Hoe u uw redactionele kalender kunt organiseren met bewerkingsstroom

WordPress aanbiedingen


Ervan uitgaande dat uw inhoud goed genoeg is, leidt meer inhoud tot meer verkeer. Als u slechts een of twee keer per maand een nieuwe blogpost publiceert, is de kans groot dat uw concurrenten (die meer dan tien keer zo vaak als die maand kunnen publiceren) hun publiek sneller zullen laten groeien dan u (ervan uitgaande dat hun inhoud kras natuurlijk).

Maar hoe meer inhoud u publiceert, hoe moeilijker het wordt om alles te organiseren. Vooral als u een grootschalige publicatie uitvoert die constant nieuwe berichten publiceert en enorm veel nieuwe pitches ontvangt, enz., Het beheren van dit alles kan gemakkelijk een hele klus worden. Erger nog, het is gemakkelijk om uit te glijden.

Vroeg of laat zul je voor hulp een soort redactionele kalenderplug-in moeten gebruiken. Mijn keuze?

Stroom bewerken.

Het is misschien wel de meest functionele, meest aanbevolen, gratis redactionele plug-in die er is. De plug-in is gemakkelijk te navigeren, advertentievrij en elke mogelijkheid in zijn lange lijst met functies is vrijwel onmisbaar.

Hier is een uitgebreid overzicht van de plug-in en zijn vele mogelijkheden.

De volledige lijst met functies van Edit Flow

Zodra je Edit Flow op je WordPress-blog hebt gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar de instellingenpagina van de plug-in voor een volledig overzicht van de mogelijkheden. Het scherm waarmee je wordt geraakt, ziet er als volgt uit.

Edit-Flow-Feature-List

Hieronder volgt een lijst met de functies van Edit Flow:

 • een planningskalender met slepen en neerzetten
 • aangepaste statussen om de voortgang van een bericht aan te geven
 • dashboard-widgets waarmee u inhoud van het WP-dashboard kunt volgen
 • redactionele opmerkingen voor interne samenwerking
 • redactionele metadata om de geschiedenis van postwijzigingen te zien
 • een pagina om al uw berichten en hun statussen in één oogopslag te bekijken
 • gebruikersgroepen om uw team te beheren
 • interne meldingen

Lees verder voor een volledige beschrijving van elke functie, plus de locatie in het admin-paneel waar elke mogelijkheid van kracht wordt.

Kalender

WP Admin > Dashboard > Kalender

De slepen-en-neerzetten-kalender is een van de meest aantrekkelijke functies van Edit Flow – het bijhouden van uw schema voor het posten van doelen is zoveel gemakkelijker als u alleen maar hoeft te klikken en slepen.

Kalender

Als je naar de pagina met kalenderopties gaat, zie je drie mogelijke aanpassingen. Ten eerste kun je beslissen welke berichttypen in de agenda worden weergegeven (maak je geen zorgen over het type ‘Ideeën’, dat is slechts een personalisatie voor mijn eigen website). Ten tweede kun je ook kiezen welk berichttype kan worden gemaakt op de kalenderpagina zelf (waarschijnlijk wordt dit het standaardbericht voor de meesten van jullie).

Ten slotte kunt u ook een abonnementsfeed van iCal of Google Agenda inschakelen.

Bewerken-Flow-kalender-instellingen

Aangepaste statussen

WP Admin > Bericht bewerken

Nadat u de redactionele kalender hebt geïnstalleerd, zijn meerdere nieuwe poststatussen ingeschakeld: pitch, toegewezen, in behandeling, concept en in behandeling zijnde beoordeling (pitch is de standaard voor elk nieuw bericht).

Bewerken-Flow-Pitch-to-Draft

Als je de statussen liever een beetje verandert, kun je naar de instellingenpagina gaan en statussen maken, bewerken en verwijderen. U kunt de standaard wijzigen van toonhoogte naar concept, een nieuwe status creëren om voltooide berichten aan te geven – wat u ook nodig vindt.

Aangepaste statussen-1

In het gedeelte met opties kunt u kiezen op welke berichttypen deze statussen moeten worden gebruikt en of de vervolgkeuzelijst voor de status altijd moet zijn ingeschakeld.

Aangepaste statussen

Dashboard-widgets

WP Admin > Dashboard

Met Edit Flow komt ook een set widgets die u op uw dashboard kunt plaatsen om in een oogopslag een snel overzicht van uw inhoud te geven. Deze widgets zijn een notitieblok om snel gedachten op te schrijven, een lijst met de berichtstatussen plus het aantal berichten dat is getagd met elke status, en een lijst met alle berichten die je volgt.

Dashboard-widgets

Op de optiepagina kunt u elke widget in- of uitschakelen.

Widget-opties

Redactionele opmerkingen

WP Admin > Bericht bewerken

Met de toevoeging van Edit Flow aan je plug-in-arsenaal, heb je nu een nieuwe widget op je bewerkingspost-pagina. Deze widget stelt redacteurs in staat om reacties in te dienen bij postauteurs, revisies aan te vragen, goedkeuring aan te geven, enz.. Postauteurs kunnen vervolgens de nodige wijzigingen aanbrengen en reageren op de redacteur. Het haalt e-mail volledig uit het post-revisieproces en kan een enorme tijdbesparing zijn voor de redacteur (s) van uw blog.

Redactionele opmerkingen

Op de optiepagina kunt u kiezen voor welke berichttypen redactionele opmerkingen zijn ingeschakeld.

Commentaar-opties

Redactionele metadata

WP Admin > Bericht bewerken

Met redactionele metadata kunt u aanpasbare details van elke opdracht vastleggen, zoals het aantal woorden, het onderwerp van het bericht, enz. De schermwidget voor deze functie bevindt zich ook op de pagina voor het bewerken van berichten, onder het berichtformaat en afgebeelde widgets voor afbeeldingen.

Redactionele-metadata

Op de instellingenpagina kunt u nieuwe velden aan de widget toevoegen en kiezen voor welke berichttypen redactionele metagegevens zichtbaar moeten zijn.

Metadata-opties

Verhaalbudget

WP Admin > Dashboard > Verhaalbudget

De Story Budget-pagina is een eenvoudige pagina waarmee je al je berichten en hun respectievelijke statussen in één oogopslag kunt bekijken. U kunt berichten filteren op datum, status, categorie en de gebruikers waarmee ze zijn gemaakt.

Verhaalbudget

gebruikersgroepen

WP Admin > Stroom bewerken > gebruikersgroepen

De gebruikersgroepfunctionaliteit is een van mijn favoriete Edit Flow-functies. Ik ben een enorme organisatiefreak. Ik vind het leuk dat iedereen met wie ik werk duidelijk weet wat hun rollen zijn en wat ze zouden moeten doen.

Gebruikersgroepen

Er is een set vooraf gedefinieerde gebruikersgroepen opgenomen, die bestaat uit kopieerredacteuren, fotografen, verslaggevers en sectiereditors. U kunt gebruikersgroepen naar wens toevoegen, bewerken en verwijderen. Op het tabblad Opties kunt u selecteren welke berichttypen gebruikersgroepen van toepassing zijn.

Kennisgevingen

WP Admin > Bericht bewerken

Ten slotte hebben we bewerkingsstroommeldingen. Dit is waar teamsamenwerking op één post supereenvoudig wordt gemaakt.

Meldingen is een schermwidget op de berichtpagina bewerken. Hiermee kunt u bepaalde gebruikersaccounts in een bepaald bericht ‘taggen’. Elke gebruiker die aan de lijst met meldingen wordt toegevoegd, ontvangt een melding telkens wanneer de berichtstatus wordt gewijzigd of wanneer een redactionele opmerking wordt ingediend.

Bovendien kunt u in plaats van elke gebruiker afzonderlijk toe te voegen, ook verschillende gebruikersgroepen taggen voor melding.

Kennisgevingen

Op de instellingenpagina kunt u kiezen voor welke berichttypen meldingen zijn ingeschakeld en of beheerdersaccounts moeten worden geïnformeerd over elke statuswijziging / redactionele opmerking.

Notificatie instellingen

Afsluiten

Er zijn maar weinig plug-ins voor gratis redactionele agenda’s die de klus zo snel en efficiënt kunnen klaren als Edit Flow. Hiermee kunt u uw bloginhoud eenvoudig en stijlvol beheren, terwijl u ook snel en professioneel met uw personeel kunt communiceren. Wat wil een redacteur nog meer?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map