Minkä mukautetun lyhyen verkkotunnuksen määrittäminen ja käyttö WordPressille

WordPress-tarjoukset


Kuten ehkä olette jo huomanneet kohteliaampia, olemme äskettäin alkaneet käyttää uutta lyhyttä verkkotunnusta (wngwp.es) tweetteissämme. Mikä on lyhyt verkkotunnus? No, se on oikeastaan ​​vain toinen (lyhyempi) verkkotunnus, jota voidaan käyttää alkuperäisen verkkotunnuksesi sijasta. Miksi kukaan haluaisi tehdä sen? No, pääasiassa siksi, että lyhennetyn verkkotunnuksen avulla voit säästää tilaa twitterissä (tai muualla, missä haluat käyttää sitä) joutumatta palaamaan tylsien yleisten automaattisen luomien oletus-lyhyiden URL-osoitteiden luomiseen ylimääräisen tuotemerkin lisäämiseksi (ajattele: ‘ nyti.ms ‘(New York Times)) ja koska omalla mukautetulla lyhyellä verkkotunnuksellasi näyttää vain siistiltä! Joten saadaan halkeilua:

Vaihe 1. Kirjoita Bit.ly!

Siirry kohtaan Bit.ly ja tilaa ilmainen tili. Kun se on valmis, kirjaudu sisään ja napsauta “ahoi,” nimesi ”(oikeassa yläkulmassa) ja sitten” ASETUKSET ”. Valitse ‘ADVANCED’ -välilehti ja sitten ‘Business’ tai ‘Personal’ (yksinkertaisuuden vuoksi käsittelemme täällä ‘Personal’). Eikö sinulla ole vielä lyhyttä verkkotunnusta? Siirry vaiheeseen 2 … bitly

Vaihe 2. Valitse lyhyt verkkotunnuksesi (ja osta sitten se)

Joten mitä lyhyttä verkkotunnusta valita? Yleinen käytäntö näyttää olevan valita lyhyt verkkotunnus, joka a) näyttää hyvältä ja b) on selvästi johdettu sivuston alkuperäisestä verkkotunnuksesta. Esimerkkejä ovat ‘nyti.ms’ (New York Times), ‘tcrn.ch’ (Tech Crunch), ‘bsa.ly’ (BuySellAds) ja, ahem, ‘wngwp.es’ (arvaa kuka!). Jos olet ideoiden varassa (tai vaikka et olekin), tarkista domai.nr (täydellinen luettelo ylätason verkkotunnuksista tarkista tämä Wikipedia-sivu. Kun olet päättänyt yhdestä, seuraava askel on Ostimme GoDaddyltä (lähinnä siksi, että arvaamme, että monet lukijat tuntevat jo GoDaddyn ja tiesimme, että kirjoitamme viestin siitä, kuinka asiat asettavat, kun ostimme omamme) – sen sijaan, että vain kopioisimme meitä, osta verkkotunnuksesi kumman verkkotunnuksen rekisteröijän mielestä olet mukavin (koska sinun on lisättävä siihen mukautettu DNS-tietue, jos noudatat tässä kuvattua menettelyä – älä paniikkia: lisää tästä DNS-bitistä seuraavaksi). Kun sinulla on uusi lyhyt verkkotunnus, voit siirtyä takaisin vaiheessa 1 mainittuun Advanced-välilehteen ja kertoa Bit.lylle kaikesta.

Vaihe 3. Aseta mukautettu DNS-tietue osoittamaan Bit.ly

Menettely tähän on hiukan erilainen rekisteröijästäsi riippuen, olettaen kuitenkin, että olet valinnut GoDaddy (kuten edellä), kirjaudu sitten sisään GoDaddy-tiliisi, valitse Verkkotunnukset ja Käynnistä uusi lyhyt verkkotunnuksesi. Valitse sitten “DNS Zone File” -välilehti ja sitten “edit”. Sitten sinulle näytetään uusi ikkuna, jossa voit muokata sivustosi olemassa olevaa A (Host) -tietuetta muuttamalla IP-osoitteen arvoon 69.58.188.49 (Bit.ly’s IP-osoite).

GoDaddy -levy Bit.ly-levylle

Tarkempia tietoja tästä vaiheesta (ja siitä, kuinka se määritetään, jos olet päättänyt käyttää lyhyessä verkkotunnuksessasi aliverkkotunnusta ylätason verkkotunnuksen sijasta), tarkista Bit.ly: n “Kuinka perustaa mukautettu lyhyen verkkotunnuksen sivu. Huomaa, että verkkotunnuksen muutosten eteneminen voi kestää 48 tuntia, joten joudut ehkä odottamaan hetken muutosten voimaantuloon. Kun olet varmistanut, voit sitten valita uuden lyhyen verkkotunnuksesi avattavasta valikosta ‘Lyhyt verkkotunnus bittimerkeillesi’ vieressä ‘Lyhyt verkkotunnus’ -kohdan vieressä ja valita myös ‘Mukautettu lyhyt verkkotunnuksen juurin uudelleenohjaus’ ( haluat todennäköisesti kirjoittaa sivustosi tavallisen verkkotunnuksen), jos joku käy suoraan mukautetulla lyhyellä verkkotunnuksellasi (molemmat saman ADVANCED-välilehden alla kuin aiemmin).

Vaihe 4. Bit.ly + WordPress = WP Bit.ly

Joten miten käytät uutta mukautettua lyhyttä verkkotunnusta WordPressin kanssa? Helppo – kätevällä laajennuksella (nimeltään WP Bit.ly), jonka avulla pääset nopeasti ja helposti mukautettuihin pikavalintoihin (jotka on luotu valitsemallasi lyhyellä verkkotunnuksella) uuden valikkokohteen (WP Bit.ly luoma) kautta WordPress-työkalurivillä.

WP Bit.ly

Vaihe 5. Pitäkää twiittiä sen kanssa!

Mutta odota! Ei niin nopeasti, koska joudut silti käydä läpi kaikki WP Bit.ly -laajennuksen asetukset varmistaaksesi, että kaikki on määritetty oikein (muista syöttää Bit.ly-käyttäjänimesi ja Bit.ly API-avaimesi jne.) Ja säädä muutama asetus vastaa omia henkilökohtaisia ​​vaatimuksiasi (valitsemalla, millaisiin viesteihin lyhyet linkit luodaan jne.) JA Jopa kaiken määrittämisen jälkeen saatat joutua vielä odottamaan hetken, ennen kuin nämä darn DNS -muutokset tulevat voimaan (tässä tapauksessa se kesti noin päivä). Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me