Envira Gallery, NextGEN Gallery of FooGallery – Wat is de beste WordPress Image Gallery-plug-in?

WordPress aanbiedingen


Hoewel WordPress standaard basisfunctionaliteit voor afbeeldingen heeft, moet je een plug-in installeren als je meer creatieve opties wilt voor het weergeven van afbeeldingen op je website. Er zijn echter zoveel opties beschikbaar voor WordPress, welke u moet kiezen?

In dit artikel vergelijken we drie van de meest populaire plug-ins voor afbeeldingengalerijen om u te helpen de beste voor uw website te vinden. We zetten de gratis versies van Envira Gallery, FooGallery en NextGEN Gallery tegen elkaar op, zodat u snel kunt zien wat elk kan doen en ontdekken welke het beste bij u past. We bespreken ook kort enkele van de beste functies van de premium-versies van deze plug-ins, zodat u kunt zien wat er wordt aangeboden als u besluit te upgraden.

Laten we beginnen.

Wat kan een goede plug-in voor afbeeldingengalerij doen??

Kortom, plug-ins voor afbeeldingengalerij bieden u de mogelijkheid om verzamelingen afbeeldingen te maken en deze in uw WordPress-berichten, pagina’s en andere inhoud in te voegen. De beste plug-ins voor WordPress-afbeeldingengalerij bevatten een selectie van verschillende lay-outindelingen, galerijstijlen en weergave-instellingen.

Voorbeeldgalerij

Een voorbeeld van het type afbeeldingsgalerijen dat u met deze plug-ins kunt maken.

Aan het einde van deze NextGEN Gallery-, FooGallery- en Envira Gallery-vergelijking, heb je een goed begrip van wat deze mobielvriendelijke plug-ins voor afbeeldingengalerie kunnen doen, en welke je moet kiezen.

Over Envira Gallery, NextGEN Gallery en FooGallery

De drie beste plug-ins voor afbeeldingengalerijen.

Statistieken uit de WordPress Plugin Directory.

Envira Gallery, NextGEN Gallery en FooGallery zijn ongetwijfeld drie van de meest populaire gratis WordPress-afbeeldingengalerij-plug-ins die vandaag beschikbaar zijn. Ondanks het feit dat deze plug-ins een grote gebruikersbasis hebben, heeft niet iedereen er een positieve ervaring mee gehad. Hier zijn de belangrijkste details van de WordPress Plugin Directory:

  • Envira Gallery: meer dan 80.000 actieve installaties, 4,7 sterren op 5 (gebaseerd op 376 beoordelingen).
  • FooGallery: meer dan 80.000 actieve installaties, 4.8 sterren op 5 (gebaseerd op 101 beoordelingen).
  • NextGEN Gallery: meer dan 1 miljoen actieve installaties, 3,3 sterren op 5 (gebaseerd op 1.261 beoordelingen).

NextGEN is duidelijk de meest gebruikte gratis plug-in voor WordPress-afbeeldingengalerij. De beoordelingsscore is echter een allegaartje, met bijna net zoveel beoordelingen met één ster als met vijf sterren. FooGallery en Envira lijken net zo populair als elkaar, met een veel positievere gemiddelde gebruikersbeoordeling.

Op basis van deze informatie is er geen duidelijke voorloper in de beste WordPress plug-in-categorie voor afbeeldingengalerij, dus welke moet je kiezen? Laten we eens kijken in onze praktische vergelijking.

Beste WordPress Image Gallery Plugin-functies vergeleken

Om het eenvoudig te houden, hebben we voor deze vergelijking drie van de populairste en meest gewaardeerde plug-ins voor afbeeldingengalerijen gekozen. We verkennen de beste functies van hun gratis versies en bekijken vervolgens de gebruikerservaring.

Afbeeldingsgalerie stijlen

FooGallery Basic Voorbeeld

Een voorbeeld van een standaard afbeeldingengalerij gemaakt met FooGallery.

Envira Gallery, NextGEN Gallery en FooGallery bieden op hun eenvoudigst de mogelijkheid om een ​​selectie van kleine miniatuurafbeeldingen in uw WordPress-berichten en -pagina’s in te voegen. Wanneer erop wordt geklikt, wordt een grotere versie van elke kleine miniatuurafbeelding meestal weergegeven in een lightbox-overlayvenster.

FooGallery Lightbox-voorbeeld

Een grotere versie van een afbeelding die wordt weergegeven met een lightbox-vensteroverlay met FooGallery.

Hoewel het weergeven van kleine miniatuurafbeeldingen met de mogelijkheid om grotere versies te bekijken voor sommige gebruikers voldoende kan zijn, kunnen de beste WordPress-afbeeldingengalerij-plug-ins nog veel meer doen.

Diavoorstelling Afbeeldingsgalerijen

NextGEN Slideshow Gallery

De NextGEN Gallery-diavoorstellingsmodus scrolt eenvoudig door de afbeeldingen.

Het gebruik van de diavoorstelling is een andere populaire manier om uw afbeeldingen weer te geven. Van de gratis versies van deze drie plug-ins heeft NextGEN Gallery een ingebouwde diavoorstellingsmodus die met vaste tussenpozen of telkens wanneer erop wordt geklikt door de afbeeldingen scrolt.

FooGallery-schuifregelaar

FooGallery heeft een gratis add-on die het galerijformaat voor diavoorstellingen mogelijk maakt.

FooGallery heeft een gratis carrousel-add-on die kan worden ingeschakeld vanuit uw WordPress-dashboard.

FooGallery Image Viewer

De FooGallery-afbeeldingsviewermodus is vergelijkbaar met een diavoorstelling.

FooGallery en NextGEN hebben ook afbeeldingsweergave en browsermodi waarmee u uw afbeeldingen op een andere manier kunt weergeven in een diavoorstelling-achtige indeling. Als u diavoorstellingen met afbeeldingen wilt maken met Envira, moet u upgraden naar een van de premiumplannen om de add-on voor diavoorstellingen te gebruiken.

Metselwerkgalerijen

FooGallery Metselwerklay-out

FooGallery maakt het gemakkelijk om een ​​afbeeldingengalerij te maken met behulp van de metselwerklay-out.

De metselwerklay-out is de ideale manier om afbeeldingen met verschillende beeldverhoudingen weer te geven zonder ze bij te snijden. Daarom is het geweldig om te zien dat FooGallery standaard een metselwerksjabloon bevat. Voor zowel Envira als NextGEN is een upgrade naar de premiumversies de enige manier om metselwerklay-outs in uw afbeeldingsgalerijen te gebruiken.

Gedetailleerde galerij-instellingen

Elk van deze gratis plug-ins geeft u een goede hoeveelheid controle over hoe uw afbeeldingsgalerijen werken en eruit zien. NextGEN heeft zeker meer instellingen en opties dan de andere twee, maar, zoals we zullen zien in de gebruikerservaring, kan dit tot verwarring leiden.

NextGEN-optiescherm

NextGEN heeft geen tekort aan opties en instellingen, maar dit kan voor sommige gebruikers te veel zijn.

De Envira Gallery lite-plug-in houdt de zaken eenvoudig in de aanpassingsafdelingen, met de meeste instellingen en opties voorbehouden voor de premium-versie.

Envira-instellingen

De gratis versie van Envira Gallery biedt mogelijk niet voldoende instellingen voor mensen met meer dan de meest elementaire vereisten.

FooGallery zit ergens in het midden en biedt voldoende bedieningselementen om de meeste gebruikers tevreden te stellen zonder overweldigend te zijn.

FooGallery Gallery-instellingen

De FooGallery-instellingen zijn een goed compromis tussen gebruiksgemak en creatieve vrijheid.

Image Gallery Upgrade-opties

In deze vergelijking van afbeeldingengalerij-plug-ins richten we ons op de gratis versies van FooGallery, NextGEN en Envira. Door te upgraden naar de premium-versies van deze plug-ins of door de premium-add-ons te kopen, kunt u veel meer doen met uw fotogalerijen.

Enkele voorbeelden van de premiumfuncties waartoe u toegang hebt door te upgraden zijn:

  • de mogelijkheid om videogalerijen te maken (Envira en FooGallery)
  • de mogelijkheid om galerijen met sociale media-inhoud weer te geven (Envira en FooGallery)
  • de mogelijkheid om foto’s te verkopen met e-commerce-integratie (Envira en NextGEN)
  • de mogelijkheid om galerijen te maken met WordPress-berichten, producten en andere inhoud (Envira en NextGEN).

Om meer te weten te komen over de premium-versies van deze plug-ins, moet u de functielijstpagina’s van NextGEN, Envira en FooGallery pro op hun websites bezoeken.

Welke plug-in voor WordPress Image Gallery is het gemakkelijkst te gebruiken?

Zoals we zojuist hebben gezien, kunt u met al deze plug-ins meer aangepaste afbeeldingsgalerijen toevoegen aan uw WordPress-website in een of andere vorm, maar welke is het gemakkelijkst te gebruiken? Laten wij het uitzoeken.

Ermee beginnen

Na het installeren en activeren van FooGallery of NextGEN Gallery op uw website, wordt een welkomstscherm weergegeven in uw WordPress-dashboard.

NextGEN-startscherm.

Zowel FooGallery als NextGEN Gallery geven een startscherm weer.

In het geval van NextGEN is er zelfs een reeks nuttige video’s ingesloten in het welkomstscherm, evenals een galerijwizard om u op weg te helpen. Bij correct gebruik kunnen welkomstschermen gebruikers goed helpen aan de slag te gaan, te begrijpen hoe een plug-in werkt en meer te weten komen over upgrade-opties – en zowel NextGEN als FooGallery zijn geweldige voorbeelden van het gebruik van welkomstschermen. Envira Gallery heeft helaas geen welkomstscherm.

Een galerij maken

Zoals eerder vermeld, bevat NextGEN Gallery een wizard waarmee u door het proces van het maken van een galerij kunt worden geleid – wat het gemakkelijker maakt om te beginnen.

Image Galleries Wizard

NextGEN heeft een wizard waarmee u uw eerste fotogalerij kunt maken.

Hoewel Envira en FooGallery geen wizards hebben, zou het geen probleem moeten zijn om een ​​afbeeldingengalerij te maken met een van deze plug-ins. Aangezien FooGallery naadloos integreert met WordPress, zou u geen problemen moeten hebben met het maken van een afbeeldingengalerij als u bekend bent met WordPress. En zelfs als je nieuw bent bij WordPress, hoef je maar één gebruikersinterface te leren als je voor FooGallery kiest.

Gebruikersinterface van FooGallery

FooGallery voelt aan als een onderdeel van WordPress dankzij de vergelijkbare gebruikersinterface.

<

p style = ”float: right; font-size: 90%; margin-top: 0; padding-top: 0;”>(

Met de galerij-inhoud, bouwer en instellingen allemaal op dezelfde pagina, is alles wat je nodig hebt om je galerij te maken en aan te passen gemakkelijk toegankelijk met FooGallery.

FooGallery-instellingen

Bij het werken aan een galerij in FooGallery is alles toegankelijk vanaf één scherm.

Envira Gallery maakt ook gebruik van de native WordPress-gebruikersinterface om een ​​intuïtieve gebruikerservaring te bieden. De plug-in integreert naadloos met de WordPress Media Library, waardoor het gemakkelijk is om afbeeldingen te uploaden en toe te voegen aan je galerijen.

Envira UI

De Envira Gallery-gebruikersinterface.

Net als bij FooGallery biedt Envira Gallery alles wat je nodig hebt op één scherm, zodat je gemakkelijk je galerijen kunt starten en aanpassen. Aangezien de meeste Envira Gallery-functies te vinden zijn in de premium-versie van de plug-in, wordt een groot deel van de gebruikersinterface uiteindelijk gebruikt om een ​​upsell voor de pro-versie weer te geven.

Envira Upgrade Notice

Veel functies van Envira Gallery zijn alleen beschikbaar in de premium-versie van de plug-in.

Een afbeeldingengalerij publiceren

Envira Gallery, FooGallery en NextGEN Gallery voegen allemaal een handige knop toe aan de WordPress Editor. Met zowel Envira Gallery als FooGallery kunt u door op deze knop te klikken kiezen welke van uw galerijen u in uw inhoud wilt invoegen.

Galerij invoegen

Al deze plug-ins bieden u een gemakkelijke manier om galerijen in uw berichten en pagina’s in te voegen.

NextGEN tilt echter dingen naar een hoger niveau als het gaat om het invoegen van een galerij in uw berichten en pagina’s. In plaats van simpelweg te kiezen welke galerij je wilt invoegen, word je geconfronteerd met een schat aan opties.

NextGEN Galerij-opties invoegen

Een galerij invoegen met NextGEN kan een beetje verwarrend zijn.

Vanuit het scherm NextGEN insert gallery kun je veel meer doen dan alleen een galerie aan je inhoud toevoegen. Enkele van de NextGEN-opties zijn onder meer kiezen welke afbeeldingen uit uw bibliotheek moeten worden weergegeven en hoe ze moeten worden weergegeven, of het uploaden van meer afbeeldingen naar uw site vanuit het venster voor het invoegen van galerijen. Hoewel deze extra opties in het begin verwarrend kunnen zijn, duurt het slechts iets langer om een ​​galerij in een bericht in te voegen dan bij FooGallery of Envira.

De gepubliceerde galerijen

Het goede nieuws is dat het eenvoudig is om een ​​goed gepresenteerde fotogalerij in te voegen in een WordPress-bericht of -pagina met alle drie deze plug-ins. Zoals we eerder hebben besproken, kunt u met deze plug-ins een groot aantal afbeeldingsgalerijen maken en, zelfs als u de standaardinstellingen gebruikt, zijn de resultaten respectabel met niet veel verschil tussen NextGEN, FooGallery en Envira in termen van presentatie.

Gepubliceerd FooGallery

Een gepubliceerde afbeeldingengalerij gemaakt met FooGallery met de standaardinstellingen.

Standaard voegt FooGallery een randschaduweffect toe aan elke afbeelding, maar dit kan eenvoudig worden gewijzigd via de individuele galerijinstellingen. Zoals u kunt zien, worden de miniatuurafbeeldingen met de standaardinstellingen niet automatisch aangepast om de volledige breedte van het inhoudsgebied te vullen. Gelukkig kan het gerechtvaardigde galerijsjabloon hiervoor zorgen.

Envira Gallery gepubliceerd

Een gepubliceerde afbeeldingengalerij gemaakt met Envira met de standaardinstellingen.

Standaard zijn de Envira-galerijen mooi gerechtvaardigd om de volledige breedte van het inhoudsgebied in te nemen. Als u de muisaanwijzer op een afbeelding plaatst, worden de optionele bijschriften weergegeven en, zoals bij de andere twee plug-ins, wordt door op een afbeelding te klikken een grotere versie in een lightbox-overlayvenster weergegeven.

Gepubliceerd NextGEN Gallery

Net als FooGallery voegen afbeeldingen die met NextGEN zijn gemaakt met de standaardinstellingen een rand toe aan de miniaturen. De lay-out is ook niet gerechtvaardigd, waardoor er een opening overblijft tussen de laatste afbeelding en de rand van het inhoudsgebied. Dit kan echter eenvoudig worden gewijzigd in de galerijinstellingen.

NextGEN Lightbox

Standaard worden galerijafbeeldingen weergegeven in een lightbox-venster wanneer erop wordt geklikt met alle drie de plug-ins.

Deze demonstratie van het gebruik van de standaardinstellingen om een ​​afbeeldingsgalerij te maken, zou u een goed idee moeten geven van de resultaten die u uit de doos kunt verwachten.

Laatste gedachten

NextGEN is waarschijnlijk de beste plug-in voor WordPress-afbeeldingengalerij voor ervaren gebruikers. Als u volledige controle wilt over uw galerijen en veel verschillende opties om uw afbeeldingen op verschillende manieren te presenteren, dan kan NextGEN iets voor u zijn. Vanwege de gedetailleerde opties en instellingen van NextGEN is het echter ingewikkelder in gebruik en minder gebruiksvriendelijk dan Envira en FooGalley.

Dat is vaak de prijs die moet worden betaald voor meer functies en functionaliteit, maar het voelt alsof dingen eenvoudiger zouden kunnen zijn. NextGEN is zeker niet onbruikbaar, maar het kan zijn dat u de documentatie moet raadplegen om het meeste uit deze plug-in te halen, of zelfs om een ​​aantal basisbeginselen te doen. Hoewel de eindresultaten goed waren, waren er periodes van krassen op het hoofd toen ik aan de slag ging met NextGEN Gallery.

FooGallery en Envira lijken op elkaar qua bruikbaarheid en ze zijn allebei gemakkelijker te gebruiken dan NextGEN Gallery, zelfs voor de basis. Van de twee loopt FooGallery echter voorop vanwege de striktere naleving van de WordPress-manier om dingen te doen als het gaat om interface-ontwerp. Het voelt gewoon als een onderdeel van uw website, in plaats van een add-on.

Als het gaat om het vergelijken van de gratis versies van deze plug-ins, krijgt FooGallery mijn keuze als de beste plug-in voor WordPress-afbeeldingengalerij. Het heeft een goede balans tussen handige functies en is nog steeds gemakkelijk te gebruiken. Als u echter meer geavanceerde functies voor afbeeldingengalerijen nodig heeft, kan een upgrade naar de premiumversies van Envira Gallery of NextGEN Gallery een betere optie zijn.

Gebruikt / gebruikt u een van deze? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me