Si të përdorim Pingdom për të Matur (dhe Monitoruar) Shpejtësinë dhe Performancën e një Uebfaqe – Në mënyrë Efektive!

Marrëveshjet me WordPress


Lexuesit e rregullt mund të mbajnë mend që një kohë mbrapa rishikova një nga mjetet e mia të preferuara të testimit të shpejtësisë në internet: GTMetrix. Testimi i shpejtësisë është një detyrë thelbësore për të gjithë pronarët e faqeve të internetit, duke ofruar një pasqyrë të vlefshme se sa shpejt ngarkohen faqet tona në rrethana të ndryshme dhe në periudha të ndryshme të ditës.

Në këtë artikull, unë do të hedh një vështrim në Pingdom, një nga mjetet më të njohura të monitorimit të faqes në internet dhe mjetet e testimit të shpejtësisë që janë aktualisht në dispozicion. Në shikim të parë, Pingdom mund të duket si një mjet relativisht i thjeshtë i testimit – për shkak të testit të tij në dukje themelor të shpejtë të shpejtësisë – por pasi të regjistroheni një botë e tërë me karakteristika të tjera bëhet e disponueshme.

Duke filluar me mjetin e lartpërmendur të testimit të shpejtësisë së lartpërmendur dhe si ta përdorim atë, le të shohim të gjitha ato që Pingdom duhet të ofrojë.

Testet e Shpejtësisë së Lirë

Nëse gjithçka që ju nevojitet është një analizë e shpejtë e faqes në internet, drejtohuni tek Tools Pingdom, shkruani URL-në e faqes suaj të internetit, klikoni “Start Test” dhe prisni që rezultatet të futen. Pas disa sekondash duhet të shihni diçka të tillë:

Analiza e faqes në internet Pingdom

Siç e prisni, WinningWP është një uebfaqe relativisht i optimizuar, kështu që nuk ka me të vërtetë ndonjë çështje të ndezur në listë. Sidoqoftë, merrni një faqe tjetër – wordpress.org, për shembull – dhe menjëherë do të vini re disa probleme. Për të zbuluar më thellë në secilën çështje, klikoni në shigjetat e zgjeruesit (në të djathtë të çdo numri Pingdom kthehet) për më shumë detaje mbi secilën.

Ështjet e shpejtësisë së Pingdomit

Unë përdor teste të shpejtësisë si kjo kur kam përfunduar punën e zhvillimit në një projekt. Kur hapni një sit, ka kaq shumë gjëra për të cilat duhet të prireni për të është normale të harroni disa prej tyre. Mjete të tilla si kjo më lejojnë të kaloj çdo çështje dhe të punoj përmes zgjidhjeve përkatëse.

Diçka e shumë përdoruesve të rinj nuk e kuptojnë, sidoqoftë, është se është e rëndësishme të provoni më shumë sesa faqja fillestare e faqes suaj të internetit. Artikulli juaj i vetëm, produkti dhe faqet e tjera ka të ngjarë të japin rezultate shumë të ndryshme, dhe, kur vijnë nga motorët e kërkimit dhe lidhje të tjera në faqen tuaj, vizitorët ka shumë të ngjarë të arrijnë në vetëm këto lloje të faqeve.

Pingdom ju jep më shumë sesa vetëm lista e numrave, sidoqoftë. Ju gjithashtu mund të shikoni madhësinë e përmbajtjes sipas llojit të përmbajtjes, madhësinë e përmbajtjes sipas domenit, kërkesat e ndryshme që bëhen nga domeni, dhe të gjitha kërkesat e skedarëve në një format ‘ujëvarë’ jashtëzakonisht të dobishëm (duke treguar rendin e saktë në të cilin çdo artikull është ngarkuar në faqe – më shumë për këtë më poshtë.

Pingdom kërkon ujëvarë

Mjeti i vetëm që Pingdom nuk ju jep (por GTmetrix bën) është një pamje e veçantë për rezultatet PageSpeed ​​dhe YSlow, por, në përgjithësi, Pingdom ju jep gjithçka që ju nevojitet për të analizuar uebfaqen tuaj dhe për ta bërë atë më të shpejtë. Uebfaqja e Pingdom gjithashtu është azhurnuar së fundmi për ta bërë atë të paraqitur bukur – le të hedhim një vështrim:

Pasqyrimet e Performancës

Kjo është pjesa që unë përdor më së shumti kur provoj faqet – ajo vepron si një listë kontrolli ku mund të kalosh për ta bërë faqen tënde më të shpejtë. Thjesht klikoni në shigjeta për të parë detaje dhe ndiqni udhëzimet për të zgjidhur problemet. Shënim: Në disa raste, ju mund të mos keni kontroll mbi gjithçka që ju nevojitet për të sjellë rezultatin deri në 100%, por kjo është në rregull – qëllimi është të shënoni sa më shumë që të jetë e mundur. Mos stresoni nëse ende keni disa paralajmërime të verdha të vështira për t’u zgjidhur në fund të përpjekjeve tuaja.

Paraqitjet e performancës Pingdom

Kodet e reagimit

Seksioni i kodeve të përgjigjeve është veçanërisht i dobishëm nëse faqja juaj e internetit ka qenë duke funksionuar për një kohë, duke ju thënë se çfarë po ndodh me të gjitha burimet që po ngarkoni në faqe. Statistikat e dyqind e 300 klasave janë zakonisht A-OK, por ju do të doni të largoni të gjitha gabimet 400 dhe 500 të klasës.

Kodet e përgjigjes së Pingdom

Ju gjithashtu mund të përdorni ujëvaren (më shumë për këtë në një moment) për të kuptuar se cilat burime po ju japin gabime 404 dhe 500, dhe të merrni hapat e duhur për t’i hequr ato ose modifikuar faqen tuaj.

Përmbajtja dhe kërkesa për ndarje

Ka katër tabela që ju japin informacione rreth shpërndarjes së përmbajtjes tuaj dhe kërkesave tuaja.

Kërkesa e Pingdom dhe ndarja e përmbajtjes

Madhësia e përmbajtjes sipas llojit të përmbajtjes rendit të gjitha pasuritë tuaja të grupuara së bashku sipas llojeve – imazhe, skriptet, CSS, HTML, dhe kështu me radhë – dhe ju mund t’i përdorni këto informacione për të tretur çdo çështje të dukshme. Ngarkimi i 20MB imazheve në një faqe zakonisht nënkupton që të optimizoni imazhet tuaja, ngarkimi 2MB i JavaScript do të thotë që ju duhet të jeni më efikas në përdorimin tuaj të skripteteve.

kërkesat sipas llojit të përmbajtjes tabela tregon numrin e kërkesave që po bën faqja juaj – një mënyrë tjetër për të optimizuar faqen tuaj. Nëse jeni duke tërhequr në 49 skenare të veçantë si kjo faqe provë, ndoshta është koha për t’i bashkuar ato në një (ose të paktën disa).

Madhësia e përmbajtjes sipas domenit dhe kërkesat sipas domenit tregoni informacione të ngjashme në lidhje me origjinën e përmbajtjes tuaj. Ju dëshironi të ngarkoni përmbajtjen kryesisht nga burimet lokale ose nga Rrjetet e Dorëzimit të Përmbajtjes. Nëse ngarkoni shumë përmbajtje nga burime jashtë site, mund të rrezikoni të ngadalësoni faqen tuaj nëse duhet të presë përgjigjet e ngadalta të të tjerëve.

Ujëvara

Ky mjet përdoret nga zhvilluesit kudo për të fituar një kuptim vizual se si ngarkohen faqet dhe ku janë problemet e ngushta. Ajo tregon një informacion të pasur, veçanërisht nëse përdorni shigjetat e ekspandatorit për të arritur në detajet e secilës kërkesë.

Ujëvara e Pingdomit

Ikona në të majtë tregon llojin e përmbajtjes që kërkohet. Nëse përgjigja nuk është e klasës 200, do të shihni një ikonë të alarmit – rri pezull mbi të për më shumë informacion. Tjetra vjen URL e kërkesës dhe madhësia e kërkesës. Më në fund, ka një grafik horizontal që tregon se kur dhe si ngarkohet burimi.

Më tej në të djathtë shiriti fillon, më vonë ngarkesa e burimit. Gjatësia e shiritit tregon kohën e ngarkimit, të zbërthyer në DNS, SSL, lidheni, prisni, dërgoni dhe merrni.

Për burimet lokale, është mirë të vëzhgoni madhësitë e lidhjes. Kohët e gjata të lidhjes mund të tregojnë një problem me hostin tuaj – duke supozuar se faqja juaj është ndryshe e konfiguruar mirë. Kërkoni për shufra të gjata që pengojnë ngarkimin e faqes tuaj të internetit, ose burime të jashtme me një DNS të gjatë ose metrikë tjetër – këto duhet të fshihen.

Karakteristikat Pro

Ndërsa versioni falas duket bukur, ai me të vërtetë nuk ofron asgjë të konsiderueshme GTmetrix mbi dhe mbi. Kur kapni një llogari pro, Pingdom bëhet një qendër energjetike me karakteristika të dobishme. Le të shohim gjithçka që mund të bësh me Pingdom Pro.

Monitorimi i Uptime

Monitorimi i Uptime (hosti juaj mund të mos jetë aq i besueshëm pasi mendoni se është lloji më themelor i monitorimit që ofron Pingdom. Ai përbëhet nga një graf që kombinon kohën mesatare të përgjigjes me çdo kohëzgjatje që mund të përjetojë faqja juaj. Kohët e fundit kam azhurnuar faqen time, duke e marrë atë offline për rreth tre ditë. Shikoni se si reagoi Pingdom:

Kontrolli i Uptime Pingdom

Si një provë e shpejtë, e hoqa faqen time poshtë për katër deri në pesë minuta për të parë nëse Pingdom do ta kapte atë. Siç mund ta shihni nga gypi i vogël i kuq përgjatë pjesës së poshtme, kështu ndodhi – madje kam marrë një email brenda dy minutave nga marrja e faqes poshtë. Pamje mbresëlënëse!

Raportet në kohë shfaqin regjistrat e kohës së përgjigjes, shkrimet e rezultateve të testit (nga shumë vende), shkarkoni PDF, rezultatet e CSV dhe më shumë.

Raportet e Shpejtësisë së faqeve

Raportet e shpejtësisë së faqeve janë të njëjta me mjetin falas në faqe të kombinuar me të dhëna historike – të shkëlqyera për kapjen e tendencave të këqija ose ngadalësinë në lidhje me kodin.

Historia e shpejtësisë së faqes Pingdom

Raportet e transaksionit

Raportet e transaksionit janë një nga karakteristikat më të fuqishme të Pingdom. Ato ju lejojnë të siguroheni që ndërveprimet e përdoruesve që përfshijnë veprime të shumta dhe faqet funksionojnë pa probleme, dhe janë të paçmueshme për uebfaqet, aplikacionet SaaS dhe faqet e tjera të bazuara në ndërveprim.

Raportet e transaksionit të Pingdom

Ideja është që të përdorni një redaktues të thjeshtë për t’i treguar Pingdom se si të lundroni në faqen tuaj dhe si të kontrolloni rezultatet. Ju mund të udhëzoni Pingdom të ngarkojë faqen tuaj, të kontrolloni nëse ai jep një kod statusi 200, plotësoni një fushë kërkimi dhe pastaj shkoni në një rezultat.

Shënim: Pingdom ka një video të shkëlqyer mësimore mbi raportet e transaksionit dhe si t’i vendosni ato. Unë rekomandoj të hidhni një vështrim.

Monitorimi i Përdoruesve të Vërtetë

Testet e shpejtësisë së faqeve kanë tendencë të jenë artificiale. ju ngarkoni faqen tuaj në shfletuesin tuaj, ose ju filloni një test duke përdorur një shërbim të jashtëm siç është Pingdom. Këto janë të shkëlqyera dhe kryesisht ndiqen ato që ndodhin në të vërtetë – megjithëse jo gjithmonë.

Monitorimi i përdoruesve të vërtetë ju jep pak kod për të shtuar në faqen tuaj – ashtu si Google Analytics. Pasi të shtoheni, do të shihni real të dhënat që futen brenda. Do të shihni se sa kohë u desh që faqja juaj të ngarkonte për vizitorët aktualë, në krahasim me ju ose ndonjë bot të automatizuar.

Të dhënat reale do t’ju japin depërtim shumë përtej vendeve të testimit në dispozicion, pasi vizitorët tuaj do të vijnë nga e gjithë bota. Ju mund të vendosni kushtet e kohës së ngarkesës për vizitorë të kënaqur, tolerues dhe të irrituar për të segmentuar pamjen tuaj më mirë.

Monitorimi i vërtetë i përdoruesit Pingdom

Administrim Shkarkimesh Faqerojtësa Fjalorë

Pingdom ju ofron një sistem bazë alarmi jashtë kutisë. Mund të merrni email, njoftime themelore të aplikacionit dhe mesazhe SMS. Kur hoqa faqen time në internet, mora një email brenda dy minutash – kjo ishte më se e mjaftueshme për qëllimet e mia.

Nëse jeni duke punuar me një aplikacion të madh, ju mund të dëshironi të përdorni Menaxherin e Zhurmës së Pingdom, i cili synon të dërgojë alert alarmin e duhur për personin e duhur në kohën e duhur ’. Do t’ju duhet llogaria e kushtueshme, por mund të jetë me vlerë edhe investimi juaj.

Ju mund të shtoni anëtarët e ekipit, të caktoni kush merr njoftime, të planifikojë kohën e mirëmbajtjes dhe të bëjë shumë më tepër. Unë nuk e kam përdorur vetë, por bazuar në videon e Pingdom’s Beep Manager, po mendoj për implementimin e tij për një projekt për të cilin po punoj.

integrimet

Ju mund të përdorni API të Pingdom për të vendosur disa mjete të përparuara për veten tuaj. Aktualisht, Liberato dhe faqet e internetit janë në dispozicion. Kur përdorni webhooks, Pingdom do të dërgojë të dhëna POST në një URL të zgjedhjes suaj, dhe ju mund t’i përgjoni këto të dhëna dhe t’i përdorni ashtu si dëshironi.

Ju mund të integroni Pingdom me mjetet tuaja të menaxhimit të incidenteve, të njoftoheni për kohën e prishjes për faqet e internetit të klientëve, të krijoni pultin tuaj të statistikave, etj..

Aplikacioni Pingdom Mobile

Pingdom ka një aplikacion celular falas jashtëzakonisht të dobishëm (i disponueshëm si për Android ashtu edhe për iPhone) që funksionon shkëlqyeshëm dhe duket i mahnitshëm. Sshtë një shoqërues i shkëlqyer për të marrë njoftime dhe për të mbajtur veten të azhurnuar në lidhje me faqet tuaja kudo që të jeni.

Për hir të testimit, unë azhurnova kodin e faqes time dhe bëra një problem që bëri që faqja ime të hidhte një gabim 500 server. Momente më vonë, unë e mora këtë në aplikacionin celular:

Aplikacioni Pingdom Mobile - Fotografi nga screenshots

Aplikacioni celular ju tregon gjithashtu të dhëna themelore siç janë koha e përgjigjes dhe kontrollet në kohë. Ashtë një përfitim i shkëlqyeshëm për llogarinë tuaj pro që është me të vërtetë një gëzim për t’u përdorur – që është relativisht e rrallë për shërbimet që nuk kanë origjinë në platformat e lëvizshme.

Mimi Pingdom

Nga njëra anë Pingdom është i shtrenjtë, nga ana tjetër, në të vërtetë nuk është për ato që ofron. Llogaria themelore kushton 14,95 dollarë në muaj dhe përfshin dhjetë kontrolle në intervalet një-minutëshe, një kontroll të përparuar (transaksion ose shpejtësinë e faqes), monitorimin e përdoruesit real deri në 100K shikime të faqeve në muaj, alarme themelore, 50 mesazhe SMS në muaj dhe mbështetje argjendi (në internet dhe biseda).

Siç e prisni, nivelet e niveleve më të larta rritin shkallët. Llogaria e përparuar (89,95 dollarë në muaj) prezanton menaxherin e Beep; 249 dollarë në muaj llogaria profesionale shton hyrje të shumë përdoruesve, pagesa të faturave, monitorim të nënfushave dhe etiketa për monitorim real të përdoruesve dhe mbështetje prej ari (përfshirë mbështetjen e telefonit).

Sipas mendimit tim, çmimet mund të merren shumë pranë llogarisë profesionale, por ato ia vlen mirë. Nëse keni një blog personal, ndoshta nuk do të keni nevojë edhe për një llogari Pingdom – një kontroll falas tani dhe përsëri do t’ju mjaftojë. Nëse jeni serioz në lidhje me faqen tuaj personale, 15 dollarë në muaj duhet të jenë një kosto e pranueshme.

Nëse përdorni një dyqan në internet, mund të filloni me kontrolle falas dhe, pasi të merrni më shumë porosi, bëni investimin prej 45,95 $ në muaj për t’ju dhënë tre kontrolle transaksionesh. Nëse merrni vetëm një shitje shtesë në muaj për shkak të një siti të monitoruar mirë, ai do të ketë paguar vetë.

përfundim

Pasi e kam përdorur tani për disa javë të mira, unë jam shumë i impresionuar me Pingdom. Aq sa kam anuluar tashmë llogarinë time GTmetrix dhe kalova gjithçka në Pingdom. Nuk ka asgjë të keqe me GTmetrix, unë ende i dua shërbimet e tyre, por Pingdom ofron një shumë më tepër zhurmë për gjellën tënde.

Pingdom ka ndërtuar një shërbim që është po aq i dobishëm për të dy njerëzit që përpiqen të rritin faqet e tyre personale dhe kompanitë shumë më të mëdha me bazë në internet. Pulti është një gëzim për të lundruar, aplikacioni mobil është tepër i dobishëm, dhe ndihma në vend është jashtëzakonisht e lehtë për tu kuptuar dhe ndjekur.

Me pak fjalë, është e sigurt të thuhet se mund të rekomandoj me gjithë zemër Pingdom si mjetin më të mirë në internet për matjen dhe monitorimin e performancës së faqes në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map