Hvordan bruke Pingdom til å måle (og overvåke) hastigheten og ytelsen til et nettsted – effektivt!

WordPress-tilbud


Vanlige lesere husker kanskje at jeg for en stund tilbake vurderte et av favorittverktøyene for hastighetstesting på nettstedet: GTMetrix. Hastighetstesting er en essensiell oppgave for alle nettstedseiere, og gir verdifull innsikt i hvor raskt nettstedene våre lastes inn under forskjellige omstendigheter og til forskjellige tider på dagen.

I denne artikkelen skal jeg se på Pingdom, et av de mest kjente verktøyene for overvåkning og hastighetstesting på nettstedet som er tilgjengelige for øyeblikket. Ved første øyekast kan Pingdom virke som et relativt enkelt testverktøy – på grunn av den tilsynelatende grunnleggende gratis hastighetstesten – men når du først registrerer en hel verden av andre funksjoner blir tilgjengelig.

Fra det nevnte verktøyet for gratis hastighetstesting og hvordan du bruker det, la oss se på alt Pingdom har å tilby.

Gratis hastighetstester

Hvis alt du trenger er en rask analyse av nettstedet, kan du gå til Pingdom Tools, angi nettadressen til nettstedet, klikke på “Start Test” og vente på at resultatene skal rulle inn. Etter noen sekunder skal du se noe slikt:

Pingdom nettstedanalyse

Som du kan forvente, er WinningWP et relativt godt optimalisert nettsted, så det er egentlig ikke noen blanke problemer på listen. Ta imidlertid et annet nettsted – wordpress.org, for eksempel – og du vil umiddelbart merke noen få problemer. Hvis du vil gå dypere inn i hvert nummer, klikker du på utvidende pilene (til høyre for hvert nummer Pingdom returnerer) for mer informasjon om hver.

Problemer med pingdomhastighet

Jeg bruker hastighetstester som dette når jeg har fullført utviklingsarbeidet til et prosjekt. Når du starter et nettsted, er det så mange små ting du trenger for å være tilbøyelig til å glemme noen av dem. Verktøy som dette lar meg gå gjennom hvert nummer og jobbe gjennom de tilsvarende løsningene.

Noe som mange nye brukere ikke skjønner, er at det er viktig å teste mer enn hjemmesiden til nettstedet ditt. Din enkle artikkel, produkt og andre sider vil sannsynligvis gi veldig forskjellige resultater, og når de kommer fra søkemotorer og andre lenker til nettstedet ditt, vil besøkende sannsynligvis komme på nettopp disse sidene..

Pingdom gir deg mer enn bare sakslisten. Du kan også se innholdsstørrelse etter innholdstype, innholdsstørrelse etter domene, de forskjellige forespørslene som blir laget av domenet, og alle filforespørsler i et ekstremt nyttig ‘fossefall’ -format (viser den nøyaktige rekkefølgen som hvert element lastes inn på siden – mer om dette nedenfor.

Pingdom ber om foss

Det ene verktøyet Pingdom gir deg ikke (men GTmetrix gjør det) er en egen visning for PageSpeed- og YSlow-score, men alt i alt gir Pingdom deg alt du trenger for å analysere nettstedet ditt og gjøre det raskere. Nettstedet for Pingdom er også nylig oppdatert for å gjøre det vakkert presentert – la oss ta en titt:

Resultatinnsikt

Dette er den delen jeg bruker mest når jeg tester nettsteder – den fungerer som en sjekkliste du kan gå gjennom for å gjøre nettstedet ditt raskere. Bare trykk på pilene for å se detaljer og følg retningslinjene for å løse problemene. Merk: I noen tilfeller har du kanskje ikke kontroll over alt du trenger for å få poengsummen opp til 100%, men det er greit – målet er å krysse av for så mange som mulig. Ikke stress hvis du fremdeles har noen vanskelige å løse gule advarsler på slutten av innsatsen.

Pingdom ytelse innsikt

Svarskoder

Svarskodedelen er spesielt nyttig hvis nettstedet ditt har vært i gang en stund og forteller deg hva som skjer med alle ressursene du laster på siden. To hundre og 300-klassers statuser er vanligvis A-OK, men du vil lukte ut alle 400- og 500-klassers feil.

Pingdom responskoder

Du kan også bruke fossen (mer om dette på et øyeblikk) for å finne ut hvilke ressurser som gir deg 404 og 500 feil, og ta de nødvendige skritt for å fjerne dem eller endre nettstedet ditt.

Innhold og forespørsel

Det er fire tabeller som gir deg informasjon om distribusjonen av innholdet og forespørslene dine.

Pingdom-forespørsel og innholdsoppdeling

Innholdsstørrelse etter innholdstype lister opp alle dine eiendeler gruppert etter type – bilder, skript, CSS, HTML og så videre – og du kan bruke denne informasjonen til å luke ut alle åpenbare problemer. Å laste 20 MB bilder på en side betyr vanligvis at du bør optimalisere bildene dine, ved å laste 2 MB JavaScript betyr at du må være mer effektiv i bruken av skript.

De forespørsler etter innholdstype tabell viser antall forespørsler nettstedet ditt sender inn – en annen måte å optimalisere nettstedet ditt. Hvis du trekker inn 49 separate skript som dette testnettstedet gjør, er det kanskje på tide å slå dem sammen i ett (eller i det minste noen få).

Innholdsstørrelse etter domene og forespørsler etter domene vis lignende informasjon om opprinnelsen til innholdet ditt. Du vil laste inn innhold for det meste fra lokale kilder eller fra innholdsleveringsnettverk. Hvis du laster inn mye innhold fra kilder utenfor nettstedet, kan du risikere å redusere nettstedet ditt hvis det må vente på andres treg svar.

Fossen

Dette verktøyet brukes av utviklere overalt for å få en visuell forståelse av hvordan nettsteder lastes inn og hvor flaskehalsene er. Det viser et vell av informasjon, spesielt hvis du bruker ekspanderingspilene for å komme til detaljene i hver forespørsel.

Pingdom foss

Ikonet til venstre indikerer hvilken type innhold som etterspørres. Hvis svaret ikke er fra 200-klassen, ser du et varselikon – hold musepekeren over det for mer informasjon. Deretter kommer forespørselens URL og forespørselstørrelse. Endelig er det en horisontal stolpediagram som viser deg når og hvordan ressursen lastet inn.

Jo lenger til høyre linjen starter, jo senere laster ressursen. Lengden på linjen viser lastetid, fordelt på DNS, SSL, koble til, vente, sende og motta.

For lokale ressurser er det lurt å følge med på tilkoblingsstørrelsene. Lenge tilkoblingstider kan indikere et problem med verten din – forutsatt at nettstedet ditt ellers er godt konfigurert. Søk etter lange stolper som hindrer lastingen av nettstedet ditt, eller eksterne ressurser med en lang DNS eller annen beregning – disse bør lukes ut.

Pro-funksjoner

Selv om gratisversjonen ser fin ut, tilbyr den ikke noe vesentlig utover GTmetrix. Når du tar en proffkonto, blir Pingdom imidlertid et kraftverk med nyttige funksjoner. La oss se på alt du kan gjøre med Pingdom Pro.

Oppetidsovervåking

Oppetidsovervåking (verten din er kanskje ikke så pålitelig som du tror er den mest grunnleggende typen overvåking som Pingdom tilbyr. Den består av en graf som kombinerer den gjennomsnittlige responstiden med all nedetid nettstedet ditt kan oppleve. Jeg har nylig oppdatert nettstedet mitt og tar det offline i omtrent tre dager. Ta en titt på hvordan Pingdom reagerte:

Pingdom Uptime Check

Som en rask test tok jeg nettstedet mitt ned i fire til fem minutter for å se om Pingdom ville fange det. Som du kan se fra den lille røde pipen langs bunnen, gjorde det det – jeg fikk til og med en e-post innen to minutter etter å ha tatt nettstedet ned. Ganske imponerende!

Oppetidrapportene viser svartidlogger, testresultatlogger (fra flere steder), last ned PDF, CSV-resultater og mer.

Rapporter om sidehastighet

Rapporter om sidehastigheter er de samme som det gratis verktøyet på nettstedet kombinert med historiske data – ypperlig til å fange ekle trender eller koderelaterte treghet.

Pingdom-sidehastighet

Transaksjonsrapporter

Transaksjonsrapporter er en av Pingdoms kraftigste funksjoner. De lar deg sørge for at brukerinteraksjoner som spenner over flere handlinger og sider fungerer smidig, og er uvurderlige for nettbutikker, SaaS-applikasjoner og andre interaksjonsbaserte nettsteder..

Pingdom-transaksjonsrapporter

Tanken er å bruke en enkel redaktør for å fortelle Pingdom hvordan du navigerer gjennom nettstedet ditt og hvordan du kan sjekke resultatene. Du kan instruere Pingdom å laste hjemmesiden din, sjekke at den gir en 200 statuskode, fylle ut et søkefelt og deretter gå til et resultat.

Merk: Pingdom har en utmerket veiledningsvideo om transaksjonsrapporter og hvordan du konfigurerer dem. Jeg anbefaler å ta en titt.

Ekte brukerovervåking

Turtallstester har en tendens til å være kunstige. Du laste nettstedet ditt i nettleseren din, eller du sette i gang en test ved hjelp av en ekstern tjeneste som Pingdom. Disse er flotte og følger stort sett det som faktisk skjer i virkeligheten – selv om det ikke alltid er.

Ekte brukerovervåking gir deg litt kode du kan legge til på nettstedet ditt – akkurat som Google Analytics. Når du har lagt til det, får du se ekte data rulles inn. Du vil se hvor lang tid det tok før nettstedet ditt lastet inn for faktiske besøkende, i motsetning til deg eller noen automatisert bot.

Ekte data vil gi deg innsikt langt utover de tilgjengelige testplasseringene, siden de besøkende vil komme fra hele verden. Du kan stille inn belastningstidsforholdene for fornøyde, tolerante og frustrerte besøkende til å segmentere visningen bedre.

Pingdom ekte brukerovervåking

varsler

Pingdom tilbyr deg et grunnleggende varslingssystem utenfor boksen. Du kan få e-postmeldinger, grunnleggende appvarsler og SMS-meldinger. Da jeg tok bort nettstedet mitt, mottok jeg en e-post i løpet av to minutter – dette var mer enn nok for mine formål.

Hvis du jobber med et stort program, kan det være lurt å bruke Pingdom’s Beep Manager, som har som mål å sende ‘riktig varsel til rett person til rett tid’. Du trenger den dyre avanserte kontoen, men det kan være verdt å investere.

Du kan legge til teammedlemmer, angi hvem som får varsler, planlegge vedlikeholdstider og gjøre mye mer. Jeg har ikke brukt den selv, men basert på Pingdom’s Beep Manager-video, tenker jeg å implementere den for et prosjekt jeg jobber med.

integrasjoner

Du kan bruke Pingdoms API for å sette opp noen avanserte verktøy for deg selv. Foreløpig er Liberato og nettkroker tilgjengelig. Når du bruker webhooks, vil Pingdom sende POST-data til en URL du ønsker, og du kan avskjære disse dataene og bruke dem som du ønsker.

Du kan integrere Pingdom med dine egne hendelsesstyringsverktøy, bli varslet om driftsstans for klientnettsteder, lage ditt eget statistikk-dashbord og så videre.

Pingdom mobilapp

Pingdom har en ekstremt hendig gratis mobilapp (tilgjengelig for både Android og iPhone) som fungerer strålende og ser fantastisk ut. Det er en ypperlig følgesvenn for å motta varsler og holde deg oppdatert om nettstedene dine uansett hvor du er.

For testens skyld oppdaterte jeg koden til nettstedet mitt og gjorde et problem som fikk nettstedet mitt til å kaste en 500 serverfeil. Øyeblikk senere fikk jeg dette i mobilappen:

Pingdom mobilapp - skjermbilder

Mobilappen viser deg også grunnleggende data som responstid og oppetidskontroller. Det er en flott bonus til proffkontoen din som virkelig er en glede å bruke – noe som er relativt sjeldent for tjenester som ikke stammer fra mobile plattformer.

Pingdom-priser

På den ene siden er Pingdom dyrt, på den andre siden er det egentlig ikke for det den gir. Den grunnleggende kontoen koster $ 14,95 per måned og inkluderer ti sjekker med ett minutts intervaller, en avansert sjekk (transaksjon eller sidehastighet), ekte brukerovervåking opp til 100 000 sidevisninger per måned, grunnleggende varsler, 50 SMS-meldinger per måned og sølvstøtte (online og chat).

Som du forventer, skalerer kontoer på høyere nivå ting opp. Den avanserte kontoen ($ 89,95 per måned) introduserer Beep Manager; $ 249 per måned Professional-konto legger til flere brukerlogginger, fakturabetalinger, overvåkning av underdomener og koder for ekte brukerovervåking og gullstøtte (inkludert telefonsupport).

Etter min mening kan prisene bli heftige i nærheten av den profesjonelle kontoen, men de er vel verdt det. Hvis du har en personlig blogg, trenger du kanskje ikke en Pingdom-konto – en gratis sjekk nå og igjen vil være nok. Hvis du ser alvorlig på det personlige nettstedet ditt, bør $ 15 per måned være en akseptabel pris.

Hvis du driver en nettbutikk, kan du starte med gratis sjekker, og etter hvert som du får flere bestillinger, kan du investere 45,95 dollar i måneden for å gi deg tre transaksjonssjekker. Hvis du bare får ett ekstra salg per måned på grunn av et godt overvåket nettsted, vil det ha betalt for seg selv.

Konklusjon

Etter å ha brukt det i noen få uker, er jeg ekstremt imponert over Pingdom. Så mye at jeg allerede har kansellert GTmetrix-kontoen min og overført alt til Pingdom. Det er absolutt ingenting galt med GTmetrix, jeg elsker fremdeles tjenestene deres, men Pingdom gir en mye mer smell for pengene.

Pingdom har bygget en tjeneste som er like nyttig for både folk som prøver å utvide sine personlige nettsteder og mye større nettbaserte selskaper. Dashbordet er en fryd å navigere, mobilapplikasjonen er utrolig nyttig, og hjelpen på stedet er ekstremt enkel å forstå og følge.

Kort sagt, det er trygt å si at jeg kan anbefale Pingdom som det beste online verktøyet for måling og overvåking av nettstedets ytelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map