Sembilan Pemalam Peta Google Terbaik untuk WordPress (2020)

Tawaran WordPress


Peta Google, salah satu produk unggulan Google, sejauh ini adalah perkhidmatan peta paling popular dalam talian.

Dilancarkan pada tahun 2005, perkhidmatan ini telah diintegrasikan ke dalam laman web, aplikasi dan banyak lagi. Ini dimungkinkan oleh API Peta Google, yang membolehkan produk dan perkhidmatan pihak ketiga menyematkan Peta Google.

WordPress mempunyai sokongan hebat untuk Peta Google, dan terdapat banyak pemalam WordPress di pasaran yang membantu anda mengintegrasikannya ke halaman kenalan anda, mengenai halaman, bar sisi atau di mana sahaja yang anda pilih. Banyak tema WordPress juga mempunyai fungsi Peta Google terbina dalam.

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi penyelesaian pemalam Peta Google terbaik yang tersedia untuk WordPress.

Memperolehi Kunci API Peta Google

Sejak 2016, Google menghendaki pemilik laman web membuat permintaan menggunakan kunci API Peta Google. Sebilangan besar pemalam WordPress Google Maps memerlukan anda memasukkan kunci API ini untuk mengintegrasikan peta ke laman web anda. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa penyelesaian yang menangani aspek ini untuk anda.

Semasa perubahan ini dibuat, Google menawarkan sehingga 25,000 muatan peta percuma setiap bulan. Kini, ia menawarkan kredit bernilai $ 200. Lihat lembaran harga Google untuk memahami dengan lebih baik mengenai apa yang akan anda dapatkan.

Kredit Peta Google

Kredit bulanan $ 200 semestinya cukup untuk kebanyakan laman web kecil hingga sederhana. Walau bagaimanapun, mereka yang mempunyai laman web dengan lalu lintas tinggi mungkin perlu membayar beban peta tambahan.

Untuk memperoleh kunci API, anda perlu mendaftar ke Google Cloud Platform (GCP). Hanya perlu beberapa minit untuk mendaftar dan mengambil kuncinya.

Dayakan Platform Peta Google

Anda akan ditanya sama ada anda mahukan peta, laluan dan tempat. Cadangan saya adalah memilih ketiga-tiganya agar semua fungsi Peta Google tersedia untuk laman web anda.

Setelah beberapa langkah lagi, anda akan diberikan kunci API yang anda perlukan untuk menggunakan Peta Google di laman web anda.

Kunci API Peta Google

Lihat halaman Google Maps Platform untuk membuat kunci API Peta Google untuk laman web anda dan ketahui lebih lanjut mengenai bagaimana semuanya berfungsi.

1. Peta Google WP (PERCUMA / $ 9,99-plus)

Peta Google WP adalah salah satu penyelesaian Peta Google yang paling popular untuk WordPress, dan digunakan secara aktif di lebih daripada 400,000 laman web.

Proses membuat peta baru dengan pemalam sangat hebat. Anda boleh menambahkan penanda, garis, poligon dan bentuk lain ke peta anda. Sepuluh tema tersedia, dan anda boleh mengaktifkan lapisan lalu lintas, lapisan basikal, arah dan tahap zoom maksimum.

Setelah anda membuat peta, peta tersebut dapat dimasukkan ke dalam laman web anda menggunakan kod pendek.

Buat Peta Anda

Di kawasan tetapan utama, anda boleh mengaktifkan dan mematikan kawalan peta seperti zoom, pandangan jalan, dan sama ada tetikus dapat digunakan. Terdapat banyak pilihan yang membantu anda menentukan bagaimana penanda ditangani juga.

Sekiranya anda tidak memasukkan kunci API Peta Google anda setelah pengaktifan, anda boleh melakukannya di tab lanjutan, yang akan memastikan pemalam dapat mengambil peta. Kawasan tetapan lanjutan juga membolehkan anda menambahkan CSS dan JavaScript khusus.

Tetapan Peta Google WP

Tiga tambahan premium tersedia untuk Peta Google WP.

Pada harga $ 9,99, addon Marker Generated Markers adalah yang termurah. Seperti namanya, ini membolehkan pengunjung laman web menambahkan penanda mereka sendiri ke peta.

The Gold addon berharga $ 29.99 untuk lesen tiga laman web, dan menambah pengelompokan penanda dan penjejakan lokasi masa nyata.

Addon yang paling komprehensif adalah addon Pro, yang menambah medan khusus, antara muka pengguna yang lebih baik, sumber data tersuai, penjadualan, penapisan penanda yang lebih baik, peningkatan prestasi, integrasi Mappity dan titik arah.

Harga untuk addon Pro bermula pada $ 39,99 untuk lesen tiga laman web.

Lapisan Trafik Peta Google WP

Hanya perlu beberapa minit untuk menyedari mengapa Peta Google WP begitu popular. Versi inti percuma untuk dimuat turun, mudah digunakan dan mempunyai beratus-ratus ciri.

Saya cadangkan mencubanya.

2. Pemalam Google Maps Locator untuk WordPress ($ 27)

Plugin Google Maps Locator untuk WordPress adalah penyelesaian peta yang sangat disesuaikan yang membolehkan pengunjung menghantar senarai dan penanda di bahagian depan laman web anda.

Penyenaraian dapat melampirkan video, dan dapat dinilai menggunakan sistem penilaian bintang. Ada beberapa fitur peta yang keren, seperti kemampuan menggambar di peta, mencari dalam radius tertentu dan menampilkan geolokasi secara automatik.

Contoh Pencari Peta Google

Terdapat selusin jenis peta dan selusin gaya peta yang tersedia, yang memberi anda banyak fleksibiliti mengenai jenis peta yang anda buat.

Contohnya, ada peta layar penuh, peta yang menunjukkan bidang kandungan tersuai, peta bertenaga AJAX, peta kluster dan peta arah.

Peta Acara

Kawasan tetapan membolehkan anda memasukkan kunci API Peta Google anda dan mengaktifkan dan mematikan ciri utama untuk senarai, penanda, carian dan pemberitahuan e-mel.

Skema warna pautan, butang dan menu juga dapat disesuaikan.

Tetapan Pencari Peta Google

Plugin Google Maps Locator untuk WordPress tersedia dengan harga $ 27 dari CodeCanyon. Ini adalah penyelesaian serba boleh dengan banyak reka bentuk peta dan sokongan untuk lampiran media. Cara ini membolehkan anda menyatukan senarai dan penanda ke dalam peta juga berguna.

3. Ringkas Peta Google Ringkas (PERCUMA)

Bagi anda yang mencari penyelesaian yang lebih mudah, sila periksa Kod ringkas Peta Google Mudah.

Seperti yang mungkin anda kumpulkan dari namanya, plugin ini membolehkan anda memasukkan peta ke laman web anda menggunakan kod pendek – yang harus anda lakukan ialah menentukan alamat peta dan kunci API Peta Google anda. Peta tersebut kemudian akan di-cache selama tiga bulan menggunakan WordPress Transients API.

Ringkas Peta Google ringkas

Tidak ada halaman tetapan yang tersedia untuk membantu anda mengubah peta, tetapi anda dapat mengubah sesuatu dengan menggunakan atribut.

Terdapat atribut untuk mengubah lebar dan tinggi peta anda, menonaktifkan pengguliran roda tetikus dan menonaktifkan kawalan peta.

Contoh Ringkas Peta Google Ringkas

Sekiranya anda tidak memerlukan loceng dan wisel yang ditawarkan oleh penyelesaian Peta Google yang lain, Kod ringkas Peta Google ringkas adalah yang sesuai untuk anda.

4. Penanda Peta (PERCUMA / € 39-plus)

Maps Marker adalah plugin peta WordPress yang berfungsi dengan Peta Google, Open Street Map, Bing, Mapbox dan peta WMTS tersuai. Pembangun masih merujuk pemalam sebagai Leaflet Maps Marker di WordPress.org, tetapi memasarkannya sebagai Maps Marker di tempat lain.

Pemalam membolehkan anda menambahkan penanda untuk lokasi, dan kemudian mengatur penanda ini menggunakan lapisan. Apabila anda menambahkan penanda baru, anda juga dapat menentukan ukuran peta dan tahap zum, sambil beralih dari editor yang dipermudah ke editor lanjutan memuatkan banyak ikon untuk dipilih.

Peta yang lengkap boleh dimasukkan ke dalam catatan dan halaman menggunakan kod pendek.

Tambah Penanda Baru

Terdapat juga halaman import dan eksport untuk penanda dan lapisan, yang berguna untuk membuat sandaran peta dan memindahkannya ke laman web lain.

Halaman alat khusus membolehkan anda membuat sandaran tetapan dan menentukan peta lalai yang digunakan, bersama dengan tetapan peta lalai dan banyak lagi.

Pilihan lebih lanjut tersedia di halaman tetapan utama di mana anda mempunyai kawalan ke atas nilai peta lalai, tetapan lokasi, peta dasar lalai (mis. Buka Peta Jalan atau Peta Google), lapisan, lapisan dan tetapan lanjutan lain.

Tetapan Penanda Peta

Maps Marker Pro tersedia dari € 39 untuk satu lesen, dengan sokongan dan kemas kini selama satu tahun. Peningkatan membuka semua ciri pro yang dibatasi dalam versi percuma, termasuk augmented reality, peningkatan prestasi Peta Google, pengelompokan penanda, penapisan peta, trek GPX, trek ketinggian dan banyak lagi.

Contoh Penanda Peta

Sebaik sahaja anda memahami bagaimana penanda dan lapisan berinteraksi dengan peta, anda akan mengetahui betapa kuatnya Peta Penanda. Plugin ini mempunyai beratus-ratus tetapan untuk membantu anda menyesuaikan peta, dan kebanyakan ciri utama tersedia dalam versi percuma.

5. Widget Peta Google (PERCUMA / $ 18,99-plus)

Widget Peta Google adalah penyelesaian Peta Google yang memuat cepat yang membantu anda mengintegrasikan peta ke kawasan widget seperti tajuk laman web, footer atau bar sisi anda. Ia mempunyai lebih daripada 100,000 pemasangan aktif di WordPress.org.

Setiap peta dikonfigurasi dalam widget peta, dan anda dapat menyesuaikan jenis peta, tingkat zoom dan tampilan pin – dan bahkan menghubungkan peta ke URL tertentu (mis. Halaman kontak laman web anda). Apabila pengguna mengklik peta lakaran kecil, mereka dapat dibawa ke peta interaktif yang lebih besar yang menggunakan kotak cahaya untuk persembahan yang lebih baik.

Tetapan Widget Peta Google

Pembangun mencatat bahawa thumbnail Google Maps Widget menggunakan Google Maps Static Maps API untuk menyimpan peta, dan peta mereka dimuat dalam satu permintaan dan bukannya permintaan 20-plus yang diperlukan oleh penyelesaian lain. Ini nampaknya dapat mengurangkan keseluruhan ukuran halaman sebanyak 2MB dalam beberapa keadaan.

Teknik yang mereka gunakan untuk memuatkan peta adalah di luar pengalaman teknikal saya, tetapi saya boleh yakin dengan yakin bahawa Widget Peta Google memuat peta dengan lebih cepat daripada penyelesaian Peta Google yang lain, yang, tanpa keraguan, adalah salah satu ciri terbaik pemalam.

Widget Peta Google

Dalam versi percuma Peta Google Widget, semua yang boleh anda lakukan di halaman tetapan pemalam adalah menambahkan kunci API Peta Google anda. Tetapan dan pilihan lanjutan untuk mengimport pin dan widget tidak tersedia melainkan anda menaik taraf ke versi pro.

Google Maps Widget Pro dijual hanya dari $ 18,99 setahun, dan, selain daripada ciri-ciri yang disebutkan di atas, peningkatan membolehkan anda memasukkan peta ke dalam catatan, halaman dan jenis pos tersuai yang lain menggunakan kod pendek.

Secara keseluruhan, Google Maps Widget Pro menambahkan lebih daripada 50 ciri, seperti kulit, sokongan banyak pin peta, pengelompokan pin peta dan integrasi Analitis Google.

Contoh Widget Peta Google

Sekiranya anda mencari penyelesaian Peta Google pantas yang disatukan dengan reka bentuk laman web anda, Google Maps Widget adalah pemalam untuk anda.

Versi percuma harus mencukupi untuk kebanyakan pengguna, kerana ini memberi anda kawalan penuh ke atas setiap peta. Namun, terdapat ciri yang mencukupi di Google Maps Widget Pro untuk membenarkan peningkatan.

6. Hero Maps Premium ($ 20)

Hero Maps Premium adalah penyelesaian Peta Google yang cantik yang membolehkan anda memaparkan peta penuh skrin penuh atau dengan lebar tetap.

Tiga pek ikon membolehkan anda menambahkan penanda yang kelihatan profesional ke peta anda, dan ada pilihan untuk memuat naik ikon anda sendiri. Yang perlu anda lakukan untuk menambahkan penanda ialah seret dan lepaskan ikon ke peta.

Penanda juga boleh dikategorikan untuk membolehkan pengunjung menyaring hasil. Contohnya, anda boleh mempunyai kategori untuk hotel, kedai, kafe dan tempat letak kenderaan.

Tambahkan Penanda di Hero Maps Premium

Terdapat pelbagai skema warna, dan anda juga dapat melukis bentuk ke peta. Semua peta yang anda buat juga boleh dieksport.

Apa yang membezakan Hero Maps Premium daripada penyelesaian lain adalah reka bentuknya. Keseluruhan pengalaman menggunakan peta sangat baik – dari penanda animasi hingga kawalan zoom cecair. Penapis juga dapat meningkatkan pengalaman pengguna.

Contoh Premium Peta Wira

Hero Maps Premium hanya boleh didapati dengan harga $ 20 dari CodeCanyon. Saya cadangkan untuk melihat demo untuk mendapatkan penghargaan penuh tentang betapa bergaya peta-petanya.

7. Pemalam Peta Google WP (PERCUMA / $ 59)

Plugin Peta Google WP, tidak boleh dikelirukan dengan Peta Google WP (nombor satu dalam senarai kami), adalah penyelesaian peta serba boleh yang menyokong penanda, pelbagai jenis peta dan beberapa lokasi. Kini aktif di lebih daripada 100,000 laman web WordPress.

Apabila anda menambah lokasi baru, anda dapat menentukan apa yang berlaku apabila pengguna mengklik peta – dan anda juga dapat memberikan penanda kepada kumpulan. Dengan peta, Anda dapat mengatur ketinggian dan lebar peta, tingkat zoom dan jenis peta yang akan digunakan, dan menetapkan lokasi yang pernah Anda buat sebelumnya.

Kunci API Peta Google anda harus dimasukkan di halaman tetapan utama.

Tambahkan Lokasi dalam Pemalam Peta Google WP

Versi premium Peta Google WP dipanggil ‘Plugin Peta Google Lanjutan untuk WordPress’ – bukan WP Peta Google Pro. Dengan harga runcit pada harga $ 59, ia adalah pemalam WordPress Peta Google terlaris di CodeCanyon.

Menaik taraf ke versi premium membuka jenis pos khusus, kulit peta, petunjuk arah, pengelompokan penanda, dan keupayaan untuk mengimport dan mengeksport penanda. Anda juga boleh memaparkan catatan blog di peta.

Ini juga menambahkan sokongan untuk Field Custom Advanced, filter, overlay HTML dan menggambar dengan bentuk.

Contoh Pemalam Peta Google WP

Terdapat banyak perkara yang disukai mengenai WP Google Map Plugin. Ia menangani beberapa lokasi dan beberapa peta dengan baik, dan memiliki dokumentasi yang hebat di dalam kawasan pentadbir.

Saya cadangkan mencubanya.

8. Pencari Kedai (Peta Google) Untuk WordPress ($ 25)

Pemilik kedai dalam talian harus melihat Store Locator (Peta Google) Untuk WordPress. Plugin dapat digunakan untuk membuat peta yang memaparkan kedai di dekat lokasi pengguna.

Ini mempunyai tiga gaya templat yang berbeza, dan memungkinkan lokasi ditampilkan menggunakan gaya senarai atau akordeon, sementara penanda dan kelompok penanda juga tersedia. Semua ciri ini memberi anda sedikit kelonggaran bagaimana rupa peta anda.

Contoh Peta Pencari Kedai Agile

Semua kedai boleh dikategorikan, dan anda boleh memaparkan kotak barang untuk setiap kedai. Senarai kedai boleh diimport melalui fail spreadsheet XLS, dan anda bahkan dapat melampirkan logo atau gambar ke kotak item untuk membuat kedai menonjol.

Peta Pencari Kedai Agile

Pembeli diberi pelbagai ciri untuk menolong mereka mencari kedai yang mereka cari.

Mereka dapat memasukkan lokasi ke dalam peta, atau memilih untuk memilih lokasi mereka secara automatik menggunakan fungsi geolokasi yang disediakan oleh penyemak imbas.

Di bawah peta utama terdapat panel kawalan besar yang membolehkan pembeli mengubah penampilan peta dan apa yang dipaparkan. Peta dapat berubah secara drastik apabila pilihan seperti templat dan peta lalai diubah.

Pilihan Lanjutan Pencari Kedai Agile

Store Locator (Peta Google) Untuk WordPress dijual pada harga $ 25 dari CodeCanyon.

Dengan semua ciri dan tetapan diarahkan ke kedai penyenaraian, Store Locator bukan untuk semua orang. Walau bagaimanapun, mereka yang menjalankan kedai dan direktori perniagaan dalam talian akan menghargai apa yang ditawarkan oleh pemalam.

9. Peta Google 10Web (PERCUMA / $ 30-plus)

10Web Google Maps adalah pemalam WordPress Google Maps yang hebat yang membolehkan anda memasukkan peta ke dalam kandungan anda menggunakan kod pendek, atau mengintegrasikan peta ke dalam reka bentuk laman web anda menggunakan PHP.

Halaman pembuatan peta utama membolehkan anda menambahkan penanda, serta bentuk seperti poligon dan polilin. Proses penambahan bentuk adalah mudah: Yang perlu anda lakukan ialah tatal ke posisi di peta di mana anda ingin memulakan bentuknya dan klik kanan tetikus anda. Kemudian ulangi proses untuk titik bentuk yang lain.

Menambah Peta di Peta Google 10Web

Lapan tab tetapan tersedia untuk setiap peta yang anda buat, dan anda boleh mengubah jenis peta, tahap zoom, kawalan, lapisan dan banyak lagi.

Bahkan ada pilihan untuk mengaktifkan fungsi pencari kedai ke peta anda. Beberapa ciri, seperti petunjuk arah dan senarai penanda, tidak tersedia dalam versi percuma, tetapi kebanyakan ciri dan tetapan utama tersedia.

Tetapan Peta Google 10Web

10Web Google Maps Pro menambahkan sokongan untuk melukis bulatan dan segi empat tepat, dan menambahkan kemampuan untuk mengimport dan mengeksport peta.

Ciri lain yang meningkatkan buka kunci termasuk kulit peta yang disesuaikan, petunjuk arah dan penapis kategori penanda.

Versi pro bermula hanya dari $ 30, tetapi rancangan lain tersedia dengan tempoh sokongan yang lebih lama dan sokongan untuk domain tambahan.

Peta Dicipta Dengan Peta Google 10Web

Dengan sokongan untuk lapisan, bentuk, penanda dan ciri berguna lain, mudah dilihat mengapa versi percuma Peta Google 10Web terbukti begitu popular di kalangan pengguna WordPress.

Yang Berhormat

Terdapat banyak penyelesaian Peta Google yang tersedia untuk pengguna WordPress, dan standardnya pada umumnya sangat baik.

Semasa membuat penyelidikan untuk artikel ini, saya menguji banyak pemalam WordPress yang baru sahaja gagal.

Sekiranya anda mencari penyelesaian yang mudah, Peta Google Sangat Sederhana adalah alternatif yang baik untuk Shortcode Peta Google Mudah, kerana ia juga dapat digunakan untuk menambahkan peta dengan cepat menggunakan kod pendek. Penyelesaian asas lain untuk diperiksa adalah penyelesaian peta mesra Gutenberg Peta Google Blok Gutenberg dan Peta Google Ringkas yang mudah digunakan.

Blok Gutenberg Peta Google

Bank Peta Google dan Peta Google CP adalah kedua-dua penyelesaian peta yang hebat, tetapi kebanyakan pilihan terhad kepada versi pro. Walaupun versi pro agak murah, ada alternatif yang lebih baik bagi mereka yang sanggup mengeluarkan wang.

Penyelesaian Peta Google Supsystic, Peta Google Mudah ($ 39 untuk versi pro, dan pemalam alternatif Peta Google, Peta Ultimate oleh Supsystic (juga $ 39 untuk versi pro, disiapkan jauh lebih baik dalam hal ini. Kedua-dua pemalam WordPress memberi anda akses kepada ratusan pilihan dalam versi percuma, dan merangkumi banyak ciri yang dikenakan oleh pembangun lain. Mereka semestinya patut dilihat.

Plugin Peta Google percuma lain untuk diperiksa adalah Peta Intergeo, Peta Google CP, Peta Google WP, Peta Novo dan Peta Fleksibel.

Peta Google Mudah

Akhirnya, kami mempunyai penyelesaian Peta Google premium yang terdapat di CodeCanyon. Kami telah melihat beberapa perkara, termasuk pemalam Google Maps Locator untuk WordPress, Hero Maps Premium dan Store Locator (Peta Google) Untuk WordPress. Walau bagaimanapun, ada pilihan lain yang baik di CodeCanyon juga.

Khususnya, Peta Google PRO 5sec ($ 20) dan Peta Google ($ 20) menonjol bagi saya kerana sebilangan besar ciri dan pilihan yang ditawarkan, serta reka bentuk peta profesional.

PRO Peta Google 5sec

Pastikan juga melihat Peta Google Lanjutan WP ($ 30), Peta Google Lanjutan ($ 13) dan Peta Google Bergaya Responsif ($ 16).

Pemikiran Akhir

Saya tidak menjumpai bahawa satu pemalam WordPress Peta Google tertentu adalah “yang terbaik”, jadi ia benar-benar bergantung pada anggaran anda dan keperluan anda, kerana kebanyakan penyelesaian menawarkan beberapa ciri yang tidak terdapat di tempat lain.

Oleh itu, anda harus menguji seberapa banyak penyelesaian yang anda dapat untuk melihat mana yang paling sesuai dengan anda dan laman web anda.

Dengan lebih daripada 400,000 pemasangan aktif, Peta Google WP adalah titik permulaan yang baik untuk melihat apa yang mungkin dilakukan dengan Peta Google. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mencari ciri canggih, anda pasti harus memberikan penyelesaian asas seperti Shortcode Peta Google Sederhana dan Widget Peta Google..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map