Mikä on aliverkkotunnus? Ja kuinka luoda sellainen? (2020)

WordPress-tarjoukset


“Mikä on aliverkkotunnus?”, Voit kysyä. No, suosituin määritelmä on ‘suuremman verkkotunnuksen alajoukko’. Mutta se ei kuulosta kovinkaan englannilta, tekee?

Tehdään siitä helpompi ymmärtää esimerkillä. Ensinnäkin vakioverkkotunnus:

Vakioverkkotunnus

Kuten näette, normaalissa verkkotunnuksessa on pari komponenttia. Kaksi merkittävintä ovat:

 • TLD – ylimmän tason verkkotunnus – johon viitataan yleisesti myös verkkotunnuksen laajennuksena. Tämä osa on tuttu .com, .net, .org tai mikä tahansa muu verkkotunnuksesi laajennus.
 • SLD – toisen tason verkkotunnus – mikä on osa, jonka valitset rekisteröidessään uutta verkkotunnustasi, ja se on yksilöivä verkkotunnuksen tunniste.

Nyt, tässä on vastaus kysymykseesi, “Mikä on aliverkkotunnus?”

Mikä on aliverkkotunnus

Nimellisarvoisesti se on hyvin samanlainen. Keskeinen ero siihen nähden on yksi lisäsana verkkotunnuksen SLD: n vasemmalla puolella (esimerkissämme, blogissa). Tuo lisäosa on aliverkkotunnuksesi tunnisteen.

Joten, a aliverkkotunnus on eräänlainen verkkotunnus, joka on osa suurempaa verkkotunnusta. Tai, kuten jotkut ihmiset haluavat kutsua sitä, a aliverkkotunnus on suuremman vanhemman verkkotunnuksen aladomeeni.

Kaksi kysymystä: miksi ja miten?

Aloitetaan entisellä:

Miksi saatat tarvita aliverkkotunnuksen

‘Mikä on aliverkkotunnus?’ On yksi asia, mutta miksi tarvitset sitä?

Yleisin aliverkkotunnuksen käyttötapa on Web-sisällön järjestäminen tai jakaminen osiin. Tarkoittavat aliverkkotunnukset ovat hienoja, kun haluat luoda erillisen sisältöluettelon palvellakseen eri tarkoitusta kuin päätoimialueellasi.

Käytännössä uuden aliverkkotunnuksen luominen edellyttää yleensä uuden verkkosivuston käynnistämistä kyseisessä aliverkkotunnuksessa – verkkosivustoa, joka on enemmän tai vähemmän erillinen pääsivustostasi (pääverkkotunnuksesi alla oleva).

Tässä on joitain suosittuja esimerkkejä aliverkkotunnuksista, joihin käytetään:

 • Käynnistetään erillinen verkkokauppa, joka ei ole pääsivustollasi. Esimerkiksi ”Joen viinitila” saattaa haluta antaa myymälänsä saataville osoitteessa store.joeswinery.com, kun taas heidän pääsivustonsa pysyy osoitteessa joeswinery.com.
 • Käynnistetään blogi osoitteessa blog.YOURDOMAIN.com.
 • Käynnistetään foorumi asiakkaidesi tai yleisösi kanssa vuorovaikutuksessa toisiinsa osoitteessa forum.YOURDOMAIN.com.
 • Luodaan ylimääräinen kieliversio verkkosivustollesi osoitteessa es.YOURDOMAIN.com.
 • Alaluokkien luominen verkkosivustollesi erilaisille kävijäsegmenteille heidän sijaintinsa perusteella. Jos esimerkiksi yrität käydä Craigslistissä Philadelphiassa, sinut ohjataan automaattisesti sivulle philadelphia.craigslist.org.

Nämä ovat vain joitain mahdollisuuksista, ja tämä aliverkkotunnusten erityisluonne tekee niistä täydellisen luomaan uusia verkkosivustoja, jotka näyttävät ikään kuin niiden osoitteet olisivat alkuperäisiä.

Ajatuksena on käyttää aliverkkotunnuksia vain silloin, kun sinulla on tarpeeksi sisältöä jokaisen täyttämiseksi. Tai vaihtoehtoisesti, jos yritykselläsi on sisältöä tai osia, jotka ansaitsevat oman tilansa – esimerkiksi Nikellä on kokonainen erillinen osa, joka on omistettu uralle työpaikoilla job.nike.com.

Kaiken kaikkiaan aliverkkotunnusten käyttö edellä mainituissa tilanteissa tekee asiat vierailijalle selkeämmiksi. Esimerkiksi he tietävät, että myymälä.YOURDOMAIN.com on paikka, josta he voivat ostaa tuotteitasi.

Viimeiseksi, kun et enää tarvitse aliverkkotunnusta, voit vain sammuttaa sen parilla napsautuksella ja ohjata kaiken liikenteen ensisijaiselle verkkotunnuksellesi.

Kuinka luoda aliverkkotunnus

Kun olet rekisteröinyt tavallisen verkkotunnuksen, uuden aliverkkotunnuksen luomisprosessissa on kaksi osaa:

 1. Tulossa aliverkkotunnuksen kanssa, jonka haluat luoda.
 2. Aktivoi se ja ohjaa se sitten uudelle verkkosivustollesi (tai kolmannelle osapuolelle).

Nro 1 on yksinkertaisempi vaihe. Periaatteessa kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on löytää lyhyt aliverkkotunnus, joka sopii tarkoitukseen.

Aliverkkotunnus voi yleensä koostua mistä tahansa määrästä aakkosnumeerisia merkkejä (a-z, A-Z, 0-9) ja tavuviivoista (sallittu, jos niitä ympäröivät muut merkit tai numerot) ilman välilyöntejä. Mutta tämä vaihtelee eri verkkotunnusten rekisteröijien välillä, joten on parasta tarkistaa asiasi omalta puolelta.

Vaihtoehtoisesti voit etsiä yhtä suosituista aliverkkotunnuksista, kuten yllä mainitut: Kauppa, blogi, kielet (kuten es), paikat (kuten Philadelphia), foorumi, tapahtumat, yhteisö, ohje, uutiset ja työpaikat.

Nro 2 voi olla hieman hankalampi. Tämä johtuu siitä, että prosessin kuljettamiseksi sinun ei tarvitse vain ottaa itse aliverkkotunnus käyttöön, vaan myös osoittaa se jonnekin verkkoon. Se jossain voi olla:

 • osa nykyisestä verkkosivustostasi
 • täysin uusi verkkosivustosi
 • kolmannen osapuolen verkkosivusto tai URL.

Tarkat vaiheet ovat yleensä erilaisia ​​riippuen verkkotunnuksen rekisteröijästä ja / tai verkkoisäntästäsi. Yksi asia on kuitenkin varma: Asiat tulevat olemaan paljon helpompaa, jos toimit saman yrityksen kanssa sekä verkkotunnuksessasi että isännöinnissäsi, puhumme siitä täällä. Tämä johtuu siitä, että voit yleensä tehdä kaikki asetukset yhdellä käyttöpaneelilla, kun taas kun verkkotunnuksesi ja isäntäsi hoidetaan erillisillä yrityksillä, sinun on suoritettava vaadittavat liikkeet jokaisen kanssa.

Tässä on linkkejä, jotka osoittavat tiettyihin ohjeisiin sen perusteella, missä verkkotunnuksesi on rekisteröity:

 • Namecheap → napsauta tätä
 • GoDaddy → napsauta tätä
 • Enom → napsauta tätä
 • OVH → napsauta tätä
 • 1and1 → napsauta tätä
 • SiteGround → napsauta tätä
 • HostGator → napsauta tätä

Viimeiseksi, tässä on joitain UKK-aiheita aliverkkotunnuksista:

Mikä on aliverkkotunnus?

“Mitä eroa aliverkkotunnuksella ja verkkotunnuksella on?”

 • Verkkotunnus on verkkosivustosi pääosoite Internetissä (esim. YOURDOMAIN.com).
 • Aliverkkotunnus on ala-verkkotunnus, joka on vanhemman verkkotunnuksen alla (esimerkiksi blogi.YOURDOMAIN.com). Alaverkkotunnusta ei voi olla ilman pääverkkotunnusta yläpuolella.

“Pitääkö minun ostaa verkkotunnus voidaksesi asettaa aliverkkotunnuksen?”

 • Joo. Voit luoda aliverkkotunnuksen vain jo omistamasi vakioverkkotunnuksella.

“Kuinka monta aliverkkotunnusta voin luoda pääverkkotunnukselleni?”

 • Tämä riippuu verkkotunnuksen rekisteröijästä. Esimerkiksi GoDaddy -sovelluksella voit luoda jopa 100 aliverkkotunnusta verkkotunnuksen nimeä kohti.

“Onko minun maksettava uusista aliverkkotunnuksista?”

 • Yleisimmin ei, mutta tämä riippuu verkkotunnuksen rekisteröijästä.

“Voinko luoda erillisen uuden verkkosivuston aliverkkotunnukselle?”

 • Joo. Tämä on oikeastaan ​​yleisin skenaario.

“Voinko osoittaa aliverkkotunnuksen yksittäiselle sisältökappaleelle nykyisellä verkkosivustollani?”

 • Joo. Tämä on mahdollisesti loistava tapa tuoda esiin tärkein sisältösi.

Onko www-aliverkkotunnus?

 • Teknisesti kyllä. Mutta se on erityyppinen aliverkkotunnus, joka yleensä osoittaa täsmälleen samaan verkkosivustoon kuin pääverkkotunnus. Esimerkiksi www.winningwp.com on sama kuin voittajawp.com.

Joten siellä se on! Se on vastauksemme aladomeeniin ja sen luomiseen. Jos tarvitset jotain selvennystä, älä epäröi lyödä meitä kommentteihin. Jos haluat lisätietoja verkkotunnuksista, tutustu muihin tämän sarjan viesteihimme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map