Alles in één SEO (gratis) versus alles in één SEO Premium – is het de moeite waard om ervoor te betalen?

WordPress aanbiedingen


Als het gaat om het kiezen van de beste zoekmachineoptimalisatie-plug-in voor WordPress, is All in One SEO moeilijk te verslaan.

Maar is het de moeite waard om te upgraden naar de premium-versie?

We gebruiken deze vergelijking om u te helpen deze vraag te beantwoorden. In tegenstelling tot sommige andere vergelijkingen, hebben we voor deze All in One SEO (gratis) versus All in One SEO Premium-gids beide versies van de plug-in op onze testsites geïnstalleerd en gebruikt, zodat we echt konden begrijpen wat ze konden doen.

Dit betekent dat u aan het einde van onze vergelijking een weloverwogen beslissing kunt nemen over de vraag of de gratis versie goed genoeg is voor uw website of dat het de moeite waard is om te betalen voor premium.

Laten we beginnen…

Over alles in één SEO voor WordPress

De All in One SEO-plug-in is gemaakt om u te helpen uw WordPress-website en de inhoud ervan voor zoekmachines te optimaliseren, waardoor de kans groter wordt dat uw website wordt gevonden wanneer mensen zoeken naar termen waarover u heeft geschreven. Als uw website onderwerpen bevat waar mensen naar op zoek zijn, kan goede SEO u helpen uw publiek te laten groeien.

Voorbeeld zoekmachine resultaten

Effectieve zoekmachineoptimalisatie kan mensen helpen uw website te vinden en het bezoekersaantal te verhogen.

Hoewel WordPress uit de doos als zoekmachinevriendelijk wordt beschouwd, kan een plug-in zoals All in One SEO het nog meer maken.

In deze alles-in-één SEO-beoordeling en -vergelijking bekijken we precies hoe de plug-in dit bereikt en of de gratis versie genoeg doet – of dat u moet overwegen om te upgraden naar de premium-versie.

We bekijken eerst de gratis versie, voordat we kijken naar de premium-optie. Vervolgens bespreken we de belangrijkste verschillen tussen de twee.

Alles in één SEO gratis

De gratis versie van deze plug-in is sinds de lancering in 2007 meer dan 48 miljoen keer gedownload en is momenteel actief op meer dan 3 miljoen WordPress-websites. Hoewel het niet meer de meest gebruikte WordPress SEO-plug-in is, staat het comfortabel op de tweede plaats achter de meer dan 5 miljoen actieve gebruikers van Yoast SEO. (Je kunt onze All in One SEO versus Yoast SEO plug-in vergelijking hier lezen.)

Alles in één SEO gratis plug-in

De gratis versie van All in One SEO is beschikbaar via de officiële WordPress Plugin-directory.

Omdat de gratis versie van All in One SEO beschikbaar is in de officiële WordPress Plugin-directory, kan deze met slechts een paar klikken op uw website worden geïnstalleerd.

Alles in één SEO gratis installatieprogramma

U kunt de gratis versie van All in One SEO vanuit uw WordPress-dashboard installeren.

Als u een andere SEO-plug-in gebruikt, zoals Yoast SEO, kunt u de All in One SEO-importtool gebruiken om de gegevens en instellingen van de oude plug-in naar de nieuwe te migreren.

Instellingen voor SEO-plug-ins importeren

All in One SEO maakt het gemakkelijk om instellingen te importeren uit een selectie van thema’s en plug-ins.

Algemene instellingen

Zodra de plug-in op uw website actief is, kunt u beginnen met het optimaliseren van uw site via de algemene instellingen.

Algemene plug-in-instellingen

Via de algemene instellingen kunt u snel de SEO-titel en beschrijving van uw website invoeren.

Zelfs met de gratis versie gaan alle instellingen vergezeld van een tooltip die informatie geeft over hun doel. Vaak worden links weergegeven die u naar de relevante pagina in de All in One SEO online documentatie brengen voor meer gedetailleerde informatie. Dit is allemaal erg handig, want er zijn veel instellingen en het is niet altijd meteen duidelijk wat ze doen.

Aangepaste instellingen voor berichttype

Met de gratis versie van All in One SEO kunt u aangepaste berichttypen optimaliseren, waaronder WooCommerce-producten.

De gratis versie van All in One SEO werkt met aangepaste berichttypen, evenals de standaard WordPress-blogberichten en -pagina’s. Je hebt echter ook de mogelijkheid om de plug-in uit te schakelen voor sommige of al je aangepaste berichttypen. Dankzij dit, als u uw eigen aangepaste berichttypen maakt, of als u een plug-in gebruikt die er zelf een maakt (zoals WooCommerce), zal All in One SEO u helpen ze zoekmachine-vriendelijker te maken.

WordPress Post en pagina-optimalisatie

De algemene instellingen zijn iets waar u waarschijnlijk maar één keer mee zult werken (of misschien nadat u grote veranderingen aan uw website heeft aangebracht); De All in One SEO-velden die worden weergegeven op de WordPress-post en paginaschermen, zijn waar u deze plug-in het meest zult gebruiken.

SEO-velden op WordPress Post Editor

All in One SEO voegt een aangepast paneel met velden toe aan de WordPress-bericht- en pagina-editor-schermen.

De informatie die u aan deze velden toevoegt, wordt gebruikt door zoekmachines zoals Google om het onderwerp van uw inhoud te bepalen. De inhoud van de titel- en beschrijvingsvelden wordt ook gebruikt door zoekmachines wanneer ze uw website vermelden op hun resultatenpagina’s.

Het voorbeeldfragmentgedeelte van het All in One SEO-paneel laat zien hoe uw inhoud eruit zou kunnen zien wanneer deze wordt weergegeven in de zoekresultaten van de zoekmachine. Een beschrijvend en verleidelijk stuk tekst kan de kans vergroten dat gebruikers van zoekmachines doorklikken naar uw website.

Preview van All in One SEO-velden

Zoekmachines zoals Google gebruiken vaak de inhoud van de titel- en beschrijvingsvelden van All in One SEO op hun resultatenpagina’s.

Hoewel u niet precies kunt bepalen hoe uw website wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines, geeft het gebruik van een plug-in – zoals All in One SEO – de mogelijkheid om deze velden in te vullen telkens wanneer u een nieuwe post of pagina publiceert, kans om te bepalen hoe de vermelding voor uw site wordt weergegeven.

Alles in één SEO Extra instellingen

Als u een bericht of pagina publiceert die u niet wilt opnemen in de indexen van zoekmachines, kunt u de extra instellingen gebruiken.

Met de andere opties in het All in One SEO-paneel kunt u zoekmachines vragen de post of pagina niet op te nemen in hun index en resultaten, zoekmachines vragen om geen links erin te volgen en de plug-in-functies uit te schakelen. U kunt ook de Google Analytics-integratie voor de post of pagina uitschakelen.

Alles in één SEO WooCommerce-ondersteuning

In tegenstelling tot sommige andere WordPress SEO-plug-ins, werkt de gratis versie van All in One SEO met WooCommerce om u te helpen uw online winkel en zijn producten te optimaliseren voor zoekmachines.

WooCommerce Product SEO

De gratis versie van All in One SEO werkt met WooCommerce om u te helpen uw producten voor zoekmachines te optimaliseren.

Als onderdeel van de ondersteuning voor de WooCommerce-plug-in biedt All in One SEO u de mogelijkheid om de velden op de productpagina weer te geven.

U kunt meer WooCommerce-gerelateerde functies ontgrendelen door te upgraden naar de betaalde versie van All in One SEO, maar als u uw door WooCommerce aangedreven e-commerce winkel gratis wilt optimaliseren, kan All in One SEO zeker helpen.

Integratiefuncties

U kunt ook de gratis versie van All in One SEO gebruiken om uw WordPress-website te integreren met Google Analytics, Google Plus, Google Webmaster Tools, Bing Webmaster Center en Pinterest. Deze functies bieden u een snelle en gemakkelijke manier om uw site te verifiëren met services die u kunnen helpen bij uw SEO- en social media-marketinginspanningen. Ze kunnen u ook behoeden voor het installeren van extra plug-ins die deze functionaliteit bieden, waardoor uw site mogelijk soepel blijft werken.

Als onderdeel van de integratiefuncties van All in One SEO, kunt u de plug-in gebruiken om een ​​XML-sitemap te maken en in te dienen bij services zoals Google en Bing. Aangezien zoekmachines door zoekmachines worden gebruikt om te begrijpen hoe uw site is georganiseerd en om al uw gepubliceerde inhoud te vinden, kan deze functie ervoor zorgen dat al uw berichten en pagina’s worden geïndexeerd in databases van zoekmachines.

De gratis versie van All in One SEO heeft ook de mogelijkheid om een ​​sitemap voor uw afbeeldingen in te dienen, waardoor dit type inhoud ook wordt geïndexeerd. Bovendien zal de plug-in elke keer dat uw site wordt bijgewerkt Google en Bing op de hoogte stellen om hen aan te moedigen uw site te crawlen en de nieuwe inhoud te indexeren. We zullen dit binnenkort in meer detail bespreken, maar een upgrade naar de betaalde versie ontgrendelt de ondersteuning voor het maken van XML-sitemaps voor uw video-inhoud ook.

Zoals u kunt zien, helpt de gratis versie van All in One SEO u om uw website en elk stuk inhoud dat u publiceert te optimaliseren. De plug-in heeft ook een aantal goede integratiefuncties om uw site te verbinden met nuttige services van derden, evenals het optimaliseren van WooCommerce-productvermeldingen.

De gratis versie heeft dus veel te bieden, maar is het de moeite waard om premium te gaan? Laten we eens kijken door de functies van de betaalde versie te verkennen.

Alles in één SEO Premium

Met prijzen vanaf $ 68 (op het moment van schrijven), is de betaalde versie van All in SEO niet de duurste premium-plug-in die beschikbaar is voor WordPress. Is het echter met zo’n gratis versie boordevol functies de moeite waard om het geld uit te geven om te upgraden naar de premium-versie? Laten wij het uitzoeken…

Premium installatie- en upgradeproces

Voordat we de functies van de betaalde versie verkennen, volgt hier een kort overzicht van het upgradeproces.

Gelukkig gaat er bij het overstappen van de gratis versie van All in One SEO naar de betaalde versie niets verloren. Omdat al uw instellingen en inhoud zijn opgeslagen in uw WordPress-database, kunt u, zelfs als u de gratis versie verwijdert voordat u de premium-plug-in installeert, precies verdergaan waar u was gebleven.

Nadat u de plug-in van de All in One SEO-website hebt gekocht, kunt u de bestanden downloaden voordat u ze naar uw site uploadt. Zodra de plug-in is geactiveerd, kunt u uw licentiesleutel invoeren om updates in te schakelen. De plug-in zou nu klaar moeten zijn voor gebruik.

Premium algemene instellingen

Als u een upgrade uitvoert van de gratis optie naar de betaalde versie, is het belangrijkste verschil op de pagina met algemene instellingen de mogelijkheid om de taxonomieën, zoals categorieën en tags, op uw site of eventuele aangepaste taxonomieën die mogelijk actief zijn, te optimaliseren..

Instellingen voor plug-in voor taxonomie

All in One SEO Pro kan worden gebruikt om de categorieën, tags en andere taxonomieën op uw WordPress-website te optimaliseren.

Als u ervoor kiest om deze premiuminstelling in te schakelen, kunt u zoekmachinevriendelijke metatitels en beschrijvingen toevoegen aan alle taxonomieën op uw site op dezelfde manier als voor berichten en pagina’s. U kunt de opties ook gebruiken om zoekmachines te vragen de categorie- en tagpagina’s niet te indexeren en geen links te volgen.

Voorbeeld taxonomievelden

Indien ingeschakeld, kunt u via het plugin-paneel SEO-metatitels en beschrijvingen toevoegen aan de taxonomieën op uw site.

Dus als u wilt proberen uw WordPress-taxonomieën geïndexeerd en gerangschikt in zoekmachines te krijgen, zou dit interessant moeten zijn. Als u WooCommerce op uw site gebruikt, kunt u deze premiumfunctie ook gebruiken om uw productgerelateerde taxonomieën voor e-commerce te optimaliseren en meer verkeer naar uw winkel te trekken.

Premium Video Sitemap-module

Als u video’s publiceert op uw WordPress-website, helpt de videositemap-module in All in One SEO Pro zoekmachines om die video’s te indexeren en te rangschikken.

Voorbeeldresultaten van Video Serach Engine

De alles-in-één SEO Premium-video-sitemapfunctie kan uw video’s helpen verschijnen in de videozoekmachines.

Indien ingeschakeld, scant deze functie uw site op video’s en neemt deze vervolgens op in de XML-sitemap. Zoekmachines zullen hopelijk rich snippet-informatie over uw video’s weergeven in hun resultaten.

Toegang tot Premium-ondersteuningsforums en instructievideo’s

Een ander voordeel van het upgraden van de gratis versie naar de betaalde All in One SEO-plug-in is toegang tot de Pro-ondersteuningsforums. Hoewel gebruikers van de gratis plug-in vragen kunnen stellen aan het forum in de WordPress plug-in-directory, heeft uw website, als u een belangrijk doel dient, misschien liever toegang tot de meer responsieve premium-ondersteuningsforums voor het geval er iets misgaat.

Premium plug-in ondersteuningsforums

All in One SEO Premium-gebruikers krijgen toegang tot de Pro-ondersteuningsforums.

Premium-gebruikers krijgen ook toegang tot video-tutorials over de belangrijkste functies van de plug-in. Als je zeker wilt zijn dat je het meeste uit All in One SEO haalt en je WordPress-website correct optimaliseert, kunnen deze video’s het de moeite waard maken om premium te gaan.

Premium video-tutorials

Door te upgraden naar All in One SEO Premium krijgt u toegang tot de gesproken video-tutorials.

Belangrijkste verschillen tussen de All in One SEO Free en Premium Versions

In het vorige gedeelte van deze vergelijking worden de belangrijkste functies in de Premium-versie beschreven die niet beschikbaar zijn voor gebruikers van de gratis plug-in. Maar voor een snel overzicht zijn hier de belangrijkste extra’s die bij de premium-versie worden geleverd:

 • Toegang tot de Pro-instructievideo’s.
 • Geavanceerde ondersteuning voor WooCommerce.
 • Mogelijkheid om een ​​XML-sitemap te maken voor videocontent.
 • Mogelijkheid om SEO-metatitels en beschrijvingen toe te voegen voor tags, categorieën en andere taxonomieën.
 • Toegang tot de Premium-ondersteuningsforums en het kenniscentrum.

Een ander voordeel van een upgrade naar de betaalde versie van All in One SEO is het verwijderen van de prominente berichten die u vragen om de plug-in te upgraden, en het verwijderen van advertenties voor andere tools en services die worden weergegeven in uw WordPress-dashboard.

Als een van dat klinkt alsof het nuttig kan zijn, behandelt de volgende sectie de prijsinformatie voor deze plug-in.

Prijsinformatie

Prijsinformatie voor plug-ins

De premium-versie van All in One SEO is beschikbaar in drie prijsplannen. Op het moment van schrijven waren de prijzen met 50 procent verlaagd tot:

 • Individueel: $ 68 voor gebruik op één website.
 • Zakelijk: $ 118 voor gebruik op tien websites.
 • Bureau: $ 559 voor gebruik op een onbeperkt aantal websites.

Alle drie de opties bevatten één jaar toegang tot ondersteuning en plug-in-updates. Nadat de jaarlijkse licentie is verlopen, hebt u de mogelijkheid om de plug-in te vernieuwen of te gebruiken zonder ondersteuning en zonder toegang tot updates.

Aangezien de prijzen van de Premium-versie momenteel met 50 procent worden verlaagd, moet u bij het verlengen van uw licentie mogelijk de volledige prijs betalen, dus houd daar rekening mee wanneer u de lopende kosten van het gebruik van deze plug-in overweegt.

Laatste gedachten

Omdat SEO soms meer een kunst dan een wetenschap is, zullen uw resultaten van het gebruik van deze of een andere plug-in variëren. Beide versies van All in One SEO lijken echter zeker capabele plug-ins voor het optimaliseren van uw WordPress-website voor zoekmachines zoals Google en Bing, en voor het integreren van uw site met handige services zoals Google Analytics en Webmaster-tools. Dus moet je upgraden?

Als u video’s publiceert op uw WordPress-website en u wilt dat die inhoud wordt weergegeven in de videozoekmachines, kan een upgrade naar de betaalde versie om de video XML-sitemapfunctie te ontgrendelen een goede investering zijn.

Een andere reden om te upgraden is toegang tot de video-tutorials. Als u niet zeker bent van SEO en graag hulp wilt bij het gebruik van de plug-in functie om uw WordPress-website zoekmachine-vriendelijker te maken, zullen deze video’s helpen. Er zijn echter nog andere WordPress-instructievideo’s voor verschillende SEO-plug-ins.

Ten slotte, aangezien de betaalde versie toegang biedt tot de premium ondersteuningsforums, kunt u terecht als er iets misgaat met uw site en de zoekmachineoptimalisatie. Aangezien SEO voor de meeste websites van vitaal belang is, kan het de upgradeprijs alleen al waard zijn voor toegang tot een premium ondersteuningskanaal voor het geval u problemen begint te krijgen.

Omdat de gratis versie van All in One SEO een groot aantal functies heeft, hoeven de meeste gebruikers niet te upgraden. Maar als een van de bovengenoemde punten uw website ten goede komt, wordt All in One SEO Premium aanbevolen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map