Ulasan Bloom Plugin: Plugin Form E-Email Optin yang Hebat dari Tema Elegan…


Bloom adalah salah satu plugin yang paling popular dari pasukan Elegant Themes. Dengan pembebasannya, mereka mengganggu ruang pemalam bentuk optin e-mel dengan cara yang sama seperti mereka melakukan ruang pemalam perkongsian sosial dengan Monarch mereka yang hebat, dan ruang pembina halaman dengan pemalam Divi Builder mereka.

Membangunkan senarai pelanggan e-mel boleh dikatakan salah satu tugas yang paling penting untuk difokuskan oleh mana-mana pemilik blog atau pemilik laman web. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa pengguna WordPress dilayan dengan baik oleh pemalam yang dapat membantu mereka melakukan ini. Dari pilihan percuma asas hingga produk premium yang diketengahkan sepenuhnya, hampir pasti ada pemalam yang akan berfungsi untuk anda ketika menambah borang optin buletin e-mel ke laman web bertenaga WordPress anda.

Dengan ini, mari kita lihat di mana Bloom sesuai dengan lanskap, dan melihat ciri-cirinya dan betapa mudahnya penggunaannya.

Mari kita mulakan.

Mengapa Menggunakan Plugin Bloom?

Tujuan Bloom adalah untuk memaparkan borang pendaftaran e-mel / optin di laman web anda. Apabila pengunjung memasukkan maklumat hubungan mereka ke dalam borang tersebut, mereka akan ditambahkan ke buletin e-mel atau perkhidmatan pemasaran anda, seperti MailChimp atau AWeber. Setelah pelawat menyertai senarai anda, anda boleh menghantar e-mel kepada mereka sesuka hati.

Bloom WordPress Plugin - oleh Tema Elegant

Bloom – oleh Tema Elegan

Memiliki akses ke senarai pelanggan e-mel sangat berharga, memberi anda kaedah untuk mendorong pengunjung pertama kali kembali ke laman web anda. Tanpa dorongan tambahan, dianggarkan 50% hingga 80% tidak akan kembali.

Senarai e-mel anda membantu anda mengembangkan hubungan yang lebih baik dengan khalayak sasaran anda, berikan mereka kandungan yang berguna, dan bawa kembali ke laman web anda. Selain itu, apabila waktunya tepat, anda dapat mempromosikan produk dan perkhidmatan anda kepada mereka dengan kesan tambahan.

Ciri Bloom: Apa yang ditawarkan oleh Plugin Form Optin E-mel ini

Agar Bloom dapat bersaing dengan peneraju pasaran dalam bidang ini, seperti OptinMonster (yang telah kami bahas dalam artikel sebelumnya, ia harus mudah digunakan. Bukan hanya itu, tetapi juga mesti merangkumi sebahagian besar – jika tidak semua – ciri penting pengguna lain-lain plugin bentuk optin yang popular telah dijangka.

Contoh Optin

Bloom mempunyai banyak pilihan templat borang untuk pilihan anda.

Bagi mereka yang tergesa-gesa, Tema Elegant telah menghasilkan video dua minit yang dibuat dengan baik yang memberikan gambaran keseluruhan yang bagus tentang apa yang dapat dilakukan oleh Bloom. Tetapi jika anda mempunyai lebih banyak masa dan mencari cerita penuh pada pemalam ini, baca terus.

Enam Jenis Borang Optin E-mel

Syukurlah, mengenai ciri, Bloom tidak mengecewakan. Ini hanya tersedia pada satu lesen atau rancangan harga (lebih lanjut mengenai ini di bawah), yang bermaksud pengguna mendapat akses ke semua ciri-cirinya – seperti kemampuan untuk memilih antara enam jenis bentuk optin.

Jenis Bentuk Optin Plugin Bloom

Enam jenis borang memberi anda banyak pilihan untuk menggunakan optin dan pop timbul.

Jenis borang berkisar dari bentuk standard yang dipaparkan selepas setiap catatan hingga animasi borang fly-in dan pop timbul. Terdapat juga bentuk kandungan terkunci yang dapat digunakan untuk menyembunyikan kandungan anda sehingga pembaca memasukkan alamat e-mel mereka untuk bergabung dengan senarai anda – kaedah galakan yang biasanya digunakan apabila pemilik laman web mempunyai sesuatu yang ditawarkan sebagai balasan, seperti e-book percuma atau jenis fail lain yang boleh dimuat turun.

Contoh Borang Optin

Anda bebas menggunakan pelbagai jenis borang di laman web anda.

The hanya ketiadaan yang ketara dalam koleksi adalah format reben tajuk *.

Walau bagaimanapun, kemampuan Bloom untuk membuat borang pop timbul dan slaid-in yang indah, untuk memaparkan borang di bar sisi dan selepas kandungan, dan juga untuk masukkan mereka di pertengahan pos menggunakan kod pendek, memberi anda banyak kerja.

Templat Bentuk dan Pilihan Penyesuaian yang tidak terkira banyaknya

Satu set jenis bentuk yang hebat tidak semua Bloom tawarkan dengan khayalan – ia mempunyai lebih banyak lengan, seperti akses ke reka bentuk bentuk prabentuk berkualiti tinggi.

Templat Bentuk Bloom

Templat yang dapat disesuaikan menjadikan borang anda kelihatan sesuai untuk laman web anda.

Templat borang ini boleh digunakan sebagaimana adanya, atau disesuaikan melalui pilihan reka bentuk. Walaupun anda tidak mendapat alat pembangun visual untuk mengubah templat, anda boleh melihat pratinjau borang dengan mudah pada bila-bila masa dengan mengklik butang pratonton terapung.

Pilihan reka bentuk sekali lagi sangat luas. Ini membolehkan anda sesuaikan hampir setiap aspek bentuk, termasuk tajuk, mesej, gambar, kesan animasi, fon, sempadan, dan pelbagai bidang bentuk terbina dalam, serta kedudukannya – dan, jika itu tidak mencukupi, anda juga boleh masukkan CSS tersuai anda dengan mudah.

Butang pratonton terapung adalah a ciri yang sangat bagus, membiarkan anda melihat bagaimana bentuk anda berkembang dengan segera dengan memaparkannya dalam tetingkap pop timbul lightbox. Dan, kerana butang selalu dipamerkan, ia tidak perlu menukar tab penyemak imbas, menyimpan pekerjaan anda, atau kehilangan tempat anda dengan menatal ke atas atau ke bawah halaman.

Tetapan dan Pencetus Paparan Bentuk Terperinci

Tetapan paparan meliputi kapan dan di mana untuk menunjukkan bentuk di laman web anda, dan juga memungkinkan anda mengatur animasi untuk beberapa jenis bentuk – seperti kesan slaid-in dan popup.

Pilihan Animasi Bentuk

Animasi boleh digunakan untuk membantu borang anda menarik perhatian pengunjung anda.

Pilihan pencetus termasuk: Memaparkan borang setelah kelewatan masa yang ditetapkan; selepas tempoh tidak aktif; apabila pengguna mencapai bahagian bawah halaman atau telah menatal peratusan tertentu ke bawah halaman; atau setelah mereka memberikan komen.

Dalam kemas kini baru-baru ini pada pemalam, anda kini boleh menetapkan borang pop timbul dan terbang untuk ditampilkan menggunakan pencetus pada klik. Ini membolehkan anda membuat pautan yang akan melancarkan borang, yang membolehkan anda memanfaatkan proses optin dua langkah yang meningkatkan kadar penukaran yang terdapat dalam perkhidmatan seperti Leadpages.

Malangnya, tidak ada pencetus niat keluar. Pemimpin dalam hal ini, OptinMonster, adalah salah satu plugin borang pendaftaran e-mel premium pertama yang memberi anda kemampuan untuk hanya memaparkan borang pop timbul ketika pengguna hendak meninggalkan laman web anda. Namun, kini adalah ciri yang terdapat di kebanyakan pemalam premium jenis ini.

Disana ada alternatif kepada pencetus niat keluar, walaupun. Dengan Bloom, anda dapat mencetuskan bentuk pop timbul atau slaid untuk ditampilkan ketika pengguna menatal melepasi peratusan halaman tertentu, mencapai bahagian bawah halaman, atau telah tidak aktif di laman web anda untuk jangka waktu yang ditentukan.

Tambahan lagi, kerana pemalam berintegrasi dengan WooCommerce, anda juga boleh tetapkan pencetus sebagai ‘terima kasih kerana membeli halaman’, membenarkan laman web anda memaparkan borang tertentu hanya setelah pelanggan mendaftar keluar dari kedai anda, yang merupakan sentuhan yang sangat baik.

Untuk mengelakkan pengunjung yang menjengkelkan yang tidak mahu melanggan, anda juga dapat mengubah seberapa kerap borang anda ditampilkan, sementara pengguna mudah alih dapat dilayan dengan memilih untuk menyembunyikan borang pada perangkat layar kecil.

Tetapan paparan lain merangkumi bahagian laman web mana bentuk yang akan dipaparkan. Seperti juga tetapan umum, seperti halaman utama, di mana-mana, catatan, halaman, dan halaman kategori dan tag, anda juga boleh memilih untuk mengaktifkan borang untuk kategori individu, atau bahkan pilih catatan dan halaman individu untuk dipaparkan (atau tidak memaparkan) borang anda di.

Tetapan Paparan Borang Optin

Bloom memberi anda banyak kawalan ke atas tempat borang anda dipaparkan.

Sebagai Bloom menyokong pelbagai bentuk optin dalam satu laman web, anda juga boleh membuat pelbagai bentuk untuk ditunjukkan pada catatan dan halaman tertentu, sehingga memungkinkan anda untuk memaparkan kandungan yang dioptimumkan untuk artikel yang mereka tunjukkan.

Ujian dan Pengoptimuman Perpecahan Berkesan

Dengan begitu banyak pilihan bentuk dan templat reka bentuk untuk dipilih – belum lagi semua tetapan penyesuaian – sukar untuk mengetahui apakah anda telah memilih bentuk yang tepat untuk laman web anda. Syukurlah, alat ujian split membuatnya senang membandingkan pelbagai reka bentuk untuk mencari prestasi terbaik.

Statistik Prestasi Borang Optin

Ujian perpecahan mudah dibuat, dan akan membantu anda mencari bentuk terbaik untuk khalayak anda.

Bloom juga membolehkan anda mengklon borang dengan serta-merta. Anda kemudian dapat mengubah klon itu dan mula mengujinya dengan yang asli, yang membolehkan anda menentukan mana yang menukar pelawat yang paling banyak menjadi pelanggan.

Pelbagai Integrasi Perkhidmatan Pemasaran E-mel Disokong

Bloom pada dasarnya adalah alat untuk menarik pengunjung anda untuk melanggan senarai e-mel atau buletin anda. Oleh itu, baik untuk mengetahui bahawa ia berintegrasi dengan semua perkhidmatan pengurusan senarai e-mel yang paling popular, termasuk AWeber, MailChimp, Constant Contact, ConvertKit, GetResponse, Infusionsoft, MailerLite, dan banyak lagi. Anda juga dapat mengintegrasikan pemalam dengan beberapa akaun, yang bermaksud anda boleh melanggan pelawat ke senarai yang anda uruskan.

Integrasi Pemasaran E-mel Bloom

Bloom berfungsi dengan semua perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik.

The proses integrasi sangat mudah: Tidak seperti beberapa pilihan premium lain, tidak perlu menghasilkan HTML mentah untuk borang, dan kemudian salin dan tampal ke dalam pemalam.

Terlebih lagi, kemas kini ke plugin telah melihat sokongan untuk lebih banyak lagi perkhidmatan pemasaran e-mel yang ditambahkan ke Bloom – termasuk HubSpot, Mailster, Salesforce, dan ActiveCampaign – jadi, jika ada perkhidmatan yang anda gunakan yang tidak ada dalam senarai, ada kemungkinan besar ia akan ditambah sebelum terlalu lama.

Statistik Prestasi Borang Optin Berguna

Setelah anda menyediakan satu atau lebih borang, anda boleh melihat prestasi mereka dari halaman statistik. Ini memaparkan jumlah tera, penukaran, dan kadar penukaran untuk setiap bentuk aktif di laman web anda.

Ujian Pembahagian Bentuk Optin Bloom

Statistik Bloom memudahkan anda melihat bentuk mana yang paling berprestasi terbaik.

Anda juga boleh lihat halaman penukaran tertinggi di laman web anda, dan lihat jumlah pendaftaran setiap hari.

Tetapan borang juga dapat diimport dan dieksport di antara laman web, sehingga dengan mudah menyebarkan reka bentuk dan tetapan yang telah dicuba dan diuji ke projek baru.

Ulasan Bloom: Membuat Borang Optin E-mel

Ciri-ciri Bloom pasti mencentang semua kotak yang betul. Walau bagaimanapun, ini tidak banyak bermakna jika pemalam tidak mudah digunakan. Oleh itu, mari kita ikuti proses membuat borang optin e-mel pop timbul, lengkap dengan ujian split.

Panel Kawalan Bloom

Seperti yang anda jangkakan, Bloom menampilkan panel kawalan yang dibuat khas untuk membuat borang untuk laman web anda – namun, Tema Elegant telah melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan ini. Walaupun ada yang lebih suka menggunakan antara muka WordPress asli, panel kawalan Bloom tidak memberi kesan negatif terhadap kebolehgunaan, dan kelihatan hebat.

Integrasi Perkhidmatan Pemasaran E-mel

Langkah pertama ketika menambahkan Bloom ke laman web anda adalah menyambungkan pemalam dengan perkhidmatan pemasaran e-mel anda. Bloom berintegrasi dengan semua pemain utama, jadi ini adalah pilihan untuk memilih pilihan yang sesuai dari senarai drop-down, dan mengikuti arahan di skrin untuk menyambung ke perkhidmatan itu.

Persediaan Integrasi Akaun E-mel Bloom

Proses langkah demi langkah memudahkan untuk membuat borang optin baru dengan Bloom.

Sekiranya anda memerlukan bantuan di mana-mana peringkat proses penyediaan dan pembuatan borang, anda boleh mengklik ikon bantuan untuk mendapatkan maklumat tambahan. Beberapa petua juga membolehkan anda mengklik pautan, membawa anda terus ke bahagian dokumentasi dalam talian yang berkaitan.

Pautan Petua Alat Penyediaan E-mel

Petua dan pautan alat membantu anda mencari maklumat integrasi yang diperlukan

Memilih Jenis Borang

Setelah anda membenarkan penyatuan dengan perkhidmatan pemasaran e-mel, anda boleh mula membuat borang optin anda. Langkah pertama ialah pilih jenis borang dari enam pilihan yang ada.

Pilih Jenis Borang Optin

Bloom memberi anda enam jenis bentuk optin untuk dipilih.

Seterusnya, anda mesti memutuskan integrasi perkhidmatan buletin mana yang akan ditambahkan pelanggan anda. Pilihan ini juga membolehkan anda melanggan pengunjung laman web anda ke senarai yang berbeza, bergantung pada bentuk yang mereka lalui.

Siapkan Borang Optin

Setelah anda menyediakan penyatuan borang, anda boleh beralih ke reka bentuk.

Memilih Templat Borang

Setelah Bloom dan perkhidmatan pemasaran e-mel anda saling bercakap, anda boleh meneruskan tugas menyeronokkan merancang borang optin anda. Bloom mempunyai sebilangan besar reka bentuk templat untuk dipilih.

Pilih Templat Borang Optin

Ini adalah beberapa templat borang optin yang dapat disesuaikan dari Bloom

Menyesuaikan Reka Bentuk

Setelah membuat pilihan, anda dapat menyesuaikan reka bentuk dan menjadikannya sendiri. Tetapan penyesuaian merangkumi setiap aspek bentuk, yang memberi anda banyak ruang untuk pemperibadian.

Reka Bentuk Optin

Menyunting teks dan gambar borang adalah mudah dengan Bloom.

Butang pratonton terapung menjadikannya sangat mudah untuk melihat bagaimana bentuk anda, tanpa perlu pergi ke tempat lain.

Pratonton Borang Optin

Anda boleh melihat semula reka bentuk borang anda pada bila-bila masa semasa proses penyediaan.

Setelah berpuas hati dengan penampilannya, anda boleh terus mengkonfigurasi tetapan paparan.

Tetapan Paparan Bentuk

Bergantung pada jenis borang yang anda pilih, anda akan mempunyai pilihan yang berbeza untuk bagaimana ia dipaparkan. Untuk jenis pop timbul, anda boleh tetapkan animasi muat masuk dari pelbagai pilihan. Tetapan lain termasuk kelewatan waktu sebelum borang ditunjukkan, memilih pencetus untuk memaparkan borang, dan sama ada menyembunyikan borang pada peranti mudah alih.

Tetapan Pemuatan Borang

Bloom mempunyai banyak kawalan dan tetapan paparan bentuk, termasuk pelbagai pencetus bentuk.

Dari layar ini, Anda juga dapat menentukan pos dan halaman yang ditampilkan, sementara fitur baru memungkinkan Anda mengarahkan pengguna ke URL khusus setelah mereka mengirimkan perinciannya. Cara yang berkesan untuk menggunakan ciri pengalihan kejayaan termasuk membawa pengguna ke halaman terima kasih di mana mereka dapat mengakses magnet utama, membawa mereka ke halaman lain di laman web anda di mana mereka dapat melakukan tindakan lain, seperti berkongsi kandungan anda dengan pengikut mereka, atau malah membawanya terus ke salah satu halaman profil media sosial anda.

Ubahsuai Kejayaan Bentuk

Dengan Bloom, anda kini boleh mengarahkan pengguna ke URL setelah penyerahan borang yang berjaya.

Setelah anda selesai dengan tetapan paparan, borang anda akan ditunjukkan di laman web anda sesuai dengan konfigurasi anda.

Menyiapkan Ujian Split

Menetapkan a percubaan split split untuk mencari reka bentuk penukaran tertinggi dan tetapan borang sangat mudah. Setelah mengklik ikon pengujian A / B untuk bentuk yang ingin anda optimalkan, anda boleh membuat varian.

Walaupun anda tidak dapat memilih templat yang berbeza untuk varian anda, anda dapat menyesuaikan setiap elemen borang. Ini membolehkan anda menukar warna dan teks butang, dan pilih pencetus yang berbeza.

Anda kemudian dapat memulakan ujian, atau membuat varian tambahan untuk membandingkan pilihan reka bentuk. Anda boleh mendaftar masuk kapan saja untuk melihat kemajuannya, dan, apabila muncul pemenang, tamatkan ujian.

Varian Borang Ujian Split

Varian bentuk boleh dibuat dengan satu sentuhan butang.

Yang tinggal sekarang ialah duduk dan memantau prestasi borang anda melalui halaman statistik.

Harga

Daripada dijual secara berasingan, Bloom hanya tersedia sebagai sebahagian daripada kelab keahlian Tema Elegant, yang berharga $ 89 untuk bergabung selama satu tahun akses, atau $ 249 untuk akses seumur hidup ke semua produk Tema Elegant yang ada dan yang akan datang. Ini mungkin kelihatan agak mahal bagi sesetengah orang, tetapi perlu diingat bahawa ia juga akan memberi anda akses ke tema perdana Tema Elegant, Divi, dan semua plugin dan tema lain (yang mana ada beberapa). Oleh itu, jika anda memulakan laman web WordPress baru atau merancang untuk memberikan reka bentuk semula pada laman web anda yang sedia ada, plugin dan tema Elegant Themes harus menyediakan semua yang anda perlukan.

Kesimpulan dan Cadangan

Selain direka dengan sangat baik dan senang digunakan, plugin bentuk optin Bloom hadir penuh dengan ciri. Semua jenis borang utama disertakan, dan ada pilihan templat yang mantap.

The hanya ciri hilang yang penting yang dapat dijumpai di tempat lain adalah pemicu bentuk pop timbul maksud keluar, yang dapat melindungi dari mengasingkan pengunjung dengan hanya menunjukkan bentuk pop timbul ketika orang hendak menekan butang keluar atau belakang.

Ini adalah ciri yang berguna, jadi agak mengejutkan apabila tidak disertakan. Kononnya, pencetus yang memaparkan borang ketika pembaca mencapai akhir halaman, telah tidak aktif untuk jangka waktu yang ditetapkan, atau menatal ke peratusan tertentu dari pos, tidak boleh dilupakan – dan pastinya akan menjadi alternatif yang sesuai untuk banyak orang.

Sekiranya anda ingin mengembangkan senarai e-mel anda, Bloom adalah salah satu pemalam yang pasti anda perlu pertimbangkan!

* Bagi mereka yang benar-benar tidak dapat melakukan tanpa format pita, suka Thrive Leads mungkin merupakan pilihan yang lebih baik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map