Pilihan Plugin Pengendalian Imej Berguna untuk WordPress

Tawaran WordPress


Walaupun kemampuan pengendalian gambar bawaan WordPress terus ditingkatkan, ketika berkaitan dengan pengendalian gambar / penyuntingan dll, ia masih boleh dikatakan agak pendek – yang bermaksud, pengguna yang ingin melakukan lebih banyak daripada tugas yang paling asas ( seperti memotong, memutar dan penskalaan) sering kali mereka terpaksa menggunakan perisian yang lain (seperti Photoshop atau Gimp, dll) semasa menyiapkan foto dan grafik lain untuk digunakan dalam catatan / halaman anda.

Walau bagaimanapun, jika semua yang anda ingin lakukan adalah mengoptimumkan gambar anda atau menambahkan beberapa kesan bagus, dan lain-lain, ada cara lain: melalui pemalam – berikut adalah beberapa contoh perkara asas yang mungkin anda mahu lakukan dengan gambar anda dan pemilihan beberapa pemalam terbaik untuk mencapainya:

Tambahkan Kesan pada Imej dari Secara Langsung dalam WordPress

Edik

Semasa dalam versi terbaru WordPress, Anda dapat memotong, memperkecil, memutar, dan membalikkan gambar, seperti yang disebutkan di atas, jika anda ingin melakukan pembetulan warna atau tambahkan beberapa kesan pada foto anda, anda perlu memprosesnya di tempat lain …

Memperkenalkan Edik, ‘Editor Imej Lanjutan untuk WordPress’ – pemalam yang antara lain membolehkan anda menambahkan pelbagai kesan dan sesuaikan warna gambar anda sebelum anda menambahkannya pada siaran.

Edik memberi anda sembilan penapis untuk digunakan untuk menyesuaikan penampilan gambar anda, termasuk:

 • Kecerahan
 • Kontras
 • Ketepuan
 • Kegemilangan
 • Dedahan
 • Hue

Dengan itu memberi anda kemampuan untuk mencapai pelbagai pembetulan warna, dan lain-lain, dengan cepat, sebelum memasukkan gambar anda ke dalam catatan dan halaman anda.

Lebih banyak mengenai Edik

Memampatkan Imej untuk Masa Beban Lebih Cepat

WP Smush-It

Plugin WordPress percuma yang sangat popular (dengan lebih daripada 3/4 juta muat turun sehingga kini), Smush.it menjalankan setiap gambar yang anda muat naik ke laman web anda melalui perkhidmatan Yahoo Smush.it – ​​yang memampatkan dan mengoptimumkan gambar anda untuk web, menghasilkan saiz fail lebih kecil dan oleh itu memuat turun laman web dengan lebih pantas.

Ciri berguna plugin WP Smush.it percuma oleh WPMU Dev termasuk:

 • Berjalan di latar belakang tanpa gangguan pada aliran kerja anda
 • Boleh digunakan untuk mengoptimumkan gambar yang ada di laman web anda
 • Mengeluarkan semua data yang tidak diperlukan dari gambar untuk ukuran fail yang lebih kecil
 • Mengurangkan masa muat halaman dan meningkatkan kelajuan laman web

Sekiranya anda mahukan cara yang sangat mudah untuk memastikan laman web anda memuat secepat mungkin dan tidak menghalau pelawat, dan memberi kesan negatif kepada penilaian SEO laman web anda, dan kemudian WP Smush.it adalah pemalam pengendalian gambar penting untuk WordPress.

Lebih banyak lagi di WP Smush.it

Tambahkan Tanda Air pada Gambar di Laman Web anda

Tanda Air

Sekiranya anda ingin mengelakkan blogger lain daripada ‘meminjam’ gambar anda, atau sekurang-kurangnya mendapat pengiktirafan dan mungkin lalu lintas tambahan jika / ketika mereka melakukannya, menambah tanda air pastinya sesuatu yang patut dipertimbangkan (terutamanya jika gambar tersebut mempunyai nilai nyata bagi anda).

Lebih-lebih lagi, menambahkan tanda air pada gambar yang anda gunakan di WordPress juga dapat menunjukkan kepada pengunjung anda bahawa anda sebenarnya adalah orang yang membuat gambar atau ilustrasi yang digunakan di laman web anda – sesuatu yang sangat bermanfaat jika anda menggunakan gambar di laman web anda ke mempromosikan perkhidmatan seperti fotografi atau reka bentuk grafik, dll.

Ringkasnya, faedah menggunakan pemalam tanda air untuk WordPress termasuk:

 • Maklumkan kepada pengunjung bahawa anda membuat gambar yang dipamerkan
 • Bantu mengelakkan gambar anda tidak digunakan tanpa kebenaran
 • Jenama kandungan anda dengan cara yang profesional dan konsisten

Terdapat beberapa plugin tanda air yang berbeza untuk WordPress, dengan Watermark by Alticreation menjadi salah satu yang terbaik – yang menarik, plugin ini tidak mengubah suai gambar anda, melainkan menggunakan kod untuk meletakkan tanda air di atas gambar anda semasa dilihat atau dimuat turun melalui penyemak imbas – dengan itu membolehkan anda mengakses gambar asli (tanpa tanda air) dari pelayan bila-bila masa anda suka dan mematikan tanda air (sekiranya anda pernah mahu) dengan menyahaktifkan pemalam di kemudian hari.

Lebih banyak mengenai pemalam Watermark Alticreation

Kesimpulannya

Adakah hari-hari Photoshop dihitung? Sudah tentu tidak! Namun, lain kali anda akan membukanya (atau perisian penyuntingan gambar lanjutan yang lain) untuk beberapa tugas penyuntingan gambar yang agak kecil, mungkin perlu difikirkan ‘adakah cara lain yang lebih mudah’? Kerana dengan begitu banyak plugin yang tersedia hari ini, mungkin ada!

Ketahui apa-apa plugin WordPress pengendalian gambar lain yang berguna?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map