Een selectie van handige plug-ins voor beeldverwerking voor WordPress

WordPress aanbiedingen


Hoewel de ingebouwde beeldverwerkingsmogelijkheden van WordPress nog steeds worden verbeterd, schiet het, als het gaat om beeldverwerking / bewerking enz., Nog steeds een beetje tekort – wat betekent dat gebruikers die meer willen doen dan de meest basale taken ( zoals bijsnijden, roteren en schalen) merken vaak dat ze hun toevlucht moeten nemen tot het gebruik van een ander stuk software (zoals Photoshop of Gimp, enz.) bij het voorbereiden van foto’s en andere afbeeldingen voor gebruik in uw berichten / pagina’s.

Als u echter alleen uw afbeeldingen wilt optimaliseren of een paar handige effecten wilt toevoegen, enz., Is er een andere manier: via plug-ins – hier zijn een paar voorbeelden van basisdingen die u misschien wilt doen met uw afbeeldingen en een selectie van enkele van de beste plug-ins om ze te bereiken:

Effecten toevoegen aan afbeeldingen rechtstreeks vanuit WordPress

Edik

In de nieuwste versie van WordPress kunt u afbeeldingen bijsnijden, schalen, roteren en spiegelen, zoals hierboven vermeld, als u iets wilt doen kleurcorrectie of voeg effecten toe aan je foto’s, je moet ze ergens anders verwerken …

Maak kennis met Edik, een ‘Advanced Images Editor for WordPress’ – een plug-in waarmee je onder andere verschillende effecten en pas de kleur van uw afbeeldingen aan voordat je ze aan een bericht toevoegt.

Edik geeft je negen filters om mee te werken om het uiterlijk van je afbeeldingen aan te passen, waaronder:

 • Helderheid
 • Contrast
 • Verzadiging
 • Levendigheid
 • Blootstelling
 • Tint

Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om on-the-fly verschillende kleurcorrecties, enz. Te bereiken, voordat u uw afbeeldingen in uw berichten en pagina’s plaatst.

Meer over Edik

Afbeeldingen comprimeren voor snellere laadtijden

WP Smush-It

Een bijzonder populaire gratis WordPress-plug-in (met tot nu toe meer dan 3/4 miljoen downloads), Smush.it voert elke afbeelding die u uploadt naar uw site uit via de Yahoo Smush.it-service – die uw afbeeldingen comprimeert en optimaliseert voor het web, wat resulteert in kleinere bestandsgroottes en daarom sneller ladende webpagina’s.

Handige functies van de gratis WP Smush.it-plug-in door WPMU Dev zijn onder meer:

 • Draait op de achtergrond zonder onderbreking van uw workflow
 • Kan worden gebruikt om bestaande afbeeldingen op uw site te optimaliseren
 • Verwijdert alle onnodige gegevens uit afbeeldingen voor kleinere bestandsgroottes
 • Verkort de laadtijden van pagina’s en verhoogt de snelheid van de site

Als u een zeer gemakkelijke manier wilt om ervoor te zorgen dat uw site zo snel mogelijk laadt en bezoekers niet afstoot, en de SEO-beoordeling van uw site negatief beïnvloedt, dan is WP Smush.it een essentiële plug-in voor beeldverwerking voor WordPress.

Meer over WP Smush.it

Voeg een watermerk toe aan de afbeeldingen op uw site

Watermerk

Als u andere bloggers ervan wilt weerhouden uw afbeeldingen te ‘lenen’, of in ieder geval erkenning krijgen en misschien extra verkeer als / wanneer ze dat doen, het toevoegen van een watermerk is zeker de moeite van het overwegen waard (vooral als genoemde afbeeldingen echte waarde voor u hebben).

Bovendien kan het toevoegen van een watermerk aan de afbeeldingen die u in WordPress gebruikt, ook helpen om aan uw bezoekers aan te geven dat u in feite de persoon bent die de foto’s of illustraties die op uw site zijn gebruikt heeft gemaakt – iets wat vooral nuttig is als u de afbeeldingen op uw site naar diensten promoten zoals fotografie of grafisch ontwerp, enz.

Kortom, de voordelen van het gebruik van een watermerk-plug-in voor WordPress zijn onder meer:

 • Informeer bezoekers dat u de getoonde afbeeldingen hebt gemaakt
 • Help voorkomen dat uw afbeeldingen zonder toestemming worden gebruikt
 • Brand uw inhoud op een professionele en consistente manier

Er zijn een paar verschillende watermerk-plug-ins voor WordPress beschikbaar, waarbij Watermark by Alticreation een van de beste is – interessant genoeg is deze specifieke plug-in wijzigt uw afbeeldingen niet echt, maar gebruikt liever code om het watermerk bovenop uw afbeeldingen te plaatsen wanneer ze worden bekeken of gedownload via een browser, waardoor u de originele (niet-watermerk afbeeldingen) vanaf de server kunt openen wanneer u maar wilt en de watermerken uit te schakelen (mocht u ooit) door de plug-in op een later tijdstip te deactiveren.

Meer over de Watermark-plug-in van Alticreation

Conclusie

Zijn de dagen van Photoshop genummerd? Natuurlijk niet! De volgende keer dat u het echter gaat openen (of een andere geavanceerde beeldbewerkingssoftware) voor een relatief kleine beeldbewerkingstaak, is het misschien de moeite waard om te denken ‘is er een andere, gemakkelijkere manier’? Omdat er tegenwoordig zoveel plug-ins beschikbaar zijn, is dat waarschijnlijk het geval!

Ken andere nuttige WordPress-plug-ins voor beeldverwerking?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me