GravityView Review – Wat is het? Wat doet het? En is het goed? (2020)

WordPress aanbiedingen


Gravity Forms is een van de meest populaire plug-ins voor WordPress-formulieren, grotendeels omdat het ongelooflijk flexibel is in onze beoordeling. U kunt het gebruiken om vrijwel elk type formulier te maken – van een eenvoudig contactformulier tot betalingsformulieren, registratieformulieren en al het andere dat u aanspreekt.

Een ding dat Gravity Forms u niet laat doen, is alle informatie weergeven die u verzamelt aan de voorkant van uw site. Dat is een probleem, want voor bepaalde soorten formulieren is het verzamelen van de informatie niet genoeg – u moet ook een manier hebben om deze aan uw bezoekers te tonen.

Dat is waar GravityView om de hoek komt kijken. Met GravityView kunt u de formulierinvoeringen van Gravity Forms nemen en deze op verschillende fronten op uw site weergeven.

Als u bijvoorbeeld een evenementendirectory heeft waar mensen evenementen kunnen indienen via een Gravity Forms-formulier, dan kunt u die evenementinzendingen nemen en ze automatisch aan de voorkant van uw site weergeven zodat bezoekers kunnen bladeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hieronder zal ik meer vertellen over wat deze plug-in doet en waar je hem voor kunt gebruiken. Vervolgens laat ik je zien hoe alles werkt op een live WordPress-site en deel ik mijn laatste gedachten over de plug-in.

Laten we erin duiken …

Wat doet GravityView?

De slogan van GravityView op haar website is een vrij goede uitleg op hoog niveau van haar waardevoorstel:

De GravityView-startpagina

‘Gravity Forms verzamelt gegevens. GravityView geeft de gegevens weer. ‘

Dat betekent wat ik hierboven heb uitgelegd – u kunt gegevens uit uw Gravity Forms-vermeldingen halen en deze aan de voorkant van uw site weergeven.

Om te bepalen hoe die gegevens eruitzien, biedt GravityView u een lay-outbouwer met slepen en neerzetten, waar u de uitvoer van uw gegevens kunt regelen met widgets. De ene widget kan bijvoorbeeld de gegevens uit een specifiek formulierveld vertegenwoordigen, terwijl een andere een zoekvak voor bezoekers kan zijn om alle vermeldingen te doorzoeken.

U kunt alle soorten formuliergegevens opnemen in uw lay-outs, inclusief afbeeldingen, video, audio, beoordelingsbeoordelingen en meer.

Je kunt ook kiezen uit verschillende lay-outopties, waaronder:

 • Tabellen – zowel eenvoudige tabellen als meer geavanceerde tabellen via een DataTables-integratie.
 • Lijsten – lijkt op de pagina met uw blogberichten, maar u kunt de lay-out voor elk formulieritem beheren.
 • Google Maps – formulierinzendingen op een kaart weergeven. Geweldig voor fysieke locatiemappen. U kunt bijvoorbeeld huurappartementen op een kaart zetten en mensen nieuwe appartementen laten indienen via Gravity Forms.
 • Kalender – items weergeven in een kalenderweergave. Geweldig voor de evenementenlijst die ik hierboven noemde of voor elk type op datum gebaseerde site.

Om bezoekers te helpen bij het bladeren door de gegevens, kunt u front-end zoek-, sorteer- en filteropties toevoegen.

Ten slotte kunt u gebruikers hun eigen Gravity Forms-items vanaf de voorkant van de site laten bewerken en zelfs revisies naar die items volgen. U kunt ook beperken welke formuliervelden mensen vanaf de frontend kunnen bewerken.

Waar kunt u GravityView voor gebruiken?

Omdat Gravity Forms zo flexibel is, kunt u GravityView ook op een heleboel verschillende manieren gebruiken.

De grootste use-case is waarschijnlijk elk type directorysite, zoals:

 • Ondernemingen
 • Fysieke locaties
 • Mensen
 • Evenementen
 • Digitale informatie
 • Enzovoort

U kunt Gravity Forms gebruiken om mensen items in uw directory te laten plaatsen. Je kunt zelfs mensen in rekening brengen voor het indienen van inzendingen via de ingebouwde betalingsfuncties van Gravity Forms. Vervolgens kunt u GravityView gebruiken om automatisch de front-enddatabase te maken van die inzendingen.

Het GravityView-blog beschrijft echter ook veel andere interessante use-cases. Twee van mijn favoriete voorbeelden zijn:

 • Evenementenplanners die GravityView gebruiken om een ​​openbare gastenlijst voor evenementen te maken.
 • Feedback verzamelen en weergeven.

Dus als je creatief wordt, kun je GravityView voor veel meer gebruiken dan alleen mappen.

Hoe GravityView werkt op een echte WordPress-site

Nu u begrijpt wat GravityView u helpt te doen, wil ik u laten zien hoe alles werkt.

Het begint allemaal met een formulier, dus voordat ik GravityView installeerde, gebruikte ik Gravity Forms om er een in te stellen.

Ik koos het voorbeeld van een directory met WordPress-ontwikkelaars. Als een ontwikkelaar zichzelf in de directory wil vermelden, kunnen ze het formulier gebruiken om hun gegevens in te dienen.

In dit voorbeeld kunnen ze dit gratis doen, maar onthoud dat u net zo gemakkelijk mensen voor het voorrecht in rekening kunt brengen met behulp van de Gravity Forms-betalingsvelden. Of u kunt mensen gratis laten adverteren, maar ze in rekening brengen voor een gesponsorde vermelding.

Een voorbeeldformulier van Gravity Forms dat gegevens invoert in GravityView

Dus nu ik dat formulier heb (en enkele inzendingen die ik heb ingediend), kunnen we kijken hoe we GravityView kunnen gebruiken om die informatie aan de voorkant weer te geven.

Een nieuwe weergave maken

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een specifieke front-endlay-out voor uw Gravity Forms-items een ‘view’ genoemd.

Wanneer u een nieuwe weergave gaat maken, kunt u twee verschillende bronnen voor uw gegevens kiezen:

 1. Een formuliervoorinstelling – gebruik een vooraf ingesteld sjabloonformulier van GravityView in plaats van een van uw bestaande formulieren. Het bevat sjablonen voor bedrijvengidsen, menselijke profielen, vacaturesites en meer.
 2. Een bestaand formulier – kies een van uw bestaande formulieren uit Gravity Forms. Dat is wat ik ga doen voor deze recensie, omdat ik het bovenstaande formulier al heb gemaakt.

Zodra u uw gegevensbron heeft gekozen, kunt u uw gegevensbron selecteren Bekijk type, die ruwweg de front-end lay-out voor uw gegevens definieert. Bij de kernversie kunt u kiezen tussen a tafel of lijst visie. Je kunt ook de kaart- en kalenderlay-outs toevoegen die ik noemde met behulp van add-ons:

Kies de bron voor GravityView

Voor dit voorbeeld kies ik een lijstweergave.

Uw weergave-indeling beheren

Zodra u een gegevensbron en lay-outoptie heeft gekozen, kunt u een drag-and-drop-builder gebruiken om de daadwerkelijke lay-out van uw weergave te bepalen met behulp van widgets.

U kunt in totaal drie pagina’s ontwerpen:

 • Meerdere ingangen – deze sjabloon beheert de lijst met alle ingangen van Gravity Forms.
 • Eenmalige toegang – deze sjabloon bestuurt de speciale pagina voor een enkele invoer. Meestal navigeren mensen naar deze pagina vanuit de lijst met meerdere vermeldingen.
 • Invoer bewerken – dit bepaalt welke velden mensen kunnen bewerken vanuit de front-end interface.

De drie verschillende opties voor GravityView-sjablonen

Sjabloon voor meerdere items

Voor de Meerdere ingangen pagina kunt u drie delen van de pagina beheren:

 • Boven ingangen Widgets – deze widgets verschijnen maar één keer. U kunt bijvoorbeeld een zoekbalk of filters toevoegen.
 • Invoer velden – deze ‘loop’ voor elk item dat u weergeeft. Dat wil zeggen, ze herhalen keer op keer om dezelfde details voor elk item weer te geven (net zoals uw bloglijstpagina automatisch al uw blogposts weergeeft en dezelfde lay-out herhaalt voor elk bericht).
 • Onder Entries Widgets – net als de widgets voor bovenstaande vermeldingen, verschijnen deze widgets slechts één keer. Je kunt ze gebruiken voor zaken als paginering of een ander zoekvak.

De verschillende lay-outplekken op de sjabloon voor meerdere items

Voor de bovenstaande en onderstaande widgets kunt u kiezen uit een vooraf ingestelde selectie van widgets, waaronder:

 • Toon paginagegevens.
 • Paginalinks.
 • Paginagrootte – laat gebruikers het aantal items wijzigen dat wordt weergegeven.
 • Aangepaste inhoud – voeg uw eigen statische inhoud toe.
 • Zoekbalk.

Een nieuwe widget toevoegen aan uw weergave-indeling

Als u op het tandwielpictogram naast een widget klikt, kunt u bepalen hoe die widget werkt. Als u bijvoorbeeld de zoekbalk bewerkt, kunt u deze beperken tot alleen zoeken naar specifieke velden in elk item en enkele andere instellingen configureren:

De instellingen van een GravityView-widget bewerken

Je kunt ook extra widgets toevoegen met add-ons, die ik later zal bespreken.

Voor de invoervelden kunt u de daadwerkelijke formuliervelden kiezen uit het formulier dat u eerder hebt geselecteerd.

U kunt bijvoorbeeld de titel van elke vermelding gelijk maken aan het naamveld in uw formulier:

Een nieuw veld toevoegen aan uw weergave-indeling

U kunt velden toevoegen aan alle verschillende lay-outgebieden voor de door u gekozen lay-out en u kunt velden naar wens verplaatsen met slepen en neerzetten..

Een ding om op te merken is dat u zich beperkt tot de vooraf geconfigureerde lay-out (bijv. ‘Titel’, ‘Subkop’, ‘Voettekst links’, etc.)

Als je je weg kent in HTML en CSS, biedt GravityView een tool om het gemakkelijk te maken om je eigen lay-outs te maken zonder sjabloonbestanden te bewerken. Als u echter geen HTML en CSS kent, bent u beperkt tot de vooraf ingestelde lay-outs – hoewel u uw velden in elke volgorde binnen die lay-outs kunt rangschikken.

Zo zag het eruit nadat ik alle velden uit mijn voorbeeldformulier had toegevoegd:

Formuliervelden toevoegen aan uw lay-out

Als u op het tandwielpictogram naast een formulierveld klikt, kunt u dat veld bewerken. U kunt bijvoorbeeld slechts enkele velden tonen aan ingelogde gebruikers, of een veld linken aan de enkele invoerpagina.

Sommige velden krijgen ook extra instellingen. Voor een locatieveld kunt u bijvoorbeeld een ‘Map It’-link toevoegen om mensen te helpen de locatie te vinden met Google Maps:

De instellingen van een veld bewerken

Single Entry-sjabloon

In de Eenmalige toegang tabblad, kunt u een identieke interface gebruiken om de lay-out voor de enkele invoerpagina te ontwerpen. Behalve nu werk je alleen met de formuliervelden – er zijn geen zoek- of pagineringswidgets nodig omdat deze sjabloon alleen een specifiek item weergeeft:

De sjabloon voor één invoer bewerken

U kunt ook uw eigen aangepaste inhoud toevoegen met a Aangepaste inhoud veld indien nodig, evenals velden om mensen items te laten bewerken of verwijderen:

Het GravityView-veld voor aangepaste inhoud

Net als bij de sjabloon voor meerdere items, bent u beperkt tot deze vooraf ingestelde lay-outregeling, tenzij u de weg kent in HTML en CSS.

Invoersjabloon bewerken

Ten slotte kunt u de lay-out voor de Invoer bewerken sjabloon. Nogmaals, dit zijn de velden die ingelogde gebruikers zullen zien wanneer ze een van hun eigen vermeldingen proberen te bewerken.

U kunt dit gebruiken zodat mensen alleen bepaalde velden kunnen bewerken, in plaats van het hele item.

Ik kan het bijvoorbeeld zo instellen dat WordPress-ontwikkelaars alle velden kunnen bewerken, behalve hun naam:

Het beheren van de bewerkitemsjabloon

Bekijk instellingen

Het laatste dat u moet configureren voordat u uw weergave publiceert, is het algemene Bekijk instellingen.

Hier kunt u een aantal kleinere algemene instellingen configureren, zoals:

 • het al dan niet verbergen van lege velden
 • sorteergedrag
 • of u alle formuliervermeldingen wilt weergeven of alleen vermeldingen die u handmatig heeft goedgekeurd
 • of ingelogde gebruikers hun eigen vermeldingen kunnen bewerken.

GravityView-instellingen

En dat is het! Nu kunt u uw weergave overal op uw site publiceren en weergeven met de meegeleverde shortcode.

In detail bekijken hoe een weergave werkt

Nu ik een weergave heb gemaakt die bij mijn formulier past, gaan we dieper ingaan op het samenspel tussen een formulier uit Gravity Forms en een weergave vanuit GravityView.

Ik heb je al het front-end formulier van Gravity Forms laten zien:

Een voorbeeldformulier van Gravity Forms dat gegevens invoert in GravityView

Wanneer iemand via dat formulier gegevens indient, wordt dit weergegeven als een vermelding in Gravity Forms. U kunt zien dat ons voorbeeldformulier drie vermeldingen heeft, die elk een WordPress-ontwikkelaar vertegenwoordigen:

Formulierinvoer in Gravity Forms

Hier begint GravityView. Op de front-endpagina waar ik de GravityView-shortcode heb toegevoegd, kun je een lijstitem zien voor elk item in Gravity Forms. Dit is de sjabloon voor meerdere items:

Een front-end voorbeeld van de sjabloon voor meerdere items

Als iemand op een van die vermeldingen klikt, wordt deze naar de sjabloon voor één invoer voor dat specifieke item:

Een front-end voorbeeld van de single entry template

En als je dit hebt ingeschakeld, kunnen ingelogde gebruikers hun eigen vermeldingen vanaf de frontend bewerken met de invoersjabloon bewerken. Maar op basis van hoe ik dingen eerder heb geconfigureerd, kun je zien dat mensen het naamveld niet kunnen bewerken:

Een front-end voorbeeld van de bewerkitemsjabloon

En zo werkt het! Als je creatief wordt, kun je een aantal hele nette implementaties bouwen.

GravityView-add-ons

Je kunt alles doen wat ik je hierboven heb laten zien met alleen de kern GravityView-plug-in. Maar afhankelijk van het abonnement dat u koopt, kunt u ook toegang krijgen tot add-on-plug-ins om de functionaliteit van GravityView verder uit te breiden.

U kunt de volledige lijst met add-ons hier bekijken, maar hier is een korte samenvatting van wat u met elke add-on kunt doen:

 • Invoer importeren – invoer in bulk importeren naar Gravity Forms met behulp van een CSV. U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken in uw weergaven. Vereist geen GravityView.
 • Kalender – items weergeven op een kalenderlay-out. Geweldig voor evenementensites.
 • Inline bewerken – biedt inline bewerking in GravityView en Gravity Forms voor snellere bewerkingen.
 • Invoerherzieningen – bekijk de wijzigingen die in een vermelding zijn aangebracht en zet die wijzigingen gemakkelijk terug wanneer dat nodig is.
 • Meerdere formulieren – bouw weergaven die gegevens uit meerdere formulieren weergeven.
 • DIY-indeling – maak uw eigen aangepaste lay-outs. Dit vereist nog wat HTML- en CSS-kennis, maar de add-on maakt het proces een stuk eenvoudiger dan het anders zou zijn, omdat u sjabloonbestanden niet rechtstreeks hoeft te bewerken.
 • Wiskunde – voer wiskundige berekeningen uit op basis van ingevoerde gegevens. Vereist geen GravityView, maar integreert goed.
 • Kaarten – items op een kaart weergeven. Ideaal voor mappen van fysieke locaties.
 • Waarderingen & Recensies – laat bezoekers inzendingen beoordelen en beoordelen. Een andere geweldige optie voor directorysites. U kunt mensen bijvoorbeeld lokale bedrijven of dienstverleners laten beoordelen.
 • AZ Filters – laat mensen resultaten filteren op de beginletter van elk item.
 • Aanbevolen inzendingenbevatten specifieke items in uw weergave-indelingen. Geweldig voor betaalde directoryvermeldingen. U kunt mensen gratis basisvermeldingen laten indienen en vervolgens betalen om te upgraden naar een gesponsorde vermelding.
 • Sociaal delen & SEO – voegt social share buttons en meer geavanceerde SEO-opties toe.
 • Datatabellen – integreren met DataTables om meer gedetailleerde tabellay-outs te creëren.
 • Geavanceerd filteren – bepaal welke items in uw weergave worden weergegeven door geavanceerde voorwaarden, zoals de gebruiker die een item heeft gemaakt, zoekwaarden, gebruikersrollen, datumbereiken en meer.

U kunt de eerste drie extensies afzonderlijk kopen, terwijl de rest alleen beschikbaar is als onderdeel van een betaald licentieplan. Spreken over…

GravityView-prijzen

GravityView komt alleen in een premium-versie – er is geen gratis versie om mee te spelen. Er zijn drie verschillende tariefplannen, met aanzienlijke verschillen voor elk wat betreft:

 • op hoeveel sites u GravityView kunt gebruiken
 • de add-ons waartoe u toegang krijgt
 • tot hoeveel lay-outs u toegang krijgt.

U kunt de functies en prijzen in de onderstaande afbeelding bekijken:

De GravityView-prijzenpagina

Er is ook een levenslang plan met een flinke $ 949. Dat plan geeft je toegang tot alles in de Alle toegang plan plus levenslange updates (maar slechts drie jaar ondersteuning).

Het levenslange plan is natuurlijk niet goedkoop, maar als u het gebruikt om veel sites voor klanten te bouwen, kunt u die kosten over al uw clientsites verdelen, en het kan u zelfs wat geld besparen.

Laatste gedachten

In de wereld van Gravity Forms is GravityView behoorlijk populair – en met een reden. Simpel gezegd, het is de gemakkelijkste manier die ik heb gevonden om Gravity Forms-vermeldingen aan de voorkant van uw site te krijgen.

Hoewel er voor sommige use-cases andere opties zijn, zoals het toevoegen van items als een aangepast berichttype en het weergeven van die op uw site, zijn ze meestal niet zo eenvoudig of flexibel als het gebruik van GravityView.

Een weergave maken is eenvoudig en intuïtief. Wat nog belangrijker is, het vereist geen kennis van PHP, HTML of CSS, tenzij je je eigen aangepaste lay-out wilt maken, dus je hoeft geen ontwikkelaar te zijn om waarde te halen uit deze tool.

Omdat Gravity Forms zelf zo flexibel is, zijn de use-cases vrijwel onbeperkt.

Het is een geweldige optie voor elk type directory, maar u kunt het ook op andere manieren gebruiken. Kortom, als uw use-case het verzamelen van gegevens via een formulier en het tonen van die gegevens aan de voorkant van uw site betreft, kan GravityView u waarschijnlijk helpen om de klus te klaren.

Als je meer wilt weten en aan de slag wilt gaan, klik dan hier om naar GravityView te gaan.

GravityView gebruikt / gebruikt? Ervaring, gedachten en meningen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map