Ulasan LifterLMS – Plugin WordPress LMS Bernilai Wang Anda?

Tawaran WordPress


Pertimbangkan untuk menggunakan LifterLMS untuk membuat kursus dalam talian anda sendiri dengan WordPress?

LifterLMS telah memantapkan dirinya sebagai salah satu pemalam LMS WordPress terunggul, jadi pastinya bagus untuk berada di senarai pendek anda. Tetapi adakah plugin yang tepat untuk keperluan anda? Itulah yang akan saya bantu anda ketahui dalam siaran ini.

Dari perspektif ‘ciri’, LifterLMS adalah pemalam yang sangat baik. Tetapi, bergantung pada keperluan anda, kadangkala kadangkala menjadi sedikit mahal, yang mungkin menjadikan plugin lain sebagai pilihan yang lebih baik jika anda mempunyai anggaran.

Pada masa yang sama, ia juga menawarkan salah satu versi percuma yang paling murah hati dari mana-mana plugin LMS, jadi ia juga boleh berfungsi dengan harga yang lebih berpatutan daripada plugin serupa, yang merupakan dinamik yang aneh. Itu hanya bergantung pada ciri yang anda perlukan dan bagaimana anda merancang untuk menggunakannya.

Untuk membantu anda membuat keputusan, saya akan merangkumi:

 • ciri utama pemalam
 • bagaimana ia berfungsi, dengan melihat langsung antara muka
 • pelbagai tambahan premium dan berapa kosnya
 • tema terbaik untuk digandingkan dengan LifterLMS
 • beberapa contoh laman web nyata yang menggunakan LifterLMS.

Mari kita gali…

LifterLMS Kajian Ciri-Ciri

Ringkasnya, LifterLMS membantu anda membuat dan menyampaikan kursus dalam talian – lengkap dengan pelajaran, tugasan dan kuiz (jika anda mahu).

Laman Utama LifterLMS

LifterLMS hadir dalam plugin teras percuma di WordPress.org yang merangkumi sebahagian besar fungsi pengurusan kursus.

Dengan versi inti percuma, anda boleh menggunakan editor drag-and-drop untuk merancang dan menyusun kursus anda, lengkap dengan pelajaran tanpa had dan pilihan untuk menambah kuiz dan tugasan.

Anda juga boleh menyekat akses ke kursus anda, jadi orang perlu mendaftar untuk mengaksesnya. Untuk lebih banyak kawalan, anda juga boleh menetapkan prasyarat kursus – contohnya, anda boleh menjadikan pelajar mengikuti kursus pengenalan sebelum mereka layak mengikuti kursus lanjutan.

Anda juga dapat:

 • sediakan e-mel khusus berdasarkan aktiviti pengguna, seperti menyelesaikan kursus atau gagal membuat kuiz
 • anugerah pencapaian atau sijil yang boleh dimuat turun untuk tindakan tertentu, seperti menyelesaikan kursus
 • tetapkan kandungan kursus untuk memastikan pelajar kembali, misalnya menawarkan pelajaran baru untuk setiap minggu keahlian pelajar.

Untuk menambahkan lebih banyak fungsi ke kursus anda dan / atau untuk menjual akses berbayar, anda boleh menggunakan pelbagai sambungan premium untuk menambahkan ciri seperti:

 • pembayaran, sama ada dengan gerbang pembayaran langsung atau integrasi WooCommerce
 • integrasi pemasaran e-mel
 • kuiz dan tugasan yang lebih maju
 • pembelajaran sosial
 • bimbingan peribadi (yang membolehkan anda menaikkan ini sebagai perkhidmatan tambahan)
 • akses kumpulan / organisasi ke kandungan kursus.

Semasa saya melihat secara langsung LifterLMS, anda akan melihat bagaimana ciri-ciri ini disatukan.

Cara Membuat Kursus Dengan LifterLMS (Hands-On)

Semasa pertama kali memasang dan mengaktifkan plugin LifterLMS dari WordPress.org, ia akan dilancarkan ke wizard persediaan yang membantu anda mengkonfigurasi asas penting untuk kursus anda, termasuk:

 • membuat halaman teras untuk fungsi utama, seperti katalog kursus dan papan pemuka pelajar anda
 • menetapkan mata wang pembayaran lalai (jika menawarkan kursus berbayar).

Anda juga boleh mendapatkan kupon untuk pelanjutan premium jika anda memilih penjejakan yang tidak sensitif, walaupun ini benar-benar pilihan. Ingatlah ini jika anda memutuskan untuk membeli beberapa pelanjutan premium, kerana ia dapat menjimatkan wang anda.

Wizard persediaan LifterLMS

Sebaik sahaja anda menyelesaikan wizard persediaan, anda mempunyai dua pilihan:

 • Bina kursus pertama anda dari awal.
 • Pasang kursus contoh. Kursus sampel sebenarnya mengajar anda bagaimana menggunakan LifterLMS, jadi ini adalah cara yang rapi untuk kedua-duanya belajar bagaimana menggunakan produk dan mengetahui bagaimana semuanya terhubung di papan pemuka WordPress.

Membuat Kursus

Untuk membuat kursus dari awal, pergi ke Kursus → Tambah Kursus.

LifterLMS menggunakan editor WordPress asli untuk kebanyakan fungsi, yang menjadikannya mudah untuk dimulakan kerana anda menggunakan antara muka yang sama yang anda gunakan untuk yang lain.

Untuk menguruskan halaman maklumat kursus utama, anda akan mendapat blok khusus. Anda juga dapat menggunakan blok biasa untuk menambahkan kandungan, seperti keterangan kursus atau gambar.

Cara menambah kandungan halaman kursus utama dengan LifterLMS

Anda juga akan mendapat yang baru Pilihan Kursus kotak meta di bawah editor WordPress, di mana anda boleh menguruskan maklumat kursus tambahan:

 • Tempoh kursus.
 • Kesukaran kursus.
 • Video pengenalan pilihan.
 • Sekatan, seperti sama ada pelajar hanya boleh mendaftar antara tarikh tertentu, sama ada mereka perlu mengikuti kursus prasyarat atau adakah kapasiti maksimum untuk kursus.
 • Sama ada untuk mengaktifkan dan / atau memaparkan ulasan pelanggan.

Kotak meta kursus LifterLMS

Di bawahnya, anda boleh menyediakan Pelan Akses, yang membolehkan anda mengawal akses ke kursus anda, termasuk mewajibkan orang membayar untuk mengakses (walaupun anda memerlukan tambahan berbayar untuk memproses pembayaran).

Pelan akses kursus LifterLMS

Anda boleh menyediakan:

 • harga (atau anda boleh membuatnya percuma)
 • sama ada pembayaran adalah satu kali atau berulang
 • sama ada pembayaran itu mendapat akses seumur hidup orang atau jika rancangan itu tamat pada tarikh tertentu atau selepas jangka masa tertentu.
 • siapa yang boleh membeli kursus.

Menggunakan Pembangun Kursus Seret-dan-Jatuhkan

Sebaik sahaja anda menyediakan butiran kursus asas, anda boleh menambahkan kandungan kursus dalam bentuk:

 • Bahagian – kategori pelajaran tertentu. Cth. satu bahagian kursus mungkin mengandungi lima pelajaran.
 • Pengajaran – kandungan kursus sebenar yang akan dimakan oleh pelajar.

Untuk membantu anda mengatur semuanya, LifterLMS memberi anda antara muka pembangun kursus drag-and-drop, yang cukup mudah.

Untuk menambah bahagian atau pelajaran baru, semua yang anda lakukan ialah menyeretnya. Kemudian, anda boleh mengklik dan menaip untuk mengeditnya:

Pembangun kursus drag-and-drop LifterLMS

Dari sana, anda boleh menggunakan ikon di bawah atau di sebelah setiap pelajaran atau bahagian untuk menambahkan kandungan atau mengedit fungsinya.

Sekiranya anda memutuskan untuk mengubah susunan bahagian / pelajaran anda, semua yang perlu anda lakukan ialah menyeret perkara sehingga sempurna.

Menambah Kandungan Pelajaran

Untuk membuka tetapan pelajaran, anda boleh mengklik anak panah untuk membuka editor WordPress untuk pelajaran tersebut di tab yang berasingan.

Di editor WordPress, anda sekali lagi dapat menambahkan kandungan pelajaran menggunakan editor WordPress yang sudah biasa, yang memudahkan untuk mengawal kandungan dan susun atur:

Cara menambah kandungan pelajaran dengan LifterLMS

Di bawah itu, anda akan mendapat Tetapan Pelajaran kotak meta di mana anda boleh melakukan beberapa perkara:

 • Benamkan fail video atau audio untuk pelajaran itu.
 • Tandakan pelajaran sebagai ‘percuma’, yang membolehkan pengunjung melihatnya tanpa mendaftar kursus. Anggap ini sebagai ‘percubaan percuma’ untuk menarik minat orang untuk mendaftar untuk mengikuti kursus ini.
 • Siapkan pelajaran prasyarat yang mesti diselesaikan oleh pelajar sebelum mereka dapat mengikuti pelajaran ini.
 • Siapkan kandungan yang menetes, sehingga pelajaran tidak tersedia segera. Sebagai contoh, anda boleh meminta pelajar mendapat akses ke satu pelajaran setiap minggu untuk menghentikan mereka daripada terus bingung dan membuat mereka kembali.
 • Wajibkan pelajar mendapatkan markah lulus dalam kuiz sebelum mereka dapat melangkah ke pelajaran seterusnya.

Menambah Kuiz atau Tugasan

Untuk menambahkan kuiz atau tugasan pada pelajaran, anda boleh menggunakan ikon dalam pembangun kursus seret dan lepas.

Ini akan membuka panel slaid-out di mana anda dapat mengedit perinciannya. Contohnya, inilah rasanya menambah kuiz:

Pilihan soalan kuiz LifterLMS

Dengan versi percuma, anda hanya mendapat akses kepada tiga jenis soalan asas. Anda memerlukan tambahan premium untuk membuka kunci jenis kuiz tambahan.

Pemikiran Membuat Kursus Dengan LifterLMS

Walaupun saya tidak menunjukkan segalanya kepada anda, bahagian di atas merangkumi proses utama membuat kursus dengan LifterLMS.

Secara keseluruhan, saya dapati penyuntingnya cukup senang. ‘Hierarki pokok’ dan drag-and-drop yang jelas memudahkan anda mengatur kandungan kursus anda, yang mungkin terasa luar biasa.

Selain itu, LifterLMS telah berusaha dengan baik untuk mengekalkan sebanyak mungkin pilihan dalam antara muka yang sama, yang membantu mengurangkan pemuatan semula halaman yang tidak perlu dan mempercepat pembuatan kursus.

Ciri-ciri Terkenal Lain

Pada ketika ini, saya harap anda mempunyai idea yang bagus tentang bagaimana membina kursus dengan LifterLMS. Sekarang, mari kita lihat beberapa ciri penting lain yang diberikan oleh pemalam ini kepada anda.

Buat Keahlian untuk Memberi Akses ke Pelbagai Kursus

Dengan ciri pelan akses yang saya tunjukkan di atas, anda boleh mengawal akses ke satu kursus. Tetapi LifterLMS juga membolehkan anda menawarkan / menjual keahlian yang memberi orang akses ke pelbagai kursus.

Anda boleh membuat keahlian yang membuat orang mendapat akses ke setiap kursus yang anda tawarkan, atau menggunakan keahlian untuk menawarkan kumpulan kursus terhad.

Anda boleh menetapkannya dari Keahlian di papan pemuka WordPress anda. Selain membuat rancangan akses untuk setiap keahlian (seperti yang anda lakukan untuk kursus), anda juga dapat memilih kursus mana yang akan ditambahkan ahli baru secara automatik ketika mereka membeli keahlian:

Pilihan pelan keahlian LifterLMS

Siapkan Automasi Dengan Penglibatan

Keterlibatan adalah ciri hebat yang membolehkan anda mencetuskan tindakan berdasarkan aktiviti pengguna, seperti ketika pelajar:

 • mendaftar dalam kursus
 • menyelesaikan pelajaran atau kursus
 • lulus atau gagal dalam kuiz
 • dan lain-lain.

Penggunaan utama ciri ini adalah untuk mencetuskan e-mel automatik berdasarkan tindakan ini. Contohnya, anda boleh menghantar e-mel selamat datang kepada pelajar semasa mereka mendaftar kursus atau menghantar e-mel ucapan tahniah apabila mereka selesai:

Alat penciptaan penglibatan LifterLMS

Selain menghantar e-mel, anda juga boleh memberi mereka anugerah:

 • Pencapaian – untuk tindakan kecil, seperti menyelesaikan pelajaran pertama mereka.
 • Sijil – untuk tindakan yang lebih besar, seperti menamatkan kursus atau sekumpulan kursus – seperti diploma. Dengan pelanjutan berbayar, anda juga boleh menawarkan sijil sebagai PDF.

Papan Pemuka Laporan Terperinci

Untuk membantu anda menentukan keberkesanan laman web anda, LifterLMS menyertakan dashboard pelaporan khusus untuk membantu anda menganalisis:

 • Pelajar
 • Kursus
 • Keahlian
 • Kuiz
 • Jualan
 • Pendaftaran

Ini membantu anda mengetahui siapa / apa yang berkinerja baik, begitu juga sebaliknya:

Papan pemuka laporan LifterLMS

Meneroka Pengaya LMS Paid Lifter

Plugin LifterLMS teras boleh didapati secara percuma di WordPress.org, tetapi kebanyakan pemilik kursus mungkin juga memerlukan beberapa add-on berbayar.

Contohnya, jika anda ingin menawarkan kursus berbayar, anda perlu membeli sekurang-kurangnya salah satu alat tambah gerbang pembayaran (atau integrasi WooCommerce).

Mari kita lalui pelbagai add-on yang ada…

Alat tambah pembayaran

LifterLMS menawarkan tiga integrasi gerbang pembayaran khusus, serta integrasi WooCommerce yang membolehkan anda menghubungkan kursus ke produk WooCommerce.

Tiga pintu masuk pembayaran khusus adalah:

 • Jalur
 • PayPal
 • Mengizinkan.net

Ciri-ciri Kursus Baru

Anda juga akan menemui sejumlah alat tambah yang menambahkan ciri baru pada kursus anda:

 • Kuiz Lanjutan – dapatkan akses ke lebih banyak jenis soalan kuiz dan ciri lanjutan lain.
 • Tugasan – buat pelbagai jenis tugasan yang mesti diselesaikan oleh pelawat.
 • Video Lanjutan – sementara versi percuma membolehkan anda membuat kandungan kursus video, pelanjutan ini menambah ciri baru, seperti memaksa orang menonton video sebelum mereka dapat menyelesaikan pelajaran.

Ciri Keahlian dan Komuniti Baru

Di luar ciri kursus baru, alat tambah lain dapat membantu anda membuat komuniti sosial yang lebih banyak, atau menawarkan akses kumpulan ke kursus anda:

 • Pembelajaran Sosial – biarkan pelajar berhubung antara satu sama lain dengan perbualan gaya media sosial.
 • Kawasan Persendirian – berikan setiap pelajar kawasan persendirian di mana anda boleh menawarkan kandungan yang diperibadikan.
 • Kumpulan – menjual keahlian kumpulan atau akses kursus. Sebagai contoh, anda boleh menjual akses institusi ke perniagaan, jadi perniagaan dapat memberi semua pekerja mereka akses ke kandungan kursus anda.

Pemasaran E-mel dan Integrasi Bentuk

Anda boleh mencari alat tambah untuk disatukan dengan perkhidmatan pemasaran e-mel yang popular dan pemalam bentuk WordPress.

Perkhidmatan pemasaran e-mel:

 • Mailchimp
 • TukarkanKit

Pemalam bentuk WordPress:

 • Bentuk Graviti
 • WPForms
 • Borang Ninja
 • Bentuk yang Boleh Dikemas

Sejumlah plugin pihak ketiga juga menawarkan plugin integrasi LifterLMS mereka sendiri.

Alat tambah lain

Berikut adalah beberapa tambahan LifterLMS premium lain yang tidak sesuai dengan kategori apa pun:

 • Medan Khusus – tambahkan medan khusus untuk mengumpulkan dan memaparkan maklumat tambahan daripada pelajar.
 • PDF – ubah ciri penting, seperti sijil, menjadi PDF.
 • Twilio Integrasi – hantar mesej teks (SMS) melalui Twilio.

Harga Tambah LifterLMS

Harga LifterLMS

Untuk mendapatkan akses ke add-on premium, anda boleh membeli add-on individu dengan harga $ 99 setiap satu atau anda boleh mendapatkan kumpulan add-on masing-masing $ 300 atau $ 1,000.

Saya rasa ada dua senario bagaimana mendekati alat tambah berbayar.

Pertama, jika plugin inti percuma melakukan semua yang anda perlukan, anda mungkin dapat membeli gerbang pembayaran tunggal dengan harga $ 99. Ini adalah kaedah termurah untuk membuat kursus dalam talian berbayar dengan LifterLMS, dan ini merupakan pendekatan yang sesuai untuk banyak laman web.

Sekiranya anda memerlukan lebih daripada sekadar pintu masuk pembayaran, anda mungkin lebih baik membeli Universe Bundle dengan harga $ 300, atau kira-kira harga tiga sambungan individu.

Ini memberi anda akses ke semua add-on yang diperlukan oleh kebanyakan kursus, dan biasanya menawarkan nilai yang lebih baik daripada membeli sambungan individu, kecuali anda benar-benar yakin anda hanya memerlukan satu atau dua add-on.

Anda hanya perlu mempertimbangkan Infinity Bundle bernilai $ 1,000 jika anda mahukan akses ke ciri seperti:

 • pembelajaran komuniti, sama ada dengan pembelajaran sosial atau keahlian kumpulan
 • upsells bimbingan swasta
 • kuiz lanjutan dan kursus video.

Kadang-kadang, masuk akal untuk membeli paket Universe, dan kemudian ambil tambahan tambahan untuk ciri tambahan yang anda perlukan, seperti kuiz lanjutan.

Saya fikir Infinity Bundle lebih berguna untuk kursus akademik atau perniagaan (seperti program latihan korporat), sedangkan kebanyakan kursus yang berfokus pada pengguna mungkin akan baik dengan pembelian Universe Bundle atau pembelian tambahan individu yang lebih murah.

Tema Terbaik untuk Berpasangan dengan LifterLMS

LifterLMS berfungsi dengan hampir * tema WordPress apa pun, tetapi memilih tema dengan integrasi LifterLMS bawaan akan menjadikannya lebih mudah untuk dimulakan kerana anda tidak perlu bermain-main dengan gaya atau CSS sebanyak.

* Pengecualian adalah tema yang tidak termasuk bar sisi, seperti tema Twenty Twenty lalai. Ini boleh menyebabkan beberapa masalah kerana LifterLMS memerlukan bar sisi untuk memasukkan maklumat kursus penting. LifterLMS akan memberi amaran kepada anda sekiranya mengesan masalah dengan tema anda.

Ia juga menawarkan tema LifterLMS LaunchPad sendiri, yang merupakan pilihan yang baik. Harganya $ 99, atau boleh didapati sebagai sebahagian daripada bundel Universe $ 300.

Tema Astra yang popular dalam ulasan kami juga menawarkan integrasi LifterLMS khusus yang memudahkan untuk mengawal reka bentuk kursus anda.

Beberapa tema LifterLMS yang baik adalah:

 • BuddyBoss
 • OceanWP kajian kami
 • Edumodo

Contoh Laman Web Sebenar yang Menggunakan LifterLMS

Sekarang anda tahu semua tentang ciri-ciri itu, adakah anda ingin melihat seperti apa di laman web yang sebenar?

LifterLMS cukup popular, jadi anda boleh menemui banyak contoh dunia nyata dalam tindakan.

Ia juga digunakan oleh banyak kursus WordPress, dan fakta bahawa orang yang mengajar mengenai WordPress menggunakan LifterLMS adalah keyakinan untuk dirinya sendiri.

Salah satu contoh yang popular ialah WP101, yang mula menggunakan LifterLMS pada tahun 2016.

WP101 ulasan kami mempunyai koleksi kursus percuma dan premium yang mengajar anda bagaimana menggunakan WordPress dan beberapa pelanjutan utama. Sekiranya anda ingin melihatnya dalam tindakan tanpa membayar, anda boleh mendaftar kursus WordPress 101 percuma, yang jelas berjalan di LifterLMS.

Kedua-dua Divi Academy dan Divi Space juga menggunakan LifterLMS.

Di luar ruang WordPress, contoh LifterLMS dunia nyata yang lain termasuk:

 • Jurulatih Insomnia
 • Pembaikan Pemasaran
 • Cook Love Heal (ia menggunakan LifterLMS pada subdomain learn.cookloveheal tetapi bukan domain utama, yang merupakan pendekatan lain yang boleh anda gunakan)

Pemikiran Akhir

LifterLMS pastinya merupakan salah satu plugin LMS WordPress terbaik. Ini merangkumi tahap kefungsian yang tidak ditawarkan oleh kebanyakan orang lain, dan ini juga merangkumi aspek keahlian kursus dalam talian, yang tidak berfungsi dengan baik oleh semua pemalam.

Secara fungsional, saya tidak mempunyai masalah untuk mengesyorkan yang ini, dan ulasan di WordPress.org menunjukkan bahawa kebanyakan orang bersetuju dengan saya. Ia mempunyai penarafan bintang 4,6 bintang (daripada 5) pada masa penulisan.

Satu perkara yang perlu dipertimbangkan adalah harganya. Ini adalah jenis limbo pelik ini di mana ia boleh menjadi berpatutan dan mahal pada masa yang sama, bergantung pada keperluan anda.

Jadi, bagaimana ia berpatutan? Oleh kerana versi percuma di WordPress.org sangat murah hati, kebanyakan pembuat kursus ‘normal’ akan menemui semua yang mereka perlukan dalam pemalam percuma.

Itu bermakna yang perlu anda lakukan ialah membeli salah satu alat tambah pembayaran gerbang dengan harga $ 99 dan anda sudah bersedia untuk mula menjual kursus dalam talian, yang sangat banyak dan lebih murah daripada banyak pertandingan.

Walau bagaimanapun, jika anda berada dalam situasi di mana anda memerlukan lebih daripada sekadar tambahan satu pintu masuk pembayaran, maka ia boleh menjadi sangat mahal. Bundel tambahan termurah adalah $ 300, dengan bundle termahal berharga $ 1,000.

Sekiranya anda membandingkannya dengan seperti LearnDash pada harga $ 159, LifterLMS tidak lagi kelihatan begitu murah.

Oleh itu, inilah cadangan saya:

Pasang versi percuma dari WordPress.org dan lihat apakah ia dapat melakukan apa yang anda perlukan. Ini merangkumi banyak ciri, jadi mungkin dapat menyelesaikan tugasnya.

Kemudian, yang perlu anda lakukan ialah membeli add-on gateway pembayaran dan anda sudah bersedia untuk melakukan jet.

Sebaliknya, jika anda mempunyai anggaran dan mendapati diri anda memerlukan salah satu paket atau beberapa pembelian tambahan yang berasingan, anda mungkin ingin menyemak kajian LearnDash seperti kami untuk melihat apakah ia dapat menyelesaikan tugas harga yang lebih rendah. Anda juga boleh mempertimbangkan pemalam LMS yang lain.

Sekiranya anda ingin mencuba add-on LifterLMS premium, anda juga boleh membuat demo ciri penuh 30 hari dengan semua tambahan premium untuk menguji sesuatu sebelum membelanjakan $ 300-plus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me