en vervolgens een URL naar een pagina op uw website specificeren.

Het creatieve gedeelte van het affiliate dashboard

U kunt advertentiemateriaal publiceren om uw partners te helpen uw site te promoten en ze te delen in het dashboard van het partnerfiliaal.

Uw partners hebben toegang tot deze advertenties via hun front-end dashboardgebied zodra ze zijn ingelogd. Bovendien maakt de plug-in het voor uw partners zo gemakkelijk mogelijk om de advertenties te gebruiken, dankzij de manier waarop AffiliateWP de HTML weergeeft die nodig is om worden gekopieerd en geplakt om de links naar een bericht of pagina toe te voegen.

Nadat u de plug-in heeft geconfigureerd door het valutatype en de verwijzingskoersen in te stellen, uw registratieformulieren te publiceren en een paar advertenties toe te voegen, je zou dan zo ongeveer klaar moeten zijn.

De rapportagetools aan de achterkant kunt u snel een overzicht krijgen van hoe uw partners presteren – compleet met grafieken en diagrammen om de gegevens te visualiseren. Sinds de release van versie 2.1 van AffiliateWP kunt u het tabblad Betalingen gebruiken om prestatierapporten voor uw partnerprogramma te bekijken. Deze recent toegevoegde uitbetalingsrapporten maken het gemakkelijk om de totale uitbetaalde inkomsten in de tijd of voor een specifieke aangepaste periode te zien.

Uitbetalingsrapport voor individuele partners

Het gedeelte AffiliateWP-rapporten bevat details over betalingen die u aan uw gelieerde ondernemingen heeft gedaan.

U kunt nu ook prestatierapporten genereren voor de individuele partners op uw website, zodat u snel kunt zien wie uw meest waardevolle partners zijn. De grafieken op de rapportschermen maken het gemakkelijker om de gegevens te visualiseren.

Een grafiek vanuit het rapportscherm.

De rapportschermen bevatten ook grafieken die het gemakkelijker maken om de gegevens te interpreteren.

Het exporteren van bezoeken aan uw site gegenereerd door elke partner in CSV-indeling, voor verdere analyse in software zoals Excel, maakt nu deel uit van de functionaliteit van de nieuwste versie van AffiliateWP.

Een rapport van een individuele partner

In de rapporten kan ook worden weergegeven hoeveel verwijzingen elke affiliate genereert.

Als alles goed is, hoef je in dit stadium alleen nog maar geweldige producten en diensten te blijven maken of aanbieden die je partners graag promoten en de commissiebetalingen te doen voor de succesvolle verwijzingen.

Als het aankomt op de betalingen doen aan uw gelieerde ondernemingen, u kunt de tool Uitbetaling genereren gebruiken op de verwijzingspagina aan de achterkant. Hierdoor wordt een CSV-bestand gemaakt met de betalingsgegevens voor alle onbetaalde verwijzingen in een datumbereik naar keuze.

Bekijk de laatste verwijzingen

Het bekijken van alle verwijzingen is ook eenvoudig – net als het genereren van een uitbetalingsbestand voor eenvoudige betalingsverwerking.

Dit bestand kan vervolgens worden geïmporteerd in een betalingsverwerker, zoals PayPal, waardoor u de moeite en moeite bespaart om elke betaling afzonderlijk uit te voeren.

Add-ons en extensies voor AffiliateWP

Add-ons voor AffiliateWP

De officiële AffiliateWP-extensies zijn beschikbaar voor licentiehouders van plug-ins.

Hoewel de kern van de AffiliateWP-plug-in inderdaad alles bevat wat u nodig heeft om uw eigen partnerprogramma uit te voeren, is er ook een goede selectie van officiële en externe add-ons beschikbaar voor breid de functionaliteit nog verder uit.

We zullen de prijsopties hierna bespreken, maar degenen die een van de twee goedkopere AffiliateWP-pakketten kopen, krijgen toegang tot de 15 officiële gratis add-ons, terwijl degenen die voor een van de twee toppakketten kiezen, toegang krijgen tot de 14 officiële pro-add-ons (plus de 15 gratis add-ons). Deze officiële add-ons voor AffiliateWP kunnen niet afzonderlijk worden gekocht, maar er zijn AffiliateWP-add-ons van derden die u op individuele basis kunt kopen bij hun makers.

Enkele voorbeelden van de AffiliateWP-add-ons die u mogelijk nuttig vindt:

 • Bied gelaagde verwijzingspercentages voor partners.
 • Schakel terugkerende verwijzingen in.
 • Directe PayPal-uitbetalingen.
 • Betaal uw partners met winkeltegoed.

Naast de bovengenoemde kant-en-klare add-ons, zijn er een aantal codefragmenten op GitHub die u kunnen helpen om de werking van de plug-in aan te passen. Bovendien, aangezien de AffiliateWP-plug-in bekend staat om zijn schone code, zouden ontwikkelaars in staat moeten zijn om indien nodig hun eigen aanpassingen aan de plug-in te maken.

AffiliateWP-prijzen

AffiliateWP is een premium plug-in die beschikbaar is op vier tariefplannen:

 • Persoonlijk: $ 99 – één sitelicentie.
 • Plus: $ 149 – drie sitelicenties.
 • Professioneel: $ 249 – onbeperkte sitelicenties en 14 pro-add-ons (plus alle toekomstige pro-add-ons).
 • Ultiem: $ 499 – onbeperkte sitelicenties en 14 pro-add-ons (plus alle toekomstige pro-add-ons).

Alle prijsopties zijn inclusief een jaar toegang tot updates en ondersteuning voor plug-ins, afgezien van het Ultimate-abonnement, dat onbeperkte toegang tot updates en ondersteuning omvat. Bovendien is er een volledig terugbetalingsbeleid van 30 dagen en kunt u uw licentie op elk moment upgraden.

Conclusie

AffiliateWP is een uitstekende plug-in voor partnerprogramma’s verrassend eenvoudig te gebruiken. Het opzetten en beheren van uw eigen partnerprogramma klinkt erg ingewikkeld, maar deze plug-in maakt het mogelijk om in een mum van tijd een relatief eenvoudig te beheren programma op uw website te hebben..

De ontwikkelaars hebben alle functies opgenomen die de meeste mensen nodig hebben om hun eigen partnerprogramma standaard te beheren, en voor alle anderen zou de selectie van beschikbare add-ons en codefragmenten hopelijk voldoende moeten zijn.

De moeilijkste deel van het proces zal waarschijnlijk deel uitmaken van de planning en promotie van uw partnerprogramma. Dit betekent dat het zeker de moeite waard is om wat tijd te besteden aan het uitzoeken wat voor soort verwijzingscommissies u wilt aanbieden en hoe u beslist wie wel en geen partner kan worden voor uw producten.

Voor de meeste gebruikers is het instellen en gebruiken van AffiliateWP waarschijnlijk het gemakkelijkste onderdeel van het proces. En dankzij de relatief lage kosten van de plug-in, is het zo ongeveer iedereen die overweegt een partnerprogramma te maken, kan overwegen om zijn site toe te voegen en ermee te experimenteren in zijn eigen tempo.

Als u de mogelijkheid wilt gebruiken om het affiliate-model te gebruiken om uw producten te promoten tegen een no-win-no-fee alleen commissie, AffiliateWP is een functierijke, gebruiksvriendelijke oplossing die u vrijwel zeker moet overwegen!

Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk het dan op de officiële AffiliateWP-website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me