Ulasan Borang 7 Hubungi: Masih Ada Plugin Borang Hubungan Percuma yang Layak Untuk WordPress?

Tawaran WordPress


Formulir Kenalan 7 adalah plugin percuma yang selalu disyorkan – dan dipilih secara meluas – yang digunakan untuk menambahkan borang hubungan ke laman web WordPress.

Borang Kenalan 7 telah tersedia sejak tahun 2007, yang bermaksud reputasi dan statusnya yang baik telah diperoleh dalam jangka masa yang panjang – dan bukan hanya dalam beberapa tahun terakhir. Oleh kerana itu, perlu melihatnya untuk mengetahui apakah ia masih merupakan pemalam borang hubungan percuma terbaik untuk WordPress.

Menilai semula Formulir Perhubungan 7 sangat bermanfaat, kerana beberapa pilihan alternatif yang kuat telah muncul sejak beberapa tahun kebelakangan ini – beberapa dengan penilaian pengguna yang sangat positif dan jumlah pemasangan aktif yang mengagumkan.

Oleh itu, untuk membantu anda memutuskan apakah Formulir Kenalan 7 adalah plugin yang tepat untuk laman web anda, tinjauan ini menyoroti aspek terbaik dan terburuknya, sambil juga melihat bagaimana perbandingannya dengan beberapa plugin borang hubungan percuma lain yang tersedia untuk WordPress.

Mari kita mulakan…

Mengenai Borang Hubungan 7

Seperti yang telah disebutkan, Contact Form 7 adalah plugin yang sangat popular untuk menambahkan borang dalam talian ke laman web WordPress, dengan lebih dari 5 juta pemasangan aktif pada masa penulisan.

Hubungi Halaman WordPress Plugin Form 7

Namun, sekarang, beberapa plugin bentuk dalam talian yang tersedia secara bebas yang dikeluarkan setelah Formulir Kenalan 7, seperti Formulir Ninja (versi premium juga tersedia dan WPForms (versi premium juga tersedia, semakin hampir dengan tahap penggunaan ini, dengan lebih dari 1 juta dan 3 juta pemasangan aktif, masing-masing.

Tambahan pula, versi percuma plugin tersebut kini mempunyai penilaian pengguna yang lebih tinggi daripada Contact Form 7, yang penilaiannya sendiri turun dari 4.5 bintang daripada 5 kepada 4.1 dalam beberapa tahun kebelakangan. Semua ini menunjukkan bahawa Contact Form 7 mungkin bukan lagi plugin borang hubungan percuma terbaik untuk WordPress.

Oleh itu, perlukah anda menggunakan Contact Form 7 untuk menambahkan borang ke laman web WordPress anda? Atau, jika anda sudah menggunakan Borang Kenalan 7 di laman web anda, adakah saatnya untuk mula memikirkan untuk beralih ke pemalam lain?

Tinjauan Formulir Kenalan 7 ini akan membantu anda untuk menjawab soalan-soalan tersebut dengan melihat ciri dan pengalaman pengguna plugin, sebelum menyelesaikan dengan penilaian cepat pertandingan.

Ciri-ciri Borang 7 Hubungi

Selama bertahun-tahun, titik penjualan utama Formulir Kenalan 7 adalah bahawa sangat mudah untuk menambahkan borang dalam talian ke laman web WordPress anda yang membolehkan pengunjung anda menghantar mesej terus ke peti masuk e-mel anda..

Walau bagaimanapun, agar pemalam dianggap sebagai tambahan borang hubungan terbaik untuk WordPress, tahap fungsi ini sahaja tidak mencukupi lagi.

Dengan banyak lagi plugin yang mengagumkan yang kini tersedia yang juga mempunyai fungsi ini, faktor lain seperti pengalaman pengguna, ciri tambahan dan pilihan peningkatan menjadi perkara penting untuk dipertimbangkan ketika memilih penyelesaian borang hubungan.

Kami akan meneroka faktor-faktor tersebut dalam tinjauan ini, tetapi, sebelum kami melakukannya, berikut adalah gambaran umum ringkas mengenai ciri utama Borang Hubungan 7:

 • Dipasang dengan mudah melalui papan pemuka WordPress anda.
 • Dilengkapi dengan borang hubungan siap pakai yang telah anda konfigurasikan untuk anda tambahkan pada catatan dan halaman anda.
 • Mempunyai pilihan bidang untuk memperluas borang hubungan pra-binaan asas.
 • Sekiranya sesuai dengan tema WordPress moden.
 • Mempunyai sokongan Captcha untuk mengelakkan pengiriman borang spam.
 • Percuma untuk digunakan tanpa perlu menaik taraf berbayar.

Walaupun poin di atas kelihatan bagus di atas kertas, Formulir Kontak 7 mempunyai beberapa kelemahan, terutama jika dibandingkan dengan persaingan, yang dapat meletakkan statusnya sebagai plugin borang hubungan WordPress yang paling banyak digunakan berisiko.

Oleh itu, mari kita lihat ciri utama Contact Form 7 dengan lebih terperinci untuk melihat bagaimana ia dilaksanakan dan membantu anda memutuskan apakah ini plugin borang WordPress yang tepat untuk laman web anda.

Cara Pantas untuk Menambah Borang Kenalan ke WordPress

Selain bebas digunakan – yang merupakan syarat utama banyak orang! – dan mempunyai penilaian keseluruhan yang cukup positif dari pengguna, salah satu sebab terbaik untuk memilih Contact Form 7 adalah seberapa cepat anda dapat membuat borang kenalan baru dan berjalan di laman web anda.

Tidak seperti beberapa plugin bentuk WordPress percuma lain yang popular, seperti WPForms membaca ulasan kami di sini, borang hubungan siap pakai dan dikonfigurasikan secara automatik ditambahkan ke laman web anda – siap dimasukkan ke halaman mana sahaja yang anda mahukan – sejurus selepas pengaktifan.

Senarai Borang

Untuk menjimatkan masa anda, Borang Kontak 7 dilengkapi dengan borang hubungan siap pakai.

Oleh kerana anda tidak perlu membuat borang kenalan atau bahkan menambahkan maklumat hubungan anda sendiri ke borang (melainkan jika anda ingin menukar borang alamat e-mel, entri dihantar ke), Borang Kontak 7 menyediakan cara cepat untuk menambahkan jenis borang ini ke mana-mana laman web.

Setelah pemalam diaktifkan, anda boleh menambahkan borang kenalan lalai ke catatan dan halaman WordPress anda dengan memasukkan kod pendek yang sesuai dan tidak pasti apakah kod pendek itu? ke dalam kandungan anda.

Contoh Kod Pendek

Anda mesti menyalin dan menampal kod pendek Borang Kenalan 7 ke dalam penyiaran siaran atau halaman.

Anda kemudian dapat melihat halaman anda untuk melihat bagaimana bentuk kontak kelihatan, dan kemudian tekan butang terbitkan apabila anda sudah bersedia untuk borang tersebut ditayangkan.

Pratonton Borang Perhubungan

Oleh kerana Form Contact 7 tidak mempunyai blok untuk editor WordPress, anda perlu melihat halaman anda untuk melihat borang tersebut.

Formulir Kenalan 7 telah dirancang untuk berfungsi dengan tema WordPress moden, jadi, terlepas dari mana yang anda gunakan, borang yang dihasilkan oleh plugin ini harus disatukan dengan lancar dengan seluruh laman web anda.

Namun, tidak seperti Formulir Ninja dan WPForms, Contact Form 7 tidak menambahkan butang atau blok ke editor WordPress yang membolehkan anda memasukkan borang ke dalam pos atau halaman dengan cepat.

Blok Editor WordPress Ninja Forms

Tidak seperti Contact Form 7, Ninja Forms (bergambar) menambah blok ke editor WordPress untuk menambahkan borang ke halaman.

Daripada menekan butang atau mengklik blok, memasukkan borang ke dalam kandungan anda melibatkan menyalin kod pendek dari bahagian Kenalan pada papan pemuka anda, dan kemudian menempelkannya ke pos atau halaman yang sedang anda kerjakan.

Walaupun menyalin dan menempelkan kod pendek tidak sukar, ia menambahkan beberapa langkah tambahan untuk proses yang berjaya dihapuskan oleh pemalam bentuk lain.

Pada masa lalu, Formulir Kontak 7 digunakan untuk menyertakan widget untuk memaparkan borang di bar sisi atau footer laman web anda. Namun, walaupun ketiadaan widget ini, anda masih dapat memperoleh kesan yang sama dengan menempelkan kod pendek borang ke dalam widget teks.

Hubungi Widget Footer Tingkatan 7

Anda boleh memaparkan borang di bahagian bar sisi dan kaki dengan Borang Kenalan 7.

Antaramuka Editor Borang

Kemudahan untuk membuat dan mengedit borang adalah ciri utama plugin jenis ini, dan, sayangnya, ini adalah kawasan utama di mana Borang Kenalan 7 sudah ketinggalan zaman.

Tidak seperti banyak plugin borang dalam talian percuma dan berbayar yang popular yang lain, Contact Form 7 mempunyai antara muka yang sangat asas untuk membuat borang, tanpa pratonton langsung borang anda semasa anda mengusahakannya.

Hubungi antara muka Editor Tingkatan 7

Antara muka editor Form Form 7 tidak begitu mesra pengguna.

Manakala jika anda menggunakan versi Ninja Forms atau WPForms percuma, misalnya, anda boleh mengedit borang anda melalui editor drag-and-drop moden dan intuitif.

Penyunting WPForms

Membuat borang jauh lebih mudah dan lebih intuitif dengan WPForms (gambar), berkat antara muka pengguna seret dan lepas.

Semasa menggunakan Borang Kenalan 7, anda mesti mengklik butang untuk bidang yang ingin anda tambahkan ke borang anda. Anda kemudian harus memasukkan label untuk bidang itu di editor, memastikan anda menggunakan tag yang betul.

Tidak seperti pemalam dengan penyunting moden yang merangkumi pratonton borang, anda tidak akan tahu bagaimana bentuk anda sehingga anda menyimpannya, memasukkan kod pendek ke dalam catatan atau halaman, dan kemudian melihat pratonton kandungan tersebut.

Kelemahan utama pendekatan ini ialah, jika Anda mengedit formulir yang sudah digunakan di laman web Anda, Anda harus menyimpan perubahan yang telah Anda buat pada formulir sebelum dapat melihat pratonton dan mengujinya. Menyimpan borang bermaksud perubahan anda akan dapat diakses oleh pelawat anda sebelum anda berpeluang mengujinya. Ini kurang ideal kerana jika borang tidak kelihatan betul atau tidak berfungsi dengan betul, ia boleh memberi kesan negatif terhadap pengalaman pengguna sehingga anda dapat memperbaiki masalah.

Oleh itu, anda mempunyai keupayaan untuk menduplikasi borang dengan Formulir Kenalan 7. Oleh itu, anda boleh mengusahakan salinan borang sehingga anda siap untuk mengganti contoh asal dengan versi baru, membantu mengatasi beberapa masalah baru sahaja disebut.

Walau bagaimanapun, kekurangan kemampuan untuk melihat borang anda semasa anda mengusahakannya dan sebelum anda menerbitkannya, pengeditan borang yang ada dengan Contact Form 7 kurang mesra pengguna daripada yang sepatutnya.

Dengan pemalam seperti WPForms atau Ninja Forms, anda dapat melihat bagaimana bentuk anda akan kelihatan sebelum anda menyimpannya, membantu anda mengelakkan risiko menerbitkan borang yang belum anda uji.

Set Medan Bentuk Berguna

Walaupun antara muka pengguna Borang Kenalan 7 menunjukkan usianya, pemalam mempunyai set medan borang yang berguna untuk membuat borang dalam talian asas.

Walaupun pemilihan medan tidak menyaingi pilihan yang anda dapat dengan plugin premium, seperti Gravity Forms baca ulasan kami, atau versi berbayar Ninja Forms dan WPForms, pilihan medan dapat dibandingkan dengan versi percuma plugin tersebut.

Senarai medan borang Formulir Kenalan 7 semasa merangkumi:

 • Teks
 • E-mel
 • URL
 • Nombor telefon
 • Nombor
 • Tarikh
 • Kawasan Teks
 • Menu lungsur
 • Kotak pilihan
 • Butang radio
 • Penerimaan
 • Kuiz
 • Lampirkan fail / muat naik
 • Butang hantar

Seperti yang anda lihat, semua asasnya dibahas – ditambah dengan beberapa pilihan lanjutan, seperti kuiz dan kemampuan untuk melampirkan dan menyerahkan fail. Sama ada anda perlu membuat borang hubungan asas atau sesuatu yang sedikit lebih maju, seperti borang permintaan sebut harga dalam talian, Borang Kontak 7 harus mencukupi.

Walau bagaimanapun, anda tidak akan menemui bidang bentuk lanjutan yang ditawarkan oleh pilihan komersial, jadi jika anda perlu membuat borang yang menggunakan logik bersyarat untuk menentukan bidang mana yang akan ditampilkan berdasarkan pilihan pengguna, atau menerima pembayaran dan memasukkan bidang pengiraan automatik, anda Saya perlu meningkatkan ke plugin borang premium seperti WPForms, Gravity Forms atau Ninja Forms.

Pengalaman pengguna

Seperti yang telah disebutkan, ketika mencari plugin borang hubungan terbaik, perkara yang sangat penting untuk dipertimbangkan adalah pengalaman pengguna.

Ketika menggunakan plugin ini, Contact Form 7 pasti memenangi mata kerana hadir dengan borang hubungan siap pakai yang sudah siap. Sekiranya anda hanya ingin menambahkan borang hubungan asas ke laman web anda, maka ini akan menjimatkan masa anda berbanding dengan menggunakan beberapa pemalam lain – seperti WPForms – yang memerlukan anda membuat borang terlebih dahulu. Walaupun, seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Ninja Forms dilengkapi dengan borang hubungan yang sudah siap dan siap digunakan.

Walau bagaimanapun, ketika menyunting borang atau membuat yang baru, Contact Form 7 dengan cepat ketinggalan dalam persaingan. Seperti yang kita lihat di bahagian penyunting borang ulasan ini, antara muka pengguna sekarang sangat ketinggalan zaman, terutama jika dibandingkan dengan plugin borang hubungan lain yang popular dan tersedia secara bebas, seperti Ninja Forms dan WPForms.

Tanpa antara muka seret-dan-lepas, menambah dan membuang medan ke borang dan memastikan mereka dilabel dengan betul pasti tidak semudah yang disangka.

Oleh itu, walaupun Formulir Kenalan 7 memudahkan untuk menambahkan borang hubungan asas ke laman web anda, jika anda ingin mengedit borang itu, baik sekarang atau pada masa akan datang, plugin ini tidak membuatnya semudah itu semestinya.

Dokumentasi Dalam Talian dan Sokongan Pengguna

Salah satu kelebihan memilih plugin komersial berbanding pilihan percuma adalah akses kepada sokongan pengguna yang responsif.

Sokongan untuk Contact Form 7 disediakan melalui Direktori Plugin WordPress, dan ada kemungkinan anda dapat mencari jalan keluar untuk masalah anda di arkib forum. Sekiranya tidak, topik baru diberi respons dengan pantas di forum.

Borang Sokongan Hubungi 7

Anda boleh mengemukakan soalan berkaitan sokongan di forum Contact Form 7 di laman web WordPress.org.

Dokumentasi dalam talian telah berkembang selama bertahun-tahun dan merangkumi segala-galanya dari permulaan hingga penyelesaian masalah. Soalan Lazim Borang Kenalan 7 juga luas.

Juga, kerana ini adalah plugin yang sangat popular yang digunakan oleh begitu banyak laman web, sangat tidak mungkin ia akan ditinggalkan dalam masa terdekat.

Namun, jika anda lebih suka mengakses sokongan premium melalui e-mel, dan bukannya menyerahkan masalah anda ke forum awam, anda perlu meningkatkan ke salah satu plugin berbayar, seperti Gravity Forms, Ninja Forms atau WPForms.

Hubungi Borang 7 Tambahan

Seperti banyak plugin WordPress yang terbaik, sejumlah alat tambah pihak ketiga telah dibuat untuk meningkatkan Borang Kenalan 7.

Sekiranya anda tidak biasa dengan CSS, menyesuaikan penampilan borang anda tidak mudah dengan Formulir Kenalan 7. Walaupun bentuknya biasanya menyatu dengan kebanyakan tema WordPress, terdapat beberapa tambahan yang dapat membantu anda mengubah penampilan mereka, termasuk Kulit Bentuk Kontak 7.

Hubungi Penambahan Skins Form 7

Tambahan Contact Form 7 Skins menjadikannya lebih mudah untuk menyesuaikan borang anda.

Tambahan berguna lain adalah Pangkalan Data Pangkalan Data Contact 7 – CFDB7 percuma. Setelah anda mengaktifkan plugin ini, entri borang akan disimpan di pangkalan data WordPress anda dan disediakan melalui papan pemuka WordPress anda.

Hubungi Tambahan Pangkalan Data Tingkatan 7

Addon Pangkalan Data Form 7 Kenalan percuma membolehkan anda melihat entri borang di papan pemuka WordPress anda.

Sekiranya anda ingin mengurangkan risiko kehilangan penghantaran borang, atau anda mahukan lokasi pusat di mana entri borang dapat disimpan dan dilihat, penggunaan sambungan seperti Addon Pangkalan Data Formulir Kenalan 7 sangat digalakkan. Flamingo adalah satu lagi pemalam percuma dengan fungsi yang serupa.

Namun, walaupun kemampuan untuk menyimpan dan melihat entri borang di papan pemuka WordPress anda adalah ciri WPForms berbayar, ia tersedia dengan versi Ninja Forms percuma, tanpa perlu memasang add-on pihak ketiga.

Walaupun anda boleh menambahkan ciri tambahan ke Contact Form 7, bergantung pada add-on pihak ketiga untuk plugin yang ada memang berisiko. Seperti yang telah berlaku dengan beberapa sambungan Formulir 7, tidak jarang penambahan ditarik atau berhenti diperbaharui, menjadikan anda tanpa fungsi yang boleh anda andalkan.

Pilihan Peningkatan Borang 7 Hubungi

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan semasa memutuskan sama ada menggunakan Formulir Kenalan 7 atau tidak dalam pertandingan ini ialah kebanyakan alat borang dalam talian yang popular untuk WordPress adalah plugin freemium.

Pada pandangan pertama, ini mungkin bukan situasi positif, terutamanya jika anda mencari cara percuma untuk menambahkan borang hubungan ke laman web WordPress anda.

Walau bagaimanapun, sementara pemalam freemium, seperti Ninja Forms dan WPForms, termasuk fungsi yang cukup untuk membolehkan anda menambahkan borang kenalan ke laman web anda secara percuma, banyak lagi ciri yang dapat ditambahkan pada pelbagai titik harga.

Sekiranya keperluan borang dalam talian anda berkembang pada masa akan datang, pilihan anda untuk menambah lebih banyak ciri agak terhad dengan Borang Kenalan 7, tetapi dengan Borang Ninja dan WPForms kemungkinan membuat borang lebih banyak terbuka.

Hubungi Borang 7 vs Pertandingan

Seperti yang disebutkan dalam ulasan ini, dua alternatif percuma utama untuk Contact Form 7 adalah Ninja Forms dan WPForms.

Versi percuma plugin ini menjadikannya lebih mudah untuk membuat borang dalam talian daripada Contact Form 7, sementara juga menyertakan beberapa lagi ciri, seperti kemampuan menyimpan dan melihat entri borang di papan pemuka WordPress, seperti halnya dengan Ninja Forms dan fungsi integrasi perisian pemasaran e-mel WPForms.

Selain Freemium Ninja Forms dan WPForms, Gravity Forms adalah plugin bentuk WordPress premium yang sangat popular yang patut dipertimbangkan, dan merupakan pilihan yang boleh anda ketahui lebih lanjut dalam Gravity Forms Review kami baru-baru ini.

Pemikiran Akhir

Pada masa lalu, Contact Form 7 pastinya merupakan salah satu plugin form WordPress percuma terbaik. Kini, ada alternatif yang lebih baik yang mempunyai antara muka pengguna yang lebih moden dan beberapa ciri tambahan, sementara juga lebih mudah dan senang digunakan.

Salah satu perkara utama yang perlu dilakukan oleh Contact Form 7 ialah ia dilengkapi dengan borang siap pakai yang boleh anda masukkan ke dalam halaman anda dengan cepat.

Walau bagaimanapun, sekarang bahawa Ninja Forms (baca lebih lanjut mengenai Ninja Forms Free vs Ninja Forms Premium juga dilengkapi dengan borang hubungan yang telah dibuat sebelumnya, sementara juga menambahkan butang ke editor WordPress, belum lagi antara muka drag-and-drop dan kemampuannya untuk simpan borang penyerahan di papan pemuka WordPress anda, lebih senang dicadangkan daripada Borang Kenalan 7.

Oleh itu, jika anda ingin melakukan lebih daripada menggunakan borang lalai dari Borang Kenalan 7, atau anda fikir anda mungkin mahu pada masa akan datang, lebih baik anda melihat beberapa pemalam borang dalam talian yang popular yang ada sekarang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map