Atomic Blocks – Een van de beste Gutenberg / WordPress Block Plugins?

WordPress aanbiedingen


Met Gutenberg, gelanceerd als de nieuwe standaardeditor voor WordPress in december 2018, kun je prachtige inhoud maken met inhoudsblokken – met opties voor koppen, galerijen, kolommen, knoppen, video’s en meer.

Miljoenen WordPress-gebruikers hebben de klassieke editor geïnstalleerd, zodat ze de oude editor kunnen blijven gebruiken om inhoud te maken. Veel website-eigenaren beginnen echter te waarderen wat Gutenberg kan doen. Een reden hiervoor is het groeiende aantal Gutenberg-collectie-plug-ins die het uitbreiden door extra inhoudsblokken en meer opties aan te bieden.

In dit artikel bekijken we Atomic Blocks – een van de beste Gutenberg-collectie-plug-ins die beschikbaar zijn op WordPress.org.

Wat biedt Atomic Blocks?

Oorspronkelijk ontwikkeld door Mike McAlister, werd Atomic Blocks overgenomen door WordPress themabedrijf StudioPress en beheerd WordPress hostingbedrijf WP Engine (naast Mike’s Array Themes store). WordPress-ontwikkelaars Marcos Schratzenstaller en John Parris hebben ook bijgedragen aan de plug-in.

Atomic Blocks kunnen gratis worden gedownload van WordPress.org, of je kunt het rechtstreeks in je WordPress-beheergebied installeren.

De toekomst van sitebouw

Nadat je de plug-in hebt geactiveerd, zie je een startpagina. Hieronder staat een lijst met beschikbare blokken.

Deze pagina bevat 11 blokken: postraster, container, call-to-action, getuigenis, inline-kennisgeving, pictogrammen voor delen, auteursprofiel, accordeon, aanpasbare knop, drop-cap en afstandhouder en verdeler.

Beschikbare inhoudsblokken in atoomblokken

Vier extra blokken die niet worden vermeld op de startpagina zijn beschikbaar in Gutenberg: lay-outs, geavanceerde kolommen, prijzen en nieuwsbrief.

Het lay-outsblok kan ook worden geselecteerd via een speciale lay-outsknop bovenaan de pagina.

Lijst met atoomblokken

In het gedeelte Aan de slag staan ​​ook veelgestelde vragen en antwoorden over Gutenberg en Atomic Blocks.

Aan de slag met atoomblokken

Uw MailChimp API-sleutel kan worden ingevoerd op de instellingenpagina van Atomic Blocks, wat nodig is als u het nieuwsbriefblok wilt gebruiken.

Instellingen voor atoomblokken

Interessant is dat Atomic Blocks het Google Accelerated Mobile Pages (AMP) -project ondersteunt, dat is gemaakt om websites voor mobiele gebruikers te verbeteren.

Atomic Blocks wordt zelfs vermeld als een plug-in op de AMP voor WordPress-pagina, omdat Atomic Blocks ondersteuning biedt voor AMP ingebouwd in elk blok.

Lay-outs maken met atoomblokken

Atomic Blocks bevat vooraf ontworpen secties en lay-outs om u te helpen uw pagina’s vorm te geven.

De lay-outkiezer kan worden gekozen uit de blokkeerlijst of de lay-outsknop bovenaan elke pagina, en op dit moment zijn er acht secties en vier lay-outs.

Er zijn secties voor een koptekst, services (drie en vier kolommen), media en tekst, tekstlijst en afbeelding, teamleden, getuigenissen en contactgegevens met kaart.

Layout Selector

Er zijn twee ontwerpen voor productlancering beschikbaar als lay-out, en er is ook een ontwerp voor bedrijven en een ander voor freelancers.

Productlancering

Het containerblok kan worden gebruikt om verschillende individuele blokken in een container te plaatsen, die kunnen worden gebruikt om secties op uw site te maken. Vervolgens kunt u de opvulling, marges, achtergrondkleuren en afbeeldingen voor die sectie definiëren.

Ik heb altijd gemerkt dat het standaardblok van Gutenberg-kolommen frustrerend is, omdat het automatisch standaard twee kolommen bevat, en je moet het blok dan aanpassen om extra kolommen toe te voegen.

Atomic Blocks handelt de zaken beter af: wanneer u het kolommenblok selecteert, kunt u kiezen uit één tot zes kolommen, en als u twee, drie of vier selecteert, krijgt u een selectie van lay-outs die ze in verschillende breedtes weergeven.

Atomic Blocks Columns

Atomic Blocks geeft je aanzienlijk meer controle over lay-outs dan de standaard Gutenberg-editor, maar ik zou graag zien dat de ontwikkelaars voortbouwen op hun lay-outsysteem en meer secties, meer lay-outs en extra kolom- en rijstructuren introduceren.

De inhoudsblokken

De lay-outs, container en kolommenblokken worden weergegeven in uw inhoudsgebied wanneer u een nieuw blok toevoegt.

Layout knoppen

De resterende 12 blokken kunnen worden gebruikt om uw inhoud te verbeteren.

In de onderstaande schermafbeelding ziet u een voorbeeld van de drop cap, testimonial, spacer en mededelingenblokken. Ze zijn allemaal gemakkelijk te gebruiken en er is een goede selectie van opties voor elk blok om je te helpen tekst en kleuren aan te passen.

Je inhoud stylen met atoomblokken

Het bericht- en paginarasterblok is handig en laat u het aantal kolommen selecteren om berichten weer te geven, welke berichtcategorieën worden weergegeven en de lengte van het uittreksel. Meta-informatie kan ook worden in- en uitgeschakeld.

Berichten en Paginaraster

Het prijstabelblok is een leuke toevoeging. Voor elk product kunt u de titel, beschrijving, prijs, meerdere functies en een knop Nu kopen definiëren. Het enige dat u hoeft te doen, is op het onderdeel klikken dat u wilt bewerken.

Voor elk deel van de tafel zijn kleur- en opvulsecties beschikbaar.

Het Pricing Table Block

Een ander handig blok is het call-to-action-blok. U kunt dit gebruiken om een ​​nieuwsbrief te promoten of een nieuw product te hype dat u verkoopt.

Het heeft een eenvoudig ontwerp: titel, beschrijving en knop. De knop is koppelbaar en u kunt de kleuren aanpassen en zelfs een achtergrondafbeelding toewijzen als u dat wilt.

Oproep tot actieblok

Over het algemeen ben ik onder de indruk van de aangeboden blokken.

De blokontwerpen zien er goed uit, zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden veel stylingopties.

Het thema Atomic Blocks

De ontwikkelaars van Atomic Blocks hebben ook een gratis WordPress-thema met dezelfde naam uitgebracht, ontworpen voor gebruik met Gutenberg en de Atomic Blocks-plug-in.

Het thema Atomic Blocks heeft een minimaal ontwerp. Er zijn een paar opties voor het thema binnen de WordPress-thema-aanpasser, maar in vergelijking met de meeste andere WordPress-thema’s is het vrij beperkt.

Atomic Blocks Theme

Via de aanpasser kunt u de breedte van het inhoudsgebied aanpassen, een zoekbalk toevoegen aan uw navigatiemenu, de stijl en grootte van het lettertype selecteren en de slogan van de voettekst wijzigen.

Atomic Blocks Theme is misschien geschikt voor degenen onder u die een minimale bloglay-out willen, maar het doet niet genoeg om op te vallen tussen de massa.

Laatste gedachten

U vindt veel plug-ins voor het verzamelen van Gutenberg op WordPress.org, maar Atomic Blocks wordt met recht beschouwd als een van de beste.

De vooraf gedefinieerde secties en lay-outs en het veelzijdige kolomsysteem verbeteren een gebied waar Gutenberg ontbreekt. Er is ook een grote verscheidenheid aan inhoudgerelateerde blokken en ze geven je allemaal controle over styling.

Ik moedig je aan om Atomic Blocks zelf te bekijken om een ​​volledig beeld te krijgen van wat het kan doen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me