Contactformulier 7 Review: nog steeds een fatsoenlijke gratis contactformulier plug-in voor WordPress?

WordPress aanbiedingen


Contactformulier 7 is een regelmatig aanbevolen – en veel gekozen – gratis plug-in die wordt gebruikt voor het toevoegen van contactformulieren aan WordPress-websites.

Contactformulier 7 is beschikbaar sinds 2007, wat betekent dat de goede reputatie en status ervan gedurende een lange periode zijn verdiend – in plaats van alleen de afgelopen jaren. Daarom is het de moeite waard om er up-to-date naar te kijken om te zien of het nog steeds de beste gratis contactformulier-plug-in voor WordPress is.

Het opnieuw evalueren van Contactformulier 7 is vooral de moeite waard, omdat er de afgelopen jaren een aantal sterke alternatieve opties zijn ontstaan ​​- sommige met zeer positieve gebruikersbeoordelingen en een indrukwekkend aantal actieve installaties.

Dus om u te helpen beslissen of Contactformulier 7 de juiste plug-in is voor uw website, belicht deze recensie de beste en slechtste aspecten, terwijl we ook kijken hoe het zich verhoudt tot enkele van de andere gratis contactformulier-plug-ins die beschikbaar zijn voor WordPress.

Laten we beginnen…

Over Contactformulier 7

Zoals gezegd is Contact Form 7 een zeer populaire plug-in voor het toevoegen van online formulieren aan WordPress-websites, met meer dan 5 miljoen actieve installaties op het moment van schrijven.

Contactformulier 7 Plugin WordPress-pagina

Nu echter, een paar gratis beschikbare plug-ins voor online formulieren die zijn vrijgegeven na Contact Form 7, zoals Ninja Forms (premium-versie ook beschikbaar en WPForms (premium-versie ook beschikbaar, komen dicht bij dit gebruiksniveau, met meer dan 1 miljoen en respectievelijk 3 miljoen actieve installaties.

Bovendien hebben de gratis versies van die plug-ins nu hogere gebruikersbeoordelingen dan Contactformulier 7, waarvan de eigen beoordeling de afgelopen jaren is gedaald van 4,5 sterren van 5 naar 4,1. Dit alles suggereert dat Contactformulier 7 niet langer de beste gratis contactformulier-plug-in voor WordPress is.

Dus, moet u Contactformulier 7 gebruiken om een ​​formulier toe te voegen aan uw WordPress-website? Of, als u al contactformulier 7 op uw site gebruikt, is het tijd om na te denken over te schakelen naar een andere plug-in?

Deze beoordeling van Contactformulier 7 helpt u deze vragen te beantwoorden door naar de functies en gebruikerservaring van de plug-in te kijken, voordat u eindigt met een snelle evaluatie van de wedstrijd.

Contactformulier 7 Functies

Het belangrijkste verkoopargument van Contactformulier 7 is al jaren dat het heel eenvoudig is om een ​​online formulier aan uw WordPress-website toe te voegen waarmee uw bezoekers rechtstreeks berichten naar uw e-mailinbox kunnen sturen.

Om een ​​plug-in als de beste add-on voor contactformulieren voor WordPress te beschouwen, is dit niveau van functionaliteit alleen niet meer voldoende.

Nu er veel meer indrukwekkende plug-ins beschikbaar zijn die ook deze functionaliteit hebben, zijn andere factoren zoals gebruikerservaring, extra functies en upgrade-opties steeds belangrijkere punten geworden om te overwegen bij het kiezen van een contactformulieroplossing.

We onderzoeken deze factoren in deze beoordeling, maar voordat we dit doen, volgt hier een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van Contactformulier 7:

 • Is eenvoudig te installeren via uw WordPress-dashboard.
 • Wordt geleverd met een kant-en-klaar, vooraf geconfigureerd contactformulier dat u aan uw berichten en pagina’s kunt toevoegen.
 • Heeft een selectie van velden voor het uitbreiden van het standaard voorgebouwde contactformulier.
 • Zou moeten werken met elk modern WordPress-thema.
 • Heeft Captcha-ondersteuning om spamformulierinzendingen te voorkomen.
 • Is volledig gratis te gebruiken zonder betaalde upgrades.

Hoewel de bovenstaande punten er op papier goed uitzien, heeft Contactformulier 7 enkele nadelen, vooral in vergelijking met de concurrentie, die zijn status als de meest gebruikte plug-in voor WordPress-contactformulieren in gevaar zou kunnen brengen.

Laten we dus de belangrijkste functies van Contactformulier 7 in meer detail bekijken om te zien hoe ze zijn geïmplementeerd en u helpen beslissen of dit de juiste plug-in voor WordPress-formulieren is voor uw website.

Een snelle manier om een ​​contactformulier toe te voegen aan WordPress

Behalve dat het gratis te gebruiken is – dat is de belangrijkste vereiste van veel mensen! – en met een vrij positieve algemene beoordeling van gebruikers, is een van de beste redenen om Contactformulier 7 te kiezen, hoe snel u een nieuw contactformulier op uw website kunt krijgen.

In tegenstelling tot sommige andere populaire gratis plug-ins voor WordPress-formulieren, zoals WPForms, lees hier onze recensie, wordt een kant-en-klaar en vooraf geconfigureerd contactformulier automatisch toegevoegd aan uw website – klaar om op elke gewenste pagina te worden ingevoegd – onmiddellijk na activering.

Lijst met formulieren

Om u tijd te besparen, wordt Contactformulier 7 geleverd met een kant-en-klaar contactformulier.

Aangezien u geen contactformulier hoeft te maken of zelfs uw eigen contactgegevens aan het formulier hoeft toe te voegen (tenzij u het e-mailadres wilt wijzigen waar de gegevens naar worden verzonden), biedt Contactformulier 7 een snelle manier om dit type formulier toe te voegen naar elke site.

Zodra de plug-in is geactiveerd, kunt u het standaard contactformulier toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s door de bijbehorende shortcode in te voegen, weet u niet zeker wat shortcodes zijn? in uw inhoud.

Voorbeeld shortcode

U moet de shortcode van Contactformulier 7 kopiëren en plakken in de bericht- of pagina-editor.

U kunt vervolgens een voorbeeld van uw pagina bekijken om te zien hoe het contactformulier eruitziet en vervolgens op de publicatieknop klikken wanneer u klaar bent om het formulier live te laten gaan.

Voorbeeld contactformulier

Omdat Contactformulier 7 geen blok heeft voor de WordPress-editor, moet u een voorbeeld van uw pagina bekijken om het formulier te zien.

Contactformulier 7 is ontworpen om te werken met elk modern WordPress-thema, dus ongeacht welke u gebruikt, de formulieren die door deze plug-in worden gegenereerd, moeten naadloos integreren met de rest van uw website.

In tegenstelling tot Ninja Forms en WPForms, voegt Contact Form 7 geen knop of blok toe aan de WordPress-editor waarmee je snel een formulier in een bericht of pagina kunt invoegen.

Ninja Forms WordPress Editor Block

In tegenstelling tot Contact Form 7, voegt Ninja Forms (foto) een blok toe aan de WordPress-editor voor het toevoegen van formulieren aan pagina’s.

In plaats van op een knop te drukken of op een blok te klikken, voegt u een formulier in uw inhoud in door de shortcode uit het gedeelte Contact van uw dashboard te kopiëren en vervolgens in de post of pagina te plakken waar u aan werkt.

Hoewel het kopiëren en plakken van de shortcode niet moeilijk is, voegt het een paar extra stappen toe aan het proces dat andere formulier-plug-ins hebben weten te elimineren.

In het verleden bevatte contactformulier 7 een widget voor het weergeven van formulieren in de zijbalk of voettekst van uw website. Ondanks het ontbreken van deze widget, kunt u nog steeds hetzelfde effect bereiken door de shortcode van het formulier in een tekstwidget te plakken.

Contactformulier 7 Footer Widget

U kunt formulieren in uw zijbalk- en voettekstgebieden weergeven met Contactformulier 7.

Form Editor-interface

Het gemak waarmee u formulieren kunt maken en bewerken, is een belangrijk kenmerk van dit type plug-in, en helaas is dit het belangrijkste gebied waar contactformulier 7 verouderd is.

In tegenstelling tot veel van de andere populaire gratis en betaalde online formulier-plug-ins, heeft Contact Form 7 een zeer eenvoudige interface voor het maken van formulieren, zonder live voorbeeldweergave van uw formulier terwijl u eraan werkt.

Contactformulier 7 Editor-interface

De interface van Contact Form 7 is niet erg gebruiksvriendelijk.

Als je bijvoorbeeld de gratis versies van Ninja Forms of WPForms gebruikt, kun je je formulieren bewerken met een moderne en intuïtieve drag-and-drop-editor.

WPForms Editor

Het maken van formulieren is veel eenvoudiger en intuïtiever met WPForms (afgebeeld), dankzij de gebruikersinterface met slepen en neerzetten.

Wanneer u contactformulier 7 gebruikt, moet u op de knop klikken voor het veld dat u aan uw formulier wilt toevoegen. Typ dan een label voor dat veld in de editor en zorg ervoor dat u de juiste tags gebruikt.

In tegenstelling tot plug-ins met moderne editors die een formuliervoorbeeld bevatten, weet u niet hoe uw formulier eruitziet totdat u het opslaat, de shortcode in een bericht of pagina invoegt en vervolgens een voorbeeld van dat stuk inhoud bekijkt.

Het belangrijkste nadeel van deze aanpak is dat als u een formulier bewerkt dat al in gebruik is op uw site, u de wijzigingen die u in het formulier hebt aangebracht, moet opslaan voordat u het kunt bekijken en testen. Als u het formulier opslaat, zijn uw wijzigingen toegankelijk voor uw bezoekers voordat u ze heeft kunnen testen. Dit is minder dan ideaal, want als het formulier er niet goed uitziet of niet correct werkt, kan dit de gebruikerservaring negatief beïnvloeden totdat u eventuele problemen heeft kunnen verhelpen.

Dat gezegd hebbende, hebt u de mogelijkheid om een ​​formulier te dupliceren met Contactformulier 7. U kunt dus aan een kopie van het formulier werken totdat u klaar bent om het oorspronkelijke exemplaar door de nieuwe versie te vervangen, waardoor sommige problemen kunnen worden opgelost zojuist genoemd.

Het gebrek aan mogelijkheid om een ​​voorbeeld van uw formulier te bekijken terwijl u eraan werkt en voordat u het publiceert, maakt het bewerken van bestaande formulieren met Contactformulier 7 echter minder gebruiksvriendelijk dan het zou moeten zijn.

Met een plug-in zoals WPForms of Ninja Forms, kunt u zien hoe uw formulier eruitziet voordat u het opslaat, zodat u niet het risico hoeft te lopen dat u een formulier publiceert dat u nog niet hebt getest.

Handige set formuliervelden

Hoewel de gebruikersinterface van Contactformulier 7 zijn leeftijd laat zien, heeft de plug-in een handige set formuliervelden voor het maken van eenvoudige online formulieren.

Hoewel de veldselectie niet wedijvert met de opties die je krijgt met een premium plug-in, zoals Gravity Forms lees onze recensie, of de betaalde versies van Ninja Forms en WPForms, zijn de veldopties goed te vergelijken met de gratis versies van die plug-ins.

De huidige lijst met formuliervelden van Contactformulier 7 omvat:

 • Tekst
 • E-mail
 • URL
 • Telefoon nummer
 • Aantal
 • Datum
 • Tekstgebied
 • Drop-down menu
 • Selectievakjes
 • Radio knoppen
 • Aanvaarding
 • Quiz
 • Bestandsbijlage / upload
 • Verzendknop

Zoals je kunt zien, komen alle basisprincipes aan bod – plus een paar geavanceerde opties, zoals quizzen en de mogelijkheid om bestanden toe te voegen en in te dienen. Of u nu een eenvoudig contactformulier moet maken of iets geavanceerder, zoals een online offerteaanvraagformulier, contactformulier 7 zou voldoende moeten zijn.

U zult echter niet de geavanceerde formuliervelden vinden die door commerciële opties worden aangeboden, dus als u formulieren moet maken die voorwaardelijke logica gebruiken om te bepalen welke velden moeten worden weergegeven op basis van de selecties van een gebruiker, of betalingen moeten accepteren en automatisch berekende velden moeten bevatten, moet u Ik moet upgraden naar een plug-in voor premium formulieren zoals WPForms, Gravity Forms of Ninja Forms.

Gebruikerservaring

Zoals eerder vermeld, is de gebruikerservaring een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden bij het zoeken naar de beste plug-in voor contactformulieren.

Als het gaat om het gebruik van deze plug-in, wint Contact Form 7 zeker punten door te komen met een kant-en-klaar, vooraf geconfigureerd contactformulier. Als u alleen een eenvoudig contactformulier aan uw website wilt toevoegen, bespaart u hiermee tijd in vergelijking met het gebruik van andere plug-ins, zoals WPForms, waarvoor u eerst een formulier moet maken. Hoewel, zoals eerder vermeld, Ninja Forms wordt geleverd met een vooraf gebouwd contactformulier dat klaar is voor gebruik.

Als het echter gaat om het bewerken van formulieren of het maken van een nieuw formulier, loopt Contact Form 7 snel achter op de concurrentie. Zoals we hebben gezien in het gedeelte met de formuliereditor van deze recensie, is de gebruikersinterface nu erg verouderd, vooral in vergelijking met andere populaire en gratis beschikbare plug-ins voor contactformulieren, zoals Ninja Forms en WPForms.

Zonder interface voor slepen en neerzetten is het toevoegen en verwijderen van velden aan formulieren en ervoor zorgen dat ze correct zijn gelabeld absoluut niet zo eenvoudig als het zou kunnen zijn.

Dus hoewel Contact Form 7 het gemakkelijk maakt om een ​​eenvoudig contactformulier aan uw website toe te voegen, als u dat formulier nu of ergens in de toekomst wilt bewerken, maakt deze plug-in dit niet zo eenvoudig als het zou moeten.

Handige online documentatie en gebruikersondersteuning

Een van de voordelen van het kiezen van een commerciële plug-in in plaats van een gratis optie is toegang tot responsieve gebruikersondersteuning.

Ondersteuning voor contactformulier 7 wordt geboden via de WordPress Plugin Directory, en de kans is groot dat je een oplossing voor je probleem kunt vinden in de forumarchieven. Zo niet, dan worden nieuwe onderwerpen snel beantwoord op het forum.

Contactformulier 7 Ondersteuningsformulier

U kunt ondersteuningsgerelateerde vragen stellen in het Contact Form 7-forum op de WordPress.org-website.

De online documentatie is in de loop der jaren gegroeid en omvat alles, van aan de slag tot het oplossen van problemen. De veelgestelde vragen over Contactformulier 7 zijn ook uitgebreid.

Omdat dit zo’n populaire plug-in is die door zoveel websites wordt gebruikt, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze binnenkort zal worden stopgezet.

Als u echter liever via e-mail toegang wilt tot premium-ondersteuning in plaats van uw problemen op een openbaar forum te moeten indienen, moet u upgraden naar een van de betaalde plug-ins, zoals Gravity Forms, Ninja Forms of WPForms.

Contactformulier 7 add-ons

Zoals veel van de beste WordPress-plug-ins, zijn er een aantal add-ons van derden gemaakt om Contactformulier 7 te verbeteren.

Als u niet bekend bent met CSS, is het aanpassen van het uiterlijk van uw formulieren niet eenvoudig met Contactformulier 7. Hoewel de formulieren over het algemeen goed passen bij de meeste WordPress-thema’s, zijn er een paar add-ons die u kunnen helpen om te veranderen hun uiterlijk, inclusief Contact Form 7 Skins.

Contact Form 7 Skins Add-on

De add-on Contact Form 7 Skins maakt het gemakkelijker om uw formulieren aan te passen.

Een andere handige add-on is de gratis Contact Form 7 Database Addon – CFDB7. Nadat u deze plug-in hebt ingeschakeld, worden formuliervermeldingen opgeslagen in uw WordPress-database en beschikbaar gemaakt via uw WordPress-dashboard.

Contactformulier 7 Database-add-on

Met de gratis Contact Form 7 Database Addon kunt u formulierinvoer bekijken in uw WordPress-dashboard.

Als u het risico van het kwijtraken van formulierinzendingen wilt verminderen of als u een centrale locatie wilt waar formulierinvoeringen kunnen worden opgeslagen en bekeken, wordt het gebruik van een extensie zoals de Contact Form 7 Database Addon ten zeerste aanbevolen. Flamingo is een andere gratis plug-in met vergelijkbare functionaliteit.

Hoewel de mogelijkheid om formuliervermeldingen in uw WordPress-dashboard op te slaan en te bekijken een betaalde functie is van WPForms, is het beschikbaar met de gratis versie van Ninja Forms, zonder dat u een add-on van derden hoeft te installeren.

Hoewel u extra functies aan Contactformulier 7 kunt toevoegen, houdt het vertrouwen in add-ons van derden voor bestaande plug-ins een risico in. Zoals al het geval is bij sommige Contact Form 7-extensies, is het niet ongebruikelijk dat add-ons worden ingetrokken of niet meer worden bijgewerkt, waardoor u geen functionaliteit meer heeft waar u afhankelijk van bent geworden.

Contactformulier 7 Upgrade-opties

Een ander punt om te overwegen bij het beslissen om al dan niet contactformulier 7 te gebruiken tijdens de wedstrijd, is dat de meeste andere populaire online formulieren voor WordPress freemium-plug-ins zijn.

Op het eerste gezicht is dit misschien geen positieve situatie, vooral als u op zoek bent naar een gratis manier om een ​​contactformulier toe te voegen aan uw WordPress-website.

Hoewel freemium-plug-ins, zoals Ninja Forms en WPForms, wel voldoende functionaliteit bevatten om u in staat te stellen gratis een contactformulier aan uw website toe te voegen, kunnen nog veel meer functies worden toegevoegd voor verschillende prijsklassen.

Als uw online formuliervereisten in de toekomst toenemen, zijn uw opties voor het toevoegen van meer functies vrij beperkt met Contact Form 7, maar met Ninja Forms en WPForms zijn de mogelijkheden voor het maken van formulieren veel meer open einde.

Contactformulier 7 vs de concurrentie

Zoals vermeld in deze review, zijn de twee belangrijkste gratis alternatieven voor Contact Form 7 Ninja Forms en WPForms.

De gratis versies van deze plug-ins maken het veel gemakkelijker om online formulieren te maken dan Contact Form 7, terwijl ze ook een paar meer functies bevatten, zoals de mogelijkheid om formuliervermeldingen op te slaan en te bekijken in het WordPress-dashboard, zoals het geval is bij Ninja Forms en de functionaliteit voor e-mailmarketingsoftware-integratie van WPForms.

Naast de freemium Ninja Forms en WPForms, is Gravity Forms een zeer populaire premium-only WordPress-formulieren-plug-in die het overwegen waard is, en een optie waar je meer over kunt lezen in onze recente Gravity Forms Review.

Laatste gedachten

In het verleden was Contact Form 7 absoluut een van de beste gratis plug-ins voor WordPress-formulieren. Nu zijn er echter betere alternatieven met modernere gebruikersinterfaces en een paar extra functies, terwijl ze over het algemeen ook gemakkelijker en leuker in gebruik zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van Contact Form 7 is dat het wordt geleverd met een kant-en-klaar formulier dat u relatief snel in uw pagina’s kunt invoegen.

Nu Ninja Forms (lees meer over Ninja Forms Free vs Ninja Forms Premium) ook wordt geleverd met een vooraf gemaakt contactformulier, terwijl ook een knop wordt toegevoegd aan de WordPress-editor, om nog maar te zwijgen van de interface voor slepen en neerzetten en de mogelijkheid om formulierinzendingen opslaan in uw WordPress-dashboard, het is veel gemakkelijker aan te bevelen dan Contactformulier 7.

Dus als u meer wilt doen dan het standaardformulier van Contactformulier 7 gebruiken, of als u denkt dat u dat in de toekomst zou willen, kunt u het beste enkele van de andere populaire online formulier-plug-ins bekijken die vandaag beschikbaar zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map