Mitä eroa verkkotunnuksen ja Web-isännöinnin välillä on?

WordPress-tarjoukset


Mitä eroa verkkotunnuksen ja web-isännöinnin välillä on? Tämä on hyvin yleinen kysymys kaikille, jotka ajattelevat oman verkkosivustonsa avaamista – ja perustellusti.

Verkkotunnukset ja web-hosting käyvät hyvin yhdessä – tosiasiassa yksi on harvoin ilman toista, käymällä yhdessä kuin hampurilainen ja ranskalaiset.

Pohjimmiltaan, jos olet sellainen henkilö, joka ajattelee verkkotunnuksen hankkimista, tarvitset myös 100% tapauksista – kyllä ​​100% – myös web-hosting.

Mutta aloitetaan vastauksella ensimmäiseen kysymykseemme.

Ero verkkotunnuksen ja web-hosting-palvelun välillä pähkinänkuoressa

 • Verkkotunnus on verkkosivustosi osoite verkossa. Se tunnistaa verkkosivuston ja antaa ihmisten löytää sen Chromien tai Firefoxien kautta.
 • sivujen ylläpito (tai web-isäntä, tai web-palvelin, tai vain isännöinti) on paikka, jossa verkkosivustosi tiedostoja (ja kaikkia verkkosivustosi tietoja) säilytetään ja mistä verkkosivustosi kävijät pääsevät verkkosivustoon. Yleisimmin Web-palvelin on erikoistunut tietokone.

Periaatteessa, kun kävijä laittaa verkkosivustosi verkkotunnuksen verkkoselaimen ikkunaan, kyseinen verkkotunnus otetaan sitten ja dekoodataan selvittääkseen mihin tiettyyn verkkoisäntään (verkkopalvelimeen) hän osoittaa. Kun tämä on tehty, verkkosivusto näytetään vierailijalle.

Tämä ei varmasti ole yllättävää, mutta verkko on melko monimutkainen luominen, ja verkkotunnukset ja hosting ovat vain pieni osa isompaa palapeliä. Kaikille onneksi sinun ei todellakaan tarvitse olla asiantuntija näissä asioissa voidaksesi avata yrityksellesi verkkosivuston ja näyttää sen maailmalle..

Vain korostaakseni verkkotunnuksen ja web-hosting-palvelun välinen ydin:

 • Verkkotunnuksilla osoitamme verkkotunnuksia.
 • Verkkosivustolla pitämme näitä verkkosivustoja.

Jos haluat lisätietoja, tässä on joitain usein kysyttyjä kysymyksiä verkkotunnuksen ja web-hosting-eron eroista:

Ohje

“Mikä on verkkotunnus, oikeasti?”

Kuten mainitsin, verkkotunnus on verkkosivustosi osoite Internetissä. Mutta täältä löytyy vielä lisää.

Verkkotunnuksia voidaan eritellä kahdella tavalla:

1. Verkkotunnukset ovat osoitintyyppi, jonka avulla ihmiset – ihmiset – pääsevät Internetiin helposti.

Kuten edellä mainitsin, kun kävijä laittaa verkkosivustosi verkkotunnuksen verkkoselaimen ikkunaan, kyseinen verkkotunnus otetaan ja dekoodataan selvittääkseen, mitä tiettyä verkkoisäntäosoitetta se edustaa.

Tätä web-isäntäosoitetta kutsutaan IP-osoitteeksi (tai IP).

Joten tässä tapauksessa käytämme verkkotunnuksia osoittamaan, mihin haluamme siirtyä Webissä, ja sitten tietokoneet ottavat kyseiset verkkotunnukset ja kääntävät ne todellisiin IP-osoitteisiin selvittääksesi mitä tarkoitamme.

Tässä valossa verkkotunnuksen nimi on:

 • inhimillisempi versio IP: stä
 • ainutlaatuinen tunniste, jonka voit valita edustamaan verkkosivustosi tarttuvalla tavalla.

Jos haluat lisätietoja IP-osoitteista ja siitä, kuinka asioiden osoittaminen webissä toimii, napsauta tätä.

2. Verkkotunnukset koostuvat kahdesta pääkomponentista.

Katso tämän sivuston verkkotunnus – võitwp.com

 • Voittajawp-osa on niin kutsuttu toisen tason verkkotunnus (SLD). Kun rekisteröit verkkotunnuksesi, voit tehdä tämän osan mitä haluat – minkä tahansa aakkosnumeeristen merkkijonojen (a-z, A-Z, 0-9), tavuviivojen tai sanojen – mutta ilman välilyöntejä.
 • Yhdistelmäosa on niin kutsuttu ylätason verkkotunnus (TLD). Et voi valita tätä vapaasti kuten voit SLD: n avulla – käytettävissä on rajallinen joukko käytettävissä olevia TLD-tunnuksia. Suosituimpia niistä ovat com, net, org, co ja myös joukko alueellisia, kuten co.uk (Yhdistyneelle kuningaskunnalle), ca (Kanadalle) ja niin edelleen.

Saat lisätietoja verkkotunnuksen nimestä napsauttamalla tätä – meillä on erillinen opas juuri siitä.

“Kuinka saan verkkotunnuksen?”

Verkkotunnuksen voi ostaa menemällä ns verkkotunnuksen rekisteröijä.

Verkkotunnus maksaa useimmissa tapauksissa noin 10 dollaria vuodessa. Verkkotunnus on uusittava jokaisen vuoden jälkeen (tai kahden vuoden välein, alkuperäisestä ostostasi riippuen).

Suosituimmat verkkotunnusten rekisteröijät, joita suosittelemme, ovat:

 • Hyvä isä
 • namecheap

“Onko väliä mitä verkkotunnuksen rekisteröijää valitsen?”

Ei. Ei ole tilanteita, joissa jotkut verkkotunnukset ovat saatavilla vain yhden rekisterinpitäjän kanssa, muttei toisen.

Jokainen verkkotunnuksen rekisteröijä voi periaatteessa myydä sinulle samat globaalit verkkotunnukset.

Yksi varoitus: Huomaa yllä oleva kappale sana globaali. Joissain tilanteissa, jos haluat ostaa paikallisen verkkotunnuksen – esimerkiksi pl-verkkotunnuksen Puolalle -, saatat joutua menemään kiinnostavassa maassa toimivan paikallisen verkkotunnuksen rekisteröijän puoleen..

Useimmissa tapauksissa GoDaddy tai NameCheap toimivat taas hienosti.

‘Mikä on Web-palvelin? Ja miten web-hosting todella toimii? “

Tarkkaan ottaen web-palvelin on hyvin samanlainen kuin tavallinen tietokone – se, joka sinulla on kotona (vaikka se onkin paljon tarkoitukseen rakennettu).

 • Ensinnäkin, se on päällä ja kytketty Internetiin 24/7/365.
 • Toiseksi se on räätälöity verkkosivustojen tallentamiseen ja tarjoamiseen. Et voi toistaa Call of Duty -sovellusta tai katsella elokuvaa siitä – se on tarkoitettu vain verkkosivustoille. Kotelon alla verkkosivustosi on käytännössä joukko tiedostoja ja tietoja, joten se tarvitsee paikan, jossa sitä voidaan pitää turvallisesti.

Toisin sanoen, on olemassa erityyppisiä web-hosting-alustoja, jotka perustuvat tarpeisiisi ja isäntäsivustotyyppiin:

 • Jaetut hosting-alustat – missä jaat palvelinlaitteen muiden hosting-yrityksen asiakkaiden kanssa.
 • Dedicated hosting-alustat – missä saat kokonaisen koneen itsellesi.
 • Erikoistunut WordPress-isännöinti (olipa kyseessä sitten jaettu tai omistettu, tai jotain niiden välillä) – missä voit sijoittaa sivustosi koneelle, joka on optimoitu käyttämään vain WordPress-verkkosivustoja. Tämä on itse asiassa sellainen isännöinti, jota yleensä suosittelemme.

Haluatko tietää enemmän? Meillä on mahtava viesti, joka menee hieman syvemmälle web-hosting-palveluihin ja erityyppisiin tyyppeihin – katso täältä.

“Kuinka saan web-hosting-palvelun?”

Kätevin tapa saada käsiisi web-hosting-palvelu on ostaa isäntätilaus hyvämaineisella hosting-yritykseltä.

Nykyään sinun ei tarvitse välttämättä ostaa fyysistä palvelinta keneltä tahansa voidaksesi isännöidä verkkosivustoasi. Jotkin isännöintitilan vuokraus on paljon käyttäjäystävällisempää – ja paljon halvempaa.

Jotkut tärkeimmät isäntäryhmät, joita suosittelemme WordPress-sivustoille, ovat:

 • WP-moottori
 • Media-temppeli
 • SiteGround

“Olen nähnyt yrityksiä, jotka tarjoavat sekä verkkotunnuksen että isäntä yhdessä paketissa, pitäisikö minun hankkia tämä?”

Siellä on joukko yrityksiä, jotka tarjoavat niin sanotun täyden WordPress-paketin saman katon alla. Mitä saat on:

 • verkkotunnus
 • hosting-suunnitelma
 • (valinnainen) WordPress on esiasennettu palvelimelle ja kaikki on koukussa ja käyttövalmis.

Kuten todennäköisesti voitte kertoa, verkkotunnuksesi saaminen ja isännöinti tällaiselta yritykseltä on paljon helpompaa kuin yksittäisten verkkosivustojen osien hankkiminen erikseen.

Useimmissa tapauksissa paketin tarjoava yritys hoitaa kaiken, mikä liittyy sen perustamiseen ja sen ansiosta, että (tyhjä) WordPress-verkkosivustosi saadaan verkossa mahdollisimman pian ilman, että käytännössä tarvitset tekniikkaan / palvelimeen liittyvää työtä.

Muutamia johtajia, jotka tarjoavat tällaisia ​​paketteja, ovat:

 • SiteGround
 • Media-temppeli
 • Hyvä isä
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me