Buat Dan Urus Program Afiliasi Anda Sendiri Dengan WordPress – Ulasan AffiliateWP


Dicipta oleh pemaju WordPress-plugin utama Pippin Williamson (pengarang Muat turun Digital Mudah dan Mengehadkan Kandungan Pro, yang terkenal tetapi dua daripada banyak), AffiliateWP adalah pemalam yang membolehkan anda membuat dan mengurus program afiliasi anda sendiri untuk Laman web WordPress. Ini bermaksud anda boleh membenarkan pengunjung yang anda setujui mendaftar untuk menjadi anggota laman web anda, dan mendapat komisen untuk setiap pelanggan atau pelanggan baru yang mereka rujuk kepada anda.

Program gabungan seperti ini bukan sahaja dapat menghasilkan penjualan dan pendapatan yang meningkat secara mendadak untuk laman web anda, tetapi juga dapat kaedah terbaik untuk menumbuhkan penonton yang setia orang yang berminat untuk mempromosikan produk dan / atau perkhidmatan anda.

Pada dasarnya, AffiliateWP merangkumi semua ciri dan fungsi yang anda perlukan untuk memulakan dan mengurus rangkaian afiliasi anda sendiri dari dalam papan pemuka pentadbir WordPress anda. Ini bermaksud anda akan bekerja dari antara muka pengguna yang sudah ada (dan sudah biasa), dan ini juga menolak keperluan untuk menggunakan perkhidmatan tambahan yang mungkin memerlukan anda membayar yuran bulanan dan / atau menyerahkan potongan perbelanjaan anda!

Mari kita lihat ciri-ciri yang ditawarkan oleh pemalam yang menakjubkan ini, dan, mungkin yang paling penting, cari tahu betapa mudahnya mula menawarkan program afiliasi untuk produk dan perkhidmatan anda.

Mengapa Buat Program Gabungan?

Sekiranya anda belum sepenuhnya menjual idea untuk memberikan peratusan keuntungan anda kepada pasukan sekutu, maka anda mungkin kehilangan cara yang bagus untuk meningkatkan jualan anda dan menjana lebih banyak pendapatan.

Mesej Promosi AffiliateWP

Dengan merekrut sekumpulan anggota gabungan untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan anda, anda dapat menggunakan pemasaran penawaran anda dengan berkesan menggunakan model pembayaran yang berkaitan dengan prestasi – yang bermaksud hanya mereka yang membawa penjualan sebenar yang menerima pembayaran.

Pada masa lalu, sukar untuk menguruskan program afiliasi anda sendiri, dan mungkin memerlukan anda membayar penyedia perkhidmatan untuk mengurus teknikalnya. Walau bagaimanapun, AffiliateWP bertujuan menjadikan keseluruhan proses sesuatu yang boleh anda lakukan sendiri – secara langsung dari dalam papan pemuka WordPress anda.

Apa Yang Boleh Dilakukan oleh AffiliateWP?

AffiliateWP menawarkan semua ciri penting yang anda perlukan untuk menjalankan program afiliasi untuk laman web anda – dan juga sejumlah ciri tambahan yang menarik.

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai beberapa ciri terbaik (banyak yang akan kita bahas dengan lebih terperinci):

 • Borang pendaftaran afiliasi depan pilihan.
 • Kelulusan automatik atau manual aplikasi gabungan.
 • Kawasan gabungan depan dengan laporan dan maklumat penjejakan.
 • Integrasi dengan plugin lain seperti WooCommerce.
 • Tetapkan jumlah tetap atau peratusan global untuk bayaran rujukan.
 • Kadar rujukan khusus untuk sekutu individu.
 • Bayar secara besar-besaran ahli gabungan anda dengan mengeksport fail CSV.
 • Terbitkan kreatif anda sendiri untuk digunakan oleh ahli gabungan anda.
 • Eksport dan import gabungan, rujukan, dan tetapan.
 • Pembantu untuk membantu berhijrah dari sistem lain.

Setelah dikonfigurasi untuk melakukannya, AffiliateWP akan membolehkan pelawat ke laman web anda mendaftar melalui borang pendaftaran yang disertakan untuk menjadi ahli gabungan produk dan perkhidmatan anda – sama ada dengan sistem jenis kelulusan automatik untuk pemohon baru, atau dengan menghendaki mereka ‘ diluluskan secara manual oleh pengguna pentadbir laman web.

AffiliateWP juga merangkumi sebilangan kod pendek yang berguna, seperti yang boleh digunakan untuk menerbitkan borang pendaftaran dan log masuk gabungan di mana-mana halaman laman web anda, dan yang membolehkan anda menyekat kandungan siaran atau halaman, seperti afiliasi anda mesej, pautan dan sepanduk, hanya untuk ahli gabungan yang dilog masuk.

Ketika menguruskan akaun afiliasi baru, pilihan lebih jauh adalah menguruskan proses pembuatan akaun afiliasi baru secara manual, yang boleh berguna jika anda ingin merahsiakan program afiliasi anda, daripada menerbitkan borang pendaftaran awam di laman web anda untuk dilihat oleh semua orang dan semua orang. Sebagai sebahagian daripada fungsi ini, anda juga mempunyai pilihan untuk mengimport banyak akaun afiliasi ke laman web anda dalam format CSV – sesuatu yang anda semestinya berguna sekiranya berhijrah dari sistem lain.

Buat akaun baru secara pukal melalui import CSV

AffiliateWP menjadikannya sangat mudah untuk mengimport afiliasi dan data dari laman web dan sistem lain.

Semasa AffiliateWP dapat mengesan penukaran secara automatik, termasuk afiliasi mana yang menghantar pelawat ke laman web anda, rujukan juga dapat dirakam secara manual di bahagian belakang oleh pengguna pentadbir.

Pada halaman tetapan yang berkaitan, terdapat banyak fleksibiliti untuk menentukan dengan tepat berapa banyak perolehan afiliasi – di peringkat global, jika perlu, dan sama ada sebagai bayaran tetap atau peratusan setiap penjualan. Selain itu, anda juga boleh ganti jumlah ini untuk sekutu individu melalui halaman akaun mereka, dengan itu memberi anda kemampuan untuk memberikan ganjaran yang lebih besar kepada sekutu berprestasi lebih tinggi, misalnya, atau lebih baik memujuk blogger berprofil tinggi untuk mempromosikan produk anda dengan memberikan mereka harga rujukan yang lebih besar.

Tetapkan kadar dan jenis rujukan

Anda mendapat kawalan penuh atas jumlah perolehan afiliasi anda setiap rujukan dengan AffiliateWP.

AffiliateWP juga mempunyai beberapa integrasi yang cukup mengagumkan dengan banyak yang utama pemalam e-dagang dan keahlian untuk WordPress. Sejak dilancarkan versi 2, AffiliateWP kini berfungsi dengan lancar dengan plugin pembentuk borang WordPress Gravity Forms, Ninja Forms, dan Contact Form 7, serta plugin laman keahlian Paid Memberships Pro, MemberPress, dan OptimizeMember WordPress, ditambah sejumlah eLearning dan pemalam pemprosesan pembayaran.

Di samping itu, plugin ini juga – meyakinkan – sudah digunakan oleh sebilangan produk WordPress berprofil tinggi yang mungkin anda sudah biasa, seperti SearchWP dan, tentu saja, Muat turun Digital Mudah (satu lagi Plugin Pippin, yang berlaku) untuk menunjukkan betapa kuatnya sistem itu!

Terlebih lagi, untuk membantu anda memulakan secepat mungkin, dan kemudian menguasai ciri-ciri plugin ini yang lebih maju, AffiliateWP dilengkapi dengan banyak dokumentasi dan tutorial dalam talian yang ditulis dengan baik.

Cara Menyiapkan Program Afiliasi Anda Sendiri

Selepas mengaktifkan pemalam, tempat terbaik untuk memulakan adalah halaman tetapan. Ini akan memberi anda idea yang baik tentang bagaimana anda dapat menyesuaikan pemalam untuk memenuhi keperluan anda, dan yang paling penting, juga memberi anda idea umum tentang bagaimana ia berfungsi.

Melalui tab integrasi, anda boleh membolehkan penyatuan dengan pelbagai pemalam yang disokong dengan satu klik. Namun, tidak mengapa jika anda tidak menggunakan plugin yang disokong ini – anda masih boleh menggunakan kod pendek yang disertakan untuk membuat dan melacak rujukan dengan meletakkannya di halaman ‘kejayaan’ anda.

Pilihan Integrasi Plugin

Dengan setiap kemas kini ke AffiliateWP, lebih banyak penyatuan dengan pemalam dan perkhidmatan WordPress lain telah ditambah.

Sekiranya anda ingin memberi pengunjung anda kemampuan untuk mendaftar sebagai ahli gabungan dengan sendirinya, anda boleh menggunakan kod pendek yang disertakan untuk masukkan borang pendaftaran ke mana-mana catatan dan halaman laman web anda.

Contoh kod pendek borang pendaftaran dan log masuk

Membuat halaman pendaftaran dan log masuk tersuai adalah mudah dengan kod pendek AffiliateWP.

Setelah diterbitkan, borang akan dipaparkan kepada semua anggota gabungan yang tidak masuk, dan akan mengambil gaya tema anda – yang bermaksud, semestinya, mereka dapat disatukan dengan lancar dengan laman web anda yang lain.

Pratonton borang kod pendek

Borang log masuk AffiliateWP harus disatukan dengan lancar dengan tema dan laman web WordPress anda.

Untuk menjimatkan lebih banyak masa, versi terbaru AffiliateWP kini menambahkan halaman ke laman web anda yang bertajuk Affiliate Area, yang dapat digunakan untuk menampilkan borang pendaftaran dan log masuk, serta papan pemuka afiliasi.

Halaman kawasan gabungan yang dibuat secara automatik

Untuk membantu anda memulakan, AffiliateWP menambahkan halaman kawasan afiliasi pilihan ke laman web anda.

Anda juga mempunyai kemampuan untuk menentukan bentuk yang dipaparkan di halaman kawasan afiliasi yang dibuat secara automatik.

Tentukan bentuk yang dipaparkan.

Anda boleh memilih borang yang akan ditampilkan kepada pengunjung anda.

Terdapat juga sebilangan kod pendek lain yang disertakan dengan pemalam, seperti yang membolehkan anda mengaktifkan papan pemuka afiliasi untuk pengguna anda, dari mana sekutu anda dapat mengesan prestasi dan pendapatan mereka.

Sekiranya anda mahu, misalnya, anda boleh membungkus salah satu kod pendek di sekitar beberapa kandungan siaran untuk menjadikan kandungan tersebut tersedia untuk hanya bergabung dengan ahli gabungan.

Contoh lebih banyak kod pendek AffiliateWP

Ini adalah beberapa lagi kod pendek berguna yang disertakan oleh AffiliateWP.

Sebaik sahaja anda menyediakan halaman pendaftaran dan log masuk, anda (jika semuanya berjalan lancar) akan mula membuat pengunjung memohon untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan anda untuk mendapatkan bayaran rujukan.

Dari halaman gabungan di bahagian belakang, anda boleh lihat semua akaun gabungan di laman web anda – termasuk permohonan yang belum selesai dan ditolak. Anda juga dapat melihat jumlah pendapatan dan maklumat lain yang berkaitan dengan prestasi setiap gabungan.

Lihat semua skrin gabungan

AffiliateWP mempermudah bagaimana prestasi syarikat sekutu anda.

Melalui tetapan, anda juga dapat mengaktifkan pemberitahuan e-mel kapan permohonan baru diterima, yang memungkinkan anda untuk menyetujui atau menolaknya secepat mungkin.

Ke bantu sekutu anda mempromosikan produk anda dan perkhidmatan, anda boleh menambahkan gambar sepanduk, grafik, pautan teks, dan item lain ke laman web anda melalui bahagian kreatif di bahagian belakang. Untuk setiap kreatif, anda dapat menambahkan gambar atau teks pautan dengan mudah, dan kemudian menentukan URL ke halaman di laman web anda.

Kawasan kreatif papan pemuka gabungan

Anda boleh menerbitkan kreatif untuk membantu ahli gabungan anda mempromosikan laman web anda dan membagikannya di kawasan papan pemuka gabungan.

Ahli gabungan anda dapat mengakses kreatif ini dari kawasan papan pemuka depan mereka setelah mereka log masuk. Lebih-lebih lagi, pemalam menjadikannya semudah mungkin bagi sekutu anda menggunakan kreatif, berkat cara AfiliasiWP memaparkan HTML yang perlu disalin dan ditampal untuk menambah pautan ke siaran atau halaman.

Setelah anda mengkonfigurasi pemalam dengan menetapkan jenis mata wang dan kadar rujukan, menerbitkan borang pendaftaran anda, dan menambahkan beberapa kreatif, anda semestinya hampir siap dan bersedia untuk memulakan.

The alat pelaporan di hujung belakang membolehkan anda mendapatkan gambaran keseluruhan bagaimana prestasi sekutu anda – lengkap dengan carta dan grafik untuk memvisualisasikan data. Sejak dikeluarkannya versi 2.1 AffiliateWP, anda boleh menggunakan tab Pembayaran untuk melihat laporan prestasi untuk program afiliasi anda. Laporan pembayaran yang baru ditambahkan ini mempermudah untuk melihat jumlah pendapatan yang dibayar dari masa ke masa, atau untuk tempoh tarikh khusus tertentu.

Laporan pembayaran untuk sekutu individu

Bahagian laporan AffiliateWP merangkumi perincian pembayaran yang telah anda buat kepada ahli gabungan anda.

Anda kini juga dapat menghasilkan laporan prestasi untuk setiap afiliasi di laman web anda, yang bermaksud anda dapat dengan cepat melihat siapa ahli gabungan anda yang paling berharga. Carta pada skrin laporan memudahkan untuk memvisualisasikan data.

Grafik dari skrin laporan.

Skrin laporan juga mempunyai carta yang memudahkan mentafsirkan data.

Mengeksport lawatan ke laman web anda yang dihasilkan oleh setiap ahli gabungan dalam format CSV, untuk analisis lebih lanjut dalam perisian seperti Excel, kini menjadi sebahagian daripada fungsi versi terbaru AffiliateWP.

Laporan dari sekutu individu

Laporan juga dapat menunjukkan berapa banyak rujukan yang dihasilkan oleh setiap gabungan.

Semua yang baik, yang tinggal untuk anda lakukan pada tahap ini adalah terus membuat atau menyenaraikan produk dan perkhidmatan hebat yang senang dipromosikan oleh sekutu anda, dan membuat pembayaran komisen untuk rujukan yang berjaya.

Ketika datang ke membuat pembayaran kepada ahli gabungan anda, anda boleh menggunakan alat fail Hasilkan Pembayaran di halaman rujukan di hujung belakang. Ini akan membuat fail CSV yang mengandungi butiran pembayaran untuk semua rujukan yang belum dibayar dalam julat tarikh pilihan anda.

Lihat rujukan terkini

Melihat semua rujukan juga mudah – seperti menghasilkan fail pembayaran untuk proses pembayaran yang mudah.

Fail ini kemudian dapat diimport ke pemproses pembayaran, seperti PayPal, yang menjimatkan masalah dan usaha anda untuk membuat setiap pembayaran secara terpisah.

Tambah dan Sambungan AffiliateWP

Tambahan untuk AffiliateWP

Sambungan rasmi AffiliateWP tersedia untuk pemegang lesen pemalam.

Walaupun plugin AffiliateWP inti memang merangkumi semua yang anda perlukan untuk menjalankan program afiliasi anda sendiri, terdapat juga pilihan tambahan rasmi dan pihak ketiga yang tersedia untuk memperluas fungsi dengan lebih jauh.

Kami akan merangkumi pilihan harga seterusnya, tetapi mereka yang membeli salah satu daripada dua pakej AffiliateWP harga rendah mendapat akses ke 15 tambahan percuma rasmi, sementara mereka yang memilih salah satu daripada dua pakej tingkat atas mendapat akses ke 14 add-on pro rasmi (ditambah 15 add-on percuma). Tambahan AffiliateWP rasmi ini tidak tersedia untuk pembelian secara berasingan, tetapi ada tambahan AffiliateWP pihak ketiga yang boleh anda beli secara individu dari penciptanya.

Beberapa contoh add-on AffiliateWP yang mungkin berguna bagi anda:

 • Menawarkan kadar rujukan gabungan bertingkat.
 • Dayakan rujukan berulang.
 • Pembayaran PayPal Segera.
 • Bayar ahli gabungan anda dengan kredit kedai.

Seperti juga tambahan di luar rak yang disebutkan di atas, terdapat sejumlah coretan kod di GitHub yang dapat membantu anda mengubah cara kerja pemalam. Selanjutnya, kerana plugin AffiliateWP dianggap baik untuk kodnya yang bersih, pemaju harus dapat membuat penyesuaian mereka sendiri pada pemalam jika perlu.

Harga AffiliateWP

AffiliateWP adalah plugin premium yang terdapat pada empat rancangan harga:

 • Peribadi: $ 99 – satu lesen laman web.
 • Tambahan: $ 149 – tiga lesen laman web.
 • Profesional: $ 249 – lesen laman web tanpa had dan 14 tambahan pro (ditambah semua tambahan pro masa depan).
 • Ultimate: $ 499 – lesen laman web tanpa had dan 14 tambahan pro (ditambah semua tambahan pro masa depan).

Semua pilihan harga termasuk satu tahun akses ke kemas kini dan sokongan pemalam, selain daripada rancangan Ultimate, yang merangkumi akses tanpa had untuk kemas kini dan sokongan. Selain itu, terdapat polisi pembayaran balik penuh selama 30 hari, dan anda juga boleh meningkatkan lesen anda pada bila-bila masa.

Kesimpulannya

AffiliateWP adalah pemalam program afiliasi yang luar biasa sangat senang digunakan. Menyiapkan dan mengurus program afiliasi anda sendiri sangat rumit, namun plugin ini memungkinkan untuk menjalankan dan menjalankan program yang agak mudah dikendalikan di laman web anda dalam masa yang singkat.

Pembangun telah memasukkan semua ciri yang diperlukan oleh kebanyakan orang untuk menguruskan program afiliasi mereka sendiri sebagai standard, dan, untuk orang lain, pemilihan alat tambah dan potongan kod yang tersedia semestinya mencukupi..

The bahagian proses yang paling sukar kemungkinan akan dalam perancangan dan promosi program afiliasi anda. Ini bermaksud semestinya perlu meluangkan masa untuk mengetahui jenis komisen rujukan yang ingin anda tawarkan, dan bagaimana anda akan memutuskan siapa yang boleh dan tidak boleh menjadi afiliasi untuk produk anda.

Bagi kebanyakan pengguna, sebenarnya menyediakan dan menggunakan AffiliateWP mungkin akan menjadi bahagian yang paling mudah dalam proses ini. Dan, berkat kos yang rendah pada pemalam, ini adalah perkara yang dapat difikirkan oleh sesiapa sahaja yang memikirkan untuk membuat program gabungan untuk menambahkannya ke laman web mereka dan bereksperimen mengikut kadar mereka sendiri.

Sekiranya anda mahukan kemampuan memanfaatkan model afiliasi untuk mempromosikan produk anda tanpa bayaran asas komisen sahaja, AffiliateWP adalah penyelesaian yang kaya dengan ciri dan mudah digunakan yang mesti anda pertimbangkan!

Sekiranya anda belum melakukannya, lihat di laman web AffiliateWP rasmi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map