Kuinka asentaa WordPress – kuuluisa WordPressin 5 minuutin asennus on tehty yksinkertaiseksi

WordPress-tarjoukset


WordPress haluaa ylpeillä kuuluisasta viiden minuutin asennuksestaan ​​väittäen, että WordPressin asentaminen on niin helppoa, että kuka tahansa voi saada sen valmiina ja käynnissä itse isännöimällä sivustolla muutamassa minuutissa! Useimmille ihmisille WordPressin asentaminen ensimmäistä kertaa vie kuitenkin huomattavasti enemmän kuin vain viisi minuuttia – lähinnä siksi, että joudut metsästämään useammassa kuin yhdessä paikassa voidaksesi käydä läpi eri vaiheet.

Jos olet löytänyt itsesi sekoittavan aloittaaksesi WordPress-asennuksen juuri tästä syystä, tämä opas on sinulle. Seuraavaksi yksinkertaistan koko WordPress-asennusprosessia työskentelemällä jokaisen vaiheen läpi vuorotellen näyttääkseni tarkalleen, mitä on tehtävä.

merkintä: Monet uudet käyttäjät mieluummin käyttävät isäntäpaketin mukana toimitettua WordPress-asennusohjelmaa. Tämä on varmasti nopeampaa, mutta saatat huomata, että hosting-yritys tekee joitain – mahdollisesti ei-toivottuja – muutoksia, kuten niputtaa ylimääräisiä laajennuksia tai poistaa automaattisen tietoturvapäivityksen käytöstä. Jos käytät yleistä, pienen budjetin isännöintipalvelua ja tunnet olosi tarpeeksi varma, saattaa olla parempi idea tehdä se kaikki käsin.

Mitä tarvitset

WordPressin manuaalinen asentaminen edellyttää:

 • Verkkoselain (kuten se, jota käytät nyt!)
 • FTP-asiakas. Tämän avulla voit lähettää tiedostoja palvelimelle, jossa verkkosivustoasi ylläpidetään. Henkilökohtaisesti käytän Codaa, koodinmuokkaussovellusta, johon sisältyy FTP-asiakas, mutta jos tarvitset vain FTP: tä, voit valita viiden parhaan FTP-asiakkaan luettelosta.
 • Pääsy palvelimellesi tietokantojen luomiseen – isännöintipalveluntarjoaja tarjoaa todennäköisesti työkalun nimeltä phpMyAdmin tätä varten. Jos olet epävarma, kysy heiltä!

Aion osoittaa tämän etäpalvelimella (ts. Internetissä), missä oletan, että haluat isännöidä WordPress-sivustoasi. Jos haluat asentaa WordPressin paikalliselle koneellesi, tarvitset myös MAMP-sovelluksen, jonka avulla voit suorittaa WordPressin tietokoneellasi. Huomaa, että et tarvitse FTP-asiakasohjelmaa, jos käytät WordPressiä paikallisesti.

Mitä aiot tehdä

Prosessi koostuu kolmesta vaiheesta:

 1. Luo tietokanta palvelimellesi.
 2. Lataa WordPress ja kopioi se palvelimellesi.
 3. Suorita WordPress-asennus.

Jokaiseen vaiheeseen lisään kursivoidun muistiinpanon lukijoille, jotka asentavat WordPressin paikallisesti, ja huomautan prosessin eroista. Mukana on myös paljon kuvakaappauksia, jotta voit seurata niitä visuaalisesti.

1. Tietokannan luominen

Tietokanta sisältää kaiken sivustosi sisällön, ja ilman sitä WordPress ja WordPress-sivustosi eivät toimi. Voit luoda oman kahdella tavalla, palveluntarjoajan asetusten mukaan:

 • ylläpitäjän järjestelmänvalvojan näyttöjen kautta
 • käyttämällä phpMyAdminia

Jos asennat WordPressiä paikallisesti, sinun on käytettävä phpMyAdminia.

Isännöintipalveluntarjoajani kanssa (huomautus: jos et vielä ole valinnut isäntäta, tässä on kätevä artikkeli juuri siitä, että luon tietokannan heidän järjestelmänvalvojan näytöllä, joten katsotaanpa ensin.

Tietokannan luominen hosting-järjestelmänvalvojan avulla

Etsi hosting-järjestelmänvalvojan näytöistä vaihtoehto nimeltä “tietokannat”, “hallita tietokantoja” tai jotain vastaavaa. Tarkka nimi vaihtelee palveluntarjoajasi mukaan.

Esimerkiksi tässä on näyttö, jota käytän:

WordPressin asentaminen - hosting-tietokannan järjestelmänvalvojan näyttö

Jos käytät samanlaista järjestelmänvalvojan näyttöä, toimi seuraavasti:

 1. Anna tietokannalle nimi ja kirjoita se kenttään.
 2. Klikkaa Luo tietokanta ja lisää käyttäjä.
 3. Tämän jälkeen sinua pyydetään antamaan salasana uudelle käyttäjälle, joka liittyy tähän tietokantaan. Valitse salasana, kirjoita se ja napsauta OK.
 4. Kirjoita muistiin tietokannan nimi, käyttäjänimi ja salasana. Tarvitset näitä myöhemmin.

Ja siinä kaikki – tietokanta on valmis!

PhpMyAdminin avulla tietokannan luominen

Jos palveluntarjoajasi antaa sinulle phpMyAdmin-paketin osana tai asennat WordPressin paikallisesti MAMP: llä, voit luoda tämän tietokannan avulla.

 1. Napsauta hosting-järjestelmänvalvojan näytöissä tai MAMP-tervetulonäytössä olevaa linkkiä phpMyAdmin, joka saattaa näyttää noin:

PhpMyAdminiin pääsy cPanelin kautta

 1. PhpMyAdmin-tervetulonäyttö aukeaa. Klikkaa tietokannat välilehti vasemmassa yläkulmassa avataksesi tietokannan näytön:

Tietokannan luominen phpMyAdminissa

 1. vuonna Luo tietokanta Kirjoita kenttä, tietokannan nimi.
 2. Klikkaa Luoda nappi.

Ja sen avulla tietokanta luodaan. Tee tieto muistiin tietokannan nimestä myöhemmin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan oletusarvo on juuri.

Joten, vaihe 1 on valmis – ja se on vaikein osa. Se on tavallinen purjehdus täältä eteenpäin!

2. WordPressin lataaminen ja lähettäminen

Nyt sinun on ladattava WordPressin uusin versio.

 1. Siirry WordPress-lataussivulle, joka näytetään alla.

Lataa WordPress

 1. Klikkaa Lataa WordPress -painike ladata zip-tiedoston, joka sisältää kaikki WordPress-tiedostot tietokoneellesi.
 2. Pura tietokoneesi tiedosto täsmälleen samalla tavalla kuin tavallisesti purkaa kaikki muut tiedostot. Sinulla on nyt kansio nimeltä WordPress kaikkien WordPress-tiedostojen kanssa. Tee muistiinpano kansion sijainnista.

Seuraavaksi sinun on ladattava WordPress palvelimellesi.

 1. Avaa nyt FTP-asiakas. Kirjaudu palvelimesi FTP: hen käyttämällä FTP-kirjautumistietoja, jotka palveluntarjoajasi antoi sinulle, kun luot tilisi. Jos et ole varma näistä, kysy heiltä. Tarvitset palvelimen osoitteen, käyttäjänimen ja salasanan.
 2. Etsi FTP-asiakasohjelmasta WordPress paikallisen koneesi kansio ja public_html -kansio palvelimellasi. Sinun pitäisi pystyä näkemään ne kaksi vierekkäin. Esimerkiksi tässä on minun Coda-kaivos:

Kopioi WordPress palvelimellesi FTP-asiakasohjelman avulla

Huomaa, että etäpalvelimen kansio on tyhjä, koska asennan WordPressin alihakemistoon. Sinulla on muita tiedostoja siellä – sivuuta niitä.

 1. Vedä nyt WordPress kansio (ei itse kansio) omaan public_html kansio. FTP-asiakas kopioi tiedostot palvelimellesi.
 2. Odota, kunnes tiedostot kopioidaan. Voit nähdä, että minun kopioidaan alla:

Lähetetään WordPress etäpalvelimelle Codan avulla

Nyt kun olet kopioinut tiedostot, olet valmis kolmanteen ja viimeiseen vaiheeseen: Suorita WordPress-asennus.

3. WordPress-asennuksen suorittaminen

Tietokanta ja tiedostot ovat paikoillaan ja olet valmis asentamaan WordPressin!

 1. Avaa selain ja siirry verkkosivustollesi.
 2. Näet ensimmäisen WordPress-asennusnäytön:

WordPressin asentaminen - valitse kieli

 1. Valitse haluamasi kieli ja napsauta Jatkaa.
 2. Seuraavaksi näet ruudun, joka kertoo sinulle annettavat tiedot:

WordPressin asentaminen - vaatimusnäyttö

 1. Kuten aiemmin mainittiin, kaikki nämä tiedot olisi pitänyt kirjata muistiin tietokantaa luotaessa. Klikkaus Mennään!
 2. Syötä seuraavassa näytössä tietokannan nimi, käyttäjänimi ja salasana. Jos työskentelet paikallisesti, käyttäjänimen ja salasanan oletusarvo on juuri. Muuten ne ovat niitä, jotka määrittelit luomalla tietokannan.

WordPressin asentaminen - tietokantatietojen tarjoaminen

 1. Jätä Tietokannan isäntä ja Taulukon etuliite kentät sellaisina kuin ne ovat (huomautus: jos sinulla on epäilyksiä, kysy isäntältäsi, mitä kirjoittaa tietokanta-isäntänä, koska tämä voi vaihdella palveluntarjoajien välillä – olettaen, että he eivät ole jo ilmoittaneet sinulle aiemmassa sähköpostiviestissä, kun alun perin kirjaudut sisään heidän palveluistaan) ja napsauta Lähetä.
 2. Seuraavaksi näet suosikkini näytön – se, joka kertoo sinulle, että WordPress on valmis asentamaan. Hyvin tehty!

WordPressin asentaminen - tietokannan toimiva ilmoitusnäyttö

 1. Klikkaus Suorita asennus päästäksesi sivuston yksityiskohdat -näyttöön:

WordPressin asennus - sivuston yksityiskohdat -näyttö

 1. Anna lopuksi sivustosi tiedot: sivuston otsikko, käyttäjänimesi ja salasanasi sekä sähköpostiosoitteesi. Jos haluat, että Google löytää sivustosi, jätä yksityisyys ruutu valittu. Klikkaus Asenna WordPress.
 2. WordPress asennetaan ja näet menestysnäytön:

WordPressin asentaminen - koko asennusnäyttö

 1. Nyt voit kirjautua sivustoosi napsauttamalla Kirjaudu sisään -painiketta ja kirjoittamalla WordPressin asennuksen yhteydessä antamasi käyttöoikeustiedot.

WordPressin asentaminen - kirjautuminen uuteen sivustoosi

 1. Tämä vie sinut WordPress-hallintapaneeliin.

WordPress-miehen kojelauta

Onnittelut, olet asentanut WordPressin onnistuneesti ja voit nyt alkaa hallita sivustoasi!

Yhteenveto

WordPressin asentaminen voi tosin olla hieman pelottava suurimmalle osalle uusia käyttäjiä – toivottavasti tämä opas on nyt poistanut osan pelosta. Noudata vain yllä mainittuja vaiheita vuorotellen ja sinun pitäisi olla aivan uusi WordPress asennettava ja käynnissä nopeasti (ehkä jopa viidessä minuutissa?!). Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map