Si të përdorni GTMetrix për të provuar shpejtësinë e një faqe në internet – në mënyrë efektive!

Marrëveshjet fituese të WordPress


Shpejtësia e sitit është ndoshta një nga matjet më të rëndësishme për çdo faqe në internet – për disa site, diferenca e një sekondari të vetëm mund të shtojë deri në mijëra dollarë të ardhura të humbura (ose të fituara). Kjo e bën vendimtare saktësinë e matjes së shpejtësisë së sitit. Fatkeqësisht, shpejtësia e sitit nuk është një metrikë veçanërisht e lehtë për t’u matur. Në këtë artikull, unë do t’ju tregoj se si të përdorni një nga mjetet më të njohura në dispozicion, GTMetrix, për të vlerësuar në mënyrë efektive shpejtësinë e një faqe në internet.

Konsideratat e Testit të Shpejtësisë

Shumë mjete – si GTMetrix e lartpërmendura – janë të shkëlqyera, por goxha të padobishme nëse gjithçka që bëni është një kontroll i shpejtë i shpejtësisë. Shumë faktorë duhet të merren parasysh nëse dëshironi të provoni në mënyrë efektive për shpejtësinë, por një nga më të mëdhenjtë është kjo: Testet e shpejtësisë duhet të bëhen shumë herë dhe mesataret e marra që rezultatet të kenë ndonjë kuptim real.

1. Numri i Testeve

Për të marrë një seri të plotë të të dhënave gjithëpërfshirëse, duhet të bëni një provë shumë të shpejtë, mundësisht në periudha të ndryshme gjatë ditës. Ideale do të ishte të planifikoni një provë në orë dhe ta lini atë të kandidojë për rreth një javë apo më shumë.

Arsyeja për këtë është se performanca e faqes suaj të internetit do të ndryshojë gjatë gjithë ditës, në varësi të numrit të vizitorëve tuaj ose madje edhe përdorimit të kutisë së serverit tuaj nëse jeni në një host të përbashkët.

Një efekt anësor i këndshëm i këtij testi është se ju do të shihni orët tuaja të pikut – i cili potencialisht mund të tregojë kohën më të mirë për ju për të postuar përmbajtje të re ose për të synuar reklama / popup, etj, për vizitorët tuaj.

Thënë kjo, ka ende shumë për tu mësuar duke bërë vetëm pesë ose dhjetë teste gjatë një ore apo më shumë. Edhe pse shpejtësia aktuale e ngarkesës së dhënë në sekonda mund të ndryshojë gjatë një dite (apo edhe javë), disa nga gjërat që GTMetrix mund të zbulojë – siç janë shumë nga rekomandimet që do të japë se si të shpejtoni faqen tuaj të internetit – do të të mos ndryshojë me kohën fare.

2. Vendndodhjet e provave

Kur përdorni versione falas të shumë mjeteve të testimit të shpejtësisë (siç është Pingdom, zakonisht caktohet një server i testit në mënyrë të rastësishme (d.m.th., vendndodhja nga e cila po testohet faqja juaj do të jetë e rastësishme). Kjo shpesh mund të çojë në rezultate jashtëzakonisht të paqëndrueshme. Ndërsa Testi 1 mund të kryhet nga New York, për shembull – 100 milje larg nga serveri juaj – Testi 2 mund të kryhet nga Sidnei, 10,000 milje larg nga serveri juaj.

Vendndodhja nga e cila zgjidhni për të provuar faqen tuaj bën një ndryshim të madh. Për disa projekte (si bizneset lokale), mund të jetë mirë të hidhni të dhënat nga vendet larg, por në raste të tjera (mendoni faqet me një audiencë potenciale në mbarë botën) do të dëshironi të testoni globalisht.

Për të provuar në vend, zgjidhni serverat e provës që janë afër vendndodhjes fizike të serverit tuaj. Nëse nuk e dini se ku ndodhet serveri juaj, pyesni kompaninë pritëse që përdorni për të pritur faqen tuaj të internetit.

Për të provuar globalisht, zgjidhni katër ose pesë serverë testimi në vendet kryesore në të gjithë botën. Personalisht, më pëlqen të zgjedh të paktën një server nga SH.B.A., një nga Evropa, një nga Australia dhe një nga Azia.

Për të qenë në gjendje të zgjidhni vendndodhjen nga e cila të provoni faqen tuaj nga përdorimi i GTMetrix, do t’ju duhet të regjistroheni për një llogari falas dhe të identifikoheni.

3. Synimet e provës

Unë shpesh shoh njerëz që testojnë VETM faqen kryesore të tyre. Ky është një gabim absolutisht fillestar që mund të pakësojë gjërat shumë më tepër nga sa mendoni. Para së gjithash, faqja juaj fillestare mund të jetë faqja më pak intenzive e të dhënave në faqen tuaj, duke e bërë atë natyrisht më të shpejtë.

Faqja kryesore juaj gjithashtu nuk mund të jetë aq e rëndësishme sa ju dëshironi të mendoni. Kam punuar në një sit që ka fituar 97% të trafikut të tij në mënyrë organike përmes motorëve të kërkimit, pothuajse të gjitha shkuan në postime / faqe të vetme – kështu që sigurohuni që të përqendroheni në më shumë sesa vetëm faqen tuaj!

Shkurt: shpejtësia e faqes fillestare është natyrisht e rëndësishme, por mund të jetë dytësore për shumë nga faqet e tjera, prandaj sigurohuni që të provoni edhe si një numër faqesh të tjera. Testoni faqet si faqet e vetme të postimit, faqet e dyqaneve dhe faqet e produkteve, etj., Për të marrë një seri rezultatesh të rrumbullakosura.

Si funksionon GTMetrix

Përdorimi themelor i GTMetrix është falas. Mund të shkoni në faqen kryesore dhe të filloni të analizoni menjëherë faqen tuaj. Një llogari e regjistruar (ose edhe një llogari e paguar) ju jep më shumë mundësi, të tilla si t’ju lejojnë të zgjidhni vendet e testimit, automatizimin e testimit dhe më shumë.

Testi i Shpejtësisë GTMetrix

Pasqyra e rezultateve ju tregon shfletuesin dhe vendndodhjen e përdorur për provë, rezultatet PageSpeed ​​dhe YSlow, kohën e ngarkesës së faqes, numrin e kërkesave dhe madhësinë e përgjithshme të faqes. Këto janë të shkëlqyera për të analizuar trendet, por nëse me të vërtetë doni të dini pse faqja juaj e internetit është e ngadaltë dhe / ose çfarë mund të bëhet për të përmirësuar më tej gjërat, do të duhet të gërmoni më thellë.

PageSpeed ​​And YSlow

PageSpeed ​​dhe YSlow ofrojnë dy metodologji paksa të ndryshme për të vlerësuar se si struktura dhe mekanika e një faqe në internet ndikojnë në shpejtësinë e saj. Rezultatet e këtyre përmbajnë rekomandimet e tyre për t’i bërë gjërat më shpejt – të tilla si ruajtja, shtimi i titujve të skaduar, asetet e minimit, mundësimi i kompresimit të gzip dhe të ngjashme..

Seksionet përkatëse në GTMetrix çdo lidhje për informacione të mëtejshme mbi temën – kështu që ju mund të lexoni më thellë rreth tij dhe të mësoni saktësisht se çfarë të bëni për të zbatuar çdo metodë specifike të rritjes së shpejtësisë të listuar.

Informacioni i Testit YSlow

Një pikë kryesore për tu shënuar: Mos i ndiqni rezultatet e përqindjes. Këto mund të jenë mashtruese dhe nuk do të marrin parasysh domosdoshmërisht gjithçka që është e rëndësishme, si madhësia e përgjithshme në megabajt të faqes (e cila, rastësisht, shpesh është e ndikuar shumë nga imazhet e optimizuara dobët). Në vend të kësaj, theksoni shpejtësinë aktuale të ngarkesës së faqes të dhënë në sekonda – me qëllim të heqjes së sekondave nga kjo (dhe path shtegu kritik i dhënies ’- më shumë në këtë më poshtë) duhet të jetë qëllimi i vërtetë!

Ujëvara

Ujëvara është një nga mjetet më të dobishme për të shënjuar telat në shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Kjo pamje e veçantë është në të vërtetë shumë e ngjashme me ato që mund të shihni në mjetet e bazuara në shfletues, siç është Firebug Net Panel. Për më shumë informacion, hidhini një vështrim të shpejtë këtij artikulli të shkëlqyeshëm se si të lexoni ujëvarat. Nëse jeni me kohë të shkurtër, ja versioni më i thjeshtë:

Assetdo pasuri në faqen tuaj duhet të kërkohet, transferohet dhe shfaqet. Bardo bar në ujëvarë tregon të gjitha hapat e përfshirë për secilën pasuri dhe sa kohë kanë marrë.

Pamja e Ujëvara e GTMetrix

Hapat që secila pasuri mund të kalojë janë si më poshtë, me një shpjegim të vogël të shtuar:

 • Kërkim DNS: Koha për të zgjidhur DNS
 • lidh: Koha e nevojshme për të krijuar një lidhje
 • bllokim: Koha e kaluar në radhë të shfletuesit duke pritur për një lidhje
 • dërgim: Koha e nevojshme për të dërguar kërkesën
 • Ne pritje: Koha e kaluar për të pritur përgjigjen (koha për të parë me bajt)
 • marrja e: Koha e duhur për të shkarkuar përmbajtje

Bazuar në këtë informacion, ne mund të bëjmë disa supozime rreth asaj që po ndodh me faqen tonë të internetit. Para së gjithash, hidhini një sy asaj linje blu në ujëvaren e mësipërme. Ajo përfaqëson pikën në të cilën ishte ngarkuar DOM. Vija e kuqe paraqet kohën kur ishte ngarkuar faqja.

Koha për të parë bajtin (TTFB) konsiderohet gjithashtu një tregues i rëndësishëm i shpejtësisë së serverit tuaj. Kjo tregohet nga informacioni i pritjes në ujëvarë. Nëse vazhdimisht shihni një TTFB të lartë (edhe pasi të keni përshkuar dhe përmirësuar rekomandimet kryesore për përmirësimin e shpejtësisë së faqes), mund të jetë që serveri juaj pritës të jetë ai që po ju lejon!

Video dhe Histori

Dy pjesët e fundit janë vetëm për llogaritë e primit. Videoja tregon një regjistrim aktual të ngarkimit të faqes – e cila mund të ju tregojë se çfarë vlerësojnë të gjitha këto të dhëna të ndryshme. Ndërsa është një tipar i këndshëm, nuk e gjej veten duke e përdorur atë tërësisht siç është, e vërteta të thuhet, pak e zymtë, për mendimin tim.

Sidoqoftë, skeda e historisë është një nga karakteristikat më të mira sepse ju lejon të shikoni rezultatet e testeve të shumta në një faqe në një graf të lehtë për t’u kuptuar dhe të dobishëm.

GTMetrix Rezultatet e Monitorimit Historik

Konfigurimi i një suite provash

Unë personalisht kam një llogari pro me GTMetrix, të cilën e përdor më së shumti për të provuar të dy faqet e mia dhe teknologjitë specifike të interesit.

Një dobësi e GTMetrix (edhe pse unë kam ende për të gjetur ndonjë mjet që mund ta bëjë këtë sidoqoftë) është se nuk mund të vendosë teste të ndryshueshme. Whatfarë dua të them me këtë është se nuk mund t’i thuash GTMetrix të zgjedhë një faqe të rastësishme nga një grup i caktuar dhe ta provosh atë nga një vendndodhje e rastësishme. Kjo do të na jepte një grafik që mund të shponte edhe më tej, bazuar në faqen dhe vendndodhjen (diçka për të ardhmen mbase?).

Një alternative do të ishte të specifikoni të dyja faqet dhe vendet dhe të testoni të gjitha ndryshimet çdo orë. Kjo është, padyshim, mjaft e pasur me burime intensive – por do të na jepte një të dhënë të shkëlqyeshme për të punuar me të. Ndërsa qëndron, ju mund ta bëni këtë me dorë dhe të përdorni veçorinë GTMetrix համեմատ për të analizuar rezultatet tuaja.

Për të filluar, unë krijoj të gjitha testet e ndryshme që më duhen. Nëse do të doja të provoja 2 faqe nga 3 vende, unë do të krijoja teste për të gjitha lejet – që do të rezultonin në 6 teste. Më pas do të monitoroja çdo test orë për të paktën dy ditë, në mënyrë ideale në javë.

Pasi të ketë kaluar një kohë e kënaqshme, unë shkoj në pultin tim, zgjedh të gjitha testet dhe i krahasoj ato. Kjo rezulton në të dhëna krah për krah dhe grafikët agregatë.

Krahasimi i rezultateve të GTMetrix

Këshilla të shpejtësisë për përdoruesit e WordPress

Oh, dhe nëse po përdorni WordPress (tema që ka kjo faqe, natyrisht, para së gjithash) dhe ndodh që po kërkoni disa ndreqje të shpejta për të shpejtuar gjërat: këtu janë disa shumë efektive këshilla nga të cilat pothuajse të gjitha faqet e internetit të mundësuar nga WordPress mund të përfitojnë nga:

 • 1. Sigurohuni çfarëdo hosti në internet që përdorni përdor serverët që janë optimizuar posaçërisht për WordPress – dhe nëse jeni akoma duke përdorur një host të përbashkët, jo të WordPress të optimizuar, transferoni në diçka shumë, shumë më shpejt, si një plan për mbajtjen në internet nga WP Engine, Flywheel ose Kinsta.
 • 2. Nëse nuk jeni tashmë, filloni të përdorni një plugin caching faqe, të tilla si W3 Total Cache, WP Super Cache ose WP Rocket.
 • 3. Merrni pak kohë për të kaluar në imazhet e faqes tuaj dhe sigurohuni që ato të jenë aq të optimizuara sa mund të jenë (ose ri-optimizoni ato në një program si Photoshop ose konsideroni të përdorni një shërbim / plugin të specializuar si WP Smush.
 • 4. Sigurohuni që faqja juaj e internetit po ngarkon sa më shumë JavaScript të jetë e mundur në fund të faqeve të saj (në vend se në krye, ku do të vonojë ngarkimi i të gjithë elementëve të tjerë të faqes).
 • 5. aq e dhimbshme sa mund të jetë: hiqni çdo profil të panevojshëm të mediave sociale nga ngarkimi në faqen tuaj (të tilla si Facebook, Twitter dhe profile + Google+ – të gjitha këto mund të shtojnë mjaft sekonda në kohën tuaj të ngarkesës së faqes).
 • 6. Aktivizoni kompresimin gzip, minimizoni të gjitha skriptet dhe levëzimin e ruajtjes së shfletuesit kudo që të jetë e mundur.
 • dhe 7. Ndoshta më e rëndësishmja nga të gjitha: Hiqni çdo shtojcë të panevojshme që mund të ngarkojë të gjitha llojet e skedarëve CSS dhe JavaScript brenda faqeve tuaja – megjithëse teknikisht nuk ka kufi për numrin e shtojcave që mund të instaloni në një uebfaqe të mundësuar nga WordPress, a rregull shumë i përgjithshëm i gishtit të madh është: sa më shumë shtojca, aq më e ngadalshme është faqja!

– Anydo ndreqje tjetër e shpejtë super efektive? Mos ngurroni t’i lini ato në komentet më poshtë! ;)

GTMetrix Si një Mjet Monitorimi

Deri më tani ne jemi përqëndruar kryesisht në GTMetrix si një mënyrë për të kuptuar se çfarë duhet të përmirësohet në një sit për ta bërë atë më të shpejtë. Megjithatë, duke përdorur veçorinë e njoftimeve, mund të zbuloni (dhe raportoni) çdo rast që faqja juaj ngadalësohet nën një shpejtësi të paracaktuar.

Vendosja e njoftimeve

Ju mund të vendosni një numër kushtesh nga koha e ngarkimit të faqeve dhe rezultati YSlow në madhësinë e HTML – që bën një sistem mjaft të rrumbullakosur. Nëse plotësohen ndonjë prej kushteve të paracaktuara, do të merrni menjëherë një email, duke ju lejuar të veproni mbi informacionin për të korrigjuar çdo problem.

Duke monitoruar faqen tuaj të internetit, ju mund të mos jeni në gjendje të parandaloni ngadalësinë plotësisht, por të paktën, atëherë do të keni mundësinë të reagoni shpejt ndaj çdo problemi, në mënyrë që të minimizoni dëmet e bëra nga, të themi, një rritje e papritur e trafikut.

Aty ku Shkurtër GTMetrix

Në përgjithësi, më shumë më pëlqen GTMetrix, dhe zgjedh ta përdor atë mbi të gjitha mjetet e tjera të testimit të shpejtësisë për matjen dhe mbikëqyrjen e faqeve të mia. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se gjithçka në lidhje me të është perfekte. Një nga çështjet e mia më të mëdha me GTMetrix është se nuk ofron testim të ndryshueshëm, i cili do të ishte një kursimtar i madh i kohës – diçka për të cilën unë me kënaqësi do të paguaja pak më shumë pasi që kjo do të shkurtojë pak kohë nga procedurat e mia të testimit.

Një fushë tjetër e përqendrimit mund të jetë duke theksuar se sa e rëndësishme është përdorimi i një hosti me cilësi të lartë. Me zbulimin dhe shfaqjen e përdoruesve të ndryshëm të përdoruesve që përdorin, shpejtësitë mund të krahasohen dhe hostet më të sugjeruara për përdorues të caktuar. TTFB gjithashtu mund të monitorohet dhe sugjerimet për hostet më të shpejtë shfaqen kur kjo vlerë është veçanërisht e lartë.

Disa shënime në lidhje me shtigjet kritike të interpretimit mundën – dhe për mendimin tim A duhet – gjithashtu të shtohet. Ndërsa kjo është perceptuese, shumë faktorë mund të zbulohen, të tilla si shumë skedarë JS / CSS që ngarkohen pa nevojë në fillim në faqe (një konsideratë absolutisht thelbësore nga rruga). Optimizimi i rrugës kritike të interpretimit do të çojë në faqen tuaj të internetit në të vërtetë shfaqet në ekranin e përdoruesit shumë më shpejt – edhe nëse shpejtësia e “përgjithshme” e ngarkesës në faqe është ende mjaft e lartë!

Përmbledhje

Nëse dëshironi një uebsajt të shpejtë, do t’ju duhet një mjet gjithëpërfshirës për ta provuar atë nën një numër rrethanash. GTMetrix ju lejon të bëni pikërisht këtë: duke monitoruar një URL çdo orë, dhe nga lokacione të ndryshme, do t’ju japë një pamje të plotë se si kryen faqen tuaj të internetit.

Përdoret si duhet në betejën kundër shpejtësive të ngadalta të sitit, GTMetrix do t’ju pajis me më shumë se sa informacion të mjaftueshëm për të luftuar. Vetëm mos harroni të provoni më shumë se vetëm faqen tuaj, për të provuar çdo faqe më shumë se një herë, dhe nga vende të shumta, dhe për të mbajtur përqëndrimin në uljen e atyre kohërave të ngarkesave në vend se të maksimizoni pikët e përqindjes së PageSpeed ​​dhe YSlow!

E dini për ndonjë mënyrë tjetër / më të mirë për të matur shpejtësinë e një faqe në internet? mendime?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map