Hogyan lehet megmondani, melyik WordPress bővítményt használ egy webhely

WordPress foglalkozik


Egy korábbi bejegyzés után, amelyben arról írtunk, hogyan lehet megtudni, melyik WordPress témát használ egy webhely, úgy gondoltuk, hogy a következő dolog hogyan lehet megtudni, mely bővítményeket használ egy WordPress-alapú webhely. Miért akarod tudni ezt? Nos, minden valószínűség szerint előbb vagy utóbb olyan weboldalon találkozik, amely olyan tetszőleges funkciót vagy funkciót mutat be, amelyet annyira szeret, akkor használni / replikálni kell a saját webhelyén – ha csak megtudhatja, melyik plugin van felelős…

Az első dolog, amit itt megemlíteni kell: a) sajnos nem minden ilyen funkciót plug-inek fognak előállítani (egyes funkciók például valószínűleg magának a témának tulajdoníthatók), és b) nincs biztos módszer a kereséshez az összes plugin használatát, amelyet egy webhelyen használnak: bár számos módon meg lehet próbálni …

A legegyszerűbbtől kezdve, és befejezve néhány, a továbbiakban bevont módszerrel, vessünk egy pillantást a rendelkezésünkre álló különféle eszközökre, és nézzük meg, milyen messze tudunk jutni!

Automatizált eszközök használata

A webhely által használt bővítmények legegyszerűbb módja az automatikus online észlelő eszközök használata. Sajnos azonban ilyen eszközök vannak messze nem képes felismerni az összes bővítményt. Ráadásul ezeknek az eszközöknek a száma nem különösebben jelenik meg, ami gyakran ahhoz vezet, hogy az emberek túl korán feladják a detektív tevékenységeiket. Mégis, mivel az ilyen típusú online felismerő eszközök annyira gyorsan és egyszerűen használhatók, mindazonáltal remek hely a kezdéshez.

Különleges sorrendben ezek közül a WordPress beépülő modulokat észlelni képes eszközök közül a legnépszerűbbek talán a következők: WordPress beépülő modul-ellenőrző, WPThemeDetector (egy szolgáltatás, amelynek elsődleges célja a WordPress témák felismerése, amelyekről már korábban beszéltünk, Milyen téma ez és épült) Val vel.

Beépített

Ahhoz, hogy gyors képet kapjon azok pontosságáról, próbáljon meg egyet vagy kettőt gyorsan áttekinteni ezen a webhelyen, a WinningWP-ben. Körülbelül tizenöt bővítményt használunk valahol a régióban; ezen eszközök legjobbja csak négyet képes felismerni!

Érdemes megemlíteni, hogy ezek az eszközök kissé eltérően működnek – vagyis egyesek felismerhetik azokat a bővítményeket, amelyek mások nem képesek: tehát mindig érdemes egynél több eszközt használni az eredmények átfogóbb felsorolása érdekében – megjegyzés: még kombinálva is ezek az eszközök csak ezen a weboldalon használt öt vagy hat plugint képes felismerni.

A visszajelző táblákat keresi a forráskódban

Minden webhely HTML-kódot használ a tartalom megjelenítéséhez. A böngésző látja ezt a kódot, és megjeleníti nekünk oly módon, hogy felismerjük (azaz bekezdésekben és képekben stb.). De egy kis know-how-val nem nehéz megnézni – és megérteni – a kódot; és amikor a WordPress bővítményeket kell keresni, akkor gyakran pontosan ott talál nyomokat ezekről.

Nézzünk meg három módszert arra, hogy megtaláljuk a figyelmeztető jelzéseket, amelyeket néhány plugin hagy a Chrome használatával (bár ugyanazok az elvek működnek sok más böngészőben is):

Beépülő könyvtárakat keres:

Kattintson a jobb gombbal a kérdéses webhely valahol (nem egy kép fölött), és válassza a megjelenő legördülő menüből az „oldal forrásának megtekintése” menüpontot. Most végezzen gyors keresést * a kapott kódban a „wp-content / plugins /” kifejezésre. Bármi legyen is a kifejezés után a kódban (megjegyzés: valószínűleg több kifejezés fordul elő az oldalon, ha egynél több bővítményt használnak, ezért egyszerre többször kell keresnie, hogy lefedjék őket) egy plugin neve.

WP-Content-plugins keresési példa - képernyőkép

Megjegyzés: hasonlóképpen érdemes figyelni bármely stíluslapra vagy a JavaScript fájlnevekre (keressen mindent, ami közvetlenül a „.css” vagy „.js” elé kerül a kódban), mivel ezek alkalmanként jelzik a plugint is nevek.

Egyszerűen a Google segítségével bármit megtalál, és remélheti a legjobbakat!

HTML-megjegyzéseket keres:

Néhány beépülő modul saját kódját hagyja a HTML-megjegyzésbe csomagolva az oldalon, hogy a fejlesztők megértsék kimeneteiket – a Yoast SEO beépülő modulja ennek kiváló példája. A fent vázolt „Oldalforrás megtekintése” módszerrel görgessen a kódban, és keresse meg a zöld szöveg sorát: ezek a zöld sorok a HTML megjegyzések!

HTML megjegyzés keresési példa - képernyőkép

Feltéve, hogy ilyen megjegyzések léteznek, gyakran közvetlenül további információhoz vezetnek egy adott pluginról – egyszerű!

Konkrét webelemek megtekintése:

Ez az utolsó módszer gyakran abszolút nyertes, amikor megpróbálja megtalálni, melyik bővítmény felelős egy adott szolgáltatás létrehozásáért az oldalon – és gyakran sikeres lehet, ha minden más kudarcot vall!

A Chrome segítségével vigye az egérmutatót közvetlenül az érdeklő oldal bármely funkciójára, és kattintson a jobb gombbal. Válassza az „Ellenőrizze az elemet” lehetőséget a megjelenő legördülő menüből, és az oldal és az annak alapjául szolgáló kód megosztott nézete jelenik meg. Vessen egy pillantást a kódra, és próbáljon megtalálni az „ID” vagy az „osztály” neveket, amelyek gyakran úgy néznek ki, mint „osztály =” vagy „ID =”. Bármi, ami közvetlenül ezen kódattribútumok bármelyike ​​után jön, az a funkcióért felelős plugin neve lehet!

Vizsgálja meg az elem példáját - a képernyőképet

A fenti képernyőképen például „div class =” jp-relatedposts-posts… ”jelenik meg, ez a plugin nevének rövidítése, amelyet az egyes bejegyzés ezen a blogon. A Google jp-hez kapcsolódó levelekkel a pontos beépülő modulhoz vezetünk, amelyet ehhez használunk: Jetpack.

Figyelembe véve egy képzett kitalálást …

Meg lehet kitalálni, mely bővítmény hozza létre a webhely funkcióinak egy meghatározott részét? Igen, néha így van.

Tegyük fel, hogy észrevette egy hűvös megjelenésű funkciót, amely a weboldal jobb alsó sarkában él, és a fent említett módszerek egyikének sem kell működnie – például. Ha megtalálja a módját ennek a funkciónak a kategorizálására vagy leírására, akkor előfordulhat, hogy (például a Google-on keresztül) azon pluginek listáját megtalálja, amelyek felelősek lehetnek az adott szolgáltatás előállításáért. Talán egy kicsit hosszú lövés, de érdemes kipróbálni. Mi több, ha csak egy plugint talál, amely valami hasonlót készít, akkor lehetősége van Google-nak megadni annak a pluginnek a nevét, amelyet az „alternatívák” szó követ (például), hogy megpróbáljon több / hasonló plugint keresni – és minden szerencsével , akkor az egyes dokumentumok (például képernyőképek stb.) áttekintésével meg tudja határozni a kívánt jelöltet a megjelenő jelöltek közül..

Kérdés egy fórumon

Tudom, hogy ez reménytelen ötletnek tűnik, de a fórum, például a Reddit, a Quora (vagy akár a WordPress-központú Facebook csoport) tagjainak bemutatása az ön érdeklődésének funkcionalitása mellett – feltételezve, hogy egy az egyik tagja, mivel ezek általában „zárt” csoportok), ha nagyon szerencsés vagy, akkor valaki felismeri a funkciót. Mi több (és ez sokkal valószínűbb), még ha senki sem tudja megmondani, hogy melyik plugint használják, gyakran előfordul, hogy valaki tud egy pluginról, amely valami hasonlót (vagy jobbat) végez.!

E-mail küldés / kérés a webhely tulajdonosától közvetlenül

Igen, mindig csak kérdezni lehet! Néhány webhelytulajdonosnak nincs ideje (vagy hajlandóság) válaszolni egy e-mailen, amelyben kérik tőlük a weboldalukkal kapcsolatos részleteket, mások pedig megteszik, és mások valószínűleg örülnek annak, hogy ilyen érdeklődést mutatott a saját webhelyük iránt.!

* Ha egy adott kifejezést keresni szeretne a Chrome-ban, lépjen a fő menü „Szerkesztés” lapjára (a kódoldal fölé), válassza a „Keresés” lehetőséget, majd a „Keresés…” képernyőképet, és írjon be egy lekérdezést (ebben az esetben “Wp-content / plugins /”), és nyomja meg a visszatérést.

Ez minden? Tudjon meg minden egyéb módszert annak meghatározására, hogy a webhely mely plugineket használja?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map