Hadkan Ulasan Pro Kandungan: Plugin Keahlian WordPress Lanjutan dari Pippin Williamson

Tawaran WordPress


Restrict Content Pro adalah plugin keahlian yang kaya dengan ciri untuk WordPress yang mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuat laman web keahlian atau kursus dalam talian – atau bahkan kawasan kandungan terhad untuk kakitangan.

Walaupun versi percuma plugin memang ada, ia agak terhad dan bukan iklan yang bagus untuk apa yang dapat dilakukan versi pro.

Ini termasuk sokongan hebat untuk pintu masuk pembayaran, serta banyak alat pengurusan yang hebat untuk ahli anda. Selain itu, alat pro juga membolehkan anda menetapkan potongan untuk membantu meningkatkan penjualan keahlian.

Hadkan Kandungan Pro

Restrict Content Pro dikembangkan oleh syarikat Pippin Williamson, Sandhills Development. Seperti yang dinyatakan dalam tinjauan baru-baru ini mengenai Muat turun Digital Mudah, Sandhills Development mempunyai rekod prestasi hebat untuk mengembangkan produk WordPress profesional dan memberikan sokongan padu kepada pelanggan.

Sebagai tambahan kepada Easy Digital Downloads dan blog Pippins Plugins, pasukan ini juga berada di belakang plugin afiliasi AffiliateWP, penyelesaian pembayaran Stripe WP Simple Pay dan kalendar acara plugin Sugar Calendar.

Mari kita perhatikan lebih dekat mengapa ramai orang melihat Restrict Content Pro sebagai salah satu penyelesaian keahlian WordPress terbaik yang ada sekarang.

Versi Percuma Kandungan Sekatan

Versi percuma Restrict Content Pro, yang hanya dikenali sebagai Restrict Content, boleh dimuat turun dari WordPress.org atau, jika anda mahu, terus dari halaman pemalam kawasan pentadbir WordPress anda.

Dengan Muat turun Digital Mudah, setiap pengguna perlu memasang versi utama pemalam. Ini boleh dimuat turun dari WordPress.org, dan merangkumi banyak ciri hebat, seperti kod diskaun, sokongan untuk PayPal dan laporan analisis. Fungsi plugin kemudiannya dapat diperluas dengan tambahan premium.

Hadkan Kandungan disusun secara berbeza. Ini adalah produk mandiri yang hanya menawarkan fungsi keahlian asas. Mereka yang memilih Restrict Content Pro perlu memasang plugin yang berasingan.

Kandungan dapat dibatasi melalui penggunaan kod pendek had, dan anda juga dapat membuat halaman pendaftaran dan log masuk yang disesuaikan menggunakan kod pendek.

Setelah pemalam diaktifkan, anda akan melihat pilihan untuk ‘Hadkan kandungan ini’ di bawah catatan, halaman dan jenis catatan tersuai WordPress yang lain. Ini membolehkan anda menentukan tahap pengguna WordPress yang dapat melihat kandungan yang terdapat dalam kod pendek.

Hadkan Kandungan Ini

Di halaman tetapan pemalam, Anda dapat menyesuaikan pesan yang ditampilkan ketika pengguna mencoba melihat halaman tetapi tidak memiliki izin untuk melakukannya.

Mesej yang berbeza dapat ditampilkan kepada pengguna dari kumpulan pengguna yang berbeza.

Hadkan Tetapan Kandungan

Hadkan Kandungan bukanlah plugin yang buruk – ia tidak mempunyai banyak ciri yang membolehkan anda melakukan apa-apa selain daripada menyekat kandungan ke tahap pengguna yang telah ditetapkan.

Sekiranya anda mencari penyelesaian keahlian percuma, anda mungkin ingin mempertimbangkan plugin alternatif seperti Keahlian Sederhana, kerana ia mempunyai sokongan untuk pembayaran PayPal dan Stripe, dan menawarkan banyak pilihan profil pengguna. Ahli Ultimate, Hadkan Akses Pengguna dan WP-Members adalah pilihan yang bagus juga.

Pada pendapat saya, Sandhills Development harus meningkatkan fungsi kandungan Hadkan untuk menunjukkan dengan lebih baik apa yang dapat dicapai oleh pengguna WordPress dengan versi pro. Sayangnya, pada masa penulisan, Kandungan Terhad tidak dikemas kini selama 12 bulan, jadi nampaknya tidak disokong secara aktif.

Apa yang Menawarkan Kandungan Pro Penawaran?

Perbezaan antara Restrict Content Pro dan rakan bebasnya adalah malam dan siang. Dengan harga runcit dari hanya $ 99 per tahun, Restrict Content Pro adalah produk WordPress canggih yang dapat digunakan untuk membina banyak jenis laman web.

Plugin ini mempunyai ciri seperti papan pemuka pelanggan, yang membolehkan pengguna melihat dan mengurus akaun mereka, dan kod diskaun untuk mendorong pendaftaran keahlian.

Menerima pembayaran tidak boleh menjadi masalah, kerana Restrict Content Pro mempunyai sokongan untuk beberapa pintu masuk pembayaran, seperti Stripe, PayPal, Authorize.net dan 2Checkout. Plugin turut disatukan dengan WooCommerce.

Sejumlah laporan dapat dihasilkan mengenai keahlian dan pendapatan anda untuk memberi gambaran yang lebih baik tentang bagaimana keahlian anda. Anda juga boleh mengeksport maklumat keahlian dan maklumat pembayaran dalam format CSV.

Hadkan Ciri Pro Kandungan

Apa yang sangat mengagumkan ialah tahap kawalan yang anda miliki dengan Restrict Content Pro.

Dari papan pemuka pelanggan, pengguna tidak hanya dapat melihat status keahlian mereka sekarang, tetapi juga meningkatkan dan menurunkan ke rancangan yang berbeza dan hanya membayar selisih.

Sebagai pentadbir, anda boleh membuat jenis rancangan keahlian yang anda mahukan – sama ada langganan premium, percubaan untuk membolehkan orang menguji perkhidmatan anda atau akaun percuma. Halaman keahlian membolehkan anda melihat ahli mana yang aktif, belum selesai, tamat tempoh dan dibatalkan.

Di hujung belakang, anda juga dapat menentukan e-mel apa yang dihantar kepada pelanggan, seperti resit pembayaran dan peringatan pembaharuan.

Hadkan Ciri Pro Kandungan

Restrict Content Pro dapat digunakan untuk memberi kuasa kepada pelbagai laman web, termasuk blog khusus ahli, keahlian kelab dan laman web kumpulan swasta untuk sekolah dan organisasi lain.

Plugin ini juga dapat disatukan dengan WP Job Manager untuk membantu anda membuat papan kerja yang berfungsi sepenuhnya, dan anda boleh menghadkan forum dan topik di forum bbPress anda kepada pelanggan yang membayar.

Lihat halaman kes penggunaan Restrict Content Pro untuk lebih banyak contoh mengenai apa yang boleh dilakukan oleh Restrict Content Pro.

Versi 3.0

Sejak Restrict Content Pro dilancarkan, ia terus diperbaiki dan diperbaiki. Rilis terbaru adalah versi 3.0 beta, yang dikeluarkan pada Januari 2019.

Rilis utama ini sudah hampir setahun dibangun. Ia memperkenalkan dua jadual khusus untuk menyimpan keahlian dan pilihan baru bagi pelanggan untuk membayar rancangan keahlian yang lebih mahal secara ansuran. Kandungan kini boleh dihadkan kepada lebih dari satu kumpulan pengguna juga.

Hadkan Pelan Pembayaran Kandungan Pro

Di dalam kawasan akaun akaun Restrict Content Pro saya, saya mempunyai pilihan untuk memuat turun versi 2.9.15 juga, tetapi, untuk tujuan tinjauan ini, saya memilih untuk memasang versi 3.0 beta di laman web ujian saya.

Lihat siaran pengumuman ‘Versi 3.0 beta dikeluarkan’ oleh Ashley Gibson untuk maklumat lengkap mengenai ciri-ciri baru yang telah ditambahkan dan bug yang telah diperbaiki.

Mengehadkan Akses dengan Mengehadkan Kandungan Pro

Setelah Hadkan Kandungan Pro diaktifkan, anda akan melihat pilihan ‘Hadkan Kandungan ini’ di bawah catatan, halaman dan jenis catatan tersuai anda. Ia berfungsi dengan cara yang sama seperti versi percuma. Walau bagaimanapun, dalam versi pro, anda mempunyai lebih banyak kawalan terhadap siapa yang dapat melihat kandungan terhad.

Pilihan Akses Ahli

Anda boleh mengehadkan kandungan kepada pengguna yang telah membeli keahlian tertentu, mereka yang mempunyai tahap akses yang mencukupi atau ahli yang mempunyai peranan tertentu.

Kandungan juga dapat dibatasi sebahagiannya, dan anda dapat menunjukkan petikannya kepada pengguna untuk memberi mereka pratonton mengenai apa yang dilihat oleh anggota pembayaran penuh.

Hadkan Kandungan Ini

Pilihan akses ahli yang sama ini dapat digunakan secara langsung pada jenis pos khusus. Sebagai contoh, anda boleh menyekat akses ke semua catatan blog, semua halaman atau jenis catatan tersuai, seperti portfolio.

Hadkan Semua Catatan

Keseluruhan kategori dan tag boleh dihadkan kepada ahli yang membayar. Anda hanya perlu menentukan tahap akses yang diperlukan untuk melihat kandungannya.

Sekatan Kategori

Seperti yang anda lihat, Restrict Content Pro memberi anda banyak kawalan terhadap siapa yang dibenarkan untuk melihat kandungan tertentu di laman web anda.

Menguruskan Keahlian dengan Hadkan Pro Kandungan

Anda akan menemui tetapan Hadkan Kandungan Pro di bawah ‘Hadkan’ di kawasan pentadbir WordPress anda. Dari sini, anda boleh membuat keahlian baru, memeriksa laporan dan mengkonfigurasi cara pemalam berfungsi.

Halaman keahlian menyenaraikan semua pengguna dengan keahlian di laman web anda. Anda boleh menapis ahli mengikut rancangan keahlian yang mereka ada, dan melihat mana yang aktif, tamat tempoh atau dihapuskan.

Apabila anda mengklik pengguna, anda akan dibawa ke halaman butiran keahlian. Halaman ini memberi tahu anda mengenai status keahlian terkini, dan memberitahu anda kapan keahlian itu dimulakan dan kapan ia ditagih.

Anda juga boleh menukar status keahlian dari halaman ini. Ini berguna sekiranya, misalnya, anda ingin memberi penghargaan kepada pelanggan jangka panjang dengan pelanjutan keahlian.

Maklumat Keahlian

Di bawahnya adalah senarai semua pembayaran yang telah dibuat, dan anda boleh menambahkan pembayaran secara manual di sini jika perlu.

Bahagian nota di bahagian bawah halaman berguna untuk menambahkan peringatan mengenai keahlian pelanggan. Sebagai contoh, anda boleh menambahkan peringatan bahawa pelanggan diberi keahlian percuma dalam pertandingan atau diberi percubaan lanjutan.

Dari masa ke masa, nota ini akan membantu anda dan kakitangan lain untuk mengingat tonggak penting dalam akaun pelanggan.

Maklumat Bayaran Keahlian

Setiap orang yang mendaftar menjadi ahli akan disenaraikan di halaman pelanggan.

Anda boleh menukar nama dan alamat e-mel mereka secara manual di sini dan melihat sama ada mereka telah bersetuju dengan sebarang syarat yang anda minta mereka baca. Maklumat lengkap mengenai keahlian dan pembayaran mereka dipaparkan di sini juga, dan terdapat bahagian nota untuk menambahkan maklumat tambahan mengenai pelanggan.

butiran pelanggan

Halaman tahap keahlian adalah tempat anda membuat rancangan keahlian anda, dan tidak ada batasan untuk berapa banyak rancangan yang dapat anda buat.

Segala-galanya mengenai rancangan keahlian ditentukan di sini, termasuk nama, keterangan, tempoh dan harga keahlian. Bayaran pendaftaran pilihan boleh dikenakan dengan rancangan anda. Dengan membuat ini negatif, anda boleh memberikan potongan pada pembayaran pertama. Sebagai alternatif, anda boleh mengenakan yuran pendaftaran yang tinggi dan yuran pembaharuan yang rendah untuk memberi ganjaran kepada mereka yang memperbaharui keahlian mereka pada tahun-tahun berikutnya.

Anda juga dapat menentukan peranan pengguna yang diberikan pelanggan semasa mendaftar dan tahap akses WordPress apa yang mereka berikan.

Tambah Tahap Baru

Kod diskaun adalah bahagian penting untuk mempromosikan rancangan keahlian anda dan memberi ganjaran kepada pelanggan jangka panjang.

Dari halaman diskaun, anda boleh menetapkan kod untuk diskaun dan sama ada diskaun adalah jumlah atau peratusan yang ditetapkan. Potongan harga boleh dibatasi untuk rancangan keahlian tertentu, dan dapat ditetapkan untuk berakhir pada tanggal tertentu dan sejumlah penggunaan.

Tambah Diskaun Baru

Semua pembayaran yang diterima disenaraikan di halaman pembayaran. Anda boleh menyemak sebarang pembayaran, dan mengedit maklumat seperti nama pengguna, jumlah pembayaran, tarikh pembayaran dan status pembayaran.

Halaman ini memperincikan keahlian pembayaran yang dibuat dan apakah ada potongan yang dikenakan dalam pembayaran.

Edit Pembayaran

Halaman laporan memaparkan pendapatan, bayaran balik dan pendaftaran anda; anda boleh menapis data mengikut bulan dan mengikut tahap keahlian.

Laporan Pendapatan

Proses membuat keahlian, mengesahkan pembayaran dan mengubah maklumat pelanggan semuanya mudah. Sekiranya anda tidak yakin dengan aspek penggunaan plugin, saya cadangkan merujuk pada kawasan dokumentasi Restrict Content Pro.

Satu halaman yang harus anda tandakan dari kawasan dokumentasi adalah halaman kod pendek, yang menyenaraikan semua kod pendek yang ada dan memberikan contoh bagaimana setiap satu dapat digunakan.

Walau bagaimanapun, tidak penting untuk mengingat kod pendek ini, kerana apabila anda mengaktifkan Restrict Content Pro, ia akan membuat semua halaman yang diperlukan, seperti pendaftaran, mengemas kini maklumat bil, mengedit profil dan banyak lagi.

Borang pendaftaran

Gaya borang dan bidang anda akan berubah mengikut tema WordPress yang anda gunakan. Contoh di atas menunjukkan kepada anda bagaimana bentuknya menggunakan tema WordPress lalai, Twenty Nineteen.

Malangnya, pada masa ini, tidak ada pengurus gaya atau pembangun visual seret-dan-lepas untuk membantu anda mengubah rupa dan nuansa bentuk anda. Ini adalah sesuatu yang saya ingin lihat disatukan ke dalam pemalam pada masa akan datang.

Sementara itu, lihat pembangun borang dari Figarts. Dengan harga runcit pada harga $ 29, addon ini membolehkan anda menambahkan medan tersuai ke borang menggunakan pembangun seret dan lepas, dan patut diperiksa.

Konfigurasi Kandungan Pro

Di bahagian bawah menu admin Restrict Content Pro, anda akan menemui tetapan, eksport dan alat. Pautan bantuan memuatkan kawasan dokumentasi di laman web rasmi, dan halaman addons menyenaraikan semua addons rasmi dan pro tambahan.

Halaman tetapan pemalam utama terbahagi kepada lima tab: Umum, Pembayaran, E-mel, Faktur dan Pelbagai.

Anda perlu memasukkan maklumat lesen anda di tab umum untuk menerima kemas kini automatik. Halaman tetapan ini juga merupakan tempat anda menentukan halaman penting seperti halaman pendaftaran dan halaman akaun.

Tetapan Pemalam Utama

Pilihan pembaharuan automatik membolehkan anda memutuskan sama ada keahlian selalu diperbaharui atau tidak pernah diperbaharui, atau sama ada pelanggan dibenarkan membuat keputusan.

Mesej kandungan terhad anda boleh dimasukkan di sini juga. Ini dilakukan dengan menggunakan penyunting visual WordPress, sehingga anda dapat dengan mudah memformat teks dan menambahkan gambar dan video ke pesan.

Tetapan Pemalam Utama

Di tab pembayaran, anda boleh memilih mata wang anda dan menentukan gerbang pembayaran mana yang ingin anda terima untuk pembayaran keahlian. Mod kotak pasir tersedia untuk membantu anda menguji sama ada pembayaran telah dikonfigurasi dengan betul.

Sekiranya anda memilih untuk menerima pembayaran melalui gerbang pembayaran tertentu, pastikan anda memasukkan maklumat API untuknya di halaman ini.

Tetapan Pembayaran

Anda boleh memilih untuk menghantar e-mel dalam teks biasa atau menggunakan templat yang disesuaikan melalui editor visual WordPress.

Segala-galanya dari alamat e-mel hingga tajuk dapat diubah. Anda boleh melampirkan logo di bahagian atas e-mel untuk menjadikannya kelihatan lebih profesional juga.

Pilihan lain yang berguna adalah pengesahan e-mel, yang memastikan pelanggan telah mendaftar menggunakan alamat e-mel yang sah.

Tetapan E-mel

Anda boleh mengubah e-mel yang dihantar untuk pengaktifan keahlian baru, membatalkan keahlian, keanggotaan yang telah tamat tempoh, peringatan tamat tempoh, peringatan pembaharuan, keahlian percuma, keahlian percubaan, pengesahan pembayaran dan kegagalan pembayaran pembaharuan.

Subjek dan kandungan setiap e-mel boleh diubah sesuka hati. Oleh kerana penyunting visual WordPress digunakan, anda boleh menjadikan e-mel ini semudah atau semudah yang anda mahukan.

Templat E-mel

Invois juga boleh disesuaikan.

Terdapat bidang untuk memasukkan maklumat syarikat anda, alamat e-mel, dan teks tajuk dan footer, serta bahagian nota untuk menambahkan maklumat berguna lain.

Tetapan Invois

Tab lain-lain mempunyai pelbagai tetapan.

Di bahagian atas terdapat pilihan untuk mengarahkan pengguna ke halaman yang ditentukan ketika mereka berusaha melihat kandungan yang dikhaskan untuk ahli. Secara lalai, pengguna diarahkan ke halaman pembayaran anda, tetapi, jika anda suka, anda dapat mengirimnya ke halaman lain, seperti halaman pendaftaran anda atau ke halaman rencana yang memperincikan pelbagai rancangan keahlian yang anda tawarkan.

Petikan kandungan dapat ditunjukkan untuk menggoda calon pelanggan, dan ini dapat diaktifkan atau dinonaktifkan untuk semua siaran jika anda mahu.

Tetapan Pelbagai

Salah satu tetapan yang paling penting di halaman ini adalah pengaturan untuk diskaun sekali sahaja. Sekiranya ini dinonaktifkan, apa-apa potongan yang berlaku semasa pembayaran untuk keahlian akan dikenakan untuk semua pembayaran di masa depan. Ini bukan selalu yang anda mahukan, jadi pastikan anda mengulasnya.

Tetapan Pelbagai

Anda boleh memaksa pelanggan untuk bersetuju dengan terma dan syarat serta dasar privasi anda semasa mereka mendaftar menjadi ahli. Pautan ke halaman ini akan dipaparkan dalam borang pendaftaran jika anda menambahkan halaman privasi di sini.

Medan reCaptcha dapat ditambahkan ke borang untuk membantu mencegah spam dari bot juga.

Tetapan Pelbagai

Plugin WordPress biasanya meninggalkan semua jadual dan baris yang mereka buat semasa anda menghapusnya dari laman web anda. Walau bagaimanapun, Restrict Content Pro mempunyai pilihan untuk membuang semua data semasa plugin telah dicopot pemasangannya.

Tetapan Pelbagai

Halaman eksport membolehkan anda mengeksport data keahlian dan data pembayaran sebagai fail CSV. Laporan ini dapat disesuaikan untuk jenis keahlian tertentu dan status keahlian tertentu.

Laporan pembayaran juga boleh dibatasi pada bulan dan tahun tertentu.

Pilihan Eksport

Halaman alat menyenaraikan maklumat sistem mengenai WordPress dan pelayan anda.

Kawasan ini juga mempunyai alat debugging. Walaupun memasang 3.0 beta, saya tidak pernah menemui bug atau kesalahan. Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah, anda boleh menyampaikan maklumat penyahpepijatan kepada pasukan sokongan Restrict Content Pro untuk membantu mereka menyelesaikan masalah.

Alat Menyahpepijat

Secara keseluruhan, Kandungan Sekatan mempunyai sebilangan besar pilihan konfigurasi.

Kawasan utama yang saya percaya perlu ditingkatkan adalah gaya, dan saya ingin melihat pemalam memberikan lebih banyak kawalan terhadap bagaimana bentuk dan halaman akaun disusun dan digayakan.

Tambahan rasmi

Addons memperluas fungsi plugin WordPress; addon yang betul kadang-kadang boleh menjadi perbezaan antara plugin yang bagus dan plugin yang bagus.

Item terakhir dalam menu admin Restrict Content Pro menyenaraikan tambahan yang tersedia. Ini dibahagikan kepada addons rasmi dan addons pro.

Istilah yang lebih baik untuk addons rasmi adalah ‘addons asas’ atau ‘addons penting’, kerana ia termasuk dalam semua rancangan. Sebaliknya, tambahan pro hanya tersedia untuk pengguna rancangan profesional dan utama, dan tidak diberikan kepada mereka yang memilih lesen Projek Kandungan Had dengan harga lebih rendah (lebih lanjut mengenai ini kemudian).

Di kawasan pentadbir anda, anda akan melihat senarai kebanyakan tambahan yang disediakan. Tambahan yang disenaraikan di sini adalah MailChimp, Pengurus Kerja WP, Muat Turun Anggota EDD, Had Vendor EDD FES,
EDD Wallet, Kuantiti Terhad Tersedia, Monitor Muat Turun, Monitor Kempen, MailPoet dan bbPress.

Tambahan Percuma

Anehnya, dua addon lain, Import Pengguna CSV dan Menguatkan Kata Laluan Kuat, tidak disenaraikan di halaman add-on plugin – walaupun dimasukkan sebagai salah satu daripada 12 addon rasmi.

AffiliateWP disenaraikan sebagai addon, tetapi itu adalah plugin yang berasingan yang bermula dari $ 99.

Tambahan lain yang disenaraikan di halaman tambahan rasmi ialah Diskaun Ahli EDD. Tambahan ini tidak termasuk dalam keahlian apa pun, dan dijual secara berasingan dengan harga $ 19.99. Secara teknikalnya adalah addon Muat turun Digital Mudah, jadi saya rasa itu menjelaskan mengapa ia terpisah, tetapi nampaknya tidak konsisten apabila addon integrasi Muat turun Digital Mudah dimuat secara percuma.

Bayaran Rujukan AffiliateWP

Terdapat pelbagai jenis addons yang disertakan sebagai addons rasmi.

Kuantiti Terhad Addon yang ada membolehkan anda membuat kekurangan dengan membenarkan anda mengehadkan jumlah langganan yang dijual. Import Pengguna CSV dapat digunakan untuk mengimport akaun anggota dari file CSV, dan Enforce Strong Password memungkinkan anda untuk menerapkan kata laluan yang kuat semasa pendaftaran.

Pada pendapat saya, fungsi ketiga-tiga addon ini harus disatukan ke dalam plugin teras. Saya tidak melihat sebab mengapa ciri-ciri ini dikeluarkan secara berasingan, kerana ia menyediakan fungsi yang akan digunakan oleh kebanyakan pengguna Restrict Content Pro.

Tambahan lain lebih masuk akal untuk dilepaskan sebagai item yang berasingan.

MailChimp, Monitor Kampanye dan MailPoet, dapat digunakan untuk membolehkan anggota melanggan daftar e-mel anda melalui perkhidmatan pemasaran e-mel yang dihoskan ini.

Bagi anda yang juga menggunakan Muat turun Digital Mudah boleh melihat penyatuan Batas Kandungan Pro dengan menggunakan Muat Turun Anggota EDD untuk menguruskan muat turun, Had Vendor EDD FES untuk menerima penghantaran dari vendor, dan Dompet EDD untuk memasukkan dana ke dalam dompet kedai pelanggan semasa mereka menandatangani untuk keahlian.

Plugin integrasi lain yang tersedia adalah untuk plugin WordPress WP Job Manager, Download Monitor dan bbPress. Semuanya boleh digunakan untuk mengubah laman web keahlian anda.

bb Integrasi Tekanan

Satu perkara yang sedikit menjengkelkan adalah tidak ada cara untuk memasang addon langsung dari kawasan pentadbir WordPress. Apabila anda mengklik addon rasmi, anda akan dibawa ke halaman maklumat untuknya. Anda kemudian perlu memuat turun fail pemalam dan memuat naiknya sendiri secara manual.

Addons Pihak Ketiga

Sejumlah plugin pihak ketiga juga tersedia untuk Restrict Content Pro dari syarikat luar.

Plugins Skillful menawarkan addon integrasi BuddyPress, tetapi, yang menarik, fungsi yang ditawarkan dalam addon pembaharuan tersuai sejak itu telah ditambahkan ke versi inti Restrict Content Pro.

Addon lain yang menarik adalah addon pelbagai mata wang dari Udesly. Anda boleh menggunakan addon ini untuk menerima banyak mata wang lain di laman web anda.

Udesly juga mempunyai penjana kupon yang membuat sepanduk untuk mempromosikan kupon anda.

Penjana kupon

Lihat halaman addon pihak ketiga di Restrict Content Pro untuk melihat lebih banyak addon dari syarikat luar.

Pro Tambahan

Oleh itu, saya dapat meninjau Restrict Content Pro, syarikat dengan baik memberikan saya lesen profesional.

Di dalam kawasan akaun, terdapat halaman muat turun yang memaparkan semua tambahan profesional yang ada dengan lesen ini.

Senarai Muat turun Pro Addon

Sebanyak 17 tambahan profesional disediakan.

Empat tambahan pemasaran e-mel disediakan, termasuk
MailChimp Pro, AWeber Pro, ConvertKit dan ActiveCampaign. Addon integrasi Pro MailChimp menawarkan integrasi yang jauh lebih baik daripada addon rasmi, dan boleh digunakan untuk menambahkan pelanggan ke senarai e-mel yang berbeza bergantung pada rancangan keahlian apa yang mereka beli.

Pro Tambahan

Akaun Kumpulan adalah tambahan menarik yang membolehkan anda menjual keahlian kumpulan. Idea prinsipnya ialah apabila pelanggan membeli keahlian mereka menerima sejumlah sub-akaun yang ditentukan. Sebagai contoh, syarikat boleh membeli satu akaun dan memberikan sub-akaun kepada pekerja.

Drip Content boleh digunakan untuk menyampaikan konten kepada pelanggan dari masa ke masa. Teknik ini digunakan oleh banyak kursus dalam talian untuk melepaskan kandungan selama beberapa minggu dan bulan, daripada memberikan semua kandungan kepada pelanggan pada hari pertama.

Titisan Kandungan

Pengalihan Ubahsuaian dapat digunakan untuk mengarahkan pengguna ke URL unik setelah log masuk atau mendaftar. Ia berguna untuk menghantar pengguna pelbagai rancangan ke halaman yang berbeza.

Potongan Ahli WooCommerce dapat digunakan untuk memberikan potongan harga kepada mereka yang membeli keahlian di kedai berkuasa WooCommerce anda, sementara addon Bantuan Pengakap membolehkan anda memaparkan maklumat keahlian pelanggan di tiket sokongan Pengakap Bantuan mereka.

Salah satu addon yang paling unik dalam senarai pro addon adalah Penciptaan Laman. Ini membolehkan anda menjual laman web yang anda buat di WordPress multisite kepada pelanggan. Bayaran biasa boleh dikenakan kepada pelanggan untuk hak istimewa ini.

Bantu Integrasi Scount

Terdapat tiga tambahan larangan kandungan: Batasan Timelock membolehkan kandungan dilihat sehingga masa tertentu di masa depan, apabila ia dibuat peribadi; Waktu Had Sekatan melakukan sebaliknya, dan menentukan tarikh dan masa di masa hadapan apabila kandungan terhad akan disediakan untuk semua orang; dan Hadkan Kandungan Lalu boleh digunakan untuk menyekat kandungan sebelum tarikh mula ahli.

Pilihan lain adalah Tarikh Luput Keras. Tambahan ini membolehkan anda tamat tempoh semua ahli rancangan keahlian yang ditentukan pada tarikh yang ditentukan. Setelah tarikh tersebut dicapai, semua ahli akan tamat tempoh rancangannya, tidak kira bila mereka mendaftar.

Waktu Had Sekatan

REST API addon membantu pemaju mengakses data dari Restrict Content Pro, memberikan mereka akses ke semua rekod akaun dan rekod pembayaran.

Sekiranya anda ingin mengelakkan spam pendaftaran daripada bot, gunakan addon Pengesahan Matematik. Sebagai perbandingan dengan bidang reCaptcha, ini adalah penyelesaian yang lebih mesra pengguna, kerana ia hanya menambah soalan asas matematik dalam bidang baru. Sudah tentu, anda boleh berpendapat bahawa addon ini harus dimasukkan ke dalam versi inti Restrict Content Pro dan tidak dikeluarkan sebagai addon.

Addon terakhir adalah addon Restriction IP yang membolehkan anda menggunakan senarai putih IP dan senarai hitam IP untuk mengawal siapa yang dapat melihat kandungan terhad. Ini adalah tambahan penting untuk menghentikan pengirim spam mendaftar di laman web anda.

Seperti addons rasmi, tidak ada cara untuk memasang addon pro langsung dari kawasan pentadbir WordPress anda.

Tambahan pro boleh dimuat turun dari halaman muat turun akaun anda dan kemudian dimuat naik secara manual.

Kos Mengehadkan Kandungan Pro

Terdapat empat pilihan lesen yang tersedia bagi mereka yang ingin membeli Restrict Content Pro.

Oleh kerana tidak ada pilihan untuk membeli addon secara berasingan, keputusan untuk memilih lesen mana yang lebih mudah daripada dengan addon seperti Easy Digital Downloads di mana anda perlu menimbang kos pembelian addon secara individu.

Lesen termurah yang tersedia untuk Restrict Content Pro adalah rancangan peribadi, yang dijual pada harga $ 99 per tahun dan memberi anda akses ke 12 tambahan rasmi. Lesen tambah pada $ 149 menawarkan fungsi yang sama, tetapi meningkatkan sokongan dan kemas kini dari satu laman web menjadi lima.

Hadkan Harga Pro Kandungan

Lesen profesional dan lesen utama memberi anda ciri dan fungsi yang sama. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa lesen profesional berharga $ 249 setiap tahun, sedangkan lesen hakiki berharga sekali sahaja $ 499. Oleh itu, jika anda fikir anda akan memperbaharui lesen profesional untuk tahun kedua, lesen utama adalah pembelian yang lebih baik.

Kedua-dua pilihan ini memberi anda akses ke Restrict Content Pro, dan semua addon rasmi dan pro tambahan. Tidak ada sekatan kemas kini atau sokongan pada jumlah laman web tempat anda memasang Restrict Content Pro.

Restrict Content Pro dijual dengan jaminan bahawa anda akan mendapat bayaran balik 100% sekiranya anda tidak berpuas hati dengan produk tersebut.

Perlu diketahui, bagaimanapun, bahawa Hadkan Kandungan Pro dijual dengan pembaharuan automatik diaktifkan. Oleh itu, pastikan untuk melumpuhkan pembaharuan jika anda tidak mahu dikenakan bayaran kerana menggunakan pemalam untuk tahun kedua.

Hadkan Alternatif Pro Kandungan

Ketika membuat laman web keahlian dan membatasi kandungan untuk pengguna terpilih, pemilik laman web WordPress dimanjakan dengan pilihan. Terdapat pelbagai penyelesaian canggih di pasaran.

Seperti yang mungkin anda ketahui, pembangun Restrict Content Pro juga mengembangkan Muat turun Digital Mudah. Plugin ini juga dapat digunakan untuk membuat laman web keahlian menggunakan addons seperti pembayaran berulang dan sekatan kandungan.

Begitu juga, anda boleh membina laman web keahlian menggunakan WooCommerce melalui addon keahlian WooCommerce.

Keahlian WooCommerce

Sekiranya anda mencari penyelesaian percuma, periksa plugin yang saya nyatakan sebelumnya dalam artikel ini: Keahlian Sederhana, Anggota Utama, Hadkan Akses Pengguna dan Anggota WP. Mereka sesuai untuk laman web keahlian sederhana, dan sejumlah tambahan premium tersedia untuk memperluasnya lebih jauh.

Pasaran untuk pemalam WordPress keahlian premium tetap kompetitif seperti biasa, dan penyelesaian ini cenderung mempunyai lebih banyak ciri daripada pemalam keahlian percuma.

Dengan skop tinjauan ini, perbandingan lengkap ini tidak dapat diselesaikan. Walau bagaimanapun, anda mesti melihat MemberPress, WishList Member, Paid Memberships Pro dan s2Member. Plugin ini semua dipandang baik oleh pengguna WordPress dan telah wujud selama bertahun-tahun.

Lihat juga aMember Pro. Ini adalah produk yang berdiri sendiri, tetapi berintegrasi dengan baik dengan WordPress dan aplikasi CMS dan forum lain yang popular.

Ahli WishList

Penyelesaian lain untuk diperiksa termasuk yang berikut:

  • Ahli Rumah Ahli
  • BelajarDash
  • Langganan Ahli Berbayar
  • Optimumkan Akhbar
  • Ahli Sihir
  • Kedai Ninja
  • Keahlian Ultimate Pro
  • Kandungan Peribadi
  • Ahli ARM
  • Keahlian WP

Pastikan untuk menentukan ciri mana yang penting bagi anda dalam pemalam WordPress keahlian, kerana ini akan membantu anda membuat keputusan yang tepat mengenai penyelesaian terbaik untuk anda dan laman web anda.

Pemikiran Akhir

Restrict Content Pro adalah penyelesaian keahlian yang hebat yang boleh digunakan untuk menyekat kandungan di laman web anda dengan beberapa cara.

Ia mempunyai sokongan hebat untuk pintu masuk pembayaran, dan menangani langganan dan rancangan dengan cara yang berkesan. Ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuat laman web keahlian berasaskan kandungan profesional.

Sama ada Restrict Content Pro adalah penyelesaian yang tepat untuk anda bergantung pada keperluan anda. Walau bagaimanapun, saya percaya bahawa pemalam adalah salah satu penyelesaian terbaik yang ada sekarang, kerana ia menyediakan banyak ciri keahlian lanjutan tanpa membebankan anda dengan terlalu banyak pilihan. Ini memastikan pemalamnya serba boleh, tetapi tetap mudah digunakan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me