Sa ndryshim bën një CDN në shpejtësinë e ngarkesës së WordPress? – një shembull i jetës reale!

Marrëveshjet me WordPress


Saktësisht se sa më shpejt një Rrjet i Dorëzimit të Përmbajtjes CDN do ta bëjë faqen tuaj të veçantë do të varet nga një numër faktorësh, siç është konfigurimi / konfigurimi i faqeve të mbajtjes në internet të faqes tuaj, sa përmbajtje shfaq faqja juaj, kompleksiteti i temës suaj, cilat shtojca që përdorni dhe, mirë, në të vërtetë, një mori e tërë gjërash të tjera … me pak fjalë, është e pamundur të thuhet se sa ndryshim do të bëjë një CDN në shpejtësinë e ngarkesës së faqes tuaj, pa e dhënë në të vërtetë një rrotullim! Sidoqoftë, ne mund të themi saktësisht se sa ndryshim ka një CDN (ne përdorim MaxCDN i bën kësaj faqe në internet – diçka që shpresojmë se do t’i japë kujtdo që akoma po pyetet nëse një CDN është diçka që ia vlen të bezdiset me një pasqyrë të duhur (me numra real)) në lidhje me këtë çështje.

Pra, si do ta bëjmë këtë?

Epo, gjithçka që ne me të vërtetë duhet të bëjmë është të krahasojmë shpejtësitë fillestare të ngarkesës së kësaj faqe në internet në konfigurimin e saj normal (d.m.th. me MaxCDN të aktivizuar) me kohët e ngarkesës së faqes me aftësi të kufizuara MaxCDN – e thjeshtë! Le të bëjmë plasaritje…

Në lidhje me këtë faqe interneti

… Por prisni, përpara se të fillojmë me këtë eksperiment të shkollës së mesme-shkencë-projekt-si, le të hedhim një vështrim të shpejtë në disa specifika të faqes që do të testojmë (pjesërisht sepse kemi përgjegjësi të ndryshojmë një disa prej tyre në një moment në të ardhmen jo shumë të largët, por kryesisht në mënyrë që kushdo që është i interesuar t’i krahasojë ato me ato të faqes së tyre të internetit):

 • Mundësuar nga versioni WordPress 3.9.
 • Numri i shtojcave: 18 (renditur këtu – në rast se interesoheni për specifikimet).
 • Përveç MaxCDN ne përdorim edhe W3 Total Cache.
 • Hosting: i pritur në një VPS plotësisht standarde VPSH të pajisur me 596 MB memorje (për të cilën paguajmë saktësisht 29,80 $ në muaj).
 • Ne shfaqim gjithashtu disa butona të mediave sociale si në krye të faqes ashtu edhe brenda shiritit anësor – të gjitha këto do të shtojnë në mënyrë të konsiderueshme numrin e kërkesave HTTP dhe për këtë arsye ngadalësojnë gjërat mjaft..

Rreth testeve

Ne do të përdorim GTMetrix për të matur kohën e ngarkesës në faqen tonë (pasi kjo është faqja që merr më së shumti shikime të faqeve në muaj dhe faqe që shpesh është më e shikuara nga vizitorët e rinj) në dhjetë grupe (matur gjatë rrjedhës së dita e vetme) nga pesë lokacione të ndryshme (Vancouver, Dallas, Hong Kong, London, Mumbai, Sidnei dhe Sao Paulo) dhe më pas merrni një mesatare prej secilit prej dhjetë grupeve për të marrë rezultatet tona përfundimtare. Një herë me MaxCDN aktivizohet dhe pastaj përsëri me aftësi të kufizuara MaxCDN. i thjeshtë!

rezultatet

Së pari, le të hedhim një vështrim në WinningWP me MaxCDN të aktivizuar:

Me aktivizimin e MaxCDN

Pamja e ekranit GTMetrix:

(injoroni shpejtësinë e ngarkesës tani për tani pasi kjo nuk është mesatare)

gtmetrix-me-dy-W3-Total-cache-dhe-maxcdn-CDN

shiko tërë pamjen e ekranit

 • Shkalla e Shpejtësisë së faqes: 91%
 • Madhësia totale e faqes: 957KB
 • Numri i kërkesave HTTP: 65

Rezultatet e Detajuara të Testit:

Rezultatet-me-dy-maxcdn-dhe-W3-total-cache

përmbledhje:

 • Koha mesatare e ngarkesës nga Vancouver: 3.7s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Dallas: 3.8s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Hong Kong: 5.2s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Londra: 4.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Mumbai: 5.6s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sidnei: 5.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sau Paulo: 5.3s

Me aftësi të kufizuara MaxCDN

Pamja e ekranit GTMetrix:

(përsëri: injoroni shpejtësinë e ngarkesës tani)

gtmetrix-vetëm-W3-total-cache

shiko tërë pamjen e ekranit

 • Shkalla e Shpejtësisë së faqes: 91%
 • Madhësia totale e faqes: 946KB
 • Numri i kërkesave HTTP: 65

Rezultatet e Detajuara të Testit:

Rezultatet-me-vetëm-W3-total-cache

përmbledhje:

 • Koha mesatare e ngarkesës nga Vancouver: 5.0s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Dallas: 5.0s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Hong Kong: 7.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Londra: 5.4s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Mumbai: 6.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sidnei: 6.7s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sau Paulo: 6.5s

Pa Cache MaxCDN ose W3 Total (një seri shtesë e rezultateve të provës)

Vetëm pa interes, sa më keq do të ishin kohët e ngarkesës pa W3 Total Cache? – Le të bëjmë përsëri të gjithë gjërat, por këtë herë pa Cache Total Bache MaxCDN AND W3 (d.m.th. me MaxCDN të paaftë dhe W3 Total Cache i çaktivizuar)…

Pamja e ekranit GTMetrix:

gtmetrix-pa-dy-W3-total-cache-dhe-maxcdn-CDN

shiko tërë pamjen e ekranit

 • Shkalla e Shpejtësisë së faqes: 89%
 • Madhësia totale e faqes: 955KB
 • Numri i kërkesave HTTP: 63

Rezultatet e Detajuara të Testit:

Rezultatet e-pa-dy-W3-total-cache-dhe-maxcdn

përmbledhje:

 • Koha mesatare e ngarkesës nga Vancouver: 6.5s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Dallas: 6.7s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Hong Kong: 8.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Londra: 7.1s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Mumbai: 7.9s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sidnei: 8.3s
 • Koha mesatare e ngarkesës nga Sau Paulo: 8.1s

Krahasimi (në fund)!

Gjërat e para: E para Lopa e shenjtë WinningWP është e ngadaltë! Edhe me MaxCDN plotësisht të aktivizuar, koha fillestare e ngarkesës për faqen fillestare të kësaj faqe është rrallë nën 4 sekonda – hmmmm… koha për të shkëmbyer në një shërbim më të shpejtë pritës ndoshta? Sidoqoftë … përsëri në biznesin në dorë:

Ndoshta mënyra më e qartë për të përmbledhur rezultatet e këtij studimi në miniaturë është me një grafik të mirë:

a-grafik-e-load-herë-vs-W3-total-cache-dhe-maxcdn-përdorim-për-të-faqen-e-winningwp

… Nga e cila nuk është e vështirë të shihet se aplikimi i vetëm Cache totale W3 (d.m.th. pa MaxCDN) zvogëlon kohët fillestare të ngarkesës të kësaj faqe interneti (sipas GTMetrix) nga diku në rajonin e 1.5 sekonda (nga të gjitha vendet e testimit)… dhe atë aplikim shtesë i MaxCDN i zvogëlon ato diku në rajonin e një tjetër 1.5 sekonda – Uau!

përfundim

Duke parë të dhënat, është mjaft e qartë se aplikimi i të dy W3 Total Cache dhe MaxCDN bëjnë një ndryshim absolutisht të madh në shpejtësinë fillestare të ngarkesës së kësaj faqe – një ndryshim që është edhe më i theksuar (pasi perceptimi i një përdoruesi për shpejtësinë e ngarkesës nuk është drejtpërdrejt proporcionale me shpejtësinë aktuale të ngarkesës) jashtë Evropës dhe SH.B.A.!

Keni nevojë për një CDN?

A të ndihmoj kjo? Unë shpresoj se kështu, sepse u desh gati një ditë e tërë për të shkruar! Nëse asgjë tjetër, të paktën tregon që WinningWP mund të bëjë me të qenurit pak më shpejt … falje: ne do të përpiqemi të përpiqemi t’i shpejtojmë gjërat pak në javët e ardhshme!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map