Ulasan Thrive Leads: Plugin Pembuatan Senarai E-mel Terunggul?

Tawaran WordPress


“Wang itu ada dalam senarai – dan jika anda belum mula membuat senarai e-mel, mulakan sekarang!”- Itulah yang kami diberitahu selama bertahun-tahun, bukan? Tetapi ketika membina senarai e-mel, plugin mana yang harus anda gunakan? Dalam siaran ini, kami akan menjelaskan masalah ini dengan meletakkan salah satu plugin terkemuka di pasaran, Thrive Leads, melalui langkahnya.

Dunia pembuatan senarai tidak selalu masuk akal. Kadang-kadang, perubahan kecil dan nampaknya tidak signifikan pada bentuk optin dapat memberi banyak kemajuan dalam merevitalisasi perniagaan. Pada hakikatnya, perniagaan sering dapat dibuat menguntungkan sekali lagi hanya dengan mengoptimumkan bentuk optin basi.

Oleh itu, kemungkinan kesan pada garis bawah anda tidak boleh diremehkan. Merancang borang optin berkualiti tinggi adalah tugas yang serius – dan bagi pengguna WordPress, pekerjaan itu bermula dengan memilih pemalam optin e-mel yang sesuai.

Masukkan Thrive Leads, sebahagian daripada keluarga Thrive Themes yang mengagumkan dan semakin popular.

Berjaya Memimpin

Thrive Leads dengan cepat menjadikan dirinya sebagai salah satu plugin penyusun senarai teratas, tetapi adakah gembar-gembur itu dibenarkan?

Mari kita lihat.

Harga

Mari kita mulakan dengan sedikit harga.

Tidak seperti banyak plugin premium, Thrive Leads membuka kunci semua ciri kepada semua pelanggan – tidak ada kelebihan untuk mencuba mengeluarkan lebih banyak wang sebagai pertukaran untuk fungsi tambahan. Ia juga mengenakan bayaran sekali sahaja, dan bukannya pembaharuan tahunan – satu lagi polisi harga yang luar biasa, dan yang akan dihargai oleh banyak pengguna.

Sebaliknya, Thrive Leads mengenakan caj berdasarkan jumlah laman web yang anda mahu gunakan pemalamnya.

 • Tapak Tunggal ($ 67).
 • Tapak Tanpa Had ($ 99) – mestilah laman web anda sendiri.
 • Lesen Agensi ($ 588 setahun) – untuk digunakan di laman web pelanggan.

Bagi banyak orang, harga akan menjadi pertimbangan utama, jadi bagaimana harga Thrive dibandingkan dengan pesaing utamanya, OptinMonster? Baiklah, untuk membuka kunci ciri lengkap OptinMonster, anda memperoleh $ 199 setahun – namun, lesen ini sah di laman web tanpa had.

Sekiranya anda pengguna individu – atau, pada dasarnya, bukan agensi – Thrive Leads adalah yang lebih berpatutan dari keduanya. Dan sebelum kita memperhitungkan penjimatan kos pembaharuan tahunan.

Banyak Jenis Bentuk Optin

Tidak semua webmaster mahu memaparkan pop timbul di wajah anda kepada pengunjung, bukan? Ada yang lebih suka pendekatan yang lebih halus, yang memfokuskan pada pengalaman pengguna dan bukannya kadar penukaran yang menjatuhkan.

Di mana anda berpendirian ini adalah pilihan peribadi. Walau bagaimanapun, Thrive Themes tidak membeza-bezakan: Plugin menyokong pelbagai bentuk optin, yang bermaksud memenuhi keperluan semua orang, apa sahaja pendekatan mereka.

Secara keseluruhan, terdapat lapan jenis optin yang berbeza:

Peti cahaya:

Pop timbul klasik anda. Bentuk ini melapisi kandungan anda, sehingga memberikan perhatian maksimum.

Muncul Muncul Berjaya

Riben:

Optin gaya Hello Bar, berlabuh di bahagian atas skrin.

Thrive Leads Ribbon

Widget:

Walau bagaimanapun, borang untuk ruang widget – mungkin berfungsi paling baik di bar sisi.

Widget Berjaya Memimpin

Slaid masuk:

Meluncur ke sudut pandangan di sudut bawah skrin.

Slaid-in Berjaya Memimpin

Hamparan Pengisi Skrin:

Muncul steroid! Optin ini merangkumi keseluruhan skrin, yang bermaksud dijamin menyebarkan mesej anda. Ini juga terdapat dalam variasi tikar tatal, yang perlahan-lahan menolak kandungan anda dari pandangan.

Pengisi Skrin Thrive Leads

Catatan Kaki:

Secara automatik diletakkan di bawah catatan blog.

Thrive Leads Post Footer

Borang sebaris:

Letakkan ini di dalam kandungan anda menggunakan kod pendek mudah.

Berjaya Mengetuai Kandungan

Membuat Borang Optin

Pada bahagian ini, saya ingin memandu anda melalui proses membina borang optin dari awal hingga akhir.

Untuk membuat borang optin pertama anda, arahkan ke Thrive Dashboard > Berjaya Memimpin. Di sini, anda akan melihat empat bahagian: Kumpulan Lead, Kod Pendek Utama tidak pasti apa kod pendek itu ?, ThriveBoxes, dan Segup Pendaftaran. Anda memerlukan yang pertama, jadi teruskan dan klik butang Tambah Baru dalam Kumpulan Lead.

Berjaya Memimpin Kumpulan Utama

Apakah Kumpulan Utama? Nah, ini adalah yang pertama dari (banyak) ciri berguna yang akan kita bincangkan hari ini. Pada dasarnya, Kumpulan Pemimpin adalah kumpulan borang optin yang mempunyai sekumpulan peraturan bersama. Ia boleh menjadi satu atau beberapa bentuk, dan anda boleh mencampuradukkan antara pelbagai jenis bentuk.

Sebagai contoh, katakan anda mahu memaparkan pop timbul dan widget memilih untuk posting dalam kategori tertentu. Anda boleh membuat satu Kumpulan Utama untuk menguruskannya. Sekiranya anda mahukan borang optin yang berbeza untuk menargetkan kategori catatan yang berbeza, anda perlu membuat kumpulan yang lain.

Setelah membuat Kumpulan Pemimpin anda, anda dapat melihat senarai jenis optin yang tersedia untuk anda. Untuk tujuan tinjauan ini, saya akan membuat optin pop timbul standard, jadi kami memerlukan pilihan Lightbox.

Kumpulan Utama

Seterusnya, klik Buat Borang dan beri nama borang anda. Di sebelah kanan layar, tekan ikon Edit Reka bentuk biru.

Thrive Leads Editor Drag-and-Drop

Ini akan membuka penyunting borang. Sekarang keseronokan bermula! Sejurus selepas pelancaran, editor akan memberi anda pelbagai templat. Ini dibahagikan kepada tab yang berbeza, tetapi yang anda perlukan ketika ini adalah Templat Optin atau Templat Pelbagai Langkah, bergantung pada keperluan anda.

Templat Berjaya

Setiap jenis borang optin dilengkapi dengan set templatnya sendiri, yang bermaksud anda selalu mempunyai reka bentuk bentuk asas untuk bekerja dari atas. Untuk pop timbul sahaja, terdapat 32 templat satu langkah (dengan beberapa variasi tambahan), dan 17 dengan beberapa langkah. Reka bentuknya menggunakan pelbagai gaya, dan gaya yang saya uji kelihatan hebat – sekurang-kurangnya setanding dengan apa sahaja yang anda dapati di pasaran.

Setelah memilih templat anda, anda boleh mula menggunakan fungsi drag-and-drop gaya pembina halaman Thrive Leads dengan serta-merta.

Thrive Leads Editor

Setiap elemen dalam borang dapat disesuaikan – dan dengan cara apa pun yang dapat dibayangkan. Yang perlu anda lakukan ialah klik untuk melihat pilihan anda. Sebagai contoh, anda boleh mengedit teks, menukar warna, mengubah ukuran fon, dan menyesuaikan padding.

Penyesuaian Berjaya Memimpin

Kini, fungsi editor adalah menyeluruh, jadi ini bukan UI mesra pemula yang pernah saya alami. Sebenarnya, saya telah menggunakan fungsi pembangun halaman Thrive pada masa lalu, dan saya masih memerlukan beberapa minit untuk mendapatkan galas saya.

Ini bukan kritikan. Ini bukan masalah antara muka yang dirancang dengan buruk, tetapi hanya masalah kerumitan. Pembina yang kuat dengan pelbagai ciri pasti memerlukan sedikit masa untuk mengatasi.

Di sebelah kanan skrin, anda akan melihat elemen yang tersedia untuk anda – terdapat 38 elemen untuk dipilih, dan banyak di antaranya dilengkapi dengan banyak pilihan gaya. Elemen-elemen ini membolehkan anda menambahkan banyak ciri menarik pada borang optin anda, seperti ikon kad kredit, pemasa undur, dan grid ciri.

Modul Editor Thrive Leads

Cukup seret dan lepaskan ke tempatnya, main-main dengan tetapannya, dan, setelah selesai, tekan Simpan Perubahan.

Tetapan dan Pencetus

Setelah selesai, tutup editor dan kembali ke papan pemuka WordPress. Sebelum kita selesai, ada beberapa lagi tetapan untuk di-tweak.

Pertama, pencetus pop timbul. Ini membolehkan anda memilih kapan munculan muncul kepada pengunjung, dengan tujuh pilihan yang tersedia:

 • Segera.
 • Kelewatan masa yang ditentukan.
 • Pada titik tertentu dalam kandungan.
 • Setelah menatal peratusan tetap halaman.
 • Apabila elemen diklik.
 • Di bahagian bawah halaman.
 • Apabila pelawat menunjukkan niat keluar – ini adalah ketika kursor tetikus mereka meninggalkan tetingkap penyemak imbas utama.

Pencetus Berjaya Memimpin

Untuk mengelakkan terlalu banyak pengunjung anda – ingat: pop timbul mengganggu – anda juga dapat mengkonfigurasi kekerapan pop timbul ditampilkan. Anda boleh menetapkannya di mana sahaja antara sekali setiap hari dan setiap 100 hari. Anda juga boleh menetapkannya ke sifar yang akan memaparkan pop timbul pada setiap lawatan.

Tetapan terakhir adalah untuk animasi, dengan 22 untuk dipilih.

Sebagai tambahan kepada tetapan tambahan ini, layar ini juga berfungsi sebagai halaman analisis ringkas. Anda dapat melihat gambar prestasi setiap borang – tera, penukaran, dan kadar penukaran.

Borang Optin Sasaran

Thrive Leads dilengkapi dengan ciri penyasaran yang kuat dan berfokus pada laser, yang membolehkan anda membuat borang yang disesuaikan dengan kandungan pada halaman individu. Dengan berbicara terus kepada khalayak tertentu yang mengunjungi setiap halaman, anda akan menghasilkan lebih banyak penukaran.

Untuk mengakses ciri penyasaran, kembali ke halaman ikhtisar Thrive Leads – Thrive Dashboard > Berjaya Memimpin. Di sebelah kanan kumpulan yang baru dibuat, anda akan melihat ikon roda gigi – jika sebelumnya anda belum mengkonfigurasi penyasaran, itu akan berwarna merah terang. Klik ini untuk membuka pilihan penyasaran.

Sekarang anda dapat memilih dengan tepat halaman mana yang anda mahukan muncul dalam borang optin. Terdapat lapan tab secara keseluruhan, tetapi kebanyakan konfigurasi akan selesai menggunakan enam.

 • Tetapan Asas – pilihan tingkat atas, seperti halaman utama, halaman carian, halaman kesalahan 404, atau semua catatan / halaman.
 • Kategori – paparkan optin berdasarkan kategori atau tag.
 • Catatan – pilih catatan tertentu untuk memaparkan borang.
 • Halaman – pilih halaman tertentu untuk memaparkan borang.
 • Templat halaman – beberapa tema menyokong pemilihan templat halaman. Sekiranya tema anda sesuai, anda boleh memilih untuk memaparkan optin berdasarkan templat halaman mana yang digunakan oleh catatan.
 • Jenis pos – adakah anda mahu pop timbul anda muncul di semua catatan, halaman, atau jenis catatan tersuai? Contohnya, jika anda menjalankan kedai e-dagang, anda mungkin mahu memaparkan pop timbul di halaman produk.

Menarik Sasaran Memimpin

Sekiranya terdapat pengecualian pada peraturan, anda boleh memilihnya secara langsung di bawah. Anda juga dapat memilih untuk menyimpan tetapan anda sebagai templat sehingga dapat digunakan kembali dengan satu klik di masa depan. Setelah selesai, jangan lupa klik Simpan & Tutup.

Ujian A / B

Seperti yang diberitahu oleh pakar pengoptimuman, pengujian A / B adalah bahagian penting untuk memaksimumkan penukaran. Dan, seperti semua plugin WordPress yang berfokus pada penukaran, Thrive Leads dihantar dengan ciri ujian A / B yang kuat.

Anda boleh menjalankan ujian split pada sebarang bentuk optin. Pada halaman gambaran keseluruhan borang, ikon ungu akan mengkloning borang anda, dan anda boleh menggunakan editor seret-dan-lepas untuk membuat perubahan kosmetik ke bentuk.

Untuk memulakan ujian split, klik butang Mula Uji A / B. Beri nama dan penerangan ringkas. Sekiranya anda mahu pemalam memilih pemenang automatik, klik butang lungsur turun, kemudian klik kotak pilihan Diaktifkan.

Ujian Thrive Leads Split

Plugin akan menentukan pemenang berdasarkan tiga kriteria:

 • Jumlah penukaran minimum.
 • Tempoh minimum.
 • Peluang untuk mengalahkan yang asli (CTBO) – ini adalah angka yang paling penting. CTBO memberitahu kami jika ada kepentingan statistik terhadap hasilnya, dan semakin tinggi bilangan ini, semakin baik, kerana ia dapat mengurangkan impak peluang pada hasil.

Sudah tentu, ini adalah fungsi yang berguna untuk dimiliki oleh setiap plugin – dan semua yang terbaik ada. Walau bagaimanapun, Thrive Leads menonjol dari orang ramai dengan satu ciri ujian A / B yang unik.

Jenis Borang Ujian A / B

Salah satu ciri terbaik Thrive Leads adalah kemampuan untuk mengetuk pelbagai jenis bentuk antara satu sama lain dalam ujian split. Sebagai contoh, daripada menganalisis kesan tweak utama, anda boleh menguji sama ada, katakanlah, bentuk pop timbul menghancurkan kadar penukaran slaid-in.

Ciri hebat dan inovatif ini diakses dengan menavigasi kembali ke Kumpulan Pimpinan anda, kemudian mengklik butang Uji Jenis Bentuk Terhadap Setiap Lain di bahagian bawah.

Jenis borang ujian Thrive Leads Split

Sekarang anda boleh memilih jenis borang yang ingin anda sertakan dalam ujian perpecahan anda, dan anda boleh membiarkan Thrive Leads menentukan pemenang menggunakan tiga kriteria yang sama seperti sebelumnya.

Bersepadu dengan Mana-mana Perkhidmatan Pemasaran E-mel

Sudah tentu, sebelum kita dapat membina senarai e-mel, kita perlu mengintegrasikan perkhidmatan auto-responder, jika tidak kita tidak mempunyai tempat untuk menyimpan alamat e-mel yang kita kumpulkan.

Nasib baik, Thrive Leads serasi dengan 19 perkhidmatan pemasaran e-mel yang mengagumkan – angka ini merangkumi semua pemain utama, termasuk Aweber dan MailChimp. Setelah menambahkan kod API autoresponder anda – Thash Dashboard > Sambungan API > Urus Sambungan > Tambah Sambungan Baru – anda perlu menyambungkan borang individu.

Ini bukan proses yang paling jelas. Ia memerlukan anda membuka editor sekali lagi, kemudian klik pada medan e-mel kosong untuk memunculkan senarai pilihan. Pilih Sambung dengan Perkhidmatan, dan pilih dari sambungan yang ada.

Autoresponder Thrive Memimpin

Kerja selesai.

Bentuk Optin Dua Langkah

Borang Optin dua langkah adalah salah satu ciri paling inovatif Thrive Leads – jangan mengelirukannya dengan templat optin pelbagai langkah, walaupun.

Biasanya, pemilik laman web menentukan apabila pelawat melihat borang optin, bukan? Kami menggunakan suka jalan keluar sebagai pencetus ketika pop timbul muncul di skrin.

Optin dua langkah Thrive Leads membalikkannya: Sebaliknya, pelawat memilih apabila mereka melihat pop timbul. Ini mengubah dinamik dan menjadikan mereka lebih cenderung untuk menyerahkan alamat e-mel mereka – atau, di sisi lain, jika mereka memilih untuk tidak membuka pop timbul, anda tidak mengganggu lawatan mereka sedikit pun.

Untuk membuat optin dua langkah, anda perlu pergi ke bahagian ThriveBoxes pada skrin Thrive Leads. Anda membina borang pop timbul yang menggunakan editor seret dan lepas yang kami gunakan sebelumnya (anda juga akan mendapat koleksi templat yang sama untuk dipilih).

Satu-satunya perbezaan ialah jenis borang ini tidak memerlukan pencetus – butangnya adalah pemicu.

Setelah membuat borang anda, plugin akan memberi anda kod pendek untuk diletakkan di dalam kandungan anda yang kelihatan seperti ini:

[thrive_2step id = ’10 ’] Pencetus pergi ke sini [/ thrive_2step]

Cukup tukar teks ‘Pemicu pergi ke sini’ dengan teks yang ingin anda muncul di butang anda, kemudian salin dan tampal ke penyunting teks WordPress.

Ciri-ciri lain

Sebelum kita selesai, berikut adalah ikhtisar ringkas beberapa lagi ciri berguna Thrive Leads:

 • Pautan Pintar – jika anda telah memperoleh penukaran, apa kebaikan menunjukkan bentuk optin yang sama? Anda tidak boleh menukar dua kali. Ciri SmartLinks Thrive Leads mengatasi masalah ini dengan menyembunyikan borang optin untuk pelanggan yang ada.
 • Analisis – Thrive Leads juga mempunyai laporan penukaran yang mudah dicerna. Anda boleh mengesan prestasi borang individu dalam jangka masa tersuai.
 • Beban Malas – bimbang dengan masa muat? Fungsi pemuatan malas Thrive Leads bermaksud borang optin anda hanya dimuat apabila diperlukan – mis. sebelum pelawat menatal ke paparan.

Keputusan itu

Secara keseluruhan, Thrive Leads adalah plugin yang sangat baik dengan set ciri yang komprehensif dan inovatif. Pengguna dimanjakan dengan pilihan ketika memilih jenis borang optin, dan ada banyak koleksi templat yang menarik untuk membuat anda aktif dan beroperasi.

Fungsi penyuntingan borang juga terkenal. Editor dihantar dengan sejumlah modul yang mengagumkan, yang membolehkan anda menambahkan fungsi kompleks dan menarik untuk borang anda.

Editor agak menakutkan untuk digunakan pada pandangan pertama, tetapi itu diharapkan kerana banyaknya pilihan yang ada. Namun, setelah anda berhubung dengan editor, anda akan menyedari bahawa ia direka dengan sangat baik dan intuitif untuk digunakan, dan ini memberi anda kawalan penuh ke atas setiap bahagian borang anda – hingga perincian terkecil.

Untuk membantu memaksimumkan penukaran, plugin ini juga dilengkapi dengan fungsi pengujian dan penargetan A / B yang hebat. Ini membolehkan anda mempersempit siapa yang melihat borang anda, dan membantu anda untuk terus meningkatkan kadar penukaran anda.

Plugin ini juga digabungkan dalam beberapa fungsi unik untuk mengukur dengan baik – ini membuktikan bahawa pembangun telah berusaha untuk memahami keperluan pemasar, dan juga bersedia mempelopori ciri baru. Paling ketara, ini merujuk kepada borang optin dua langkah, yang membolehkan anda membuat borang yang dilancarkan oleh pelawat.

Bersama-sama dengan Bloom (oleh Elegant Themes dan OptinMonster (kedua-duanya telah kami bandingkan dan bezakan secara mendalam dalam artikel sebelumnya di WinningWP, Thrive Leads adalah, tanpa keraguan, adalah salah satu plugin terbaik di pasaran.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me