Mitä eroa on verkkosivustolla ja verkkotunnuksella?

WordPress-tarjoukset


Verkkotunnusten, palvelimien ja isännöinnin kaltaisia ​​termejä heitetään päivittäin verkkosivustojen kehittäjien ja suunnittelijoiden keskuudessa, mutta jos et ole koskaan omistanut verkkosivustoa aikaisemmin, kaikkien niiden selvittäminen voi olla enemmän kuin vähän hämmentävää. Älä kuitenkaan huolestu: ‘Mitä eroa verkkosivustolla ja verkkotunnuksella on?’ On hyvin yleinen kysymys.

Selvitetään tämä aloittamalla yksinkertaisella, selkeällä ja selkeällä selityksellä:

Ero verkkosivuston ja verkkotunnuksen välillä

Ero verkkosivuston ja verkkotunnuksen välillä.

Tässä on tarkempi aihe aiheesta:

 • Verkkotunnus on Internet-osoitteen muoto, jota käytetään yleisimmin verkkosivustojen ja sähköpostiosoitteiden tunnistamiseen. Esimerkiksi tämän verkkosivuston verkkotunnus on voittajawp.com, ja jos sinulla on Gmail-tili, esimerkiksi [email protected], verkkotunnuksen nimi on gmail.com.
 • Nettisivu on mitä ihmiset näkevät kirjoittaessaan verkkotunnuksen verkkoselaimiinsa – se on kokoelma sivuja, tiedostoja, tietoja ja kuvia, jotka muodostavat lopputuotteen, joka näkyy näytöllä.

Voit ajatella verkkosivustoa asiakirjatiedostona – samankaltaisena kuin fyysinen tiedosto, jota säilytit arkistossa. Yksi asiakirjatiedosto liittyy yleensä yhteen – enemmän tai vähemmän monimutkaiseen – aiheeseen. Se koostuu useista yksittäisistä asiakirjoista (harvoin vain yhdestä), kuvista, taulukoista ja säveltä. Verkkosivusto on jossain määrin sen online-versio. Tässä tilanteessa verkkotunnuksen nimi on yksinkertaisesti se, kuinka voimme löytää kyseisen tiedostotiedoston.

Ja anteeksi, minun on pyydettävä anteeksi. Verkkosivustot ovat melko monimutkaisia, kun kyse on niiden varjostamattomasta teknisestä rakenteesta, eikä todellakaan ole mitään tylsää tapaa puhua sen kaikista erityispiirteistä..

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että sinun ei tarvitse olla täysin ymmärretty siitä, kuinka kaikki nämä elementit toimivat käynnistääksesi ja hallitaksesi sitten verkkosivustoasi yrityksellesi tai aiheellesi. Aivan kuten sinun ei tarvitse olla automekaanikko oppiaksesi ajamaan autoa.

Lyhyesti sanottuna, jos on vain yksi asia, jonka muistat tästä artikkelista, olkoon se seuraava:

Verkkotunnukset ovat verkko-osoitteita, joita käytetään Internet-sivustojen käyttämiseen.

Ja jos haluat lisätietoja, tässä on UKK-osio, joka tutkii yksityiskohtaisemmin verkkosivustojen ja verkkotunnusten välisiä eroja:

Ohje

“Minkä tyyppisiä verkkotunnuksia siellä on?”

Jo pari vuotta sitten, käytettävissä oli vain kourallinen verkkotunnustyyppejä. Perinteisesti voit hankkia: .com, .net, .org, .biz, .info sekä joukon paikallisia verkkotunnuksia (esimerkiksi .it Italiassa, .co.uk Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja niin edelleen)..

Muuten, näitä verkkotunnuksen jälkiliitteitä – kuten .com – kutsutaan ylimmän tason verkkotunnuksiksi tai TLD lyhyiksi.

Nykyään on kuitenkin valittavissa lähes rajaton määrä TLD: tä. Voit saada esimerkiksi .blog, .häät ja jopa .pizzaa. Joten esimerkiksi verkkotunnuksesi nimi voi olla John-and-Gloria.wedding.

Kun kyse on TLD: n edeltävästä osasta – meille se on WinningWP -, se voi olla mitä tahansa, jos sitä ei ole vielä otettu ja jos se koostuu aakkosnumeerisista merkkeistä (az, AZ, 0-9) ja tavuviivoista vain.

“Kuinka saan verkkotunnuksen?”

Voit ostaa verkkotunnuksen helposti siirtymällä johonkin suosituista verkkotunnusten rekisteröijistä.

Nämä yritykset rekisteröivät verkkotunnuksen puolestasi ja antavat sen sinulle käytettäväksi noin 10 dollarin vuotuisella maksulla.

Suosittelemme näitä kahta rekisterinpitäjää:

 • Hyvä isä
 • namecheap

Ja jos ihmettelet … Ei, sillä ei ole väliä, mistä rekisteröijästä päätät ostaa verkkotunnuksesi. He kaikki voivat myydä sinulle mitä tahansa käytettävissä olevaa verkkotunnusta.

“Kuinka verkkotunnukset toimivat?”

Kuten aiemmin totesin, verkkotunnuksia käytetään pääasiassa verkkosivustoihin pääsyyn.

He tekevät niin melko fiksulla tavalla.

Verkkotunnukset eivät tarkoita sitä, kuinka tietokoneet ja tietokoneverkot seuraavat kaikkea verkossa olevaa. Tätä varten he käyttävät tarkempia numeerisia osoitteita, joita kutsutaan IP-osoitteiksi tai lyhyitä IP-osoitteita.

Esimerkki IP: stä: 23.57.40.37

Kuitenkin, kuten voitte kuvitella, nuo IP: t eivät ole kovin inhimillisiä. Tiesitkö esimerkiksi, että yllä oleva IP-osoite osoittaa Valkoisen talon verkkosivustolle?

Tietysti et. Siksi käytämme verkkotunnuksia helpottaaksemme elämäämme.

Joten prosessin hajottamiseksi aina, kun syötät verkkotunnuksen selaimen osoiteriville, lähin verkkotunnuspalvelin ottaa kyseisen verkkotunnuksen ja dekoodaa fyysiseksi IP-osoitteeksi. Tämä osoittaa tiettyyn verkkosivustoon, jota haluat käyttää. Hyvä, oikein?

Jos haluat lisätietoja verkkotunnusten sisäisestä toiminnasta, tutustu tähän artikkeliin.

“Voiko verkkotunnuksen nimi olla olemassa ilman verkkosivustoa ja päinvastoin?”

 • Verkkotunnus ilman verkkosivustoa? Varma. Voit käyttää esimerkiksi verkkotunnukseesi vain hienoa sähköpostiosoitetta, kuten [email protected]
 • Verkkosivusto ilman verkkotunnusta? Ei oikeastaan. No, teknisesti se voi, mutta se ei ole kovin hyödyllinen asennus, eikä sitä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin kehitystyön keskipitkällä sijaitseviin verkkosivustoihin, paikallisiin verkkosivustoihin tai testiprojekteihin.

“Mitä eroa verkkosivustoilla ja verkkosivuilla on?”

Verkkosivu on yksi ‘verkkosivu’, kun taas verkkosivusto on kokonainen verkkosivusto, joka on saatavana yhdellä verkkotunnuksella.

 • Mitä nyt luet, on verkkosivusto.
 • Kaikki, mitä WinningWP.com-sivustossa on saatavana, on verkkosivustomme.

“Kuinka voin perustaa verkkosivuston nopeasti (ja helposti)?”

Verkkosivun perustamiseen tarvitaan kolme asiaa:

 • verkkotunnus
 • hosting-tili
 • verkkosivusto-ohjelmisto, joka ajaa koko asian.

Olen kenties hieman puolueellinen, mutta suosittelen WordPressin käyttöä. Se on markkinoiden suosituin ja monipuolisin verkkosivusto-ohjelmisto. Mikä parasta, sitä voidaan käyttää, vaikka sinulla ei olisi kokemusta verkkosivustojen rakentamisesta. Lisätietoja saat WordPressin aloittelijaoppaista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me