De zeven beste plug-ins voor reacties voor WordPress (2020)

WordPress aanbiedingen


Een actieve sectie met opmerkingen kan echte waarde toevoegen aan uw blogposts, en WordPress maakt het gemakkelijk om deze opmerkingen te accepteren, met een ingebouwd systeem dat vooraf is geconfigureerd. Maar is het native systeem aan het werk? In dit artikel delen we handige plug-ins voor reacties die het standaard WordPress-reactiesysteem kunnen verbeteren of vervangen.

Het kan ontmoedigend zijn als kwaliteitsinhoud niet de erkenning krijgt die u denkt dat het verdient, en daarom (veel of niet terecht) zoeken veel bloggers naar ‘inhoudsvalidatie’ door openbaar zichtbare engagementstatistieken na te jagen, zoals blogreacties.

Blogcommentaren zijn echter verre van slechts een ijdelheid-metriek. Een reactiesysteem is al sinds de eerste dagen een integraal onderdeel van de WordPress-kern – en terecht. Commentaar is een ideale manier voor site-eigenaren om in contact te komen met hun lezerspubliek.

Opmerkingen kunnen ook de inhoud verbeteren, omdat commentatoren vaak dieper op een bepaald onderwerp ingaan of een alternatief standpunt bieden. In feite (afhankelijk van het type inhoud), zul je merken dat veel mensen het commentaargedeelte net zo leuk vinden als de inhoud zelf. Dit is het meest opvallend bij nieuwsartikelen, waar de mening van andere lezers verschillende perspectieven op een situatie kan bieden.

Als u echter wilt dat uw blog veel reacties ontvangt, heeft u de juiste infrastructuur op uw website nodig. In dit artikel vergelijken we de zeven beste WordPress-reactiesystemen – inclusief de standaard WordPress-systemen – om te zien welke de beste keuze is voor uw site.

Laten we beginnen.

Native WordPress-opmerkingen

WordPress-gebruikers hebben geen plug-in nodig om reacties op hun blogs te accepteren, omdat de WordPress-kern wordt geleverd met een ingebouwd reactiesysteem.

Het native WordPress-reactiesysteem is weliswaar relatief eenvoudig, maar doet het nog steeds. Je zult het op veel blogs in gebruik vinden – waarschijnlijk omdat het voorgeconfigureerd en vooraf geactiveerd is bij elke nieuwe WordPress-installatie – en, net als de kern, het is gratis te gebruiken. Met andere woorden, u hoeft niets te doen om het te gebruiken – en dat past bij veel korte webmasters voor een T.

Het grootste voordeel van het native WordPress-reactiesysteem is de front-end bruikbaarheid. Om een ​​opmerking achter te laten, hoeven bezoekers alleen hun naam en e-mailadres en, optioneel, hun website-URL achter te laten. Met weinig hoepels om doorheen te springen, zullen bezoekers eerder geneigd zijn om een ​​opmerking achter te laten.

Er zijn echter tal van nadelen aan het gebruik van het native WordPress-reactiesysteem – dat voor de goede orde nauwelijks is ontwikkeld in meer dan een decennium. Gebruikers die reageren, ontvangen geen responsmeldingen, er is geen ondersteuning voor gebruikersfeedback (zoals upvotes of downvotes) en het ontbreekt aan integratie van sociale media. Bovendien, zoals veel WordPress-gebruikers je zullen vertellen, lekt het spam als een zeef.

Als je de eenvoud van het reactiesysteem van WordPress leuk vindt, maar de zwakke punten frustrerend vindt, heb ik goed nieuws voor je: er zijn tal van plug-ins die de functionaliteit van het systeem verbeteren en uitbreiden – laten we ingaan …

Disqus Comment System

Disqus

Disqus is een gehost opmerkingenplatform dat een van de meest populaire reactiesystemen ter wereld is. Het werkt extern met WordPress (met behulp van de Disqus API), dus het kan ook worden gebruikt op andere sites en systemen, zoals Blogger, Tumblr, Squarespace enzovoort.

Het is een van de meest veelzijdige reactiesystemen die beschikbaar zijn en biedt op veel belangrijke gebieden een stapje hoger dan het native WordPress-reactiesysteem..

Om te beginnen is het een van de meer esthetisch aangename reactiesystemen. Het ondersteunt geneste opmerkingen, sociale login en antwoordmeldingen – bezoekers kunnen zelfs antwoorden via e-mail beantwoorden, zodat ze eerder in contact komen met andere gebruikers. Bezoekers kunnen ook rich media achterlaten in hun opmerkingen, zoals afbeeldingen en video’s.

Bezoekers kunnen ook reageren via hun Disqus-account, wat een cool vooruitzicht is, aangezien Disqus-gebruikers andere gebruikers kunnen ‘volgen’ en hun commentaargeschiedenis kunnen bekijken – inclusief reacties op andere blogs. Dit maakt het een geweldige manier voor gelijkgestemde gebruikers om andere waardevolle bronnen tegen te komen – en sommige mensen zullen je blog misschien op deze manier vinden.

Vanuit het perspectief van de webmaster kunt u opmerkingen modereren vanaf de frontend, backend of rechtstreeks vanuit uw e-mailinbox – een mate van flexibiliteit die het een onmiddellijk voordeel geeft ten opzichte van zijn concurrenten.

Het Disqus-reactiesysteem is echter niet perfect. In feite maakt Disqus zich schuldig aan een grote faux pas – standaard vereist het dat bezoekers inloggen voordat ze reageren. Natuurlijk zijn er tal van opties voor snelle aanmeldingen (sociale aanmeldingen met Twitter, Facebook of een Disqus-account), maar deze extra hindernis kan bezoekers irriteren, van wie velen de opmerking gewoon overslaan.

Sociale logins vormen ook een bedreiging voor de privacy van bezoekers, waardoor ze nog een reden hebben om ongelukkig te zijn. Het voordeel hiervan is echter dat dit beleid spam tot een minimum beperkt en discussies van betere kwaliteit aanmoedigt.

Bovendien verdient Disqus geld door inkomsten te genereren met uw gebruikers, inclusief het opbouwen van een profiel van uw gebruikers en het verkopen van die gegevens. Om die reden houden veel privacygerichte webmasters niet van Disqus (Chris Lema heeft hierover een goede post.

Dus uiteindelijk moet u die nadelen in evenwicht brengen met alle extra functionaliteit die u krijgt.

wpDiscuz

wpDiscuz-plug-in

Native WordPress-plug-in wpDiscuz probeert veel van dezelfde functionaliteit vast te leggen die je zou krijgen met zoiets als Disqus, alleen in een zelfgehost pakket. Het heeft zichzelf snel tot de beste in de WordPress-plugin-directory gerekend, met meer dan 50.000 downloads en een indrukwekkende beoordeling van 4,8 op 5 – helemaal niet slecht.

Het wordt geleverd met alle standaardfunctionaliteit die u zou verwachten van een plug-in voor opmerkingen – een intuïtieve gebruikersinterface, geneste opmerkingen en sorteermethoden voor meerdere opmerkingen (nieuwste, oudste en meest upvote).

Het is echter ook gebouwd voor snelheid. De plug-in wordt geleverd met ingebouwde ‘lazy loading’, wat betekent dat de commentaarsectie alleen wordt geladen wanneer en wanneer dat nodig is – d.w.z. wanneer de bezoeker de onderkant van de post bereikt. Het ondersteunt ook AJAX-inzendingen en ‘laad meer reacties’-knoppen, wat betekent dat bezoekers de pagina niet hoeven te herladen om het commentaargedeelte te gebruiken.

WpDiscuz biedt tal van integraties en is compatibel met een aantal van de beste antispam-plug-ins – waaronder Akismet – en het zal ook avatars en profieldetails ophalen van top-plug-ins zoals BuddyPress. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers ook inloggen via hun favoriete sociale netwerkaccounts – of u kunt anonieme opmerkingen aanbieden, mocht u dat willen.

De meest opwindende integratie moet echter wpDiscuz-Postmatic zijn. Met deze combo kunnen commentatoren rechtstreeks vanuit hun inbox reageren op reacties, gewoon door een e-mail te activeren. Dit supergemak kan diepere en zinvollere gesprekken stimuleren om zich te ontwikkelen, waardoor een actievere sectie met opmerkingen wordt gegarandeerd.

Zoals je kunt zien, is dit een fantastische functieset voor een gratis plug-in. U kunt echter ook meer functionaliteiten ontgrendelen door premium add-ons te kopen. Er zijn tot nu toe 16 add-ons, met als favorieten:

 • wpDiscuz Emoticons ($ 20) – schakelt emoticons in in het commentaargedeelte.
 • wpDiscuz Front-end moderatie ($ 25) – reacties van de front-end van uw site goedkeuren of afwijzen.
 • wpDiscuz Reactie zoeken ($ 25) – voegt een zoekfunctie toe aan het opmerkingengedeelte.
 • wpDiscuz Ads Manager ($ 11) – nesten HTML, iframe of Google AdSense-advertenties in de commentaren.
 • wpDiscuz-gebruiker & Reageren ($ 25) – laat commentatoren andere gebruikers noemen of verwijzen naar specifieke commentaren.
 • wpDiscuz Report and Flagging ($ 25) – sta uw bezoekers toe uw commentaargedeelte te modereren door de meest onbehulpzame te markeren.

U kunt ook een bundel kopen allemaal de add-ons voor $ 99.

Bloeiende opmerkingen

Thrive Comments plug-in

Thrive Comments is een premium zelf-gehoste WordPress commentaar-plug-in die het native WordPress-reactiesysteem volledig vervangt door een eigen interface.

Het komt met een heleboel verbeteringen aan zowel de voorkant als de achterkant, maar laten we beginnen met de goodies aan de voorkant.

Ten eerste voegt Thrive Comments een optie toe voor bezoekers om opmerkingen te stemmen en te stemmen, net zoals je op Reddit ziet. Op basis van deze upvotes kun je ervoor kiezen om de ‘beste’ opmerkingen bovenaan weer te geven, of je kunt zelfs handmatig een opmerking plaatsen.

Om gebruikers aan te moedigen opmerkingen achter te laten, kunt u gamification-badges toewijzen zodat actieve commentatoren speciale herkenning krijgen, en threaded reacties maken het gemakkelijker voor gebruikers om te reageren op specifieke opmerkingen.

Thrive Comments maakt het ook gemakkelijker voor gebruikers om reacties achter te laten:

 • Het voegt een knop ‘Opmerking achterlaten’ toe aan de boven- en onderkant van de opmerkingenfeed – niet meer naar de onderkant van een lange lijst met opmerkingen scrollen om een ​​nieuwe opmerking achter te laten (Howard merkte het belang van deze functie op in het opmerkingengedeelte van dit post).
 • Gebruikers kunnen inloggen via social media om een ​​reactie achter te laten.

Daarnaast kunnen gebruikers zich ook abonneren op opmerkingen om e-mailmeldingen te ontvangen voor nieuwe antwoorden.

Een ander uniek kenmerk van Thrive Comments is de focus op het genereren van conversies door u te laten communiceren met bezoekers nadat ze een opmerking hebben achtergelaten. Jij kan:

 • een aangepast bericht weergeven of een lightbox openen vanuit Thrive Leads
 • leid ze om naar een pagina
 • vraag om een ​​sociaal aandeel.

En u kunt ook verschillende CTA’s na opmerkingen weergeven, afhankelijk van of een gebruiker al dan niet eerder een opmerking heeft achtergelaten.

Dat staat allemaal aan de voorkant van uw site. Maar Thrive Comments voegt ook een eigen aangepast moderatiegebied toe aan de achterkant, wat je een leukere manier geeft om reacties te modereren, samen met talloze sneltoetsen om je werk te versnellen.

Eindelijk, terwijl Thrive Comments de native WordPress-opmerkingen vervangt door een eigen interface, er is geen lock-in. Al uw opmerkingen worden nog steeds opgeslagen in de database van uw WordPress-site en als u stopt met het gebruik van Thrive Comments, blijven uw opmerkingen werken met het systeemeigen reactiesysteem van WordPress.

ReplyBox

ReplyBox

ReplyBox is een interessant nieuw WordPress-reactiesysteem van Ashley Rich, een ontwikkelaar bij Delicious Brains (die een aantal prachtige WordPress-tools maakt).

Hoewel ReplyBox platformonafhankelijk is, is het super eenvoudig in te stellen met WordPress dankzij de speciale integratieplug-in op WordPress.org.

Net als Disqus is het een gehost opmerkingenplatform, wat betekent dat uw opmerkingen live op de servers van ReplyBox staan. Dat gezegd hebbende, synchroniseert ReplyBox ook uw opmerkingen met uw WordPress-site, dus dat is er geen lock-in, en u kunt ook bestaande WordPress-opmerkingen importeren in ReplyBox. Dat wil zeggen, u kunt op elk moment stoppen met het gebruik van ReplyBox en u verliest uw opmerkingen niet.

Het meest unieke aan ReplyBox is de focus op privacy. In tegenstelling tot Disqus genereert ReplyBox geen inkomsten met uw gebruikers, wat betekent dat het niet nodig is om uw gebruikers te volgen (onthoud dat een van de kritiekpunten van Disqus is dat het uw gebruikers bijhoudt en die profielgegevens verkoopt).

Naast privacy focust ReplyBox zich ook op het aanbieden van een lichtgewicht oplossing. In feite komt de volledige ReplyBox-embed binnen onder 17 KB, die bijna 30 keer kleiner is dan Disqus, aldus de ontwikkelaar.

ReplyBox gebruikt Akismet voor het filteren van spam, en het vermindert ook spam door te eisen dat gebruikers zich registreren voor een ReplyBox-account of inloggen bij Google om een ​​opmerking achter te laten. Bezoekers kunnen ook:

 • hun opmerkingen bewerken na indiening (indien ingeschakeld)
 • abonneer u op nieuwe opmerkingen
 • gebruik markdown om opmerkingen op te maken.

ReplyBox-interface

Je kunt reacties beheren en beheren vanuit het ReplyBox-clouddashboard en je kunt er ook voor kiezen om e-mailmeldingen te ontvangen voor nieuwe reacties.

ReplyBox is gratis voor maximaal 10.000 maandelijkse paginaweergaven. Daarna beginnen betaalde abonnementen bij $ 10 per maand voor maximaal 100.000 maandelijkse paginaweergaven en $ 5 per maand voor elke extra 100.000 paginaweergaven.

Beantwoordbaar / Postmatisch

Beantwoordbaar

Replyable en Postmatic zijn twee vergelijkbare commentaaroplossingen van dezelfde WordPress-ontwikkelaar. Replyable staat vermeld op WordPress.org en is meer gericht op alleen opmerkingen, terwijl Postmatic een premium oplossing is die alles biedt in Replyable – plus meer e-mailmarketingfuncties.

Laten we eerst eens kijken wat Replyable als eerste doet, omdat het een unieke manier is om de betrokkenheid bij uw opmerkingen te vergroten door e-mail binnen te halen.

Op een basisniveau biedt Replyable de functionaliteit ‘Abonneren op reacties via e-mail’ … alleen op een veel slimmere manier dan de meeste andere plug-ins voor reacties.

Wat maakt het ‘slimmer’?

Ten eerste vermijdt Replyable uw bezoekers op twee manieren te spammen met afzonderlijke opmerkingen over opmerkingen:

 1. Het maakt gebruik van machine learning om opmerkingen te beoordelen en alleen e-mailmeldingen te verzenden voor opmerkingen van hoge kwaliteit. Als iemand bijvoorbeeld gewoon ‘Bedankt!’ Zegt, verspilt Replyable de tijd van mensen niet met een e-mailmelding voor zo’n triviale opmerking.
 2. Als uw opmerkingensectie erg druk is, combineert Replyable automatisch meerdere opmerkingen in één samenvatting in plaats van afzonderlijke e-mails te verzenden.

Bovendien zien de e-mails met opmerkingenmeldingen er gewoon geweldig uit en bieden ze een betere ervaring door gebruikersavatars en opmerkingen in te voegen in de e-mailtekst.

Ten tweede is Antwoordbaar een tweerichtingsgesprek. Dat wil zeggen, mensen kunnen reageren op opmerkingen door een e-mail te sturen, wat veel gebruiksvriendelijker is dan van hen te verlangen dat ze terugkomen naar uw website om te reageren (hoewel dat ook een nadeel is – er is geen reden voor mensen om terug te keren naar uw site).

Bovendien kunt u opmerkingen ook via e-mail modereren, wat een andere handige functie is waarmee u snel opmerkingen kunt goedkeuren, zelfs wanneer u niet bij uw WordPress-dashboard bent.

Bovendien zorgt Replyable voor de bezorging van uitgaande e-mail om ervoor te zorgen dat uw opmerkingen over opmerkingen niet in spam terechtkomen.

Reageerbaar is compatibel met het systeemeigen reactiesysteem van WordPress, evenals enkele van de andere zelf-gehoste plug-ins in deze lijst, zoals wpDiscuz.

Answerable heeft een beperkt gratis abonnement en vervolgens een premiumplan vanaf slechts $ 2,99 per maand.

Dan is er Postmatisch, die alle functionaliteit van Reageerbaar biedt, plus extra niet-commentaar goodies, zoals:

 • e-mail abonneer widgets
 • de mogelijkheid om nieuwsbrieven te verzenden, inclusief automatische samenvatting van uw laatste berichten
 • opties voor het genereren van inkomsten.

Postmatic begint bij $ 20 per maand en je kunt in dit bericht meer leren over de verschillen in functies tussen Postmatic en Answerable.

Opmerking: Answerable heette vroeger Postmatic Basic. De ontwikkelaar heeft Postmatic Basic in 2017 omgedoopt tot Replyable.

Jetpack-opmerkingen

Jetpack-opmerkingen

Jetpack biedt aantoonbaar de meest uitgebreide functionaliteit van alle WordPress-plug-ins. Inbegrepen in deze complexe reeks functies en functionaliteiten is Jetpack’s eigen commentaarmodule – Jetpack Comments.

In tegenstelling tot de meeste andere plug-ins op de lijst van vandaag, is Jetpack Comments geen apart reactiesysteem – het is een upgrade van het native reactiesysteem. Als gevolg hiervan pakt Jetpack echter een aantal van de meest voor de hand liggende tekortkomingen van het systeem aan, met behoud van al zijn sterke punten. Dit heeft geresulteerd in een groot gebruikersbestand voor Jetpack-opmerkingen, waardoor het een waardig onderdeel is van gesprekken rond de beste WordPress-reactiesystemen.

Bezoekers hoeven bijvoorbeeld nog steeds alleen hun naam en e-mailadres (en optionele website) achter te laten om te reageren, waardoor het commentaarproces wordt gestroomlijnd. Jetpack biedt echter ook een functie voor sociaal inloggen – met ondersteuning voor WordPress.com, Twitter en Facebook-accounts – voor toegang met één klik.

Bezoekers kunnen ook kiezen of ze al dan niet e-mailmeldingen willen ontvangen van eventuele vervolgreacties, waardoor het gesprek de kans krijgt om te evolueren naar iets zinvollers.

Jetpack Comments is ook eenvoudig te installeren – synchroniseer het gewoon met een WordPress.com-account en activeer vervolgens de Jetpack Comments-module. Klus geklaard!

De belangrijkste kritiek op Jetpack is, met zoveel functies, het is een flinke brok van een plug-in. Veel van de code is gewoon bagage, wat betekent dat uw website onnodig zwaar is.

CommentLuv

CommentLuv plugin

CommentLuv is een specifieke functie-upgrade naar het native WordPress-reactiesysteem, in plaats van een stand-alone commentaar-plug-in.

Er is een gestimuleerde benadering van commentaar nodig. Wanneer een commentator het optionele websiteveld van het commentaargedeelte invult, voegt CommentLuv automatisch een link met een titel toe aan zijn laatste blogbericht.

U kunt ook CommentLuv gebruiken om uw e-maillijst te laten groeien door verdere prikkels te geven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geregistreerde gebruikers te laten kiezen naar welk bericht ze willen linken, of u kunt aanbieden om hun links te dofollowen.

Omdat veel bloggers uitsluitend reageren op de backlink, betekent dit dat je een actieve commentaarsectie kunt verwachten, en met het prikkelende vooruitzicht van een titellink zullen veel commentatoren een extra stap doen om ervoor te zorgen dat hun reacties klikken aantrekken.

Het grootste verkoopargument van CommentLuv – de backlinks – is natuurlijk ook het grootste nadeel. CommentLuv zal waarschijnlijk een enorme toestroom van commentaren met een ‘zelfpromotie’ karakter aantrekken.

Is het spam als iemand uw kop heeft gelezen en heeft besloten om een ​​korte, nauwelijks relevante opmerking te schrijven om de backlink te krijgen? Waarschijnlijk moet je dus extra ijverig zijn bij het modereren van je reacties.

Hoewel CommentLuv geen ontwikkelaar heeft, is het onlangs overgenomen door Elegant Marketplace, dat de gratis versie onderhoudt en werkt aan het uitbrengen van een premium-versie met nog meer functionaliteit. Dus, ondanks wat je misschien op andere sites hebt gelezen, krijgt CommentLuv nu vanaf mei 2019 actief onderhoud / ondersteuning.

Laatste gedachten

Er zijn voor- en nadelen aan elk reactiesysteem dat tegenwoordig wordt weergegeven. Dit maakt het onmogelijk om een ​​ronduit ‘best’ reactiesysteem te verklaren.

Als u relatief onervaren bent met WordPress en uw opmerkingen zonder gedoe of configuratie wilt uitvoeren, is het systeem voor systeemeigen reacties perfect geschikt. U kunt de functionaliteiten van het systeemeigen systeem ook verbeteren met plug-ins zoals Jetpack, Replyable of CommentLuv. Of, voor een grotere revisie, kunt u Thrive Comments of wpDiscuz overwegen.

Als u liever opmerkingen uitbesteedt aan een extern systeem (en de belasting op uw server vermindert), kies dan voor Disqus voor de absoluut meest functionaliteit, of ReplyBox als u privacy en prestaties belangrijker vindt dan functionaliteit..

Er is ook tijd en plaats voor de andere systemen. Als uw website bijvoorbeeld gedijt op viraal en social media-verkeer, is WP Facebook Comments misschien de beste keuze.

Mijn tip: weeg de sterke en zwakke punten van elk systeem af, overweeg hoe de functies aansluiten bij de behoeften van uw site en neem vervolgens uw beslissing. Als u momenteel een reactiesysteem gebruikt waar u niet tevreden mee bent, wordt uw taak eenvoudiger: analyseer waar uw huidige systeem tekortschiet en kies een systeem dat de meest voor de hand liggende problemen aanpakt.

Dus wat is het beste reactiesysteem voor WordPress? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me