Ulasan ManageWP Orion: Tinjauan Lengkap Arguably Alat Pengurusan Laman Web Terbaik untuk WordPress

Tawaran WordPress


ManageWP adalah salah satu nama terbesar di dunia WordPress. Dibuat pada tahun 2012, ia merevolusikan pengurusan laman web, memberikan pengguna WordPress cara yang lebih mudah untuk menguruskan beberapa laman web sekaligus. Pada bulan Jun 2016, alat pemecah tanah ini menjadi lebih baik dengan pembebasan ManageWP Orion.

Menguruskan satu laman web WordPress cukup mudah. Ya, ada banyak tugas untuk membuat anda sibuk, tetapi kehidupan mudah dikendalikan dengan hanya satu laman web yang terlibat.

Akan tetapi, segalanya meningkat apabila anda menjadi bertanggungjawab untuk menjalankan dan mengurus beberapa laman web. Tiba-tiba, tugas-tugas mula bertumpuk, dan tidak cukup jam dalam sehari untuk membersihkan semuanya.

ManageWP adalah alat yang dirancang untuk menyelesaikan masalah ini, dan, setelah diperkenalkan ke pasaran, ia dengan cepat menjadikan dirinya sebagai perkhidmatan pengurusan laman web teratas untuk WordPress – dan mungkin merupakan salah satu produk WordPress terbaik, tempoh.

ManageWP - Tangkapan Skrin Laman Utama

Ringkasnya, ManageWP membolehkan anda mengurus semua laman web bertenaga WordPress anda dari satu papan pemuka pusat. Ini bermakna tidak perlu berulang-alik antara beberapa papan pemuka WordPress – anda boleh mengakses semuanya dari satu tempat.

Pantas. Nyaman. Mudah.

Selain menjimatkan banyak masa, ManageWP juga menimbang dengan sangat baik, dan merupakan penyelesaian yang agak menjimatkan (anda boleh menjalankan laman web tanpa had dengan harga yang berpatutan).

Lebih baik lagi, ManageWP dapat meningkatkan aliran kerja secara drastik untuk pengguna dari semua bentuk dan saiz – dari webmaster pemula hingga ke agensi WordPress yang besar.

Orion: Urus WP Reimagined

Pada bulan Julai 2016, perkhidmatan pengurusan laman web yang paling popular di dunia telah melangkah maju. Setelah dua tahun dalam pembangunan, dunia akhirnya berjaya menggunakan ManageWP 2.0: ManageWP Orion. Dengan pelancaran Orion muncul beberapa ciri baru, tweak kosmetik, dan papan pemuka yang direka semula.

Dengan kata-kata syarikat sendiri: ‘Orion adalah ManageWP yang disusun semula. Ini adalah perisian yang paling komprehensif dan paling canggih untuk menguruskan WordPress yang pernah dibuat. ‘

Itu adalah kata-kata yang berani, tetapi adakah gembar-gembur dibenarkan? Dalam siaran ini, kami mengatur ManageWP Orion untuk melihat apakah ia memenuhi tuntutan tersebut.

ManageWP dalam Berita: Perolehan Besar

Ia adalah tahun 2016 yang sibuk untuk ManageWP. Di atas pelancaran Orion, ia diperoleh oleh pendaftar domain dan hosting GoDaddy gergasi pada 1 September.

Dengan pemerolehan tersebut, GoDaddy merancang untuk meningkatkan perkhidmatan hosting mereka dengan mengintegrasikan beberapa ciri terbaik ManageWP. Walau bagaimanapun, ManageWP harus terus beroperasi secara bebas, dan 280,000 laman web yang menggunakan perkhidmatan tersebut tetap tidak terpengaruh.

Ini menandakan kejayaan besar bagi ManageWP, yang telah dibiayai sepenuhnya sejak ia ditubuhkan pada tahun 2010 (sebelum dilancarkan pada tahun 2012). Selama empat tahun ManageWP beroperasi, pasukannya yang berpangkalan di Serbia telah berkembang menjadi 28 orang.

Dengan pergolakan yang begitu besar, pasukan ManageWP mungkin akan dimaafkan kerana mengambil bola. Namun, mereka tetap komited untuk memenuhi sasaran yang telah ditetapkan sendiri untuk meningkatkan perisian Orion dengan memperkenalkan alat automatik.

Sasaran pertama tercapai pada 22 September ketika Pemeriksaan Keselamatan Automatik turun, dan diikuti oleh Pemeriksaan Prestasi Automatik (Oktober), Laporan Pelanggan Automatik (November), dan API awam.

Gambaran Keseluruhan ManageWP Orion: Ciri dan Harga

Di bahagian ini, kita akan melihat apa yang boleh dilakukan oleh ManageWP Orion dan cara kerjanya.

Kita akan mulakan dengan gambaran keseluruhan pelbagai ciri ManageWP yang mengagumkan. Oleh kerana ciri dibahagikan antara percuma dan premium, mari kita gunakan peluang ini untuk membincangkan harga juga.

Urus Pelan Percuma WP

Mari saya mulakan dengan mengatakan ini: Sekiranya anda bimbang ManageWP mungkin memecah bank, anda tidak perlu risau – ini sangat berpatutan.

Sebenarnya, anda boleh menggunakan ManageWP secara percuma di sebilangan laman web tanpa had – tanpa tangkapan.

Tahap percuma ManageWP menyokong 11 ciri yang sangat berguna, yang disebut ‘add-ons’. Anda boleh mencampurkan dan memadankan tambahan ini sesuka hati sehingga anda hanya perlu menggunakan ciri yang anda perlukan.

Mari kita cepat-cepat melalui 11 add-on percuma:

 • Urus Kemas Kini, Pemalam & Tema – satu senarai setiap inti, tema, dan kemas kini pemalam untuk semua laman web anda. Anda boleh mengemas kini semuanya sekaligus.
 • Sandaran Awan Bulanan – perkhidmatan sandaran percuma ini membuat salinan laman web anda sebulan sekali, kemudian menyimpannya di awan.
 • Log Masuk Satu Klik – tidak perlu ingat kelayakan masuk untuk setiap laman web anda. Akses semuanya dengan satu log masuk.
 • Pemeriksaan Prestasi – menjejaki kelajuan laman web anda dari masa ke masa sehingga anda dapat mengukur peningkatan. Juga menawarkan pertimbangan teknikal untuk mempercepatnya.
 • Pemeriksaan keselamatan – mengimbas laman web anda secara berkala untuk mencari malware dan kelemahan keselamatan yang diketahui.
 • Bekerjasama dengan Pasukan & Pelanggan – biarkan ahli pasukan mengakses laman web yang mereka terlibat secara langsung.
 • Analisis – sambungkan jumlah akaun Google Analytics yang tidak terhad ke akaun ManageWP anda, kemudian lihat data laman web anda dari papan pemuka ManageWP.
 • Urus Komen – setiap komen di setiap laman web anda di satu tempat.
 • Coretan Kod – tambahkan potongan PHP ke seluruh portfolio laman web anda dalam satu perjalanan.
 • Mod penyelenggaraan – menyebarkan halaman Mod Pemeliharaan ke salah satu laman web anda.
 • Laporan Pelanggan – membuat laporan untuk pelanggan merangkum tindakan anda di laman web tertentu. Menggabungkan jenama anda dengan ManageWP.

Apabila anda menganggap ciri-ciri ini tersedia secara percuma, itu adalah nilai yang luar biasa untuk alat percuma, betul?

Urus Pelan Premium WP

Fungsi percuma juga boleh ditingkatkan dan diperluas dengan membeli add-on premium ManageWP. Terdapat enam yang tersedia setakat ini:

 • Sandaran Awan Premium (dari $ 2 per laman, sebulan) – mirip dengan tambahan percuma, tetapi anda boleh membuat sandaran laman web anda berdasarkan permintaan atau menjadualkan sandaran automatik sekerap setiap jam.
 • Klon (percuma dengan Premium Cloud Backup) – sesuai untuk memindahkan laman web anda ke host baru, menggandakan laman web yang ada, atau hanya mewujudkan persekitaran pementasan.
 • Label putih (dari $ 1 setiap laman web, sebulan) – sembunyikan penjenamaan ManageWP daripada pelanggan anda.
 • Kedudukan SEO (dari $ 1 setiap laman web, sebulan) – lacak kedudukan SEO anda untuk kata kunci penting dan lihat bagaimana strategi SEO anda mengatasi pesaing utama.
 • Pemantauan Masa (dari $ 1 setiap laman web, sebulan) – secara berterusan memeriksa status laman web anda dan memberitahu anda serta-merta jika terdapat di luar talian.
 • Laporan Pelanggan Lanjutan (dari $ 1 setiap laman web, sebulan) – membuat laporan label putih, disesuaikan dan automatik untuk pelanggan anda.

Sebilangan kecil matematik memberitahu saya bahawa jika anda mahukan semua tambahan premium, anda melihat $ 6 setiap laman web sebulan – sama sekali tidak terlalu mahal.

UruskanWP untuk Agensi

Agensi pakar dalam menguruskan sebilangan besar laman web, jadi tidak hairanlah ManageWP melayani mereka dengan kumpulan agensi harga yang kompetitif.

Agensi boleh membeli add-on individu dengan hanya $ 25 sebulan untuk hingga 100 laman web – kecuali untuk add-on Cloud Backup, iaitu $ 75 sebulan.

Untuk menjimatkan lebih banyak wang kepada agensi, ManageWP juga menawarkan Pakej All-in-One. Pakej ini merangkumi setiap tambahan premium, dan dapat digunakan untuk mengurus hingga 100 laman web. Harganya ialah $ 150 sebulan, yang mewakili penjimatan $ 25 sebulan berbanding pembelian secara individu.

ManageWP Orion: Kajiannya

Sekilas sekilas set ciri tersebut memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui: ManageWP Orion adalah salah satu alat yang sangat berguna untuk anda gunakan. Walaupun anda yakin anda tidak memerlukan semua add-on, fungsi cukup jauh sehingga hampir setiap pengguna WordPress dapat menjumpai sekurang-kurangnya satu daripadanya yang relevan.

Sudah tentu, setakat ini, kami hanya menyenaraikan ciri-ciri di atas kertas. Sekarang masanya untuk melihat bagaimana ManageWP berfungsi dalam praktik. Tidak ada ruang untuk menguji setiap ciri secara meluas, jadi kami menyasarkan yang utama.

Pengurusan Laman Web dengan ManageWP: Bermula

Mari kita mulakan dengan menunjukkan betapa mudahnya mengatur ManageWP.

Pertama sekali, anda perlu mendaftar untuk akaun ManageWP. Setelah memasukkan alamat e-mel anda, perkara berlaku dengan sangat cepat. Hanya dalam beberapa saat, ManageWP telah memuatkan papan pemuka untuk saya.

ManageWP Orion - Memuatkan

Anda akan disambut oleh maskot alien ManageWP, Manny. Dalam siri soalan cepat, Manny akan menanyakan nama, nama keluarga (pilihan), dan laman web pertama yang ingin anda tambahkan ke ManageWP.

ManageWP Orion - Manny

Untuk menggunakan ManageWP, anda perlu memasang plugin ManageWP Worker, yang menghubungkan laman web anda ke papan pemuka ManageWP. Untuk memasang pemalam, anda mempunyai dua pilihan: Lakukan dengan cara yang baik, kuno, manual, atau biarkan ManageWP menjalankan pemasangan secara automatik bagi pihak anda.

ManageWP Orion - Plugin Pekerja

Membiarkan ManageWP melakukan semua angkat berat pastinya pilihan yang lebih menarik. Yang diperlukan hanyalah kelayakan masuk WordPress anda – dan untuk menenangkan fikiran anda, ManageWP akan tidak simpanlah.

Semasa menguji fungsi ini, saya tidak menghadapi masalah – plugin berjaya dipasang setelah beberapa saat.

Seterusnya, anda boleh memilih untuk menyambungkan laman web lain – ingat, intinya ManageWP adalah menguruskan beberapa laman web! Sekali lagi, pemasangan diteruskan tanpa halangan – setakat ini, begitu baik.

Malangnya, anda hanya dapat menyambungkan satu laman web dalam satu masa, jadi agensi WordPress semestinya akan menghabiskan banyak masa semasa persediaan awal ini. Walau bagaimanapun, proses itu sendiri tidak menyakitkan, dan ManageWP mengautomasikan semuanya.

Uruskan Papan Pemuka OrionWP

Sekarang, mari kita lihat papan pemuka ManageWP Orion.

Penafian pantas: Untuk menulis ulasan ini, saya menguji ManageWP menggunakan akaun baru yang baru saya buat dan akaun demo sepenuhnya yang disediakan oleh ManageWP. Ini membolehkan saya menguji perisian yang disediakan untuk sebilangan besar laman web.

Sebagai permulaan, papan pemuka tidak terlalu mirip dengan papan pemuka WordPress. Antaramuka bersih dan teratur, jadi kesan pertama saya bagus.

Papan pemuka mempunyai panel navigasi dan penapis di sebelah kiri skrin, ditambah empat panel di tengah – kemas kini, komen, pengoptimuman, dan perkhidmatan. Anda juga boleh menambahkan laman web baru ke akaun ManageWP anda pada bila-bila masa dengan mengklik ikon tambah di sudut kiri atas.

UruskanWP Orion - Papan Pemuka

Penapis adalah ciri yang sangat berguna. ManageWP membolehkan anda mengkategorikan laman web anda dengan memberikannya teg. Anda kemudian boleh mengklik penapis untuk mengurus laman web dalam kategori tertentu. Sebagai contoh, jika anda menggunakan ManageWP untuk laman web peribadi dan pelanggan, ciri ini membolehkan anda menjalankan dua kumpulan secara berasingan.

Anda juga boleh menavigasi ke papan pemuka untuk setiap laman web dengan mengklik Laman Web. Anda juga tidak akan diminta untuk memberikan kelayakan log masuk WordPress anda lagi, berkat kemampuan log masuk satu klik ManageWP.

ManageWP Orion - Senarai Laman Web

Skrin gambaran keseluruhan individu kelihatan sangat serupa, dengan banyak panel yang sama seperti sebelumnya, ditambah dengan beberapa tambahan. Terdapat lapan secara keseluruhan: Kemas kini, analitik, pengoptimuman, komen, nota, sandaran, monitor waktu operasi, dan SEO.

ManageWP Orion - Gambaran Keseluruhan Laman Web

Seperti yang anda lihat, setiap skrin menawarkan semua maklumat yang mungkin anda perlukan – dan kemudian beberapa. Lebih baik lagi, susun atur papan pemuka bermaksud setiap ciri ManageWP individu tidak lebih dari dua klik. Dengan kata lain, ia direka dengan baik dan senang digunakan secara besar-besaran.

Urus Kemas Kini PukalWP

ManageWP terkenal kerana membiarkan anda memasang semua kemas kini dalam satu sapuan cepat. Ini sangat mudah dilakukan juga.

Di panel Kemas Kini, anda akan menemui satu senarai yang memaparkan semua kemas kini yang diperlukan, di semua laman web anda. Senarai ini terbahagi kepada empat bahagian: Plugin, tema, inti WordPress, dan kemas kini terjemahan.

ManageWP Orion - Panel Kemas kini

Dari sini, anda boleh mengemas kini setiap item, atau anda boleh melakukan peningkatan besar-besaran dengan mengklik butang Kemas kini Semua.

ManageWP Orion - Kemas kini Semua

Ini akan mencetuskan pop timbul pengesahan pantas yang perlu anda klik.

ManageWP Orion - Sahkan Kemas kini

Klik klik, dan anda sudah selesai – panel Kemas kini kosong.

ManageWP Orion - Lengkap

Saya telah menggambarkan ManageWP sebagai penjimat masa yang serius, tetapi berapa banyak masa yang dapat anda jimatkan?

Untuk meletakkan sesuatu dalam perspektif, untuk tujuan tinjauan ini, saya meningkatkan 125 item dengan selesa dalam masa kurang dari 30 saat – itu adalah penjimatan masa yang mengejutkan. Menurut anda berapa lama masa yang diperlukan untuk mengemas kini setiap laman web satu persatu?

Urus Sandaran Awan WP

Anda juga boleh membuat sandaran laman web anda dengan ManageWP.

Peringatan ringkas: Pengguna percuma mendapat sandaran sebulan sekali untuk setiap laman web mereka. Sekiranya frekuensi ini tidak mencukupi – dan bukan untuk webmaster yang serius – tambahan sandaran premium tersedia dengan harga $ 2 per laman web, sebulan. Tambahan ini mengautomasikan sandaran pada frekuensi yang anda suka, ditambah dengan membuka kunci ciri klon laman web.

Mengkonfigurasi sandaran ManageWP hanya memerlukan beberapa saat. Dari panel Perkhidmatan, klik Cadangan > Sandaran Dinyahaktifkan untuk mengakses skrin pengaktifan.

ManageWP Orion - Sandaran

Pilihan biasa dalam ManageWP adalah menjalankan ciri di laman web individu atau tempat kerja. Anda juga ditawarkan pilihan ini di sini. Pilihan paling selamat adalah membuat sandaran semua laman web anda dengan menekan butang Aktifkan Semua.

ManageWP Orion - Aktifkan Sandaran

Seterusnya, pilih rancangan anda: Percuma atau premium.

ManageWP Orion - Sandaran Percuma atau Premium

Kemudian, pilih kawasan penyimpanan untuk sandaran anda – buat masa ini, hanya AS atau Eropah yang tersedia sebagai lokasi penyimpanan.

ManageWP Orion - Kawasan Sandaran

Selesaikan tugas dengan mengklik Aktifkan sekali lagi. Ini membawa mesej kejayaan.

ManageWP Orion - Sandaran Diaktifkan

Di masa depan, anda juga dapat dengan cepat memeriksa bahawa sandaran anda berfungsi dengan betul dengan melihat panel Perkhidmatan sekali lagi.

ManageWP Orion - Pengesahan Kerja Sandaran

Sekali lagi, proses ini hanya mengambil masa beberapa saat. Menyandarkan WordPress adalah salah satu tugas yang paling diremehkan, tetapi sangat penting. Anda memerlukan perkhidmatan sandaran yang berwibawa untuk melindungi laman web anda dan Menguruskan WP lebih daripada yang sesuai dengan tagihan – ditambah ia menawarkan harga yang sangat berpatutan untuk sandaran.

Uruskan Imbasan Keselamatan WP

Sekiranya anda ditugaskan untuk mengurus beberapa laman web, menjaganya tetap jelas merupakan tujuan utama. Nasib baik, ciri Pemeriksaan Keselamatan ManageWP menjadikan semua laman web anda berjalan dalam bentuk kapal.

Kini, imbasan keselamatan automatik dianggap sebagai fungsi premium ($ 1 setiap laman web). Walau bagaimanapun, anda boleh menjalankan imbasan manual tanpa had sebagai sebahagian daripada rancangan percuma.

Untuk melakukan imbasan, akses panel Perkhidmatan sekali lagi.

ManageWP Orion - Imbasan Keselamatan

Sekarang, klik Keselamatan > Tiada Pemeriksaan Terkini untuk memaparkan senarai laman web anda. Cari laman web yang anda mahukan, kemudian tekan butang Periksa Sekarang untuk memulakan imbasan.

ManageWP Orion - Imbasan Keselamatan Manual

Beberapa saat kemudian, hasilnya masuk. Anda akan diberitahu tentang sebarang malware yang dijumpai, ditambah dengan kelemahan yang terdapat pada imbasan.

Sekiranya laman web anda mendapat jumlah kesihatan yang baik, itu sangat mengagumkan!

ManageWP Orion - Imbas Keselamatan Bersih

Sekiranya ada masalah, ini bukanlah akhir dunia – anda akan menjumpainya di tab Kerentanan. Ini menunjukkan apa yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan keselamatan laman web anda, yang merupakan maklumat berguna yang harus anda berikan.

ManageWP Orion - Kerentanan

Imbasan keselamatan tentunya tidak begitu menyeluruh seperti yang dilakukan oleh pemalam keselamatan khusus. Walau bagaimanapun, tidak dapat dinafikan berguna untuk mengimbas semua laman web anda dari satu tempat, kemudian menerima hasil segera. Nasihat saya adalah mempertimbangkan ManageWP sebagai barisan pertahanan pertama anda, kemudian gali lebih dalam sekiranya timbul masalah.

Urus Pemantauan Waktu WP

ManageWP’s Uptime Monitoring adalah alat yang mudah tetapi berguna, jadi saya akan melaluinya dengan cepat. Ini adalah sebahagian daripada fungsi premium ManageWP, berharga $ 1 setiap laman web, setiap bulan.

Dengan pemantauan uptime diaktifkan, ManageWP akan memberitahu anda setiap kali melihat bahawa salah satu laman web anda tidak aktif (pemberitahuan dikirim melalui e-mel, Slack, atau SMS).

Pemantauan masa yang diperlukan adalah ciri perlindungan penting yang terbukti tidak ternilai. Pertimbangkan ini sejenak: Jika anda mengekalkan beberapa laman web pelanggan dan salah satu daripadanya mengalami kerosakan untuk jangka masa yang tidak perlu, kerosakan pada hubungan anda mungkin akan berakhir. Dalam senario seperti itu, anda akan cukup berterima kasih atas pemberitahuan segera yang memberi anda masa respons maksimum, betul?

Alat pemantauan Uptime juga menyokong ‘gambaran keseluruhan masa uptime’. Di panel Perkhidmatan, anda akan dapat melihat statistik masa operasi sekilas – semakin hampir dengan 100%, semakin baik, jelas.

ManageWP Orion - Pemantauan Waktu

Ini adalah satu lagi ciri berguna yang menawarkan ketenangan fikiran kepada sesiapa sahaja yang menjalankan banyak laman web.

Uruskan Anti-Spam WP

ManageWP juga merupakan kaedah yang berkesan untuk menyaring komen spam. Di panel Komen, ManageWP menyusun satu senarai semua komen yang diterima di setiap laman web anda.

Dari panel ini, anda boleh secara manual menyetujui atau menolak setiap komen yang belum selesai, satu persatu. Atau, jika anda dibanjiri spam, cukup klik Padam Semua > Ya, alih keluar untuk menghapus semua jejak.

ManageWP Orion - Komen Spam

Setelah menghapuskan spam, beralih ke tab Diluluskan untuk membaca komen asli, bebas spam.

ManageWP Orion - Tanpa Spam

Urus Analisis WP

Seterusnya, fungsi Analitis. Ini menarik data dari akaun Analitis Google anda terus ke papan pemuka ManageWP Orion. Anda boleh menyambungkan jumlah akaun Google Analytics yang tidak terhad, yang menjadikan prestasi penjejakan pukal lebih mudah daripada sebelumnya.

Urus WP Orion - Analitis

Dengan akaun Analitis anda disambungkan, ManageWP akan memaparkan gabungan jumlah lalu lintas. Ini memberikan gambaran ringkas bagaimana prestasi laman web anda dari minggu ke minggu. Selain itu, ManageWP akan memberikan pemberitahuan berguna mengenai penggerak dan penggoncang terbesar dalam portfolio anda.

ManageWP Orion - Data Analisis Laman Web

Sekiranya anda mempunyai banyak laman web yang tersambung, angka tingkat atas ini tidak begitu berguna. Namun, anda boleh menggunakan penapis di sebelah kiri skrin untuk memfokuskan hasil berdasarkan kategori laman web yang anda tetapkan.

Sebagai alternatif, anda dapat melihat data laman web individu dengan menavigasi melalui tab Laman Web.

ManageWP Maintenance Mode

ManageWP juga dihantar dengan beberapa skrin ‘Maintenance Mode’ yang bagus.

Anda boleh mengaktifkan ciri ini di mana-mana laman web hanya dengan beberapa klik. Cukup melayari ke Laman Web > pilih satu > cari Maintenance Mode di panel sisi.

Klik salah satu daripada dua templat yang ada, kemudian selesaikan dengan mengklik Aktifkan Mod Penyelenggaraan. Anda boleh mengedit HTML halaman juga jika anda mahu.

managewp-orion-activate-maintenance-mode

Skrin kelihatan sangat menarik bagi saya. Ini adalah templat Mod Penyelenggaraan:

ManageWP Orion - Skrin Mod Penyelenggaraan

Dan ini adalah templat Coming Soon:

ManageWP Orion - Skrin Akan Datang

Pada pendapat saya, walaupun agak sederhana, kedua-dua templat itu kelihatan sangat bergaya. Tambahan, ini menjimatkan anda memasang plugin mod penyelenggaraan khusus apabila anda mengetahui bahawa ManageWP dapat melakukan tugas tersebut.

Keputusan itu

Secara keseluruhan, ManageWP tentunya merupakan alat yang mengagumkan – salah satu alat yang paling berguna dan produktif yang pernah saya miliki untuk menguji.

Antaramuka papan pemuka intuitif untuk digunakan dan mengandungi semua fungsi yang anda perlukan untuk mengurus beberapa laman web. Anda berpotensi menambah ratusan laman web ke akaun ManageWP anda, kemudian terus mengemas kini, disandarkan, selamat, dan bebas spam, hanya dengan melaburkan beberapa minit masa anda setiap hari – dan semuanya hanya ingat satu kata laluan sahaja.

Saya bahkan mengatakan bahawa ManageWP adalah mesti untuk sesiapa sahaja yang menjalankan banyak laman web – ya, itu bagus.

Perlu diingat bahawa ManageWP menyediakan fungsi penjimatan dan peningkatan produktiviti ini secara percuma. Sekiranya anda dapat melakukan semua ini (dan banyak lagi) tanpa mengeluarkan wang, saya akan bertanya ini: Mengapa anda tidak menjalankan laman web anda dengannya? Walaupun anda hanya memiliki dua atau tiga laman web, penjimatan dan kemudahan masa akan bertambah dengan cepat, menghasilkan ROI cepat untuk ManageWP.

Sekiranya anda menguruskan sebilangan besar laman web – mungkin anda adalah agensi – maka ManageWP, cukup sederhana, tidak perlu dipertimbangkan. Anda boleh menghabiskan berjam-jam menjalankan laman web anda secara manual, atau anda boleh menghabiskan beberapa minit menggunakan ManageWP – pilihannya adalah milik anda.

Dan, kerana ManageWP juga menawarkan alat kolaborasi dan laporan pelanggan, anda dapat memastikan anggota pasukan dan klien sentiasa mengikuti usaha minimum bagi pihak anda. Setiap fungsi yang dibanggakan oleh perisian ini dirancang untuk menjadi intuitif dan menjadikan hidup anda lebih mudah – dan ManageWP pasti berjaya dalam hal ini.

Diakui, tambahan premium boleh menjadi sedikit mahal kerana jumlah laman web bertambah. Walau bagaimanapun, apabila anda melihat harga individu setiap ciri, saya menganggap ManageWP sebagai penyelesaian yang agak menjimatkan – $ 2 laman web untuk perkhidmatan sandaran yang bereputasi dan $ 1 laman web untuk SEO yang diperkemas dan alat pengoptimuman sama sekali tidak buruk.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, ManageWP Orion adalah salah satu produk teratas di dunia WordPress dengan alasan – secara sederhana, ia adalah salah satu yang terbaik. Sudah tentu, ini adalah keputusan anda sama ada tambahan premium sesuai dengan keadaan anda. Walau bagaimanapun, bagi sesiapa yang bertanggungjawab untuk lebih daripada satu laman web WordPress, rancangan percuma yang luar biasa adalah hampir mustahak seperti yang anda dapat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map