Het meest bruikbare Jetpack voor WordPress-modules – voor bijna elke WordPress-aangedreven website!

WordPress aanbiedingen


De Jetpack WordPress-plug-in, gemaakt door Automattic (het bedrijf achter WordPress.com), bevat een reeks functies en functionaliteit. De meeste hiervan zijn niet verwant – tot het punt dat velen Jetpack beschouwen als niet slechts één plug-in, maar veel plug-ins samengevoegd, waardoor het een bron van controverse is binnen de gemeenschap.

Aan de ene kant heb je degenen die zeggen dat Jetpack te veel, vaak ongewenste, functies (‘Jetpack-modules’, waarvan er 36 zijn) in één plug-in propt, waardoor het een zwaargewicht accessoire is dat weinig meer doet dan het versterken van de al overweldigende dominantie van Automattic binnenin het WordPress-ecosysteem ten koste van de laadtijden van uw site.

Aan de andere kant houden veel websites (zoals deze) van Jetpack, gebruiken ze en bevelen ze van harte aan. En aangezien Jetpack nu meer dan een miljoen actieve installaties heeft (bewijs dat een groot aantal mensen het nuttig vinden) en regelmatig wordt bijgewerkt en verbeterd door een uiterst actief team van ontwikkelaars, is het een plug-in die absoluut zal blijven gedijen en groeien.

Voor degenen die beweren dat Jetpack langzame laadtijden veroorzaakt, laten we deze website (die een aantal Jetpack-modules gebruikt) als voorbeeld nemen: het runnen van de startpagina door Pingdom levert een resultaat op van ongeveer 1,5 seconden en een prestatiescore van 90/100 – niet te armoedig!

WinningWP Pingdom-testresultaten

Ongeacht of het wel of geen gewicht toevoegt aan uw website, Jetpack wordt geleverd met een aantal zeer nuttige modules. De voordelen hiervan zullen vrijwel zeker elke kleine afname van de laadtijd die al dan niet het gevolg is, compenseren. (Opmerking: nog meer in vergelijking met sommige van de slecht gemaakte alternatieve plug-ins die dezelfde functies bieden.)

In dit bericht scheiden we de tarwe van het kaf door de top 15 Jetpack-modules te markeren – modules waarvan we denken dat je gek zou zijn om niet op zijn minst te overwegen.

1. Bewaken

(Gebruikt op WinningWP)

De eerste functie die u vrijwel zeker moet activeren, is Monitor.

Zoals de naam al aangeeft, bewaakt deze module uw website. Meer specifiek bewaakt het de downtime van uw website.

Als Monitor is ingeschakeld, controleert Jetpack elke vijf minuten uw site om te zien of deze nog steeds actief is, en zodra het downtime detecteert, ontvangt u een e-mailmelding. Gemakkelijk!

Jetpack-monitor

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Controleer en klik op Activeren.

2. Bescherm

(Gebruikt op WinningWP)

De Protect-module is een van de ingebouwde beveiligingsfuncties van Jetpack en is gebaseerd op BruteProtect, dat Automattic in 2016 heeft overgenomen.

Zoals geïmpliceerd door de naam van zijn voorganger, helpt Protect uw website te beveiligen tegen brute force-aanvallen. Het doet dit door informatie te halen uit een cloudbasis, waar WordPress alle IP-adressen controleert die tevergeefs hebben geprobeerd in te loggen op een met Jetpack verbonden WordPress-installatie.

Het blokkeert vervolgens elk IP-adres dat gedurende een bepaalde tijd te veel aanmeldingspogingen heeft op alle Jetpack-compatibele websites. Deze hoeveelheid tijd is niet constant, maar is gebaseerd op verschillende factoren.

Als je de Stats-module van Jetpack hebt ingeschakeld, kun je het aantal kwaadaardige aanvallen waartegen Jetpack heeft beschermd bekijken op de pagina Stats.

Jetpack Protect

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Beveilig en klik op Activeren.

De module wordt ook geleverd met een configuratieoptie waarmee u een specifiek IP-adres op de witte lijst kunt zetten.

Jetpack Protect Configure

Dit is een handige tool om ervoor te zorgen dat u nooit wordt buitengesloten van uw eigen website.

3. Gerelateerde berichten

(Gebruikt op WinningWP)

Het toevoegen van een gerelateerde berichtenweergave onder elk van uw nieuwe berichten is een geweldige manier om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten en het bouncepercentage te verlagen door ervoor te zorgen dat lezers na het lezen van een van uw blogposts nog ergens anders op uw website kunnen gaan.

Deze Jetpack-module maakt een eenvoudige weergave van gerelateerde berichten onder elk van uw berichten.

Hier is een voorbeeld van hoe de module Gerelateerde berichten van Jetpack eruit ziet in een van onze recente berichten waarin drie populaire bouwers van bestemmingspagina’s worden beoordeeld.

Voorbeeld van Jetpack-gerelateerde berichten

Zoals u kunt zien, beoordeelt de module nauwkeurig de inhoud van het bericht en linkt het naar drie andere berichten die zijn gecentreerd rond de thema’s van de bestemmingspagina en / of de paginabuilder.

Jetpack gerelateerde berichten

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Gerelateerde berichten en klik op Activeren.

Je hebt ook een aantal configuratie-opties, te vinden in je instellingen > Pagina lezen.

Opties voor gerelateerde berichten

Je kunt ervoor kiezen om de gerelateerde koptekst uit te schakelen en / of de weergave van elk van de aanbevolen afbeeldingen van de berichten boven de link uit te schakelen.

4. Verbeterde distributie

(Gebruikt op WinningWP)

De Enhanced Distribution Jetpack-module helpt bij het promoten van uw inhoud en het vergroten van het bereik op twee manieren:

 1. Uw berichten indienen bij zoekmachines en andere services van derden, inclusief services die niet zijn opgenomen in Ping-o-Matic.
 2. Uw berichten verzenden naar de WordPress.com Firehose.

Als je niet bekend bent met Firehose (dat was ik ook totdat ik aan dit bericht begon), kun je hier meer informatie vinden op WordPress.com.

Het basisoverzicht is dat Firehose een stroom berichten is (die meer dan 1 miljoen per dag kunnen krijgen) die op WordPress.com-websites zijn gepubliceerd.

Sommige mensen gebruiken Firehose om geweldige inhoud te vinden die ze op hun eigen websites kunnen weergeven. Wanneer deze mensen Firehose gebruiken om uw inhoud op hun websites weer te geven, linken ze terug naar uw oorspronkelijke bericht en delen ze hun publiek met u.

Verbeterde distributie met Jetpack

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Verbeterde distributie en klik op Activeren.

5. Spelling en grammatica

(Gebruikt op WinningWP)

De module Spelling en grammatica gebruikt een proefleesservice van After the Deadline om uw inhoud te beoordelen.

Als u naar de startpagina van After the Deadline kijkt, ziet u dat de service beweert het volgende te bevatten:

 • Contextuele spellingcontrole
 • Geavanceerde stijlcontrole
 • Intelligente grammaticacontrole

Zodra je de module hebt geactiveerd, heb je een nieuw beoordelingspictogram in de werkbalk in de visuele weergave van de berichteditor. Nadat je je bericht hebt geschreven, klik je op het pictogram om verkeerd gespelde woorden / grammaticafouten te markeren.

Spelling en grammatica 1

Als u op elk gemarkeerd woord klikt, wordt een lijst met fixes weergegeven (evenals een keer negeren en functies altijd negeren).

Spelling en grammatica 2

Spelling en grammatica ondersteunt de volgende vijf talen:

 • Engels
 • Frans
 • Duitse
 • Portugees
 • Spaans

Jetpack-spelling-en-grammatica

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Spelling en grammatica en klik op Activeren.

De module wordt ook geleverd met tal van krachtige configuratie-opties die u kunt aanpassen in de gebruikers > Uw profielpagina. Dit betekent dat je verschillende grammaticaregels kunt instellen voor verschillende gebruikers, wat een leuke bijkomstigheid is voor websites met gebruikers uit meerdere landen.

Spelling- en grammatica-opties

Je hebt verschillende stijlregels die je kunt configureren, en je kunt zelfs specifieke woorden of zinnen toevoegen die de corrector kan negeren.

6. Foton

Een andere zeer nuttige Jetpack-module is Photon.

Photon is in wezen het eigen CDN van WordPress.com (content delivery network – klik hier voor meer informatie), dat de afbeeldingen van uw website kan hosten en deze aan uw bezoekers kan leveren op basis van hun geografische locatie. Door het opzetten van een CDN kan de laadtijd van pagina’s met een aanzienlijke marge worden verkort.

Maar verhoogt Photon de laadsnelheden van de pagina??

Het blijkt, ja.

Ik heb een WordPress-installatie die ik gebruik om alle plug-ins / thema’s te testen die ik bekijk. Net als alle andere modules die ik heb getest, heb ik Photon op de installatie geactiveerd.

Dit was de laadtijd van mijn pagina vóór Photon (houd er rekening mee dat deze installatie zeer weinig inhoud heeft, daarom was de laadtijd al behoorlijk laag).

Voordat Photon

Dit is mijn laadtijd na Photon.Na Photon

Zoals je kunt zien, is er een duidelijke afname van ongeveer ~ 300ms, geven of nemen.

Bovendien was dit resultaat niet inconsistent. Ik heb mijn website meerdere keren door Pingdom geleid vanuit de vier beschikbare testcentra en kreeg constant lagere websitesnelheden dan voordat ik Photon activeerde.

Ik ben ook niet de enige in mijn resultaten – Jacco van Sitepoint merkte ook ~ 20% toename in sitesnelheid op na het testen van Photon op zijn website.

Jetpack Photon

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Photon en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons beste alternatief, zoals gebruikt op WinningWP: MaxCDN.)

7. Sitemaps

Deze eenvoudige module elimineert de noodzaak voor het maken en uploaden van uw eigen sitemap naar uw website via een bestandsbeheerder of met behulp van een andere externe plug-in zoals Google XML Sitemaps.

Activeer deze module en Jetpack maakt automatisch twee sitemaps op uw website op de volgende adressen:

 • http://example.com/sitemap.xml (voor alle zoekmachines)
 • http://example.com/news-sitemap.xml (op maat gemaakt voor Google Nieuws)

Zo ziet de sitemap op mywebsite.com/sitemap.xml eruit.

Sitemaps

Let op de blurb bovenaan die adverteert dat de sitemap een Jetpack-functionaliteit is. Ik kan niet zeggen dat ik die blurb leuk vind, maar het heeft niet echt veel invloed.

Jetpack-sitemaps

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Sitemaps en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons beste alternatief: Google XML-sitemaps.)

8. Contactformulieren

Als je niet het budget hebt om te gaan voor premium contactformulier-plug-ins zoals Gravity Forms of Ninja Forms, dan kun je echt niet fout gaan met het ingebouwde contactformulier van Jetpack.

Zoals je in de onderstaande gif kunt zien, is de gebruikersinterface vrij eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. En hoewel de aanpassingsmogelijkheden vrij beperkt zijn, is het een feit dat de functionaliteit meer dan genoeg is om een ​​groot aantal (misschien zelfs de meeste) WordPress-gebruikers te bedienen die simpelweg niet altijd alle toeters en bellen nodig hebben.

Contactformulieren voor Jetpack

Zo ziet een voorbeeld van een contactformulier er aan mijn voorkant uit.

Contactformulier Front End

Het ontwerp is misschien eenvoudig, maar je kunt het zeker niet slecht noemen.

Contactformulier voor Jetpack

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Contactformulier en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons beste alternatief, zoals gebruikt op WinningWP: Gravity Forms.)

9. Aangepaste CSS

De Custom CSS-module van Jetpack is een eenvoudige module die CSS-bewerking op uw website mogelijk maakt.

Nadat u de module heeft geactiveerd, kunt u naar de URL example.com/wp-admin/themes.php?page=editcss gaan en een aangepast stylesheet aan uw thema toevoegen.

Op de bewerkingspagina kunt u ook de modus van de stylesheet wijzigen (toevoegen aan of volledig vervangen van de stylesheet van uw thema), een preprocessor toevoegen (MINDER of Sass) en mediabreedtes beperken tot een specifiek formaat.

Aangepaste CSS-editor

De pagina bevat snelle links naar een beginnershandleiding op WordPress.com en het thema- en sjablonenforum op WordPress.org.

Jetpack Custom CSS

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Aangepaste CSS en klik op Activeren.

10. Markdown

Met de Markdown-module kunt u, zoals u waarschijnlijk kunt raden, nieuwe inhoud in WordPress maken met behulp van markdown-syntaxis.

Markdown is een zeer lichtgewicht, uitgeklede opmaaktaal waarmee u eenvoudige tekstopmaak kunt toevoegen. De nadruk ligt op eenvoud en leesbaarheid.

Gezien het feit dat de ontwerptrends van vandaag minimalisme prijzen, evenals de populariteit van blogplatforms zoals Ghost (die uitsluitend markdown gebruikt voor tekstopmaak), is deze module echt geen slecht idee.

Persoonlijk blijf ik nog steeds bij de werkbalk van de visuele editor terwijl ik mijn tekst opmaak, maar er zijn zeker nogal wat mensen die Markdown een gemakkelijkere manier vinden om te schrijven.

Jetpack Markdown

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Markdown en klik op Activeren.

11. Omnisearch

De Omnisearch-module is een ander onderdeel van Jetpack met een zeer eenvoudig doel: hiermee kunt u met één klik berichten, pagina’s, media, opmerkingen en plug-ins op uw website doorzoeken.

Zodra je Omnisearch hebt geactiveerd, navigeer je gewoon naar Jetpack > Omnisearch, typ uw trefwoord in en druk op Enter.

Omnisearch

Resultaten worden vrij snel geladen en allemaal op één pagina.

Jetpack Omnisearch

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Omnisearch en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons beste alternatief, zoals gebruikt op WinningWP: Relevanssi.)

12. Publiceer

Publiceren is een andere Jetpack-module die helpt om uw berichten te promoten en u snel na publicatie wat vroeg verkeer te bezorgen.

Deze handige functie doodt zes vliegen in één klap door je nieuwe berichten automatisch te delen met zes van je sociale media-accounts (Facebook, Twitter, G +, Path, Tumblr en LinkedIn worden momenteel ondersteund).

U kunt ook beslissen of elke gebruiker zijn nieuwe berichten mag publiceren op dezelfde sociale media-accounts.

Zodra de module is geconfigureerd, kunt u deze gaan gebruiken in de nieuwe berichteditor.

Publiceer instellingen

Voor elk nieuw bericht kunt u selecteren op welke verbonden netwerken u de functie voor automatisch delen wilt gebruiken en een aangepast bericht toevoegen.

Jetpack publiceert

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Publiceer en klik op Activeren.

Publiceer

Zodra de module is geactiveerd, moet u uw sociale media-accounts verbinden, wat u kunt doen in de instellingen > Pagina delen. Elke verbinding duurt slechts twee tot drie klikken.

13. Wp.me snelkoppelingen

Wp.me-snelkoppelingen is nog een andere handige module. Deze maakt wp.me-snelkoppelingen mogelijk voor uw berichten en pagina’s.

Wp-me Shortlinks

Deze shortlinks zien er niet alleen beter uit dan de meer spamachtige bit.ly- en goo.gl-shortlinks, maar ze kunnen ook worden gemaakt met slechts één klik rechtstreeks vanuit de berichteditor, zoals hierboven te zien is.

Jetpack-snelkoppelingen

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Instellingen > Wp.me Shortlinks en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons beste alternatief: WP Bitly.)

14. Siteverificatie

Als je ooit Google Analytics hebt gebruikt, weet je dat er een verificatiestap is in het installatieproces waarbij je een beetje code moet toevoegen aan een van je PHP-bestanden.

Deze module maakt die installatie veel eenvoudiger, zodat u uw site snel en gemakkelijk kunt verifiëren voor Google-, Bing- en Pinterest-services.

Zodra de module is geactiveerd, hoeft u alleen maar de vereiste code toe te voegen aan een speciaal tekstgebied onder uw Tools > Beschikbare tools pagina.

Site verificatie

Nooit meer sleutelen in de thema-editor.

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Siteverificatie en klik op Activeren.

15. Zichtbaarheid van widgets

De laatste module op deze lijst, Widgetzichtbaarheid, is absoluut een van mijn favorieten.

Met de module kunt u de zichtbaarheid van elk van de widgets van uw site beperken: u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ​​zoekwidget alleen in uw zijbalk weer te geven op een 404-foutpagina.

Zichtbaarheid van widgets

Hier is die widget met beperkte zichtbaarheid in actie.

Voorbeeld van zichtbaarheid van widgets

Netjes, he?

Zichtbaarheid van Jetpack-widgets

Hoe te activeren: Navigeer naar Jetpack > Zichtbaarheid van widgets en klik op Activeren.

(Noot van de redactie: ons favoriete alternatief, zoals gebruikt op WinningWP: WooSidebars.)

Laatste gedachten

Veel mensen hebben de neiging om Jetpack af te wijzen omdat ze de snelheidseffecten enorm overschatten (wat echt vrij minimaal is) of denken dat de extra complexiteit de toegevoegde functionaliteit niet waard is.

De waarheid is echter dat Jetpack voor veel gebruikers een absolute uitkomst is – waardoor ze toegang hebben tot een schat aan verschillende functies (zie hierboven) die hun site / sites aanzienlijk zullen verbeteren, allemaal netjes verpakt in één, zeer goed ondersteunde plug-in.

Als je Jetpack nog niet gebruikt, is dit het moment om er serieus over na te denken!

Gebruik je Jetpack? Zo ja, welke andere modules / functies zijn volgens u het overwegen waard?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map