Cara Menyusun Kalendar Editorial Anda Dengan Aliran Edit

Tawaran WordPress


Dengan mengandaikan kandungan anda cukup baik, lebih banyak kandungan membawa kepada lebih banyak lalu lintas. Sekiranya anda menerbitkan catatan blog baru hanya sekali atau dua kali sebulan, kemungkinan pesaing anda (yang boleh menerbitkan lebih dari sepuluh kali lebih kerap daripada sebulan itu) akan meningkatkan penonton mereka lebih cepat daripada anda (dengan anggapan kandungannya sampai calar tentu saja).

Walau bagaimanapun, semakin banyak kandungan yang anda terbitkan, semakin banyak masalah untuk mengatur semuanya. Terutama jika anda menjalankan penerbitan berskala besar yang selalu menerbitkan catatan baru dan menerima timbunan nada baru, dan lain-lain, menguruskan semuanya dapat dengan mudah menyelesaikan tugas. Lebih buruk lagi, mudah tergelincir.

Cepat atau lambat, anda perlu beralih ke semacam plugin kalendar editorial untuk mendapatkan bantuan. Pilihan saya?

Edit Aliran.

Ini mungkin plugin editorial yang paling berfungsi, paling banyak ditampilkan, di luar sana. Plugin mudah dinavigasi, bebas iklan, dan setiap kemampuan dalam senarai fungsinya yang panjang sangat diperlukan.

Berikut adalah pecahan plugin yang komprehensif dan banyak kemampuannya.

Senarai Lengkap Ciri Edit Aliran

Sebaik sahaja anda memuat turun, memasang, dan mengaktifkan Edit Aliran di blog WordPress anda, pergi ke halaman tetapan pemalam untuk mengetahui keseluruhan kemampuannya. Skrin yang dipukul dengan anda kelihatan seperti ini.

Edit-Aliran-Ciri-Senarai

Berikut adalah senarai ciri Edit Flow:

  • kalendar penjadualan dan seret
  • status tersuai untuk menunjukkan kemajuan siaran
  • widget papan pemuka untuk membantu anda mengesan kandungan dari papan pemuka WP
  • komen editorial untuk kerjasama dalaman
  • metadata editorial untuk melihat sejarah perubahan catatan
  • halaman untuk melihat semua siaran anda, ditambah statusnya, dalam satu pandangan
  • kumpulan pengguna untuk menguruskan pasukan anda
  • pemberitahuan dalaman

Teruskan membaca untuk mendapatkan penerangan lengkap mengenai setiap fungsi, ditambah lokasi di panel pentadbir di mana setiap kemampuan mula berlaku.

Kalendar

Pentadbir WP > Papan Pemuka > Kalendar

Kalendar drag and drop adalah salah satu ciri Edit Flow yang paling menarik – mengikuti jadual pengeposan sasaran anda jauh lebih mudah apabila yang perlu anda lakukan ialah klik dan seret.

Kalendar

Menuju ke halaman pilihan kalendar, anda akan melihat tiga kemungkinan penyesuaian. Pertama, anda boleh menentukan jenis catatan yang akan ditunjukkan dalam kalendar (jangan bimbang tentang jenis “Idea”; itu hanya pemperibadian untuk laman web saya sendiri). Kedua, anda juga boleh memilih jenis catatan yang boleh dibuat dari halaman kalendar itu sendiri (mungkin akan menjadi siaran biasa bagi kebanyakan anda).

Terakhir, anda juga boleh mengaktifkan suapan langganan dari iCal atau Kalendar Google.

Edit-Aliran-Kalendar-Tetapan

Status Tersuai

Pentadbir WP > Edit Catatan

Sebaik sahaja anda memasang Kalendar Editorial, beberapa status siaran baru diaktifkan: Pitch, Ditugaskan, Sedang Sedang, Draf, dan Tinjauan Menunggu Keputusan (Pitch menjadi lalai untuk setiap posting baru).

Edit-Aliran-Pitch-ke-Draf

Sekiranya anda lebih suka mengubah status sedikit, anda boleh masuk ke halaman tetapan dan membuat, mengedit, dan menghapus status. Anda boleh mengubah lalai dari nada ke draf, membuat status baru untuk menunjukkan catatan selesai – apa sahaja yang anda rasa anda perlukan.

Status Tersuai-1

Di bahagian pilihan, anda boleh memilih jenis pos mana status ini harus digunakan, dan juga sama ada dropdown status harus selalu diaktifkan atau tidak.

Status Tersuai

Widget Papan Pemuka

Pentadbir WP > Papan Pemuka

Dengan Edit Flow juga disertakan sekumpulan widget yang dapat anda letakkan di papan pemuka anda untuk memberikan gambaran ringkas mengenai kandungan anda sekilas. Widget ini adalah notepad untuk menuliskan pemikiran dengan cepat, daftar status siaran ditambah jumlah catatan yang ditandai dengan setiap status, dan daftar semua catatan yang Anda ikuti.

Widget Papan Pemuka

Di halaman pilihan, anda dapat mengaktifkan atau menonaktifkan setiap widget.

Widget-Pilihan

Komen Pengarang

Pentadbir WP > Edit Catatan

Dengan penambahan Arus Edit ke gudang pemalam anda, kini anda akan mempunyai widget baru di halaman suntingan anda. Widget ini membolehkan editor menghantar respons kepada pengarang pos, meminta semakan, menunjukkan persetujuan, dan lain-lain. Pengarang catatan kemudian dapat membuat perubahan yang diperlukan dan memberi respons kepada editor. Ia memerlukan e-mel daripada proses semakan pasca sepenuhnya, dan boleh menjadi penghemat masa yang besar untuk editor blog anda.

Ulasan-Komen

Halaman pilihan membolehkan anda memilih jenis komen yang boleh diaktifkan.

Komen-Pilihan

Metadata Editorial

Pentadbir WP > Edit Catatan

Metadata editorial membolehkan anda mencatat butiran yang dapat disesuaikan untuk setiap tugas, seperti jumlah kata, topik posting, dll. Widget skrin untuk fungsi ini juga terdapat di halaman edit edit, di bawah format pos dan widget gambar unggulan.

Metadata Editorial

Di halaman tetapan, anda dapat menambahkan medan baru ke widget dan memilih metadata editorial jenis pos mana yang dapat dilihat.

Metadata-Pilihan

Belanjawan Cerita

Pentadbir WP > Papan Pemuka > Belanjawan Cerita

Halaman Kisah Belanjawan adalah halaman ringkas yang membolehkan anda melihat semua catatan anda dan statusnya dalam satu pandangan. Anda boleh menapis siaran mengikut tarikh, status, kategori, dan pengguna yang dibuat olehnya.

Cerita-Belanjawan

Kumpulan Pengguna

Pentadbir WP > Edit Aliran > Kumpulan Pengguna

Fungsi kumpulan pengguna adalah salah satu ciri Edit Flow kegemaran saya. Saya pelik besar organisasi. Saya suka semua orang yang saya bekerjasama untuk mengetahui peranan mereka dengan jelas dan apa yang harus mereka lakukan.

Kumpulan Pengguna

Satu set kumpulan pengguna yang telah ditetapkan disertakan, yang terdiri dari editor salinan, jurugambar, wartawan, dan editor bahagian. Anda boleh menambah, mengedit, dan menghapus kumpulan pengguna seperti yang anda mahukan. Tab pilihan membolehkan anda memilih jenis pos mana yang digunakan kumpulan pengguna.

Pemberitahuan

Pentadbir WP > Edit Catatan

Terakhir, kami mempunyai Pemberitahuan Edit Aliran. Di sinilah kolaborasi pasukan dalam satu jawatan dibuat sangat mudah.

Pemberitahuan adalah widget layar di halaman edit edit. Ini memungkinkan anda untuk “menandai” akaun pengguna tertentu dalam posting tertentu. Setiap pengguna yang ditambahkan ke daftar pemberitahuan akan menerima pemberitahuan setiap kali status posting diubah atau ketika komentar editorial disampaikan.

Selain itu, daripada menambahkan setiap pengguna secara individu, anda juga dapat menandai pelbagai kumpulan pengguna untuk pemberitahuan.

Pemberitahuan

Di halaman tetapan, Anda dapat memilih pemberitahuan jenis pos yang diaktifkan dan apakah akun pentadbir harus diberitahu tentang setiap perubahan status / komentar editorial atau tidak.

Tetapan Pemberitahuan

Mengakhiri

Terdapat beberapa pemalam kalendar editorial percuma yang dapat menyelesaikan tugas dengan cepat dan seefisien Aliran Edit. Ini membolehkan anda mengurus konten blog anda dengan senang dan gaya, sekaligus memungkinkan anda berkomunikasi dengan pantas dan profesional dengan staf anda. Apa lagi yang dikehendaki oleh editor?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me