Seitsemän parasta ilmaista ja premium-tekstieditoria – sekä Macille että Windowsille

WordPress-tarjoukset


Yksi yleisimmistä WordPress-aloittelijoiden tekemistä virheistä on tekstinkäsittelyohjelman (kuten Microsoft Word, Pages ja WordPerfect) käyttäminen palvelinpuolen lähdekooditiedostojen (kuten .html, .css ja .php tiedostojen jne.) Muokkaamiseen. Ongelmana on, että tekstinkäsittelyohjelmien on upotettava tiedostoon (kulissien takana) paljon ylimääräistä tietoa määritelläkseen erilaisia ​​asioita, kuten fonttityylit jne. – tiedot, jotka ovat melkein aina molemmat ominaisia ​​käytettävälle tekstinkäsittelyohjelmalle JA kokonaan käsittämätöntä sellaisille palvelinpuolen järjestelmille, joita vaaditaan verkkosivustojen käyttämiseen (olivatpa ne WordPressin ylläpitämiä tai muulla tavoin). Ratkaisu on kuitenkin erittäin yksinkertainen: Luodessasi ja / tai muokkaamalla palvelinpuolen tiedostoja (kuten WordPressin kanssa käytettäviä), muista käyttää vain tarkoitukseen rakennettua tekstieditoria. Katsotaanpa muutamia parhaista vaihtoehdoista, jotka on luotu erityisesti tehtävää varten: sekä ilmaisia ​​että palkkioisia – sekä Macille että Windowsille:

Ensisijaiset tekstieditorit:

Etsitkö muuta kuin pelkkää tekstieditoria ja saitko rahaa säästää? Siirry sitten jompikumpi näistä (huomautus: vieritä alas saadaksesi joitain erinomaisia ​​ilmaisia ​​vaihtoehtoja…

Ylpeä teksti (Windows, Mac ja Linux)

Sublime Text on julkisesti julkaistu vuonna 2008 ja on nyt yksi suosituimmista ja arvostetuimmista tekstieditorista! Yksi merkittävimmistä asioista, jotka erottavat tämän tietyn ohjelmiston, on se, että se toimii kaikilla kolmella tärkeimmällä alustalla (Windows, OSX ja Linux) – minkä lisäksi se tukee myös suurta kielivalikoimaa, ja sitä voidaan muokata laajasti JSON-asetustiedostojen avulla (mukaan lukien projekti- ja alustakohtaiset asetukset), ja tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, mukaan lukien sarakkeiden valinta ja monivalintamuokkaus, automaattinen täydennys, katkelmat, sisäisen editorin koodin rakennus ja erityisen kätevä navigointijärjestelmä, jonka avulla käyttäjät voivat avata tiedostoja vain muutamalla näppäimen painalluksella ja siirry heti tiettyihin symboleihin, linjoihin tai sanoihin.

ylevä-text-kuvakaappaus

Hinta – 70 dollaria (huomautus: ilmainen kokeiluversio on saatavilla).

Virallinen nettisivu

BBEdit (Mac-koneille)

Erityisesti ohjelmistokehittäjille ja verkkosivujen suunnittelijoille (ja yli 20 vuoden historialla) BBEdit sisältää tehokkaita monitiedostojen tekstihakuominaisuuksia, mukaan lukien vahva tuki Perlin kanssa yhteensopiville säännöllisille lausekkeille ja GREP: lle. Se sisältää FTP- ja SFTP-työkalut, integroituu erilaisiin koodinhallintajärjestelmiin, tukee versionhallintaa, näyttää erot tiedostoversioiden välillä ja mahdollistaa muutosten yhdistämisen. Huomionarvoista on myös se, että sama BBEditä valmistava yritys tarjoaa myös täysin ilmaisen version ‘nimeltä TextWrangler’, katso alla – mikä saattaa hyvinkin riittää, jos etsit vain huippuluokan tekstieditoria muokattavaksi (tai jopa luoda) muutama lähdetiedosto ajoittain!

BBEdit-näyttökuva

Hinta – 49,99 dollaria (huomautus: ilmainen kokeiluversio on saatavilla).

Virallinen nettisivu

TextMate (Mac-koneille)

Teksti, joka on laskettu puuttuvaksi toimittajaksi ja palkittiin Applen Design Award -palkinnolla parhaalle kehittäjätyökalulle Applen maailmanlaajuisessa kehittäjäkonferenssissa vuonna 2006, TextMate on rakastettu tekstieditori, jolla on useita merkittäviä ominaisuuksia, kuten deklaratiiviset mukautukset, avoimien asiakirjojen välilehdet, tallennettavat makrot, taitettavat osat, katkelmat, kuori-integraatio ja laajennettava nippusysteemi. Lyhyesti sanottuna: se on sekä käyttämisen ilo että erittäin kykenevä – mikä on lisäksi erityisen hyvin dokumentoitu – helvetin, sillä on jopa oma kirja! Jos olet hardcore-koodaaja, joka kehittyy Mac-tietokoneessa, muista tarkistaa tämä!

TextMate-näyttökuva

Hinta – 54 dollaria (huomautus: ilmainen kokeiluversio on saatavilla).

Virallinen nettisivu

Ilmaiset tekstieditorit:

Vaikka yllä mainitut premium-tekstieditorit ovat kaikki erittäin mukavia, jos olet vain perus- / aloittelijakehittäjä, saatat hyvinkin löytää yhden näistä ilmaisista vaihtoehdoista enemmän kuin riittää …

Atom (Windows, Mac ja Linux)

Julkaistu 25. kesäkuuta 2015, Atom on tämän luettelon uusin tekstieditori – ja valinta, jota ammattikooderit kaikkialla todennäköisesti haluavat harkita vakavasti! Kahvi ja vähemmän kirjoitettu Atom on täysin ilmainen ja avoimen lähdekoodin tekstieditori, joka tukee Node.js: ssä kirjoitettuja plugineja. Luojat ovat nimittäneet siitä “hakkeroitavaa tekstieditoria 2000-luvulle”.

Atom on moderni ja erittäin käyttäjäystävällinen tekstieditori – työkalu, jota voit mukauttaa tekemään kaiken mitä tahansa. Siinä on eri alustojen editointi, sisäänrakennettu paketinhallinta, älykäs automaattinen täydennys, tiedostojärjestelmäselain, neljä käyttöliittymää ja kahdeksan sisäänrakennettua syntaksia-teemaa, useita ruutuja ja – tietysti: kätevä etsiä ja korvata ominaisuuksia.

Atom-tekstieditori - näyttökuva

Virallinen nettisivu

TextWrangler (Mac-koneille)

Ilmainen vaihtoehto BBEditille (katso yllä), TextWrangler eroaa premium-vastineestaan ​​monin tavoin – kaikki yksityiskohdat esitetään mukavassa taulukossa täällä olevalla virallisella Bare Bones -verkkosivustolla (erityisesti puuttuvat erilaiset HTML-merkintätyökalut, tekstin täydentäminen ja tiedosto) organisaation ominaisuudet). Aina kun huomaan, että minun on suositeltava täysin ilmaista tekstieditoria Macille (tai kun minun on käytettävä sitä jonkun toisen tietokoneella jne.), Menen melkein jatkuvasti suoraan tähän – lähinnä siksi, että se on vain niin tylsä ​​ja helppo käyttää!

TextWrangler-näyttökuva

Virallinen nettisivu

Komodo Edit (Windows, Mac ja Linux)

Komodo IDE: n ilmainen ja avoimen lähdekoodin vastine Komodo Edit mahdollistaa käyttäjän räätälöinnin laajennusten ja makrojen avulla, ja siinä on joukko erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten automaattinen täydennys, useita valintoja, älykkäät katkelmat, jotka näyttävät täydellisen luettelon. Kaikkien tämän vapaan voiman haittapuoli johtuu IDE-juuristaan, se ei ehkä ole aivan yhtä käyttäjäystävällinen kuin jotkut sen yksinkertaisemmista kilpailijoista. Kaiken kaikkiaan anna se mennä (varsinkin jos olet enemmän kokeneita käyttäjiä), mutta jos haluat vain muokata muutamaa yksittäistä lähdetiedostoa, tämä voi olla hieman liian pelottava aloittaaksesi kanssa!

Komodo Muokkaa-näyttökuva

Virallinen nettisivu

Muistio ++ (Windows)

Notepad ++ on monien mielestä Windowsin parhaaksi ilmaiseksi tekstieditoriksi saatavana (ja tähän mennessä yli 28 miljoonaa latausta), Notepad ++ on vankka, tehokas ja erittäin kykenevä tekstieditori, joka saa työn suoritettua! Se tukee yli 50 ohjelmointikieltä, avaa suuret tiedostot huomattavasti nopeammin kuin Windowsin oletusasetus (mainittu alla) ja tarjoaa monenlaisia ​​vaikuttavia ominaisuuksia, mukaan lukien välilehden muokkauksen (jolloin voit työskennellä useiden avoimien tiedostojen kanssa samassa ikkunassa), jaetun näytön , automaattinen täydennys, makrot, syntaksikorostaminen, syntaksin taittaminen ja koko joukko muita käteviä toimintoja!

Virallinen nettisivu

Plus kaksi muuta (oletus Mac & Windowsin tekstieditorit):

Vaikka sekä Mac- että Window-käyttöjärjestelmissä on toisinaan täysin huomiotta jätetty teksti, niissä on molemmat sisäänrakennetut omat oletustekstieditorit – ja vaikka he eivät todellakaan ole parhaita (joilla ei ole mitään täysin esiteltyjen kollegojensa tarkennuksia), ne varmasti tekevät Jos etsit vain työtä, tee muutama yksinkertainen muokkaus …

Muistio (Windows)

Muistilehti (joka ei pidä sekoittaa WordPadiin – joka EI ole tekstieditoria) on ylivoimaisesti tässä artikkelissa luetelluista tekstinmuokkausohjelma, joka tarjoaa vain kaikkein perustiedot tekstin käsittelytoiminnoista, kuten tekstin löytämisestä ja korvaamisesta, ja melkein mikään käteviä ominaisuuksia (syntaksiväritys, koodin taittaminen, säännölliset lausekkeet, makrot, lohko-valinta jne. jne.), joita löytyy melkein kaikista kolmannen osapuolen vastaavista!

Virallinen dokumentaatio

TextEdit (Mac-koneille)

Macin oletustekstieditori TextEdit yhdistää tekstieditorin ominaisuudet tekstinkäsittelyohjelman ominaisuuksiin, kuten hallitsijat, reunat ja useita fonttivalintoja – mahdollistaen sen käyttämisen sekä tekstieditorina että perussanaprosessorina – riippuen asetukset / asetuksia. Samoin kuin yllä mainitulla Notepadilla, siinä ei ole melkein mitään lukuisista ominaisuuksista, joita sen kolmansien osapuolien kilpailijoista löytyy. Vaikka se voi hyvinkin tehdä työtä perusmuokkaukselle tai kahdelle, jos aiot muokata palvelinpuolen tiedostoja säännöllisesti, teet paljon paremmin yhdellä yllä mainituista ilmaisista tai premium-vaihtoehdoista..

TextEdit-näyttökuva

Virallinen dokumentaatio

Kääri: Miten valita? Mikä on paras?

No, ensin: kaikki seitsemän näistä tekstieditorista on rakennettu koodereille ja kaikki seitsemän ovat melko mahtavia! Lisäksi jokainen niistä on saatavana ilmaisena kokeiluna – tarkoittaen, että voit antaa kullekin huoleton pyörre ennen päätöksentekoa. Jos olet kova koodaaja, joka työskentelee useilla kielillä, tunnet todennäköisesti tietyt erityiset ohjelmistokehitystyökalut ja huippuluokan toiminnot (kuten monivalinnat, jaettu muokkaus ja projektiorganisaation ominaisuudet), jotka löytyvät vain joistakin premium-vaihtoehdoista (jos kuulostaa siltä, ​​että tutustu sitten suosituimpaan saatavissa olevaan premium-tekstinkäsittelyohjelmaan: Sublime Text – update: Vakavien kooderien tulee myös tarkistaa tämän listan uusin: Atom – kuitenkin, jos olet vain rento koodaaja, joka etsii huippuluokan tekstieditoria, jossa on perusominaisuuksia, kuten syntaksikorostaminen, makrot ja oikeinkirjoituksen tarkistaminen jne., sitten aloita ehkä sanomalla TextWrangler (henkilökohtainen suosikki), jos olet Macissa tai Notepad ++, jos uudelleen Windows-käyttäjänä ja katso miten pääset käsiksi – loppujen lopuksi ei todellakaan tarvitse maksaa ylimääräistä dollaria ominaisuuksista, joita et ehkä koskaan käytä / tarvitse!

Huomaa: Katso kattava luettelo lähes kaikista tällä hetkellä saatavilla olevista tekstieditorista tutustumalla tähän Wikipedia-artikkeliin.

Suositus: ennen tiedostojen muokkaamista, Tee aina varmuuskopio nopeasti heistä ensin: koska yleensä ei ole paluuta takaisin, kun asiat on kirjoitettu ilman yhtä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me