Medium vs. WordPress – Kuinka valita oikea alusta? (2020)

WordPress-tarjoukset


Jos haluat aloittaa blogin tai julkaista sisältöä verkossa, kaksi suosituinta vaihtoehtoa, joita olet törmännyt, ovat todennäköisesti WordPress ja Medium.

Molemmat antavat sisällön julkaisemisen aloittamisen verkossa helposti, mutta tekevät sen melko eri tavoin. Joten mikä lähestymistapa sopii tilanteeseesi? Pitäisikö käyttää WordPressiä tai Mediumia? Näihin kysymyksiin autamme vastaamaan.

Tässä kappaleessa jaamme Mediumin ainutlaatuisen lähestymistavan sisältöjulkaisuun, annamme sinulle nopean esittelyn Medium-palvelusta ja vertaa Mediumia WordPress-kokemukseen auttaaksesi sinua valitsemaan oikea alusta.

Mikä on keskipitkä?

Medium on sekä blogialusta että kustantaja.

Kuka tahansa voi kirjautua sisään ja aloittaa kirjoittamisen. Se on “bloggaaminen” -osa.

Mutta sitten Medium myös kuratoi kyseiset viestit ja mainostaa ne ilmaiseen / maksettuun käyttäjäkuntaansa aiheisiin, jotka ovat julkaisijan osa. Ajattele sitä sellaisenaan kuin aikakauslehden / sanomalehden verkkosivusto, mutta missä kuka tahansa kirjoittaja (mukaan lukien sinä) on oikeutettu kuratoimaan.

Ajan myötä Medium on lisäänyt yhä enemmän rahaa ja kuraation yhdistelmää. Tavalliset kävijät voivat lukea ilmaiseksi vain tietyn määrän kuratoituja artikkeleita kuukaudessa ennen maksamista. Samoin, jos Medium haluaa kuratoida artikkeleitasi, voit tosiasiallisesti ansaita rahaa julkaisemalla Mediumissa.

Filosofisesti tämä lähestymistapa on aivan erilainen kuin WordPressin toiminta, jota yritän selittää alla.

Kuinka keskisuuri toimii: kuraation ja kumppaniohjelma

Jos haluat vain luoda yksinkertaisen blogin ja mainostaa sitä omille seuraajillesi, sinun ei tarvitse todella huolehtia Mediumin kuraation lähestymistavasta. Mutta jos haluat käyttää Mediumin olemassa olevaa yleisöä, on tärkeää ymmärtää, kuinka kuraation toiminta toimii.

Kuraamisen selittäminen keskisuurille

On olemassa kaksi tapaa, jolla ihmiset voivat selata sisältöäsi Mediumissa.

Ensinnäkin ihmiset, jotka seuraavat sinua Mediumilla, näkevät artikkelisi aina riippumatta siitä, mitä. Tämä on tavallaan vastaus WordPress-blogiin, koska vain blogin suoraan tilaajat näkevät sisältösi. Tässä on esimerkki jonkun ”blogi” -välineestä:

Esimerkki tekijäblogista Mediumilla

Se on vain luettelo Luken viimeisimmistä viesteistä. Ihmiset voivat sitten tilata käyttämällä Seuraa -painiketta, kun ilmoitetaan, kun Luke julkaisee jotain uutta.

Jos haluat kuitenkin esiintyä Mediumin sisäänrakennetulle yleisölle, Mediumin on “kuratoitava” sisältösi, mikä on toinen tapa, jolla ihmiset voivat löytää sisältösi Mediumista, ja se tekee Mediumista julkaisijan.

Kun saat kuraattorin, sisältösi esitellään jokaiselle keskisuurille käyttäjälle, joka on kiinnostunut aiheestasi – vaikka he eivät seuraa sinua. Ajattele tällaista kuin julkaisemista New York Times -liiketoiminta-osassa.

Esimerkiksi, jos artikkelisi kuratoidaan Ruoka-aiheeseen, kuka tahansa selailemassa ruoka-aihetta näkee sisältösi. Alla on esimerkki ruoka-aiheesta:

Esimerkki keskipitkän ajan aiheesta

Yleisön kannalta Medium vs. WordPress -sovelluksen suuri arvo on tietenkin paraneminen ja pääsy Mediumin sisäänrakennettuun yleisöön. Siirtyminen kuraation lähestymistapaan tarkoittaa kuitenkin sitä, että saat tämän edun vain, jos Mediumin kuraattorit pitävät sisältöäsi esityksen arvoisena.

Jos et saa kuratointia, saat Mediumin sisäänrakennetusta yleisöstä erittäin vähän hyötyä. Ihmiset, jotka eivät vielä seuraa sinua, voivat silti löytää viestisi, jos he etsivät niitä tai selaavat käyttämääsi tunnistetta, mutta et menetä eniten hyötyä, kun et saa kuratointia.

En löytänyt julkista tietoa keskimääräisestä kuraationasteesta, mutta ihmiset näyttävät sanovan, että ~ 50–60% on hyvä tapa keskimääräiselle kirjoittajalle.

Ansaita rahaa

Toinen Mediumin ainutlaatuinen asia verrattuna WordPressiin on Partner-ohjelma. Kumppaniohjelman avulla voit saada palkkaa työstäsi, kun Medium kuratoi sisältöäsi:

Keskisuuri kumppaniohjelma

Ensinnäkin kaksi suurta varoitusta kumppaniohjelmasta:

# 1: Et lähes varmasti aio rikastua tai muuttaa sitä kokopäiväiseksi keikaksi. Vain 8% aktiivisista kirjailijoista ansaitsi yli 100 dollaria kuukaudessa vuonna 2019.

Tästä huolimatta korkein yksittäisestä tarinasta ansaittu summa on 8 855 dollaria, joten voit ansaita huomattavasti rahaa, jos artikkelisi saa paljon pitoa. Tässä viestissä on loistava kokoelma ansaintatilastoja, mukaan lukien kaksi mainitsemani.

# 2: Jos haluat tosissasi ansaita rahaa työstäsi, kannattaa usein mennä WordPressin kanssa, koska voit ansaita rahaa sisällölläsi eri tavoilla (esimerkiksi myymällä mainoksia tai sponsoroitua sisältöä). Keskipitkällä avulla voit sisällyttää ensimmäisen osapuolen mainostamisen (esim. Oman työsi mainostamisen) ja kumppanilinkit (julkistamisen kanssa), mutta et voi osallistua kolmansien osapuolten mainostamiseen (jonkun muun mainostamiseen). Lisäksi vaikka tytäryhtiölinkit ovat sallittuja, Medium ei todennäköisesti kuratoi niitä sisältävää artikkelia.

Kumppaniohjelma on kuitenkin edelleen mielenkiintoinen, koska saat palkkaa vain kirjoittamisesta. Sinun ei tarvitse huolehtia oman yleisön kasvattamisesta, työskentelystä asiakkaiden kanssa jne. Julkaise vain sisältöä ja jos ihmiset pitävät siitä, voit ansaita vähän rahaa.

Ansaitakseen rahaa kirjoittajiensa maksamiseen, Medium käyttää mitattua palomuuria – joka maksaa 5 dollaria kuukaudessa tai 50 dollaria vuodessa – kannustaakseen Medium-lukijoita päivittämään maksulliseen suunnitelmaan. Näin useimmat sanomalehdet tekevät asioita.

Tämän maksetun suunnitelman tarkoituksena on vain kuluttaa keskisuuria sisältöjä – sinun ei tarvitse maksaa kirjoittamiseen. Lisäksi tämä palkkataso pätee vain, jos valitset sisällön laittamisen taakse – sinulla on aina mahdollisuus poistua käytöstä ja asettaa sisältösi vapaasti kaikkien saataville … Et vain ansaitse rahaa siitä.

Viimeinkin, jos olet tarinan kirjoittaja, voit luoda erityisen Ystävät-linkin, jonka avulla ihmiset voivat ohittaa palomuurin..

Joten vaikka kirjoituskokemuksessa ja teknisessä joustavuudessa on eroja, Mediumin julkaiseminen on yksi suurimmista filosofisista eroista sen ja WordPressin välillä.

Kuinka sisällön luominen toimii keskisuurilla

Katsotaanpa nyt todellista kokemusta sisällön luomisesta Mediumille.

Jotta voit luoda tarinan Mediumilla, sinun on kirjauduttava sisään tilille. Sitten voit aloittaa kirjoittamisen …

Tarinan luominen

Tarinan luominen vastaa viestin kirjoittamista WordPressiin. Kun käyttöliittymät menevät, siitä ei saa paljon pienempää.

Keskisuuri kirjoitustoimittaja

Toimittaja on kaunis; se antaa sinulle runsaasti hengitystilaa kirjoittaaksesi sisältöä. Et löydä ylimääräisiä asetteluvaihtoehtoja, kuten sellaisia, jotka sinulla voisi olla WordPressillä, mutta se ei ole oikeastaan ​​välttämätöntä. Medium haluaa, että sisältösi puhuu puolestaan.

Pikku plus -kuvake (jonka olen laajentanut yllä olevan kuvakaappauksen tekstin alapuolelle) antaa sinun lisätä suurempia lohkoelementtejä (kuvat, videot, upotukset ja erotinrivit), kun taas kaikki muu tehdään sisäisesti korostamalla tekstiä.

Kuvat ovat tarina, johon Medium antaa huomattavaa joustavuutta. Runkotekstin sisällä olevat kuvat voidaan sijoittaa vasemmalle kahdella tavalla ja koko leveydellä. Kaikki kolme näyttävät erinomaiselta.

Tuloksena ei ole vain yksinkertainen muokkauskokemus, joka saa sinut kirjoittamaan, vaan myös yksityisversion, joka näyttää tarkalleen, kuinka sisältö näyttää.

Kuvan lisääminen Medium-editoriin

Kun olet valmis julkaisemaan, voit:

  • valitse tarinan esikatselukuva (vastaa WordPressin esiteltyä kuvaa)
  • Lisää tunnisteesi tarinasi auttamaan ihmisiä löytämään sen
  • valita, sallitaanko kuraattorien suositella tarinasi. Tämä ei takaa, että sisältösi kuratoidaan – se tekee siitä vain kelvollisen.

Sisällön hallinta

Et löydä mitään edistynyttä sisällönhallintaa Mediumista. Tarinasi-osiossa voit katsoa kaikkia sisältöjäsi. se sisältää yksinkertaisen luettelon kaikesta, mitä olet kirjoittanut, jaettuna hyödyllisiin luokkiin:

Lista Medium-tilisi tarinoista

Työhösi ei ole paljon vaihtoehtoja; siellä on vain muokata ja poistaa. SEO: n, jakamisen tai muun asiaan liittyvän aseman lisäasetuksia ei ole.

Minulle tämä ei vaikuta valtavalta; Mediumin painopiste on kirjoittamisessa. Mediumin mielestä sisällön tulisi olla suosittua, koska se on hyvä, ei siksi, että se sisältää oikean avainsanan tiheyden.

Kun olet saanut lukijoita, voit nähdä myös yksittäisten artikkeleidesi ja koko tilisi perustilastot:

Medium artikkelin tilastot

Jos napsautat artikkelia, näet tarkemmat tilastot juuri kyseisestä tarinasta, mukaan lukien jäsenten lukuaika.

Julkaisut

Koska Medium yrittää vakiinnuttaa itsensä julkaisupalveluna, se tarjoaa mahdollisuuden luoda julkaisu. Aivan kuten muutkin keskikokoiset, juuri tältä se kuulostaa. Omien sanojensa parafoimiseksi ‘Julkaisut ovat hyvännäköisiä ja keskittyneitä kohteita. Niiden on tarkoitus olla kokoelma liittyviä viestejä. “

Voisimme esimerkiksi luoda WinningWP-julkaisun:

Uuden Medium-julkaisun luominen

Aivan kuten joku ostaisi New Yorkerin artikkeleiden laadun vuoksi, lukija seuraisi julkaisuasi, koska käsitellyt aiheet kiinnostivat heitä.

Voit kirjoittaa kaiken julkaisun sisällön, tai voit antaa muiden osallistua helposti määrittämällä ne toimittajiksi tai avustajiksi.

WordPress vs Medium

Ensinnäkin meidän on käsiteltävä ero WordPress -ohjelmiston ja WordPress.com-sivuston, isännöidyn WordPress-ympäristön välillä.

Jos käytät WordPressiä verkkosivustollasi (ts. Ilman WordPress.com-palvelua), voit tehdä melkein mitä tahansa ja mitä Medium tekee, jos löydät oikean teeman ja laajennukset. Se, että WordPress kykenee teoreettisesti tuottamaan Mediumiin verrattavan tuloksen, ei tarkoita, että se olisi parempi. Ja se ei todellakaan tarkoita, että se on välttämättä oikea ratkaisu sinulle.

Kun käytät WordPress.com-sivustoa, saat käytännössä WordPress-ympäristön tarvitsematta huolehtia sen asentamisesta ja ylläpidosta.

Alla olevissa vertailuissa puhun WordPressistä ohjelmistona ja isännöidynä palveluna (jolla on joitain julkaisuun liittyviä näkökohtia) kokonaisuutena.

Kirjoituskokemus

Aikaisemmin WordPressin ja Mediumin välillä oli suuri ero kirjoituskokemuksessa. Vuoden 2018 lopulla WordPress kuitenkin käynnisti uuden toimittajan, joka on… No, sanotaanpa, että Medium-editori vei vähän inspiraatiota.

Itse asiassa, jos aktivoit koko näytön tilan, WordPress-editori näyttää paljon kuin Medium-editori (vain “lisää” tapahtuu). Alat vain kirjoittaa kirjoittaaksesi, ja sitten voit lisätä muun tyyppistä sisältöä napsauttamalla plus-kuvaketta:

Uusi WordPress-lohkoeditori

Tärkein ero on, että WordPress antaa sinun tehdä paljon enemmän.

Ensinnäkin saat enemmän sisältöelementtejä, joita kutsutaan “lohkoiksi”. Keskitaso antaa sinulle elementtejä vain kuville, videoille, upotuksille ja erottimille, kun taas WordPress tarjoaa kaikki nämä ja paljon muuta mukaan lukien painikkeet, sarakeasettelut, lainausmerkit, taulukot ja niin edelleen.

Mediumin kirjoituskokemus on edelleen hieman sujuvampaa ja minimaalinen, mutta ero niiden välillä on nyt paljon pienempi – jos pidät Mediumin kirjoituskokemuksesta, pidät todennäköisesti myös WordPressin.

Helppokäyttöisyys

Kun kyse on siitä, kuinka helppoa näitä alustoja on käytettävä, Medium tulee pääosin päälle. WordPress on behemoth – ja se näyttää. Lukemattomat postivaihtoehdot, sivustoasetukset, laajennukset, teemat ja kaikki kellot ja pillit antavat sinulle paljon virtaa, mutta käytettävyyden kustannuksella.

WordPress ei missään nimessä ole monimutkainen siihen mahdottomuuteen. Siitä huolimatta sillä on paljon jyrkempi oppimiskäyrä kuin keskikokoisella. Mediumilla on pienempi ominaisuusjoukko, joten sen seurauksena se voi toteuttaa sen kiinnittämällä paljon enemmän huomiota yksityiskohtiin.

Jos haluat vain helpoimman tavan aloittaa kirjoittaminen, Medium voittaa. Jos haluat eniten joustavuutta ja olet halukas sietämään vähän oppimiskäyrää, WordPress voittaa.

Sisällön hallinta

Jos haluat säätää ja virittää pieniä asioita, kuten mukautettuja kenttiä, otteita ja SEO-vaihtoehtoja, olet Median kanssa epäonnistunut. WordPress tuo mukanaan lukuisia laajennuksia, joiden avulla voit optimoida sisältösi Facebookille, Googlelle, SEOlle ja muulle.

En usko, että yllä mainitut laajennukset ovat välttämättömiä henkilökohtaisissa julkaisuissa, mutta on hyvä idea, että nämä työkalut ovat käytettävissänne yrityssivustoille tai yritysblogille. Sinänsä tämä tekee Mediumista täydellisen henkilökohtaisissa blogeissa tai asianmukaisissa julkaisuissa, mutta ei todennäköisesti ole käyttökelpoinen ratkaisu yritystoimintaan liittyville sivustoille.

Kirjoitusportfolio

Yksi asia, joka on minulle ilmeinen, on se, että Medium on parempi tekijöille, jotka haluavat luoda salkun heidän kirjoitetusta aineistosta. Tällaisen WordPress-verkkosivuston portfolion ongelmana on, että et voi helposti erottaa kirjoitustasi haluamallasi tavalla – ellei sinulla ole joitain koodaustapoja kirjoitustaidojesi mukaan.

Medium antaa sinun luoda julkaisuja temaattisesti samanlaisille teoksillesi ja osallistua muihin julkaisuihin – ja voit myös luoda säännöllisiä tarinoita mille tahansa muulle.

Medium-julkaisujen tilaaminen

Toki, voit luoda luokkia ja tunnisteita WordPressissä, mutta se ei ole aivan sama. Keskipitkä antaa sinulle ‘kuulumisen’ tunteen (puhun tästä myöhemmin), mikä antaa materiaalillesi enemmän voimaa.

Lahjoitukset ja avut

Tämä on päästävä asioiden sosiaaliseen ulottuvuuteen, josta puhun enemmän vertaamalla julkaisupuolta, mutta se ansaitsee maininnan myös tässä. Jos ylläpidät WordPress-verkkosivustoa, kirjoitat joko sisällön itse tai rekisteröidyt käyttäjän kirjoittajaksi osallistumaan.

Kirjailijan panos on hyvin integroitu verkkosivustoosi. Vaikka voit antaa tekijälle oikeudet julkaistuun aineistoon, se näyttää silti aivan kuten sivuston omistajalta.

Sen kanssa, miten Medium on kulma alustana, se näyttää paljon kirjailijakeskeisemmältä, mikä lopulta tuntuu suurelta erolta. Jopa kirjoittaessasi artikkelia julkaisuun, se tuntuu silti ‘omaltasi’. Miksi on monien pienempien käyttökokemusten ja alustan suunnittelupäätösten summa, joten ehkä paras tapa kuvata se on seuraava:

Mediumia käsittelevän artikkelin julkaiseminen tuntuu kuin julkaisu nousi artikkelisi ja antoi sille enemmän näkyvyyttä. WordPress-pohjaiseen verkkosivustoon osallistuminen tuntuu kuin kirjoittaisit jonkun copywriter.

hinnoittelu

WordPress-ohjelmisto on avoimen lähdekoodin ja ilmainen. Voit ladata sen WordPress.org-sivustosta ja asentaa sen (oikealla isännöinnillä omalla verkkosivustolla. Useimmilla isäntälaitteilla on saatavana WordPress-asennukset yhdellä napsautuksella), mikä tekee WordPressin asennuksesta ja käyttöönotosta erityisen helpon..

WordPress.com antaa sinun käyttää WordPress-aliverkkotunnusta (ts. Jotain sinunwebsitename.wordpress.com) blogin verkko-osoitteeksi. Tämä on ilmaista, mutta ilmaisella WordPress.com-tilillä et pääse käyttämään paljon WordPressin toimintoja. Ellet päivitä tiliäsi, voit käyttää vain perusmuokkausvaihtoehtoja.

Maksetut suunnitelmat alkavat 48 dollarista vuodessa. Liiketoimintasuunnitelmassa ja sitä uudemmissa saat myös hieman enemmän joustavuutta muokattujen verkkosivustojen luomiseen, ja mahdollisuus asentaa omat WordPress-teemat ja -laajennukset.

WordPress.com hinnasuunnitelmat

Medium puolestaan ​​on kirjoittajille täysin ilmainen. Vaikka WordPress ei urheile kaikkia ominaisuuksia, et voi saada mukautettua verkkotunnusta, kaikki siellä oleva on ilmaista kirjoittajille.

Yhteisö

Vaikka WordPress-ohjelmistolla on valtava verkkoyhteisö, sinänsä ei ole ‘kirjoittajan yhteisöä’. WordPress.com ei aseta itseään julkaisijaksi. Sivustojen välillä on löysät siteet, ja kun sinulla on tili, voit seurata muita blogeja, mutta toiminnallisuus on rajoitettu eikä ole liian näkyvä.

Medium puolestaan ​​tuntuu enemmän lahjakkaiden kirjoittajien yhtyeeltä. WordPress-sivustoja on niin monta, monenlaista sisältöä ja laatua, ettet tiedä mitä odottaa saapuessasi sivustoon. Kuitenkin, kun saavut Medium-julkaisuun tai artikkeliin, tunnet sen todennäköisesti olevan hyvä.

Keskittyminen artikkeleiden seuraamiseen, julkaisemiseen ja mainostamiseen lisää kaikki tätä tunnetta, ja se tekee Mediumista sen paremman. Tämäntyyppiset yhteisöominaisuudet puuttuvat kokonaan WordPressistä.

Joustavuus

WordPress.com ja Medium on tarkoitettu lähinnä kirjoittamiseen keskittyville verkkosivustoille. WordPress.com-sivustossa on paljon enemmän joustavuutta, koska valittavana on yksinkertaisesti enemmän vaihtoehtoja.

Jos suoritat oman WordPress-asennuksen tai maksat WordPress.com-liiketoimintasuunnitelmasta, silloin asiat alkavat todella avautua. Voit lisätä verkkokaupan tukea sivustollesi, näyttää tapahtumia, tarjota verkkokursseja, sisältää yhteyslomakkeita ja paljon muuta.

Tässä suhteessa WordPress on ylivoimainen tuote, koska sen on tarkoitus olla kehys – ei vain kirjoitusalusta.

Pitäisikö minun käyttää Mediumia?

Kun verrataan Medium vs. WordPress -sovellusta, on selvää, että näitä työkaluja käytetään hyvin erilaisiin tarkoituksiin. WordPress pystyy tekemään melkein kaiken, mitä Medium pystyy (ja sitten jotkut), mutta tämä tarkoittaa, että WordPressin painopiste on muualla – tai ainakin soveltamisala on paljon laajempi kuin pelkkä kirjoittaminen.

Tästä johtuu, että Medium on paljon parempi kuin WordPress, kun se luo ympäristöä kirjoittajille, mutta olet kiinni ominaisuuksista, jotka sen mukana toimitetaan. Sisällön luominen ei ehkä ole yhtä iloinen WordPressin kanssa, mutta lopputulos voi näyttää ja tuntua samalta – ja voit aina lisätä uusia ominaisuuksia, jos tarvitset.

Jotta päättäisit haluamasi, sinun pitäisi mielestäni harkita seuraavaa:

  • Medium on tarkoitettu vain kirjoittamiseen.
  • WordPress antaa sinun tehdä paljon muutakin kuin vain kirjoittamista.
  • Medium on julkaisija blogiympäristön lisäksi.

Edellä mainittua ajatellen voit saavuttaa vastauksen melko paljon eliminoinnin ja yksinkertaisten päätösten avulla.

“Jos aiot todella luoda kirjoittamiseen keskittyvän verkkosivuston, sinun on selvitettävä, tarvitaanko lisätoimintoja.”

Haluat ennen kaikkea luoda verkkosivusto, joka keskittyy kirjoittamiseen? Jos näin on, sinun täytyy selvittää, tarvitsetko lisätoimintoja. Oletko esimerkiksi luomassa elokuvien katselusivustoa, jolla on viittauslinkit, ristiviitteet ja muut ominaisuudet, jotka vaativat erikoistunutta navigointia? Jos vastaus on kyllä, Medium ei todennäköisesti ole paras valinta sinulle.

Ennen kuin siirrymme eteenpäin, kehotan kaikkia pohtimaan uudelleen vastausta yllä olevaan kysymykseen. Vaikka saatat joutua jossain vaiheessa tarvita lisäominaisuuksia ja haluat pitää vaihtoehtosi avoimina, sinun ei todennäköisesti pitäisi valita WordPress vain tämän perusteella.

Oletko varma, että monimutkaisuuden lisääminen lisää syvyyttä ja luo paremman kokemuksen? Haluatko varmasti, että taustakuvassa on oltava lainauksia, jotta sinulla olisi hyvä verkkosivusto? Monimutkaisuuden lisääminen ei ole aina hyvä tie, ja tietoinen siitä auttaa epäilemättä sinua tekemään paremman päätöksen.

Jos olet luomassa kirjoittamiseen keskittyvää verkkosivustoa, ja Mediumin ominaisuusryhmä vaikuttaa hienolta, sinun on tehtävä hieman subjektiivisempi päätös. Tässä vaiheessa – lopputuloksen kannalta – voit saavuttaa saman asian molemmilla alustoilla, joten miten valitset? Tarkastellaan tämä edelleen:

Muokatut verkkotunnukset

Yksi tekijä on mukautettu verkkotunnus. Vaikka Medium tarjosi mukautettuja verkkotunnuksia lyhyeksi ajaksi, se lopetti tämän tekemisen vuoden 2017 lopulla.

Nyt kaikki viestisi näkyvät Medium-sivullasi (esim. Https://medium.com/@yourtwitterhandle/story) tai Medium-julkaisussa (esim. Https://medium.com/julkaisunimi/story). Et voi käyttää omaa mukautettua verkkotunnusta.

Jos tämä on sinulle tarjoaja, niin WordPress se on.

Asennusaika

Jos olet jo kirjoittanut tarinan, mutta sinulla ei ole minne sitä laittaa, voit rekisteröidä ja julkaista sen Mediumissa noin kahdessa minuutissa. Se näyttää hyvältä, vaikka visuaalioita ei voida muokata.

Myös WordPress.com-sivustossa vie vain muutaman minuutin. Päätoimittaja ja itse ympäristö antavat kuitenkin sinulle enemmän vaihtoehtoja, joten saatat joutua kadotemaan metsään.

Tämä on vielä totta, jos käytät WordPressiä itse. Sen asettaminen vie noin viisi tai kuusi minuuttia, jos tiedät, mitä olet tekemässä, ja 15 – 20 minuuttia, jos et ole koskaan tehnyt sitä ennen. Itsenäinen versio antaa sinulle niin monia teemoja ja laajennuksia, ja monimutkainen teema voi antaa sinulle niin paljon suunnitteluselementtejä muokata, että voisit helposti viettää tunteja siihen.

Professional Touch

Esittelyllä on merkitystä, ja Medium esitetään erinomaisesti. WordPress voi olla yhtä suuri, mutta jokainen teema ei tee tehtäväänsä hyvin, ja hajauttamismahdollisuudet ovat paljon suuremmat kaikilla niillä sivupalkeilla, navigoinnilla, meta-ja muilla elementeillä, jotka voivat häiritä sivua..

Keskikokoinen näyttää ja tuntuu oikealta julkaisulta get-go-julkaisulta – tämä voi lisätä paljon gravitasi työhösi. Kun taakka saada asiat näyttävät hyvältä otettu olkapäältäsi, voit keskittyä kirjoittamiseen.

Keskisuuri kumppaniohjelma

Jos haluat ansaita rahaa kirjoittamisesta, Medium Partner -ohjelma on ehdottomasti ainutlaatuinen vaihtoehto.

Sanotaan se näin:

Jos haluat ansaita rahaa verkkosivustolta, WordPress on todennäköisesti parempi vaihtoehto, jolla on suurempi ansaintamahdollisuus, koska et ole rajoittunut ansaintatavoitteesi.

Mutta jos haluat ansaita rahaa kirjoituksistasi huolehtimatta verkkosivuston ylläpidon liiketoiminnan näkökohdista, Medium voi olla hyvä vaihtoehto, koska kaikki mitä sinun on keskityttävä on laadukkaan sisällön kirjoittaminen.

Pohjaviiva

Suosittelen Medium yli WordPress -sovellusta yhdeksälle kymmenestä ammatillisesta kirjailijasta. Ehkä nyrkkisääntönä pitäisi olla, jos ansaitset elantonsa julkaisemisen arvoisten artikkeleiden kirjoittamisesta – sellaisista, jotka voisit nähdä Timessa, Newsweekissä tai The New Yorkerissa – Medium on luultavasti paikka sinulle.

Toisin sanoen, Medium-kotisi lisäksi suosittelen myös henkilökohtaisen sivuston (WordPressissä) luomista, joka kertoo maailmalle sekä kuka olet että mitä olet tehnyt, todellisten artikkeleiden kanssa, jotka olet kirjoittanut mahdollisesti verkossa yli Medium.

Jos tarvitset yksityiskohtaisempaa verkkosivustoa tai kirjoittamasi luonne vaatii mitään lisäominaisuuksia, joita Medium ei tarjoa, WordPress on tietysti parempi vaihtoehto.

Ja tietysti, jos haluat luoda täysin varustellun verkkokaupan, jäsenyyden tai hakemistosivuston (esimerkiksi), Medium ei todellakaan ole käynnistäjä, kun taas itse isännöimällä WordPress-sivustolla, jolla on oikeat lisäosat, tarvitaan mikä tahansa tai kaikki nuo asiat sen askeleella!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me