Top 7 beste Mailchimp-alternatieven voor eenvoudige en effectieve e-mailmarketing (2020)

WordPress aanbiedingen


Mailchimp is een van de bekendste e-mailmarketingtools die beschikbaar waren – het bood een aantal van de hoogste kwaliteit nieuwsbriefdiensten aan en de nieuwsbrieftool bevat nog steeds een uitgebreide selectie van professionele functies. Jarenlang was het dankzij de gratis en goedkope abonnementen een van de beste opties voor kleine tot middelgrote bedrijven. Dus, waarom zoeken veel mensen nu naar alternatieven voor Mailchimp?

Het antwoord komt in de vorm van twee grote veranderingen die Mailchimp in 2019 heeft aangebracht. Ten eerste draaide het om een ​​full-service marketingtool te worden, met een geheel nieuw prijsplan. Ten tweede heeft het nieuwe Servicevoorwaarden uitgebracht. Deze nieuwe voorwaarden stellen dat accounts nu in rekening worden gebracht op basis van hun hele publiek, inclusief geabonneerde, afgemelde en transactionele contacten. Dit verhoogt kunstmatig het aantal contacten dat u heeft en, op zijn beurt, de prijs die u voor Mailchimp betaalt.

Erger nog, er was geen geavanceerde waarschuwing over deze wijziging bij bestaande klanten. Mailchimp heeft klanten pas op de hoogte gesteld van de wijzigingen nadat ze zijn geïmplementeerd. Bovendien was de e-mail die ze stuurden om mensen op de hoogte te stellen van de wijzigingen in de servicevoorwaarden generiek en werden niet de meest relevante onderdelen benadrukt. Veel Mailchimp-gebruikers, waaronder ikzelf, ontdekten de schrijnende details niet van Mailchimp zelf, maar van derden. In mijn geval veroorzaakte dit een gebrek aan vertrouwen dat me inspireerde om Mailchimp-alternatieven nader te bekijken. Immers, als het bedrijf deze wijzigingen zonder kennisgeving heeft aangebracht, wie weet wat er nog meer kan veranderen zonder waarschuwing?

Mailchimp heeft ook strikte beperkingen op de inhoud die mensen kunnen verzenden via het platform en weigert samen te werken met bedrijven die producten, diensten of inhoud aanbieden die het als een hoog risico beschouwt. De meeste items op de lijst zijn dingen die u zou verwachten, zoals escort- en datingservices, maar het verbiedt ook bedrijven met ‘thuiswerken, online geld verdienen en content voor het genereren van leads’. Deze brede terminologie omvat talloze soorten inhoud, waaronder veel van de inhoud die we hier op WinningWP produceren.

Dus, als u wilt overstappen van Mailchimp of als u begint met e-mailmarketing en de beste opties wilt bekijken, lees dan verder voor onze gids voor de beste Mailchimp-alternatieven die momenteel beschikbaar zijn.

Hoe we de beste Mailchimp-alternatieven hebben gekozen

Al vele jaren vertrouwen eigenaren van kleine bedrijven en nieuwe ondernemers op het gratis abonnement van Mailchimp en betaalbare premium-abonnementen. We hebben ervoor gekozen om ons te concentreren op e-mailmarketingtools met gratis en goedkope premiumplannen om aan die behoeften te blijven voldoen.

De beste Mailchimp-alternatieven bieden ook een aantal van dezelfde functies als Mailchimp:

 • Segmentatie – Hiermee kunt u uw lijst onderverdelen in precieze groepen. U kunt uw lijst bijvoorbeeld opsplitsen in mensen die een specifiek item hebben gekocht en mensen die dat niet hebben gedaan. Vervolgens kunt u voor dat product een marketingcampagne opzetten en deze alleen naar mensen uit de laatste groep sturen.
 • A / B-testen – Met A / B-testen kunt u varianten van een specifieke nieuwsbrief testen voordat u deze verzendt. U kunt bijvoorbeeld in één versie een afbeelding boven de tekst plaatsen en in een tweede versie dezelfde afbeelding onder de tekst plaatsen. Zo kunt u zien welk formaat het beste bij uw publiek past.
 • Automatisering – Dit is de mogelijkheid om e-mails of een reeks e-mails te maken die automatisch naar uw publiek worden verzonden wanneer bepaalde triggergebeurtenissen plaatsvinden. U kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen waarin u abonnees vraagt ​​hoe u hen een maand nadat ze zich hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief, beter kunt helpen.
 • Analytics – Net als website-analyse bieden e-mailanalyse gegevens over de demografische gegevens en gedragspatronen van uw publiek. U wilt in ieder geval weten hoeveel mensen uw e-mails openen en hoeveel mensen op elke link klikken. U wilt ook uw aan- en afmeldtarieven volgen.
 • Aangepaste aanmeldingsformulieren – U zou uw aanmeldingsformulieren moeten kunnen ontwerpen om uw merk te weerspiegelen. Je moet ook kunnen kiezen welke informatie abonnees moeten geven bij het aanmelden.
 • Personalisatie – Hiermee kunt u informatie over uw abonnees gebruiken om inhoud te personaliseren. Technisch gezien is segmentatie een vorm van personalisatie, maar voor de doeleinden van dit artikel verwijst personalisatie specifiek naar de mogelijkheid om inhoud te personaliseren met de namen van abonnees.
 • Groot aantal abonnees – Nieuwsbriefplannen worden duurder naarmate het aantal abonnees groeit. U wilt zeker weten dat het basisplan van de nieuwsbriefservice waarmee u wilt werken u voldoende groeiruimte biedt.

Voor deze handleiding hebben we ervoor gekozen om alleen Mailchimp-alternatieven te gebruiken die alle bovengenoemde voordelen bieden.

Beste Mailchimp-alternatieven

1. SendinBlue

SendInBlue

SendinBlue is een van de beste e-mailnieuwsbrief-tools die er zijn, en het beste is dat je met het gratis abonnement bijna alle functies kunt gebruiken. Dit omvat geautomatiseerde campagnes, geavanceerde segmentatie, A / B-tests en volledige toegang tot de bibliotheek met e-mailsjablonen. U kunt zelfs een onbeperkt aantal contacten hebben zonder een cent te betalen.

De e-mailmarketingtools van SendinBlue zijn ook verbonden met de CRM-tools, zodat u al uw klantinteracties eenvoudig op één plek kunt beheren.

Het enige potentiële nadeel van SendinBlue is dat wanneer je de 2.000 klanten overtreft waarnaar je geautomatiseerde e-mails mag sturen, dingen duur worden. Voor de mogelijkheid om geautomatiseerde campagnes naar meer dan 2000 mensen te verzenden, moet u $ 25 per maand betalen.

Gratis abonnement: Ja, onbeperkt aantal contacten (tot 2000 contacten voor workflows voor marketingautomatisering) en tot 300 e-mails per maand.

Prijsbereik: Gratis, $ 25 per maand, $ 39 per maand of $ 66 per maand.

Voor wie deze optie het beste is: SendinBlue is een geweldige optie voor kleine bedrijven die van plan zijn klein te blijven en gratis, maar robuuste e-mailmarketingtools willen. We raden SendinBlue ook aan voor meer gevestigde bedrijven die e-mailnieuwsbrief-tools willen integreren met CRM en het budget hebben om een ​​premium plan te behouden.

2. MailerLite

Mailer-Lite

MailerLite is een eenvoudig te gebruiken nieuwsbrieftool met een robuust gratis abonnement. Gratis gebruikers kunnen geautomatiseerde marketingcampagnes verzenden, segmentatie gebruiken om meer gerichte campagnes te maken en het potentieel van elke e-mail ontdekken met A / B-tests. Het maakt het ook gemakkelijk voor u om enquêtes in uw e-mails op te nemen.

MailerLite kan ook worden geïntegreerd met tal van websiteplatforms en marketingtools, waaronder WordPress en WooCommerce.

Aan de andere kant ontbreekt het enigszins aan geavanceerde functionaliteit, zelfs op premiumniveau. De mogelijkheid om inhoud te personaliseren en geautomatiseerde workflows te creëren is beperkt. De bibliotheek met e-mailsjablonen is ook klein in vergelijking met de andere opties in deze lijst.

Gratis abonnement: Ja, tot duizend contacten of 12.000 e-mails per maand.

Prijsbereik: Gratis, $ 10 per maand, $ 15 per maand, $ 30 per maand of $ 50 per maand.

Voor wie deze optie het beste is: MailerLite is een van de beste Mailchimp-alternatieven voor bedrijven met een minimaal budget en eenvoudige e-mailmarketingbehoeften. Als u een uitgebreide verzameling geautomatiseerde klantreizen wilt maken, kunt u andere opties in deze lijst overwegen.

3. Moosend

Moosend

Moosend is een ander e-mailmarketingplatform met een gratis abonnement van hoge kwaliteit. Bedrijven met minder dan duizend abonnees kunnen onbeperkte e-mails verzenden, geautomatiseerde workflows maken, geavanceerde segmentatie gebruiken om hun campagnes te targeten en A / B-testen elke e-mail voordat ze deze verzenden. Het biedt ook sjablonen voor geautomatiseerde workflows, waardoor automatisering eenvoudig wordt, zelfs voor iemand die nog nooit een e-mailcampagne heeft gestuurd.

Net als MailerLite biedt Moosend ook integraties met verschillende tools, waaronder WordPress en WooCommerce.

Het enige echte nadeel van Moosend zijn de beperkte opties voor aanmeldingsformulieren. Op het platform kunt u geen aanmeldingspop-ups maken, alleen HTML-formulieren.

Gratis abonnement: Ja, onbeperkte e-mails voor maximaal duizend abonnees.

Prijsbereik: Betaalde abonnementen beginnen bij $ 10 per maand voor duizend tot 2.000 abonnees en lopen op tot $ 3.650 per maand voor 801.000 tot een miljoen abonnees. Moosend biedt ook een pay-as-you-go-optie, waarmee u ‘credits’ kunt kopen. Elk tegoed is gelijk aan één e-mail die u kunt verzenden.

Voor wie is dit plan bedoeld: Moosend is een van de beste Mailchimp-alternatieven die er zijn, vooral voor kleine bedrijven. U hebt toegang tot bijna alle functies van het gratis abonnement en de kosten stijgen tegen een redelijk tarief.

4. GetResponse

Reactie terug krijgen‘>

GetResponse biedt geen gratis abonnement, maar het biedt wel enkele van de beste geavanceerde functies die beschikbaar zijn bij elk alternatief van Mailchimp. Naast de gebruikelijke functies, zoals segmentatie en A / B-tests, biedt GetResponse verkooptrechters en zelfs de mogelijkheid om e-producten rechtstreeks vanuit uw nieuwsbrief te verkopen. Het biedt ook enkele van de meest geavanceerde automatiseringsopties die er zijn, met een uitgebreid scala aan triggers voor gerichte campagnes.

Op hogere niveaus kunt u met GetResponse webinars hosten en samenwerken met teamleden om uw campagnes te coördineren.

De GetResponse-planstructuur is ook een beetje anders. Bij de meeste nieuwsbriefaanbieders kunt u met een kleine nieuwsbrief betalen voor een duur abonnement, maar wordt uw nieuwsbrief automatisch naar een hoger niveau gestuwd wanneer het aantal abonnees een bepaald punt bereikt. Dit betekent dat u automatisch alle extra functionaliteit krijgt die bij het hogere plan wordt geleverd.

Aan de andere kant past GetResponse uw kosten aan op basis van het aantal abonnees zonder uw plan aan te passen. Dit betekent dat als u begint met duizend abonnees en 2000 abonnees bereikt, u geen extra functies krijgt, maar dat u meer betaalt. Het kostenverschil tussen plannen blijft ongeveer hetzelfde, ongeacht de grootte van uw lijst.

Gratis abonnement: Nee.

Prijsbereik: $ 15 per maand tot $ 1.199 per maand. Meet het tarief voor uw publiek.

Voor wie deze optie het beste is: Als u de mogelijkheid wilt hebben om talloze en complexe geautomatiseerde campagnes, multimedia-opties te creëren en de mogelijkheid om online producten rechtstreeks vanuit uw mailinglijst te verkopen, dan is GetResponse de tool die u nodig heeft.

5. Campagnemonitor

Campagne-monitor

Campaign Monitor is een premium tool die opmerkelijk eenvoudig te gebruiken is. Het biedt enkele van de meest aantrekkelijke e-mailsjablonen die u kunt vinden. Deze sjablonen kunnen eenvoudig worden aangepast met de slepen-en-neerzetten-editor, die een intuïtievere interface gebruikt dan veel van de concurrenten van Campaign Monitor.

Alle Campaign Monitor-abonnementen bevatten ook A / B-tests, e-mailvoorbeelden voor desktop en mobiel, drip-campagnes, autoresponders, geavanceerde analyse en geavanceerd lijstbeheer. Net als de redacteur zijn deze tools ontworpen met de marketing-newbie in gedachten. Campaign Monitor zelf kan ook worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan tools waarmee klanten mogelijk al bekend zijn, zoals WordPress en Shopify.

Helaas gebruikt Campaign Monitor hetzelfde prijsmodel als GetResponse en is het zelfs nog duurder. Het basisplan begint bij $ 9 per maand voor 500 abonnees, maar groeit naar $ 39 als je duizend volgers bereikt. Voor een tool die niet hetzelfde niveau van geavanceerde functionaliteit biedt als GetResponse of SendinBlue, is dit een aanzienlijk bedrag.

Gratis abonnement: Nee.

Prijsbereik: $ 9 per maand tot $ 1249 per maand. Er is ook een pay-as-you-go-abonnement dat een basistarief van $ 7 per campagne of $ 1,4 per verzonden e-mail in rekening brengt.

Voor wie deze optie het beste is: Als u een aanzienlijk budget heeft om groei mogelijk te maken en uw grootste zorg het gebruiksgemak is, is Campaign Monitor een van de beste Mailchimp-alternatieven die u kunt overwegen.

6. AWeber

AWeber

AWeber is een van de oudste en meest gerespecteerde namen in e-mailmarketing. Met al zijn plannen kunnen gebruikers onbeperkte e-mails verzenden, geautomatiseerde klantreizen maken, geavanceerde segmentatie gebruiken om hun campagnes te targeten en toegang krijgen tot gedetailleerde analyses. Gebruikers krijgen ook toegang tot meer dan 700 e-mailsjablonen en 6000 stockafbeeldingen.

AWeber biedt ook tientallen integraties met tools zoals WordPress, WooCommerce, Shopify en PayPal. Het heeft zelfs een AWeber voor WordPress-plug-in die het proces van het groeien van uw abonnees vereenvoudigt.

Er zijn twee kleine nadelen aan AWeber. Ten eerste zijn veel van de sjablonen verouderd, dus u moet mogelijk een tijdje zoeken voordat u er een vindt die u kunt gebruiken. Ten tweede is het onmogelijk om meerdere segmenten van uw lijst in één nieuwsbrief op te nemen of uit te sluiten.

Gratis abonnement: Nee.

Prijsbereik: $ 19 per maand, $ 29 per maand, $ 49 per maand, $ 69 per maand of $ 149 per maand. Voor lijsten met meer dan 250.000 abonnees is een offerte op maat vereist.

Voor wie deze optie het beste is: AWeber is ideaal voor ondernemers die maximale flexibiliteit willen van hun e-mailmarketingplatform.

7. Constant contact

Constant contact

Constant Contact is een andere oude naam in de wereld van e-mailmarketing, opgericht in 1995. Constant Contact biedt een enorm aantal functies, waaronder het ontwerpen van coupons in uw nieuwsbrieven en de mogelijkheid om donaties te accepteren via e-mail. U vindt er ook honderden e-mailsjablonen en een hoogwaardige e-mailbouwer met slepen en neerzetten.

Constant Contact biedt ook meer dan e-mail. Met de gratis website builder kunt u binnen enkele minuten een dynamische site maken, inclusief een gratis online winkel met maximaal drie producten. Hostingplannen zijn ook redelijk betaalbaar, vanaf £ 6 per maand.

Helaas is Constant Contact op een aantal behoorlijk belangrijke manieren beperkt. De automatisering staat het gebruik van gebeurtenistriggers of andere geavanceerde functies niet toe. De aanpassingsmogelijkheden voor aanmeldingsformulieren zijn ook ernstig beperkt.

Gratis abonnement: Nee (gratis proefperiode van 60 dagen is beschikbaar).

Prijsbereik: Het basisplan van Constant Contact begint bij $ 20 per maand voor 500 abonnees en loopt op tot $ 225 per maand voor 15.000 tot 25.000 abonnees. Speciale offertes zijn vereist voor grotere lijsten.

Voor wie deze optie het beste is: Constant Contact is misschien een ‘oude betrouwbare’, maar het is niet echt een van de beste Mailchimp-alternatieven op de markt van vandaag. Als u echter op zoek bent naar een oplossing die ook webhosting omvat, kan Constant Contact voor u werken.

Laatste gedachten

Overschakelen naar een nieuwe e-mailmarketingtool kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Zodra u de beschikbare Mailchimp-alternatieven begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over wat het beste is voor uw bedrijf.

Weet u niet zeker wat het beste voor u is? Volg deze richtlijnen:

 • Gebruik SendinBlue als u een klein bedrijf bent dat vasthoudt aan het plan voor altijd gratis, aangezien dit gratis abonnement het grootste aantal contacten mogelijk maakt. SendinBlue is ook een geweldige optie als u al uw klantrelatiebeheer op één plek wilt doen.
 • Kies MailerLite als je iets eenvoudigs wilt dat integreert met alle marketingtools die je al gebruikt.
 • Gebruik Moosend als u een gratis abonnement van hoge kwaliteit wilt dat een zeer betaalbaar abonnement wordt wanneer u duizend abonnees overtreft.
 • Kies GetResponse als u multimedia-inhoud rechtstreeks in uw e-mailmarketingcampagnes wilt inbouwen, webinars wilt hosten en een uitgebreide verzameling geautomatiseerde campagnes wilt maken.
 • Gebruik Campaign Monitor als u veel ruimte heeft voor e-mailmarketing binnen uw budget en u alleen met de mooiste e-mailsjablonen wilt werken.
 • Kies AWeber als u uw mogelijkheden om het uiterlijk van uw e-mails aan te passen wilt maximaliseren.
 • Gebruik constant contact als u aanzienlijke ruimte heeft voor e-mailmarketing binnen uw budget en u uw e-mailmarketing en uw website op dezelfde plek wilt beheren.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map