Sembilan Plugin Kalendar Acara Terbaik untuk WordPress (2020)

Tawaran WordPress


Kalendar acara adalah alat penting untuk menjayakan acara anda, yang membolehkan anda menguruskannya dengan berkesan dan memasarkannya kepada bakal pelanggan.

Plugin kalendar acara WordPress yang sederhana memaparkan kalendar acara yang akan datang, tetapi terdapat banyak penyelesaian lanjutan yang membolehkan pengunjung mendaftar dan membayar untuk acara juga. Selain tiket, plugin kalendar acara juga dapat menangani tempahan, RSVP dan penyerahan pengguna – dan alat ini akan membantu anda merancang dan menjadualkan acara, janji temu, pesta dan banyak lagi.

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi apa yang saya anggap sebagai pemalam kalendar acara terbaik yang tersedia untuk WordPress.

Pengurus Acara (PERCUMA / $ 75-plus)

Events Manager adalah penyelesaian kalendar acara lanjutan yang aktif di lebih daripada 100,000 laman web WordPress. Ini dapat digunakan untuk mengelola acara tunggal dan multi-hari, dan mereka dapat ditetapkan sebagai berulang.

Acara disimpan sebagai jenis catatan khusus WordPress, jadi menambahkan acara baru berfungsi sama seperti menambahkan catatan atau halaman di WordPress. Anda boleh menamakan setiap acara, dan menambahkan keterangan dengan gambar dan video di kawasan kandungan utama.

Waktu dan lokasi yang tepat dapat ditentukan untuk setiap acara, dan tag dan kategori juga dapat diberikan untuk acara.

Di kawasan tempahan dan pendaftaran, anda boleh membuat banyak tiket untuk acara anda. Pemesanan tiket boleh dibatasi untuk jangka waktu tertentu, dan anda dapat menyatakan berapa banyak tiket yang ada.

Widget juga tersedia untuk acara, lokasi dan kalendar, yang akan membantu anda untuk menunjukkan status acara semasa kepada pengunjung.

Tempahan dan Pendaftaran

Kawasan tetapan pemalam utama memberi anda penghargaan tentang seberapa maju Pengurus Peristiwa, yang menampilkan ratusan pilihan yang tersebar di lima tab yang berbeza.

Segala-galanya dapat ditentukan, termasuk gambar kecil, integrasi Peta Google, tetapan borang, halaman acara, pemformatan dan reka bentuk, pengesahan e-mel, tempahan, dan banyak lagi. Bahkan ada pengurus peranan yang membolehkan anda menetapkan dengan tepat apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan oleh pengguna.

Kawasan Tetapan Pengurus Acara

Versi pro Events Manager dijual pada harga $ 75 per tahun untuk lesen satu laman web, dan $ 150 per tahun untuk sehingga lima laman web, dan dipasang sebagai tambahan kepada Events Manager.

Setelah memasang Events Manager, anda akan mendapat fungsi tambahan, seperti integrasi pembayaran untuk PayPal, Authorize.net dan pembayaran luar talian. Anda juga boleh membuat borang tempahan khusus dan kupon diskaun.

Widget Pengurus Acara

Tanpa keraguan, Pengurus Peristiwa adalah salah satu pemalam kalendar acara yang paling serba boleh yang tersedia untuk WordPress, dan jumlah pilihan penyesuaian yang tersedia sangat murah hati. Walaupun begitu, anda perlu meningkatkan ke Events Manager Pro jika anda ingin menjual tiket dan menerima pembayaran secara langsung.

Kalendar Acara (PERCUMA / $ 89-plus)

Dengan lebih daripada 700,000 pemasangan aktif, Kalendar Acara jauh sekali merupakan penyelesaian kalendar acara paling popular untuk WordPress.

Seperti Pengurus Peristiwa, pemalam menggunakan jenis catatan khas untuk membuat acara. Anda boleh menambahkan maklumat mengenai acara, seperti waktu dan tarikh, lokasi, penganjur, lokasi acara, laman web acara dan kos acara.

Menambah Acara

Kalendar Acara mempunyai kawasan tetapan sederhana yang memungkinkan anda menyesuaikan pilihan seperti jumlah acara yang akan ditampilkan di halaman, lembar gaya dan templat yang digunakan untuk acara, dan konten yang ditampilkan sebelum dan sesudah acara.

Anda juga akan menemui tetapan untuk penyatuan Peta Google dan mengimport fail CSV.

Tetapan Templat Asas

Versi percuma The Events Calendar berfungsi, tetapi asas. Walau bagaimanapun, para pembangun menawarkan koleksi tambahan plugin yang akan mengubah persediaan acara anda.

Acara Calendar Pro bermula dari $ 89 setiap tahun. Ia menambah acara berulang, paparan tambahan, widget, kod pendek dan banyak lagi.

Satu tambahan yang harus anda pertimbangkan untuk digunakan ialah Tiket Acara. Setelah diaktifkan, ia membolehkan pengunjung ke RSVP ke acara dan membeli tiket menggunakan PayPal. Versi Pro Tiket Tiket, yang bermula dari $ 89 setiap tahun, menawarkan ciri tambahan seperti integrasi WooCommerce dan Easy Digital Downloads.

Elasticsearch juga dapat diintegrasikan menggunakan Elastic Events, dan percuma untuk dimuat turun.

Tiket Acara Addon

Terdapat pelbagai tambahan premium yang lain. Event Aggregator dapat digunakan untuk mengimport acara dari Meetup, Eventbrite, Google Calendar, iCalendar dan banyak lagi. Acara Komuniti membolehkan pengguna menghantar acara, Bar Penapis menambahkan pilihan penapisan sehingga pengguna dapat mencari acara dengan lebih mudah dan Tiket Eventbrite membantu anda mengintegrasikan Eventbrite. Semua addon ini dijual masing-masing dari $ 89 setiap tahun.

The Promoter addon bermula dari $ 69 setiap tahun, dan berfungsi bersama dengan The Events Calendar dan Tiket Acara untuk membantu anda berhubung dengan komuniti anda melalui e-mel.

Tambahan yang paling mahal adalah Tiket Komuniti. Dengan harga runcit dari $ 149 setiap tahun, plugin tersebut harus digunakan bersama dengan Acara Komuniti, Tiket Acara, Tiket Acara Plus dan WooCommerce, dan membolehkan penganjur acara menjual tiket ke acara mereka menggunakan laman web anda.

Addon Penasihat Kalendar Acara

Sekiranya anda tidak ingin mengeluarkan wang, Kalendar Acara dan Tiket Acara dapat digunakan sebagai persediaan pengurusan acara yang menerima pembayaran melalui PayPal.

Plugin benar-benar menjadi miliknya, walaupun anda memasang addon lanjutan yang ada. Sekiranya anda ingin membelanjakan sejumlah wang, Kalendar Acara adalah salah satu penyelesaian terbaik yang ada. Lihat kumpulan jika anda merancang untuk membeli lebih daripada satu tambahan premium, kerana mereka akan menjimatkan wang anda.

Pastikan juga melihat beberapa tambahan plugin percuma yang tersedia untuk Kalendar Acara dari pembangun pihak ketiga. Ini termasuk: Pendek Kalendar Acara & Sekat; Warna Kategori Kalendar Acara; dan Kod Pendek dan Templat Kalendar Acara (lihat juga versi pro).

Amelia WordPress Booking Plugin (PERCUMA / $ 59 +)

Amelia adalah pemalam WordPress yang mengendalikan tempahan dan janji temu. Jenis pos WordPress juga tersedia untuk perkhidmatan, lokasi dan pelanggan dan semuanya boleh diatur melalui kalendar tempahan.

Versi percuma Amelia dapat digunakan untuk membuat kalendar acara sederhana.

Acara boleh ditetapkan sebagai satu kali, satu hari, berbilang hari atau berulang. Anda boleh menentukan waktu mula dan akhir acara dan semasa membuat janji temu, anda boleh memilih pelanggan yang akan hadir. Pelanggan ini juga boleh diberitahu mengenai acara tersebut.

Editor WordPress baru disokong dengan baik oleh Amelia. Terdapat dua blok kandungan. Blok paparan tempahan memaparkan wizard tempahan langkah demi langkah yang membimbing pengguna melalui proses tempahan sementara blok acara hanya menambahkan kod pendek acara ke dalam pos atau halaman anda.

Contoh Kejadian

Halaman tetapan utama membolehkan anda mengawal setiap aspek tempahan dan acara. Anda boleh menambah maklumat mengenai syarikat anda, bidang wajib, halaman yang dihantar pelanggan setelah membuat tempahan, mata wang lalai dan banyak lagi.

Halaman Tetapan Utama Amelia

Banyak ciri, seperti lokasi, dibatasi dalam versi percuma. Menjengkelkan, walaupun papan pemuka utama mempunyai kebanyakan ciri yang dilumpuhkan sehingga anda hanya dapat melihat janji temu yang akan datang.

Sekiranya anda menaik taraf ke Amelia Pro, anda akan membuka papan pemuka penuh dan membuka kunci ciri seperti mengeksport, penapis, kupon, perkhidmatan kumpulan, paparan kalendar tambahan dan integrasi Kalendar Google. Peningkatan juga membolehkan anda menerima pembayaran PayPal dan Stripe untuk tempahan.

Lesen asas untuk Amelia Pro dijual pada harga $ 59 setiap tahun. Meningkatkan ke rancangan pro pada $ 109 tahun meningkatkan sokongan dan kemas kini dari satu laman web ke tiga laman web. Anda boleh mendapatkan sokongan dan kemas kini untuk jumlah laman web yang tidak terhad dengan harga $ 249 per tahun.

Lesen seumur hidup juga tersedia bagi mereka yang tidak mahu membayar setiap tahun.

Jadual Amelia Depan

Saya kagum dengan apa yang saya lihat di Amelia. Antaramuka pengguna kelihatan hebat dan kalendar dan borang tempahan kelihatan cantik. Mereka yang menaik taraf Amelia versi penuh juga dapat menyesuaikan reka bentuk ini untuk memenuhi keperluan mereka. Tanpa ragu, ini adalah salah satu penyelesaian kalendar premium terbaik di pasaran.

Amelia Lite juga berguna, namun saya kecewa dengan cara pembangun membataskan ciri pro. Daripada menyembunyikan ciri pro dari pengguna percuma, pembangun terus membuat pautan ke jenis siaran seperti kewangan dan lokasi serta tetapan dan ciri pro lain. Oleh itu, semasa menggunakan Amelia Lite, anda sering menemui halaman dan ciri yang tidak dapat diakses dan anda selalu didorong untuk “Tingkatkan hari ini untuk memaksimumkan pengalaman anda”. Saya merasa tidak senang menggunakannya kerana ini.

Kalendar Ringkas (PERCUMA / $ 49-plus)

Sekiranya anda menggunakan Kalendar Google untuk menguruskan acara, anda harus melihat Kalendar Ringkas – plugin WordPress yang membolehkan anda memaparkan acara dari mana-mana Kalendar Google awam.

Anda boleh mengambil acara dari Kalendar Google dan mengubah penampilan kalendar anda. Warna boleh diubah, dan anda boleh memotong tajuk panjang untuk menghalangnya daripada meluap ke hari-hari lain. Tetapan tarikh dan masa juga dapat disesuaikan.

Tetapan Penampilan

Pastikan anda memasukkan kunci API Google anda di kawasan tetapan agar Kalendar Ringkas dapat mengambil acara.

Kawasan tetapan juga membolehkan anda menghapus tetapan pemalam dan menghapus data kalendar.

Dua tambahan premium tersedia untuk Kalendar Mudah: FullCalendar dan Google Calendar Pro. Kedua-dua runcit ini dari $ 29 setahun untuk satu lesen.

FullCalendar menambah pelbagai pilihan baru, seperti paparan mingguan dan harian, navigasi kalendar yang lebih baik, pilihan penyesuaian tambahan dan banyak lagi.

Google Calendar Pro dapat digunakan untuk menampilkan Kalendar Google swasta dan awam. Ini juga memungkinkan Anda menyoroti acara dengan warna yang sesuai dengan warna Kalender Google, dan menampilkan nama peserta, avatar, dan informasi penganjur acara.

Kedua-dua addons ini berfungsi dengan baik, jadi masuk akal untuk membeli kedua-duanya melalui bundel addon mereka. Lesen tunggal dijual pada harga $ 49 per tahun untuk kumpulan ini, dan dilengkapi dengan sokongan dan kemas kini untuk kedua-dua addon ini.

Contoh Kalendar Ringkas

Sebagai seseorang yang menggunakan Kalendar Google setiap hari untuk merancang jadual saya, saya dapat menghargai kemungkinan Kalendar Mudah.

Dengan menggunakan Kalendar Google, anda dapat terus mengatur jadwal acara dengan aplikasi Kalender Google rasmi pada telefon pintar atau tablet, atau melalui penyemak imbas anda. Kalendar Sederhana kemudian boleh digunakan untuk mengawal bagaimana kalendar anda kelihatan di laman web anda.

Kalendar Saya (PERCUMA / $ 49-plus)

Kalendar Saya adalah penyelesaian pengurusan acara yang mudah digunakan yang boleh digunakan bersama dengan plugin My Tickets WordPress untuk menjual tiket.

Acara boleh ditetapkan sebagai berulang, dan ditugaskan kepada kumpulan dan kategori. Anda juga boleh menetapkan beberapa waktu dan tarikh mula dan akhir untuk acara, dan ada pilihan untuk melampirkan logo atau sepanduk untuk setiap acara juga.

Satu ciri yang saya gemari ialah akses acara. Serangkaian teg tersedia untuk membantu anda menunjukkan sama ada acara itu menyokong mereka yang kurang upaya. Sebagai contoh, anda dapat memperhatikan bahawa acara anda mempunyai keterangan audio, sokongan untuk bahasa isyarat atau sokongan untuk alat pembelajaran yang dibantu.

Buat Acara Baru dalam Kalendar Saya

Penyunting lokasi membolehkan anda menambahkan beberapa lokasi dan perincian seperti alamat, koordinat GPS, maklumat hubungan, alamat laman web, kebolehaksesan, dan banyak lagi.

Penyunting gaya dan templat templat membolehkan anda menyesuaikan rupa dan gaya kalendar anda dengan mudah. Terdapat juga pengurus skrip yang dapat digunakan untuk menerapkan Javascript khusus ke halaman yang ditentukan.

Penyunting Gaya

Kawasan tetapan utama mempunyai beberapa pilihan yang berguna, seperti mengambil data dari pangkalan data jauh dan membuang data semasa menyahpasang Kalendar Saya.

Pemformatan tarikh, masa dan teks semuanya dapat disesuaikan, dan anda juga dapat mengubah e-mel yang dikeluarkan, dan menentukan apa yang boleh dan tidak dapat dilakukan pengguna menggunakan editor peranan pengguna.

Ciri menonjol di kawasan tetapan adalah penyusun susun atur kalendar, yang membolehkan anda mengubah susunan maklumat yang dipaparkan dalam kalendar anda.

Tetapan Kalendar Saya

Lesen tunggal untuk My Calendar Pro berharga $ 49 setiap tahun.

Peningkatan membolehkan pengunjung menghantar acara dan mencegah acara diterima sekiranya bertentangan dengan peristiwa yang ada. Catatan blog juga dapat dibuat secara automatik dari acara.

Penyaringan carian lanjutan juga tersedia, dan anda dapat mengimport data peristiwa dari fail CSV, iCal, muat naik fail atau URL.

Contoh Kalendar Saya

Kalendar saya mempunyai banyak yang ditawarkan, dan jika anda memasang pemalam lain dari pemaju, Tiket Saya, anda akan dapat menjual tiket ke acara anda menggunakan pembayaran Standard PayPal (pilihan pembayaran lain tersedia sebagai tambahan premium).

Pembangun telah bermurah hati dengan apa yang diberikan secara percuma, dan saya percaya $ 49 adalah harga yang berpatutan untuk menambahkan penyerahan pengguna, carian lanjutan dan fungsi import acara.

Kalendar Gula (PERCUMA / $ 29-plus)

Sekiranya anda mencari penyelesaian pengurusan acara yang mudah, lihat Sugar Calendar.

Untuk menambahkan acara, anda cukup menamakan acara, menambahkan keterangan, dan menentukan lokasi, tarikh, dan waktu mula dan berakhir. Itu sahaja.

Tambahan Google Maps percuma tersedia dari pemaju Kalendar Gula, walaupun tidak jelas mengapa sokongan untuk Peta Google tidak disatukan secara langsung ke pemalam inti.

Tambahkan Acara Baru ke Kalendar Gula

Di kawasan tetapan, ada pilihan untuk memasukkan kunci lesen pemalam anda dan beberapa pilihan waktu dan tarikh asas untuk kalendar anda.

Tetapan Paparan Kalendar Gula

Versi pro Sugar Calendar yang menambahkan acara berulang tersedia dari $ 29 setiap tahun. Nampaknya tidak menawarkan fungsi tambahan, jadi saya hanya dapat mengesyorkan peningkatan jika anda memerlukan sokongan e-mel.

Contoh Kalendar Gula

Bagi anda yang mencari penyelesaian pengurusan acara asas akan menghargai betapa senangnya penggunaan Kalendar Gula.

Semua orang harus melihat plugin WordPress pengurusan acara alternatif yang menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian.

Kalendar! ($ 30)

Kalendar! adalah penyelesaian pengurusan acara profesional yang penuh dengan pelbagai ciri. Ia dijual dengan harga $ 30 di CodeCanyon.

Anda boleh menambahkan medan tersuai ke acara dan memilih dari 15 gaya susun atur yang telah dibuat sebelumnya. Sebanyak 39 elemen templat tersedia untuk membantu anda membina halaman acara yang sempurna, dan semuanya dapat diubahsuai menggunakan antara muka seret dan lepas yang mesra pengguna.

Kalendar! Padang

Kalendar! serasi dengan Gutenberg dan WPBakery Page Builder.

Ini menyederhanakan proses pembuatan tata letak acara, karena semua pengaturan dapat ditemukan dalam blok, dan perubahan dapat dipratinjau secara real-time.

Kalendar! Gaya Susun atur

Sokongan untuk Gutenberg luar biasa. Semuanya boleh dihidupkan dan dimatikan dengan satu klik butang.

Terdapat 25 tambahan plugin percuma yang meningkatkan fungsi lebih lanjut. Terdapat tambahan untuk menampilkan acara dalam tampilan grid, yang lain menerbitkan acara secara automatik ke media sosial dan pengimport yang dapat digunakan untuk mengimport sejumlah besar data dari plugin acara lain.

Sokongan Gutenberg

Sebelas tambahan premium juga tersedia, dan dapat digunakan untuk menambahkan sokongan untuk iklan, penjualan tiket, integrasi WooCommerce dan banyak lagi. Harga untuk tambahan premium bermula dari $ 10 dan sehingga $ 89 untuk Tiket Acara WooCommerce.

Contoh Menentukannya!

Apa yang menetapkan Kalendar itu! selain daripada berpuluh-puluh cara acara dapat disampaikan kepada pengunjung. Ini adalah pemalam yang sangat fleksibel yang dapat diperbaiki dengan menggunakan mana-mana 36 tambahan pemalam yang ada.

Saya mendorong anda untuk melihat demo untuk mendapatkan penghargaan penuh untuk apa yang boleh dilakukan oleh pemalam.

EventOn ($ 24)

EventOn adalah plugin pengurusan acara terlaris di CodeCanyon. Seperti Calendarize it !, dilancarkan pada tahun 2012, dan terus dikemas kini secara berkala.

Ia menyokong Peta Google, acara berbilang hari, acara berulang, bidang khusus, kategori acara dan banyak lagi.

Plugin ini dapat digunakan untuk menampilkan kalendar acara minimalis yang indah yang dapat dibuat dengan penjana kod pendek yang mesra pengguna. Yang harus anda lakukan ialah memilih ciri mana yang ingin anda gunakan – contohnya, acara pesanan apa yang ditunjukkan, sama ada gambar yang dipaparkan ditampilkan, dan sebagainya.

Tetapan Umum EventOn

Kalendar EventOn kelihatan cantik. Gambar unggulan dapat ditugaskan untuk acara, dan Anda dapat menetapkan warna untuk acara atau kategori acara tertentu.

Pengunjung boleh menggunakan bar carian dan pilihan penapisan untuk menolong mereka mencari acara dengan lebih cepat. Terdapat juga pilihan untuk menampilkan semua acara yang dilampirkan ke lokasi tertentu.

Paparan Senarai EventOn

Acara boleh ditampilkan sebagai senarai atau, sebagai alternatif, anda dapat memaparkannya menggunakan jubin, dan menetapkan warna latar belakang atau gambar untuk masing-masing. Kedua-dua gaya kelihatan hebat.

Tiga puluh lima tambahan premium tersedia untuk EventOn, serta beberapa tambahan pihak ketiga .

Tambahan ini boleh digunakan untuk merangkumi fungsi seperti penjualan tiket, sokongan RSVP untuk acara, pemasa undur acara dan senarai keinginan acara. Pilihan tontonan kalendar yang berbeza juga boleh dibeli.

Paparan Gambar EventOn

Dengan menawarkan kalendar acara yang indah, pelbagai pilihan penyesuaian dan fungsi tambahan melalui koleksi tambahan, mudah untuk mengetahui mengapa EventOn adalah pemalam WordPress kalendar terlaris di CodeCanyon.

Kalendar Acara All-in-One (PERCUMA / $ 6,99 sebulan)

Kalendar Acara All-in-One adalah pemalam WordPress pengurusan acara yang popular dari Time.ly, dengan lebih daripada 100,000 pemasangan aktif.

Walaupun pemalam dapat diintegrasikan dengan Time.ly dan mengimport kalendar dari akaun Time.ly, anda tidak dipaksa mendaftar untuk menggunakan Kalendar Acara All-in-One.

Apabila anda menambahkan acara baru, anda dapat menetapkan waktu dan tarikh dan menjadikan acara itu berulang. Peta Google dapat digunakan untuk menampilkan lokasi acara, dan dapat ditugaskan untuk tag dan kategori.

Tiket boleh dikendalikan melalui Time.ly jika anda mahu. Melakukannya membolehkan anda menerima pembayaran melalui PayPal, tetapi akan dikenakan biaya $ 59 setahun untuk keistimewaan tersebut. Sebagai alternatif, anda boleh memaparkan pautan ke URL pendaftaran untuk membeli tiket. Ini adalah ciri yang bagus, kerana ini bermaksud anda boleh menjual tiket menggunakan plugin WordPress atau perkhidmatan pihak ketiga yang lain.

semuanya dalam satu butiran kalendar acara

Empat tema kalendar berbeza tersedia dan boleh digunakan secara percuma. Halaman pilihan tema membolehkan anda menyesuaikan gaya lebih jauh.

Anda boleh menyesuaikan warna latar belakang, butang, medan, teks dan banyak lagi.

Pilihan Tema Kalendar

Kalendar Acara Semua dalam Satu memberi anda kawalan penuh terhadap apa yang ditunjukkan pada kalendar anda. Anda juga akan menemui pilihan pembangun untuk pemampatan, penyimpanan cache dan CSS gzip.

Kawasan ini juga menyenaraikan kod pendek yang tersedia yang boleh anda gunakan untuk memaparkan peristiwa. Sekiranya anda mahu, anda boleh menggunakan widget sebagai gantinya.

Tetapan Kalendar Acara Semua dalam Satu

Sekiranya anda mendaftar untuk akaun Time.ly percuma, anda akan mendapat akses ke fungsi tambahan, seperti mengimport kalendar dari Kalendar Google, iCal dan Outlook. Pelan bulanan premium bermula dari $ 6,99 sebulan, dan peningkatan akan membuka kunci ciri seperti perkongsian automatik Twitter dan tajuk dan footer tersuai.

Sebagai alternatif, anda boleh membeli addon khusus untuk plugin WordPress All-in-One Event Calendar.

Paparan Lanjutan percuma untuk dimuat turun, dan akan memaparkan paparan di kalendar anda. Tiket boleh diintegrasikan dengan harga $ 59 setahun, auto-Tweeting berharga $ 29 setahun, dan pengiriman front-end berharga $ 59 setahun.

Memasukkan kalendar teras anda ke laman web lain berharga $ 59 setahun, Import CSV berharga $ 29 setahun, dan kemampuan untuk membuat dan menyimpan tempat adalah $ 59 setahun. Terdapat juga pilihan untuk mengimport lebih banyak suapan ke dalam kalendar anda.

Dengan sendiri, ciri-ciri ini adalah peningkatan yang mahal, tetapi anda boleh mendapatkan sebahagian besar daripadanya dengan harga $ 99 setahun.

Contoh Kalendar Acara Semua dalam Satu

Kalendar Acara All-in-One adalah penyelesaian pengurusan acara serba boleh. Mengecewakan bahawa menyimpan tempat dan menjual tiket adalah peningkatan premium, tetapi pemalam inti menawarkan banyak pilihan gaya kalendar unik dan pilihan tontonan yang tidak akan anda temui di tempat lain.

Saya cadangkan mencubanya untuk melihat apakah ia melakukan apa yang anda perlukan.

Yang Berhormat

Ketika memilih penyelesaian pengurusan acara, pengguna WordPress dimanjakan dengan pilihan. Di bahagian ini, saya ingin menyebutkan beberapa penyelesaian alternatif yang tidak terlepas dari senarai.

Event Calendar WD adalah plugin acara WordPress yang kaya dengan ciri yang mempunyai sokongan untuk acara berulang dan integrasi Peta Google. Ciri canggih, seperti penjualan tiket dan integrasi kalendar pihak ketiga, tersedia untuk mereka yang menaik taraf ke Kalendar Acara WD Pro. Syarikat itu juga telah mengembangkan plugin WordPress yang serupa yang disebut WordPress Event Calendar.

Plugin pengurusan acara lain yang fleksibel untuk dipertimbangkan adalah Kalendar Acara, yang menampilkan sepuluh tema kalendar yang unik, sementara lebih banyak pilihan gaya boleh dibuka dari hanya $ 15.

Kalendar Acara WD

Jadual Waktu dan Jadual Acara oleh MotoPress menawarkan kalendar yang indah, dan banyak pilihan penyaringan dan parameter yang dapat disesuaikan. Fungsi eksport dan pengimportan juga disediakan.

Kalendar Tockify Events juga patut diuji. Ia menawarkan widget kalendar mini yang bergaya, penyegerakan Kalendar Google, butang ajakan bertindak dan integrasi media sosial yang hebat.

Kalendar Acara Tockify

Kalendar! dan EventOn dimasukkan dengan betul dalam senarai pemalam kalendar acara terbaik kami untuk WordPress. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa alternatif yang baik yang terdapat di CodeCanyon.

Dengan harga runcit pada $ 29, FAT Event adalah penyelesaian pengurusan acara yang mempunyai sokongan untuk Peta Google, tempahan melalui PayPal, sokongan integrasi WooCommerce, kod kupon dan pelbagai jenis tiket untuk setiap acara.

Eventer, yang berharga $ 39, adalah satu lagi penyelesaian canggih yang patut diperiksa. Ia mempunyai pembangun drag-and-drop yang indah untuk membuat acara baru, dan serasi sepenuhnya dengan WooCommerce.

Pemalam Pengurus Acara Eventer WordPress

Mereka yang mahukan penyelesaian mudah harus mempertimbangkan Kalendar Acara XO dan Kalendar Acara Ringkas. Mereka adalah alternatif yang baik untuk Kalendar Gula, dan juga percuma untuk dimuat turun.

Pemikiran Akhir

Sukar untuk memilih pemalam kalendar acara WordPress tertentu sebagai yang terbaik, kerana semuanya unggul di beberapa kawasan tetapi terhad dengan cara lain. Ciri-ciri inti setiap plugin mempunyai banyak pilihan, tetapi untuk mengakses fungsi penuh plugin dan membuka kunci ciri lanjutan, seperti menjual tiket, anda mesti bersedia meningkatkan.

Sekiranya anda tidak mahu memasukkan tangan anda ke dalam poket anda, Pengurus Acara menonjol berapa banyak pilihan penyesuaian yang tersedia, sementara Kalendar Ringkas adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang menggunakan Kalendar Google. Menggunakan Kalendar Saya dan Tiket Saya bersama-sama, atau Kalendar Acara dan Tiket Acara, adalah kombinasi percuma yang baik jika anda ingin menjual tiket.

Bagi anda yang sanggup mengeluarkan sejumlah wang untuk mendapatkan penyelesaian yang lebih maju, sila lihat Calendarize! dan EventOn. Mereka menghasilkan kalendar yang indah dan mempunyai banyak ciri canggih. Kalendar Acara juga merupakan pilihan yang bagus jika anda membeli beberapa tambahan premium.

Seperti biasa, lakukan penyelidikan dan uji seberapa banyak penyelesaian yang anda boleh sebelum memilih satu untuk menguruskan acara anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me