Atomic Blocks – Yksi parhaimmista Gutenberg / WordPress Block -laajennuksista?

WordPress-tarjoukset


Gutenberg, joka lanseerattiin WordPressin uudeksi oletuseditoriksi joulukuussa 2018, antaa sinun luoda kauniita sisältöä sisältölohkojen avulla – otsikoiden, gallerioiden, sarakkeiden, painikkeiden, videoiden ja muiden vaihtoehtojen avulla.

Miljoonat WordPress-käyttäjät ovat asentaneet Classic Editorin, jotta he voivat jatkaa vanhan editorin käyttöä sisällön luomiseen. Monet verkkosivustojen omistajat alkavat kuitenkin arvostaa sitä, mitä Gutenberg voi tehdä. Yksi syy tähän on kasvava määrä Gutenbergin kokoelmalaajennuksia, jotka laajentavat sitä tarjoamalla lisäsisältölohkoja ja muita vaihtoehtoja.

Tässä artikkelissa katsotaan Atomic Blocks – yksi parhaista Gutenberg-kokoelmalisäkkeistä, jotka ovat saatavilla WordPress.org-sivustolla.

Mitä Atomic Blocks tarjoaa??

Alun perin Mike McAlisterin kehittämän Atomic Blocks -sovelluksen osti WordPress-teemayritys StudioPress, ja se hallinnoi WordPress-hosting-yritystä WP Engine (Miken Array Themes -myymälän rinnalla). WordPress-kehittäjät Marcos Schratzenstaller ja John Parris ovat myös osallistuneet laajennukseen.

Atomic Blocks voidaan ladata ilmaiseksi WordPress.org-sivustosta tai voit asentaa sen suoraan WordPress-hallinta-alueellesi.

Sivustorakentamisen tulevaisuus

Asennuksen jälkeen laajennus näet aloitussivun. Alla on luettelo käytettävissä olevista lohkoista.

Tällä sivulla on 11 lohkoa: Viestiruudukko, kontti, toimintakehotus, suositus, sisäinen ilmoitus, jakamiskuvakkeet, tekijäprofiili, haitar, mukautettava painike, pudotuskorkki sekä välikappale ja jakaja.

Saatavilla sisältölohkot atomissa lohkoissa

Gutenbergissä on saatavana neljä lisälohkoa, joita ei ole lueteltu aloitussivulla: Asettelut, edistyneet sarakkeet, hinnoittelu ja uutiskirje.

Asettelolohko voidaan valita myös sivun yläosassa olevasta erillisestä asettelupainikkeesta.

Atomilohkojen luettelo

Aloitusalueella luetellaan myös yleisiä kysymyksiä ja vastauksia Gutenbergistä ja atomiohjeista.

Atomic-lohkojen käytön aloittaminen

MailChimp API -avaimesi voidaan syöttää Atomic Blocks -asetussivulle, joka on tarpeen, jos haluat käyttää uutiskirjeen blokkia.

Atomic Blocks -asetukset

Mielenkiintoista on, että Atomic Blocks tukee Googlen nopeutettuja mobiilisivuja (AMP) -projektia, joka luotiin parantamaan verkkosivustoja mobiilikäyttäjille.

Atomic Blocks on jopa lueteltu pluginina AMP for WordPress -sivulla, koska Atomic Blocks tukee jokaiseen lohkoon rakennettua AMP: tä..

Asettelujen luominen atomilohkoilla

Atomic Blocks sisältää valmiiksi suunnitellut osiot ja asettelut, joiden avulla voit muokata sivujasi.

Asettelun valitsin voidaan valita lohkon luettelosta tai kunkin sivun yläosassa olevasta asettelupainikkeesta, ja tällä hetkellä on kahdeksan osaa ja neljä asettelua..

Siellä on otsikoita, palveluita (kolme ja neljä saraketta), mediaa ja tekstiä, tekstiluetteloa ja kuvaa, ryhmäjäseniä, suosituksia ja yhteystietoja kartalla.

Asetteluvalitsin

Kaksi tuotelanseeraussuunnitelmaa on saatavana asetteluina. Siellä on myös malli yrityksille ja toinen freelancereille.

Tuotteen lanseerausasettelu

Säiliölohkoa voidaan käyttää useiden yksittäisten lohkojen sijoittamiseen säiliöön, jota voidaan käyttää osioiden tekemiseen sivustoosi. Voit sitten määrittää kyseisen osan pehmuste, reunat, taustavärit ja kuvat.

Olen aina todennut, että Gutenbergin oletussarakkeiden lohko on turhauttavaa, koska se olettaa automaattisesti kaksi saraketta, ja sinun on sitten mukautettava lohkoa lisätäksesi sarakkeita.

Atomic Blocks käsittelee asioita paremmin – kun valitset sarakelohkon, voit valita yhdestä kuuteen saraketta, ja jos valitset kaksi, kolme tai neljä, sinulle annetaan valikoima asetteluja, jotka näyttävät ne eri leveydellä..

Atomilohkojen sarakkeet

Atomic Blocks antaa sinulle huomattavasti paremman hallinnan asetteluihin kuin Gutenbergin oletuseditori, mutta minusta olisi hienoa nähdä, että kehittäjät rakentavat asettelujärjestelmäänsä ja esittelivät lisää osioita, lisää asetteluita ja sarake- ja rivirakenteita..

Sisältölohkot

Asettelu-, säilö- ja sarakkeelliset lohkot näkyvät sisältöalueellasi lisättäessä uutta lohkoa.

Asettelupainikkeet

Jäljellä olevia 12 lohkoa voidaan käyttää sisällön parantamiseksi.

Alla olevassa kuvakaappauksessa voit nähdä esimerkin pudotuskorkista, suosittelusta, välikappaleista ja ilmoituslohkoista. Niitä kaikkia on helppo käyttää, ja jokaiselle lohkolle on hyvä valikoima vaihtoehtoja, joiden avulla voit muokata tekstiä ja värejä.

Sisällön muotoilu atomilohkoilla

Viesti- ja sivuruudukko on hyödyllinen, ja sen avulla voit valita viestien näyttöön tulevien sarakkeiden määrän, näytettävät viestiluokat ja otteen pituuden. Metatiedot voidaan kytkeä päälle ja pois päältä.

Viestit ja sivuruudukko

Hinnoittelupöytä on hieno lisäys. Jokaiselle tuotteelle voit määrittää otsikon, kuvauksen, hinnan, useita ominaisuuksia ja ostaa nyt -painikkeen. Sinun tarvitsee vain napsauttaa muokattavaa osaa.

Väri- ja pehmusteosioita on saatavana jokaiselle pöydän osalle.

Hinnoittelutaulukko

Toinen hyödyllinen lohko on toimintakehotuslohko. Voit käyttää tätä mainostaaksesi uutiskirjeen tai hyvittää uuden myymäsi tuotteen.

Siinä on yksinkertainen muotoilu: Otsikko, kuvaus ja painike. Painike on kytkettävissä, ja voit säätää värejä ja jopa määrittää taustakuvan, jos haluat.

Toimintakehotus

Kaiken kaikkiaan olen vaikuttunut tarjolla olevista lohkoista.

Lohkon mallit näyttävät hyvältä, ovat helppokäyttöisiä ja niissä on monia tyylivaihtoehtoja.

Atomic Blocks -teema

Atomic Blocks -kehittäjät ovat myös julkaissut ilmaisen saman nimen WordPress-teeman, joka on tarkoitettu käytettäväksi Gutenbergin ja Atomic Blocks -laajennuksen kanssa.

Atomic Blocks -teeman muotoilu on minimaalinen. Teemalla on muutamia vaihtoehtoja WordPress-teeman muokkaustyökalussa, mutta verrattuna useimpiin muihin WordPress-teemoihin, se on melko rajallinen.

Atomic Blocks -teema

Asiakkaan muokkaamisen avulla voit säätää sisältöalueen leveyttä, lisätä hakupalkin navigointivalikkoon, valita fontin tyylin ja koon ja muuttaa alatunnisteen otsikkokohdan.

Atomic Blocks -teema voi sopia niille, jotka haluavat minimaalisen blogin asettelun, mutta se ei tee tarpeeksi erottuakseen joukosta.

Lopulliset ajatukset

Löydät useita Gutenbergin kokoelmalisäkkeitä WordPress.org-sivustosta, mutta Atomic Blocks -sovellusta pidetään perustellusti yhtenä parhaimmista.

Sen ennalta määritellyt profiilit ja asettelut sekä monipuolinen pylväsjärjestelmä parantavat aluetta, josta Gutenberg puuttuu. Sisältöön liittyviä lohkoja on myös paljon, ja ne kaikki antavat sinun hallita muotoilua.

Kehotan sinua tarkistamaan atomiohjeet itsellesi saadaksesi täyden arvion siitä, mitä se voi tehdä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me