Divi vs Elementor WordPress Page Builders vergeleken – wat is het beste? (2020)

WordPress aanbiedingen


Als u aangepaste inhoudsontwerpen en paginalay-outs voor WordPress wilt maken, is de beste optie voor de meeste website-eigenaren het installeren van een plug-in voor paginabuilder. Als het gaat om het kiezen van een van deze plug-ins, zijn Divi en Elementor twee zeer populaire opties.

Naast dat het twee van de meest bekende en meest gebruikte paginabouwers zijn, delen Divi en Elementor ook vergelijkbare functielijsten, waardoor het moeilijk is om te beslissen welke te kiezen. Op papier zien ze er allebei geweldig uit, maar, zoals vaak het geval is, zullen de kleine details en verschillen bepalen welke het beste bij u past.

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste tool, vergelijkt dit artikel de functies en gebruikerservaringen van Divi en Elementor, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke u voor uw project wilt gebruiken.

Laten we beginnen…

Over Divi en Elementor

Het installeren van een plug-in voor paginabuilder zoals Divi of Elementor geeft u volledige creatieve controle over hoe uw berichten, pagina’s en andere soorten inhoud eruit zien.

Divi Page Builder-interface

Zowel Divi (foto) als Elementor bieden u een nieuwe manier om inhoud in WordPress te creëren.

Niet alleen dat, maar met de betaalde versies van deze twee plug-ins kunt u de koptekst, voettekst en andere delen van uw site aanpassen buiten de bericht- en paginagebieden.

Aangezien Elementor beschikbaar is in twee hoofdvarianten – de ene een gratis plug-in en de andere een betaalde tool met extra functies – behandelen we beide opties in deze vergelijking. Hierdoor kunt u beslissen of de gratis versie van Elementor voldoende is voor uw website, of dat investeren in Divi Builder of Elementor Pro een betere optie is.

Voor Divi kijken we naar de stand-alone Divi Builder-plug-in van Elegant Themes die ook beschikbaar is als onderdeel van het Divi WordPress-thema, ook van Elegant Themes.

Divi en Elementor Overzicht

Elementor Page Builder-interface

De belangrijkste kenmerken van Divi en Elementor (foto) zijn hun visuele interfaces met slepen en neerzetten.

Deze gids zal Divi en Elementor in detail bekijken. Om u echter een snel overzicht te geven van wat deze tools kunnen doen, volgt hier een lijst met hun belangrijkste kenmerken:

 • Bibliotheken met hoogwaardige startpagina- en binnenpagina-sjablonen.
 • Krachtige WYSIWYG-inhoudeditorinterfaces met slepen en neerzetten.
 • Mogelijkheid om alle delen van uw website aan te passen, inclusief de koptekst, voettekst en themasjablonen.
 • Aanpasbare elementen voor het toevoegen van een reeks inhoud aan uw pagina’s.
 • Mogelijkheid om herbruikbare sjablonen en pagina-elementen te maken voor gebruik op uw hele site.
 • Rol managers om te bepalen wie wat kan doen met de paginabuilders op uw website.

Hoewel deze paginabuilders vergelijkbare mogelijkheden hebben, zijn hun functies op verschillende manieren geïmplementeerd. Daarom is het moeilijk om ze te evalueren en te vergelijken door simpelweg naar hun functielijsten te kijken.

Tegen de tijd dat u deze vergelijking hebt gelezen, weet u echter of Divi of Elementor de juiste paginabuilder is voor uw website.

Voordat we ingaan op de diepgaande verkenning en vergelijking van hun functies en gebruikerservaringen, is hier de belangrijkste informatie over elke plug-in.

Over Divi

De Divi Builder begon zijn leven als een inhoudeditor geïntegreerd in het Divi WordPress-thema. Nu is die paginabuilder echter ook beschikbaar als een zelfstandige WordPress-plug-in voor gebruik met elk WordPress-thema, en het is het product waar we naar kijken voor deze vergelijking.

Divi WordPress Plugin

De Divi Builder is beschikbaar als een zelfstandige WordPress-plug-in of als onderdeel van het Divi-thema.

Hoewel de paginabuilder nu beschikbaar is als plug-in, maar als je nog geen thema voor je WordPress-website moet kiezen en je het geluid van Divi Builder leuk vindt, kun je twee vliegen in één klap slaan en het Divi-thema installeren om een thema van hoge kwaliteit op uw WordPress-website en krijg ook toegang tot de paginabuilder.

Als je meer wilt weten over het Divi-thema, kun je onze uitgebreide recensie voor het volledige verhaal lezen.

We zullen de prijsdetails later in deze vergelijking van paginabuilder uitgebreider bespreken, maar zowel de Divi Builder-plug-in als het Divi WordPress-thema zijn verkrijgbaar bij Elegant Themes in een enkel pakket dat begint bij $ 89.

Over Elementor

Zoals eerder vermeld, kunt u de Elementor-paginabuilder gratis gebruiken of betalen voor Elementor Pro om toegang te krijgen tot een meer functierijke versie van de tool.

Elementor WordPress Plugin

Elementor is beschikbaar als een gratis versie en een meer functierijke premium-versie die bekend staat als Elementor Pro.

Terwijl het installeren van beide plug-ins u toegang geeft tot dezelfde interface voor paginabuilder, bevat Elementor Pro meer sjablonen en modules, plus een paar extra functies om u te helpen al uw WordPress-websites aan te passen, pop-ups te maken en te integreren met veel derde- feestdiensten. Er is ook een gratis thema voor Elementor dat u kunt gebruiken als u er nog een moet kiezen voor uw website.

U kunt een uitsplitsing van de verschillen tussen Elementor Pro en de gratis versie lezen op de Elementor-website.

Divi vs Elementor-functies vergeleken

Beide plug-ins zijn bedoeld om hetzelfde probleem op te lossen – waardoor het eenvoudig is om een ​​aangepaste WordPress-website te maken – en daarom delen ze vergelijkbare functielijsten. Dus, om u te helpen beslissen welke u moet kiezen, volgt hier een vergelijking van hun belangrijkste kenmerken.

Bewerkbare inhoudssjablonen

Elementor Layout Kits

Zowel Elementor (hierboven afgebeeld) als Divi worden geleverd met honderden hoogwaardige bewerkbare sjablonen.

Hoewel het geweldig is dat u met beide plug-ins uw eigen aangepaste pagina-ontwerpen helemaal zelf kunt maken, kan dit tijdrovend zijn, om nog maar te zwijgen van moeilijkheid, als uw ontwerpvaardigheden niet veel zijn.

Gelukkig zitten Divi en Elementor Pro, en in mindere mate de gratis versie van Elementor, boordevol sjablonen van hoge kwaliteit. U kunt de sjablonen gebruiken zoals ze zijn en slechts een paar bewerkingen aanbrengen in hun tekst en afbeeldingen, of ze volledig aanpassen zodat ze unieke ontwerpen worden.

Enkele voorbeelden van de soorten sjablonen waartoe u toegang krijgt met beide plug-ins zijn:

 • zakelijke en zakelijke websitesjablonen
 • marketing-, ontwerp- en SEO-bureausjablonen
 • veel verschillende sjablonen voor e-commerce winkels
 • veel serviceproviders en freelancersjablonen
 • online portfoliosjablonen
 • blogsjablonen over onderwerpen op het gebied van voeding, reizen en gezondheid
 • meerdere verkoopgerichte sjablonen voor bestemmingspagina’s.

Zoals u kunt zien, welk type website u ook plant of welk stuk inhoud u ook wilt maken, u zult waarschijnlijk een sjabloon vinden die klaar is voor gebruik.

Divi Marketing Demo-startpagina

Een voorbeeld van een van de bewerkbare Divi-indelingen.

Zo niet, dan zou er een moeten zijn die nauw aansluit bij uw wensen en die u kunt aanpassen.

Als het gaat om het aantal sjablonen waartoe u toegang krijgt met elk van deze plug-ins voor paginabuilder, heeft Elementor Pro een indrukwekkende 150-plus sjablonen, terwijl Divi nog een stap verder gaat met meer dan 1.100 lay-outs. De gratis versie van Elementor heeft slechts ongeveer 40 sjablonen, maar misschien vindt u degene die u nodig hebt in deze kleinere selectie.

Hoewel het gemakkelijk is om u op de cijfers te concentreren, is het vermeldenswaard dat het het beste is om de plug-in te kiezen met de meeste sjablonen die geschikt zijn voor uw project, in plaats van degene met de meeste opties in het algemeen.

Sjabloonorganisatie

Om de steeds groter wordende sjabloonbibliotheek beter beheersbaar te maken, zijn de Divi-lay-outs georganiseerd in websitepakketten. Elk pakket bevat meestal een startpagina-sjabloon, evenals lay-outs voor het toevoegen van andere inhoud aan uw site, zoals de over-, contact- en bestemmingspagina’s, evenals blogposts en portfolio’s.

Divi Layout Pack

De Divi-sjablonen zijn georganiseerd in pakketten met meerdere lay-outs voor het maken van een specifiek type website.

De Divi-lay-outpakketten zijn handig omdat ze u de meeste, zo niet alle sjablonen bieden die u nodig heeft om uw site te starten. Het staat u echter vrij om de sjablonen uit de verschillende pakketten te mixen en matchen om uw eigen aangepaste site te maken.

Met Elementor zijn de sjablonen niet zo duidelijk georganiseerd in websitepakketten, waardoor het bladeren door de bibliotheek minder gemakkelijk is dan bij Divi. Er zijn echter een paar sets sjablonen die allemaal voor hetzelfde doel zijn ontworpen, zoals een reeks lay-outs voor het maken van een website van een digitaal bureau of een online portfolio.

Elementor-sjablonen importeren

Beide plug-ins maken het gemakkelijk om hun sjablonen in uw berichten en pagina’s te importeren.

Met beide plug-ins is het importeren van de sjablonen heel eenvoudig, zodat u snel de basis voor uw nieuwe site kunt leggen of extra pagina’s aan uw bestaande site kunt toevoegen.

Samenvatting van inhoudssjablonen

Elementor layout voorbeeld

Een voorbeeld van een van de bewerkbare Elementor Pro-sjablonen.

Ongeacht of u Divi of Elementor Pro kiest, u krijgt toegang tot tal van hoogwaardige sjablonen voor het maken van alle soorten websites en het toevoegen van afzonderlijke stukjes inhoud aan uw site.

Dankzij Divi’s website pack-systeem is het gemakkelijker om snel een verzameling sjablonen te vinden en te importeren die allemaal zijn ontworpen voor hetzelfde project.

Met Elementor zijn er een paar websitepakketten of kits zoals ze ze noemen. De meeste Elementor-sjablonen zijn echter individuele lay-outs die zijn ontworpen om een ​​enkele pagina aan uw site toe te voegen, in plaats van een hele website te bouwen.

Hoewel u met beide plug-ins een goed aantal sjablonen krijgt, kunt u in dit opzicht het beste beslissen welke paginabuilder voor u geschikt is door in hun bibliotheken te bladeren (bekijk de Divi- en Elementor-bibliotheken) en kijk welke relevanter zijn voor het type website die u gaat maken.

Page Builder-functies

We staan ​​op het punt om naar de paginabuilderinterfaces van Divi en Elementor te kijken om het proces voor het maken van inhoud en de gebruikerservaring van beide plug-ins te demonstreren.

Voordat we echter onderzoeken hoe ze werken, volgt hier een kort overzicht van enkele van de beste functies van de Divi en Elementor-paginabuilder-interfaces:

 • Mogelijkheid om elementen over de pagina te slepen en neer te zetten.
 • Mogelijkheid om acties ongedaan te maken en opnieuw uit te voeren en de geschiedenis van paginabewerking te bekijken.
 • Mogelijkheid om alle elementen waaruit uw pagina bestaat sterk aan te passen.
 • Mogelijkheid om paginaontwerpen te bekijken in verschillende viewports, inclusief smartphone- en tabletweergaven.
 • Mogelijkheid om herbruikbare inhoudselementen te maken die u snel op meerdere pagina’s kunt invoegen.

Zoals de lijst met functies hierboven laat zien, kun je veel meer doen met deze tools dan met de standaard WordPress-editor.

Laten we nu eens kijken hoe het is om deze plug-ins te gebruiken om een ​​aangepast paginaontwerp voor uw WordPress-website te bouwen.

Page Builder Interfaces

Zoals eerder vermeld, voegen zowel Elementor als Divi een nieuwe interface toe aan uw WordPress-website die u kunt gebruiken om aangepaste ontwerpen en lay-outs te maken voor uw berichten, pagina’s en andere inhoud.

Startknop van Elementor Page Builder

Beide plug-ins voegen een knop toe aan de WordPress-editor waarmee u hun paginabuilders kunt gebruiken om inhoud te maken.

Zodra u op de knop klikt om de paginabuilder te starten, kunt u de drag-and-drop-interfaces van Divi en Elementor gebruiken om veel meer te doen dan u kunt met de standaard WordPress-editor.

Gebruikersinterface van Elementor Editor

Deze paginabuilders vervangen de standaard WordPress-editor door een aangepaste gebruikersinterface voor het bewerken van inhoud.

Als het gaat om het maken van een aangepast paginaontwerp, gebruiken beide plug-ins rij- en kolomgebaseerde structuren om u in staat te stellen uw lay-out te bouwen. Elke pagina kan meerdere rijen bevatten en elke rij kan meerdere kolommen bevatten, wat u veel vrijheid geeft bij het bouwen van uw pagina’s.

Elementor Rij- en kolomstructuur

Zowel Elementor (afgebeeld) als Divi gebruiken rijen en kolommen om de paginalay-outstructuren te bouwen.

Omdat beide plug-ins een goede selectie van vooraf gedefinieerde kolomlay-outs bevatten, kunt u snel beginnen met het opbouwen van de structuur van uw pagina.

Divi Rij- en kolomopties

Divi heeft nog een paar meer vooraf gedefinieerde kolomlay-outs om uit te kiezen wanneer u een nieuwe rij aan uw pagina’s toevoegt.

Als u de kolomverdeling wilt aanpassen, kunt u dat eenvoudig doen met Elementor door simpelweg de kolomrand te slepen om de breedte te vergroten of te verkleinen.

Elementor Kolombreedte Formaat wijzigen

In tegenstelling tot Divi, laat Elementor (afgebeeld) u de kolomranden slepen om u volledige controle te geven over de breedte van uw kolommen.

Hoewel u de kolomranden niet kunt slepen om de grootte ervan in Divi te wijzigen, kunt u de vooraf ingestelde kolomstructuur van een rij die al aan uw pagina is toegevoegd, wijzigen en deze wijzigen in een andere kolomverdeling. Dit beperkt uw opties enigszins, maar u zou een vooraf gedefinieerde lay-out moeten kunnen vinden die overeenkomt met, of in ieder geval heel dicht bij, uw vereisten.

Divi Kolomstructuur wijzigen

Met Divi kunt u de kolomstructuur wijzigen van rijen die u al aan uw pagina heeft toegevoegd.

Vanwege de op rijen en kolommen gebaseerde structuur, kunt u uw pagina-elementen niet overal plaatsen waar u maar wilt, zoals op elkaar of met enigszins overlappende randen, zoals u kunt met een niet-WordPress-tool voor het maken van pagina’s, zoals als Instapage (lees onze recensie van Instapage voor meer informatie over deze gehoste service voor het bouwen van bestemmingspagina’s).

Instapage Landing Page Editor

Met de niet-WordPress, gehoste bestemmingspagina builder, Instapage, kun je items op elkaar stapelen, in tegenstelling tot de Divi en Elementor paginabuilders.

In plaats daarvan moet uw pagina-inhoud met Divi en Elementor werken binnen de grenzen van de rij- en kolomstructuur die u heeft gemaakt. Voor sommige lezers zal het hebben van de structuur van een rij en op kolommen gebaseerde lay-out de voorkeur hebben boven de totale vrijheid van een tool zoals Instapage.

Divi page builder interface

De Divi Builder-interface is heel anders dan de standaard WordPress-editor-interface.

Dat gezegd hebbende, of je nu kiest voor Divi of Elementor, je hebt nog steeds veel creatieve vrijheid bij het ontwerpen van je pagina’s.

Beide plug-ins geven u bijvoorbeeld volledige controle over het uiterlijk van uw kolommen en rijen, inclusief de kleuren, randen, achtergrondweergaven en uitlijning. Net als de andere elementen die u met Divi en Elementor aan uw pagina’s kunt toevoegen, kunt u ook animatie-effecten op uw rijen toepassen, zoals slide-in of fade-in effecten.

Elementor Motion Effect-instellingen

Naast het toepassen van animatie- en bewegingseffecten op uw pagina-elementen, kunt u met beide plug-ins het uiterlijk van de rijkolommen en cellen aanpassen.

Nadat u een of meer rijen aan uw pagina heeft toegevoegd, kunt u beginnen met het invoegen van de elementen in uw lay-outs om door te gaan met het bouwen van uw aangepaste inhoudsontwerp.

Samenvatting van de interface van Page Builder

De gebruikersinterfaces van zowel Divi als Elementor hebben een lange weg afgelegd sinds de begindagen van plug-ins voor paginabuilder, en ze wijken ook aanzienlijk af van de standaard WordPress-contentbewerkingservaring.

Daarom zal het leren en aanpassen van het beste uit beide tools nodig zijn. Zelfs degenen die ervaren WordPress-gebruikers zijn, maar niet bekend zijn met de moderne plug-ins voor paginabuilder, zullen waarschijnlijk niet meteen kunnen doen wat ze willen met deze tools.

Echter, met een beetje doorzettingsvermogen en wat vallen en opstaan, zou je in staat moeten zijn om het soort inhoudsontwerpen te maken dat gewoon niet mogelijk is met de standaard WordPress-editor.

Een handige functie die Divi heeft en Elementor niet, is de wireframemodus. Overschakelen naar deze weergave in de paginabuilder verbergt de inhoud van de pagina en onthult de onderliggende structuur. Dit maakt het gemakkelijker om te zien hoe de pagina is gebouwd en welke modules deze bevat. Elementor heeft een vergelijkbare Navigator-functie, maar deze is niet zo nuttig.

Divi-pagina-indeling Wireframe-weergave

In tegenstelling tot Elementor biedt Divi u de mogelijkheid om over te schakelen naar de draadmodelmodus om een ​​duidelijker beeld van de paginastructuur te krijgen.

Van de twee tools is Elementor waarschijnlijk gemakkelijker te gebruiken. De gebruikersinterface is niet zo uniek als die van Divi en daarom heeft het minder een leercurve.

Widgets en modules

Om u te helpen effectieve pagina’s voor uw website te maken, bevatten beide plug-ins indrukwekkende selecties van widgets en modules die u in uw lay-outs kunt invoegen via de paginabuilder-interfaces.

Met de gratis versie van Elementor krijg je toegang tot 30 basiswidgets, terwijl de pro-versie van de plug-in meer dan 40 extra geavanceerde widgets bevat. Divi-gebruikers kunnen 40 modules aan hun pagina’s toevoegen.

De modules en widgets van beide plug-ins zijn ook allemaal in hoge mate aanpasbaar, zodat je volledige controle hebt over hoe ze eruitzien zodra ze aan je pagina’s zijn toegevoegd.

Enkele voorbeelden van deze modules:

 • Knoppen en call-to-action
 • Prijstabellen
 • Getuigenis carrousels
 • Lijst met blogposts
 • Portfolio-inhoudrasters
 • Afteltimers
 • Videospelers

Er is veel cross-over als het gaat om de modules waartoe u toegang krijgt met beide tools, en alle tools die zich in de ene plug-in bevinden, maar niet in de andere, mogen geen dealbreakers zijn, zoals de flipboxen van Elementor die niet in Divi zitten of de filterbare portfolio-optie van Divi die niet in Elementor zit.

Als het erom gaat of Divi of Elementor een betere selectie van modules heeft, is het moeilijk om een ​​winnaar te verklaren. Elementor Pro heeft meer dan Divi, maar het hangt er echt van af welke elementen je aan je pagina’s wilt toevoegen.

WordPress Theme Options

Beide plug-ins zouden moeten werken met alle thema’s die ‘de coderingsnormen van WordPress respecteren die zijn ingesteld door de Codex’, maar als u uw website nog moet starten en een thema moet kiezen, of als u op zoek bent naar een nieuwe voor uw site, Divi en Elementor hebben beide hun eigen thema’s.

Zoals eerder vermeld, is er naast de Divi-paginabuilder-plug-in ook een Divi WordPress-thema. Het prijsgedeelte van deze vergelijking bevat alle details over het kopen van deze tools – maar als je de Divi-plug-in koopt, krijg je ook toegang tot het Divi-thema. Als u dus een nieuwe WordPress-website maakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een geschikt thema als u besluit dat Divi de beste paginabuilder is voor uw project.

Divi vs Elementor WordPress-thema's

Aankopen van de Divi Builder-plug-in worden geleverd met de Divi en Extra WordPress-thema’s, terwijl het Elementor-team een ​​gratis thema heeft gemaakt voor gebruik met hun paginabuilder.

Het Elementor-team heeft een gratis thema met de naam Hello Elementor gemaakt, dat ze omschrijven als ‘een gewone vanille & lichtgewicht thema ’voor hun paginabuilder. Er is ook een lijst met aanbevolen gratis en premium thema’s van derden op de Elementor-website.

Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een geschikt thema met Elementor of Divi, omdat ze je allebei een compatibele optie bieden.

Thema-bouwers

Doorgaans kunt u met de meeste plug-ins voor paginabuilder alleen aan de post of pagina-inhoud werken, in plaats van aan de delen van uw site die door uw thema worden gedefinieerd, zoals de kop- en voettekstgebieden, of de enkele blogpost en blogarchiefsjablonen.

Na recente updates hebben zowel de Divi- als Elementor Pro-plug-ins nu een functie die ze omschrijven als Theme Builder.

Wat dit betekent is dat u aangepaste kop- en voetteksten voor uw website kunt ontwerpen, helemaal opnieuw beginnen of hun sjablonen gebruiken, en vervolgens die aangepaste kop- of voettekst toewijzen aan al uw site of aan specifieke delen ervan.

Elementor Theme Builder Header Layouts

Elementor Pro heeft veel koptekst-, voettekst- en andere sjablonen voor gebruik met de Theme Builder-functie.

Met Elementor vindt het maken van het aangepaste koptekstgebied plaats in de interface van de paginabuilder, waardoor u volledige controle heeft over hoe dit gebied van uw site eruitziet, ongeacht welk thema u gebruikt.

Elementor Theme Builder Header Editor

U kunt de aangepaste koptekst en andere thema-elementen maken in de Elementor-paginabuilder.

Dynamische inhoud, zoals het sitelogo en het menu dat in de aangepaste koptekst moet worden weergegeven, kan allemaal worden gedefinieerd via de Elementor-paginabuilder-interface.

De Divi Theme Builder werkt op vrijwel dezelfde manier als de Elementor Theme Builder, waardoor u controle heeft over alle aspecten van uw WordPress-website.

Divi Theme Builder-instellingen

Net als bij Elementor Pro kunt u met de Divi Theme Builder (foto) aangepaste themasjablonen ontwerpen via de editor en vervolgens precies bepalen wanneer ze op uw site worden gebruikt.

Functies zoals de voorwaardelijke publicatie-instellingen van beide tools maken het gemakkelijk om automatisch sjablonen, zoals een aangepaste enkele berichtlay-out, toe te wijzen aan inhoud uit specifieke categorieën, bijvoorbeeld.

Als u aangepaste kopteksten, voetteksten, blogpostsjablonen en meer wilt ontwerpen, maken zowel Divi als Elementor Pro het mogelijk met hun themabouwerfuncties. Beide plug-ins hebben deze functie heel goed geïmplementeerd.

Extra functies

Naast alle essentiële functies die een geweldige plug-in voor paginabuilder zijn, zoals een grote set hoogwaardige sjablonen en een krachtige visuele editor, hebben Divi en Elementor nog een paar andere functies die het vermelden waard zijn.

Divi leidt

Om giswerk te voorkomen bij het maken van aangepaste paginaontwerpen die converteren met uw websitedoelen, zoals het aanmoedigen van uw bezoekers om contact op te nemen via een contactformulier, lid te worden van uw e-maillijst, een product te kopen of een andere actie te ondernemen, heeft Divi een tool die kan u helpen uw inhoud te optimaliseren.

Die tool is Divi Leads en is geïntegreerd in de paginabuilder, zodat u gesplitste tests kunt uitvoeren door meerdere versies van een pagina-element te maken, zoals een knop of kop. Divi Leads toont vervolgens de verschillende versies van dat element aan subsets van uw publiek.

Terwijl de test loopt, worden de interacties van het publiek met de verschillende versies van de elementen bijgehouden, zodat u duidelijk kunt zien welke de beste resultaten oplevert ten opzichte van uw doelen. Als u eenmaal de varianten van uw pagina heeft gemaakt die u wilt testen, is het hele proces van het uitvoeren van het experiment en het verzamelen van gegevens heel hands-off.

Hoewel u misschien denkt dat uw aangepaste paginaontwerpen er geweldig uitzien, kunnen Divi Leads u vertellen of ze u effectief helpen om te converteren tegen uw doelen.

Hoewel Elementor geen split-testfunctie heeft, kan het worden geïntegreerd met Google Optimize, zodat u A / B-tests kunt uitvoeren op uw aangepaste inhoud. Het hebben van deze functionaliteit geïntegreerd in uw paginabuilder, zoals het geval is met Divi, maakt het optimaliseren van uw aangepaste ontwerpen echter eenvoudiger en efficiënter.

Elementor pop-ups

Elementor pop-up sjablonen

Elementor Pro heeft een functie voor het maken van pop-ups met een eigen set sjablonen die u mogelijk handig vindt.

Een functie die Elementor Pro heeft die Divi (en de gratis versie van Elementor) niet is, is een pop-upbouwer waarmee u uw eigen opvallende pop-ups, fly-ins, hallo-balken, schermvullende schermen en meer – allemaal via de Elementor-paginabuilder-interface.

Als u wilt dat uw bezoekers een specifieke actie op uw website uitvoeren of een aankondiging bekijken, zijn pop-ups en hun varianten een geweldige manier om hun aandacht te trekken.

Hoewel Divi geen ingebouwde functie voor het maken van pop-ups heeft, geeft het kopen van Divi u wel toegang tot de pop-up- en e-mailoptin-plug-in, Bloom, een handige tool die we in het verleden hebben beoordeeld. Maar nogmaals, het is handiger om de functionaliteit rechtstreeks in de plug-in voor paginabuilder te integreren, zoals het geval is met Elementor, dan met een afzonderlijke tool.

Gemeenschap

Elegant Themes heeft geweldig werk geleverd door een gemeenschap rond zijn producten te bevorderen, inclusief de Divi Builder-plug-in. De website heeft een van de drukste blogs over WordPress, met veel nuttige inhoud voor Divi-gebruikers.

Bovendien zijn er ook persoonlijke ontmoetingen over de hele wereld, waar u verbinding kunt maken met andere Divi-gebruikers. De officiële Divi Facebook-groep, evenals de vele niet-officiële, geven je een andere plek om steun en inspiratie te krijgen voor je projecten.

De Elementor-community omvat ook persoonlijke meetups, drukke Facebook-groepen en een plek waar ontwikkelaars kunnen samenwerken aan de plug-in.

Add-ons en upgrade-opties

Omdat zowel Divi als Elementor zeer populaire paginabuilders zijn, zijn er voor deze plug-ins een aantal add-ons van derden gemaakt. Sommige zijn gratis add-ons, terwijl andere betaalde extensies zijn. Als u echter ontdekt dat u iets niet kunt doen met Divi of Elementor, is de kans groot dat u een add-on kunt vinden die deze functionaliteit naar de paginabouwers brengt.

Waar vind je add-ons voor Elementor en Divi:

 • Elegant Marketplace bevat gratis en betaalde add-ons uit verschillende bronnen.
 • De Elementor add-ons-pagina bevat links naar gratis en betaalde opties.

Als u geen add-on kunt vinden die uw probleem aanpakt, is het mogelijk dat u er zelf een kunt coderen of een ontwikkelaar kunt inhuren om deze voor u te bouwen. Er is zelfs veel informatie voor ontwikkelaars die op de Elementor-website oplossingen voor hun paginabuilder willen maken.

Prijsopties

Hier volgt een kort overzicht van de prijsopties voor deze plug-ins voordat we precies uitsplitsen wat u voor uw geld krijgt:

 • Divi Builder: $ 89 voor een jaarlicentie of $ 249 voor een levenslange licentie, waarbij beide opties u toegang geven tot extra plug-ins en thema’s van Elegant Themes.
 • Elementor: gratis versie beschikbaar, terwijl de Elementor Pro-licenties beginnen bij $ 49 per jaar.

Zoals u kunt zien, wordt de Divi Builder-plug-in geleverd met de andere producten van Elegant Themes, dus als u Divi Builder koopt, krijgt u ook toegang tot de Monarch-plug-in voor sociaal delen, lees hier onze Monarch-recensie. Beide licentieopties omvatten toegang tot dezelfde functiesets van Divi Builder en de andere producten van Elegant Themes.

Divi-prijsopties

Divi Builder is beschikbaar in twee prijsplannen.

We hebben het Elegant Themes-pakket al eerder bekeken, dus u kunt dat artikel lezen om erachter te komen wat u precies krijgt als u zich aanmeldt. Ongeacht of u kiest voor de licentie voor één jaar of de levenslange licentie, u kunt de producten van Elegant Themes op een onbeperkt aantal websites gebruiken.

Elementor-prijsplannen

De prijs van Elementor Pro hangt af van het aantal sites waarop je de plug-in wilt gebruiken.

Met Elementor Pro maakt de licentie van $ 49 het gebruik op één website mogelijk, met de duurdere opties voor een groter aantal sites. Anders dan dat, zijn de Elementor Pro-licenties hetzelfde, waardoor je toegang hebt tot alle functies van deze plug-in, ongeacht welke optie je kiest.

Zowel Divi Builder als Elementor Pro hebben 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus u kunt ze zonder risico proberen.

Laatste gedachten

Zowel Divi Builder als Elementor Pro zijn opwindende en indrukwekkende inhoudseditors voor WordPress. Ze geven u niet alleen volledige controle over uw berichten en pagina’s, maar ook de kopteksten, voetteksten en andere delen van uw website. Het creatieve potentieel voor uw site met beide tools is bijna onbeperkt.

Welke je ook kiest, je zult niet teleurgesteld zijn.

Om u echter te helpen een beslissing te nemen, bekijkt u hun sjablonen om te zien welke plug-in meer opties heeft die u waarschijnlijk daadwerkelijk zult gebruiken.

Het is ook een goed idee om de selectie van modules te bekijken, voor het geval er een bepaald element is dat u aan uw site wilt toevoegen dat niet is opgenomen in Divi of Elementor.

Als het gaat om gebruiksgemak, is de Elementor-interface waarschijnlijk de gemakkelijkste van de twee om mee te beginnen. Dus als je niet de tijd of de neiging hebt om een ​​totaal nieuw systeem te leren, is Elementor misschien beter voor je dan Divi met zijn unieke gebruikersinterface.

Als je nog meer wilt weten over deze paginabuilders, kun je onze Divi Builder-recensie en onze Elementor-recensie lezen om het volledige beeld te krijgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map