Google-verkkotunnusten arvostelu – mikä se on? Kuinka se toimii ja kuinka sitä verrataan?

WordPress-tarjoukset


Google-verkkotunnukset on suhteellisen uusi lisä yritysportfolioon – mutta erittäin mielenkiintoinen lisä tästä huolimatta. Sillä on varmasti suuri potentiaali, mutta tuottaako se todella? Ja vaikuttaako se merkittävästi verkkotunnusten rekisteröintiin ja verkkoprojektien rakentamiseen?

Vastaamme näihin kysymyksiin tässä Google Domains -katsauksessa.

Keskustelemme siitä, mikä Google-verkkotunnukset ovat, kenen tulisi käyttää sitä, miten sitä käytetään ja onko palvelu todennäköisesti pelinmuutos verkkotunnusten markkinoilla.

Mikä on Google-verkkotunnukset?

Google Domains on edelleen beta-verkkotunnuksen rekisteröintipalvelu, jota tarjoaa Google. Se lanseerattiin tammikuussa 2015, ja on siitä lähtien ottanut höyryä.

Google-verkkotunnuksen kotisivun näyttökuva

Pinnalla Google-verkkotunnukset ovat samanlaisia ​​kuin muut verkkotunnusten rekisteröijät, joita on ollut olemassa jo vuosia – voit siirtyä Google-verkkotunnuksiin ja rekisteröidä upouuden verkkotunnuksen, jonka avulla voit sitten avata uuden verkkosivuston, luoda muokattuja sähköpostitilejä, ja niin edelleen.

Kuten tavallista, paholainen on kuitenkin yksityiskohdissa, mikä tarkoittaa, että on joitain erityispiirteitä, jotka tekevät Google-verkkotunnuksista ainutlaatuisen kilpailijoidensa keskuudessa.

1. Google-verkkotunnuksissa noudatetaan WHOIS-tietosuojaa ilman lisämaksua

Tämä tarkoittaa, että henkilökohtaiset tietosi eivät ole saatavissa eri WHOIS-hakutyökalujen (kuten tämän) kautta.

Vain antaaksesi sinulle kontekstin, joidenkin muiden verkkotunnusten rekisteröijien kanssa tämän palvelun hinta voi olla 0–12 dollaria vuodessa. Esimerkiksi GoDaddy tarjoaa sille 7,99 dollaria vuodessa.

2. Google-verkkotunnukset tarjoavat sinulle vaivatonta integraatiota suosituimpien verkkosivustojen rakentajien kanssa

Jos haluat rekisteröidä uuden verkkotunnuksen, on todennäköistä, että haluat rakentaa verkkosivun sen päälle. Joten asioiden helpottamiseksi Google Domains integroituu joihinkin siellä oleviin suosituimpiin verkkosivustojen rakennusratkaisuihin / työkaluihin.

Ajattele Squarespace, Wix, Weebly, Shopify ja joitain Googlen omista, mukaan lukien Blogger, Google App Engine ja Google Sites.

Googlella on todella mukava opetusohjelmaresurssi, joka opastaa sinua vaiheet, joita tarvitaan verkkosivustosi käynnistämiseen näiden integroitujen rakentajien kanssa.

Lyhyesti: Kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi Google-verkkotunnuksissa, voit siirtyä suoraan valitsemasi verkkosivustosi rakentajaan ja jatkaa verkkosivustosi määritystä siellä – suurin osa esteistä on poistettu elämän helpottamiseksi.

On vain yksi ilmeinen kysymys: Entä jos haluat käyttää WordPressiä? No, ainoa tällä hetkellä saatavilla oleva integroitu (lue: Googlen hyväksymä) ratkaisu on rakentaa WordPress-sivusto Bluehostiin. Kun olet käynyt läpi yksinkertaistetun kirjautumisprosessin siellä, sinulla on käytettävissään tyhjä WordPress-sivusto.

Tietysti, jos et ole kiinnostunut siitä, että Google auttaa sinua näiden rakennusintegraatioiden avulla, voit kartoittaa verkkotunnuksesi jollain muulla kolmannen osapuolen verkkoisäntällä. Google ei estä sinua tekemästä niin.

3. Voit kytkeä verkkotunnuksesi G Suite -sovellukseen

G Suite on valinnainen lisä, joka antaa sinulle ja joukkueellesi pääsyn integroituihin dokumenteihin, Driveen, Kalenteriin ja Gmail-palveluihin. Voit myös luoda erilaisia ​​mukautettuja sähköpostiosoitteita itsellesi ja tiimillesi – kaikki pääverkkotunnuksesi alle.

G Suite -paketti on 5 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa.

Vaikka voit ostaa G Suite -sovelluksen mistä tahansa verkkotunnuksesta, ei vain Google-verkkotunnusten kautta ostetusta verkkotunnuksesta, integrointi on näin saumattomampaa.

4. Google-verkkotunnukset antavat sinun luoda jopa 100 aliverkkotunnusta

Vaikka 100 on todennäköisesti ylenmääräinen, on silti hienoa tietää, että Google-verkkotunnukset antavat sinun luoda periaatteessa niin monta aliverkkotunnusta kuin haluat projektiisi.

5. Kaikki toimii Google DNS -palvelimissa

DNS-palvelimet suorittavat verkkotunnusten ekosysteemin ottamalla verkkotunnuksesi ja kääntämällä sen osoitteeksi, jonka muut tietokoneet ymmärtävät. Ilman DNS-palvelimia verkkotunnuksen nimi olisi turha.

Jos rekisteröit verkkotunnuksesi Google-verkkotunnuksissa, kyseinen verkkotunnus käyttää samoja DNS-palvelimia, joita pääasiallinen Google-hakukone käyttää. Lue: Ne ovat väitetysti melko tehokkaita.

6. Google-verkkotunnukset antavat sinun perustaa paljon sähköpostiosoitteita

Voit itse luoda jopa sata näistä.

Esimerkiksi, jos et halua luoda erillistä sähköpostiosoitetta asiakastuen käsittelemiseksi, mutta haluat silti antaa asiakkaidesi lähettää pyyntöjä osoitteeseen [email protected], alias tulee tänne. Alias ​​tarttuu jokaiseen sähköpostiosoitteet, jotka ihmiset lähettävät kyseiseen tukiosoitteeseen ja välittävät sen jollekin toiselle (todelliselle) sähköpostiosoitteelle.

Käytettävissä olevat verkkotunnukset ja hinnoittelu Google-verkkotunnuksissa

Mikä on TLD?

Klassisen .com- tai .net-verkon lisäksi Google-verkkotunnukset antavat sinulle pääsyn todella mukavaan valikoimaan muita verkkotunnuksia. Kuitenkin vielä puuttuu joitain merkittäviä paikallisia TLD-tunnuksia (kuten .ru tai .it). Plussapuolelta, kun kyse on räätälöityistä aluetunnuksista, löydät todella mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuten. Kirjanpitäjät, .näyttelijä, .puhdistus, .rakentaminen, .dental, .huonekalut, .investoinnit, .kengät, .universiteetti,. viini ja monet muut kapeat aluetunnukset.

Kaiken kaikkiaan Google-verkkotunnukset eivät petä 99 prosentilla tapauksista puhuttaessa TLD-aluetta. Kaikki eivät kuitenkaan ole niin edullisia.

Näin Google-verkkotunnusten tarjous vertaa GoDaddy- ja Namecheap-palveluihin:

Google-verkkotunnukset vs. GoDaddy vs. Namecheap

TLD
Google-verkkotunnukset
Hyvä isä
namecheap
.com$ 12$ 11.99$ 10,69
.netto$ 12$ 11.99$ 12,88
.Org$ 12$ 7.99$ 12,48
.co$ 30$ 11.99$ 6,88
.ru$ 14.99
.de$ 7.99$ 9,85
.se$ 12.99
.klubi$ 13$ 9.99$ 0,88
.paikka$ 30$ 2,99$ 2.88 Hyödyllinen hinta
.design$ 40$ 29.99$ 6,88

Google-verkkotunnusten hyvä asia on se, että verkkotunnuksen uusimishinnat ovat samat kuin alkuperäiset rekisteröintimaksut, mikä ei ole standardi näillä markkinoilla. Joissakin rekisteröijissä voit huomata, että verkkotunnuksesi uusiminen toiseksi vuodeksi voi asettaa sinut takaisin jopa kaksinkertaiseksi alkuperäiseen hintaan.

GoDaddy tarjoaa vain. Yhden esimerkin .org-verkkotunnuksen alkuperäisellä hinnalla 7,99 dollaria, mutta sen uusiminen kyseisen ajanjakson jälkeen maksaa 19,99 dollaria. .Com: lla se on 11,99 dollaria vs. 14,99 dollaria. Google-verkkotunnukset ovat hinnoittelussaan paljon avoimempia.

Onko Google-verkkotunnukset parempi kuin muut rekisterinpitäjät?

Selkeän hinnoittelumallin ja kaikkien muiden Google-verkkotunnuksilla saamiesi etuuksien syrjiminen ei ole silti helppo soittaa, onko Google-verkkotunnukset todella sen arvoisia. Minulle se tulee muutamiin asioihin:

Ensinnäkin, kaikkien verkkotunnusten rekisteröijien ydintuote on aina sama – se rekisteröi verkkotunnuksen puolestasi ja pitää sen “elävänä”. Joten tässä suhteessa Googlen tuote on aivan kuten kaikkien muidenkin. Heidän verkkotunnuksensa eivät ole mitenkään parempia kuin mitä muualta saat.

Toiseksi, niin hienoja kuin nämä ylimääräiset etuisuudet ovat, esimerkiksi WHOIS-tietosuoja, verkkosivustojen rakennusintegraatio, aliverkkotunnukset ja sähköpostiosoitteet eivät ole tarkalleen pelimuutokset, ja löydät myös muita yrityksiä, jotka tarjoavat niitä. Google-verkkotunnukset eivät ole missään nimessä vallankumouksellisia.

Päivän lopussa 99%: n käyttäjistä tärkein on tietyn verkkotunnuksen hinta, josta he ovat kiinnostuneita. Siksi verkkotunnuksen hankkiminen Google-verkkotunnuksissa on todennäköisesti järkevää vain, jos haluamasi TLD on halvempi siellä. Tässä on koko Google-verkkotunnusten hintataulukko ja tässä ovat merkittävimpien kilpailijoiden tarjoamat hinnat, joten voit tehdä oman tutkimuksen.

Viimeiseksi, sinun tulee harkita myös joitain Google-verkkotunnusten riskejä, joista Google itse ei ehkä ole niin äänekäs. Pääasiassa, vaikka Google-verkkotunnuksissa on iso G, et voi koskaan tietää, pysyttelevätkö palvelut pitkällä matkalla. Kaikki Google-projektit eivät ole olleet ajan koetuksessa, ja Google on tunnettu siitä, että se lopettaa asiat, jos ne eivät täytä yrityksen odotuksia. Jokaisessa Gmailissa on useita Google Buzz -sovelluksia, + s, aallot ja lasit.

Nyt käytännön tavaroista:

Kuinka rekisteröidä verkkotunnus Google-verkkotunnuksissa

Google on tottunut meihin tietyssä standardissa heidän työkalujensa ja palvelujensa suhteen, ja suurin osa siitä, mitä he antavat meille, on yksinkertaista ja intuitiivista, mutta toiminnallista. Valitettavasti Google-verkkotunnukset eivät ole sitä. Ainakin ei vielä.

Ensinnäkin Google-verkkotunnukset eivät ole vielä saatavilla maailmanlaajuisesti.

Jotta voit käyttää sitä, sinulla on oltava laskutusosoite jossakin näistä maista. TL; DR: sitä on saatavana Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Intiassa ja Meksikossa, vain kourallisen muissa maissa.

Jos maasi on luettelossa, voit siirtyä pääsivulle osoitteessa domains.google. Sieltä voit etsiä haluamasi verkkotunnuksen.

Google-verkkotunnusten verkkotunnushaku

Google-verkkotunnukset näyttävät sinulle käytettävissä olevat tiedot ja antavat sinun lisätä myös uusia laajennuksia (TLD), jos kiinnostunut ei ole luettelossa..

verkkotunnusluettelo

Harmaana näkyvät verkkotunnukset voidaan silti siirtää (jos olet omistaja) tai etsiä WHOIS-työkalujen avulla mahdollisesti hankkia ne nykyiseltä omistajalta.

Näet kaikki saatavilla olevat aluetunnukset napsauttamalla Kaikki pääte -välilehteä (näkyy yllä). Luettelo on aakkosellinen, joten se vie vie aikaa, ja selaa sitä kaikkia. Silti voit löytää joitain helmiä sieltä.

Katso kaikki aluetunnukset

Jos haluamassasi luettelossa on jotain, voit lisätä sen ostoskoriin ja kun olet valmis, siirry kassalle.

Google-verkkotunnusten ostoskori

Kaupan loppuun saattamiseksi Google Domains pyytää joitain henkilökohtaisia ​​tietoja, joita ICANN (organisaatio, jolla on näkymä verkkotunnusten markkinoilta) vaatii.

ICANN-muoto

Google-verkkotunnukset suosittelevat myös automaattisen uusimisen käyttöönottoa uudelle verkkotunnuksellesi. Jos hyväksyt, Google-verkkotunnukset laskuttavat sinua automaattisesti joka vuosi, kun verkkotunnus on valmis uudistamaan.

Verkkotunnuksen automaattinen uusiminen

Vielä yksi asia, joka sinun on tehtävä ennen oston suorittamista, on toimittaa Googlelle osoite ja laskutustiedot uudelleen, tällä kertaa verotuksessa. Sen jälkeen voit kirjoittaa luottokorttitietosi ja sinetöidä kaupan.

Viimeinen asia, joka sinun on tehtävä myöhemmin, on vahvistaa sähköpostiosoitteesi ICANN: llä. Tämä on vaadittava vaihe riippumatta siitä, missä rekisteröidät verkkotunnuksesi, ja Google ilmoittaa sinulle, kuinka se tehdään.

Tässä vaiheessa vihdoin näet verkkotunnuksesi Google-verkkotunnusten pääkäyttäjäpaneelissa.

Google-verkkotunnusten käyttäjäpaneeli

Tässä voit aloittaa verkkotunnuksen kanssa työskentelyn joko päättämällä rakentaa verkkosivun sen päälle jonkin integroidun työkalun (esim. Squarespace, Shopify) kautta, perustaa sähköpostia, säätää tärkeimpiä DNS-tietoja tai mennä lisää Lisäasetukset.

Pohjaviiva

Kaiken kaikkiaan Google-verkkotunnukset ovat hienoja. Se ei ole vielä pelinvaihtaja, ja on vaikea nähdä sen hallitsevan markkinoita milloin tahansa, koska se on saatavana vain muutamissa maissa.

Verkkotunnuksen rekisteröinnin ja käyttöliittymän helppouden suhteen se on jälleen hieno. Minun mielestäni GoDaddystä tai Namecheapista saatava tieto on kuitenkin edelleen käyttäjäystävällisempi ja antaa sinulle paljon enemmän ohjeita siitä, mitä voidaan tehdä seuraavaksi ja kuinka hyödyntää uutta verkkotunnustasi täysimääräisesti.

Lisäksi, jos haluat asentaa WordPressin uuteen verkkotunnukseen, Google-verkkotunnukset auttavat sinua tekemään niin vain Bluehostin kanssa. Jos haluat työskennellä jonkun muun isännän kanssa, sinun on selvitettävä asiat itse. Siinä tapauksessa miksi et vain rekisteröi verkkotunnusta ensin kyseisen toisen isännän kanssa?

Päivän lopussa Google-verkkotunnukset ovat edelleen toimiva ratkaisu, jos haluamasi verkkotunnuksen laajennus (TLD) on halvempi kuin missään muualla. Mutta ellei niin ole, Googlen alustaa ei todellakaan ole mitään hyötyä käyttää. Mikä tahansa muu markkinoiden huippupäästäjä palvelee sinua yhtä hyvin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me