Viisi parasta FTP-asiakasohjelmaa – sekä Macille että Windowsille

WordPress-tarjoukset


FTP-asiakas antaa sinulle graafisen tavan toimia vuorovaikutuksessa palvelimellasi olevien tiedostojen kanssa, mikä on todella hyödyllinen, kun hallitset WordPress-verkkosivustoa (tai myös muun tyyppisiä verkkosivustoja!)..

Etsitkö paras FTP-asiakas palvelimellasi olevien tiedostojen hallintaan? Tässä viestissä olemme keränneet viisi hienoa FTP-asiakasohjelmaa kaikille käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Windows, Mac ja Linux.

Huomaa: Vaikka kutsumme näitä “parhaiksi FTP-asiakkaiksi”, kaikki nämä ohjelmat tukevat tietysti paljon turvallisempaa SFTP-yhteysmenetelmää. Sinun tulee aina muodostaa yhteys SFTP: n kautta FTP: n sijasta aina kun mahdollista.

Parhaat ilmaiset FTP-asiakkaat

Useimmille käyttäjille ilmainen FTP-asiakas saa työnsä täysin päätökseen, joten älä tunnu siltä, ​​että sinun on halkaista avata lompakko vain saadaksesi vankka FTP-ohjelma.

Käyttöliittymäsuunnittelussa ilmaisilla asiakkailla ei ole aina kauneinta kokemusta, mutta toiminnallisuuden kannalta ilmaisen asiakkaan tulisi voida tehdä kaikki tarvitsemasi (ja sitten jotkut).

WinSCP (Windows)

WinsSCP ftp-käyttöliittymä

WinSCP on yksi suosituimmista ilmaisista FTP-ohjelmista Windows-käyttäjille.

Se tarjoaa kaksi erilaista käyttöliittymää – ortodoksisen tiedostonhallinnan ”Commander Interface”, jossa näet paikalliset tiedostot vasemmalla ja etätiedostot oikealla. Tai ‘Explorer-käyttöliittymä’, jossa näet vain etätiedostot. Viitteenä yllä oleva kuvakaappaus kuvaa ”komentajan käyttöliittymää”.

Ilmaisista FTP-asiakkaista sanoisin, että WinSCP: llä on yksi parhaiten näyttävistä rajapinnoista – ja kyky valita kahden eri käyttöliittymän välillä on melko kätevää.

Yhdistämiseen voidaan käyttää FTP-, FTPS-, SCP-, SFTP-, WebDAV- tai S3-protokollia. Ja jos haluat tallentaa yhteydetiedot, WinSCP salaa salasanasi ja antaa sinun asettaa pääsalasanan tallennettujen yhteyksien avaamiseksi..

Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Integroitu koodieditori auttaa sinua muutosten tekemisessä
 • Työtilan säästäminen (esim. Tallentaa useita sivustoja, joihin olet yhteydessä, helppoa uudelleenkäyttöä varten myöhemmin)
 • Tiedostojono
 • Tiedoston jatkaminen

Virallinen nettisivu

FileZilla (Windows, Mac, Linux)

Yhdessä WinSCP: n kanssa FileZilla on yksi suosituimmista vaihtoehdoista ilmaisten FTP-asiakkaiden suhteen, ja se on myös monialustainen tuki Windowsille, Macille ja Linuxille.

Toisin kuin WinSCP, FileZillan kanssa on kuitenkin kiistetty. Jotkut ihmiset eivät pidä siitä, että SourceForge-asennusohjelman mukana tulee mukana toimitettuja tarjouksia (esim. Se yrittää saada sinut asentamaan muita ohjelmia). Käytän henkilökohtaisesti FileZillaa (asennettu projektin sivustolta – ei SourceForgea), eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia haittaohjelmien kanssa. Sinun pitäisi kuitenkin olla tietoinen siitä, mitä jotkut sanovat, koska tämä on suosittu kritiikki.

Päästämme yksityiskohtiin sen ulkopuolella …

Ensinnäkin FileZillan käyttöliittymä näyttää ehdottomasti hieman vanhentuneelta, etenkin verrattuna WinSCP: hen:

FileZilla FTP-käyttöliittymä

Mutta siinä on hyvä luettelo ominaisuuksista, mukaan lukien:

 • Tiedostonsiirtoa jatketaan
 • Välilehti
 • Pääsalasana yhteydetietojen tallentamiseksi (FileZilla piti turvallisesti salasanojen turvallista säilyttämistä, mutta nyt se voi salata pääsalasanan takana olevat tallennetut salasanat)
 • Etä tiedostohaku

Ilmaisen version lisäksi on myös 19,99 dollaria Pro -versio, joka lisää tukea muille protokollille, kuten Amazon S3, Google Cloud / Drive, Microsoft Azure ja niin edelleen..

Virallinen nettisivu

Cyberduck (Windows, Mac)

Cyberduck on suosittu ilmainen FTP-asiakasohjelma, joka toimii sekä Windowsissa että Macissa. FTP: n ja SFTP: n tukemisen lisäksi Cyberduck tukee myös monia muita protokollia, mukaan lukien:

 • Amazon S3
 • WebDAV
 • Google Cloud
 • Taivaansininen
 • Pilvitallennuspalvelut (Google Drive, Dropbox, OneDrive jne.)

Rajapinnan suhteen Cyberduck on paljon vähäisempi kuin sekä WinSCP että Filezilla. Oletusarvoisesti se näyttää vain palvelimesi tutkimusnäkymän ja asettaa tiedostojen siirtojonon erilliseen ponnahdusikkunaan:

Cyberduck FTP -liitäntä

Joten jos haluat, että kaksoisruudunäkymä paikallisella tiedostoselaimella on, kuten WinSCP ja FileZilla tarjoavat, haluat todennäköisesti valita toisen FTP-ohjelman.

Tiedostojen muokkaamiseksi Cyberduck antaa sinun valita haluamasi tekstieditorin, jonka avulla voit työskennellä tutussa käyttöliittymässä. Ja se sisältää myös muita hienoja ominaisuuksia, kuten tiedostojen jatkamista ja synkronointia.

Virallinen nettisivu

Parhaat premium-FTP-asiakkaat

Sattumalta molemmat premium-FTP-asiakkaat ovat vain Macille. Vaikka voit varmasti löytää premium-vaihtoehtoja Windowsille, ei todellakaan ole paljon, joka erottaa ne WinSCP: stä tai muista ilmaisista vaihtoehdoista.

Itse asiassa tekeessäni paljon tutkimusta sosiaalisessa mediassa tämän viestin suhteen, en tavannut yhtäkään henkilöä, joka suositteli premium-luokan Windows FTP -asiakasta (vaikka seuraaville kahdelle Mac FTP -asiakkaalle oli paljon suosituksia).

Lähetä (Mac)

Kun kyse on premium-FTP-ohjelmista Mac-käyttäjille, Transmit on ehdottomasti tunnetuin vaihtoehto. Se tulee Panic Inc: ltä, joka on sama joukkue muiden suosittujen työkalujen, kuten Coda-editorin, takana.

Ensimmäinen asia, jonka huomaat, on käyttöliittymä. Se vain, näyttää hyvältä mukavammalta kuin melkein jokainen ilmainen FTP-ohjelma, jolla on puhdas, yksinkertainen ulkonäkö:

Lähetä FTP-liittymä

Ydinprotokollien, kuten FTP, SFTP, WebDAV ja S3, lisäksi Transmit tukee myös 11 pilvipalvelua, kuten Google Drive, Dropbox ja muut.

Uusin versio – Transmit 5 – tarjoaa nopeita parannuksia, ja siinä on myös hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten:

 • Tiedoston synkronointi
 • Eräa uudelleennimetiedostot
 • Kaksikerroinen sisäänkirjautuminen suojaamaan yhteydetiedot (mukaan lukien tuki YubiKeylle)

Hinta: $ 45

Virallinen nettisivu

Haarukkatrukki (Mac)

Lähetyksen jälkeen Haarukkatrukki on luultavasti seuraava suosituin premium-vaihtoehto Mac-käyttäjille.

Kaksi suurta syytä, miksi ihmiset näyttävät pitävän Trukista, ovat sen nopeus ja tumman tilan käyttöliittymä.

Tämän lisäksi Forklift tukee suosituimpia protokollia, kuten SFTP, FTP, WebDAV, Amazon S3 ja muut.

Käyttöliittymä käyttää mukavaa kaksiruudunäkymää, ja se sisältää myös ominaisuuden, jonka avulla voit esikatsella tiedostoja Forklift-sovelluksessa. Voit esimerkiksi katsella kuvia tai katsella videoita tarvitsematta ladata tiedostoa. Se ei todennäköisesti tule käteväksi joka päivä, mutta se on siisti ominaisuus:

Trukin FTP-liittymä

Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat:

 • Tiedoston synkronointi
 • Valitse ensisijainen editori tiedostojen muokkaamiseen
 • Tiedostohaku
 • Työtilat (esim. Tallenna useita yhteysvälilehtiä ja avaa ne myöhemmin uudelleen)
 • Lisää tunnisteita tiedostojen järjestämiseen
 • Tiedostojen uudelleen nimeäminen joukkona

Hinta: $ 29.95

Virallinen nettisivu

Bonus: File Manager WordPress -laajennus

Okei, File Manager -laajennus ei ehdottomasti ole täydellinen FTP-asiakas. Olen kuitenkin sisällyttänyt sen bonuksena, koska jos käytät WordPressiä, se saattaa auttaa sinua saamaan tarvitsemasi toiminnot suoraan WordPress-kojelaudan sisäpuolelta..

Pohjimmiltaan File Manager antaa sinun hallita WordPress-sivustosi palvelimen tiedostoja uudelta WP-tiedostonhallinta -välilehti WordPress-hallintapaneelissa. Poistumatta kojetaulusta, voit:

 • Muokata
 • Poistaa
 • upload
 • ladata
 • Kopio
 • Jne

WP File Manager -laajennusliittymä

Joten, jos haluat vain suorittaa joitain yksinkertaisia ​​tiedostojen hallintaa palvelimellasi, tämä voisi olla harkitseva. Varmista vain, että WordPress-järjestelmänvalvojan tili on lukittu tiukasti, koska kuka tahansa järjestelmänvalvojan oikeuksilla voi muokata suoraan palvelimesi tiedostoja.

Tiedostonhallinnassa on ilmainen versio WordPress.org-sivustossa, samoin kuin 25 dollarin Pro-versio.

WordPress.org-listaus

Wrap Up: Mikä on paras FTP-asiakas?

Vaikka yleensä on selkeitä syitä valita ilmaisen ja premium-tarjouksen välillä, tämä päätös todellakin vain tulee mieltymystesi mukaiseksi, koska jopa ilmaisten vaihtoehtojen pitäisi voida tehdä kaikki, mitä useimmat käyttäjät tarvitsevat.

WinSCP ja FileZilla ovat hienoja ilmaisia ​​vaihtoehtoja, jos pidät kahden paneelin lähestymistavasta nähdä sekä paikalliset että etätiedostot käyttöliittymässä (tosin taas varmista, että saat puhtaan FileZilla-asennusohjelman).

Toisaalta, jos haluat nähdä vain palvelimen etätiedostot, Cyberduckilla on todella puhdas käyttöliittymä, se on ilmainen ja toimii sekä Windowsissa että Macissa.

Jos käytät Mac-tietokonetta, kaksi premium-vaihtoehtoa – Lähetys ja Haarukkatrukki – tarjoavat todella hienoja rajapintoja sekä ylimääräisiä mukavia ominaisuuksia, kuten kaksitekijän todennuksen (lähetys) ja yksityiskohtaisen tiedoston esikatselun (haarukkatrukki)..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me