Top 10 najboljih alata za generiranje imena domena za pronalaženje savršenog imena domene (2020)

Ponude za WordPress


Odabir savršenog imena domene više nije šetnja parkom – posebno zato što postoji već više od 330 milijuna registriranih imena domena (broj koji raste 3,7% iz godine u godinu. To znači da se ističite (a u stvari čak i samo pronalaženje sjajnih imena domena koja su dostupna) postaje sve teže i teže!

Ma koliko težak zadatak mogao biti, ipak trebate ozbiljno razmisliti o tome i pokušati smisliti naziv domene koji se barem pridržava sljedećih kriterija:

 • Omogućuje lako pamćenje vaše web stranice, a time i vaše tvrtke.
 • Brandable.
 • Zvuči pouzdano.
 • Jedinstven je.

A evo još nekoliko. Zapravo nam nisu različiti različiti problemi vezani za domenu ovdje na WinningWP; kao što će redoviti čitatelji biti svjesni, već smo objavili brojne članke o domenama, koji opisuju što je naziv domene, razliku između domene i hostinga i najbolje registre domena koji se koriste u 2020. godini, između ostalih.

Danas ćemo stvari još poduzeti, sastavljanjem popisa od deset nevjerojatno vrijednih alata koji će vam pomoći da razmišljate i generirate sve vrste prijedloga imena domene.

10 najboljih generatora imena domena

Počet ćemo s generatorima domena koji zahtijevaju najmanje unosa od vas (oni obavljaju većinu posla), prije nego što prijeđemo na one koji vam stvaraju mozak operacije pomoću različitih opcija i parametara prilagodbe. Započnimo…

1. LeanDomainSearch

http://www.leandomainsearch.com/

Generatori domena: LeanDomainSearch

Ovo je alat koji je stvorio tim Automattic – tvrtka odgovorna za platformu WordPress.com i temeljni tim koji radi na samom WordPressu, što znači da bi trebali biti prilično iskusni kada je riječ o imenima domena i web lokacijama.

Kako se koristi alat? Ovaj je stvarno jednostavan za upotrebu! Sve što trebate učiniti je pružiti jednu ključnu riječ – obično nešto što definira vašu nišu – i zatim dopustiti da se čarolija dogodi. Ovaj generator imena domena vraća se s desecima ili čak stotinama ideja imena domena, a većina njih dostupna je za registraciju kao .com.

Tko bi to trebao koristiti? Koristite LeanDomainSearch ako uopšte nemate ideju za naziv domene, već samo riječ ili par riječi koje određuju vašu nišu ili posao.

LeanDomainStražite prednosti i nedostatke

prozodija
kontra
 • Omogućuje vam da “omilite” neke domene i pregledate ih kasnije.
 • Omogućuje vam registriranje imena domena izravno iz alata.
 • Također provjerava dostupna korisnička imena na Twitteru.
 • Pokazuje vam povijest pretraživanja.
 • Prikazuje samo dostupnost za .com nazive domena. Nema drugih TLD-ova za odabir.

2. Generator naziva tvrtke po Shopify

https://www.shopify.com/tools/business-name-generator

Generator domena po Shopify

Kao što ime govori, ovaj je alat razvio Shopify, jedno od najpopularnijih i najboljih rješenja za e-trgovinu na webu. Ovaj je generator po načinu rada vrlo sličan LeanDomainSearch.

Kako se koristi alat? Samo unesite ključnu ključnu riječ i pogledajte kakve prijedloge nudi ovaj generator. Imena domena koja ćete dobiti dostupna su kao .com i možete ih registrirati na licu mjesta – pod uvjetom da zapravo želite izgraditi Shopify trgovinu na vrhu domene.

Tko bi to trebao koristiti? Upotrijebite ga kao alternativu LeanDomainSearch.

Generator naziv tvrtke po Shopify prednosti i nedostatke

prozodija
kontra
 • Imena domena za koja se čini da su pomalo kreativnija u usporedbi s LeanDomainSearch.
 • Omogućuje vam izgradnju Shopify trgovine odmah nakon što odaberete naziv domene … Ali to je samo profesionalno ako je to što vas zapravo zanima.
 • Prikazuje vam samo dostupnost imena .com domena.
 • Ako samo želite registrirati naziv domene bez trgovine Shopify na vrhu, to ne možete učiniti s ovim alatom.

3. NameStall

http://www.namestall.com/domain-name-generator

namestall

Ovaj nije jedinstveni alat, već je skup generata imena domena. Tri najkorisnija (IMO) su: Glavni generator imena domena, generator s tri riječi domena i generator naziva domena.

Kako se koristi alat? Započnite s glavnim generatorom imena domena u NameStallu, unesite ključnu riječ, odaberite želite li da se pojavi na početku ili na kraju, omogućite / onemogućite crtice, a zatim odaberite ‘skupinu riječi’ koja će dovršiti vašu domenu. Ovaj posljednji korak je zapravo jako cool i pruža vam zanimljive mogućnosti kako prilagoditi naziv svoje domene.

Na primjer, možete odabrati “skupinu riječi” s oznakom “1500 popularnih posljednjih riječi”. Ovako to zvuči – popis riječi koje dobro funkcioniraju kao riječi kojima završite naziv vaše domene. Postoje i druge slične skupine riječi, poput “100 popularnih brojeva”, “200 popularnih riječi s 2 slova”, “500 popularnih prvih riječi”, “osnovne engleske riječi” i tako dalje. To vam daje ogromne mogućnosti za prilagodbu pretraživanja.

Tko bi to trebao koristiti? Generatori imena domena NameStall zanimljivo su rješenje ako nemate baš nikakvu ideju o cjelovitom imenu domene koje želite ići, ali želite biti u mogućnosti prilagoditi način na koji generator obavlja svoj posao..

NameStall prednosti i nedostatke

prozodija
kontra
 • Ima velike mogućnosti prilagođavanja putem grupa riječi.
 • Omogućuje vam odabir mjesta gdje će se vaša ključna riječ prikazati u nazivu domene.
 • Omogućuje vam provjeru nekoliko TLD-ova, a zatim njihovo izravno registriranje.
 • Možete obaviti samo do pet pretraživanja prije nego što vas se prisili da kupite pretplatu … Ili koristite anonimni način u vašem pregledniku.

4. imenjak

http://www.nameboy.com/

nameboy

Nazivi domena Nameboy generiraju vrlo su zanimljivi – pogotovo ako želite registrirati više TLD-ova nego samo standardni .com. Pored toga, to je bolji posao kada imate općenitu ideju o tome kakav bi trebao biti naziv vaše domene.

Kako se koristi alat? Da biste maksimalno iskoristili ovaj alat, trebali biste mu dati glavnu ključnu ključnu riječ, kao i sekundarnu ključnu riječ koju želite kombinirati u jedno ime domene. Po želji, možete dopustiti crtice, pa čak i zatražiti generirana imena domena da se rimaju.

Tko bi to trebao koristiti? Upotrijebite ga ako imate općenitu ideju o tome što želite da bude naziv vaše domene, a ipak želite potražiti moguće crtice uz različita imena i druge TLD-ove koji su dostupni.

Za i protiv imboja

prozodija
kontra
 • Pokazuje vam dostupnost za pregršt TLD-ova.
 • Pokazuje vam imena domena dostupnih za preprodaju.
 • Omogućuje vam unošenje dvije ključne riječi.
 • Možete dopustiti ili onemogućiti crtice.
 • Ako želite kupiti ime domene izravno putem Nameboya, Google je postupak naplate označio “nesigurno”. .

5. Maker domena od BustAName

http://www.bustaname.com/word_maker

bustaname

BustANameov generator domena zahtijeva puno više unosa nego mnogi drugi alati na ovom popisu. Kroz različite parametre možete kontrolirati kako želite strukturirati naziv svoje domene i koje sve elemente vas zanima. Kao rezultat, generirane domene zvuče originalno.

Kako se koristi alat? Samo mu dodajte glavnu ključnu ključnu riječ i odaberite želite li da se pojavi na početku ili na kraju imena vaše domene. Zatim odaberite koliko želite da zvuči vaša domena. Napokon, ograničite broj znakova u nazivu vaše domene. Također možete odabrati prikaz broja TLD-a osim zadanih .com.

Tko bi to trebao koristiti? Upotrijebite ga ako znate koja je glavna ključna riječ koju želite koristiti kao dio naziva svoje domene, ali želite da domena bude jedinstvenija i originalnija.

Prednosti i nedostaci domena za kavu domena

prozodija
kontra
 • Domene koje predlaže su vrlo originalne i zvučno intrigantne.
 • Omogućuje vam spremanje domena za kasnije.
 • Usporeduje cijene kod različitih registrara.
 • Postoji gumb “Napravi slučajne domene” za slučaj da vam nije potpuno svejedno.
 • Ne možete postaviti ključnu riječ sjemena bilo gdje osim početka ili kraja imena domene.

6. Kotač domena

https://domainwheel.com/

Kotač domena

S modernim sučeljem i jednostavnim, privlačnim dizajnom, Domain Wheel ima dodani cilj učiniti pretraživanje domena zabavnijim.

Prilikom svakog pretraživanja generira se niz kombinacija, sastavljajući popis originalnih imena koja trebaju odgovarati identitetu vaše web lokacije i mogu prikazati do 15 proširenja domene (.com, .org, .net, .biz, .info itd. ), koje možete prebaciti pomoću praktičnog padajućeg izbornika.

Ako generirana vrlo specifična imena nisu prikladna za vašu web lokaciju, Domain Wheel također nudi nekoliko slučajnih prijedloga i popis ključnih riječi u vezi s temom koju tražite..

Kako se koristi alat? Idite na početnu stranicu i utipkajte ključne riječi koje želite koristiti. Zatim odaberite dodavanja koja želite i pustite kotač da se okreće. Kad se prikaže popis imena, odaberite ono koje želite i krenite na obrazac za registraciju domene.

Tko bi to trebao koristiti? Bez obzira jeste li ciljali određene ključne riječi ili ste otvoreni za ideje, Domain Wheel dobro nudi zabavne i kreativne prijedloge i kombinacije. Rezultati pretraživanja imena domene uključuju i specifična i nasumična imena, pa ako vam treba dopadljiva domena, svakako je vrijedno isprobati.

Prednosti i nedostaci Wheel domena

prozodija
kontra
 • Dolazi s alternativnim nazivima kreativnog naziva: ‘zvuči kao’, ‘rime s’.
 • Sučelje alata je brzo i prekrasno.
 • Rezultate možete suziti ekstenzijom.
 • Prikazuje vam ključne riječi koje su povezane s vašom temom.
 • Ne nudi mnogo opcija za filtriranje rezultata.
 • Nema dostupne društvene mreže.

7. nemogućnost!

http://impossibility.org/

nemogućnost

Nemogućnost! vrlo je kreativan u pristupu generiranju imena domena, a također vam daje pregršt urednih opcija kako možete prilagoditi postupak.

Kako se koristi alat? Započinjete s davanjem ključne ključne riječi i odabirom onoga što želite vidjeti dodano toj ključnoj riječi. Možete birati između glagola, pridjeva i imenica, a možete odabrati i trebaju li biti riječi s četiri, pet ili šest slova i trebaju li se pojaviti na početku ili na kraju.

Tko bi to trebao koristiti? Stvarno je cool ako ste spremni potrošiti neko vrijeme eksperimentirajući sa mogućim kombinacijama riječi.

Nemogućnost! za i protiv

prozodija
kontra
 • Količina kontrole koju vam daje prilikom prilagođavanja domena je zaista super.
 • Stvara prilično kreativna imena domena.
 • To je samo za .com domene.
 • Omogućuje samo jednu ključnu riječ.

8. DomainsBot

http://www.domainsbot.com/

domainsbot

DomainsBot izvrsno radi ne samo da generira zanimljiva imena domena za vas, već vam omogućava i da odaberete sinonime koje želite koristiti pored vaših izvornih ključnih riječi. To može rezultirati nekim sjajnim prilagođavanjima koja ne bi naišla na drugo.

Kako se koristi alat? Počnite unositi jednu ili više ključnih riječi. Nakon početnog pretraživanja, moći ćete prilagoditi TLD koji vas zanimaju, dodati / promijeniti sinonime, pa čak i dodati željene prefikse i sufikse. Popis imena domena DomainsBot vraća se započinje s najjednostavnijim kombinacijama vaših ključnih riječi, a zatim prelazi na kreativnije.

Tko bi to trebao koristiti? Pomoću njega možete istovremeno provjeriti više TLD-ova, a također i za prilagođavanje sinonima, prefiksa i sufiksa koji će vam pružiti puno više kontrole.

Prednosti i nedostaci domene

prozodija
kontra
 • Nudi dobru prilagodbu sa sinonimima, prefiksima i sufiksima.
 • Postoji više TLD-ova.
 • Svoju domenu možete registrirati izravno iz generatora putem vašeg registrara po izboru.
 • Generirana imena domena nisu toliko kreativna kao ona koja dolaze s nekih drugih alata na ovom popisu.

9. NameMesh

https://www.namemesh.com/

namemesh

NameMesh je jedan od boljih generatora imena domena za provjeru imate li više ključnih riječi koje želite uključiti u domenu. Popis domena koji NameMesh kreira na temelju vaših ključnih riječi ogroman je i uredno je podijeljen na nekoliko kategorija: Uobičajene, Nove, Kratke, Zabavne i SEO.

Kako se koristi alat? Započnite unosom ključnih riječi – možete imati jednu ili više – i odaberite TLD koji vas zanimaju. NameMesh će vam dati ogroman popis generiranih imena domena i naznačiti koje su od njih dostupne za registraciju.

Savjet: Poništite opciju “sakrij registrirane” jer ćete tako pružiti bolji pregled koliko su određene domene zapravo izvedive. U osnovi, ne želite naziv domene ako je većina njegovih ostalih TLD-ova već registrirana.

Tko bi to trebao koristiti? Upotrijebite ga ako imate popis ključnih riječi koje želite uključiti u naziv svoje domene i želite ih uredno urediti.

Prednosti i nedostaci tvrtke NameMesh

prozodija
kontra
 • Broj generiranih domena vrlo je velik.
 • Kategorija zabave posebno je vrijedna pogleda.
 • Neka imena domena prikazana kao dostupna nisu.

10. DomainTyper

https://domaintyper.com/

domaintyper

Ovo je moj osobni omiljeni alat za precizno prilagođavanje mojih imena domena i provjeru dostupnosti različitih TLD-ova. Kako se kaže, to zapravo nije generator koji možete koristiti od početka.

Kako se koristi alat? Jednostavno započnite s upisivanjem željenog imena i DomainTyper će vam dati prijedloge u stvarnom vremenu (nema potrebe da klikate gumbe), otuda i ime alata. Dok gledate dostupne domene, možete dodati ili ukloniti TLD-ove koji vas najviše zanimaju, pa čak i provjeriti dostupna korisnička imena društvenih medija.

Tko bi to trebao koristiti? Upotrijebite ga ako ste gotovo sigurni s kojim nazivom domene želite ići, ali želite provjeriti da li registracija različitih TLD-ova i korisničkih imena društvenih medija neće predstavljati problem..

Prednosti i nedostaci DomainTyper-a

prozodija
kontra
 • Djeluje dok kucate u stvarnom vremenu.
 • Prikazuje vam sve dostupne TLD-ove na prvi pogled.
 • Pretrazi možete dodati prilagođene TLD-ove.
 • Provjerava korisnička imena društvenih medija.
 • Po sebi ne generira nazive domena.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me