Hvordan bruke GTMetrix til å teste hastigheten på et nettsted – effektivt!

Å vinne WordPress-tilbud


Nettstedshastighet er uten tvil en av de viktigste beregningene for ethvert nettsted – for noen nettsteder kan forskjellen på et sekund legge til opptil tusenvis av dollar inntekt (eller oppnådd) inntekt. Dette gjør nøyaktig måling av hastighet på stedet. Dessverre er nettstedets hastighet ikke en særlig enkel beregning å måle. I denne artikkelen skal jeg vise deg hvordan du bruker et av de mest populære verktøyene som er tilgjengelige, GTMetrix, for effektivt å måle hastigheten på et nettsted.

Hurtighetstesthensyn

Mange verktøy – som den nevnte GTMetrix – er flotte, men ganske ubrukelige hvis alt du gjør er en engangsfartssjekk. Mange faktorer må tas i betraktning hvis du vil teste effektivt for hastighet, men en av de største er dette: Hastighetstester må gjøres flere ganger og gjennomsnitt tas for at resultatene har noen reell betydning.

1. Antall tester

For å få et virkelig godt omfattende datasett, må du gjøre en hel mengde hastighetstester, helst til forskjellige tider gjennom dagen. Det ideelle vil være å planlegge en times test og la den gå i omtrent en uke eller så.

Årsaken til dette er at nettstedets ytelse vil endre seg i løpet av dagen, avhengig av antall besøkende eller til og med bruken av serverboksen hvis du er i en delt vert.

En fin bieffekt av denne testen er at du vil se topptiden – noe som potensielt kan indikere det beste tidspunktet for deg å legge ut nytt innhold eller målrette annonser / popups, osv., Til de besøkende.

Når det er sagt, er det fortsatt mye å lære ved å gjøre bare fem eller ti tester i løpet av en times tid. Selv om den faktiske lastehastigheten som er gitt i løpet av sekunder kan endre seg i løpet av en dag (eller til og med uke), vil noen av tingene GTMetrix kan avsløre – for eksempel mange av anbefalingene det vil gi om hvordan du går for å få fart på nettstedet ditt – ikke endre med tiden i det hele tatt.

2. Testplasser

Når du bruker gratisversjoner av mange hastighetstestverktøy (for eksempel Pingdom, blir du vanligvis tildelt en testserver tilfeldig (dvs. stedet der nettstedet ditt testes vil være tilfeldig). Dette kan ofte føre til ekstremt inkonsekvente resultater. Mens test 1 kan utføres fra New York, for eksempel – 100 mil unna serveren din – kan test 2 utføres fra Sydney, 10 000 miles unna serveren din.

Plasseringen du velger å teste nettstedet ditt utgjør en stor forskjell. For noen prosjekter (som lokale bedrifter) kan det være greit å kaste data fra steder langt borte, men i andre tilfeller (tenk nettsteder med et potensielt verdensomspennende publikum) vil du teste globalt.

For å teste lokalt, Velg testservere som er i nærheten av din fysiske plassering. Hvis du ikke vet hvor serveren din ligger, kan du be vertsselskapet du bruker for å være vert for nettstedet ditt.

For å teste globalt, velg fire eller fem testservere på viktige steder rundt om i verden. Personlig liker jeg å velge minst en server fra USA, en fra Europa, en fra Australia og en fra Asia.

For å kunne velge hvor stedet du skal teste nettstedet ditt fra å bruke GTMetrix, må du registrere deg for en gratis konto og logge inn.

3. Testmål

Jeg ser ofte at folk bare tester hjemmesiden sin. Dette er en absolutt nybegynnerfeil som kan skjule ting mye mer enn du kanskje tror. Først av alt, hjemmesiden din kan være den minst datakrevende siden på nettstedet ditt, noe som gjør den naturlig raskest.

Hjemmesiden din er kanskje heller ikke så viktig som du vil tenke. Jeg jobbet på et nettsted som kjøpte 97% av trafikken organisk gjennom søkemotorer, nesten alle gikk til enkeltinnlegg / sider – så husk å fokusere på mer enn bare hjemmesiden din!

Kort sagt: hastigheten på hjemmesiden din er selvfølgelig viktig, men kan være sekundær i forhold til mange av de andre sidene dine, så husk også å teste som en rekke andre sider. Test sider som enkle innleggssider, lagringssider og produktsider osv. For å få et godt avrundet sett med resultater.

Slik fungerer GTMetrix

Grunnleggende bruk av GTMetrix er gratis. Du kan gå til hovedsiden og begynne å analysere nettstedet ditt med en gang. En registrert (eller til og med betalt konto) gir deg flere alternativer, for eksempel slik at du kan velge teststeder, automatisere testing og mer.

GTMetrix hastighetstest

Resultatoversikten viser deg nettleseren og plasseringen som ble brukt til testing, PageSpeed- og YSlow-score, sidetidspunkt, antall forespørsler og total sidestørrelse. Dette er utmerket for å analysere trender, men hvis du virkelig vil vite hvorfor nettstedet ditt er tregt, og / eller hva som kan gjøres for å forbedre tingene ytterligere, må du grave dypere.

PageSpeed ​​And YSlow

PageSpeed ​​og YSlow tilbyr to litt forskjellige metoder for å måle hvordan nettstedets struktur og mekanikk påvirker hastigheten. Resultatene av disse inneholder egne anbefalinger for å gjøre ting raskere – for eksempel å cache, legge til utløpende overskrifter, minifisere eiendeler, aktivere gzip-komprimering og lignende.

De tilhørende avsnittene i GTMetrix kobler hver for ytterligere informasjon om emnet – slik at du kan lese mer om det og lære nøyaktig hva du skal gjøre for å implementere hver spesifikk hastighetsøkende metode listet opp.

YSlow testinformasjon

Et viktig poeng å merke seg: Ikke jakt på prosentpoeng. Disse kan være misvisende og tar ikke nødvendigvis hensyn til absolutt alt som er viktig, for eksempel den totale størrelsen i megabyte på siden (som forresten ofte er sterkt påvirket av dårlig optimaliserte bilder). I stedet, legg vekt på den faktiske sidehastigheten som er gitt på sekunder – Å sikte på å barbere sekunder fra denne (og den “kritiske gjengivelsesstien” – mer om dette nedenfor) bør være det virkelige målet!

Fossen

Fossen er et av de mest nyttige verktøyene for å finne flaskehalser i nettstedets hastighet. Denne spesielle visningen er veldig lik den du kan se i nettleserbaserte verktøy, for eksempel Firebug Net Panel. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se på denne utmerkede artikkelen om hvordan du leser fossefall. Hvis du har kort tid, er her nøtteskallversjonen:

Hver eiendel på nettstedet ditt må bli sett opp, overført og vist. Hver bar i fossen viser alle trinnene som er involvert for hver eiendel og hvor lang tid de tok.

GTMetrix Waterfall View

Trinnene som hver eiendel kan gå gjennom er som følger, med en liten forklaring lagt til:

 • DNS-oppslag: Tid for å løse DNS
 • Kobler til: Det tok tid å opprette en forbindelse
 • blokkering: Tidsbruk i nettleserkøen og venter på en tilkobling
 • sende: Det tok tid å sende forespørselen
 • Venter: Tid brukt på å vente på svaret (tid til første byte)
 • motta: Det tok tid å laste ned innhold

Basert på denne informasjonen kan vi gjøre noen antagelser om hva som skjer med nettstedet vårt. Først av alt, ta en titt på den blå linjen i fossen over. Det representerer punktet der DOM ble lastet. Den røde linjen representerer tiden siden ble lastet inn.

Tiden til første byte (TTFB) regnes også som en viktig indikator på serverhastigheten. Dette vises av ventinformasjonen i fossen. Hvis du konsekvent ser en høy TTFB (selv etter å ha gjennomgått og forbedret de viktigste anbefalingene for å forbedre nettstedets hastighet), kan det være at vertsserveren din er det som gir deg!

Video og historie

De to siste seksjonene er kun for premiumkontoer. Videoen viser en faktisk innspilling av lasting av nettstedet – som kan vise deg hva alle disse forskjellige dataene faktisk utgjør. Selv om det er en fin funksjon, synes jeg ikke at jeg bruker det mye som det er, sant å si, litt gimmicky, etter min mening.

Historikkfanen er imidlertid virkelig en av de beste funksjonene fordi den lar deg se resultatene fra flere tester på en side i en lettfattelig, praktisk graf.

GTMetrix historiske overvåkingsresultater

Konfigurere en testsuite

Jeg har personlig en proffkonto med GTMetrix, som jeg mest bruker for å teste både mine egne nettsteder og spesifikke teknologier av interesse.

En ulempe med GTMetrix (selv om jeg ennå ikke har kommet over noe verktøy som kan gjøre dette på noen måte) er at det ikke kan sette opp variable tester. Det jeg mener med dette er at du ikke kan fortelle GTMetrix å velge en tilfeldig side fra et gitt sett og teste den fra et tilfeldig sted. Dette vil gi oss en graf som kan bore ytterligere ned, basert på side og plassering (noe for fremtiden kanskje?).

Et alternativ vil være å spesifisere både sider og lokasjoner og teste alle varianter hver time. Dette er riktignok ganske ressurskrevende – men vil gi oss et flott datasett å jobbe med. Slik det står, kan du gjøre dette manuelt og bruke GTMetrix sammenligningsfunksjonen for å analysere resultatene.

Til å begynne med lager jeg alle de forskjellige testene jeg trenger. Hvis jeg ville teste 2 sider fra 3 lokasjoner, ville jeg satt opp tester for alle permutasjoner – noe som ville resultere i 6 tester. Deretter overvåker jeg hver times test i minst et par dager, ideelt sett en uke.

Når det har gått tilfredsstillende tid, går jeg inn i dashbordet mitt, velger alle tester og sammenligner dem. Dette resulterer i side-ved-side-data og samlede grafer.

Sammenligning av GTMetrix-resultater

Hastighetstips for WordPress-brukere

Åh, og hvis du bruker WordPress (emnet dette nettstedet er selvfølgelig først og fremst alt om) og tilfeldigvis leter etter noen raske løsninger for å få fart på tingene: her er noen veldig effektivt tips som nesten alle WordPress-drevne nettsteder kan dra nytte av:

 • 1. Forsikre deg om at hvilken som helst webhotell du bruker bruker servere som er optimalisert spesielt for WordPress – og hvis du fremdeles bruker generisk, ikke-WordPress-optimalisert delt hosting, bytt til noe mye, mye raskere, som en webhotellplan fra WP-motor, svinghjul eller Kinsta.
 • 2. Hvis du ikke allerede har det, kan du begynne å bruke et sidepatinett-plugin, for eksempel W3 Total Cache, WP Super Cache eller WP Rocket.
 • 3. Ta deg tid til å gå gjennom bildene på nettstedet ditt, og sørg for at de er så optimaliserte som de kan være (enten optimaliser dem på nytt i et program som Photoshop, eller vurder å bruke en spesialtjeneste / plugin som WP Smush.
 • 4. Forsikre deg om at nettstedet ditt laster inn så mye av JavaScript som mulig nederst på sidene (i stedet for øverst der det forsinker lastingen av alle andre sideelementer).
 • 5. Så smertefullt som det kan være: fjern unødvendige sosiale medier-profiler fra lasting på siden din (for eksempel Facebook-, Twitter- og Google+-profiler – som alle bokstavelig talt kan legge sekunder til sideinnlastningstidene).
 • 6. Aktiver gzip-komprimering, minifiser alle skript og utnytt nettleserbufring der det er mulig.
 • og 7. Kanskje det viktigste av alt: Fjern hver unødvendig plugin som kan laste inn alle slags CSS- og JavaScript-filer på sidene dine – selv om det teknisk sett ikke er noen begrensning for antall plugins du kan installere på et WordPress-drevet nettsted, veldig generell tommelfingerregel er: jo flere plugins, desto tregere er nettstedet!

– Noen andre supereffektive hurtigreparasjoner? Legg dem gjerne igjen i kommentarene nedenfor! ;)

GTMetrix som et overvåkningsverktøy

Så langt har vi i stor grad fokusert på GTMetrix som en måte å finne ut hva som bør forbedres på et nettsted for å gjøre det raskere. Ved å bruke varslingsfunksjonen kan du imidlertid også oppdage (og rapportere) alle forekomster nettstedet ditt senker under en forhåndsdefinert hastighet.

Sette opp varsler

Du kan stille inn et antall betingelser fra lastetid for sider og YSlow-poengsum til HTML-størrelse – noe som gir et ganske godt avrundet system. Hvis noen av dine forhåndsinnstilte betingelser er oppfylt, vil du motta en e-post med en gang, slik at du kan handle på informasjonen for å rette opp eventuelle problemer.

Ved å overvåke nettstedet ditt, kan det hende at du ikke kan forhindre treghet fullstendig, men du vil i det minste da ha muligheten til raskt å reagere på eventuelle problemer for å minimere skaden som blir gjort av, for eksempel, en uventet trafikkstøt.

Hvor GTMetrix faller kort

I det hele tatt liker jeg heller GTMetrix, og velger å bruke det fremfor alt annet hastighetstestverktøy for å måle og holde oversikt over mine egne nettsteder. Dette betyr imidlertid ikke at alt om det er perfekt. Et av de største problemene mine med GTMetrix er at den ikke tilbyr variabel testing, noe som vil være en enorm tidsbesparelse – noe jeg gjerne betaler litt ekstra for siden dette ville trimme ganske god tid av testprosedyrene mine.

Et annet fokusområde kan være å understreke hvor viktig det er å bruke en vert av høy kvalitet. Ved å oppdage og vise de forskjellige vertene brukerne bruker, kan hastighetene sammenlignes og bedre verter foreslås for visse brukere. TTFB kan også overvåkes, og forslag til raskere verter vises når denne verdien er spesielt høy.

Noen få merknader om de kritiske gjengivelsesstiene kunne – og etter min mening bør – legges også til. Selv om denne er perseptuell, kan mange faktorer oppdages, for eksempel at mange JS / CSS-filer blir unødvendig lastet tidlig på siden (en absolutt sentral vurdering for øvrig). Optimalisering av den kritiske gjengivelsesveien vil faktisk føre til nettstedet ditt vises mye på brukerens skjerm – selv om hastigheten for den samlede siden lasten fortsatt er ganske høy!

Oversikt

Hvis du vil ha et raskt nettsted, trenger du et omfattende verktøy for å teste det under en rekke omstendigheter. GTMetrix lar deg gjøre akkurat dette: ved å overvåke en URL hver time, og fra forskjellige steder, vil den gi deg et fullstendig bilde av hvordan nettstedet ditt presterer.

Brukt på riktig måte i kampen mot lave hastigheter på stedet, vil GTMetrix utstyre deg med mer enn nok informasjon til å slå tilbake. Bare husk å teste mer enn bare hjemmesiden din, for å teste hver side mer enn en gang, og fra flere steder, og å holde fokus på å faktisk redusere belastningstidene i stedet for å maksimere prosentvis score for PageSpeed ​​og YSlow.!

Vet du om andre / bedre måter å måle nettstedets hastighet på? tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map