Htaccess-tiedoston lataaminen, muokkaaminen ja lähettäminen Mac-tietokoneelle muuttamatta mitään tietokoneesi asetuksia

WordPress-tarjoukset


Uudelleenohjauksista IP-pääsyn hallintaan, htaccess-tiedosto on uskomattoman hyödyllinen työkalu kaikenlaisten muutosten, parannusten ja parannusten aikaansaamiseksi verkkosivustollesi – joista suurin osa on tietysti jo asiantuntevasti katettu Jeff Starr -sovelluksessa. helppo. Mutta miten tehdä tällaisia ​​muokkauksia? Tai tarkemmin sanottuna miten päästä itse htaccess-tiedostoon? No, mitä tämän dot-tiedoston ollessa (tiedoston piilottaminen näkymästä useimmissa koneissa), se on – kuten tiedät jo varmasti tiedät – erityisen vaikea tiedosto käsitellä. FTP-asiakasohjelman näkyvyysasetusten muuttaminen on yleensä melko yksinkertaista (jotkut, kuten FileZilla ja Transmit jne., Jopa näyttävät oletusarvoisesti piilotetut tiedostot), mutta kuka tahansa, joka on koskaan yrittänyt tehdä niin, todistaa vaihtamalla tiedoston näkyvyysasetukset tietokoneellasi (järkevin paikka tiedostojen muokkaamiseen *) on yleensä kaikkea muuta kuin yksinkertaista Mac-tietokoneen kanssa – yleisimmin käytetty menetelmä on pelätyn terminaalin käynnistäminen ja joukon pelottavia komentoja suorittaminen…

Aivan helpompi tapa:

On kuitenkin toinen tapa käsitellä tätä erityisen hankalaa tiedostoa, joka poistaa päänsärkyyn joutua muuttamaan Mac-tietokoneesi tiedostojen näkyvyysasetuksia kokonaan (huomautus: vaikka seuraava menetelmä näyttääkin melko pitkämieliseltä, kun olet tehnyt sen kerran näet kuinka helppoa / yksinkertaista se on). Katsotaanpa:

Vaihe 1.

Avaa Cyberduck (erittäin suosittu FTP-asiakas Macille – kokeile sitä, jos et vielä ole) ja muodosta yhteys palvelimellesi tavallisilla FTP / SFTP-tiedoilla. Etsi hakemisto, joka sisältää muokattavan htaccess-tiedoston, ja valitse Näytä-piilotetusta valikosta Näytä piilotetut tiedostot. Sinun pitäisi sitten nähdä .htaccess-tiedosto näkyvän hakemistossa. Niin kuin:

näytä htaccess-tiedosto Cyberduckissa

Vaihe 2.

Luo uusi kansio jossain tietokoneellasi (kuten esimerkiksi työpöydällä) ja anna sille nimi (kutsumme “htaccess-tiedoston muokkauksiksi”). merkintä: älä ohita tätä vaihetta koska myöhemmin tässä kansiossa on piilotettu dot-tiedosto – parempi, että sinulla on näkymätön tiedosto jossain tietyssä muodossa, jotta voit poistaa sen myöhemmin poistamalla kansion, johon se sisältyy! Palaa nyt Cyberduckiin ja napsauta hiiren kakkospainikkeella (ts. Ohjauspainikkeella, koska käytämme Macia) .htaccess-tiedostossa ja valitse sitten tulostavasta avattavasta valikosta Lataa nimellä…. Sitten, ennenkaikkea, poista “.” tiedostonimestä (eli tiedoston nimi on nyt yksinkertaisesti “htaccess” ja EI “.htaccess”) ja napsauta latausruudun oikealla puolella olevaa pientä alaspäin osoittavaa kolmiota laajentaaksesi vaihtoehtoja ja siirtyäksesi uuteen kansioon. Niin kuin:

lataa htaccess-tiedosto uuteen kansioon

… Navigoinnin jälkeen kansioon, josta haluat ladata tiedoston, napsauta Lataa..

Vaihe 3.

Siirry äskettäin ladattuasi htaccess-tiedostoasi (jonka tiedostonimen edessä ei enää ole pistettä, sen pitäisi nyt olla näkyvissä yllä olevassa vaiheessa luomasi kansiossa) ja ensin ensin, tee siitä varmuuskopio kopioimalla tiedosto (vihje: nimeä uusi tiedosto uudelleen, jotta sekaannusta ei tapahdu myöhemmin – nimeämme uuden nimemme “htaccess – original – backup”).

Vaihe 4.

Seuraavaksi tee tekstieditorilla (kuten TextWrangler (EI tekstinkäsittelyohjelmaa!)) Haluamasi htaccess-muokkaukset alkuperäiseen tiedostoon ja tallenna se sitten, kun olet valmis muokkaamaan ja tyytyväinen uuteen tiedostoon..

Vaihe 5.

Nyt sen lisäksi, että tallennat sen alkuperäisen tiedoston päälle, palaa Tiedosto-valikkoon ja valitse Tallenna nimellä – ja vaihda tiedostonimi ‘htaccess.txt’ – ‘.htaccess’ (eli poista ‘.txt’ lopusta ja lisää ‘.’ alkuun) ja paina Tallenna. Sitten kohtaat viestin, jonka lukema on “Pisteellä alkavat nimet”. on varattu järjestelmälle. ‘ Valitse ‘Käytä ”.”’.

lisäämällä piste takaisin

(Huomaa, että käytämme täällä TextWrangleria – jos käytät eri tekstieditoria, saatat saada erilaisen viestin)

Vaihe 6.

Hyvää kamaa. Olet nyt valmis lähettämään muokatun .htaccess-tiedostosi – joka on nyt näkymätön tietokoneellasi: onneksi kansio, jossa se on On näkyvä, joten tiedämme silti, missä se on, vaikka emme enää enää näe sitä!

Vaihe 7.

Palaa nyt Cyberduckiin ja valitse ‘Tiedosto’ → ‘Lataa’. Siirry kansioon, joka sisältää piilotetun .htaccess-tiedostosi, ja valitse ‘Näytä piilotetut tiedostot‘Valintaruutu ikkunan alaosassa.

lähetetään dot-tiedosto

Sinun pitäisi nyt nähdä – ja voida valita – .htaccess-tiedostosi. Napsauta Lataa ja jatka vanhan .htaccess-tiedoston korvaamista pyydettäessä.

Vaihe 8.

Viimeisenä voit poistaa nyt vaiheessa luomasi kansion. 2 sisältää piilotetun .htaccess-tiedostosi – muistaminen siirrä ensin kopio / varmuuskopio alun perin ladatusta htaccess-tiedostosta myöhempää käyttöä varten (jos tarvitset sitä koskaan).

Onnittelut! Olet nyt onnistunut lataamaan, muokkaamaan ja lähettämään .htaccess-tiedostosi tarvitsematta muuttaa mitään Mac-tiedoston näkyvyysasetuksia!

* Vaihtoehtoisesti voit tietysti yksinkertaisesti muokata tiedostoa palvelimella reaaliaikaisesti, mutta tämä ei ole yleisesti suositeltava menetelmä, koska ilman lataamista ja varmuuskopiointia ensin ei ole mahdollista palata edelliseen versioon jos teet virheen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me